BVeenstra, 10-11-2017 om 17:07, 14811 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marc Overmars heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering hard uitgehaald naar clubs die op kunstgras spelen. De directeur spelersbeleid geeft aan dat men bij Ajax geen risico meer wil nemen en zodoende geen spelers aan clubs met een kunstgrasveld verhuurt.

'Ik wil sowieso dat er binnen twee jaar geen kunstgras meer is in de Eredivisie. Wij gaan geen spelers meer verhuren aan clubs met kunstgras. Ajax maakt zich daar hard voor. Het kost mij ook moeite om wedstrijden te kijken die op een dergelijke ondergrond gespeeld worden.'

Zeker sinds dit seizoen is de discussie rondom kunstgras feller dan ooit. Er spelen op dit moment namelijk liefst zeven clubs in de Eredivisie op de plastic ondergrond: Heracles, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, Roda JC, Sparta Rotterdam en VVV Venlo. Spelers klagen dat het speelveld te warm wordt en regelmatig worden de kunstgrasvelden niet goed besproeid, waardoor de bal niet lekker over het veld rolt. 

Bart Veenstra

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer