Vd Sar: 'Gesprekken over Keizer gevoerd'

BVeenstra, 18-11-2017 om 09:00, 9856 views, Het Parool | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax heeft in een interview met Het Parool nogmaals toegegeven dat men kritisch kijkt naar het werk van trainer Marcel Keizer. De oefenmeester werd met Ajax al snel uitgeschakeld in Europa en de achterstand op koploper PSV bedraagt liefst acht punten.

Toch ziet Van der Sar ook in dat de voorbereiding op dit seizoen beroerd was. Zo werd Abdelhak Nouri getroffen door het tragische lot en verliep de transferperiode allesbehalve optimaal. 'Dat zijn omstandigheden die het teamproces en het voetbal beïnvloeden en waar een trainer geen grip op heeft. Maar Ajax is een club waar winnen bijna als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Dat er over de trainer wordt gesproken als we niet optimaal presteren, is logisch.'

Van der Sar zag in dat Ajax wankel begon aan de competitie. Er werd bij vlagen redelijk tot goed gevoetbald, maar de resultaten waren minder. Thuis tegen Vitesse werd er niet alleen verloren, maar was ook het spel erg slecht. 'Toen hebben we een aantal indringende gesprekken gevoerd met de trainer en zijn staf, waar ook Marc Overmars als directeur spelersbeleid bij was. Dat lijkt me een normale gang van zaken.'

Waar er bijvoorbeeld bij Feyenoord met Dick Advocaat hulp werd geboden aan beginnend trainer Giovanni van Bronckhorst, die zeven nederlagen op rij leed, is men een dergelijke constructie niet van plan bij Ajax. 'Ik denk dat Advocaat uiteindelijk wel een belangrijke rol heeft gespeeld om dat tij te keren, maar met de hulp die Marcel Keizer bij Ajax krijgt, vanuit zijn staf en vanuit het technisch hart en directie, moet hij de zaak zelf vlot kunnen trekken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ronaldinho020
Misschien iemand een spiegel te koop voor de heren van het TH?
0 0
Jan Doedel
Iedere keer weer het Appieexcuus. Ik vind dat Nouri op deze manier misbruikt wordt. Dat is eigenlijk schandalig. Je zou er ook kracht uit kunnen putten en voor hem de schaal willen winnen. Dat zou een mooi eerbetoon zijn maar dat is teveel gevraagd van deze slappe groep en deze waardeloze trainer.
1 -2
Ronaldinho020
Ohja zo werkt dat natuurlijk vanzelfsprekend!
Dat het "excuus" elke keer wordt aangehaald is niet netjes, gezien de vreemde keuzes van onze trainer. Echter is het natuurlijk wel een factor die zeker het begin van het seizoen veel invloed heeft gehad op de ploeg.
0 0
trooop
Lekker de trainer publiekelijk een zwaard boven het hoofd hangen. Dit is toch geen porem? Dit is nou juist iets wat je buiten de pers hoort te houden. Dit is de buitenwereld tevreden houden door net te doen alsof je erbovenop zit. Ten koste van de reputatie van de door jezelf aangestelde hoofdtrainer. Dit soort dingen hou je binnenskamers, hoe slecht de trainer het ook doet. Als je zeker bent van je zaak en je gekozen richting, zeg je over deze dingen tegen de pers: dat gaat jullie niks aan.

Maar dat sar niet meer zeker is van z'n zaak is ook wel weer logisch. Ook hij zal zich stilletjes realiseren dat hij en z'n voetbalvrienden grote, kostbare fouten hebben gemaakt. Zouden daar ook 'een aantal indringende gesprekken' over zijn gevoerd? Dat lijkt mij namelijk 'een normale gang van zaken.' Wanneer lezen we daarover in het parool?
6 0
PetrusKeizer
helemaal met je eens. maar wie zou die gesprekken met m.n. Sar dan moeten voeren? Ik zie niemand binnen Ajax die daar t natuurlijk gezag voor heeft.
0 0
Gerrr
Zoals altijd,een lulverhaal en iedereen dekt elkaar...

De enige die geraakt worden zijn de fans,maar ja ,wie maalt daarom....
2 0
BaddahBing
en de spelers hoor die spelen op zeker ook liever weer qua intentie zoals vorig seizoen.
1 0
blessure
Ik begrijp het al, de beloofde kanonnen worden blijkbaar klapperpistooltjes.
2 -1
Bil
Edwin vd Sar is volgens mij familie van Mark Rutte.
Ze beloven namelijk allebei van alles, maar er komt niks van waar.
Maar wel einde van het seizoen de seizoenskaarten duurder maken.
Één grote poppenkast de regering en Ajax.
5 0
gras
Dat je een trainer uit de opleiding promoveert, kan best. Als die heeft laten zien ploegen naar zijn hand te kunnen zetten en echt overtuigd door zijn visie en aanpak.

Bij De Boer zag je dat zijn jeugdploegen direct beter positiespel gingen spelen. Keizer presteerde prima met JA, maar omdat dat zijn enige jaar was, weet je niet of dat de hand van de trainer was of gewoon de enorme kwaliteit van de spelers.

Kijk je naar zijn eerdere ploegen, dan ben je geneigd om het laatste te denken. Maar dan geef je de directe het vertrouwen dat zij er bovenop zitten en dus kunnen beoordelen of Keizer echt de magic stuff heeft.

Dat blijkt tot nu echt een misser te zijn. Geen visie zichtbaar in keuzes en veldspel. En dat is knap als je ziet wat voor fundament er vorig jaar is gelegd. Dat is echt niet allemaal weg door de tragische gebeurtenissen om Nouri heen. Dat heeft een impact, maar het wegvallen van automatismen is echt niet tijdelijk. Alle vastigheid en patronen zijn weg. Het is niet minder, het is weg.

En als je de keuze voor de trainer dan ook nog eens koppelt aan het laten gaan van Bosz. Waar dus wel al langer wat speelde en WEER niet is ingegrepen net als bij Jong, waardoor ook deze kwestie escaleerde en leidde tot een vertrek van een hele belangrijke pion qua visie, dan ben je TOTAAL ongeschikt als directeur.

Enkel een keertje 4-3-3 roepen is niet voldoende. Voor degenen die Cruijff er steeds bij halen: Cruijff heeft mede gezorgd voor de aanstelling van dit soort bestuurders. Het was Piet Keizer die al doorzag dat je mensen met ervaring en track record op die posities moet hebben.

Er klopt op bestuursniveau nog steeds geen pepernoot van. Mensen zijn op basis van romantische en volkomen misplaatste ideeën aangesteld, niet op basis van wat ze gepresteerd hebben als beleidsmaker. Of op basis van duidelijk talent en bijzondere ideeën over beleid maken.

Als die poppetjes goed worden ingevuld, kan Ajax met goede trainers en hun opleiding nog steeds wat ze vorig jaar lieten zien. Laten we niet vergeten dat een historisch goed Ajax onder van Gaal ook alleen maar mogelijk was toen alle puzzelstukjes samenvielen: bestuur dat een goede trainer herkent en durft aan te stellen, topscouting, toplichtingen jeugd en toptransferbeleid met Rijkaard die terugkwam.
2 -1
DonAdam
Over welk fundament heb je het eigenlijk? Zodra het bij Ajax onder FdB ging draaien, dan was Ajax niet meer te kloppen en werd er nauwelijks puntverlies geleden. Vandaar dat Ajax de titel nog kon pakken na een enorme inhaalrace. Maar Ajax heeft vorig seizoen nooit een sterke reeks neergezet. Sterker nog, speelde Ajax in de EL een goede wedstrijd, werd de competitie erop puntverlies geleden. Alleen Feyenoord thuis werd winnend afgesloten; dat was ook meteen Ajax' enige echte goede wedstrijd in de gehele competitie. En een competitie in de Eredivisie telt 34 wedstrijden...

Ik merk dat de supporters de realiteit over vorig seizoen volledig kwijt zijn en de vorm die Ajax etaleerde in de thuiswedstrijden tegen Kopenhagen, Schalke en Lyon als norm zien, terwijl die wedstrijden juist de (positieve!) uitzondering waren. Om een of andere reden konden de spelers het alleen brengen tijdens magische Europa Cup avonden, waarbij het thuispubliek ze opzweepten tot grote hoogten.

Keizer moet het doen met een sterk verminderde basiself, zonder sterkhouders Sanchez, Klaassen en Traore. Met name Sanchez en Klaassen is een gemis, want die waren instrumenteel bij het druk zetten en zorgde ervoor dat de linies goed aansloten. Keizer kan Ajax nooit laten spelen zoals vorig seizoen, maar maak dat de fans maar eens wijs; dat lukt je niet. En wat ik al zei: er waart een sprookje rond dat Ajax vorig seizoen werelds speelde, maar er werd bijna 60 wedstrijden bagger gespeeld en de titel werd verloren door overmatig puntverlies tegen de kleintjes. Begrijp me niet verkeerd, als Keizer het niet snel omdraait, dient hij vervangen te worden, want 3 verliespartijen is veel te veel, maar hij heeft die niet verloren tegen clubs als Willem II, Roda en Excelsior, waar we vorig jaar punten tegen lieten liggen.


