Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Als een bal over vijf meter niet aankomt...'

SJvanveen, 05-11-2017 om 16:30, 8909 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman wijt de nederlaag tegen FC Utrecht (1-2) niet aan een gebrek aan goede tactiek. Dit vertelde de aanvoerder van Ajax in gesprek met FOX Sports

'Je kunt nog zo goed over tactiek praten, maar als een bal over vijf meter niet aankomt...', spreekt een teleurgestelde Veltman, die FC Utrecht goed zag staan, negentig minuten lang. 'Willem II speelde ook in dit systeem, maar Utrecht is met alle respect beter dan Willem II. We hadden veel de bal, maar deden er weinig mee.' 

Veltman is bewust van het feit dat het Ajax-spel beter moet, 'maar dat begint bij resultaat', zegt de verdediger. 'We hadden ook zo een wedstrijd tegen Vitesse en het is nu hetzelfde. We zijn top als we goede ballen inspelen en acties maken, maar dat was niet het geval. Nu ga je een zure periode in', besluit Veltman. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Veltman is de eerste die zich altijd gewonnen geeft. Ook nu weer stond ie weer te kijken. Tuurlijk is de kans klein dat de bal op de paal komt, maar als je die kans niet pakt ben je niet geschikt voor de top. Want een topverdediger zou daar namelijk wel op anticiperen!
1 0
HarryHarHar
Dit is toch precies het antwoord op, dat de trainer en zijn staf de spelers individueel zeker niet beter maken (maar dan ook geen één!) hun ontwikkeling staat ook niet stil maar gaat zelfs bij velen behoorlijk achteruit, of ligt het aan de spelers dat er werkelijk geen één goed in vorm is.. en dat ze mede daardoor het team niet beter laten spelen, Zou Dolberg nog wat opbrengen? ik ben bang dat het al gehalveerd is!. en hij is niet de enigste.
Bij de aanstelling van Keizer werd er geroepen uit de verantwoordelijke Ajax hoek op vragen van de pers van waarom in godsnaam Marcel Keizer een onervaren jeugdtrainer voor deze groep zetten, dat Keizer het Peter Bosz idee en zijn spelopvatting grotendeels zou gaan voortzetten!. en hij het naadloos kon overnemen.
Nu na pak hem beet zes maanden Marcel Keizer en co.. is werkelijk alles weg, maar dan ook echt alles, er is helemaal geen spelvreugde meer, geen inzet, geen spel inzet, iedereen doet maar wat, er is zelfs nu na zes maanden geen eens een vaste basis 11, om over het zelf vertrouwen maar helemaal te zwijgen, en dat is niet alleen bij de spelers, vele supporters hebben er helemaal geen vertrouwen meer in!.
De resultaten onder keizer.. Europees alles weg en kansloos voor alles uitgeschakeld, nu vandaag 6 nov. hoogst waarschijnlijk al uitgeschakeld voor de titel na 11 wedstrijden met al 11 verliespunten en 8 punten achterstand op Psv en een doelgemiddelde dat ook al 7 minder is.
Nu zijn dit maar cijfers en natuurlijk het is voetbal en het kan zomaar verkeren want... ja natuurlijk
Maar als je toch naar het spel kijkt van gisteren, een tweede helft waar we nul keer op doel hebben geschoten, in je eigen ArenA bij een 1-1 ruststand.. ha ha daar hoeft je geen JC Cruijff voor te heten om te zien dat je dan nooit gaat winnen, en dat is toch het minste wat je mag verwachten van Ajax met een begroting die zeker twee maal zo groot is als die van Utrecht!.
Nee dan word je ook dit jaar voor de vierde keer op rij weer geen kampioen.
Dan rest nog de beker, nou Ajax die stelt voor de beker grotendeels de reserve spelers op en als we gisteren FC Twente hebben zien strijden tegen Psv, dan ga daar ook maar van uit dat het de laatste wedstrijd is dit seizoen in de beker...
Al met al zal het wel als azijn zeiken over komen, maar ik hou van deze club en zie dat ze dood ziek zijn en er word niks aan gedaan, de verantwoordelijken die dit veroorzaakt hebben doen er niks aan want dan lijden ze gezichtverlies...
gvd.. wat voor verlies lijden wij dan wel niet als supporters..
Mijn week is (al)weer verziekt, gelukkig a.s. weekend ff geen Ajax.... ik heb het ff helemaal gehad.
Ik ga er wel voor zitten hoor, maar dan voor Max!,, die laat in alles zien dat hij wel tot het gaatje wil gaan en ten koste van alles wil winnen, nou de enigen in de hele Ajax selectie die dat ook een beetje heeft is Onana... en dat is de keeper
Ik kijk deze week weer geen sportprogramma's want ons alles Ajax, waar we vorig jaar zo trots op waren word overal met de grond gelijk gemaakt en ... pffff en als we eerlijk zijn,ze hebben nog gelijk ook!
Hoe lang moeten wij dit nog aanzien, wanneer word er radicaal ingegrepen, de financiële middelen zijn er, nu nog de kerel opstaan die het durft uit te voeren!... maar het TH van Ajax is net zo'n slappe hap als dat er momenteel op het veld staat!
En waar zijn de supporters,,, die pikken het ook gewoon!
1 0
Kale
Oeverloos gelul. Je speelt bij Ajax, ballen over 5 meter horen gewoon aan te komen, op straffe van een dagje winkelen in Rotterdam.
1 0
Duif63
Alles is terug te voeren naar het beleid van de laatste jaren. RvC, TH, technische staf aan en verkoopbeleid en de kwaliteit van de spelersgroep en de jeugdopleiding. Met goed management was alles beter geweest en hoef je alleen maar hier en daar wat bij te sturen. Nu staan we weer op het punt waar we in september 2010 ook waren.
Op nul dus. Triest en totaal onnodig.
0 0
vak114
Meest slappe en waardeloze aanvoerder ooit van Ajax.

Staat model voor het huidige AJAX.
10 0
echtgras
Ik twijfel tussen Boilesen en Veltman maar Veltman is het aan het 'winnen'....
Wat een domme interviews ook achteraf. Totaal niet realistisch en hij ziet totaal niet wat er fout gaat.
Wat een verschil met Klaassen. Die was soms ook te lief voor zn trainers vond ik zelf maar hij zag wel waar het fout ging en gaf dat ook toe wanneer nodig
4 0
Afca85meer
Gisteren mocht het niet gezegd worden, maar vandaag hopelijk wel. Veltkneusje is Ajax- en aanvoerderonwaardig.
6 -1
Restored
Eén van de slechtste aanvoerders die Ajax ooit heeft gehad, kan na 5 jaar bij Ajax 1 nog steeds geen fatsoenlijke voorzet geven en komt ook nooit over de flank waardoor Neres het op rechts zelf uit moet zoeken tegen 3 man. Veltman en Younes z.s.m. verkopen t.e.a.b., hadden ze afgelopen zomer al moeten doen..
9 -1
FlyingDutchMan
Doh, het is ook een centrale verdediger. Dat die blinden dat niet zien is kwalijker..
2 -1
Tufono
Trouwens de rechtsback van Vitesse is zeer goed!
1 -1
Babayaka
Boulesen spant de kroon hoor.
1 -2
3robiMayne
hij komt in de buurt
2 -1
Inhartennieren
Hij kan er echt geen reet van.
5 0
ST
Younes mag nooit meer in Ajax 1 spelen. Keizer zo snel mogelijk vervangen voor een ervaren coach die tegengas kan bieden tegen de kaartclub het TH. Alleen dan heb ik er nog vertrouwen in.
13 -1
El-Dorado
Helaas gaat zoiets niet gebeuren, want dat zou betekenen dat al die vriendjes ook weg zouden moeten. En dat zie ik niet gebeuren.
Bergkamp en van der Sar stemden voor Keizer toch? Tegen Overmars.
7 0
ST
#KeizerOut #YounesOut #BergkampOut
7 -2
ST
Aanvoerder onwaardig.
5 -1
El-Dorado
Onze echte aanvoerder zat vandaag op de bank: Huntelaar. Enige. Echte.
4 -5
RSM
De coach gaat het niet redden.
2 0
omeRaffie
Inderdaad niet sterk, maar mag je van de spelers die in het veld staan niet meer verwachten dan de wanvertoning van gisteren???
Met zo'n lamlendig team redt geen enkele trainer het!
0 0
A-west
Zyech is het voorbeeld van wanbeleid. Mag gewoon blijven staan, aanklungelen. Younes rommelt maar raak, blijft ook staan. Wober speelt goed, moet eraf. Keizer moet echt vervangen worden.
9 -2
AjaxPassion
Oh daar zul je volgend seizoen geen last meer van hebben, die gaat weg bij het niet halen van CL. Dat heeft het TH toch weer mooi voor elkaar na het vertrek van Bosz en Sanchez dut seizoen. Als je geluk hebt kun je Onana en Frenkie ook nog slijten en kunnen we weer het betonvoetbal incl. de Boer himself binnenloodsen.
2 0
X-RaY
Het betonvoetbal is al begonnen of heb je niet gekeken vandaag?
2 0
Labrador
Zyech?
0 -3
A-west
Johnsen moet aan het ajax spel wennen, lazer op met je systemen. Spijkerman en L,hami eruit.
6 -3
El-Dorado
Johnsen is Viktor Fischer 2.0 momenteel. Laat hem nog maar even in Jong Ajax spelen.
5 0
SuperHumpie
De bezem erdoor. Verloren seizoen en gokken op de beker. Middelmatige spelers vervangen, technische staf vervangen en het technisch hart opheffen. Ipv een spitsen trainer een trainer aanstellen die verdedigers leert verdedigen. Misschien dat het volgend seizoen weer beter gaat.
2 0
echtgras
Wöber en De Ligt doen het best goed vind je niet?
Veltman is een goede rechtsback voor Willem II die alleen maar verdedigen maar aanvallend heeft het niks met Ajax te maken.
Sinky had nog wat tijd nodig maar zet hem er maar in. Alleen werkt het niet als je je beste verdediger eraf haalt??? Geen idee waarom Keizer steeds Wöber wisselt...
Zal wel net zo een domme reden zijn als het feit waarom Younes steeds mag aanklooien
0 0
Knalpot
Nee die doen het aardig maar aan aardig heb je geen reet, teveel doelpunten tegen vallen er door slecht positie kiezen, en dat kan gebeuren omdat ze nog onervaren zijn maar als ze elkaar niet kunnen coachen op dat vlak dan heb je er geen reet aan.
0 0
Mokum<3destad
De selectie zal achteruitgaan hollen. Onana en Ziyech gaan na dit seizoen weg, of misschien wel eerder nog. Viergever ze contract loopt af - Schöne en Huntelaar worden opa en Dolberg zal ook wel twijfelen over zijn toekomst bij Ajax. Onder tussen zitten wij met onze geweldige aanvoerder Joel The Captain Veltman en het technisch hart opgescheept en met nog meer middelmaat zoals de dribbelkoning Youness. Mooie tijden komen er aan jongens, bereid je maar goed voor!
3 0
Bjorn
Dat begint bij resultaat, aldus onze aanvoerder.

Je wint 1-4 bij Feyenoord en pakt daarna door met een 1-3 bij Willem ll. Wat wil je nog meer? Er zit gewoon totaal geen gedachten achter ons spel. Los zand, geen progressie. Al 4 maanden lang.
7 0
AFCA0492
younes siem dolberg veltman viergever waren weer eens geweldig en hebben de trainer een lixe keuze gegeven na vandaag....
0 -2
echtgras
Dolberg was wel ok vandaag hoor.
Er waren geen uitblinkers behalve misschien Wöber en Neres al was die ook op de laatste 10 min maar de rest was gewoon erg slecht.
Maar Keizer was met afstand het slechtste hoor
0 0
Knalpot
Hou toch op man met die pubers te verdedigen. Met Klaas had je deze pot makkelijk gewonnen, Dolberg liet zich continu piepelen door Janssen en Leewin.
0 0
nummer14
Dolberg was helemaal niet oke, hij heeft 1 goede bal op Younes gegeven en voor de rest bijna al zijn duels verloren. Met de rest ben ik het eens. Keizer out
0 0
Fredschuit1
Ik zit naar individueel kwaliteit te kijken die het veld worden opgestuurt zonder een visie. Het systeem van Bosz is in de prullenbak gegooit door een stel amateurs die denken het beter te weten. Er word te laat en niet massaal druk gezet, spelers staan daar bij ook fout gepositioneert, backs zijn centrale verdedigers geworden die er nooit over heen vliegen waardoor de buitenspelers vaak 3/4 tegen 1 staan. Cv's die niet durven in te schuiven. Talenten worden verkracht door ze simpelweg niet op te stellen en het vertrouwen te geven. Nee, Marcel Keizer heeft mij al bewezen niet de juiste man te zijn voor deze groep. Verliezen vind ik niet eens zo erg als het maar op zijn Ajax gaat.
11 -2
Lordniels
Helemaal mee eens! Precies wat ik al maanden zeg.
3 0
WZAWZDB1900
#EredivisieOut #BeneligaIn
1 -9
dwarsligger
want je denkt dat ajax daar wel iets kan presteren?
