Keizer: 'PSV alleen cruciaal als je alles wint'

giobelloni, 10-11-2017 om 15:08, 7008 views, Ajax TV | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Marcel Keizer denkt dat de wedstrijd tegen PSV in december alleen cruciaal kan zijn als daarvoor alle wedstrijden worden gewonnen. Dat zegt hij tegenover de camera van Ajax TV. De 48-jarige oefenmeester kijkt daarnaast terug op de afgelopen periode.

'We gingen tegen FC Utrecht voor de zesde overwinning op rij, maar nu blijf je met een rot gevoel zitten', begint de Badhoevedorper. 'Omdat je de afgelopen weken toch aardig gespeeld hebt en een mooie overwinning op Feyenoord hebt geboekt. Maar bij Ajax telt alleen de laatste wedstrijd en die hebben we verloren.'

Ondanks de vijf overwinningen op rij voorafgaand aan het duel met FC Utrecht ziet Keizer ruimte voor verbetering. 'Je ziet wel bepaalde aspecten waar we stappen in maken. Het insluiten van de tegenstanders gaat veel beter. Dus in verdedigend opzicht gaat het redelijk, maar aanvallend is er nog ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld in creativiteit en loopacties. Dat wil ik zien in de aankomende wedstrijden tot de winterstop.'

Tenslotte wordt Keizer gevraagd of de wedstrijd tegen PSV in die aankomende periode cruciaal kan zijn. 'Dat kan alleen als we alle wedstrijden daarvoor ook winnen. Anders wordt het helemaal niet meer cruciaal, maar daar zijn we nog lang niet mee bezig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
s̶e̶i̶z̶o̶e̶n̶ ̶2̶0̶1̶7̶-̶2̶0̶1̶8̶ het foebel van dit Ajax is als het kapsel van Keizer.
3 0
Hammerzeit
Helemaal niks !
0 0
Lagasj
Zit ie er nog?
0 0
Pierre Heno
Keizer is een trekpop van Bergkamp en Spijkerman. 100% nietszeggend. Hij had beter moeten weten en de bui al bij aanvang hebben moeten zien hangen. Met dit spelersmateriaal ga je niks halen maar moet je wel de KNVB beker zien te pakken. Zelfs dat lijkt niet meer te gaan gebeuren want niemand die er nog in gelooft. Zou mij niets verbazen wanneer Viergever het in de winterstop al voor gezien houdt en nog tekent bij een buitenlandse subtopper. Neres en Ziyech( na WK zullen er genoeg gegadigden zijn) gaan zeker weg in de zomer en wie weet denkt De Ligt dan ook wel dat Barcelona zo slecht nog niet is als volgende club. Daar wordt hij in elk geval beter tegen al die topclubs daar. Barca zou hem al in de winterstop over willen nemen ( en waarom niet want in deze klompetitie word hij ècht niet beter!).
0 0
Gerrr
Ik lees tussen de regels door dat hij er ook geen vertrouwen meer in heeft.
Vertrek aub.....
5 0
aietos
De afgelopen weken aardig gespeeld? Deze man is alle realiteit uit het oog verloren.
4 0
A-west
Hier heb ik totaal geen vertrouwen meer in. Spelers zien deze trainer niet meer zitten. Er verbetert
totaal niets. Totaal geen gemotiveerde spelers. Dit wordt niet meer beter. Vd sar en Bergkamp hebben hem aangesteld, dus hij blijft zitten, anders lijden ze gezichtsverlies. Wij gaan een rampseizoen beleven. Dat weet Keizer zelf ook. Kijk nou hoe Zyech over het veld zwalkt. Op zich een schandalige instelling, maar het kan bijna niet anders als er geen visie is.
5 0
Jan Doedel
Aldus onze hooftrainer.......rot aub op en neem alle assistenten mee!
3 0
Inhartennieren
Spelers geloven niet meer in jou, en dan is het gedaan.
Zo gaat dat altijd.
3 0
afca95
Behalve Veltman :P
0 0
Shardo
Zou het kunnen zijn dat er een sociaal onderzoek plaats vindt, en wij worden onderzocht hoeveel shit accepteren we voor we in actie komen.
man man man, hoelang nog, god geef ajax zijn gezicht en vooral eigenwaarde terug.
0 0
NouridolbergNeres34
Afgelopen weken aardig gespeeld.... nou keizer volgens mij heb je dan andere wedtrijden bekeken want het spel tegen willem II en 010 was gewoon zeer matig.

