[Update] De Wit traint gewoon weer bij Jong

BvdPloeg, 15-11-2017 om 18:35, 43014 views, Ajax Showtime | Kortingen tot wel vijftig procent in de online webshop van Ajax..

Mees de Wit ontbreekt vrijdagavond in de selectie van Jong Ajax voor het uittreffen met FC Eindhoven. De buitenspeler (19) is door Michael Reiziger uit de wedstrijdselectie geschrapt.

Stefano van Delden, agent van De Wit, laat in een kort statement weten: 'Om speculaties te verbreken zeg ik: het heeft niets met gedrag of instelling te maken. Integendeel zelfs. Mees ontwikkelt zich stormachtig, zo heeft men bij Ajax ook laten weten in een gesprek vorige week. Hij staat in de belangstelling van een aantal clubs, maar ondanks dat ligt zijn focus volledig bij Ajax. Blijkbaar denkt de club daar anders over.' 

De belangenbehartiger hoopt na contact met Ajax de lucht te klaren. De verwijdering uit de selectie kwam immers als donderslag uit heldere hemel. De Wit heeft nog een contract in Amsterdam tot het einde van het seizoen. Het is nog onduidelijk wat het plan is van de club met de klassieke linksbuiten. Ajax heeft laten weten dit voor de winterstop mee te delen. Wel geeft Van Delden aan dat zijn cliënt keihard blijft trainen en alles opzij zet om zijn doel te bereiken: slagen bij Ajax. 

Update - 17.10 uur (15 november 2017)
Stefano van Delden heeft in een reactie aan Ajax Showtime laten weten dat Mees de Wit gewoon weer mee traint bij Jong Ajax. Dit doet hij na het bericht van eind oktober dat De Wit voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven buiten de selectie werd gelaten. De buitenspeler maakte dit seizoen wel vaker geen deel uit van de wedstrijdselectie, maar kreeg daar voor het duel met Eindhoven een duidelijke reden voor.

'Mees kreeg op het ene moment complimenten van de trainers en zelfs van Marc Overmars en Edwin van de Sar dat hij goed bezig was en zo door moest gaan. Tegen Eindhoven werd hij buiten de wedstrijdselectie gelaten omdat ik als zaakwaarnemer in gesprek zou zijn geweest met andere clubs. Ik denk dat Ajax daarin één lijn moet trekken, anders hou je geen spelers meer over. Mees heeft een clausule in zijn contract staan dat hij te allen tijde transfervrij mag vertrekken. Al zou ik hem hebben aangeboden bij andere clubs, wat niet zo is, dan is dat gewoon mijn werk en mijn volste recht gezien de opgenomen clausule.'

De Wit sloot na de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Eindhoven gewoon weer aan bij de selectie en ontbrak in het duel met De Graafschap (0-5 nederlaag) omdat hij een apart trainingsprogramma volgde die week. De linkspoot wil in principe het seizoen netjes afmaken in Amsterdam. Van Delden: 'Ondanks dat het er nu naar uitziet dat hij weinig speelminuten gaat krijgen, wil Mees Ajax door de voordeur verlaten. Waarom ze bovengenoemde hebben gebruikt als reden, daar ben ik heel benieuwd naar.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 
Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | s.vanveen@ajaxshowtime.com 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
De leiding van de club is in elk geval weer 'lekker' bezig om zo om te gaan met de eigen talenten.
Het is vooral incompetentie wat de boventoon voert. Iedereen doet maar wat en de Algemeen Dikke Deur straalt het leiderschap uit van een doperwtje. Ajax blijft forse slagzij maken. De EL finale bereiken viel blijkbaar niet goed bij deze bestuurders dus dan maar weer snel overgaan tot de wanorde van de dag.
3 -19
3sterren
Ik heb onlangs nog contact met de KNVB gehad over enkele wijzigingen die van belang kunnen zijn voor de toekomst van ’De Toekomst’.
Vanaf 2018 mag Ajax 23 spelers tegelijk laten starten, teneinde niemand te hoeven teleurstellen. De talenten en supporters kunnen zich gaan opmaken voor een eindeloze reeks kampioenschappen, aangezien de rest van de clubs gewoon met elf spelers dienen aan te treden.
Iedereen tevreden dacht ik zo.
Jammer genoeg ging vanochtend de wekker weer gewoon op hetzelfde tijdstip af, zoals op de rest van de week ...

; )
6 -2
tijger19
Zonde, op zich wel echt een ruwe diamant! Fluwelen techniek en een goede dribbel, hoop dat hij nog de kans krijgt. Misschien een jaartje verhuren voor zijn ontwikkeling.
4 -4
ram
Aan het eind van het seizoen loopt z'n contract af; verdient ie geen verlenging?
0 0
FlyingDutchMan
Een contract voor één seizoen, daar spreekt echt vertrouwen uit! Wel jammer, typische Ajax linksbuiten en ik vind zijn trucendoos geweldig! Wel erg wisselvallig, al heeft Mees dit seizoen nog weinig kansen gehad.
4 0
Nathan2
Hij heeft niet eens een contract. Gewoon een kleine onkostenvergoeding. Geen Ajax 1 materiaal. Aardige voetballer maar laten we niet overdrijven. Overigens kan die jongen er niet zo veel aan doen hoor. Die zaakwaarnemer Van Delden maakt zijn kop gek. Daar woont hij ook mee samen.
7 -1
Dexy
Wie verwachten jullie op linksbuiten en rechtsbuiten bij Jong vanavond?
0 0
Ozymandias
Ik verwacht dat Mazraoui op linksbuiten en Nunnely op rechtsbuiten zal spelen. Het middenveld zal dan waarschijnlijk uit Dani, Matusiwa en Bijleveld bestaan.
2 0
trodat4030
In dat geval verwacht ik Bijleveld op de flank en Mazraoui op t middenveld. Bij Bijleveld en Lang hebben ze er bij Ajax een handje van om ze op de flank te zetten, heel irritant.

@ wolterx Lang komt terug van een blessure, dus die verwacht ik niet aan de aftrap, net als Sierhuis.
0 0
Ozymandias
Dat klopt, maar Mazraoui heeft bij Jong Ajax ook al behoorlijk wat wedstrijden als buitenspeler gespeeld.
1 0
wolterx
Dat weet ik, maar als Lang invalt acht ik de kans het grootst dat dat op linksbuiten gaat zijn. Zodoende staat hij erbij. Als Sierhuis invalt zie ik Cassierra ook schuiven naar links. Nunnely en Mazraoui verwacht ik aan aftrap.
0 0
wolterx
Lang/Cassierra/Nunnely/Mazraoui. Lijken me meeste kans te maken.
4 0
prsyt
Hebben we het over rechterrijtje bvo's? VVV, PEC, NAC?
0 0
Ozymandias
Aangezien Mees een contract tot medio 2018 heeft mogen zijn zaakwaarnemer en hij pas vanaf januari met clubs over een mogelijk contract voor 2019/20 onderhandelen. Daarvoor moet Ajax daar toestemming voor geven. Misschien heeft (de zaakwaarnemer van) Mees achter de rug van Ajax al met clubs onderhandeld en is hij daarom uit de selectie van Jong Ajax gezet.
12 0
Lazell
Dat geldt niet voor transfervrije spelers. Die clausule zegt dat De Wit ten alle tijden transfervrij mag vertrekken.
0 0
Pierre Heno
Nou dàt zal dan vast lekker helpen om die jongen voor Ajax te kunnen behouden.
0 -1
altijdwelwat
Ontwikkelt zicht stormachtig , je zal maar zo een clown als agent hebben. Staat naar het schijnt in de belangstelling van Top Oss , Achilles 29 en Dordrecht.....blijf dan maar eens met je koppie bij Ajax.
6 -3
martin1234
Wat dacht je van "om speculaties te verbreken"? Nederlands is niet het sterkste punt van deze zaakwaarnemer! :)
1 0
wolterx
Ik ga even een oud stukje citeren dat AS ooit heeft geplaatst:" 'De Wit stond de afgelopen maanden in de belangstelling van enkele clubs uit de Eredivisie, maar besloot Ajax trouw te blijven. Volgend seizoen is hij te bewonderen in de Jupiler League. 'Het is toch mijn club. Ajax heeft ook gewoon de beste jeugdopleiding. Ik heb er vooraf over gesproken met mijn huidige trainers van de A1. Die zien potentie in me, zeggen ze. Ook heb ik een gesprek gehad met de trainer van Jong Ajax. Hij zegt dat hij me beter en sterker kan maken. Ik ga ervoor.' Prioriteit voor De Wit is volgend seizoen meetrainen of zelfs zijn debuut maken in Ajax 1, maar waar ziet hij zichzelf over vijf jaar? 'Dan ben ik via een middenmoot-club in Engeland of Spanje bij FC Barcelona terechtgekomen, dat is mijn lievelingsclub.'" Dit zegt me dat die interesse dus niets nieuws is, waarom opeens het een probleem is snap ik dan niet.
2 0
altijdwelwat
Tjaa zaakwaarnemers praat , of jij denkt dat hij Vitesse , Heerenveen en AZ heeft afgezegd om bij Jong Ajax op de bank te zitten.
1 0
wolterx
Hij had op moment van die uitspraak niemand voor zich op links voor Jong Ajax (Johnsen was er toen nog niet) als je ziet dat hij vertrouwen in zijn eigen kunnen heeft en de trainers hem gevoel gaven dat hij ervoor moest gaan dan zou me dat nieteens verbazen. Als je het niet haalt kan je vaker nogsteeds naar andere club terwijl als je daar niet uitblinkt je heel lastig weer omhoog kan komen.
0 0
altijdwelwat
Had gewoon Noa Lang voor zich hoor ...
0 0
Red Devil
Vreemd verhaal dit.
Geef gewoon een reden waarom hij uit de selectie bij jong is gezet.
3 0
AFCA-CBS
‘De ras-Ajacied’... het is wel duidelijk dat AS niet geheel onpartijdig in deze zaak staat. Middelmatige voetballer wordt opgehemeld door wat mooie woorden, maar het blijft geen materiaal voor Ajax. Gewoon een mooie club in de eerste divisie zoeken en vanuit daar verder kijken.
8 -5
martin1234
De Sjors van AS en Stefano de zaakwaarnemer hebben samen mot gehad met Helmond Sport supporters meen ik me te herinneren.
2 0
RaynoFischer
Ik ben ook een ras-Ajacied, maar niemand zou mij op het veld willen zien denk ik :p
Je hieft niet perse goed genoeg voor Ajax 1 te zijn om ook een echte Ajacied te zijn
11 0
AFCA-CBS
Daarom is het ook nutteloze informatie. Net alsof je als ras-Ajacied meer kans maakt op een plek in Ajax 1. Je wordt gewoon op je kwaliteiten afgerekend.
3 -1
Ajax#1900
Dat denk ik niet hoor. Een trainer heeft ook gewoon voorkeuren natuurlijk. Kluivert had echt niet zo veel minuten gemaakt als hij een andere achternaam had gehad.
2 -2
Keffie L
Nou lekker dan geen Johnsen, Mees de Wit en Eiting bij Jong..
1 0
johan_afca
Waarom staat de reden niet vermeld terwijl deze bij jullie bekend is? Nu krijg je enkel speculaties.
2 0
ajaxinho
Omdat de reden de speler of zaakwaarnemer in slecht daglicht stelt.

