BVeenstra, 09-11-2017 om 22:35, 15816 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Het Nederlands elftal heeft in een weinig spectaculaire wedstrijd met 0-1 gewonnen van Schotland. Het team van bondscoach Dick Advocaat won dankzij een treffer van Memphis Depay vlak voor rust, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. Het spel was stroef en kansen werden nauwelijks gecreëerd.

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk weinig tot niets. In de beginfase waren de beste kansen zelfs voor de Schotten, maar waren zij niet zorgvuldig in de afwerking. Zo was Nathan Aké belangrijk door een schot van Forrest van dichtbij te blokken, terwijl Jasper Cillessen van dichtbij redde op een schot van Phillips.

Deed Oranje voor rust in aanvallend opzicht dan helemaal niets nee? Niet veel, maar toch wel iets. Het duurde wel meer dan een halfuur voordat Memphis Depay het eerste schot namens Nederland wist te plaatsen. Voor de Schotse goalie Gordon bleek dit echter een simpele prooi. Even later was het toch raak voor Oranje. Georginio Wijnaldum kwam er met een counter snel uit, gaf breed op Ryan Babel, waarna de oud-Ajacied de bal bij de tweede paal plaatste, waar Memphis kon binnen tikken.

Ook na rust viel er niet heel veel te beleven. Als er een ploeg was die recht had op een doelpunt dan was dat de Schotse. De eilandbewoners kregen enkele kansen, maar oud-Ajacied Jasper Cillessen hield zijn doel af en toe knap schoon. Aan de andere kant werd Nederland eigenlijk niet gevaarlijk. Echte kansen vielen er dan ook niet te noteren, of het moet een geblokt schot van Kevin Strootman zijn geweest.

Namens Ajax mocht Joël Veltman twintig minuten voor tijd invallen, terwijl Matthijs de Ligt en Donny van de Beek het hele duel op de bank bleven. Voor laatstgenoemde is het daarom nog altijd wachten op zijn officiële debuut in Oranje. Wellicht dat het duel met Roemenië van aankomende dinsdag daartoe kan leiden.

Opstelling Schotland: Gordon, Jack, Robertson, Tierney, Berra, McLean, McGinn, McGregor, Forrest, Christie, Phillips;
Wissels Schotland:

Opstelling Nederland: Cillessen; Fosu-Mensah (Veltman 72'), Van Dijk, Rekik, Aké; Wijnaldum, Blind, Strootman; Promes (Berghuis 76'), Babel, Memphis;
Wissels Nederland: Zoet, Padt, Veltman, De Ligt, Van de Beek, Van Ginkel, Sneijder, Vilhena, Berghuis, De Jong;

Doelpunten:
0-1 Memphis Depay (40')

Bijzonderheden:
- Namens Ajax behoren Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek tot de selectie. Naar alle waarschijnlijkheid begint het Ajax-trio op de bank.
- Als Donny van de Beek speelt of invalt, maakt hij zijn officiële debuut voor het Nederlands elftal.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer