Intentie De Ligt om minstens tot zomer te blijven

JesseTH, 11-11-2017 om 20:40, 19056 views, Ziggo Sport | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Barry Hulshoff, zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt, spreekt uit dat het niet de bedoeling is om de stopper de komende winter te laten verkassen naar FC Barcelona. Aad de Mos denkt daarbij dat het nog wat vroeg is voor de verdediger, maar zou het uit beide oogpunten wel begrijpen.

'Bij Ajax zeggen ze: de kranten kunnen schrijven wat ze willen, dus die bevestigen noch ontkennen', zo begint Bas van Veenendaal, waarna hij de reactie van De Ligt zijn zaakwaarnemer openbaart. "Het is de intentie om in ieder geval tot de zomer bij Ajax te blijven."' De Mos oppert vooral voor rust in Amsterdam. 'Mocht het zo zijn dat hij zich in dat halfjaar verder ontwikkelt, dan weet je hoe dat gaat. Als de trainer hem graag wilt hebben en hij krijgt garanties dat er achterin iets gaat gebeuren met Samuel Umtiti en Gerard Pique, dan lijkt me dat een goede keuze.'

Toch denkt de analist dat De Ligt nu nog niet klaar is voor de Catalaanse club. 'Ik denk wel dat het een jongen is die voor het internationale voetbal geboren is, maar dat hij nog een jaar of twee bij Ajax moet blijven. Hij moet zijn ervaring opdoen bij Ajax en eventueel het Nederlands elftal, want ik denk dat het nog een beetje te vroeg is voor hem. Hij zit nog in een fase dat hij wat meer wedstrijden gaat spelen en wat langer gaat spelen in de Eredivisie.'

Vanuit het oogpunt van Barcelona begrijpt hij het wel, zeker gezien de concurrentie die op de loer ligt. 'Hij is jong en zeer talentvol. Ik denk dat hij in potentie heel veel goede dingen in huis heeft die internationaal gevraagd worden en dat hij met ervaring en door specifiek te trainen bepaalde zwakheden die hij nog heeft kan verbeteren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Volgens geruchten wil Bosz ook al de Ligt en Onana aantrekken.
0 0
trainerdv
Barca gaat hem echt niet halen voor de basis. Nu vertrekken zal uiteindelijk minder goed voor hem zijn. (De voorbeelden zijn bekend). Geen stappen overslaan... Hou zou misschien wel goed zijn voor Ajax om een goede, dure CV te kopen. En als backup en voor als de Ligt tegen gaat vallen en om hem scherp te huoden.
0 0
Salamis
Die gaat echt niet weg, hij is er nog lang niet klaar voor. Dit is allemaal spel om een verbeterd contract er uit te slepen.
0 0
djaxax1
Van de zomer verkopen voor 40 miljoen aan Barcalona, gelijk een jaar uitlenen aan Ajax en Vermaelen naar Ajax..
0 -2
Ajaxvooraltijd
Nee, nee en nee.
0 0
Bennyben
Wat een lachertje vroeger moest je een foutloos seizoen draaien om te vetrekken tegenwoordig kan je al vetrekken bij een foutloze wedstrijd. Deze jongen heeft nog geen 5 foutloze wedstrijden achter elkaar weten te spelen. Eerst maar eens rekik uit het Nederlands elftal spelen voordat hij naar Barcelona gaat.
5 -1
Remark
Weer zo'n stupide, typisch Nederlandse opmerking. Welke voetballer, waar dan ooit, draait een foutloos seizoen? Heb je wel es gezien hoe vaak Pique een onnozole fout maakt en hoe zelfs Messi zo af en toe een balletje kwijtraakt? Het gaat erom wat je goed doet, wat je potentieel en rendement zijn, en dat is bij de Ligt dik in orde. Na een jaartje meetrainen met de grote jongens en af en toe een invalbeurt is hij klaar voor het eerste en dat is ie beslist niet als hij hier blijft. Neem Cillessen: ik ergerde me altijd rot aan z'n uittrappen, waarvan negen van de tien bij de tegenpartij terecht kwamen, en dat werd maar niet beter. Tot m'n stomme verbazing kwamen al bij z'n eerste invalbeurt voor Barca al z'n ballen aan. Basistechnieken worden er daar ingeramd, in tegenstelling tot bij Ajax, waar iemand als Younes twee seizoenen lang ongestraft ballen mag blijven inleveren en waar een klasbak als Ziyech de ene na de andere bal van z'n voet laat springen. Mocht Matthijs onverhoopt niet slagen, jammer dan, maar dan is hij een berg ervaring en geld rijker en kan hij altijd een niveautje lager gaan voetballen, in Engeland bijvoorbeeld, maar volgens mij zit dat met van Ligt wel snor.
3 -8
AjaxAddicted
Je kunt zo zaakwaarnemer worden. De Ligt heeft laten zien er in grote wedstrijden niet klaar voor te zijn. In Europa niet en met het Nederlands elftal niet. Hij is te onzeker en fysiek een broekie. Sanchez ontwikkelde zich veel beter.
1 -1
DetMaiers
Ben het volledig met je eens, maar in Nederland gaat het niet om wat je goed doet hoor. Daar kijken ze het liefst naar wat je fout doet om je vervolgens tot aan je enkels af te zagen. Daar genieten veel Nederlanders van.
1 -1
Bennyben
Verthongen heb ik wel eens een foutloos seizoen gezien
1 -1
Remark
Tot ie die schaal van de spelersbus liet kletteren... Maar effe serieus, niemand is foutloos; Neymar krijgt wel es een panna van Tete, Messi schiet wel es een penalty hoog over en Ronaldo mist wel es voor een open doel. Het gaat erom wat je goed doet en wat dat betreft heeft DetMaiers gelijk: in Nederland kankeren ze liever, met als ongekroonde koningen Derksen en v.d. Gijp. Blind en Pellè werden week in week uit belachelijk gemaakt: "Leuk voor de Eredivisie, maar veel te licht voor de buitenlandse subtop". Nou, Blind werd een vaste kracht bij ManU en Pellè speelde de pannen van het dak in the Premier League, werd een Italiaans international en verdient nu 10 miljoen euro per jaar in China.
Met alle door Derksen en Gijp afgeserveerde spelers kun je inmiddels een wereldelftal samenstellen. En zo opportunistisch als de pest. De ene week is Frenkie de Jong een speler "waarvoor iedereen naar het stadion komt", de volgende week is het "Ach, die Frenkie de Jong, hou toch op!" Volslagen idioten, en toch praat iedereen ze na.
3 0
Ajaxvooraltijd
Jajajajajajaja. Overal mee eens.
0 0
Puurvoetbal
Barry Hulshof is geweldige voetballer geweest. Niks dan veel respect daarvoor. Als spelersmanager een lachertje met cliche-teksten.
2 0
DetMaiers
Als hij de kans krijgt om naar Barcelona te gaan, moet hij gaan. Leren kan hij daar ook en op een veel hoger niveau. Je moet de kansen pakken die je krijgt. Als het mislukt, is hij een heel mooi avontuur en heel veel euro's rijker. In het abominabele niveau van de Eredivisie kan iedereen terecht.
0 -3
de-Ajacied
Hulshof wil de schijn ophouden van een verstandige manager maar kan niet wachten om dan te cashen in de zomer.
Schandalig om zo ‘n risico te nemen met de carrière van een jonge speler
Hoeveel Nederlandse voetballer zijn op die jonge leeftijd beter geworden door naar het buitenland te gaan? Het is gewoon dat Hulshof nou ook eens een miljoentje wil pakken
3 0
AjaxAddicted
Zelfs Ajax voetballers met naam gaan voor het geld.
0 0
Hammerzeit
Balen indien hij weg zou gaan, anticiperen is het sleutelwoord !
0 0
A-west
Vanavond bij Studio Voetbal, Hyballa, ex trainer van NEC aan tafel. Wat een verademing. Buiten het feit dat Tom Egberts hier helemaal niets van begrijpt, legt Hyballa haarfijn bloot waar het bij ons aan schort. Deze jongen zou perfect passen bij Ajax als trainer. God man, wat praat hij goed over voetbal. Keizer is hier een lulletje rozewater bij. Een duitser met passie die spelers kan motiveren, op zijn duits. Je kan er om lachen, maar hij zou die ingekakte spelers bij Ajax weer aan de praat krijgen. Geweldige gozer die Hyballa. Die doet het al snel beter dan Keizer. Wel even Bergkamp eruit lazeren, anders wordt het nog niks, wie je er ook voor zet. Zou voor de Ligt ook goed zijn.
7 0
Dexy
Vond hem als enige nuttige dingen zeggen aan die tafel.

Niks geen clichés (winnaarsmentaliteit, wil om te winnen, fysiek) of externe factoren (het weer, het veld, de zonnestand) als oorzaak geven voor het falen van ons voetbal, maar gewoon durven zeggen dat we technisch en tactisch aartsconservatief zijn en achterlopen. Ik heb dit nog geen enkele Nederlandse analist ooit van zijn leven horen zeggen. Al kan Hyballa dit makkelijker zeggen natuurlijk, omdat hij een Duitser is en er open-minded in staat.

Toch maar eens een buitenlander als bondscoach aanstellen? Blijkbaar kunnen die beter onze voetbalproblemen benoemen en analyseren dan wijzelf.
3 0
vdvaart23
Verliefd?
1 -1
MankeNelis
Belachelijk wat een wijsneus. Eerst naar eens een keer foutloos proberen te blijven. Wöber is wat dat betreft al een stap verder.
3 -4
Sampaoli
Dit meen je toch niet? Is 18 jaar en nog lang niet klaar voor een buitenlands avontuur.
4 0
Mart42
Te hoog in hun bol is het grootste probleem van tegenwoordig in de voetballerij. Maar goed van mij mag hij in de winterstop al vertrekken heeft tenslotte nog geen ruk betekent voor Ajax
0 0
Mart42
Koffers al ingepakt?
2 0
Middenweg401
Het wordt met de dag gekker in de voetbal wereld. Ik denk dat ik binnen afzienbare tijd echt afhaak. Er is geen zak meer aan. Het voetbal is terminaal ziek.
8 0
Bennyben
Helemaal eens, voetbal word er niet leuker op, kan geen een voetbalclub opnoemen waarnaar ik ga zitten kijken als liefhebber.

Als supporter wel naar Ajax natuurlijk
0 -1
skinny hein
kijkcijfers gezien van de CL ? Van 2.4 miljoen per wedstrijd naar 1.4 miljoen binnen 5 jaar ( NL tv)....dat zegt alles
6 0
wdw020
whaha is nog niet de grote man centraal achterin moet nog veel groeien maar als van het zomer denkt de king te zijn nou dan lekker gaan toch
2 0
liefhebber1
Wat een grapjas zeg.
Deze jongen mag blij zijn om in Ajax 1 te mogen voetballen. Maakt wekelijks nog veel te veel fouten.
Hij kan echt wel wat, maar moet nog minimaal 2 a 3 jaar verder ontwikkelen in Amsterdam
Wil hij dat niet, dan is hij het Ajax shirt niet waard.
4 -1
Qwibuss98
Aan het contract houden, en anders voor 60 miljoen afscheid nemen.
0 0
MaximilianRosse
Intentie om minstens tot de zomer te blijven? Haha die zaakwaarnemer is echt een lachertje. De Ligt mag blij zijn dat hij basis staat bij Ajax. Deze jongen is nog lang niet uitgeleerd!
6 0
JanTa
De Ligt is een heel groot talent maar....., nog lang niet uitgeleerd. Dus het word kiezen tussen het Johan Cruyff Arena in Amsterdam of het Johan Cruyff stadionnetje in Barcelona, ik zou voor enkele jaren nog voor het 1e kiezen.
0 0
Juichtoon
WTF! Zou minimaal tot zn 23e bij Ajax moeten blijven. Wanneer komt Ajax met ideeën die jonge spelers verleiden langer te blijven?
2 0
Sam Badi
Van der Sar heeft laatst al gezegd dat het salarisplafond losgelaten zal worden. Dat betekent uiteindelijk ook dat talenten die een plek in het eerste hebben veroverd sneller een verbeterd contract krijgen. Meer kan je niet doen.
0 0
MichelAngelo66
Is volledig nutteloos. Daar gaan ze echt niet door blijven. Ze verdienen nu al een hele fikse boterham. Je komt toch niet aan de andere salarissen. Je draait jezelf alleen financieel de vernieling in. Je moet gewoon geniaal blijven in je opleiding en hopen dat ze eens wijs worden en leren van de steeds talrijkere sportieve miskleunen van spelers die te vroeg weggaan.
0 0
Juichtoon
Grappig, Maar Cruijff zag juist niet de oplossing in meer betalen maar juist in een excellente opleiding. Dit laatste zou onze core business moeten zijn zodat voetballers weten dat ze in de jaren tussen hun 18e en 23e bij Ajax blijven omdat ze weten dat ze er leren wat ze nergens anders kunnen leren. Het geld komt daarna dan vanzelf.
0 -1
afcajawa
Zie Klaassen en al die andere Nederlanders die overal op de bank zitten. Zie eerst maar eens 2 jaar vast international te worden. En met Ajax de zaak achterin dicht te houden. Het voetbal doet zeer aan de ogen in Nederland en toch blijven ze maar spelers ophemelen en naar het buitenland schrijven.
5 0
AFCACBS1900
Hoepel gewoon lekker gelijk op als je het niet op kan brengen om 3 jaar in het eerste van Ajax te spelen.
De Ligt heeft dit jaar nog niets laten zien en heeft het nu al over Barcelona. Die jonge jongens van vandaag zijn allemaal wereldvreemd, zelfs Mathijs en Frenkie lullen hetzelfde als Bazoer en Tête vorig jaar. Laat eerst hier wat zien en vertrek als een held, in plaats van zo snel mogelijk proberen om via Ajax de absolute top te halen. Kijken spelers niet meer kritisch maar hun eigen?
7 0
altijdwelwat
En toch worden Matthijs en Frenkie gezien als zogenaamd intelligente jongens en Bazoer en Tere worden weggezet als domme jongens.
0 0
eros
Deze zomer zal hij wel vertrekken,... daarom moet je deze winter versterking halen, anders lopen we weer achter de feiten aan.

Mina als directe versterking en Schuurs en Pierie als talenten zou ik topaankopem vinden.
1 0
funnymountain
Ik zag een reactie op Feijenoord TV van ene Rob Jacobs dat Feijenoord niet hoeft te wanhopen want de twee centrale verdedigers van Ajax zijn niet eredivisie waardig. En dus oreerde deze man dat Ajax nog veel punten gaat verspelen. Hoezo Barcelona ? Deze zogenaamde voetbalkenner snapt er dus niets van.
0 0
Keffie L
Die Rob Jacobs is een ouwe zure grauwe zeikerd
0 0
Juichtoon
Rotterdammers praten elkaar allemaal na. Dat Fnoord vd laatste 26 klassiekers er maar 1 won is gewoon toeval. De wind stond goed voor de Amsterdammers. Iedereen die iets anders zegt krijgt in R'dam geen podium.
3 0
ChefSteve
Nu meteen anticiperen!! In de winter Perr Schuurs van Fortuna voor +/-5mil oppikken en dan de Ligt in de zomer voor +/-40mil verkopen aan Barça. Zelfs leeftijdscategorie en kwaliteit/potentie. Win-win
0 -3
altijdwelwat
Perr Schuurs voor 5 miljoen ? Voor 3 miljoen koop je de hele club. En als je denkt dat je dan dezelfde kwaliteit en potentie terug krijgt moet ik je teleurstellen.
4 0
ChefSteve
5miljoen voor de club? Nou dan moet 1mil voor Schuurs wel genoeg zijn, risico is dan helemaal nihil. Verder is hij misschien nu nog niet even goed als de Ligt, maar hij is ook een jaartje jonger. Wel voetbalt hij net als de Ligt al heel volwassen voor zijn leeftijd en is hij lang en fysiek sterk. Verder heeft hij een fantastische crosspass naar voren, iets wat ik bij cv's van die leeftijd alleen gezien heb bij bijvoorbeeld Alderweireld en Vertonghen. Potentie heeft deze jongen zeker en we kunnen wel wachten tot hij eerst bij subtop club uitblinkt, maar dan betaal je daarna al gauw 8miljoen.
Dit soort pareltjes moet je gewoon vroeg en goedkoop oppikken zodat je extra geld overhoud voor echte kwaliteitinjecties die er meteen staan zoals bijvoorbeeld een Lozano. Dit blijft helaas de manier om nog een beetje hoop te hebben om mee te doen in europa..
1 -1
AFC34
Niet alleen zou het dom voor de Ligt zijn, ook voor Ajax is het niet slim om zulke jonge spelers te laten vertrekken. Nou verwacht ik van de Ligt wel dat hij de top gaat halen, maar als al die jonge broekies steeds vertrekken en uiteindelijk bij een club in hongarije belanden, raken wij ook onze status kwijt op een gegeven moment. Ajax is een club dat spelers klaarstoomt voor de absolute top, dan moeten ze dat wel blijven halen en dat zie ik bij veel spelers (bouy, kishna, el ghazi) niet gebeuren.
2 0
Bocarra
Als er echt €20 mil of meer wordt geboden moet je er een strik omheen moet doen en verkopen. Een speler die nog wekelijks zoveel fouten maakt is niet wat Ajax nu op dit moment nodig heeft. Potentie heeft deze speler zeker maar hij is pas over een aantal jaren foutloos. Ook in de Nederlandse competitie. Daar kan dit Ajax niet op wachten...
3 -8
Puurvoetbal
Geheel mee eens. Maar hij heeft onbegrijpelijk veel krediet hier dus : geen kritiek op de Ligt graag.
1 -1
Michelangelo
of jullie behoren gewoon tot de schaapjes van de media die ajax talenten altijd negatiever beoordelen dan bijvoorbeeld Feyenoord talenten/spelers.
2 -1
Woodenshoe
Mathijs, zolang je nog grote fouten maakt af en toe hier lijkt me dit geen handige zet. Kijk eens hoe het is gelopen met Kishna, El Ghazi, Riedewald, Bazoer, en nog tig andere voorbeelden. Het heeft geen zin om nu naar Barcelona te gaan. Ga pas als je 23/24 en een onbetwiste basisspeler in Oranje bent. We kunnen je hier nog lang niet missen....
1 0
ARUCAMBA
hij is niet eens international in een zeer slecht oranje
2 0
MichelAngelo66
Dit is toch grappig... ben je 18 jaar en dan zegt je zaakwaarnemer dat je wel de intentie hebt om tot de zomer te blijven. Alsof hij bij de zogenaamde topclubs een basis plaats zou krijgen. Misschien eerst bij Ajax eens een paar seizoenen laten zien dat je een grote jongen wordt, dat die domme foutjes eruit gaan, dat je opbouwend van waarde bent? De voetbalwereld is een lachwekkende klucht geworden.
10 0
Michels
Kan me hem nog goed herinneren na de wedstrijd tegen Lyon. "Die vertrekt nooit" dacht ik toen nog. Nu, een maand of 6 verder, hebben we het over een overgang naar Barça. Barça?! Alsof de Ligt nu al een Pique of Umtiti uit de basis gaat spelen. Hij is bij Ajax nog niet eens wekelijks een van de uitblinkers. Talent heeft hij zeker, maar Arjen Robben zei het zeer treffend afgelopen vrijdag in RTL Late Night: "Talent is 1, maar dat is maar een heel klein percentage. Als je echt wat wilt bereiken in je carrière is mentaliteit het aller belangrijkste." Wanneer je met je net 18 jaar een van de aller beste opleidende clubs ter wereld je rug toekeert om bij een in verval geraakte super top club op de tribune te gaan zitten of in het tweede te spelen, mankeert er iets aan je mentaliteit. Of je moet een extreme fan van Barça zijn, ofzo... Maar zelfs dan is er iets mis met je mentaliteit. Alsof de Ligt nu al moet gaan cashen...
7 0
altijdwelwat
Hij mag van mij in de zomer naar Barcelona..... op vakantie met zijn vriendinnetje . Verder heeft hij daar (nog) helemaal niks te zoeken.
10 0
klompv
Wist echt niet wat ik las.....tot de zomer. Zo raak je weer een sterkhouder kwijt, die overigens elke wedstrijd nog wel een fout(je) maakt. Eerst maar eens een paar jaar eredivisie lijkt mij en hopelijk weer Europese wedstrijden. Daarna mag de Ligt van mij kijke naar een volgende stap. Die potentie heeft ie uiteraard wel!
0 0
MichelAngelo66
Een 18-jarige is geen sterkhouder. Overigens sowieso een achterlijk woord.
4 0
Tscheu
Hopelijk een keer een gast die begrijpt dat je eerst een paar jaar op niveau moet spelen voordat je een transfer maakt. Dit soort teksten doet echter het ergste vrezen.....
5 0
Web
De olie sjeiks regeren het voetbal, de wereld staat op de kop.
Triest, triest.
1 -1
Web
Als deze jongens zo vroeg vertrekken, kunnen wij bouwen aan een team wel vergeten.
Doodsteek voor Ajax
2 0
Rdk1983
Tot de zomer? Zomer 2023 ja! Wat is dat voor ondankbaar over t paard getilde reactie. Hij maakt nog genoeg fouten en na al die jaren opleiding mag hij wel wat teruggeven.

Ajax mag zichzelf dit ook kwalijk nemem echter. Heb jr een Ajax waardig team is hij niet een vd bestr spelers, en denkt ie niet over gaan.
0 0
Babayaka
Tot de zomer?????????????? Dat ie überhaupt over een vertrekt denkt.
2 0
AIR-S
Leegloop deze zomer is aanstaande. Veltman, Viergever, Dolberg, Zyiech, Onana, De Ligt sowieso. De Jong wordt ook steeds onrustiger.

De nieuwe trainer of keizer volgend jaar krijgt een hels karwei. Ajax kan onmogelijk een opleidingsclub blijven. Voor 6 vertrekkende basis spelers kun je geen 6 spelers uit eigen opleiding halen die er gelijk staan.

Sanchez na 1 seizoen weg, De Ligt op z'n 18e, Onana Zyiech en Dolberg na 2 seizoenen. Voetbal is voor kleinere clubs echt naar de klote.
3 0
Leprechaun
18 jaar oud...
1 0
PJK54
Dus dit is wat Ajax is geworden ......... een soort doorgangshuis waar voetballers even een jaartje blijven en dan hopen op een transfer naar een "grote club" om daar op de tribune te zitten voor veel geld.
Sorry hoor maar 18 jaar is het dan niet verstandiger om nog een paar jaar bij Ajax te blijven? Ik begrijp ook wel dat zo'n "zaakwaarnemer" liever ziet dat hij een grote klapper maakt want daar verdient hij tenslotte ook aan maar of dat goed is voor de speler ikzelf geloof dat niet voorbeelden genoeg van spelers die ook zo "goed" waren en nu ....... juist voetballen die in de JL.

Maar Ajax weet waar ze aan toe zijn weer een soort leegloop volgend jaar helaas is het niet anders.
7 0
davidodo98
dat is al 20 jaar zo. lees het boek ik, Zlatan maar eens.
1 0
PetrosQ
Als hij de komende zomer vertrekt, kan Ajax wel stoppen. Als talenten al op deze leeftijd vertrekken, wat voor zin heeft het dan?

Daarnaast zou het dom zijn van De Ligt. Hij heeft al meermaals bewezen nog niet klaar te zijn voor de Europese top/het internationale niveau. Als hij vertrekt, bijvoorbeeld naar Barcelona, dan zal hij eerst op de bank zitten, bij Jong spelen, of verhuurd worden.
5 0
T to the M
De zomer van 2020 mag ik dan toch hopen?
De Ligt is een ruwe diamant, maar op dit moment nog héél ruw.
Kan zich zeker ontwikkelen tot wereldtop maar als hij denkt komende zomer al een vervolgstap te kunnen maken dan is hij toch wel erg naïef..
2 0
Finidi en Nwanko
Of hij gaat ervaring op doen bij Barcelona 2, toch een hoger niveau dan bij Ajax....
0 -2
DaHool
Snel opzouten, iemand met zo'n attitude haalt nu al niet keer z'n top bij Ajax.
1 -1
grannig mokum1
In de zomer verkopen voor 60mln, en haalt een betere CV die direct staat die samen met Wöber die achterin de dienst uitmaakt
0 0
Daneman
mag ook in winter
0 -1
FrankRijkaard4
Pleur op joh. Ga maar lekker weg in de winter. Neem Aron mee
5 -6
fanforeffer
Ook dat is er mis met voetbal, de grote ploegen kopen alle talent op,en laten ze dan nog 2,3,4 jaar rijpen of verrotten. dat maakt ze niet uit. Maar wij zijn weer jong talent kwijt.Daar kun je niet tegen scouten.
3 0
Finidi en Nwanko
En toch is opleiden een belangrijk onderdeel van het Plan Cruijff.......
0 -1
Mart42
De UEFA is gelukkig als Madrid of Barcelona de CL wint en de rest interesseert ze niet.
5 -1
Intec
je vergeet die maffe clubs met geld schieters wordt er ziek van kijk daardoor ook geen CL meer. Vind er geen ene reet aan. Vind de EL leuker de kleinere clubs die er echt voor gaan.
4 0
Mart42
Yep
1 0
Mart42
Geld is belangrijker dan de prestaties
2 0
Finidi en Nwanko
Prestaties? Bij Ajax? Of bij Barcelona 1 of 2? Wel reeel blijven he....
0 -1
shachalnur
Barca gaat de Ligt niet kopen.

Niemand gaat een reus van 18 jaar kopen ,die nu al 90 kilo weegt,en je weet niet hoe hij uitgroeit.

Lijkt vooral rond z'n heupen nogal zwaar te worden voor z'n leeftijd.

Zijn wendbaarheid is nu al een probleempje,net als z'n lichtvoetigheid ,en soms wat 'concentratie zwaktes ".

