BvdPloeg, 09-11-2017 om 14:15, 16015 views, Telstar | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Een mix van Ajax 1 en Jong Ajax heeft donderdag een oefenwedstrijd tegen Telstar met 1-1 gelijk gespeeld. Op De Toekomst was er vooraf geen aankondiging van het duel, waarin onder meer David Neres, Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong in actie kwamen.

Benjamin van Leer maakte na een enkelblessure zijn rentree. Ajax kwam op een 0-1 achterstand, maar door een benutte strafschop van De Jong werd het uiteindelijk 1-1. Ajax schrijft over de 0-1: 'Het doelpunt werd ingeleid door Luis Orejuela, die een kleine duw gaf aan zijn directe tegenstander. Dit kwam de rappe rechtsback duur te staan, want de indraaiende vrije trap kwam voor de voeten van de inlopende Donny van Iperen. De verdediger zorgde met een hoog schot voor de 0-1.'

In een verslag op Ajax.nl wordt gesproken van 'een fysiek duel'. 'Ajax vond op spaarzame momenten de oplossing op dit fysieke geweld. Snel combinatiespel gaf Telstar weinig kans, met uitzondering van Sven van der Maaten. De doelman van Telstar hield Neres en Siem de Jong met fraaie reddingen van het scoren af. Het uitblijven van de verwachte gelijkmaker leidde tot ontevredenheid bij de Ajacieden. Zij zochten met balende gezichten de kleedkamer op.' Na een handsbal zorgde De Jong na rust voor de gelijkmaker vanaf elf meter.

Opstelling Ajax: Van Leer, Orejuela, Doekhi, Viergever, Sinkgraven; S. de Jong, Matusiwa, Dankerlui; Neres, Huntelaar, Cassierra.
Wissels: Lamprou, Sidoel, Bijleveld, Boultam.

Highlights Ajax - Telstar

Tijdens de interlandperiode oefende een mix van Ajax 1 en Jong Ajax tegen Telstar, de oude club van Marcel Keizer en de huidige nummer 4 van de Jupiler League. ►SUBSCRIBE NOW http://ajax.ms/subscribe ►FOLLOW US Twitter: http://twitter.com/afcajax Facebook: http://facebook.com/afcajax Instagram: http://instagram.com/afcajax Snapchat: http://snapchat.com/add/afcajax

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer