TG: 'Ajax wil De Jong vastleggen tot 2022'

BartVeenstra, 30-10-2017 om 06:59, 14066 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax wil er alles aan doen om Frenkie de Jong langer aan zich te binden. De talentvolle middenvelder staat nu nog tot medio 2019 onder contract, maar kan met terugwerkende kracht (1 juli 2017) een nieuw contract tot de zomer van 2022 gaan tekenen. Dit bevestigen bronnen rondom de Amsterdamse club aan De Telegraaf.

Het officiële aanbod van Ajax is opvallend, omdat De Jong onlangs zelf nog liet weten de contractbesprekingen liever voor zich uit te schuiven. De twintigjarige middenvelder dacht een betere onderhandelingspositie te hebben wanneer hij zich vast in de basis zou hebben geknokt.

Het voorstel van Ajax loopt daarmee vooruit op de basisplek van De Jong, die tegen Willem II opnieuw op de bank begon. Op het middenveld heeft De Jong bij Ajax behoorlijke concurrentie. De laatste weken kiest trainer Marcel Keizer voor Lasse Schöne, Donny van de Beek en Hakim Ziyech, waardoor naast Frenkie de Jong ook Siem de Jong op de bank zit.

Altijd al grote fan van Stefan Pettersson geweest? Haal nu als eerste zijn boek in huis!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Welk contract Frenkie ook tekent hij speelt zeker dit jaar nog in de basis en met een goed contract gaat hij over 2 a 3 jaar, zonder tussenstap (Tottenham) naar een club van het niveau Barcelona, Madrid, United
0 0
Professor
Overmars doe meer dan je best om dit rond te krijgen. Ajax blij, frenkie blij en ik blij. Kan het nog mooier.
0 0
AjaxPassion
Dit ligt niet zozeer aan Overmars. Meer aan het TH en de TS. Die gaan als een stel anti-voetballiefhebbers met Frenkie om.
0 0
Bil
Dit soort talenten moet je koesteren.

Jammer dat wij geen Rick van Drongelen ( Sparta) hebben gehaald.
0 -2
JesusZoonVanGod
Wij hebben Wöber! Wel flink voor betaald, maar tot nu toe zeker een aanwinst gebleken.
1 0
aJaxppy
En altijd basis... kies voor talent!!
1 0
YochananAFCA
Grappig hoe sommige lui hem niks aan vonden maar nu wel lekker mee draait. Goed voor hem
0 -2
RusselWestbrook
Doe maar vanaf 1 juli 2018 t/m 2023
1 -1
Web
Frenkie gaat wel bij tekenen hoop ik, het is een overgangs jaar voor hem, sinds Schone speelt heeft Ajax geen punt meer verspeelt, en dan ga je maar zo niet wisselen, en daar zit wat in.

Schone word misschien wel overlopen, maar dat geld ook ( nog) voor Frenkie, zie den Haag en Vitesse.
Aan de bal een geweldige speler, zonder bal nog wat stapjes maken, en dat is normaal.

Frenkie word volgend seizoen de leider op het middenveld, want ik ga er vanuit dat Ziyech vertrekt, en dat hoef niet slecht uit te pakken, deze twee spelers op het middenveld is niet ideaal.

Misschien Ziyech hangend op links, deze positie is niet goed bezet.
2 -2
Joseph
Sinds Schone speelt zijn er tegelijkertijd 2 veel belangrijkere wisselingen geweest, namelijk de aftocht van Dijks en de basis van Neres. Vooral Neres heeft zeer zwakke wedstrijden van Ajax over de streep getrokken en dat verbloemd voor sommigen blijkbaar veel en maakt dat er verkeerde conclusies getrokken worden.

Schone speelde ook toen we de EL niet haalde en punten verloren in het begin van de competitie, dus zijn invloed kun je wegstrepen. Dat zie je op het veld ook terug, het spel is op het middenveld nog steeds een drama.

Frenkie moet je er juist nu inzetten. Die kan nog meer dan Schone de loopacties van Neres belonen en het scheelt ook veel of Ziyech werkelijk alles verpest, of zijn acties opeens wat meer lijken te lukken.

Overigens blijf ik het beste spel onder Keizer de 2e helft van VVV vinden, toen er 3-4-3 gespeeld werd, ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat hij daar niet op verder is gegaan, nu met Wober ipv Viergever zou dat een geweldige opstelling zijn.
1 0
Ajaccus
Ik ben het met je eens dat je de ontwikkeling naar de huidige stabiliteit niet bij Schone moet zoeken. Wober, Neres en Zyech die hun draai vinden zijn daarin veel belangrijkere factoren.
Met Frenkie mis je gewoon de snel vooruitdenkende en balvaste schakel in je team die net dat welkome beetje extra kan ‘gaan’ brengen.
0 0
Barra
Gelukkig herkennen ze het talent van Frenkie wel, want dit is een speler die wat extras heeft itt al die 13 in een dozijn middenvelders.
2 -1
Web
Had je het idee dat dit wel zo was, natuurlijk zien ze bij Ajax dat dit een geweldig talent is
0 -1
3*stars*3
Ik zat gister te denken aan 13 in een dozijn, toen het over v Ginkel ging, bij studio voetbal.
Klaassen, Siem, Wijnaldum, Toornstra, v Ginkel etc.
Het liefst gaan ze diep en scoren maar aan creatieve middenvelders heeft NL momenteel gewoon een gebrek en dat is al een tijdje probleem voor oranje.

Geen jongens die zelfverzekerd een bal durven te vragen en strooien met slimme passes.
Frenkie en een Pröpper in vorm, that's it.
Zorgwekkend en dan denken de kenners, dat Amrabat ons kan redden...
1 0
Wereld
Klopt, maar misschien kan een Sinkgraven nog sterk terugkomen (op het middenveld).

Het lijkt trouwens inderdaad alsof we de laatste tijd alleen 'houthakkers/lopers' opleiden (en verdedigers). Klaassen, S. de Jong, Wijnaldum, Toornstra, Van Ginkel, Vilhena, Amrabat, Hendrix, Janssen, L. de Jong, Castaignos, Dost, Berghuis, El Ghazi, Weghorst. Ga zo maar door. Waar zijn de sierlijke spelers, zelfs een Serero is sierlijker dan deze namen.
4 0
koppendicht
Ajax moet zich niet laten chanteren in elk geval, en het lijkt erop dat ze zich nu wel laten chanteren. Bij Tete, Bazoer en Riedewald niet, en nu bij De Jong plots wel. Zeer vreemd.
0 -6
DavidFerr
Je bent constant aan allerlei doemscenario's aan het denken. Ik hoop niet dat jij dat ook in je eigen leven doet. Want dan heb je geen pretty leven.
0 0
Barra
Waar is hier sprake van chantage dan?? Een talent als Frenkie moet je gewoon zo lang mogelijk aan je binden, want al die standaard box to box middenvelders zijn er genoeg te vinden
1 0
MelleAfca
Vriend, je bent al de hele dag bezig met commentaar geven op iets wat helemaal niet zo bedoeld is. De Jong vond dat hij zelf nog niet het recht had om een verbeterd contract te vragen, omdat hij nog geen vaste basisplek heeft. Jij draait het volledig om.
Maar hoop dat het duidelijk is nu, kun jij ook wat anders gaan doen, werken ofzoiets.
3 0
koppendicht
Haha, mooi gedraaid/positieve spin. Zo zat het niet in elkaar.
0 0
Suarez16_
Kunnen ze Frenkie niet is de kans geven op de plek van Van de Beek?
2 0
JanTa
En v/d Beek op de positie van Schöne. Dat roep ik al maanden.
2 -2
Ajax27
ze hebben een tijdje samen op het middenveld gestaan, weliswaar vaak andersom, maar toch. Dat liep niet lekker.. geen overwicht op het middenveld. Beetje chaotisch zelfs. Nu is er weer meer rust, zal dus niet snel gebeuren.

Ik denk zelfs eerder dat Siem een plek gaat krijgen met z'n scorend vermogen. Naast Ziyech kan dit voor een boel goals zorgen. vd Beek op 6 wordt het dan denk ik.
1 -1
3*stars*3
Gewoon verstandig zijn en tekenen! ;-)
0 0
Pheadrus
Hoeveel teams hebben ooit in de eerste 10 wedstrijden 9 keer gewonnen en vervolgens geen kampioen geworden? Ga er maar van uit dat we dit jaar weer 2e worden met meer dan 80 punten voor de derde jaar op rij. Met dat in het achterhoofd; zet Frenkie er in. Ik wil mooi voetbal zien. Ga voor resultaat in de Beker.
0 -5
AlexIbarra
Ze waren vanaf het begin scherp in de competitie omdat hun kutpotten toevallig 2x tegen Osijek waren en niet tegen een VVV of wat dan ook. Daar mazzelden ze.

Thuis tegen de kakkerlak netjes 1-0 gewonnen, maar 50 minuten tegen 10 man.
Bij Vitesse 2-4 zou ik idd ook voor tekenen maar vreemd genoeg hebben ze het daar altijd makkelijk: Vitesse won nog nooit in het Gelredome van PSV. (20 jaar!)

Een seizoen heeft meerdere fases en ook PSV krijgt nog wel een dipje. Het is belangrijk zelf alles te blijven winnen (al is het maar omdat we nog 2x tegen ze moeten spelen), dan merken we wel wanneer het bij hun weer ff tegenzit.

Dus if you don't mind wil ik graag de dubbel én Frenkie in de basis. ;)
0 0
OKP-AFCA
We spelen nog twee keer tegen psv.. er is nog niets beslist.
0 0
Suarez16_
We zullen zien. Over een maand komt psv naar de Arena. Wie weet kan je de voorsprong dan verkleinen naar 2 punten of misschien wel de koppositie overnemen. Snap niet waarom je na 25 procent v/h seizoen de titel al gaat opgeven terwijl je het in principe in eigen hand hebt. Als je kijkt naar dat laatste jaar onder De Boer dan zie je dat wij van september tot februari constant 4 punten voor stonden op psv. Vervolgens speelden we 2 slechte wedstrijden achter mekaar. Kwam psv er over heen. Toen wonnen we van psv en stonden we weer 1ste, maar verprutste je het op de laatste dag nog. Ook psv gaat waarschijnlijk nog een keer een off day hebben en een lozano/van ginkel kunnen ook een blessure oplopen, dus slaat nergens op om het nu al op te geven.
2 0
Suarez16_
Tuurlijk sta je na die pot in de Arena opeens 8 punten achter dan wordt het een ander verhaal, maar zoals het er nu voor staat is er 0 reden om op te geven.
0 0
Pheadrus
--------Dolberg-----------KJH---------
Frenkie------Ziyech--------Neres
--------Sinkgrave---------Donny
Wober----------de Ligt----------Veltman
0 -8
Duif63
Alleen op de plek van Ziyech zie ik hem renderen. Een 6 is hij absoluut niet en een loper als Donny of diepgaander als Klaassen en Siem is hij ook niet. Als Ziyech volgend jaar vertrekt kan hij zijn positie overnemen.
1 -2
NouridolbergNeres34
Zo zonde dat hij Op de bank zit, moet veel meer minuten krijgen liefste gewoon in de basis voor Schone.
2 -1
PeterVKV
Ajax heeft op dit moment geen effectieve linksbuiten en geen echte 6. Waarom dan niet Ziyech in een zwervende rol vanaf links en en Frenkie en Donny voor de opbouw rechts en links naast en achter de makkelijk scorende Siem op 10? Omdat Ajax altijd met de punt naar achter moet spelen. Of je daar nu de spelers voor hebt of niet.
0 -2
RuffRhythim
Als hij maar niet gaat denken dat hij nu al klaar is voor een stap hogerop, want dat kan ie nu echt wel vergeten.

Ajax ziet heel veel in hem voor de toekomst, anders gaan ze niet een contract openbreken voor een speler die net dit jaar in het eerste speelt en nog niet eens een vaste basisplek heeft, laat ie zich dat ook even beseffen.
1 0
jollie18
Denk niet dat hij gaat verlengen nu hij geen basisplaats heeft.
1 0
altijdwelwat
Frenkie aan de bal is top ,Frenkie zonder bal is pure middelmaat. Dat is ook de reden dat hij momenteel niet speelt, met Ziyech hebben we al zo een type lopen. Alle 2 opstellen is pure zelfmoord van je middenveld , of je moet op 6 een speler hebben staan die puur verdedigend denkt. Die ballen veroverd en over duelkracht beschikt , maar die hebben we niet in deze selectie.
0 -6
MelleAfca
Niet elke aanvallende middenvelder die kansen kan creëren is hetzelfde type voetballer. Ziyech en Frenkie ook alles behalve. Ziyech heeft de afgelopen anderhalf jaar een bizarre transformatie begaan. Ontzettend fel in zijn verdedigende taken. Aanvallend gezien is hij vooral heel sterk in zijn passing op lange afstand. Bosz gaf het vorig jaar ook al aan, Ziyech is een voetballer voor de grote ruimtes. Terwijl Frenkie weer heel sterk is in de kleine ruimtes en vele betere basistechniek heeft, want een eerste aanname van Ziyech wil nog wel eens 3 meter van zijn voet afspringen. En Frenkie is verdedigend echt niet zo slecht als mensen denken, volgens mij schat iedereen hem op niveautje Lucas Andersen, maar daar zit hij fysiek toch ver boven kan ik je vertellen.
Het middenveld waar je naartoe moet werken is gewoon: Van de Beek, F de Jong, Ziyech
Daar zit meer voetbal én meer agressie in dan met Schöne.
8 0
Koenniiee
Ik ben het helemaal met je eens, maar zowel Frenkie als Donny kan gewoon niet op ‘zes’. Kunnen defensief niet corrigeren, zwerven weg van ‘6’ zolang ze maar aan de bal komen, willen aanvallen en spelen veel te risicovol. Een '6' moet in balbezit al bezig zijn met de organisatie, restverdediging.

Dat Lasse geen ideale ‘6’ is, klopt. Maar kent zijn zwakke punten en is daardoor een betrouwbare speler die (relatief) op zijn positie blijft. De ‘6’ moet betrouwbaar zijn. Zeker met de ‘halven’ van Keizer, die overal heen mogen zwerven. Een derde zwervende mid zou nog meer counters inleiden.

Helaas hebben we niet ‘het beste van twee werelden’ (voor Ajax begrippen), comfortabele voorwaartse passers met het defensieve vermogen om te herstellen, zoals Daley Blind en Vurnon Anita. Maar tien keer liever Lasse dan Frenkie of Donny op ‘6’.
0 -2
BRAMHOUTEN
Daley zit bij man utd op de bank, kunnen we die niet tijdelijk huren. Middenveld met daley frenkie en Ziyech zou in mijn ogen helemaal top zijn
3 -1
Koenniiee
Graag!
0 0
echtgras
En wat doet zo een balveroveraar dan met de bal zodra hij die heeft veroverd?
Los van een Kroos of Busquets maar wat doet een Nigel de Jong met zo een bal? Die speelt hij terug naar een CV of de keeper of evt opzij naar een back en dan gaan we weer voetballen op Frank de Boer manier...
Vorig jaar heb je kunnen zien hoe het ook anders kan als je durft te kiezen voor een voetballer op die olek, in dat geval Schøne maar nu zou dat Frenkie moeten zijn.
Frenkie en Schøne zonder bal zijn hetzelfde maar aan de bal wint hij het dus waarom zou je hem niet lten spelen. Schøne zag ik zaterdag alleen maar in de dekking lopen, was niet constant aanspeelbaar. En tegen Utrecht komt ie met bal ook onder druk en dat kan hij ook niet goed. Frenkie kan dat wel beter.
Maar helaas denken Keizer en Hennie er hetzelfde over als jij
0 0
Tscheu
Misschien een keer in de basis zetten? Anders kennen we het scenario Bazoer/Riedewald/Tete wel. Stijle leercurve ?
1 -1
Ajax#1900
En geen van die spelers zou in de basis staan hier.
1 0
RaynoFischer
En met alleen Tete gaat het eigenlijk goed van die 3 ..
Geduld is een Schone zaak, potentie meer dan genoeg maar is er nog duidelijk niet.
4 -2
echtgras
Leuke woordspeling of was Schone zaak niet bewust met een hoofdletter? Haha
1 0
RaynoFischer
Eigenlijk was dat autocorrectie die het met een hoofdletter deed idd haha ;)
Wel bewust zo gelaten
0 0
AjaxCitizen
Op die foto lijkt hij op Tobey Maguire. Kan zo in de nieuwe Spiderman spelen.