Ik kan deze teksten niet meer aanhoren het lult en het lult maar. tactisch onbenul.
3 0
aanval86
maar we winnen niet alles Marcel
0 0
Catenaccio
Niet cruciaal stakker Keizer. Elke amateur trainer kan op zijn vingers na tellen dat dir niet gaat gebeuren met jou wisselbeleid.
Ga maar lekker het hele seizoen uit proberen.
Mag wel van Dennis en Edwin.
4 0
HarryHarHar
In 11 wedstrijden hebben jullie!!.. Ajax al zover gebracht dat als niet alles gewonnen word vanaf nu niks meer cruciaal is! jullie hebben dat gedaan er is toch helemaal niets meer over van het hoog druk zetten, de spelvreugde, de inzet het willen winnen voor Ajax en!!! voor elkaar,, NIETS is er over meneer Keizer, en lul niet zo dom met het ging wel aardig... daarom hebben we al 11 verlies punten en zijn overal al voor uitgeschakeld!...
1 0
Bjorn
Volgens mij zien deze gasten echt andere wedstrijden dan wij.

Opsluiten van de tegenstander? Aardig gespeeld?

Hallo?
3 0
PuurGeluk
Issie er nog?(ja dat post ik in elk item van hem!);)
4 -1
DeKes
Oh ja, ik vergeet natuurlijk vd Sar! Sterke man voor in de plaats, géén charlatan!
0 0
DeKes
Koeman met ass. Jonk en evt. Anderen. TH wég! Wat een opluchting!!!
0 -2
Turbo
Koeman is koning "realisme". Jonk het tegenovergestelde.

Het is vooral belangrijk dat de mensen die er een bende van maken vertrekken.
2 0
AFCARSCA
Al zet je 'Pep' nu voor de groep, wat je zegt, met alles er m heen, wordt het niks. Je kan geen drol polijsten.
0 0
Koenniiee
Alsof Pep er niets beters van zou kunnen maken. Honderd procent wel.
2 0
AFCARSCA
Er staat met alles er m (had om moeten zijn) heen.
0 0
ST
Ik voorspel dat Frank terug komt en Keizer zijn assistent wordt.
1 0
AFCARSCA
Als dat gebeurt ram ik mijn seizoenkaarten keihard bij van der Sar naar binnen, op een plekje waar de zon niet schijnt.
5 0
PeterVKV
AFC-AaRS-CA
2 -2
AFCARSCA
Als je die streepjes eruit had gelaten, had ie leuker geweest :p
0 0
Robinjo1988
Aardig gespeeld? Wanneer dan?
0 0
AFCARSCA
Nice uit en thuis?
0 0
Bil
Nice is niks dit seizoen!!!
0 0
AFCARSCA
Dat wordt dus geen cruciale wedstrijd.

Keizer mag van mij aanblijven, ik zie in hem wel een goede aanvallende trainer. Alleen het schorem er om heen moet weg. Zet ten Cate en/of Adriaanse naast Keizer en nagel Winter, Spijkerman en Bergkamp aan de schandpaal. Diklip Hennie zit 90 minuten lang in het oor van Marcel te fluisteren en dat is zorgwekkend. Die man heeft zoveel macht en op basis van wat? Oprotten met Hennie en snel.
1 -4
Bil
Hahaha Keizer is de allerslechtste trainer wat wij ooit hebben gehad.

Reiziger speelt nu ook leuk voetbal. Mag hij dan van jou volgend seizoen trainer van het eerste worden??
2 0
ambtenaar
Ben toch benieuwd op basis van wat je hem dan een goeie aanvallende trainer vind ?
Zijn het zijn tactische geniale opstellingen ?
Op zijn fantastische wissels die altijd zorgen voor een ommekeer(helaas de verkeerde kant op)
3 0
AFCARSCA
Op basis van Jong Ajax vorig seizoen. Veel teams werden letterlijk scheel getikt. En dat met een elftal wat op 30 posities wisselde.
0 -2
Bil
Jong Ajax mag je absoluut niet met het Ajax 1 vergelijken.
Bovendien staat nu ook Jong Ajax bovenaan.
Belofte teams zouden helemaal niet aan de Jupiler L mee moeten doen.
0 0
ST
Ik zie juist in Keizer het probleem. Vervang hem voor een krachtige ervaren coach die zich niet laat ondersneeuwen. Keizer is een wispelturige en onervaren man. Ongeschikt voor het eerste.
6 0
talent020
Keizer is er nog niet klaar voor, dat neem ik hem niet kwalijk, maar wel degene die hem aangesteld hebben, Spijkerman,Winter en L,Ami moeten zeker weten vertrekken, maar ook dan heb ik weinig vertrouwen in Keizer, een trainer die zo beïnvloedbaar is, kan nooit een selectie naar zijn hand zetten,
1 0
AFCARSCA
Kwestie van ervaring. Ik ben ook leidinggevend en mijn eerste half jaar was gewoon enorm pittig, mensen proberen je uit, zoeken grenzen op. Daar moet je door heen. Maar hij komt daar niet door heen met die gezwellen naast hem. Hij moet zijn eigen plan trekken, zoals hij dat in Jong Ajax deed. En heeft Ziyech schijt aan Keizer, dan tyft Ziyech lekker op. Zo werkt dat in Nederland. Geen muiterij.
0 -4
Bil
je lult enorm lekker!!
0 0
Tscheu
Onzin. Is al lang trainer. Dat soort basisvaardigheden moet je al lang hebben.
2 0
AFCARSCA
Kun je dat niet gewoon in 1 bericht zetten?

Het is nogal een verschil of je een boer uit Leeuwarden, die blij is dat hij überhaupt profvoetbal speelt, of een speler van Ajax, die in alle jeugdteams vrijwel altijd tot de beste van Europa heeft gehoord voor je hebt lijkt me.
0 -1
Bil
Keizer is al bij Cambuur, Telstar en Emmen weggestuurd.

Ajax zal de volgende club zijn, waar dat gebeurt
0 0
Tscheu
Keizer zal er nooit klaar voor zijn. Is 50 en heeft nog niets noemenswaardigs als trainer gepresteerd. Op die leeftijd ben je ook niet talentvol meer, dan ben je gearriveerd. Of niet.
1 0
Ajaxbrl
In andere woorden : weer een seizoen naar de kloten. (4e op rij al weer , leuk joh 150M op de bank)
3 -1
ArnoAjax
Zou Wim Jonk geen goede vervanger zijn?!
7 -2
ST
Heeft nog niet op het hoogste niveau als trainer gewerkt. Ongeschikt. Koeman of De Boer. Liever lelijk voetbal en kampioen dan dat wispelturige getrut van Keizer.
0 -3
Dexy
Imo de enige die Ajax uit het slop zou kunnen trekken.
1 -2
The
Op basis waarvan? Hij heeft nog minder trainerervaring dan Keizer.
2 -3
Leviathan
Dat is toch een gok gewoon.. Keizer liet ook gewoon goed voetbal zien vorig jaar.. Nou begon dit jaar dramatisch en is er ook wel hier en daar kwaliteit tekort.. Maar toch is het anders. En als Jonk zo'n zekerheid was stonden de clubs wel in de rij voor hem maar hij heeft geen ervaring als trainer van een top club
2 -1
Koenniiee
Mwah, kon toen al niet laten zien zijn elftal defensief goed te managen. Kreeg doelpunt na doelpunt tegen. Maar omdat er zoveel voetbal in zijn ploeg zat kon hij er altijd 2-3 meer maken dan de tegenstander.

Zelfs als JA Dankerlui en Zeefuik niet had gehad, hadden ze in de middenmoot geëindigd. Die konden met hun snelheid zoveel corrigeren in die league en dat is iets dat Keizer nu al niet heeft, corrigerend vermogen dankzij snelheid.

Om nog maar te zwijgen over de balvaste, creatieve spelers en het weerzinwekkend scorend vermogen dat ze eraan konden koppelen. Nee, Keizer denkt alleen maar aan aanvallen. Terwijl Pep zegt: ''in de aanval moet je al bezig zijn met verdedigen.''
0 0
AFCARSCA
De verdediging in jong was vorig seizoen gewoon dramatisch, niet door de tactiek, maar door de spelers.
0 0
Koenniiee
Niet dat het goed was, maar je moest eens weten hoe belangrijk Zeefuik en Dankerlui waren in het eruit halen van de counter. Snelheid was daarin key.

En waarom moesten zij herstellen? Omdat de linies daarvoor allemaal voor de bal speelden, slecht de voorwaartse bal eruit haalden. Exact, precies hetzelfde als nu. Alleen lopen er wat minder gasten rond die nog enig corrigerend vermogen hebben door een gebrek aan snelheid.
1 0
AFCARSCA
Keizer heeft geen Sanchez beste Koenie, die heeft vorig seizoen alles gered voor Bosz, want wij kregen onder Bosz ook de meest harde counters om de oren. Alleen was daar dat beest, die nu dus in Londen speelt...
2 0
Koenniiee
Jij ziet niet dat dit Ajax middenveld heel anders mag spelen dan vorig seizoen? Essentieel om counters eruit te halen en verdedigend goed te staan.

Tuurlijk hielp Sanchez enorm. Maar met name tweede seizoenshelft was Viergever degene die Sanchez stuurde. Eerste seizoenshelft was Sanchez de betere. Met de komst van De Ligt werd Sanchez weer degene die het aanstuurde en de beste was.
0 -1
AFCARSCA
Viergever die Sanchez stuurde? Waar is Viergever nu dan? Ik denk dat het eerder andersom was kerel.
1 0
Koenniiee
Nee serieus niet. Sanchez op het begin veel beter dan Viergever, maar na januari was het echt Viergever met een veel sterkere periode.

Wow, mensen vergeten snel. Ben echt niet de enige die dat zo vond. Daarna kwam De Ligt CV en Viergever back. En kwam Sanchez ook weer lekker in vorm.

En wat Viergever nu dan doet? Je leeft toch niet onder een steen? Keizer borduurt alles behalve voort op de tactiek van Bosz. En Viergever heeft de kwaliteiten niet om dit op te pikken en te leiden.
1 0
JPM
Minder een gok, omdat - itt onze slapjanus Keizer - Wim iemand is die wel zijn eigen lijn (koppig) durft te volgen zonder zich wat aan te trekken van een stel destructieve clowns naast hem, zoals bv Bosz ook deed. Meteen ook de reden waarom Jonk terug bij Ajax een utopie is; dat willen die parasieten op de belangrijke posities niet.
1 -1
Redrum
Ja.
1 0
hetzijnmaar
Keizer je hebt nog geen wedstrijd gewonnen op klasse
Willem 2 uit Heerenveen uit hadden zomaar puntverlies op kunnen leveren.overlopen werden we
Sodemieter op met die Spijkerman bergkamp en Flappie er bij
5 -2
Leviathan
Je had ook gewoon van Utrecht kunnen winnen als Younes niet de 1-2 weggaf en die kans op 2-1 benutte. Als als als. Ajax won ruim van Heerenveen Uiteindelijk moet je je kansen benutten en wie dat het meest doet wint terecht
3 -2
Robinjo1988
Hou op hoor. Tegen utrecht geef je in de eerste 5 minuten 3 enorme kansen weg.

Het gaat om het spel en de intentie. Dat is gewoon zwaar onder de maat.
3 -1
ajaxinho
Heel goed!
Alleen kijken naar de volgende wedstrijd.

Ik mis de columns van Cruijff.
Hij gaf kritiek op het spel (tactisch) zonder spelers aan te vallen.
2 0
DeWijsneus
Oprotten Keizer
4 0
4EVERAJAX
keizer zeg gewoon niets en doe je ding, ontwikkel je spel, ga goed spelen volgens AJAX stamien en ten slotte win je dan 9 vd 10 x en wordt je lachend kampioen met meer dan 100 goals in 34 wedstrijden.
4 0
SuaSulejAjax
Oke. Doei
1 -1
Gonzo
Kennelijk geeft Keizer het al op en legt hij zich erbij neer.
0 -1
blava
Ajax mist nu zo'n beetje alles wat nodig is om kampioen te worden. Geen inzet, beleving, tactisch een zooitje, verkeerde spelers opstellen, verkeerde wissels.

