JesseTH, 11-11-2017 om 16:22, 29838 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 11 november. Ajax O16 trapte de dag af op De Toekomst en wist te winnen van PEC Zwolle, terwijl Ajax O15 om datzelfde tijdstip de uitwedstrijd tegen Almere City simpel naar zich toe wist te trekken. Als laatst was het de beurt aan Ajax O17, dat ondanks twee rode kaarten wist te winnen van NEC/FC Oss.

FT | Ajax O16 - PEC Zwolle O16 (4-2)
Ajax O16 heeft zaterdagmiddag in een doelpuntrijk duel met 4-2 weten te winnen van PEC Zwolle. De jonge Amsterdammers kwamen op achterstand, maar nog voor rust werd een ruime voorsprong bereikt.

Al binnen tien seconden had Jaymillio Pinas Ajax op voorsprong kunnen zetten, maar zag zijn inzet via de PEC Zwolle-keeper op de paal gaan. Gescoord werd er even later wel, maar dan wel in het 'verkeerde' doel. De Zwollenaren kwamen er goed uit en na een lob kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Na enkele mislukte pogingen was het na bijna een halfuur spelen toch raak voor Ajax. Naci Unuvar bereikte Pinas, die dit keer wel wist te scoren.

Hierna brak ook de Pinas-show aan, want de spits wist nog voor rust tot een hattrick te komen. De aanvaller kon bij de 2-1 profiteren van omschakeling op de zestien van PEC Zwolle, terwijl er bij zijn derde treffer een Zwollenaar onder de bal doorging. Vrijwel direct na rust was het opnieuw raak voor Ajax. Dit keer was het Ian Beelen die koppend scoorde voor de Amsterdammers. Ajax speelde het duel verder zakelijk uit, al zag het PEC Zwolle halverwege de tweede helft via Olde Weghuis nog wel een keer scoren. 

Opstelling Ajax O16: Dieker; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Bonnah; Beelen, Warmerdam, Unuvar; Hoogewerf, Pinas (Peroti 47'), Pynadath (De Vries 55').
Wissels Ajax O16: Raatsie, Peroti, De Vries.

Doelpunten:
0-1 PEC Zwolle (6')
1-1 Jaymillio Pinas (28')
2-1 Jaymillio Pinas (31')
3-1 Jaymillio Pinas (40')
4-1 Ian Beelen (41')
4-2 Olde Weghuis (58')


FT | Ajax O17 - NEC/FC Oss O17 (3-2)
Ajax Onder 17 heeft, onder leiding van trainer Dave Vos, zaterdagmiddag met 3-2 weten te winnen van de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss en heeft zo de zegereeks uit weten te breiden.

De wedstrijd begon voortvarend voor de mannen van Vos, met al na zes minuten een Amsterdams doelpunt. Doelpuntenmaker was Venitchio Sint, die een voorzet fraai binnenkopte. Hierna gebeurde er enkele minuten niets, voordat het Brian Brobbey was die via de paal van een doelpunt onthouden werd. Hij kopte van erg dichtbij tegen het aluminium. Meteen daarna was het wel raak aan de andere kant. Via de kluts van een vrije trap wist NEC/FC Oss te scoren. Een goede tien minuten hierna gebeurde er weinig noemenswaardigs op het veld, maar daarna barstte het vlak voor rust nog los. Eerst was het Brobbey die zijn fysiek goed gebruikte in het strafschopgebied en de 2-1 maakte, kort erna kwam NEC weer op gelijke hoogte, maar enkele minuten daarna was het opnieuw Brobbey die zijn ploeg op voorsprong zetten na een mooie pass van Kenneth Taylor. Daarmee was de ruststand bepaald op 3-2.

Hoe spectaculair de eerste helft was, zo saai verliep de tweede helft. Ajax kwam enkele malen goed weg bij omschakelingsmomenten waarop NEC/FC Oss eruit wilde komen, maar dat werd niet afgestraft met een doelpunt. Er ging veel fout in het tweede bedrijf en tot overmaat van ramp waren er twee Ajacieden die een rode kaart ontvingen van de scheidsrechter binnen acht minuten. Eerst was het Jurriën Maduro die de prent ontving en daarna moest ook Taylor van het veld.


Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Musampa (Omzigtig 49'), Douglas; Taylor, Llansana (Mbinga 20'), Q. Maduro; Maddy (Zamani 60'), Brobbey, Sint (Hansen 49').
Wissels Ajax O17: Hansen, Mbinga, Omzigtig, Zamani, Dieker.

Doelpunten:
1-0 Venitchio Sint (6')
1-1 Stark (14')
2-1 Brian Brobbey (24')
2-2 Ebbers (26')
3-2 Brian Brobbey (34')

Bijzonderheden:
Rode kaart - Jurriën Maduro (77')

Overig duel:

FT | Almere City O15 - Ajax O15 (0-3)
Ajax O15 heeft zaterdagmiddag een simpele 0-3 zege geboekt bij Almere City O15. Al na tien minuten zorgde Kik Braspenning voor de openingstreffer. Het twee doelpunt van het duel was voor de pas twaalfjarige Julian Rijkhoff. De spits komt normaal uit in Ajax O13, maar mocht het zaterdag laten zien in Ajax O15. De beloning met een treffer was daar. Vlak voor tijd maakte Jens Guiting van Almere City er met een eigen doelpunt nog 0-3 van.

Opstelling Ajax O15: Van den Heuvel; Dakriet, Mukeh (Klaasen 35'), Rensch (Oostwoud 52'), Misidjan; Yah (El Morabet 50'), Karahasanovic (Enem 52'), Regeer; Markelo (Achemlal 46'), Rijkhoff, Braspenning.
Wissels Ajax O15: Achemlal, Dijkstra, Enem, Klaasen, El Morabet, Oostwoud.

Doelpunten:
0-1 Kik Braspenning (10')
0-2 Julian Rijkhoff (30')
0-3 Jens Guiting (63', eigen doelpunt)

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer