[Update] Ajax bevestigt opstelling NAC-uit

JesseTH, 18-11-2017 om 19:38, 39789 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Naar verluidt begint Maximilian Wöber na een reeks basisplaatsen op de bank van Ajax voor het uitduel bij NAC Breda. Justin Kluivert vervangt naar alle waarschijnlijkheid Amin Younes als linksbuiten.

Doordat Wöber op de bank begint in Brabant, is er weer eens een basisplaats weggelegd voor Daley Sinkgraven als linksback. Nick Viergever verhuist automatisch naar het centrum van de Ajax-verdediging. De rest van de namen in de achterhoede zijn zoals de laatste weken. 

Op het middenveld heeft Donny van de Beek zijn plek op het middenveld terug. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-2 verlies) mocht Siem de Jong nog opdraven als rechtshalf. Kluivert vervangt Younes als linksbuiten, waardoor de flanken weer eens bezet zijn zoals Feyenoord-thuis vorig seizoen (2-1). 

Vermoedelijke opstelling: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Kluivert. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | sjorsvanveen@live.nl 

Update - 19.35 uur (18 november 2017)
Ajax heeft de verwachte opstelling waarin het aantreedt tegen NAC Breda bevestigd. Dat betekent dus dat Maximilian Wöber zijn plek af moet staan aan Daley Sinkgraven, waarbij Nick Viergever naar het centrum verhuist. Daarnaast lost Donny van de Beek op het middenveld Siem de Jong weer af en vervangt Justin Kluivert de geblesseerde Amin Younes op de linksbuitenpositie.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Kennelijk toch niet zo'n rare opstelling, op termijn zal Wober in plaats van Viergever lopen, met een goede linksbuiten en een Ziyech in goede doen zijn we er.
Jammer dat dolberg er niet goed uitkwam , mede door blessure, maar ik denk wel dat het goed komt met hem, ook Frenkie deed het niet onaardig maar kan beter en dan Schone vervangen.
0 0
Pierre Heno
1) dit is dus het niveau van de eredivisie. Ooit was NAC uit een pittige wedstrijd , zeker op de zaterdag avond. Zie het bedroevende niveau van hedenavond en je snapt meteen waarom talenten niet beter zullen worden in de kleredivisie.
2) wie had gedacht dat Kluivert op links wel even het verschil zou gaan maken en Younes uit de basis zou gaan spelen komt van een koude kermis thuis. Kluivert blijkt ( in elk geval vanavond tegen NAC) nog minder dan Younes....en dàt tegen dit NAC! Daar hoef je dus ook niet hoopvol over te zijn. Bij een 0- 8 winst uit bij NAC zou je normaal lovende kritieken verwachten maar wie de wedstrijd - en dan vooral het volledige gebrek aan verdedigend vermogen bij NAC- heeft gezien weet dat de vlag bij Ajax nog lang niet uit hoeft. Resumé: leuke uitslag, prima voor het doelsaldo maar helaas méér ook niet. We raken er aan gewend, dat helpt iets.
0 0
Freddy Al
Ja het is natuurlijk ook zo dat je wel eens een keer de zon in het water moet willen zien schijnen, ik ben met je eens dat niet alles top was maar er werd heel leuk gespeeld,ondanks de slordigheden en foutjes die er waren.
Vergeleken met Utrecht thuis zie ik toch wel een forse verbetering, dan kun je wijzen op de fouten en dingen die beter moeten maar dan mag je ook stilstaan bij de goede dingen.
0 0
A-west
Je wil niet dat Ajax verliest of gelijk speelt. Maar voor verandering zou dittoch echt het beste zijn. Hoewel, heel dat stelletje dekt elkaar af. Wat een idioten.
1 0
Erik1966
Ben benieuwd hoe het team over Keizer denkt. Hij blijft draaien met zn opstellingen. Dat gaat niet goed aflopen voor Keizer.
0 0
@Maar7en
Pfff weer even bibberen... laat ze aub het licht eens gezien hebben.
0 0
Bobbaasje
Keizer rot op.
0 0
A-west
Hoor hem lullen bij Fox. Waarom haal je Wober eruit. Rot toch op man.
1 0
AFC Ajax
echt rot op man keizer.. wöber eruit flikker toch op man.
1 0
Erik1966
wober eruit....... Vreemde wissel. Als Keizer hier punten verliest is hij gezien.
1 0
Boer Gijs
Op basis waarvan staat Kluivert in de basis eigenlijk? Heeft dit seizoen nog niet veel rendement.
0 0
MelleAfca
Heeft ook niet veel kansen gekregen, en af en toe wel degelijk goed gespeeld, met Nice thuis als absolute uitschieter
0 0
noahdepoah
Sinkgraven heeft ook lekker veel wedstrijdritme. Wat een belachelijke opstelling. 1 lichtpuntje en dat is youness maar daar was een blessure voor nodig.
0 0
Geronimo88
Zal te maken hebben met coaching dat Viergever speelt. Wöber speelt natuurlijk aardig maar kan mij voorstellen dat zijn coaching naar andere spelers nog minder is. Ik zou zelf Viergever op de bank zetten maar denk dat dit de reden is..
0 -2
Woodenshoe
Waarom zou dat zo zijn?
0 0
Mikey Stormram
Als je mij na de EL finale had verteld dat dit ons team over een half jaar was geweest was ik nog best tevreden (deze aanval had ik in gedachte, Dolberg behouden, Donny basis). We hebben nog steeds een van de betere teams in jaren, maarja een stel trainers met het IQ van een baksteen...
5 0
Boer Gijs
Nou ik had toch zeker flinke versterking verwacht en geen verzwakking verlies van Sanchez en Traore zonder kanonnen als vervanging (vertrek van Klaassen was ingecalculeerd)
0 0
Truth
Keizer bewijst eens te meer dat hij de ballen niet heeft om minder populaire beslissingen te nemen. Tijdje geleden al met dat rare idee met Dolberg linksbuiten. Nu weer niet de ballen om Viergever te passeren, dus haalt hij Wöber, de jongeling die het gewoon heel goed doet, er maar weer uit. Zal als verklaring wel weer komen met iets van WIJ vinden dit, WIJ vinden dat. Hoop overigens van harte dat Kluivert z'n kans grijpt en er een paar inlegt of voorgeeft! Maar ach.... Zelfs dan is Younes onaantastbaar en speelt hij de volgende keer gewoon weer
1 0
ozzy
Keizer is KNETTERGEK! ALLERslechtste coach ooit. Echt de doodsteek voor onze club. Geen F. de Jong en M. Wöber. WAAN-ZIN-NIG. Hij is helemaal krankjorem geworden, van de pot gerukt, een klap van de molenwiek gekregen. Echt per direct weg met deze nietsnut, deze op hol geslagen dwaas. Morgen meteen ontslaan. Ajax gaat op deze manier kapot.
3 0
Salamis
Ja en toen werd het 0-8 en de allergrootste uitoverwinning ooit, na gewoon een goede wedstrijd. Ik denk echt dat morgen in de krant staat dat Keizer na deze wanprestatie is ontslagen
0 0
Middenweg401
Geen koffie meer vanavond Ozzy..
2 0
Middenweg401
Frenkie voor Schone. Of je raakt echt al je creatieve middenvelders kwijt.
0 0
Wzawzdb1997
ik hou het op 0-6 haha achjaa...
0 0
Red Devil
Belachelijk dat Wöber niet speelt.
1 0
Mikey Stormram
“Hij die nog geen Nederlandsch praat, is degene die den bank opgaat” ~ tegeltje aan de wand van Dhr Spijkerman
2 0
Freddy Al
Hij die bij den goal verschijnt ,voorwaar die naar den bank verdwijnt.
0 0
P.Russo
Keizer moet zich doodschamen dat hij Wöber passeert. Het was al stuitend dat hij hem 2x na een uur al wisselde terwijl hij defensief behoorlijk goed speelde. Nu wordt weer gekozen voor een ander centrum (onnodig) terwijl het erop leek dat De Ligt en Wöber complementair aan elkaar waren
3 0
Woodenshoe
Gvd ik word echt helemaal gek van dat amateuristische zootje bij ons op de bank, Wöber heeft alleen maar uitstekend gespeeld! Hoe haal je het in je hoofd om je goede centrum uit elkaar te halen?? Plezier is er al af voor de wedstrijd begonnen is...
0 0
Jan Doedel
Wöber eruit? Iedere gek begrijpt dat dat niet slim is behalve net die ene gek die hoofdtrainer is van onze club. Weg met die prutser!
8 0
LezDeBoer
Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd naar Kluivert en Sinkgraven samen aan de linkerkant. Jammer van Wöber maar ik wel het toch wel ff zien
2 -2
talent020
Wober hoort dan ook ipv Viergever te spelen, Wober centraal en Sinkgraven op links
7 0
ajaxinho
Komt goed.

Elke opstelling met Sinkgraven erin wint.
0 -3
ajaxfan4life82
Keizer de puzzelkoning gaat weer lekker verder met puzzelen, hou is vast aan een vast basis elftal.. Wöber nu er naast zetten slaat nergens op, die jongen heeft gewoon goed gepresteerd de afgelopen wedstrijden.. Dat hij Younes nu passeert dat snap ik wel, maar dat hij zo vaak een andere basis elftal opstelt, dat slaat nergens op..
1 0
AFCA0492
als younes fit was zou hij waarschijnlijk gewoon spelen. viergever staat gewoon nog hoger in de orde dan wober maar die komt er nog wel de komende maanden. sinkgraven back is altijd beter dan 2cv op de back positie. dingen veranderen is niet erg als de veranderingen maar goed zijn :p
2 0
BobaAjax
Onana

Veltman, ligt, wober, sinkgraven

Schone

Vd beek frenkie de jong

Neres. Huntelaar(of) dolberg. Ziyech


Ziyech vrij laten spelen. Veel naar binnen trekken waar sinkie in moet duiken.! Ziyech hoeft daar minder te lopen en kan op cruciale momenten de rust bewaren, eindpass of scoren.

In ieder geval meer scorend vermogen in de ploeg.
En als het niet lukt Siem achter de hand en dolberg (of huntelaaar) en kluivert.
2 0
ST
Grappig idee. Zou best kunnen werken denk ik.
2 0
joodforeverever
oprotten met Keizer. Wober heeft het goed gedaan en hoort in dr basis. is bovendien gehaald voor de toekomst. Viergever heeft geen toekomst volgens Ajax dus banken of back.
Huntelaar terug in basis graag. Dolberg heeft geen goede wedstrijd gespeeld nog
3 0
Lekiam
Wober eruit halen?! Er is echt niemand die snapt waarom hij dit nu weer doet, er klopt echt helemaal niets van die acties van keizer.
Als er iemand is die mij kan vertellen waarom hij dit zou doen (behalve een blessure) dan zie ik graag een reactie
1 -1
AlexIbarra
Omdat het voor Sinkgraven, onze niet-echt-LB zonder wedstrijdritme, fijner is om good old Nick Viergever naast zich te hebben.
Die coacht goed en praat en verstaat Nederlands.

Wöber heeft idd de toekomst maar dat gekut met Sinkgraven zorgt er al het hele seizoen voor dat het heel lastig is om een stabiele defensie neer te zetten. Straks is hij eindelijk topfit en begint de winterstop. :(

Nick is een noodverband waar we voorlopig nog wel ff gebruik van moeten maken, net als Schöne imo. Donny, Frenkie, Maxi komen er loop vh seizoen wel
1 -1
Woodenshoe
Ik wordt zo moe van dit onbelangrijke geneuzel. Sanchez sprak ook geen Nederlands! De beste spelers moeten spelen!
0 0
talent020
ervaring zegt helemaal niks, dat bewees Utrecht thuis wel weer, Wober had gewoon naast Sinkgraven gemoeten als je naar de huidige vorm kijkt,
2 0
Ronaldinho020
Echter gaat het nu niet om de "ervaring" die viergever meebrengt in zijn geheel, maar wel sinkgraven die terug komt en ik weet niet hoe de communicatie met Wober is. Dat zou dus een punt zijn waarover Keizer heeft nagedacht.
0 0
talent020
Keizer zou eens moeten kijken naar de huidige vorm van spelers en daar zijn opstelling op moeten baseren, dat zou hem op een stuk minder kritiek komen te staan vermoed ik, dat nadenken en schuiven heeft ons nog weinig goeds gebracht tot op heden.
1 0
Ajax27
Juist niet. Als je puur naar de vorm kijkt dan kijk je puur naar de losse wedstrijden. Dan krijg je juist nog meer geschuif. ook jongens in een iets mindere vorm moet je laten spelen. Hoe komt een Dolberg anders uit zn dip, hoe wordt Donny constant.

Waar hij naar moet kijken is kwaliteit en de juiste balans. 2 jonkies op het middenveld was wellicht teveel, dus 1 extra routinier is prima. maar niet 3 routiniers zoals de vorige pot. Tussen Wober en Viergever ziet iedereen dat Wober veel beter is en de toekomst is voor dit Ajax, simpele keuze. Dolberg moet eerste keus blijven maar hij mag gerust vaker ba 60 min Huntelaar erin laten komen. En Younes, tja... Als Cerny en Kluivert het niet laten zien is er weinig keus, maar ook die mogen gerust sneller meer minuten maken.

Als het aan mij ligt zouden iedere week de volgende boys starten: Onana, Veltman, De Ligt, Wober, Sinkgraven, Ziyech, Donny, S. de Jong, Younes, Dolberg en Neres.

Als er geen blessures zijn standaard de toptalenten minuten laten maken als Kluivert, F. de Jong. En als het kan of nodig is regelmatig Huntelaar brengen om wat te forceren.
0 0
talent020
Keizer zou eens moeten kijken naar de huidige vorm van spelers en daar zijn opstelling op moeten baseren, dat zou hem op een stuk minder kritiek komen te staan vermoed ik, dat nadenken en schuiven heeft ons nog weinig goeds gebracht tot op heden.
1 0
Ronaldinho020
Mee eens, echter hoe breng je sinkgraven dan die nog veel coaching nodig heeft?
0 0
MelleAfca
Je moet het ook niet moeilijker maken dan t is. Sinkgraven weet echt wel waar hij moet lopen hoor.
0 0
Ronaldinho020
Hehe iemand die het begrijpt
0 -1
ST
Onana
Veltman - De Ligt - Wöber - Sinkgraven
F. De Jong - Vd Beek - Ziyech
Neres - Huntelaar - Dolberg

Exit: Keizer, Bergkamp, L'ami, Spijkerman, Younes
In: Reiziger en Bogarde, nieuwe linksbuiten.1 -6
PuurGeluk
Niet meer dan logisch, een reeks goede wedstrijden betekent banken. Ik snap het wel...of wacht...
1 -2
aissati
Dit zou echt gewoon schandalig zijn. Wober is het makkelijkste slachtoffer van Keizer.
3 -1
mboudewijn
Dat Viergever nu waarschijnlijk mag starten ipv Wöber heeft volgens mij alles te maken met het feit dat Wöber in de pers heeft aangegeven dat hij verbaasd is om al veel te spelen. weer een makkelijke en veilige keuze van Keizer. met het passeren van Viergever zou zou hij meer tegenstand verwachten van de speler zelf.
Ook dit is weer een teken aan de wand dat Keizer echt absoluut niet geschikt is om trainer te zijn van een topclub.
op basis van de speeltijd van Wöber is er namelijk geen enkele reden om hem te passeren....
1 -1
Joseph
Opstelling van volgende week is ook al uitgelekt, Neres heeft Ajax wederom gered, maar moet plaats nemen op de bank zodat Younes het op rechts kan proberen.
2 0
Raikkonen94
Het enge is dat Keizer zoiets nog serieus in zijn hoofd zou kunnen halen ook.
2 0
BRAMHOUTEN
Grappig dat iedereen een mening heeft op een opstelling die gebaseerd is door VI Freek Jansen
0 -4
Turbo
Het is structureel. Daar is de opstelling van vanavond slechts onderdeel van.
3 0
Joseph
Verlicht ons dan even, wat vindt Freek Jansen?
0 0
MennoJerry
Ah joh fuk it, het seizoen is eigenlijk toch al wel klaar. Laat m maar lekker wisselen.
1 0
A-west
Viergever wordt opgesteld. Dan kan hij in de winterstop verkocht worden. Anders loopt hij in de zomer gratis de deur uit. Wober op de bank. De club grossiert in spelers en niet in kampioenschalen.
Wat een klerebeleid wordt hier gevoerd. Kappen met je seizoenkaart. We worden gewoon in maling genomen.
3 0
Red Devil
Ze hebben al jaren maling aan de fans maar dat geldt niet alleen voor Ajax.
0 0
Hziyech14
Ik snap wel waarom frenkie er niet instaat,
Stel je voor dat we winnen.
2 0
ajax4ever01
Kluivert op links snap ik en dat Sinky terug is ook. Maar Wöber kan ipv Viergever?
2 0
MennoJerry
Ik hoop voor Keizer dat het werkt en dat Ajax overtuigend wint.
0 -2
vdvaart23
O man. Wat ben ik keizer zat. Als dit waar is.....
Wober is de enige verdediger die laatste weken constant en goed speelde. Wederom waardeloze keuze
En Frenkie hoeven we niets meer van te zeggen... belachelijk om hem niet als eerste op het bord te zetten.
3 0
FlyingDutchMan
Helemaal mee eens, maar positief bekijken. Als Younes niet meedoet spelen we voor het eerst weer met 11 man!!!
1 -1
mistercap
Off-topic, maar wilt iemand toevallig ruilen voor Twente-uit? Heb verkeerde opstapplaats gekozen
0 0
ST
Witte zakdoekjes
4 -1
Youri08
Laat het eens een paar wedstrijden staan. Het maakt me al niet meer uit wie er speelt als er maar eens een paar wedstrijden dezelfde elf starten. Dat weet toch iedere trainer, het is bijna f*cking winterstop en we zijn nog aan het goochelen.
1 0
ovdw
Toch echt belachelijk dat Frenkie er weer niet in staat. Hoe vaak moeten we hierom nog schreeuwen?! Samen met Matthijs, André en Kasper degene die echt talent heeft. Ook Hakim mag zn veters nog niet strikken als het aankomt op puur talent. Mijn hemel, hoe blind kan men zijn?! Ervaring is zo enorm overschat, waarom Schöne voor Frenkie? Zeker nu het seizoen a bijna gelopen lijkt kies je toch voor kwaliteit en potentie. Zeker als de potentie nú al meer kwaliteit heeft dan de "ervaring". Het is te debiel voor woorden dat een Lasse én een Siem de voorkeur (lijken te) hebben boven ons grootste talent op het middenveld sinds Eriksen.

We hebben met een aantal jonge jongens serieus echt goud in handen. Maar de Huntelaars, Schönes, Viergevers en Siems krijgen de voorkeur. Ajaxonwaardig. Ik ben voor Ajax geworden omdat ik aantrekkelijk voetbal op basis van talent mét bluf prevaleer boven saai betonvoetbal op basis van zogenaamde ervaring en waarbij er elke wedstrijd 4(!) centrale verdedigers worden opgesteld.

Dit jaar kan echt dodelijk zijn voor Ajax. In plaats van door te pakken na het vorige seizoen (alle ingrediënten waren daar: toptalenten, toptrainer en bakken geld!!!), spelen we in november (!) al een verloren seizoen. Mijlenver achter een PSV, die op Lozano na een heel matige selectie hebben, plus die Europese campagne waar we keihard gefaald hebben. Daarbovenop worden dus onze talenten verneukt ten faveure van die oldtimers. Daar gaat je enorme groei...

Het ergste van alles is dat er geen zelfcorrigerend vermogen aanwezig is in onze staf en daarboven. Men houdt de handjes boven elkaars hoofd. Bovendien is het echt belachelijk dat men ongestraft zo van lijn Cruijff mocht en mag afwijken.

It's a bloody mess.

(dit is niet mn meest gestructureerde post hier, maar laat vooral even mn buikgevoel spreken)
3 0
Professor
Ben het helemaal met je eens en dat Frenkie niet in de basis staat vind ik echt heel apart.
Maar zo gaat het al vanaf de 1e wedstrijd van het seizoen. En ik had Wober ook laten staan is de toekomst van Ajax toch. Schone, Viergever en Siem de Jong maken je echt niet sterker. Maar het is wel duidelijk dat Keizer meer heeft met de oudere spelers dan met de jongere spelers. Terwijl hij verleden jaar het zo leuk deed. Hij speelt erg op zeker maar dat is niet genoeg.
0 0
Joseph
Sinds Bosz het niet meer voor het zeggen heeft lekken er wel vaker opstellingen uit, maar ik hoop toch echt dat dit niet waar is!

Als Frenkie en Wober nu weer niet spelen is het tijd voor zakdoekjes!
6 0
Turbo
Wober doet het prima. Viergever speelt als een zak hooi. Conclusie van onze mannen in charge: Viergever basis, Wober bank.

En waar de fuck is Frenkie? Die jongen wordt er nu zolang - op basis van helemaal niks - buiten gehouden dat ie op het moment dat hij wél speelt zich gaat forceren en je straks zn ontwikkeling om zeep helpt. Keizer, en met name die 2 keepers ernaast, horen niet op dit niveau te werken.
9 0
godenzonenssuper
Winter ook niet met zijn laffe opvattingen.
1 0
Puurvoetbal
Wöber ipv Viergever
Frenkie ipv Schöne

9 vd 11 goed neergezet door Keizer; dat is toch ruim 80% ! We hebben een topcoach.
5 0
MankeNelis
Weet je, die man is onnavolgbaar. Ga dan maar op je smoel. Dan zijn we misschien verlost van die kneuzen.
5 -2
Juichtoon
Keizer zoekt zekerheden zegt ie, dus haalt ie de Ligt en Wober uit elkaar.
4 0
Hammerzeit
Op basis waarvan Sinkgraven ?

De man is het echt hélemaal kwijt. KOEKOEK
1 -6
Turbo
Op basis van het lachwekkende niveau dat Viergever de laatste weken als back haalt? Op basis van het prima seizoen dat Sinkgraven achter de rug heeft als back?
2 0
ovdw
Op basis van het feit dat het wel eens lekker is dat er géén twee centrale verdedigers op de backposities staan???! Dat we eindelijk iemand op de back kunnen hebben staan die wel iets toevoegt op de helft van de tegenstander? Ik word moe van de mensen die Derksen napraten mbt Sinkgraven...
2 0
Stibba020
Wat een gek, hoop echt dat dit zijn laatste avond is bij Ajax.
8 -1
Shardo
We kunnen zeggen wat we willen van Keizer, hij is wel heel constant in het doorvoeren van onbegrijpelijke wissels, em wedstrijden zo negatief te beïnvloeden.
6 -1
grannig mokum1
Die Keizer is echt een miet, die durft viergever niet op de bank te laten.......
4 -1
Lagasj
Wober en Frenkie.
Twee van de betere spelers eruit laten.
Nu is het echt tijd voor de witte zakdoekjes!
12 -1
ajaxinho
Wat een zielige supporters hier... we hebben het hier over NAC!!

De jonkies moeten het nu echt laten zien: DLigt, Dolberg, Kluivert.
0 -10
Turbo
Je mist het punt, denk ik.

En het lijkt me dat juist de wat oudere spelers het nu wel een keer mogen laten zien? Dat zijn juist degene die structureel uit de toon vallen.
3 0
funnymountain
Helemaal eens. Ik heb er vertrouwen in !
0 -2
ajax1forever
en wober
4 0
hakkietjakkie
Waar komt dit nieuws vandaan dan??? Paar uur voor dit bericht nog een persconferentie waar geen namen gegeven worden en hier staat ineens de opstelling.
0 0
suske
Van Freek Jansen van VI die concludeert dat na het zien van een training. Dus afwachten maar.
0 0
ajaxinho
Ajax lekt
0 -1
Pierre Heno
Nou ja wat maakt het nog uit allemaal. Ajax is een soort Cambuur geworden en Keizer weet niet beter. Maar tegen het huidige NAC uit winnen ze zelfs met Keizer op de bank. NAC is zó slecht...( maar wonnen onlangs bijna wèl bij Utrecht uit..dus.....eh...Keizer gooi de boel maar weer flink om!)
1 -1
JPM
FRENKIE
DE
JONG
4 0
BennJii020
Snap t niet helemaal.. Wober doet het prima....
15 0
Pierre Heno
Zal wel weer opdracht van bovenaf zijn.
0 -1
ajax1forever
pcies, viergeverstje moet worden verkocht, dus nog ff in de etalage
1 -1
mickey2602
Dat staat dan lijnrecht tegenover dat ze hem afgelopen zomer absoluut niet wilden laten gaan.
Je zou eerder zeggen dat hij nu opgesteld moet worden vanwege die woorden afgelopen zomer.
Zou nog raarder zijn,zeker voor de speler in kwestie,dat ie afgelopen zomer niet weg mag en vervolgens het halve seizoen op de bank zit.
0 0
MelleAfca
Tja, ik ben alweer op het punt gekomen dat ik deze keuzes al volledig zag aankomen en het een soort van kan verantwoorden tegenover mezelf. Moet je nagaan hoe ver Keizer het heeft weten te schoppen bij me in 4 maanden.
Maar Wober en Frenkie op de bank is gewoon bizar. Hoe krijg je het voor elkaar....
6 0
Tscheu
Wanneer worden we verlost ?
1 0
Bil
Keizer wordt met de week gekker.

Volgende week wisselt hij opeens Onana..
10 0
Rsv
Gooi het maar weer om prutser.
12 0
Simon1
Dit seizoen sta ik helaas nergens meer van te kijken bij Ajax. Ontsla de hele toko maar, dan kunnen we volgend jaar hopelijk wel weer gewoon Ajax zijn.
8 0
Fredschuit1
Waarom nou weer Wöber eraf halen? Is met De Ligt het beste centrale duo. En ook Frenkie weer niet opstellen. Word een beetje moe van die man..
13 0
AjaxDaniel
Ontsla deze man maar gewoon.
11 0
ajaxpat
en dan lekker met Spijkerman verder zeker
0 0
aka
Zeker
1 0
johnd
Jammer van Viergever en Schone, verder prima opstelling.
2 -1
AjaxDaniel
Wober bank vind jij prima?
4 0
Joseph
Ik neem aan dat hij bedoeld dat Viergever naar de bank moet, net als Schone. Eigenlijk wat iedereen met een beetje gezond verstand ook zou bedenken.
5 0
johnd
Precies, beiden bank en Frenkie en Wober erin.
0 0
mickey2602
De enige logische reden zou zijn dat Wöber een lichte blessure heeft wegens zijn interland tijd.
Maar iedere andere reden is een drog reden,wat hieronder al gezegd is,met de Ligt en Wöber had je een stabiele verdediging en bovendien wellicht het duo voor volgend jaar(en misschien langer dan dat). En die gooit ie nu uit elkaar omdat Viergever,een man met een aflopend contract en die niks hoort van de club daarover,moet spelen?
Als morgen nou de wedstrijd tegen PSV of Feyenoord was dan had er ook nog wat voor gezegd kunnen worden. Je hebt dan toch wat meer ervaren mannen op het veld. Maar het is NAC notabene,die moet je met Jong Ajax nog op kunnen rollen.
1 0
Joseph
Vergeet niet dat Sinkgraven de laatste paar keer ook gewisseld is voor Wober, Spijkerman geeft dus de voorkeur aan Viergever.

Dat is ook een bekend patroon, want bij Spijkerman staat ervaring bovenaan, de kwaliteit van een speler maakt niet uit en de toekomst van Ajax al helemaal niet.
7 0
ST
Witte zakdoekjes graag. Nog nooit zo een slechte trainer gezien.
5 0
hakkietjakkie
Ik heb het gevoel dat Ajax morgen met grote uitslag wint!
0 -1
Boer Gijs
Dteam on
1 0
mickey2602
Als dit werkelijk de opstelling wordt zul je zien dat we volgende week wéér een andere opstelling krijgen en dan heb ik het gevoel dat heel veel mensen met witte zakdoekjes gaan zwaaien(degenen die dat nu opperen,bij een uit wedstrijd zal dat niet veel helpen...).
2 -1
Mr.P.
lol frenkie en wober niet erin dan mis je toch wel wat in de aanval straks, kluivert of younes maakt niet zoveel uit
3 -1
Joseph
Het is werkelijk om te janken! Je wist al dat dit ging gebeuren, weer een speler zonder toekomst die onze talenten in de weg staat. Wober en de Ligt was een goed duo, het klapte niet voor niets toen Viergever het weer ging verpesten als CV tegen Utrecht!

Wat mij betreft is dit de druppel, ik ben er helemaal klaar mee. Ook Frenkie wordt door deze amateurs verneukt bij Ajax.
6 0
Keffie L
Keizer pleur op man met je Wöber op de bank! Beste verdediger die we nu hebben en die zet je ‘r gewoon naast..

En tja weer Schöne, die staat erin omdat hij zo ervaren is.. Supergozer hoor maar hij heeft zijn beste tijd gehad en is te traag voor de 6 positie.. Frenkie hoort er gewoon in!
4 0
MaximilianRosse
Uitgerekend onze beste verdediger zit op de bank. Ik nam Keizer al niet serieus na dat gedoe met Neres maar ik wist niet dat hij toe is aan een blinde geleidehond.
5 0
jollie18
Keizer begint op de Boer te lijken steeds zijn basis elf veranderen.
3 -1
Mathijsvenner
Wauw Keizer met de Boer vergelijken..
0 0
RaynoFischer
De Boer heeft nog iets van karakter, Keizer is een lulletje.
0 0
HZMKK
Ik zie t verschil niet, het voetbal is net zo slecht...
1 0
vader123
Ja, Wöber zou zo maar eens vol zelfvertrouwen kunnen gaan spelen en nog beter worden. Dat moet voorkomen worden. Denk je net een basisplaats veroverd te hebben, sloopt die trainer je weer. Ga zo door Keizer, op weg naar de uitgang. Was er maar concurrentie voor het trainerschap. Dan zat Keizer inmiddels op de tribune.
4 0
Wilbert
Bosz is bijna weer vrij
5 0
Boer Gijs
Zou goed nieuws zijn
0 0
Koenniiee
Zeefuik weer in de selectie en AS weet wat de opstelling wordt. Volgens mij is dat het patroon, maar correct me if I’m wrong.
4 -2
EKS
de familie Zeefuik en de AS twitteraar zouden elkaar in ieder geval heel goed kunnen kennen van De Toekomst.
2 0
RedFeather
Wöber, Sinkgraven, van de Beek, F. de Jong, Neres en Kluivert sowieso opstellen ivm volgend seizoen
Nu heb je de unieke kans om in dit tussenjaar jonge gasten in de basis op te nemen.
Resultaten moeten dit jaar ondergeschikt zijn, alle ballen op volgend jaar.
4 0
Labrador
Hoezo Wober op de bank. Hij speelde zo overtuigend de laatste weken.
9 0
DS
Gelukkig wel weer Donny! En hopelijk laat Kluivertje weereens wat zien.
Viergever voor Wöber zou belachelijk zijn.
Veelste veel wisselingen achterin weer.
Kansloos.
6 0
RedFeather
Ben het er ook niet mee eens
Maar het idee is dat Ligt - Wober - Sinkgraven te jong is
0 -3
DS
Jah maar als je via dat idee denkt laat dan Viergever gewoon Lb staan en Sinkie op de bank.
Het centrum moet ingespeeld zijn op elkaar, en ik vond Wöber en de Ligt het samen goed op begonnen te pakken. Echt zo slecht dat keizer met iedere wisseling 2 posities veranderd.
0 0
Joseph
Iedereen met dat idee, zou normaal gesproken niks bij Ajax te zoeken hebben. Goed genoeg, is oud genoeg.
0 0
witchmaster11
De selectie lijdt onder de Keizer dit kan wel eens voor een leeg loop zorgen
9 0
foensai
Vroeger zaten spelers met aflopend contract nog op de bank. dat waren nog eens tijden.... dus exit Viergever en Schöne.

En daarnaast Veltman en Siem. Terug Wöber, Frenkie, Donny, en Oruguela!
9 0
zaalberg
Viergever zeker vorig seizoen een belangrijke kracht, maar nu al wedstrijden lang zwak in zijn passing en positiespel. Wöber heeft afgelopen wedstrijden laten zien dat hij die 2 aspecten beter beheerst. In topvoetballer speelt de beste en tellen geen sentimenten.
7 0
P.Russo
Nadat Wöber twee wedstrijden op rij is geslachtofferd dmv een vroegtijdige wissel (terwijl hij juist de beste verdediger was in die wedstrijden) had ik dit wel zien aankomen. Keizer moet gewoon gauw zijn spullen pakken en vertrekken
8 0
blessure
Onbegrijpelijk, Wober er naast? Keizer laat zijn beste verdediger er uit.
Wober is bijna niet op een fout te betrappen.
Het wordt ,waarschijnlijk, weer billen knijpen.
3 0
Heiko
Wordt gewoon weer verliezen. Ik heb er geen vertrouwen meer in.
6 0
Joseph
Nee hoor, dit wordt gewoon weer een verschrikkelijk lelijke overwinning en dan kloppen ze elkaar weer op de borst met hun keuze om Wober en Frenkie op de bank te houden!

Helemaal klaar mee!
0 0
HeavenlyDivine
Blij dat Dolberg speelt, maar als ie straks niet scoort en Huntelaar mag weer starten tegen Roda THUIS, dan breekt niet alleen m'n klomp, maar ook elk botje in m'n voet.

Over het niet opstellen van Wober en Frenkie zijn inmiddels genoeg woorden vuil gemaakt, denk ik.
Gewoon jammer dit, als het klopt
7 0
Leviathan
Viergever was vorig seizoen nog een held onderhand en nu massaal afzeiken? Zo'n heel rare keuze is t nou ook niet..
3 -5
Mr.P.
niet als cv
0 0
Joseph
Viergever deed het goed als back, met vergeet niet Sanchez en de Ligt naast zich, maakte als CV ook toen al geen hele goede indruk, maar toen kon Sanchez hem nog redden, de Ligt is nog niet zo ver. Dit is een hele rare keuze, Viergever heeft nog niet 1 goede wedstrijd gespeeld als CV onder Keizer.
1 0
talent020
Wober speelt sterk de laatste tijd, Viergever niet bepaald, dus op basis van huidige vorm hoort Wober te spelen, komt ook nogeens bij dat Viergever was weggaat, en dus een talent zijn ontwikkeling. remt, dus deze keuze kan je wel degelijk als merkwaardig bestempelen.
0 0
echtgras
Ja een held was/is het en ik vind hem zeker waardevol voor Ajax en jammer als hij weg moet maarrrrr er is nu een betere en niet een halve wedstrijd hè? Wöber is al 4 wedstrijden een van de beste op het veld en Viergever speelt juist matig....
Zelfde met Schone, waardevol als invaller maar er is een betere nu
2 0
SuperJ00d
Hahahhaha Wöber op de bank, zowat onze beste verdediger
Ik hoop niet dat dit waar is maar ik ben bang van wel want Keizer durft Viergever er echt niet uit te halen... Ik baal echt dat we zo'n zwakke trainer hebben.
7 0
NouridolbergNeres34
Keizer gaat het nooit leren, we zijn geen cambuur waar je ff rustig al je experimentjes op kan uitvoeren tot de kerst. Maar keizertje gaat lekker zo door, er is toch niemand die ingrijpt en zegt en het is nu wel een keer genoeg pakje spullen maar inclusief de rest van de staf.

Rosenborg
Heracles
Den haag
Vitesse
Utrecht

En dan nog veel gewonnen wedstrijden die ook niet om aan te gluren waren.

Met dit materiaal moet je echt veel en veel beter presteren en beter veldspel laten zien dan wat keizer wekelijks vertoont.
6 0
Bertus2002
Echt, hoe verzin je het toch ook in godsnaam? Die Keizer is echt een waardeloze kuthond, hij doet werkelijk waar niets goed.
10 0
Denees
Het wordt nu zo onlogisch dat ik eraan twijfel of er niet meer aan de hand is bij Ajax. Goed gescoute spelers die het goed doen zoals Wober niet opstellen. We komen in ieder geval niet verder met Keizer. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de verklaring die hij geeft over degene aan wie hij de voorkeur geeft en die hij dan opstelt. Je gelooft je oren niet. Zouden er trouwens nog (top)spelers naar Ajax willen komen, wetende dat Keizer de trainer is en je willekeurig op de bank terecht kunt komen. Ik denk het niet. Vd Sar doe wat.
9 0
Ajaxvooraltijd
Oh nee niet weer dat betonvoetbal met Viergever. Wober is de enige verdediger met veel drang naar voren en een succesvolle voortzetting vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Kansloos dit... Dat word weer 90 minuten met pareltjes op het voorhoofd voor de tv zitten. Sinkgraven, Wober, De Ligt en Veltman zijn complementair aan elkaar. Met Viergever op die plek krijg je tikkie breed tikkie terug voetbal en word Sinkgraven ook onzeker waardoor alles terug gaat.
5 0
AFCSANCHEZ
Daarom wisselde hij laatst Wober voor Sinkgraven. Keizer is fan van Viergever, of durft hem niet te wisselen. Allebei is vreselijk, Viergever is een redelijke speler maar geen Ajax materiaal en hem niet durven wisselen kan natuurlijk ook niet. Onbegrijpelijk deze keuze, alweer. Wober is onze toekomst, Viergever loopt straks gratis de deur uit.
5 0
Sterretje73
De opmerking “ als je niets positiefs kunt zeggen, zeg dan niets” red me net op tijd. Snap hier niets van.....that’s it
3 0
ST
WITTE ZAKDOEKJES
10 0
ST
Keizer, schijtbak! Ga terug naar Cambuur. Wöber en Huntelaar horen in de basis. Samen met F. De Jong.
5 -4
Petervandersluis
Deze opstelling bewijst nog maar eens dat keizer ongeschikt is... Hoe haalt die het in z'n kale knikker om wöber eruit te halen... Kan hier echt slecht tegen, ajax wordt kapot gemaakt door deze idioot
12 0
AjaxPassion
Keizer is wel het laatste waar ik me druk om maak. Alles wat boven en om hem heen zit daarentegen...
0 0
Joseph
Alles moet weg, je kan met dit soort keuzes geen enkel risico nemen, alles dat betrokken is bij het eerste moet er uit!
0 0
AjaxPassion
Absoluut. Maar, wie moet ze vervangen en wie gaat daar voor zorgen? Ben wel benieuwd naar een 1 op 1 vervangers lijstje van jou.
0 0
ZlatanI
Geen logica te bekennen bij Keizer... Wöber hoort gewoon basis.
8 0
ArnoAjax
Ik wordt gek van al dat gewissel. Keizer donder toch op
9 -1
AFCA1510
Wöber bank, ooh god, waar gaat het heen met ajax.
8 0
Mikey Stormram
Waar de fuck slaat dit nou op. Met alle respect voor Re nuttige en sympathieke Viergever hoor maar hij staat wel een (goedspelend) talent in de weg en gaat waarschijnlijk gratis de deur uit komende zomer...
5 0
Champy
Keizer is te soft voor het grote werk. Dan mag je nog een visie hebben, met zo'n persoonlijkheid ga je het niet redden. Wober is een gemakkelijk slachtoffer omdat die nieuw is. De rest van de spelers durft ie er niet uit te halen.
9 0
Cleo9
Zou Keizer slechtziend zijn? Niet te geloven dit. Wober is de enige die een constant niveau heeft gehaald de afgelopen tijd. Hij moet nú echt uit zijn lijden verlost worden deze idioot.
5 0
Toon meer reacties