3 0
WZAWZDB1900
Maakt me niet uit. Liever slecht presteren in Beneliga en financieel niet verder achterlopen op de andere competitie's, dan én kut voetbal spelen én weer niet kampioen worden én financieel alleen maar verder achter lopen op de grote competitie's in de eredivisie. Dit is gewoon deprimerend...
0 -5
PeterVKV
Ten Hag heeft Keizer tactisch afgebluft. Je kon het zien aankomen. Keizer moet echt zo snel mogelijk weg.
15 0
echtgras
Niet alleen Ten Hag, ook de andere coaches. Alleen werd Keizer toen gered door individuele klasse van Neres of andere....
Dit zat er echt aan te komen
0 0
Bensco
Nu de euforie van de klassieker is gezakt kunnen we toch weer de schrikbarende conclusie trekken dat het spel en de kwaliteit van de selectie ronduit dramatisch is. Als PSV wint vanmiddag staan ze 8 punten los. Dan heb je het kampioenschap praktisch voor de winterstop al verkloot, in eigen huis nog wel en dat is onacceptabel. Zeker dit jaar niet waarin titel nummer 34 heilig zou moeten zijn en we geen excuses hebben om niet volop voor die competitie te gaan.
4 -1
PeterVKV
De selectie is het probleem niet, de technische staf wel.
4 0
Knalpot
De selectie is zeker het probleem wel, totaal geen balans in kwaliteit/ervaring/talent.
0 0
Bensco
het ontbreekt de selectie ook aan balans en kwaliteit. We missen backs en Younes speelt echt als een pepernoot. Ajax heeft verzaakt om te selectie dit jaar te versterken, sterker nog het is alleen maar achteruit gegaan.

maar je hebt gelijk. Het is niet de hoofdreden. Dat is nog steeds een incapabele staf die niet weet waar ze mee bezig zijn.
1 0
AjaxPassion
We missen backs, maar dat verklaard de complete teloorgang na vorig seizoen niet, of zijn de verschillen je niet opgevallen?
1 0
Bensco
ze vielen mij al gelijk op tegen Nice. Iedereen was blij met de 1-1 maar ik stond met stomme verbazing te kijken waarom ze geen druk meer zetten en dat veld niet klein hielden. in de loop van de tijd is het alleen maar erger geworden. I.p.v de 5 seconden regel te hanteren sprinten ze gelijk terug naar de eigen helft bij balverlies, ipv de bal naar voren te brengen wordt er eerst rust gecreëerd door de bal terug naar achteren te brengen, er zit geen bewegelijkheid meer in het elftal maar strikt statisch voetbal en van combinatievoetbal lijkt nauwelijks sprake.
0 0
JanTa
Er ontbreekt bij de technische staf aan kennis om die balans te maken. Gezien hun begroting en vermogen MOET Ajax mee strijden voor de 1e plek maar ook dit jaar zal dat niet gebeuren. Wanbeleid dus.
2 0
mvdk
Het heeft allemaal met intentie te maken. We zijn gewoon weer terug bij af: tikkie breed, tikkie terug.
9 0
AjaxPassion
Maar gelukkig is die geldwolf weg he?
2 0
IboAFCA
Tuurlijk is het tactiek. De resultaten waren er al, maar het spel bleef slecht. Nu krijg je de deksel op de neus (eindelijk zou je bijna zeggen) en wordt het gebrek aan visie pijnlijk bloot gelegd.
5 0
Onpartijdig
Goed spel begint bij goed resultaat?? Dat slaat toch nergens op? Een goed resultaat begint met goed spel. En dat goede spel spelen we al weken niet
2 0
Labrador
We zijn top? Vorig jaar ja.
1 0
AFCA.
Haha pleur toch op man. Goed voetbal begint bij resultaat. Je speelt bij Ajax man. Eerst goed voetballen en dan winnen.
4 -1
Ajax#1900
Hij zegt gewoon dat goed voetbal makkelijker gaat wanneer je vertrouwen hebt. En dat is ook gewoon zo.
2 -4
Onpartijdig
Maar juist de resultaten waren goed, alleen het spel niet. Met al die resultaten can afgelopen weken zou je toch vertrouwen moeten hebben dan
3 0
Ajax#1900
In die zin heb je wel gelijk. Maar ik neem aan dat hij het over het seizoen tot nu toe heeft. Waarin je vanaf dag 1 achter de feiten aan loopt.
0 -1
Mikee
Anders stap je even aan de kant zodat er gescoord kan worden.
4 -1
FlyingDutchMan
Moet je bij Younes zijn, die vond het nodig om die bal alweer te verkloten..
3 0