De onrust die er nu is, komt voornamelijk van nepsupporters die de realiteit helemaal uit het oog zijn verloren en het propagandaverhaal van ' oppergod' Bosz slikken als zoete koek. Bosz kan niets verkeerd doen, zelfs niet nadat hij zich van de week negatief uitlaatte over de kwaliteiten van ons knuffeldier Nouri. Dezelfde Bosz die altijd met ruzie de tent uitgaat als hij niet voortijdig is vertrokken. De Bosz die van te voren wist dat hij niet zijn staf mocht uitkiezen, maar ondanks dat een assistent mocht meenemen en later nog een 2e toegewezen kreeg.
3 -2
Juichtoon
Ja en die EL finale hebben we ook niet gespeeld. Dat hebben we allemaal gedroomd. Je snapt er werkelijk helemaal niets van en bent voor mij kampioen feiten verdraaien. En ik ga het mensen zoals jij niet eens uitleggen. Paarlen voor de zwijnen.
En die onrust komt niet door nepsupporters zoals jij beweert maar doordat we eerst zijn uitgeschakeld voor de CL, daarna voor de EL, al 2 maal thuis hebben verloren, er voor vriend en vijand geen touw aan de opstelling te knopen is, er geen enkele duidelijkheid over speelwijze is en inmiddels al bijna kansloos zijn voor de titel.
Keizer en de staf in een notedop: " We verkiezen Kluivert op rechts boven Neres want Jusin verdedigt beter mee". Dat is de wereld op zn kop. Je speelt altijd met je beste aanvaller op die plek en pakt via de organisatie het meeverdedig probleem aan. Nu zet je jezelf op 0-1. Andere manier van denken dus, in onze club gebracht door iemand met nr 14.
En dit is ook precies de reden waarom het elftal na 4 maanden nog steeds niet draait en waarom Marcel zo 'vreemd' wisselt. Marcel denkt vanuit een glas dat half leeg is en daarmee kom je niet ver. Daarmee wordt zelfs de rijkste club geen kampioen in eigen land en is europees succes volledig uit zicht verdwenen. We zijn om met Johan te spreken totaal niet onderscheidend meer.
2 -2
BaddahBing
"" A whole lotta Crap by Don Adam """
""De onrust die er nu is, komt voornamelijk van nepsupporters die de realiteit helemaal uit het oog zijn verloren.""
Jij doet niets anders je verdraait feiten om de realiteit maar niet te hoeven aanvaarden.
""Bosz kan niets verkeerd doen, zelfs niet nadat hij zich van de week negatief uitlaatte over de kwaliteiten van ons knuffeldier Nouri.""
Verdraaien van feiten, door er een waardeoordeel aan te hangen (negatief) en zo op de onderbuikgevoelens van anderen in te spelen.
""Dezelfde Bosz die altijd met ruzie de tent uitgaat als hij niet voortijdig is vertrokken.""
Feitelijke Leugen
"""De Bosz die van te voren wist dat hij niet zijn staf mocht uitkiezen, maar ondanks dat een assistent mocht meenemen en later nog een 2e toegewezen kreeg.""
Wel blijkbaar vaststaand beleid aan halen, maar als het jezelf beter uitkomt vervolgens compleet negeren.
Bosz is door AJAX aangenomen voor zijn voetbalvisie die strookt met een uitvoering van het beleid Plan Cruijff, Aanvallend en Attractief Ajaxwaardig Voetbal, maar wordt herhaaldelijk tegengewerkt door zijn assistenten.
Passant Assistenten die blijkbaar geen staand Beleid uit hoeven te voeren.
Immers zowel v/d Sar als Bergkamp zeggen nog steeds Plan Cruijff uit te voeren, Attractief Aanvallend AJAXwaardigvoetbal spelen met AJAX1, en daartoe had het TH Peter Bosz aangesteld.
En in het kader van dat Beleid is het toch normaal om MEDEwerkers als assistenten te verwachten en te krijgen.Realiteit: Je Projecteert en je bent in Denial en een Leugenaar.
Feit: Jij Praat Poep
2 -2
echtgras
Waar ik normaal nooit hoop dat Ajax verliest of punten laat liggen, begin ik nu toch wel erg te twijfelen. Het heeft vaak ook geen zin maar ik krijg steeds meer het gevoel dat als Ajax vanavond verliest en volgende week ook punten laat liggen dat het wel eens voorbij kan zijn met Keizer...
Als PSV morgen punten laat liggen, is dan het verschil ook niet al teveel opgelopen al blijven het 10 of 11 punten en dat is veel. Zelfs als je 2x van ze wint.
Maar op deze manier worden we 'gewoon' 4de of 5de dus er moet iets veranderen..//
1 -2
MelleAfca
Precies, hopelijk kunnen we na vandaag met de campagne We Want Bosz Back starten, als alle supporters daar achter gaan staan kan dat nog wel eens voor stress gaan zorgen bij Edwinnetje en co. Zou wel gruwelijk zijn.
0 -2
Youri08
Die worden daar echt niet zenuwachtig van. Die zijn overtuigd van zichzelf, daar gaat een, met alle respect, actie'tje niets aan veranderen.
1 -1
Joseph
Ik lees de kop en ik denk al, he gadverdamme, alsof die vent, die Cruijff van de muur trok, ook maar iets gaat doen in deze situatie. Hij heeft het zelfs over goed voetbal dat hij gezien heeft en de staff die hij blijkbaar goed genoeg vindt voor Keizer om succes mee te hebben.
Ajax is failliet, ik heb geen idee hoe de club gered moet worden van dit soort mensen.
4 0
Inhartennieren
Mochten er vanavond punten worden gemorst, is het al klaar met Keizer.
2 0
MoIukker
Jammer genoeg denkt de directie daar niet zo over. Hele staff moest allang oprotten sinds de CL-uitschakeling.
2 0
Robinjo1988
Ze zien niet hoe slecht het gaat en/of ze willen het niet zien. Ongeschikt!
2 0
Inhartennieren
Het is allemaal het verbloemen van fout op fout.
Zowel in het aanstellen van de juiste trainer, het wegsturen van Bosz, en het niet te volgen aankoop beleid.
2 0
de-Ajacied
Ze vinden zelf dat het goed gaat
Ze zien Ajax niet als topclub maar als opleidingsclub
2 0
Lagasj
Fucking egotrippers!
Rot op.
En anders de hele RVC oprotten, we hebben helemaal niets aan jullie.
Grijp in of rot op !
2 -1
De_Realist
LvG terug aub. Het is een zure pruim maar beter dan Keizer.
2 -9
Ruff Rhythim
Mijn God wat een slechte film is dit....
4 0
ST
Oprotten met jou, Keizer en Bergkamp!
3 -1
JCr14
Vergeet Spijkerman niet. Misschien nog wel belangrijker.
6 -1
insectenverdelg
Zie liever de andere Henie vertrekken Dat is een echte rat.. Denk echt Spijkerman zijn rol overschat wordt in het geheel. Ben niet een fan van m maar iedereen doet hier of Spijkerman alles bepaald. dat is nonsens
2 0
NouridolbergNeres34
Nou sar nu hebben we het volle veetrouwen erin hoor als de staf , TH en directie hulp aanbieden.
Ze hebben echt geen idee waar ze mee bezig zijn.
3 0
masterrr
Vind het een non persoonlijkheid
Als ik een interview met hem heb gelezen, vraag ik me echt af wat hij nou heeft gezegd

