Kluivert: 'Momenteel nog niet beter dan Younes'

BvdPloeg, 08-11-2017 om 07:25, 8364 views, NOS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Justin Kluivert hoopt dat hij snel weer de kans krijgt bij Ajax. De buitenspeler begon dit seizoen vaak in de basis, maar is die plek de laatste weken verloren aan David Neres. Dat steekt, zo stelt hij in gesprek met de NOS.

'Dat is niks voor mij. Ik hoor op het veld, dat wil ik al sinds ik klein ben', spreekt Kluivert duidelijke taal. De buitenspeler zat zich tegen Utrecht te verbijten. 'Natuurlijk ben ik dan een beetje gefrustreerd. Want je ziet dat het niet loopt. Dan denk ik - maar dat is in mijn ogen en niet in die van de trainer - moet je misschien een aanvallende impuls brengen? Klaas-Jan Huntelaar, of ik, of allebei? Als dat niet gebeurt, dan baal je natuurlijk wel.'

Naast de concurrentiestrijd met Neres kijkt Kluivert ook naar Amin Younes. 'Ik zie op Instagram allemaal dingen voorbij komen. Mensen hebben altijd een mening. Als het goed gaat, maar ook als het slecht gaat. Ik ben het er niet mee eens, het is een hele goede speler. Zijn rendement is misschien niet zo hoog en daar balen de supporters van. Dat snap ik ook wel. Bij mij ligt het rendement dit jaar ook niet zo hoog. Daar moet ik ook aan werken, om terug in de basis te kunnen komen. Daar werk ik hard aan', aldus de jongeling, die zichzelf nog niet beter vindt dan Younes. 'Nu nog niet. Hij heeft meer ervaring en is iets slimmer. Het kan er zeker nog wel van komen, maar momenteel nog niet. Ik heb wel andere kwaliteiten. Ik heb denk ik meer drang naar voren, meer snelheid en diepte.'

Kluivert blijft ondanks alles rustig. 'Ik wil door. Ik ben nog lang niet bij het eindstation. Maar aan de bel trekken, daar ben ik niet zo van. Als de trainer je niet opstelt, heeft hij daar zijn redenen voor. Dan moet je gewoon nog harder je best doen. En dan kom je vanzelf op een punt dat hij niet om je heen kan. Daar ben ik nu mee bezig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Heeft hij dit moeten zeggen van van der Sar? Rare opmerking hoor, dat hij dit zegt... Hiervoor nog nooit een speler behalve dit jaar, horen zeggen, nee ik sta er terecht uit, die andere speler is beter. Nu dit jaar zeggen zowel Kluivert het als Dolberg, ik vind dat raar.... je wil als speler altijd spelen en je zou je zelf nooit afvallen.... in topsport nog nooit iemand horen zeggen, nee hij is beter, neem hem maar....
0 0
charis
Dat heb je hem ook niet horen zeggen, je legt hem woorden in de mond.
0 0
Aeter
Schei uit joh, een baksteen is zelfs beter dan younes.
5 -6
NouridolbergNeres34
Geef justin maar eens de kans tegen nac, roda ,twente, psv en excelsior want die jongen afbranden op 1 wedstrijd tegen de Dijk slaat nergens op. Younes heeft genoeg kansen gehad en faalt al 1,5 jaar die moet je gewoon verkopen in de winter.
12 -1
Ruff Rhythim
Is Kluivertje zo slecht dan...??
5 -1
EuforischeRealist
He he, eindelijk weer eens verstandige woorden van een jonge speler die (nog) niet alles speelt. Hard werken en je niks aantrekken van meningen van buitenaf. Dicht bij jezelf blijven en luisteren naar de mensen waar je dagelijks mee werkt dan kom je er vanzelf.
10 -3
Rentokill
Kluivert heeft vorig jaar puur op basis van adrenaline en enthousiasme een paar leuke wedstrijden in het eerste gespeeld. Daarna is hij ver terug gezakt en vooral populair vanwege zn achternaam. Hij moet keihard aan de bak nu om minimaal dat niveau van vorig jaar wekelijks te kunnen brengen. Bloedvorm moet bij hem de norm worden. Doet hij dat dit jaar niet dan schat ik zn kansen om de top te halen niet hoog in. Het doet me een beetje denken aan Ebecillio en El Ghazi.... het zit er in maar komt er niet helemaal uit.
9 -2
Leviathan
Kluivert is veel beter dan El Ghazi want dat was echt een beperkte luie voetballer en vooral enorm egoistisch.

Kluivert kan wel wat, maar moet gewoon de kans op links krijgen en dan meer als 1 wedstrijd..
7 -2
afcas
die kans moet je verdienen. dat is nu niet het geval.
2 -5
Joseph
Hoe verdien je dat dan? Duidelijk niet op het voetbalveld, als je afgaat op de keuze voor Younes..
1 0
echtgras
En hoe verdien je dat dan als je alleen maar minuutjes krijgt op het einde en vaak ook nog eens op rechts waar hij een stuk minder is?
2 0
Afca85meer
Eerste interview van Kluivert waar hij zich niet gedraagt als een vedette. Hou deze mentaliteit vast en laat je voeten spreken. Je hebt genoeg potentie Younes eruit te spelen.
34 -2
vijfennegentig
Je moet niet alles geloven wat je leest, en je moet op je eigen gevoel afgaan. Deze jongen is bij mij nooit arrogant overgekomen tot nu toe. Verbaasde me ook over mensen die hem als een vedette vinden overkomen.

Denk dat het door zijn naam komt dat mensen een bepaalde verwachting hebben. Als je zelf niet zo bent, komt Amsterdamse vastberadenheid vaak over als arrogantie. Glas half vol / half leeg kwestie.
6 -3
Kikke
volgens mij komt het gewoon door dat er veel Ajax supporters geen Amsterdammers zijn, is gewoon het lefgozerige van een Amsterdammer, met gevatte praat, maar prima joch, hoop dat hij wat meer vertrouwen krijgt van de trainer, zoals Neres dat nu eindelijk ook krijgt.....
0 0
Afca85meer
Quote Justin: "Als mensen aan de naam Kluivert denken, denken ze niet meer aan mijn vader maar aan mij". Dat is geen branie, dat is denken dat je al een hele grote meneer bent. Daarnaast erg dom als je (tot op dat moment) nog niets hebt laten zien in het eerste.
2 0
Labrador
Helemaal mee eens. Doe gewoon normaal en dan komt de rest vanzelf
2 -1
Sam Badi
Heel goed voor de balans in zijn ego (en dus waarschijnlijk ook zijn spel) dat die jongen nu nog niet belangrijker wordt gemaakt dan Younes.
1 0
ST
Eens
0 0