'Versterkingen in winter geen uitgemaakte zaak'

BVeenstra, 18-11-2017 om 09:10, 9806 views, Het Parool | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, laat in gesprek met Het Parool weten dat het doen van aankopen in de winterse transferperiode geen uitgemaakte zaak is. 'Maar het is wel de bedoeling', zo vertelt de Voorhouter.

Trainer Marcel Keizer liet al enkele keren weten er graag nieuwe spelers bij te hebben, maar Van der Sar legt uit dat dat niet altijd per se nodig hoeft te zijn. 'Maar je hebt ook te maken met de huidige spelers. De trainer moet die beter maken, vertrouwen geven en niet te veel onder druk zetten. Dan houden wij de grote lijn wel in de gaten en kijken waar we de selectie eventueel moeten aanvullen.'

Aan de andere kant wordt er ook behoorlijk gejaagd op spelers van Ajax. Zo staan Kasper Dolberg, André Onana en Matthijs de Ligt in de belangstelling van enkele grote clubs. 'Heel frustrerend, maar toch ook weer een signaal dat we goede spelers in huis hebben. Bij die jongens zelf moet de focus liggen op presteren en winnen. Ik weet niet in hoeverre spelers blijven hangen in een goed vorig seizoen of dat ze bij tegenslagen over de rand kijken om te zien waar het gras misschien groener is.'

Een vertrek van De Ligt naar bijvoorbeeld FC Barcelona, dat volgens Spaanse media erg geïnteresseerd zou zijn, zou Van der Sar te vroeg vinden. 'We hebben een paar maanden geleden zijn contract verlengd met de intentie, en die is ook uitgesproken, om een aantal jaar hier te spelen', vervolgt Van der Sar, die uitlegt dat De Ligt bij Ajax het vertrouwen krijgt. Wel is het de vraag of De Ligt ook daadwerkelijk een topper in Europa wordt. 'De voortekenen zijn goed. Hij heeft de mentaliteit, investeert in zichzelf en hij heeft in Barry Hulshoff een oud-speler die hem al een tijd begeleidt. Alles wat hij proeft, neemt hij mee. Van de week sprak ik hem even langs het trainingsveld. En dan vraagt hij naar Manchester United. Niet omdat hij daar nou per se heen wil, maar omdat hij wil weten hoe het werkt bij zo'n club.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcatarinob
Wanneer we er vanuit kunnen gaan dat er na deze competitie enkele spelers gaan verlaten, zou het verstandig zijn, om in de winter periode al vervangers te halen. We weten allemaal wel om welke spelers het gaat.
0 0
marco1972mb
Iedereen die verantwoordelijk is voor de huidige situatie er uit, Overmars voordeel van de twijfel.

