'Op training zie je het niveau omhoog gaan'

SJvanveen, 29-10-2017 om 09:08, 9975 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Marcel Keizer is blij met Siem de Jong. De Ajacied keerde afgelopen zomer terug op het oude nest en was in de laatste drie duels trefzeker. Ook tegen Willem II zaterdagavond (1-3) maakte de middenvelder het verschil. Keizer spreekt bij de NOS over het belang van de goaltjesdief. 

De oefenmeester van de Amsterdammers beaamt het belang van De Jong in de selectie, al is Keizer blij met de algehele concurrentie. 'Gouden wissel vind ik altijd zo overdreven. Hij is een goede speler en dan kan er wat gebeuren. Hij (Siem de Jong red.) zit in de concurrentiestrijd met Donny en Frenkie voor die positie (rechtshalf red.) en uiteraard ook met Lasse en Hakim. Maar op dit moment hebben we steeds voor Donny gekozen. Siem komt erin en hij heeft het goed gedaan.' 

De Jong was de redder van Ajax met de bevrijdende 1-2 op bezoek bij Willem II. Het overall spel van Ajax was allerminst denderend, maar Keizer vindt het lastig om de vinger op de zere plek te leggen waar inconsistentie aan ligt. 'Op training zie je het niveau écht omhoog gaan. Je ziet de gemaakte afspraken duidelijker op het veld terugkeren. Je ziet dat tegenstanders moeite hebben met onze druk. Dat zijn goede dingen, maar je wil ook het spel goed hebben. Daar gaan we nu mee aan de slag. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bil
Ik ben de afgelopen weken 3x naar de open training geweest.

Spelers luisteren niet naar Marcel.

Ook was Bergkamp aanwezig, weet eigenlijk niet wat hij daar toevoegt.
Hij stond werkelijk niks op het veld te doen.
Alleen zat Bergkamp Schöne te pesten, door een bal onder zijn voet weg te halen.
Wat een niveau zeg.
0 0
Havenaar4Ajax
Nou nog in de wedstrijden
2 0
Freddy Al
Ajax heeft een rijke traditie in het opleiden van spelers, in de laatste jaren zien we meer en meer de jeugd instromen in het eerste .
Helaas is er al vaak gebleken dat die jongens de weelde niet kunnen dragen en vallen ze ver terug waarna pers en publiek de messen slijpt om de "verwende groot verdienende snotapen"weer neer te sabelen.
Helaas hebben we een aantal veelbelovende talenten zien vertrekken of via de zijdeur af zien vloeien.

Ajax wil naar de top en dan is een ijzersterke jeugdopleiding noodzaak,zo ook een goede scouting.
Een onderdeel van topsporter zijn is dat je de concurrentie aangaat en je kwaliteiten laat zien.

Ajax moet gewoon de beste spelers die beschikbaar zijn opstellen ook als dat betekent dat jonge spelers op hun beurt moeten wachten.
Het kan geen doel zijn om zoveel mogelijk jeugd op te stellen daar zijn jeugdteams voor.

Spelers die talentvol zijn en dat kunnen koppelen aan een goede wedstrijdinstelling,voldoende kracht en fysiek en mentale weerbaarheid komen altijd bovendrijven, dat was in de gouden jaren 70 en 90 ook zo en dat blijft zo.

Het gemekker om spelers uit eigen jeugd is vaak onterecht,deze jongens staan nu nog niet op hun top en moeten nog groeien.
Ook voor hun eigen ontwikkeling is het goed dat ze met weerstand leren omgaan en dat ze geleidelijk ,maar wel op basis van prestatie, gebracht worden in een team waar ervaren spelers hen kunnen opvangen.

We zijn allemaal fan van Frenkie,Justin, Kasper en andere talenten en terecht.
Maar we mogen niet vergeten dat we deze jongens niet helpen door ze te vroeg en te vaak en met een verkeerd perspectief te laten spelen.
Het recente verleden heeft ons geleerd dat er heel wat talenten afgehaakt zijn op die manier.
3 0
Tscheu
Old school
0 0
niquedegraaff
Volgens mij was het niveau al erg hoog toen jij binnen kwam en is het alleen maar naar beneden gegaan. Maar goed....
5 -2
gras
Trainingen van Feyenoord schijnen ook gala voorstellingen te zijn.
2 0
prsyt
Wat ben ik blij wanneer hij weg is.
3 -7
Tscheu
Eens
4 -5
Freddy Al
Vreemd dat we altijd maar blij zijn als er weer eens mensen weggaan, ik hoop dat hij blijft en het goed doet.
6 -2
EVH
Spel is nog steeds ruk
2 -2
Professor
Siem de Jong moet de strijd aangaan met Donny en Frenkie voor de rechtshalf positie. Maar tot nu toe kozen wij voor Donny. Heb het idee dat na de lovende worden over Frenkie bij Ado er iets gebeurt is. Ineens is het grootste talent afgeserveerd en mag hij het doen met een invalbeurt van 10 minuten. Misschien is Frenkie in de ogen van Keizer wel wat te bijdehand en is dat de reden voor zijn plek op de bank. Want aan het voetbal gedeelte kan het niet liggen. Als jullie het nog niet wisten ik ben fan van......Frenkie.
4 0
echtgras
Iedereen had lovende woorden na ADO maar Keizer (en Hennie) wisselde hem gewoon in de 75ste minuut... hij werd alsnog man of the match maar blijkbaar zien Keizer en Hennie het toch anders.

Net zoals ze tegen Rosenborg onze beste speler eruit haalde en zij gelijk maakte en wij niet doorgingen.

Net zoals zij zaterdag Wöber eraf haalde ipv Viergever.

Ze onderschatten het effect dat je de hele flow waarin je zit verpest en de deksel op je neus krijgt. Maar het geluk zit nu mee, maar het voetbal is echt slecht. Alles wat vorig jaar ons weer trots maakte wordt elke week minder
0 0
trooop
Keizer heeft mij in dit interview voor zich terug gewonnen. Iemand met zoveel zelfspot, dat moet hoe dan ook een geschikte kerel zijn. Het sarcasme druipt er hier en daar vanaf. Neem deze zin: 'Je ziet de gemaakte afspraken duidelijker op het veld terugkeren.' En dan zo'n dikke amsterdamse knipoog. Of deze is nog beter: 'Je ziet dat tegenstanders moeite hebben met onze druk.' Haha! Dat is toch gewoon grappig of niet dan. En dan zegt ie, opeens quasi serieus: 'Maar je wil ook het spel goed hebben. Daar gaan we nu mee aan de slag.' Doet ie gewoon effe net alsof er de afgelopen 5 maanden speciaal en alleen op drukzetten is getraind. En we ons, nu dat zo goed als geperfectioneerd is, eindelijk op het spel in balbezit kunnen gaan richten. Geestig! Wat las ik hier gister toch? 'Go keizer'? Nou, ook ik ben om hoor. Go keizer!
5 -3
gebruikersnaam
De Jong wordt al vanaf dat ie er is opzichtig geprezen en het is duidelijk dat ze in hem basis zien en hem binnen niet al te lange tijd een basisplaats gaan geven.

Wat ik bijzonder vind is dat 1 van de verwijten naar Bosz scheen te zijn dat hij niet genoeg met de jeugdspelers deed.Terwijl hij in de EL tegen Luik met JA speelde, De Ligt en Kluivert, Nouri, De Jong steeds meer ging gebruiken. En nu wordt De Jong uit de basis gehouden door Schone, Dolberg door Huntelaar, Kluivert door een niet presterende Younes, S de Jong wordt gehaald terwijl we al genoeg middenvelders hebben en mag steeds invallen terwijl ook F de Jong minuten kan maken. Kortom, de jeugd krijgt steeds minder de ruimte lijkt het en ben benieuwd hoe chef doorstroom Bergkamp hier nu naar kijk nu zijn vriendje dit doet.
8 0
Professor
Inderdaad Keizer heeft in zijn ogen meer aan Siem, Viergever, Huntelaar, Schone en Veltman. Dan dat hij het aandurft met de grootste talenten. Volgens mij is Keizer een beetje bang om de met respect oude hap reserve te zetten. Maar hij heeft toch elke dag contact met vriend Bergkamp en wat ik hoor en lees is dat Bergkamp juist de jongeren steunt.. Straks zijn het geen vrienden meer en moet er 1 weg
2 0
gebruikersnaam
Ik heb het idee dat Keizer zijn oren teveel laat hangen naar Spijkerman ipv zijn visie voorop te stellen.
3 0
Michelinho
Dat lijkt me wel duidelijk. Hennie zit nb bij Keizer in zijn notitieboekje mee te lezen of ie het allemaal wel goed opschrijft. Toen laatst Cerny uitviel stond Frenkie klaar om in te vallen, Hennie fluistert Keizer iets in en vervolgens was het toch maar Siem die inviel. Hoe vaak ik niet lees dat het Frank de Boer-voetbal weer terug is.... dat is dus feitelijk Hennie Spijkerman-voetbal.
0 0
Johan1
Hij lult zich er altijd lekker uit, maar het feit blijft dat : het spel niet beter wordt, hij vaak met de verkeerde opstelling begint, hij niet de ballen heeft om de ervaren spelers als Schone, Younes en Huntelaar vroeg te vervangen, hij Frenkie de Jong aan het verneuken is en dat hij Dolberg linksbuiten zet, terwijl het een spits is. Allemaal inconsequente acties van deze trainer. Hij heeft het geluk dat individuele kwaliteiten van spelers hem redden, maar ik zie nou niet de lijn Keizer in het spel terug.
4 -1
carel romijn
Dus volgende wedstrijd weer een andere opstelling?
Keizer doe eens normaal en laat je eigen visie eens over het elftal schijnen . Met Dolberg en Huntelaar beide is geen optie.
2 0
Ruudje74
Mwoah, heb donderdag de training bekeken (open training, herfstvakantie voor mijn zoontje) en daar ging ook erg veel mis. Slechte passes, slechte voorzetten, net als gisteren.
3 0
JanTa
Jammer dat er zo weinig van op het veld terug te zien is. Zou dat met tactiek te maken kunnen hebben?
2 0
Ajaxsupzuidned
Siem in de basis en dan Vd Beek of Frenkie op de plaats van Schone.
0 0
Web
Keizer ik ben de laatste die je laat vallen, maar de wissel Wober voor Sinkgraven, begrijp ik helemaal niets van, Viergever was de minste gisteren. Wober deed het uitstekend.
4 0
Gerard36
wober is door een lichte blessure vervangen, goed van keizer dat hij het niet heeft willen forceren met het risico dat wober er dan lang uit is
0 0
MSwertz92
Als dat zo is heb je gelijk, anders vind ik het ook wederom weer een domme wissel van Keizer. Ook vind ik het apart dat Kluivert gister niet de kans kreeg op links, hij geeft die jongen helemaal geen vertrouwen, en die jonge verdient een aantal wedstrijden om zich in de basis te spelen.
0 0
afcas
na die wedstrijd tege de dijk verdient kluivert een heleboel plaatsen op de bank. bij jong ajax...
0 0
koreem
Veltman - De Ligt - Wober - Sinkgraven
Siem - Frenkie - Ziyech
Neres - Hunter/Dolle - Kluivert
0 0
PuurGeluk
Jammer dat we niet Europees spelen. Dit zou de kansen om (veel) te spelen voor Frenkie en Justin toch vergroten. En wsl ook voor(geen idee hoe je het spelt) Urajele.
0 0
Ajax68
Ik ben blij met de 3 punten, maar zéker niet met de manier waarop !
Dan kan het nivo op de training hoog zijn, dit is meestal in het veld tijdens wedstrijden NIET te zien, dus het blijft kwakkelen en onzéker ook, vaak niet om aan te gluren Keizer .
Er is totaal geen houvast, het is Ajax onwaardig, en op deze manier wordt Ajax geen kampioen.
Dus haal in de winterstop MINIMAAL een ECHTE en ERVAREN LINKSBACK, en een ECHTE SPITS voor de linkse kant !
Zet verder Siem de Jong erin centraal op het middenveld, en de jeugd,....die moet maar geduld hebben.
En wát nou KANONNEN erbij, .....ik moet het éérst nog eens ZIEN, wat die zgn. kanonnen inhouden bij Ajax ?
Maar dat er ERVAREN KERELS bij moeten is al zolang duidelijk, want het voetbal op zich wordt er niet béter op, en de spelers ook niet, ik zie geen enkele verbetering, dan Neres die zich wat vrijer voelt , want zo twijfel ik ook stérk aan de begeleiding van spelers binnen Ajax.
En er moet een ERVAREN trainer komen, waar de spelers RESPECT voor hebben , en tegenaan kijken, dit komt mij te vrijblijvend over allemaal.
Het WANBELEID is dus lang niet het ENIGE punt, maar zéker ook de ONKUNDE en het INZICHT en de manier van begeleiding en opvang van spelers, de SCOUTING, het "bestuur ", dat verachtelijke TH dat NIETS voorstelt , die niks uitstralende van de Sar,... alla Cat Weazel, die RvC zonder énige kennis van Voetbalzaken, die schooiers van van Oss en Henrichs etc etc, er moet een hele grote BEZEM door héél Ajax heen !
0 -4
fanforeffer
De trainingen moeten naar een hoger niveau. Daarvoor zijn we mensen nodig die dat begrijpen en kunnen.Siem de jong en kjh kunnen daar en rol inspelen. en de komende kanonnen waarschijnlijk ook. en misschien een assistent trainer die op hoger niveau heeft getraind.
1 0
Koenniiee
Om in Football Manager termen te spreken: het middenveld van Ajax..
- Onder Bosz: gestructureerd. Spelersinstructie: verboden te zwerven.
- Onder Keizer: zeer vloeiend. Spelersinstructie: je moet zwerven.

Ik kan werkelijk amper automatisme ontdekken aan- en zonder de bal. Donny en Hakim mogen overal over het veld heen zwerven, zelfs naar de posities van links- en rechtsbuiten. Dan is het zo moeilijk (snel) pressen. WII kon zovaak toch de spits bereiken, bijsluiten en counteren. Maar goed, dit moet onder Keizer niet nieuw zijn want dit was ook vorig seizoen al een zwak punt van Jong Ajax, restverdediging en daarmee veel tegendoelpunten. En dan zou Siem wel in de basis kunnen staan, snel, maar als Donny, Neres en vooral Younes en Hakim niets creëren, ben je de sjaak. Siem gaat dat niet doen.

Wat dan in het voordeel spreekt is het gemaakte aantal doelpunten. Die bovenstaande instructies hebben absoluut een correlatie met het aantal gescoorde doelpunten en het verklaard ook (deels) waarom Bosz zo moeilijk scoorde. Bosz volledige spel was gericht op direct vooruit spel met pressie bij balverlies. Keizer denkt veel meer vanuit het spel in balbezit, dynamiek. Wat dat betreft zou het meer een Ajax' coach zijn dan Bosz. ;)
2 -1
MelleAfca
Poeh, dat zou betekenen dat ik de Keizer tactiek toepas op FM. Dat is nog eens lekker wakker worden.
2 0
Koenniiee
Haha! En ben je ook zo vatbaar voor counters?
0 0
Van Reenen
Tja, niet alles tegelijk is mogelijk. Rustig aan dan komt het goed. Ik blijf er vertrouwen in hebben dat de kwaliteit van het spel omhoog gaat, hetgeen ik gisteren over het algemeen niet heb gezien.
1 0