Ajax O19 klopt PSV; O17 rekent af met PEC

BartVeenstra, 18-11-2017 om 16:20, 41995 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic, welke mede mogelijk werd gemaakt door onze partners Mercedes-Benz en Stern Auto, van de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 18 november. De dag werd afgetrapt met een succesvolle uitwedstrijd van Ajax O15 bij SC Heerenveen O15. Hierna won Ajax O16 in eigen huis tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente, terwijl Ajax O17 op De Toekomst PEC Zwolle O17 ontving en versloeg. Tenslotte speelde Ajax O19 nog de topper uit bij PSV en dat beloofde spektakel.

FT | SC Heerenveen O15 - Ajax O15 (1-4)
Ajax O15 heeft goede zaken gedaan in de titelstrijd door met 1-4 te winnen bij SC Heerenveen O15. Na een paar minuten spelen wist Jay Enem op aangeven van Kik Braspenning de openingstreffer te verzorgen. Heel lang stond Ajax niet op voorsprong, want enkele minuten later maakte Klaverboer gelijk voor de Friezen.

Toch was Ajax direct bij de les en dit keer waren de rollen omgedraaid. Enem was bij de 1-2 de aangever, terwijl Braspenning de doelpuntenmaker was. Braspenning zorgde nog voor rust voor de beslissende 1-3. Vlak voor tijd maakte Youri Regeer nog een mooie actie, waarna hij de bal door een Fries in het eigen doel verwerkt zag worden. Desondanks kreeg hij de goal op zijn naam.

Opstelling Ajax O15: Dijkstra; Dakriet, Regeer, Rensch (Oostwoud 55'), El Morabet; Yah, Karahasanovic (Mukeh 60'), Klaasen; Achemlal (Misidjan 36'), Enem, Braspenning (Markelo 62');
Wissels Ajax O15: Van den Heuvel, Oostwoud, Misidjan, Markelo, Mukeh, Campagne;

Doelpunten:
0-1 Jay Enem (7')
1-1 Klaverboer (17')
1-2 Kik Braspenning (21')
1-3 Kik Braspenning (27')
1-4 Youri Regeer (63')

FT | Ajax O16 - FC Twente O16 (4-0)
Ajax O16 heeft in eigen huis een eenvoudige zege geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Twente. Op sportcomplex De Toekomst wonnen de Amsterdammers aan de hand van Naci Unuvar met 4-0.

Al na een minuut of vijf was het raak voor de Amsterdammers. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Dillon Hoogewerf, waarna Unuvar de bal in het doel schoot. Vervolgens kregen beide ploegen kansjes om te scoren, maar was het na een klein halfuur toch weer de beurt aan Unuvar. De bezoekers gingen de fout in tijdens de opbouw, waar Hoogewerf van profiteerde. De aanvaller speelde Unuvar in, waarna de middenvelder in zijn aanname de bal geweldig meenam en daarna in een een-op-een-duel met een puntertje kon scoren.

Nadat beide ploegen in het laatste kwartier voor rust wat kansen onbenut lieten, was het na rust direct weer raak voor Ajax O16. Unuvar veroverde de bal en bood Hoogewerf een niet te missen kans: 3-0. In de fase hierna miste invaller Peroti twee goede kansen en raakte Hoogewerf nog de lat. Toch zou het nog 4-0 worden. Een afstandsschot van uitblinker Unuvar eindigde prachtig in de kruising.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo (Warmerdam 41'), Aksit, Hoever; Beelen, De Vries (Peroti 53'), Unuvar; Hoogewerf, Pinas (De Waal (41'), Pynadath;
Wissels Ajax O16: Dieker, Warmerdam, De Waald, Peroti;

Doelpunten:
1-0 Naci Unuvar (6')
2-0 Naci Unuvar (26')
3-0 Dillon Hoogewerf (42')
4-0 Naci Unuvar (69')

FT | PSV O19 - Ajax O19 (2-3)
Ajax O19 heeft in een doelpuntrijke wedstrijd met 2-3 weten te winnen bij PSV O19. De Amsterdammers gingen vlak voor rust nog met 0-2 aan de leiding, maar toen PSV vlak voor rust terugkwam in de wedstrijd, kantelde het duel. Uiteindelijk won Ajax O19 dus wel.

In de beginfase kregen beide ploegen kansen om te scoren. Zo schoot PSV uit de rebound van een corner over, terwijl Szabolcs Schön aan de andere kant op de keeper schoot. Even later schoot Saku Ylätupa zelfs op de paal en mikte Ryan Gravenberch, die opgesteld stond als spits, over het doel. Uiteindelijk was het linksback Mitchel Bakker die Ajax verdiend op voorsprong wist te brengen.

Even later was het opnieuw raak. Jurgen Ekkelenkamp was alert tijdens een scrimmage uit een corner en was verantwoordelijk voor de 0-2. Vlak voor rust kantelde het duel. PSV kreeg een makkelijk gegeven penalty en in eerste instantie wist Issam El Maach deze nog te stoppen. De rebound van Joël Piroe was echter wel raak en daarom was de spanning terug in de wedstrijd.

Dat gebeurde al helemaal toen Piroe vrijwel direct na rust opnieuw trefzeker was en voor de gelijkmaker zorgde. Er ontstond een fase waarin PSV de betere ploeg was en Ajax-doelman El Maach een belangrijke rol speelde. Toch was het Sven Botman die Ajax met een snoeihard schot weer op voorsprong bracht: 2-3. Het duel ging hierna op en neer, er was veel strijd te zien, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Ajax O19: El Maach; Bakboord, Botman, Kemper, Bakker; Ekkelenkamp, Ter Heide, Pasquali; Ylätupa (Struijk 80'), Gravenberch (Dest 65'), Schön;
Wissels Ajax O19: Plomper, Solomons, Dest, Kaars, De la Vega, Struijk, Jensen;

Doelpunten:
0-1 Mitchel Bakker (31')
0-2 Jurgen Ekkelenkamp (39')
1-2 Joël Piroe (45')
2-2 Joël Piroe (47')
2-3 Sven Botman (58')

FT | Ajax O17 - PEC Zwolle O17 (3-0)
Ajax O17 heeft zaterdagmiddag een vrij eenvoudige overwinning weten te boeken op de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Het was niet altijd even hoogstaand, maar via drie doelpunten en een goede verdediging eindigde de wedstrijd in 3-0.

De eerste helft begon met een licht initiatief voor de Amsterdammers, maar zonder gigantische kansen te creëren. Na een kleine twintig minuten was de ploeg voor de eerste maal écht dichtbij een treffer, toen een vrije trap van Hossein Zamani de lat raakte en ook de rebound er niet inging. Vijf minuten daarna was het bijna weer raak. Brian Brobbey werd één-op-één gestuurd met de keeper door Niciano Omzigtig, maar hij faalde en schoot op de doelman. Vervolgens kreeg PEC Zwolle, door een slechte terugspeelbal van Terrence Douglas, een grote kans, maar ook hij scoorde niet. Enkele minuten daarna was het wel raak. Het was Zamani die een voorzet van Brobbey binnen wist te tikken en tekende daarmee voor de ruststand: 1-0.

De tweede helft begon was ongelukkig voor Ajax. Vijf minuten na rust miste PEC een grote kopkans en even daarna haalde Elikia Mbinga een doorgebroken speler van de ploeg uit Zwolle onderuit. De scheidsrechter bleek mild, want hij kwam ervan af met een gele kaart. Hierna gebeurde er niet bijster veel, maar was het Ajax dat toch weer wat momenten wist te creëren. Eerst was het Sontje Hansen die naar binnen trok en op de lat schoot, maar kort daarna was het alsnog 2-0. Ditmaal was Brobbey niet de aangever, maar de doelpuntenmaker na een voorzet van Eros Maddy. De tien minuten daarna gebeurde vrijwel niets, maar vervolgens was het wel meteen weer raak. Hansen speelde zich vrij met een fraaie beweging en schoot ditmaal wel raak.