Je had hem veel meer minuten moeten geven. Heeft misschien wel de meeste potentie van de talenten. Hopen dat er een goed salaris en toekomstplan wordt aangeboden, want het zou een aderlating zijn als deze jongen vertrekt.
1 0
NouriVandeBeek
God sta ons bij. Hopelijk tekent hij dit contract ondanks hij dat nu geen kans krijgt. Frenkie kan de beste voetballer van Ajax worden. Met afstand. Daar moet je alles voor over hebben. Speeltijd zou leuk zijn bijvoorbeeld....
2 -1
Bjorn
In potentie is dit denk ik je beste middenvelder, maar hij is er nog lang niet. Ik hoop dat Frenkie geduld heeft, want dat hij er gaat komen is bijna zeker met deze kwaliteiten.
0 0
Joseph
Ik hoop dat Ajax met een fantastisch voorstel komt, want dit is je beste middenvelder!
5 0
Mikes
Potentieel beste middenvelder, op dit moment is Ziyech onze beste middenvelder (beste middenvelder van Eredivisie).
5 0
koppendicht
Ajax moet helemaal niks. Deze jongen heeft nog NIKS gepresteerd bij Ajax maar eist nu al vanalles: een basisplaats, een miljoenencontract, et cetera. Ga weg met die onzin joh.

Spelers als De Jong, Bazoer en Johnsen moeten NOOIT meer gehaald worden. Ze stappen op de eerste de beste trein die langskomt, je hebt er gewoon niks aan. Wanneer je te maken hebt met spelers die al zo snel hun club verlaten, kun je met bijna 100% zekerheid zeggen dat ze bij Ajax hetzelfde zullen flikken. Zie bazoer. Zelfde geldt voor Bosz, en nu ook de jong. Dit zijn rasopportunisten die zich puur en alleen door geld laten leiden. De Jong ziet er roomblank en beschaafd uit, maar er schuilt een schaamteloze geldwolf in 'm.
2 -18
echtgras
Heb je hem trouwens persoonlijk gesproken? Omdat je zegt dat hij loopt te jammeren, drammen en eisen?
Ik neem aan van wel want ik kan mij niet voorstellen dat je dit alles haalt uit een paar zinnen van een interview.
Nee dat zou pas dom zijn. Jij kent hem zeer goed en je spreekt hem vaak, kan niet anders.
1 0
koppendicht
Waar haalt hij anders het recht vandaan om te roepen: 'Ajax moet wachten voordat ik mijn contract verleng, ik wil eerst meer spelen en meer garantie.' Met andere woorden: als Ajax me geen garanties geeft en ik niet vaker aan spelen toekom of basis speel, verleng ik niks en ga ik naar een andere club. Een zeer arrogante houding van een jeugdspeler die nog niets bewezen heeft. Als ik Ajax was, zou ik zeggen: Je begint nu al te drammen en te eisen? Dan zijn wij klaar met jou, wegwezen.

Deze jongen heeft de mentaliteit van een Bazoer. Een rasopportunist die de eerste beste nieuwe trein pakt. Daarom vertrouw ik spelers niet die snel van een andere eredivisieclub naar Ajax gaan. Johnsen is de volgende die binnen een jaar gaat eisen en drammen, want als er een betere club dan Ajax komt, zijn ze net zo snel weg als toen ze naar Ajax vertrokken.
0 -6
echtgras
Reageer nou niet zoveel jongens... die jongen krijgt pijn in zn vinger om bij iedereen een minnetje te geven.

En hoe kan je het iemand kwalijk nemen met een iq van onder de 100? Hij heeft wat woorden gelezen (waarschijnlijk begreep hij de meeste niet of kijkt hij vooral naar de plaatjes en foto's) en daar trekt hij verkeerde conclusies uit. Niet iedereen weet dat de aarde niet plat is, dat die jongens niet allemaal geldwolven zijn maar gewoon willen voetballen en dat Frenkie ons grootste talent is. Neem ik je niet kwalijk.