Het is te hopen dat de Ligt een goede voetballer wordt ,maar zijn fysieke en mentale ontwikkeling de laatste maanden is niet super.
2 -11
ajaxrulesz
is zijn bouw dat bonkige gaat ook niet meer veranderen, hij lijkt alleen nog maar breder te worden terwijl hij al enorm breed is. zijn benen lijken wel van graniet zo sterk, die zijn enorm. Hij heeft een enorme stevige bouw dat zie je zo.
Hij kan er ongestoord invliegen zonder een schrammetje op te lopen!!.
2 0
koeman1
18 is veel te vroeg om al te vertrekken naar een topclub hier laten blijven tot 22 a 23 jaar
0 0
Michelinho
Man wat praat jij onzin zeg. Ja, qua concentratie kan het beter, maar daar werkt ie aan.
0 0
Ajaxvooraltijd
Wat een bullshit
2 -1
TheTruth
Hij is nog te ligt
6 -4
zaalberg
De Ligt en nu een topclub... dat wordt de bank of de tribune. Veel te vroeg. Moet eerst bij Ajax week in week uit er bovenuit steken.
5 -1
Adios
Op de manier die Vertonghen, Alderweireld en Sanchez het gedaan hebben inderdaad. Dan speel je jezelf zoveel makkelijker in de basis
1 -1
oudzuid2
waar gaat dat heen joh... iedere tiener die een halfjaartje aardig speelt wil zo snel mogelijk weg. en als ze niet altijd spelen omdat ze nog goed genoeg zijn voor een basisplaats (De Jong, Kluivert) willen ze ook weg. Sanchez ook na 1 goed seizoen pleite. er is geen reet meer aan zo, hoe kan je op zo'n manier aan een goed elftal bouwen?
16 -1
Suarez16_
Niet. Tenzij je besluit om meer salaris te betalen en meer in de categorie 24-30 gaat kijken en dan wel v/h niveau Poulsen/guardado en niet Viergever/schwaab.
1 -1
FlyingDutchMan
Bizar he, wat een zelfreflectie hebben die gasten.. Ajax werkt hier overigens ook aan mee, had bijvoorbeeld zo'n Sanchez gewoon aan zijn contract kunnen houden. Zolang ze nog meerdere jaren hebben maakt Ajax de dienst uit.
16 0
zivkabrimovic
Precies dit. De voetbalwereld is naar de tyfus
10 0
MelleAfca
Onana, De Ligt, Dolberg en Ziyech, gaat een k** zomer worden....
1 0
DJMokum
Laat ze eerst maar een paar maandjes laten zien dat ze echt kunnen voetballen...
4 0
Mr-MZ
Hebben ze laten zien, maar komt er totaal niet uit dit seizoen
0 0
prsyt
Terecht! Waarom zou je als aanstormend talent bij dit Ajax blijven? Je kunt elk moment gepasseerd worden voor een uitgeblust, ouder, niet functionerend model.
4 -5
Rood Gevaar
laat hem nog even kijken naar het laatste 1.5 seizoen van Vertonghen.
pas als je dat niveau haalt moet je aan een topclub gaan denken.
als hij zich daaraan houdt weet ik zeker dat hij het gaat redden.
1 0
NouridolbergNeres34
Word weer een “geweldige zomer” met veel goede spelers die gaan vertrekken, de ligt , onana, ziyech, dolberg. Kunnen we weer van voor af aan beginnen.

De ligt is nog helemaal niet klaar voor Barca ook niet in de zomer, eerst maar eens een aantal keer in de kleredivisie kampioen worden en een grote meneer worde in de defensie van ons aller Ajax zoals een vertonghen of alderweireld ,en dan pas vertrekken.
9 0
Suarez16_
Eens. Zei het laatst al in de zomer moet je afscheid nemen van Veltman, Viergever, Younes en Schone en daar 4 goede kwaliteitsinjecties voor halen die wat mogen kosten, maar Ajax kennende blijven die en verkopen ze Onana, De Ligt, Ziyech en Dolberg.
2 0
ajaxrulesz
ben jij soms helderziend?, dit zal akelig dichtbij de waarheid liggen, dit scenario. overmars: ''viergever mag absoluut niet weg''.
2 0
ajaxrulesz
ve!tman en viergever mogen natuurlijk niet weg, die moeten blijven daar maakt overmars zich hard voor... aldus de telegraaf.
2 0
Suarez16_
De Ligt heeft nog niks te zoeken in het buitenland volgend jaar. Die gast is net 18. Doe is rustig. Blijf gewoon nog 2,5 jaar bij Ajax (is hij nog steeds 20) en ontwikkel je tot een zo goed als foutloze cv. Als hij weg gaat in de zomer ben ik ook echt klaar met dit "jeugdbeleid". De Ligt maakt onnodige fouten (zoals excelsior uit) wat je uiteindelijk cruciale punten kost voor de titel. Dat jaar ervoor maakte oa Riedewald en Bazoer wel is een foutje en mistte Cerny een mega kans op de slotdag en dat kost je uiteindelijk de titel. Maar zodra ze een tegenslag krijgen of 10 wedstrijden goed spelen willen ze weg. Conclusie Ajax loopt 2 titels (en 2x CL) mis door het vertrouwen te geven aan tieners, maar zodra die tieners een beetje constant kunnen worden en Ajax naar een titel kunnen helpen dan zijn ze weg. Dus uiteindelijk word je straks 4 jaar op rij geen kampioen mede door het opstellen van veel jonkies die meteen weg willen als ze niet alles spelen of te goed spelen. Haal dan lekker 4 24-28-jarige die gewoon CL willen spelen en kampioen willen worden en 5 jaar willen blijven. Word liever kampioen zonder jeugd met spelers die willen blijven dan net niet kampioen met jeugd die meteen weg wil.
5 -4
FlyingDutchMan
Echt een grap die Matthijs aan het eind van het seizoen, hij zou nu nog in Jong Ajax zijn fouten moeten maken.. Dat is wel een grote fout van Ajax, door het transferbeleid is De Ligt geforceerd gebracht. Had beter bij Jong kunnen rijpen, zoals Donny, Appie en Frenkie.
6 -2
Mr-MZ
Die is weg
4 0
RedFeather
Onana, Veltman, Ligt, Viergever, Ziyech, De Jong, Younes en Dolberg gaan van de zomer.
Klaassen, Riedewald, Tete, Klaassen en Traore waren al weg.