Tien minuten voor tijd was het PEC dat de aansluitingstreffer leek te kunnen maken, maar de spits van de opponent faalde oog-in-oog met Daan Reiziger. Vervolgens pakte Ajax het weer op en kreeg het nog enkele momentjes. Brobbey dacht te gaan scoren, maar stond buitenspel en Liam van Gelderen kreeg nog een kans na een corner van Naci Ünuvar. Echter, hij wist geen kracht in het schot te brengen en zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Ajax.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Omzigtig (Kasanwirjo 50'), Van Gelderen, Musampa, Douglas; Llansana, Mbinga (Warmerdam 56'), Q. Maduro; Zamani (Maddy 50'), Brobbey, Hansen;
Wissels Ajax O17: Raatsie, Kasanwirjo, Warmerdam, Maddy, Unuvar;

Doelpunten:
1-0 Hossein Zamani (30')
2-0 Brian Brobbey (60')
3-0 Sontje Hansen (70')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
33titels
Ik heb de gehele wedstrijd gezien en ben helemaal niet zo blij met wat ik allemaal gezien heb.

De eerste 20 min waren voor Ajax, verder ging het redelijk gelijk op. De 2e helft was PSV iets sterker.
Ik heb me gigantisch zitten ergeren aan de spelopvatting....Ekkelenkamp stond naast de spits en ter Heide en Pasquali speelden beide als 2 controleurs (veel te veel breed) waardoor het middenveld totaal geen samenhang had en dus totaal niet functioneerde. Ook heb ik me mateloos geërgerd aan het feit dat ze Gravenberch in de spits geposteerd hadden en hem blijkbaar de opdracht gegeven hadden om alleen (in zn eentje) druk te zetten. In mijn ogen deed hij dat meer dan behoorlijk, maar vind het dan doodzonde om iemand met zijn kwaliteiten daarvoor op te offeren. Hij heeft geen fatsoenlijke bal gehad. Op het middenveld had deze jongen vandaag van absolute meerwaarde kunnen zijn zeker gezien zijn creativiteit. Iets dat er in dit team echt ontbreekt. Ik zag dan ook dat hij erg teleurgesteld was toen hij gewisseld werd.

Bakker op links is een prima speler en Ylatupa is ook geen verkeerde, Ekkelenkamp heeft met zijn diepgang ook zijn waarde, maar ik zie niet iemand, buiten Gravenberch uiteraard, waarvan ik echt denk JA dat is hem.
Ik denk dat Gravenberch allang klaar voor de basis van de O19 is en dat Ajax moet oppassen dat deze jongen er niet opeens genoeg van krijgt. Ik lees hier over een middenveld met Jensen-Pasquali/Ter Heide-Ekkelenkamp, maar in mijn optiek is Gravenberch deze middenvelders allang voorbij.

Winst is mooi, maar qua uitvoering vond ik het persoonlijk niet veel. Als de backs het spel maken dan gebeurd er in mijn ogen wat verkeerd.

Nogmaals....ik stond naast de dug out van Ajax en ik zag een zeer teleurgestelde blik in de ogen van Gravenberch. Ik hoop voor Ajax en als Ajacied dat ze deze jongen kunnen behouden.
3 0
Suarez16_
Blij om deze resultaten te zien. Unuvar een hattrick, Zamani, Hansen en Brobbey gescoord voor de o17 en Ajax o19 na de kansloze 0-5 gewoon knap uit tegen hetzelfde psv o19 gewonnen. Hoop echt dat Gravenberch tekent. Zou zonde zijn om na Fosu-Mensah en Redan weer 1 vd grootste talenten zien te vertrekken. Een Dilrosun, peeters, malen, De Boer, Baars en Famillia-Castillio is niet zo heel erg, omdat je sowieso niet weet of ze het gaan halen, maar deze jongen zie ik het zeker halen.
5 -1
NouriVandeBeek
Ieder geval goed dat ze er al mee bezig zijn. Mag vandaag starten tegen PSV o19. Teken van vertrouwen,
2 0
DavidFerr
Hahaha. Lees deze tweet van PSV inside nadat psv 019 in augustus 5-0 had gewonnen.

Wat 'n carrière voor John ;-) Overal bankie warm gehouden,WKfinale rode kaart, PSV019 verpest debuut als trainer. Toch maar weer analist worden;-) https://t.co/uXWfRLrvQ6

En wie staat er nu dik bovenaan :-)
4 -1
Suarez16_
Hoezo overal bank warm gehouden? Speler v/h jaar geworden bij Everton en bij Atletico speelde die ook heel veel.
0 0
Michelinho
Maar dat past niet in de diss van PSV Inside.
0 0
AjaxPassion
Je wordt natuurlijk wel compleet gedist als ze aanhalen dat je een WK finale hebt gespeeld
0 0
NouriVandeBeek
Goede overwinning van Ajax O19. PSV speelde met 10 tweedejaars. Onderstreept dat Ajax O19 als team echt wel flink gegroeid is ten opzichte van de supercup.

Debuutje Unuvar en Warmerdam bij O17. Mooie dingen
3 0
Ajax95Duivendrecht
Is Struijk een soort nieuwe Mike van der Hoorn? Is van oorsprong een verdediger
0 0
Michelinho
Waarom geen Jensen? 3,5 miljoen voor een jeugdspeler die je (ja, na blessureleed alweer even geleden) laat banken...
3 0
Suarez16_
Waarschijnlijk omdat een middenveld Pasquali-Jensen-Ekkelenkamp te aanvallend is. Ekkelenkamp zou ik er uit halen dan, maar die blijft maar scoren. Maar als Jensen invalt zie je wel zijn klasse elke keer. Duurt niet lang voordat hij defenitief in de basis staat.
4 0
Michelinho
Ekkelenkamp is idd lekker bezig. maar dat Jensen minstens meer minuten krijgt lijkt me best handig met het oog op kapitaalvernietiging.
0 -1
FlyingDutchMan
Komt van eigens, moet wennen aan het buitenaardse "Ajax" spel..
1 0
Michelinho
Ja, eerst nog een masters in hogere wiskunde halen en dan mag je MISSCHIEN het ballennet op de training dragen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Precies. Ik snap ook niet waarom Ter Heide elke wedstrijd de voorkeur krijgt boven Jensen. Met Pasquali op 6 en Jensen linkshalf heb je veel meer voetballend vermogen op het middenveld.

Nu snap ik ook wel dat je dit soort experimenten liever niet tegen PSV gaat uitproberen, maar in andere wedstrijden had het best wel eerder gekund.
2 0
trodat4030
Ik heb het idee dat ze geen voetballend vermogen willen, maar per se loper, passer en controleur op t middenveld. Daarom werd Siem ook zo gehyped de laatste tijd. En dat heeft dan te maken met het simpele feit dat de laatste prijzen met een dergelijk middenveld zijn gewonnen. En omdat men in de jeugd hetzelfde moet spelen als in t 1e, krijg je dus Dani de Wit, Ekkelenkamp en Q Maduro op t middenveld in Jong, u19 en u17..

In u17 werd het middenveld ook 2 klasses beter toen Warmerdam en Ünuvar erbij kwamen die met Llansana het middenveld gingen vormen. Maduro ging toen centraal achterin spelen.
3 0
Michelinho
Zit wat in.
0 0
NouriVandeBeek
counter PSV en 2-2
0 0
Keffie L
Walgelijke ploeg blijft het
0 0
Ajax95Duivendrecht
Hoe typisch, een pingel en een counter...
0 0
Champy
Hopelijk helpt zo'n doelpuntje het vertrouwen van Zamani op te krikken.
0 0
Keffie L
Haha PSV krijgt een penalty?? Hoe verrassend..
0 0
Ajax95Duivendrecht
Gras is groen
1 0
Keffie L
In Eindhoven zeker :,)
1 0
NouriVandeBeek
Ekkelenkamp met de 0-2! Bam
0 0
Ajax95Duivendrecht
Hoppa
0 0
AJAIXIXIXI
0-2 !!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Jaaaaa Bakker!
0 0
Piethein
Ajax is beter zo te lezen, tijd voor een doelpunt
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ajax is heel vaak beter tegen PSV. Alleen je weet het: die gasten uit Eindhoven krijgen altijd wel 2 schijtcounters en dan is het meestal helaas raak.
1 -1
Piethein
Dit keer niet zo te zien. Lekker hoorr
2 0
ajax_janneman
ja of toch wel haha
0 0
Keffie L
Unuvar op de bank bij O17, nice!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Mag dat, eerst een wedstrijd bij O16 spelen en daarna op de bank bij een lichting hoger?
0 0
trodat4030
Jazeker, je mag altijd een (of meer) lichting(en) hoger spelen. En omdat Naci officieel nog C junior is, mag hij daar ook nog meedoen. Alleen heeft hij daar niet zoveel aan..

En dat mag ook allemaal op dezelfde dag..
1 0
Keffie L
Denk het wel, gebeurt wel vaker volgens mij
1 0
EKS
Pasquali en Ylatupa wisten elkaar af en toe goed te vinden bij Jong afgelopen dinsdag, ben benieuwd of deze twee na de winterstop al kunnen gaan doorstromen. Al heeft Ylatupa natuurlijk Johnsen nog voor zich.
2 0
Piethein
Nergens live te zien? Kan helaas niet naar ehv afreizen
0 0
willieovertoom
Naci steelt harten op De Toekomst. Fantastische tweede goal waar hij Bergkamp-esque wegdraait en met puntertje/buitenkant afmaakt. Derde goal schiet hij van 22 a 23 meter in de kruising.

Warmerdam en Kasanwirjo gaan straks debuteren voor de o17, wel vanaf de bank.
4 0
AFCAdam
Unuvar ook op de bank bij 017.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Zo zeg, Unuvar lekker bezig.
1 0
AJAIXIXIXI
nunnely?
0 0
Keffie L
Jammer geen Jensen..
0 0
rickyboy1444
Staat Gravenberch nu in de spits bij O19 of is het een 4-4-2 opstelling?
1 0
Champy
Ze hadden hem vorig jaar in de B1 ook al eens in de spits gezet. Een noodverbandje denk ik.
0 0
rickyboy1444
Ah oke, is Kaars dan geblesseerd?

Edit: Ik zie nu dat hij op de bank zit. Interessant dat Ajax ervoor kiest om een jonger maar groter talent dat normaal op het middenveld speelt in de spits te zetten in plaats van iemand die van nature een spits is.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Nee, wissel zo te zien. Vorige keer dat Kaars in de spits stond was geen succes.
0 0
willieovertoom
Loed Klaasen met zijn eerste basisplaats voor de o15, mooi man. Heb ik vorig seizoen enorm van genoten bij de o13. Op het middenveld samen met Divaio Bobson en Julian Brandes toen. Hoop dat hij zich goed blijft ontwikkelen.

Ünüvar met twee goals en Beelen als rustpunt op zes weer de uitblinkers bij de o16 overigens. In de tweede helft hopen op De Waal ipv De Vries om vervolgens uit te lopen naar vijf goals.
3 0
Champy
Is Bobson geblesseerd ofzo? Die naam zie ik zo weinig voorbij komen, en wie is die andere blonde middenvelder die er nu staat? Daarmee bedoel ik Brandes en Klaasen niet.
0 0
ajax4altijdamsterdam
Nieuwe middenvelder is Timo , overgekomen van een amateur vereniging. Bobson niet geblesseerd , speelt nu ook vaker voorin door blessures.
2 0
Champy
Ik vond Bobson altijd wel meer een type voor in de spits. Lijkt me beter dan Banel of die jongen met zijn moeilijke naam die ik niet ga proberen te spellen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Fraai gedaan hoor, door Unuvar!
1 0
Champy
Trouwens ook een goed idee om Regeer al in de defensie te plaatsen.
0 0
AFCAdam
Regeer zal uiteindelijk een linie terug gaan, op 6 of op 3.
0 0
Bil
Inderdaad! Normaal een middenvelder..
0 0
ajax4altijdamsterdam
Goed bezig Loedje!! Vorige week tegen Almere super goed gespeeld! Hoop wel dat o14 punten de nodige punten pakt zonder hem.
0 0
Youriajax18
Nieuwe klaasen! ook een middenvelder!
0 0
Champy
Loedje in de basis! Mooi zeg.
0 0
Josajacied87
Stonden ze niet vast in de zeurpietenfile?
0 -1
Keffie L
019 straks op Ajax tv?
0 0
trodat4030
Bij uitwedstrijden zijn ze er nooit. Hoogstens als het kampioenswedstrijden betreft.
0 0
FlyingDutchMan
Bestaat er geen Boeren tv? ;)
1 0
Keffie L
Ok jammer dan, wel een heerlijk affiche!
0 0