Bosz terughalen is weer beschikbaar binnenkort.....
0 -1
Stibba020
Heel simpel dit jaar geen kampioen en Van der Sar mag lekker optyfen.
4 0
marco1972mb
Waarom nog tot het einde wachten....
1 0
Pierre Heno
Eigenlijk dekken ze zich al in voor het feit dat ze geen enkele kwaliteitsspeler zullen weten te strikken om bij dit Ajax te komen spelen! Dan kun je als bestuur maar beter net doen alsof je helemaal geen versterkingen nodig hebt. En dat doet AD afc Ajax dan dus ook. En ach ..voor het niveau waarop ze nu spelen heb je de benodigde 'kwaliteit' reeds in huis. Gezien de aanstaande grote uittocht van de betere spelers en talenten komende zomer zullen ze bovendien geen 2e garnituur aankopen willen doen tijdens de winterstop. De te verwachten nieuwe trainer-coach zal natuurlijk ook wel een vinger in de pap willen hebben m.b.t. eventuele aankopen. Maar toppers zullen er beslist niet komen, ook komende zomer niet. Op z'n best een enkele huurling maar dan niet van het niveau Traoré want dat was éénmalig. Jammer maar helaas.
2 0
Boer Gijs
Sar dekt zichzelf en technisch hart vast in. Want zev zijn toch niet capabel genoeg om echte en de juiste versterkingen vast te leggen.
5 0
Rentokill
Dat klopt bijna. Ajax/Eredivisie is niet capabel genoeg bedoel je
0 0
atalantanio
Er hoeft eigenlijk maar één nieuw gezicht bij te komen in de winter, die voor de positie als hoofdtrainer.
2 -1
Professor
Een zeer groot brevet van onvermogen voor vd Sar. Hier laat hij toch ook weer zien dat hij maling heeft aan de supporters. Echt een heel irritante man die denkt dat hij echt super is. Walgelijk!
3 0
Professor
'v.d. Sar: 'de trainer moet de spelers beter maken, vertrouwen (frenkie) geven en niet teveel onder druk zetten. Dan doen wij de rest van het werk wel. Het leuke is dat ze het beide (Keizer en groep Sar) verkeerd doen. Anders was het voetbal veel leuker en beter geweest en hadden we een linksback en ook linksbuiten gehad die een meerwaarde voor Ajax zou zijn.
3 0
Mr.P.
zijn veel spelers die het niveau niet aan kunnen en dan ga je al praten over geen versterkingen, zorg dan dat de talentvolle jeugd genoeg de kans krijgt en ja ze maken fouten dan moet je maar een ervaren of een zeer talentvolle speler halen als die in je eigen selectie te oud wordt of hebt verkocht
0 0
de-Ajacied
Hoe kunnen zulke amateurs een groot instituut als Ajax leiden?
6 0
Pierre Heno
je bedoelt: naar de gallemiezen helpen!
1 -1
aanval86
Edwin en Dennis leven in een compleet andere wereld. hebben totaal niet het besef dat wij supporters er klaar mee zijn. wanneer komen wij in opstand?
4 -1
Robinjo1988
Misschien als het supportershome klaar is...
0 0
Boer Gijs
Misschien ook een keer een bus blokkeren ;)
1 0
Bil
Edwin vd Sar is volgens mij familie van Mark Rutte.
Ze beloven namelijk allebei van alles, maar er komt niks van waar.
Maar wel einde van het seizoen de seizoenskaarten duurder maken.
Één grote poppenkast de regering en Ajax.
4 0
Boer Gijs
Rutte zegt tenminste nog sorry. Maar volgens Sar gaat het best goed, 4 jaar zonder prijs, want we hebben toch elke wedstrijd het meeste balbezit. Hij heeft helaas niet door dat hij onlangs een trainer die wel spelers beter maakte, heeft ingeruild voor een trainer die dat niet doet
0 -2
Babayaka
Nee Rutte zegt mijn naam is Haas de rest van Nederland weet er niks van. En we doen wat ik wil.
Schijn democratie hier.
0 0
Babayaka
Tuurlijk niet, wat moet je er ook mee. En de huidige trainer gaat ze ook eerst een jaar laten wennen.
2 0
Bensco
Als er ook maar iemand is die geloofde dat we 2 versterkingen zouden krijgen laat hem dan nu spreken. Dit zag ik al van mijlenver aankomen en bevestigd voor mij ook de trekpop status van Keizer. Trainer wil wat, trainer krijgt het niet. Dat technisch hart is monster geworden.
3 0
Morrissey
Als flappie maar zijn bonus krijgt. Naai de supports lekker verder.
2 0
Stone020island
Het is trouwens ook lachwekkend dat edje leiding mag geven aan zo'n grote nv. Totaal geen ervaring en kan nog niet eens toespraken houden zonder een briefje erbij. LACHWEKKEND. Er moet actie gan het publiek komen.
4 0
HarryHarHar
Wat is het toch een slappe hap zeg dat Ajax!.. bah.... hier kan ik niet meer trots op zijn hoor!...
3 0
Stone020island
Eventueel aanvullen?!?!?!? De helft van het team is niet goed genoeg voor ajax 1! Sinkraven is prima in de eredivisie maar gaat je niet helpen om verder door te groeien. Wel goed
Voor op de bank. Viergever, eigenlijk ook geen ajax 1 niveau en heeft een tank naast zich nodig. Veltman, doet het nu aardig maar is ook te licht. Schone wordt ook te oud. En over younes kunnen we maar beter zwijgen.
3 0
Ronbo
Maar wel een mooie bankrekening en voor de heren weer een vette bonus wellicht.
1 0
Joseph
Toon nou eens een keer dat je ballen hebt, laffe prater, alleen maar indekken zodat je straks niet afgerekend kan worden..
Dit team heeft ontzettend hard een linker vleugel aanvaller nodig en eigenlijk kun je ook niet om een linksback heen. 2 spelers die al in de zomer gehaald hadden moeten worden!
5 0
Robinjo1988
Ja in de zomer van 2014 ofzo.
4 0
echtgras
Mooi dat Overmars een maand geleden toch echt zei dat er 2 spelers bij gaan komen in de winter...
Eens kijken wat die van deze uitspraken van Edje vindt.
Hopelijk breekt de pleuris uit.
4 0
BrandjeXL
Juist nu kopen. Dit seizoen beschouw ik toch al als verloren. Zorg er dan maar voor dat we de boel op orde hebben voor volgend seizoen en de spelers alvast kunnen wennen.
1 0
Champy
Van al dat poepen, krijg je sterke kringspieren. Anders kan je je keutel niet telkens zo soepeltjes intrekken.
2 0
Barra
Mooi hoor, kan zo op een tegeltje
0 0
Johan1
Ach, ik had niets anders verwacht. Ajax houdt zijn supprters al jaren zoet met beloftes die ze nooit nakomen. Zodra de pleuris op het punt staat om uit te breken, komen ze weer met een loze belofte. Keizer, Spijkerman, Sar, Bergkamp, L’ami....ze moeten allemaal weg om deze club weer een kans te geven.
2 0
Robinjo1988
vd Sar en zn vriendjes... Schandalige figuren die onze mooie club kapot maken.
3 -1
Restored
De Ajax cyclus:

