Keizer gaat niet starten met Dolberg op links

BvdPloeg, 17-11-2017 om 13:50, 6226 views, Ajax | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer heeft vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie aangegeven dat hij zaterdag niet opnieuw met Kasper Dolberg zal starten op de linkerkant. De coach was naar eigen zeggen best tevreden over het spel van de Deen tegen FC Utrecht in de spits.

Over de opstelling van zaterdag doet Keizer verder geen uitspraken, maar hij laat wel los dat Dolberg in ieder geval niet de vervanger is van de geblesseerde Amin Younes op links. 'Het is wel een optie, maar dat gaan we morgen niet doen', aldus de trainer, die Dennis Johnsen bij de selectie haalt als vervanger van Younes.

De Noor staat er goed op in Amsterdam. 'Hij heeft een goede start gehad en dan heb je altijd een periode dat je iets minder bent. Hij traint nu vaker met ons, heeft al minuten gemaakt en het gaat de goede kant op. Hij is een flegmatieke buitenspeler, die een heerlijke actie heeft en een goal kan maken.'

Naast de puzzel voorin heeft Keizer ook op het middenveld nog wat stukjes te leggen. Hakim Ziyech lijkt zeker van zijn plek, maar de vijf andere middenvelders strijden om twee posities. Keizer geeft aan dat de keuze tussen Donny van de Beek en Siem de Jong er één is tussen meer controle versus diepgang, maar hij benadrukt dat ook Frenkie de Jong en Carel Eiting zomaar kunnen spelen. Met Lasse Schöne heeft Keizer verder ervaring op de zes-positie. Een verhuur van een middenvelder is onbespreekbaar. 'Nee, ik wil ze hier houden. Ik denk dat we alle jongens nodig hebben. Je ziet het in de aanval. Vaclav Cerny valt weg en ook Amin Younes raakt geblesseerd. Dat kan op het middenveld ook gebeuren. Het moeten grote jongens zijn die de concurrentiestrijd aangaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Wacht even, ik dacht dat het helemaal niet belangrijk was of je aanvallers een goal maken? Waarom blijft Younes dan steeds spelen beste vriend?!

Verder heeft hij het over grote jongens die de concurrentie aan moeten gaan. Ik zie op geen enkele manier dat Keizer gevoelig is voor de prestatie van zijn spelers op het veld. Viergever heeft nog werkelijk geen goede wedsrijd gespeeld als CV, Schone draagt op geen enkele manier bij aan het voetbal en Younes zit qua statistieken in de buurt van Onana.

Talenten en spelers met kwaliteit, krijgen gewoon geen kans bij deze staff.
0 0
Simon1
Laat Keizer uberhaupt niet starten!
0 0
Babayaka
Kijzer stelt dolberg nergens meer op, en van de winter vertrekt ie.

Kut trainer.
0 0
NouridolbergNeres34
gewoon in de spits en kluivert op links.
0 0
GvanAchteren
Onana
Veltman de Ligt Wöber Sinkie
Donny Schöne Frenkie
Neres Dolberg Ziyech.
Hunter en Siem invallen indien nodig. Eiting en Kluivertje als het kan.
0 -1
Ruff Rhythim
Soooo hee...dat is me potverrrdorie een goed plan zeg !
0 0
Genant
Seizoen is al voorbij. Was te verwachten met deze technische staf van niveau 4e klasse
1 0
ST
Dolberg --- Hunter
------ Neres --------
Sink -- Ziyech - F. De Jong
------- Donny-------
Wöber - De Ligt - Veltman
-------- Onana --------
0 -2
Simon1
Dan stem ik liever een 4-3-3 (basis) en aanvallend (3-5-2) met een terugzakkende '6 en een valse '9. Wat jij neerzet is gewoon een brijwerk. Sinkgraven kan wel een potentiële goede aanvallende back zijn in zo'n systeem, maar Frenkie de Jong is gewoon een middenvelder. Die zou samen met Ziyech en Donny het middenrif moeten gaan vormen. Een valse '9 zoals Dolberg vorig jaar deed, creëert ruimte voor Neres om diep te gaan. Als Kluivert een beter wordt in positiespel kan hij Younes aan de linkerkant vervangen, maar zolang hij als een blind paard speelt schiet het weinig op. Heb ik toch liever Younes.