Ik zal het nog een keer proberen uit te leggen zonder al teveel moeilijke woorden.

Frenkie is beste voetballer.
Frenkie wil voetballen bij Ajax. En in basis niet wissel.
Geen eis of dreig, maar dom is tekenen en daarna horen dat coach kiest Schone of Siem.
Nee eerst wachten, dan 100% tekenen geen probleem
2 0
koppendicht
Frenkie is NIET de beste voetballer. Dat is Ziyech. Frenkie is een jeugdspeler die alles nog te bewijzen heeft. Hij komt net kijken en heeft niks te eisen. Hij moet blij zijn dat hij bij Ajax mag spelen, want voor hem tien anderen. En het is van de zotte dat hij van jou een basisplaats mag eisen. Welke speler heeft in godsnaam het recht op een basisplaats? Niemand, en zeker De Jong niet, die net uit de pampers is gestapt. Sinds dat De Jong uit de basis is, is er geen wedstrijd verloren. Het is dus een keurig te rechtvaardigen beslissing. Temeer omdat De Jong niet scoort en als het minder gaat de mouwen niet opstroopt. Derhalve dient hij bescheiden op de bank plaats te nemen. En als hij niet tevreden is> daar is de deur. Doei.
0 -5
echtgras
Hij eist geen basisplaats.
Hij eist geen geld.
Hij eist geen contract.
Hij wil zich gewoon de basis in VOETBALLEN en dan pas een lang contract tekenen. Niks mis mee.

En Ziyech is een iets ander type voetballer maar ok vooruit dan, Ziyech en Frenkie zijn samen de beste middenvelders.
Oh en eigenlijk Onana op dit moment ook
2 0
Daneman
Frenkie is behoorlijk bescheiden jongen. Dus qua Frenkie zit je helemaal fout. En ik vermoed met Johnsen ook
5 0
koppendicht
Nou, zo bescheiden is ie niet, anders zou ie wel een toontje lager zingen. Hij heeft niet eens een basisplaats en loopt nota bene als bankzitter te jammeren, te eisen en te drammen. Hij moet z'n mond houden, op het veld presteren, en dan pas zou ie eventueel iets te eisen hebben. Hij wordt er niet voor niets naast gezet.
2 -7
BennJii020
Hij heeft genoeg laten zien, ook in JA.. Datcis de reden dat hij nu bij t eerste zit.... Ja ik zie ook liever Frenkie ipv Schone of Donny
1 0
Joseph
Wat moet jij een kut leven hebben, ik heb gewoon medelijden met je.
6 -1
mgtow
Mijn dag is begonnen met een glimlach in ieder geval. Thanks.
9 -2
MSwertz92
Droeftoeter
6 -2
AIR-S
wat?
2 -1
RaynoFischer
Wat heeft Johnsen verkeerd gedaan?
7 -2
Ryadmahrez
Ja idd. Waar komt die vandaan? Heb nog nooit iets over die Johnsen gehoord. Misschien omdat hij er ook "roomblank" en "beschaafd" uit ziet?
0 0
Sterretje73
Nounou....eerst ff een kopje koffie voor je reageert hoor. Dit is allemaal wel heel erg negatief.
1 -2
Rsv
Natuurlijk opvolger van Ziyech voor volgend seizoen.
0 0
Freddy Al
Zou een goed signaal zijn,opwaarderen en tot 2022 vastleggen.
Hij maakt ook niet de indruk te willen klagen maar geeft zelf aan dat hij het moet laten zien om in de basis te komen, en zo is het.
1 -1
JCr14
Die jongen moet gewoon in de basis. Schöne begint traag te worden. En hij is een betere middenvelder dan Siem de Jong.
Ze scoren wel allebei, maar speelden verre van goed.
Siem liet zijn man steeds lopen.

Deze jongen moet echt minuten maken.
7 -2
Loek14
Die jongen moet gewoon bij tekenen!
2 0
Rujar
Tuurlijk maar kan mij ook voorstellen dat hij nog lekker wacht met bijtekenen.
0 0