We gaan 2 kanonnen halen => We hebben de beste selectie in jaren (hier zijn we nu) => Met deze selectie gaan we het doen.
2 0
AFCA-CBS
Nu al terugkrabbelen... dat is wel heel snel. Alle praatjes in de media van de afgelopen week kunnen dus weer in de ijskast.
2 0
Labrador
En daar gaan we weer
2 0
Lagasj
Witte zakdoekjes voor de hele staf.
Wegwezen !
5 0
Josajacied87
Het bericht dat je wist dat ging komen.
Sinkgraven, de compleet mislukte middenvelder, die misschien kan uitgroeien tot een middelmatige back en Nick Viergever, in wie we zoveel vertrouwen hebben dat wij zijn contract niet verlengen gaan het doen tot de zomer.
Daarvoor houden we lekker vast aan non-scoring Younes, want hij passeert wel heel makkelijk en creert wel veel kansen.
Doorselecteren is toch mogelijk met onze oorlogskas, man man man wat een ergernis dit seizoen.
6 -1
ajax1forever
na de kerst: sar weg, bergkamp weg, spijkerman weg, jonk terug , bosz en kruzen terug(die halen de kerst niet bij dortmund0.
5 -2
MelleAfca
Jonk Jongkind en Bosz terug die de lijnen gaan uitzetten zou de natte droom voor iedere supporter zijn. Misschien ook nog maar Jordi Cruijff erbij doen, gewoon omdat het kan ;)
3 -1
Ruff Rhythim
Werd het maar zo'n feest....
2 0
Truth
Een paar jaar geleden was ik nog bij. z'n afscheidswedstrijd aanwezig als fan van hem, maar begin onderhand echt een hekel te krijgen aan die kut vd Sar
3 -2
kaashaas
Je gaat bijna wensen dat rick van de boog terug komt ;-)
5 -2
ajakkes1
Sinterklaastijd:
Veel beloven en weinig geven doet een zot in vreugde leven.
Iedere keer het zelfde liedje.
5 0
JCr14
Een vervanger voor Viergever, Veltman, Schöne en Younes graag. Siem de Jong ook verkopen.
Sinkgraven, Wöber en F de Jong een basisplaats.
11 -2
NouridolbergNeres34
Onder deze staf en trainer worden de spelers niet beter sarretje ,maar slechter. En nu ineens weer de boel verdraaien dat nieuwe spelers niet nodig hoeven te zijn, ik hoorde overmars toch echt een maand geleden zeggen dat er zowiezo 2 aankopen zullen bijkomen in de winter bij Ajax Inside.
Jullie houden de grote lijn wel even in de gaten.... welke lijn sar ,de lijn naar beneden ofzo..