Een heel finale elftal in een jaar weg.

Dit wordt wel een hopeloos verhaal.
12 -1
AbdelhakNouri22
Kansloos dit pessimisme. En alle schapen die je blindelings volgen...
0 -2
RedFeather
Selectie finale: Andre Onana, Diederik Boer, Norbert Alblas, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech,
Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, David Neres, Bertrand Traoré, Amin Younes, Kasper Dolberg, Justin Kluivert

Donny, Neres en Kluivert zijn de enige die overblijven (na een jaar). Misschien Frenkie. Dat dit zo snel gaat is bizar, geeft weinig hoop.
0 0
BrandjeXL
Ach spelers gaan nu eenmaal bij Ajax weg voor veel geld en dat is prima. Ook als de De Ligt gaat is er geen man overboord als men nu eens een adequate vervanger haalt. Eigenlijk al het liefst als De Ligt nog niet eens weg is.
6 -1
ajaxrulesz
als ie gaat dan wel compleet uitknijpen die kopende partij net zoals bij klaassen en sanchez. wil je hem perse? dan is het portomonnee trekken of oprotten. dat kunstje beheerst overmars wel. 42€ miljoen of oprotten!.
1 0
wasooittrotsopajax
Sanchez hadden ze gewoon niet moeten verkopen of 100 miljoen moeten vragen. 40 miljoen is voor Tottenham gewoon het koopje van de eeuw. Die lachen zich nog steeds suf daar.
0 0
Horrontelli
Het is 'de trainer WIL hem hebben.' Jij wilt, hij wil.
5 -2
talent020
De Ligt gaat ook nogeens pleite! potverdomme het zag er tot voor de zomer zo mooi uit, Finale EL, leuk spel, talenten die aan de deur rammelden, het zag er allemaal zo rooskleurig uit! ik had oprecht het gevoel dat we met ze,n allen door zouden pakken, ehter is het spel nu kut, hebben we een marionet als trainer, ligt Nouri als een kasplantje in het ziekenhuis, en zijn de talenten niet allemaal happy en denken ze aan vertrekken, wat een ellende op dit Moment..
5 0
Siemmie
En het staat allemaal met elkaar in verband. Die talenten willen, lijkt mij, voornamelijk weg vanwege het wanbeleid van Ajax (en KNVB). En ze hebben nog gelijk ook. Ons vriendenkliekje pest F de Jong hoogst persoonlijk weg en indirect ook de andere talenten door o.a. geen Europees voetbal te halen. Van wedstrijden op kunstgras tegen Excelsior word je niet beter, dat weten onze talenten ook. Waarom zou je dan blijven? Er is geen enkele zicht op verbetering bij Ajax en het Nederlandse voetbal de komende jaren.
3 -1
Siemmie
Waar is de tijd dat jongens verstandig zijn en pas rond hun 23ste naar een topclub gaan? Dat Hulsoff het heeft over 'intentie' zegt al genoeg.
4 0
FlyingDutchMan
Lekkere zaakwaarnemer..
1 0
Middenweg401
Hahaha.. En dat is niet te vroeg zeker?
Flikker dan maar gelijk op.
3 -2
3*stars*3
Pfff vorig jaar riep hij al dat hij nog minstens 1 jaar wilt blijven en nu minstens tot zomer...Meneer is nog lang niet constant genoeg en Eredivisie niveau nog lang niet ontstegen.
Sanchez had af en toe ook wat foutjes maar zette wel zijn reeks neer maar Sanchez was ook wat jaartjes ouder.
Had De Ligt wel wat verstandiger verwacht en dacht dat hij nog minimaal 2/3 jaar had willen blijven.

Voorbeeld van hoe het moet, was Jan Vertonghen.
Die liep op een gegeven moment met 2 vingers in zijn neus te ballen en Eredivisie was destijds ook nog eens sterker...
12 -1
geDaante
Op zich was ik het met je eens geweest, als Ajax nog een goed beleid en een goede visie zou hanteren. Kiezen tussen dit Ajax met vier incapabele knakkers als staf mensen daarboven die er weinig van bakken en Barcelona... dan begrijp ik dat je er in ieder geval over nadenkt. Niet dat Barcelona zo goed bezig is, zeker niet.

Overigens was de de eredivisie toentertijd niet sterker, de topploegen Feijenoord, PSV, AZ, lagen allemaal financieel op hun gat en/of zaten in een flinke dip. Twente deed het toen goed. De Boer werd kon toentertijd dan ook met historisch lage puntenaantallen steeds kampioen worden. De Boer heeft gewoon gemazzeld die eerste seizoenen.

Buiten dat is het natuurlijk wel verstandiger nog wat langer te blijven, nu naar Barcelona gaan is teveel een gok.

Zou wel heel jammer zijn. Een seizoen of wat terug hoopte je dat spelers als De Ligt, Van de Beek, Nouri, Frenkie, Kluivert, Dolberg, Eiting, Cerny, etc. later samen zouden spelen in Ajax 1. Helaas valt het veelal uit elkaar.
2 0
3*stars*3
Over beleid ben ik wel met je eens maar als De Ligt verstandig was, had hij toch wel kunnen zien dat geen 1 NL speler, van 19/20 momenteel kan aanhaken bij subtop/middenmoot clubs in het buitenland?
Hier staat hij tegenover heren als; Matavz, Kerk, Weghorst etc en het is niet zo, dat hij ze allemaal in de zak stopt en dat is logisch met zo'n leeftijd.
Laat staan, als hij op 18 jarige leeftijd vertrekt want over de spitsen in de topcompetities hoeven wij niet beginnen.

Over niveau van de Eredivisie verschillen wij wel van mening want nu is het gewoon belachelijk zwak en zien we ook aan de EU avonden.
Toen had je Twente, Vitesse en had PSV goede selectie maar was het een team vol ego's.
Fey begon net op te krabbelen.

Met jouw laatste stukje eens want het zag er heel goed uit en speler als Dolberg zie ik sowieso vertrekken en Onana ook.
We gaan weer horen en zien dat we moeten bouwen...
1 0
Bensco
Jan Vertonghen voetbalde ook in een hele andere eredivisie als nu. Het niveau is nu zo diep triest geworden dat je jezelf als talent zijnde ook achter het hoofd moet krabben of een jaartje eredivisie je nog wel verder gaat helpen. Als je traint en speelt op een hoger niveau zal je zelf nu eenmaal ook meer groeien. Een gouden mentaliteit is dan de sleutel tot succes en ik denk dat de Ligt daar wel over beschikt. Ik ben allang blij dat er eentje richting Spanje gaat ipv het grote geld in Engeland. Ik denk dat Nederlandse voetballers veel beter mee kunnen in de technische Spaanse competitie ipv de fysieke Engelse competitie.
1 -1
ajaxrulesz
Het gaat vo!gens mij meer om of je bereid bent om het op te brengen om alles te geven voor je club. de ligt kan het zich helemaal niet permitteren om op 50% te voetballen zoals hij nu lijkend doet. dan maakt hij persoonlijke fouten en kost hij ajax alleen maar punten ipv dat hij ze verdient. nog en punt waarop sanchez mijlenver voorloopt op de ligt!. de juiste mindset hebben!. de juiste mentaliteit!. de ligt schijnt in elk geval weinig tot niks van sanchez te hebben opgepikt qua winnaarsmentaliteit. Wober zie ik die juiste mindset ok terwijl die mischien wel minder getalenteerd is als de ligt. Wober gaat het ook redden als sanchez en lijkt meteen net als sanchez al dragend en bepalend te zijn achterin. daar zal de ligt natuurlijk ook niet zekerder van worden maar hij moet ervan leren en oppikken e dat doettie niet vansanchez niet en van wober ook niet.
0 -1
Bensco
Zit ook dik 3 jaar tussen Sanchez en De Ligt. De Ligt heeft al een finale van een hoofdtoernooi op zijn naam staan. Wie heeft dat nou op 18 jarige leeftijd? Daarom wil Barcelona hem ook hebben, omdat hij de potentie heeft om het type meevoetballende verdediger te worden zoals ze graag bij Barcelona zien. Barcelona is geen Real of City, ook daar kunnen talenten zich prima ontwikkelen. Dat is de hele filosofie van de club en haar jeugdopleiding.
1 0
ajaxrulesz
het zou ook uit moraal opzicht uit de ogen van de ligt naar ajax toe netjes zijn om gewoon nog minimaal 2 jaar te blijven. hij ontwikkelt zich hier super krijgt ze!fs van ajax een europees podium waar inclusief zijn persoonlijke fouten geen gevolgen hadden. nee uit fatsoen moet hij ajax nog minimaal 2 jaar trouw blijven. het is ook weer geen sanchez nl. die vanaf de eerste wedstrijd nagenoeg foutloos en dragend was voor ajax. de ligt is schat ik alleen op het gebied van fysiek/duelkracht hoger in als sanchez verder is sanchez superieur aan de ligt in ieder opzicht en die speelt niet eens bij barca. de ligt moet gewoon nog lekker minimaal 3 jaar bij ajax blijven waarvan hij zijn 2 laatste jaren hopelijk dragend is.
1 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad, heeft nog geen schaamhaar maar is aan het eind van het seizoen al uitgeleerd..
0 -1
Ruff Rhythim
De intentie om tenminste tot de zomer te blijven?
Dus zelfs dat is nog geen zekerheid?

Waar denkt ie dan na de zomer te slagen?
11 0
Niepoe
Nou, poe poe, tot de zomer nog wel! Je bent pas 18 pik, doe normaal.
12 -1
Bjorn
Speelt nog niet eens een heel jaar bij ons in de basis. Maakt wekelijks fouten. Kom op zeg.
14 -3
AjaxBaggio
Younes maakt nog meer fouten.
Is ook gewoon Duits international.
3 -8
Bjorn
Ik zeg ook nergens dat hij dat niet doet. Ik heb het toch alleen over De Ligt?
2 0
reaguurder
En je punt is?
2 -1