Was vroeger na afloop van wedstrijden ook al zo
3 0
ZlatanI
De hulp die Keizer krijgt vanuit zijn staf is nu net het probleem misschien?
4 0
Mung
Tijd voor serieuze gesprekken over het functioneren van Flappie en Bergkamp.
6 0
insectenverdelg
Keizer kan er niet uit zonder dat Bergkamp en vd Sar zelf conclusies trekken. Das het gehele probleem. We kunnen keizer deze troep namelijk nauwelijks kwalijjk nemen.
7 -1
MankeNelis
Het foebel lijkt bij vlagen helemaal nergens op. De ondergrens wordt nogal snel bereikt per wedstrijd. Teamproces? Spijkerman de man met het kopje koffie? Een blind paard ziet nog dat de trainert tekort komt.
3 0
Stibba020
Met die Van der Sar ben ik ook helemaal klaarmee. Dooie
3 0
ajakkes1
Hoop blablabla
2 0
Koenniiee
Anders vraag Bosz even. Daar is vast niemand te groot voor. Je kunt de trainer analyseren, zeker, maar zij hebben de fouten gemaakt afgelopen zomer.

Meerdere fouten zelfs: trainer wegsturen (het kiezen voor de assistenten), selectie niet versterkt maar verzwakt en het succes van vorig seizoen naar zich toe getrokken ipv Bosz, dan snap je er werkelijk geen pepernoot van. Gewoon het eigen beleid overschat en de selectie niet goed ingeschat (2e jaar op rij, ervan uitgaande dat Frank - voor groot deel - zelf zijn selectie inrichtte).

En dat de trainer niet functioneert is moeilijk te voorzien, maar zit daar wel op die plek omdat zij besloten te kiezen voor Hennie en co.
7 -3