In veel van de bovenstaande zaken is de trainer beslissend.
2 -1
Piejotter
Voor Utrecht hebben ze weliswaar enkele wedstrijden gewonnen maar daar valt wel het een en ander op te merken. De klasse van het individu besliste de wedstrijd (Neres bijvoorbeeld) Maar wat mij opvalt : het is geen goed draaiend team al vanaf het begin. Dat passes niet altijd aankomen, dat is normaal. Maar bij Ajax zit dat aan de negatieve kant van de weegschaal. Zoals Veltman terecht aangaf dat zelfs passes op een paar meter afstand al niet aankomen. En dat gaat zo al vele wedstrijden door. Hoe dan ook het is geen geheel en functioneert als een zeer moeizaam draaiend elftal. De verantwoordelijke Keizer en ook Spijkerman dienen zich dat aan te trekken. Zij krijgen het elftal niet draaiende. Hoelang mag dit zo doorgaan wil ik vragen aan het technisch hart? Niet lang als de supporters het voor het zeggen hebben en die kun je toch niet weg jagen. Het doet mij pijn in het hart om het elftal zo te zien falen. Zeker als je weet dat er genoeg talent rondloopt. Hoop snel verbetering of anders ontslag van Keizer en ook zeker Spijkerman.
2 -1
witchmaster11
Ik raad de hr keizer om eens het boek van Johan uit de kast te halen en eens heel goed door te lezen
1 0
godenzonenssuper
Kan Keizer wel zelfstandig lezen?
Anders moet Hennie het voorlezen voor het slapen gaan.
1 0
zaalberg
Kletspraat. Tegen Utrecht alleen maar verdere neergang te zien. Laag tempo, veel balverlies (Ziyech koning van het balverlies), sullig verdedigen, nauwelijks kansen creëren, afwerking hopeloos (Youness koning van het kansen missen). En dan ook nog eens een niet volgen wisselbeleid. Dit komt helaas niet goed.
2 -1
blessure
Je hebt gelijk, ik vrees ook het ergste.
Het is een totaal, op een enkeling na, een karakterloos elftal.
2 0
Henning
Hij ziet ruimte voor verbetering. Ik ook, een andere trainer.
1 -1
talent020
Keizer en interviews.... het blijft een verschrikkelijke combinatie, de resultaten waren er, maar het spel is al weken belabberd, Juist verdedigend vind ik Ajax kwetsbaarder dan voorheen, nee kan me niet vinden in Keizer zijn uitspraken
5 0
godenzonenssuper
Defensief gaat het redelijk?
Bij balverlies is het een chaos.
De helft wil druk zetten en de andere helft loopt achteruit.
5 0
pizzapunt
Ik vind dat er eens gekeken mag worden naar het halen van een toptrainer op structurele basis. Bosz is een voltreffer geweest: Je voetbalt beter, supporters genieten, volle Arena, europees succes. Uiteindelijk haal je daar financieel meer uit, zeker als je spelers daarna voor de hoofdprijs kan verkopen. Wat mij betreft gaat Ajax het eens proberen een topper als coach binnen te halen; geef daar maar eens duiten aan uit. Die lijstjes Jans, ten Hag, de Boer moeten maar eens stoppen en schiet je weinig mee op t.o.v. keizer.
10 0
Robinjo1988
Juist ja.

Overmars wilde Laudrup met Keizer als assistent. Dat is ook geen garantie voor succes maar Laudrup is een legende in de voetbalwereld waar jonge gasten zeker naar zullen luisteren en enorm tegenop kijken. Dat is bij Keizer wel anders.
1 -1
ST
Laudrup zegt deze generatie niet zoveel. Alleen Schöne.
2 0
wasooittrotsopajax
Eindelijk iemand die het ziet. De wil en ambitie ontbreken helaas. Dus krijg je de dooddoener: 'die komt toch nooit naar Ajax'. En dat geloof ik dus niet. er valt veel eer te behalen en een topsalaris kunnen we ook betalen.
2 0
Dexy
"In verdedigend opzicht gaat het redelijk, maar aanvallend is er nog ruimte voor verbetering."

Volgens mij kent Keizer de zwakheden van zijn team niet echt, als hij dit zegt. Aanvallend loopt het juist prima bij Ajax, maar de restverdediging is een probleem. Het stelt mij niet gerust dat onze hoofdcoach dit in november nog steeds niet onderkent.
1 -3
AjaxCitizen
Niks loopt prima. Het voetbal is bagger en meneer Keizer maakt elke keer weer de meest rare keuzes in zijn tactieken, wissels etc. Tegen FC Utrecht, een ploeg waar je het elk jaar lastig tegen hebt, opeens je basiself die een paar wedstrijden achter elkaar won weer helemaal omgooien. Hoe kom je erbij? Het begint gewoon gênant te worden hoe lang deze man mag lopen klooien.
4 -1
prsyt
Vooral continue die vijf gewonnen wedstrijden aanhalen daarbij vergeten dat er vaak met gruwelijk lelijk voetbal werd gewonnen en dat de spreekwoordelijke deksel op de neus er hoe dan ook zat aan te komen.
2 -3
vader123
Hoe lang worden wij nog vermoeid/geplaagd met de dagelijkse platitudes van deze man?
Wie bedenkt bij Ajax dat Keizer zo ongeveer iedere dag met de pers moet praten? Hij heeft helemaal niets te melden. Ga liever op zoek naar iemand die zijn energie, kennis en kunde in de selectie steekt.
Het is te gênant voor (verdere) woorden.
6 -2
AjaxCitizen
Marcel zal wel kramp hebben in zijn benen, na het trappen van al die open deuren. Wat zullen zijn volgende uitspraken zijn?

"De bal is rond"
"Het seizoen is nog lang"
"Als je wint, pak je 3 punten"
"Er zitten 24 uur in een dag"
6 -1
El-Dorado
Als je niet scoort win je niet.
2 0
Professor
Keizer ziet nog ruimte voor verbetering. Kan het nog beter dan?
1 -2
JanTa
Andere coach misschien?
1 -1
gras
Ik vind hem echt niet onaardig, maar hoe krijg je het je strot uit. Na zo'n wanvertoning durven verwijzen naar een reeks gewonnen wedstrijden - waarin bepaald niet briljant is gespeeld - en dan zeggen 'maar bij Ajax telt alleen de laatste wedstrijd'.

Nee soepkip. Juist niet. We zijn ook al die flaters in Europa onder jouw bezielende leiding nog niet vergeten.
11 -3
JanTa
Nog een open deur. Als de bal rond is dan rolt hij lekker.
1 -1
DannTheDon020
PSV verlies volgende week bij Zwolle, Ajax wint alles, Ajax wint van PSV.
PSV op 36 punten en Ajax op 34
4 -3
Duif63
Droom lekker verder.
3 -1
maikelklaassen
moeten ook nog naar alkmaar dit jaar
0 -1
Labrador
Goh. Open deur
2 -1
AIR-S
Geeft gewoon antwoord op een vraag hoor.
1 -5
Stone020island
No shit marcel. Houd de eer aan jezelf en vertrek en neem het hele bestuur mee.
6 -1
AFCA.
Pols Xavi maar voor een functie. Gaf aan dat hij trainer wil worden. Hij kon lezen en schrijven met Cruijff en hij snapt het spelletje. Donder die hele staf eruit.
Hoofdtrainer: Morten Olsen
Assistenten: Xavi en Wim Jonk
Na 2 jaar kan het trainerschap mooi overgenomen worden.
Goed, ik droom weer even verder.....
11 -1
Robinjo1988
Haha, dat is een hele mooie droom.
4 0
Hammerzeit
Blablabla, ik word hier moe van.
3 -4
Dwergje48
Negeer het dan.
4 -7
Koenniiee
En weer de focus op het aanvallende vlak terwijl het defensief gewoon abominabel slecht is. Onder Bosz was het aan de bal echt niet even aantrekkelijk, maar kon je tenminste nog zonder bal genieten van onze ploeg.
3 -1
Tscheu
Man man man.
2 -1
Shardo
open deuren en verschil van beleving, dit weekend geen Ajax voetbal dat is een frustratie minder.
2 -1