Als je echt beter voetbal wilt dan gooi je de hele staf eruit en stel je geschikte mensen aan.
4 0
Ajax68
Hebben ze gvd al ruim enkele MAANDEN de tijd voor gehad, stelletje dwazen !
Ik zeg je, als die van de Sar niet opflikkert gaan we de afgrond in, en is het voorgoed gedaan met ons cluppie.
ONBEKWAME HUFTERS zijn het.
10 -2
Ruff Rhythim
Ajax...
Wereldkampioen in eigen supporters voorliegen.
11 -1
kaashaas
Praatjes maker! Je hebt al heel lang een lb en een rb nodig.. het indekken is begonnen..
5 -3
bremovic
en ja hoor , langzaam krabbelen ze weer terug
2 0
Heiko
Eerst maar eens verliezen van NAC. Dan zullen we nog weleens zien
6 0
Marcw1972
Er komt dus niets..
5 0
wolterx
Enige markt die ik in winter zou proberen te bestormen is de Braziliaanse, daar is het makkelijker spelers in winter te halen dan in de zomer door loop van competitie. Kan de speler al periode aanpassen vooralleer hij er moet staan, andere competities ga je te duur inkopen of spelers halen die bij eigen club niet aan minuten komen.
2 0
GvanAchteren
Graag Daley Blind toch proberen te halen.
1 0
Duif63
Ja hoor daar gaan we weer. Een voorspelling voor 2018: op 31 januari wordt bekend dat we met deze selectie het seizoen afmaken en dat het de beste selectie in jaren is. O ja en Ziyech wordt die 31e om 23.55 uur voor 4 miljoen verkocht aan Tanger United. Er is geen tijd meer om een vervanger te kopen maar dat is geen enkel probleem volgens de verantwoordelijke heren. Singraven schuift door naar het middenveld zodat Dijks mooi de linksback positie over kan nemen. Mooie oplossing toch ?
5 -2
fanforeffer
En Viergever dan ? contract niet verlengt ..dus niet spelen. wie vervangt hem ?
0 0
Duif63
Ik zie ze er voor aan om Viergever in de winterstop voor een ton aan PSV te verkopen.
0 -1
Tinuz78
Wat een gedraai weer. Incapabele rukkers.
4 -1
Koenniiee
Juist! Dit is het Ajax DNA wat we willen zien.
4 -1
amberjari
Verwachtingsmanagement..
Voorspelt weer weinig daadkracht.
6 0
Hammerzeit
Ah, ze krabbelen al weer terug.
8 0
Redrum
Daar gaan we weer..
4 0
MankeNelis
Gewoon iedere winterstop en iedere start van het seizoen steevast hetzelfde gewouwel.
4 0
Redrum
Precies, we worden gewoon al jaren voor de gek gehouden
0 -1