Basis:
Onana
Veltman - De Ligt - Wober - Sinkgraven
Frenkie - Donny - Ziyech
Neres - Dolberg - Younes

Balbezit:
----De Ligt --- Donny - --Wober
Veltman -----------------------Sinkgraven
------------Frenkie ------ Ziyech
--------------------Dolberg
Neres ------------------------------Younes
0 0
ST
Aankoop - Huntelaar - Neres
Ziyech - Donny - F. De Jong
Sink - Wöber - De Ligt - Veltman
Onana
0 -1
Mokum<3destad
Ik ben bang dat de ellende morgen weer begint... NAC heeft 2 weken lang vol kunnen trainen voor deze wedstrijd en ze zullen er vol op klappen. Ajax heeft daarentegen heel erg weinig zelf vertrouwen en een falende coach die geen visie heeft.
2 -1
Robinjo1988
Linksbuiten kun je dus al invullen; Kluivertje.

Middenveld is ook niet zo moeilijk lijkt me. Ziyech - vd Beek - F de Jong.
2 0
chrisjuhhh
Schone ervaring * zucht
2 0
Keffie L
Om van te kotsen bah..
1 0
masterrr
Ik verwacht geen wonderen van Kluivert, of de technische staf moet echt met oogkleppen naar de trainingen kijken wat ik me dan ook weer niet kan voorstellen

Als je eerst Younes en dan een nr. 9 verkiest boven Kluivert, zal dat om een reden zijn

Iemand die weet hoe het met zijn vorm gesteld is?
0 0
RusselWestbrook
Zolang ie em maar wel opstelt als spits.
1 0
mgtow
Opstelling bank bij Marcel Keizer thuis na de kerst tijdens Ajax wedstrijden.
Links: Keizer
Linksmidden: Winter
Rechtsmidden: Spijkerman
Rechts: Bergkamp
4 0
Turbo
Frenkie én Ziyech aub. Elke andere keuze voor de halfposities is een belachelijke. En Dolberg tot de winterstop de vaste 9. Huntelaar heeft 8 keer op rij mogen starten als spits. Nu is het de beurt aan Dolberg.
3 -1
ovdw
Ben het vrijwel altijd met je eens. Nu weer. Dolberg mag alleen wat mij betreft na de kerst ook wel blijven starten.
1 0
Wilbert
ik hoop dat Johnson start en er direct ff twee in schiet, dan kan hij mooi blijven staan komende wedstrijden.
2 0
Red Devil
Geef Johnsen maar eens een kans aan die linkerkant.
1 -2
3*stars*3
Dan kan je Kluivert helemaal afschrijven.
Geef Kluivert maar de kans en na een uur, Johnsen erin brengen.
Iedereen hopelijk happy.
0 0
Duif63
Alsjeblieft niet. Overschatte voetballer die na 1 doelpuntje in Jong door Kraai jr. ten onrechte de hemel in werd geprezen alsof de nieuwe Jesper Olsen of Robbie de Wit was geland, maar het is niet voor niks dat hij bij Heerenveen nooit een officiële wedstrijd in het 1e heeft gespeeld.
2 -4
AFCZlatan
Heren, maak kennis met Duif63, de grootste monk op het hele forum. Heeft altijd wat te zeiken en baseert zijn conclusies op helemaal niets.
4 -2
Jayajax
Waar komt de afkeer tegen een verhuurperiode tegenwoordig toch vandaan? Spelers achten zichzelf al goed genoeg en willen daarom niet verhuurd worden en trainers willen spelers niet verhuren onder het mom van we willen iedereen erbij houden, want stel je voor er raakt iemand geblesseerd. Gevolg is dat als jeugdspelers bij het eerste komen ze eigenlijk niet meer voor Jong Ajax willen spelen, een verhuur is uitgesloten en speeltijd lang niet altijd is gegarandeerd. Dit betekent dus weinig wedstrijden en dito ontwikkeling. Dit zijn teksten die ik kan begrijpen als we dubbel zo veel wedstrijden zouden spelen, maar om dat dit seizoen nou te stellen...

Bovendien moeten we onze talenten ook niet overschatten. Ja, het zijn jongens met heel veel potentie, maar nog geen jongens die dit elftal kunnen dragen. Misschien zie ik verhuurconstructies te rooskleurig in, maar als je jongens als Eiting, De Jong en Van de Beek niet wekelijks opstelt in de basis hadden ze beter een seizoen bij een club als Twente kunnen spelen om daar een dragende speler te kunnen worden. Dan kom je het seizoen erna toch even wat anders binnen.
0 0
afcas
het punt met ajax is dat je een speltype hanteert dat vrijwel geen enkele andere club hanteert. dan kunnen spelers dus niet wennen aan het systeem van ajax en worden ze in de belangrijkste fase van hun opleiding niet opgeleid naar het ajax systeem, terwijl juist bij de senioren het het moeilijkst is om at systeem te hanteren. eindstand is dus dat je ze na een verhuurperiode ook moet laten wennen aan het ajax systeem waardoor je die kostbare tijd hebt verloren. veel mensen doen hier lacherig over of denken er te licht over, maar dat is wel 1 van de valkuilen als je echt een bepaald systeem hanteert. spelers moeten dat systeem door en door kennen om het echt te doen slagen. ook stoom je je spelers klaar voor dat systeem wat vrijwel altijd betekent dat ze bij een verhuurperiode spelen in een systeem en op een positie die ze niet ligt. daarom is het ook niet fijn om elk jaar van coach te moeten wisselen. daarnaast is het ook altijd zo dat mocht het iets minder gaan met de club waar spelers aan verhuurd zijn dat deze huurlingen als eerste het veld moeten ruimen. een mooi voorbeeld van dit alles vind ik andersen. voetbaltechnisch kon hij het niveau van ajax makkelijk aan, was op een gegeven moment 1 van de beste spelers tegen barcelona. seizoen later verhuurd aan willem 2. begint nog wel goed, maar speelt opeens linksbuiten in een team dat countervoetbal speelt. dat ligt hem totaal niet en uiteindelijk is de publieke opinie dat hij gefaald heeft bij willem 2. als dat gebeurd mag je bij een club als ajax vertrekken wat bij hem dan ook gebeurd is. er zijn natuurlijk meer mogelijke redenen waarom hij niet geslaagd is, maar wat met zekerheid gezegd kan worden is dat hij faalde bij willem 2 omdat het systeem en de positie hem niet lagen. dus bij een verhuurperiode heb je als verhuurclub ook nooit zekerheid dat de speler gebruikt wordt op de manier zoals jij graag ziet, of dat ze uberhaupt wel gebruikt worden... oftewel, wat mij betreft verlies je teveel grip op de situatie van die spelers wanneer je ze verhuurt. verder maakt het mij geen moer uit op welke manier spelers "binnen komen". laat ze bij ajax maar bewijzen hoe goed ze zijn. zeker in de eredivisie zegt het niveau van een speler van een andere club niks over hoe diegene zou presteren bij ajax... neem n gudelj. bij az vond opeens heel voetbalminnend nederland dat hij top 3 middenveld. van de eredivisie was. ik riep al vanaf het moment dat ajax interesse toonde doe het nou niet. de meeste eredivisieuitblinkers zijn namelijk spelers die uitblinken wanneer de ruimtes groter worden. laat dat nou net het probleem zijn bij ajax. elke club graaft zich in tegen ajax waardoor je als speler van ajax niet die ruimte hebt.
0 0
FUBAR
Keizer is een beetje een faalhaas. Laat zijn opstelling bepalen door een stel columnisten.
3 -4
Leprechaun
Seizoen is in principe al om zeep. Gewoon je talenten op stellen en geen gezeik. Kasper en Frenkie gewoon voor de leeuwen gooien! Siem, Klaas-Jan en Lasse zijn prima om als invaller achter de hand te hebben, maar op termijn komen we er echt niet verder mee.
5 -3
AIR-S
huh? Als we winnen van PSV ligt alles nog gewoon open hoor...

Negatieve gedoe allemaal. We zijn wel eens terug gekomen van een grotere achterstand.
0 -1
Bil
Winnen van PSV is niet voldoende hoor.

Gat is veel groter!!
3 0
afcas
als je 2x wint van psv hoeven zij nog maar 1x te verliezen en je bent ze voorbij als je die wedstrijd wint en voor de rest dezelfde resultaten haalt...
0 -2
MelleAfca
Ik zie t gat alleen maar groter worden anders, zeker met deze clown
4 0