Younes mist NAC, Johnsen wel in selectie

BvdPloeg, 17-11-2017 om 13:33, 9834 views, Ajax.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Amin Younes is nog onvoldoende hersteld van zijn knieblessure om zaterdag mee te doen in de wedstrijd tegen NAC Breda. De Duitser ontbreekt in de selectie voor de wedstrijd die om 20.45 uur gepland staat. Dennis Johnsen is wel van de partij.

De Noor zat in de wedstrijd tegen FC Utrecht voor het eerst in de competitie bij de selectie en tegen NAC mag hij opnieuw hopen op zijn debuut. De linksbuiten kwam vooralsnog alleen in actie in de beker tegen ASV De Dijk. Marcel Keizer gaf in zijn persconferentie van vrijdag uitleg over de situatie van  Younes. 'Hij heeft een tijdje last van de knie gehad, maar hij heeft vrijdag weer meegetraind. Hij is niet op vakantie geweest tijdens de interlandperiode, want hij is aan zijn klachten behandeld.'

In de selectie zijn er verder weinig verrassingen. Benjamin van Leer keert na een blessure terug, Luis Manuel Orejuela ontbreekt juist door een blessure. Om die reden zit Deyovaisio Zeefuik bij de groep.

De selectie:
Andre Onana
Benjamin van Leer
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Daley Sinkgraven
Nick Viergever
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Siem de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Dennis Johnsen

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
En ik maar denken dat Keizer het licht had gezien en Younes uit de basis had geflikkerd. Maar gewoon een blessure.
1 0
Labrador
Geef hem meteen vakantie tot de winter
1 0
de-Ajacied
Mooi nou Ziyech hangend op links, Franky op de plek van Ziyech en Wöber veel laten inschuiven op het middenveld
1 0
Stone020island
Nice
1 0
eros
Kluiver(Johnsen)-Dolberg-Neres

Ziyech-vdBeek(de Jong)
Shone (Frenkie)

Sinkgraven-Wober-deLigt-Veltman

Onana
1 0
Dexy
Nou Keizer, kom op:

Ziyech(vrije rol)-Huntelaar-Neres
Frenkie-Lasse-Donny
Viergever-Wöber-De Ligt-Veltman
3 -3
iammike
Ziyech en Neres in een vrije rol op de flanken graag. Dolberg spits en Frenkie en Donny erbij op het middenveld!
5 -2
MelleAfca
Ziyech op links werkt niet. Zou telkens vast komen te staan omdat hij niet buitenom kan, en zou zich binnendoor alleen maar vastlopen.
Ziyech en Neres zou ook veeeel te weinig diepgang geven.
0 -2
trodat4030
Waarom zou Ziyech niet buitenom kunnen? Niet dat ie daar hoort hoor, hoort gewoon op t middenveld, maar als linkspoot op links kun je makkelijker buitenom dan als rechtspoot.
3 0
MelleAfca
Ziyech in vorm zou dat waarschijnlijk ook wel kunnen, maar daar ligt zijn kwaliteit niet echt. Kan me vorig jaar Psv thuis nog herinneren, (speelde hij wel vanaf rechts) dat hij keer op keer vastliep op Brenet of wie dan ook op links stond bij Psv.
Als ik dan kijk naar zijn spel van dit seizoen, zéker aanvallend gezien, zou ik hem niet nog verder naar voren schuiven.
0 0
Toekomst1900
Hij zegt toch ook vrije rol? Dat kan betekenen dat Sinkie veel ruimte en vrijheid naar voren heeft.
1 0
MelleAfca
Ik snap het punt niet helemaal van hem een vrije rol geven, want als je hem vanaf links een vrije rol geeft, hij dus met andere woorden (en zoals jij het dus schijnbaar ook voor ogen hebt aangezien hij dus niet aan de zijkant hoeft te plakken,) nog steeds linkshalf speelt, de bezetting klopt dan gewoon niet meer. Ik snap wel dat het uit nood geboren is en dat Kluivert niet in wereldse vorm steeds, maar dat betekent nog niet dat je daarvoor zo'n gekke dingen moet verzinnen.
Verder vind ik dat Ziyech zeker dit jaar niet in staat is gebleken om dé speler te zijn die in de kleine ruimtes goed kan spelen. Dus als je iemand een vrije rol wilt geven, dan zou ik eerder Frenkie op links zetten, die kan dat denk ik iets minder statisch invullen.
0 0
Leprechaun
Juist!
0 0