Het gaat immers niet om zijn prestaties op het veld.
2 0
trodat4030
Is bij de zaakwaarnemer bekend.
1 0
johan_afca
Het is ook bij as bekent, zegt redacteur Sjors op Twitter.
Het is gewoon een halfslachtig artikel.
5 0
trodat4030
Die tweet had ik niet gezien, ik ging van bovenstaand artikel uit (voordat het werd aangepast). Nu staat de reden er wel in en eigenlijk vind ik t maar een vreemde reden om iemand uit de selectie te zetten.
0 0
Piejotter
Hij zal zich wel misdragen hebben anders doet men dat niet zomaar. Ben altijd bang dat zo'n talent dan naar een andere club gaat en daar wel slaagt zich te gedragen en ook succesvol het eerste te halen. Wat voorbarig wellicht want misschien krijgt hij nog een herkansing, wat ik hoop. Niet te snel afschrijven Ajax!
2 -1
trodat4030
Enerzijds snap ik je, anderzijds heeft een speler zo'n boodschap soms nodig. Dat hij zich dan bij een andere club wel gedraagt en het 1e haalt, is zo'n jongen dan alleen maar te prijzen. Dan heeft ie iig geleerd van z'n fout(en). Verder wordt hier nergens gesproken over een verwijdering uit de opleiding, alleen uit de (wedstrijd)selectie. Ik neem aan dat hij gewoon weer een nieuwe kans krijgt nadat dit incident (wat er ook gebeurt is, ik weet het niet) tot hem is doorgedrongen en er een gesprek heeft plaatsgevonden tussen speler en club.
1 0
koenos1
Ik vind Mees een goede voetballer alleen de concurrentiestrijd met Johnsen gaat hij echt niet winnen. Verhuren aan een eredivisionist zou top zijn.
0 0
DaishRedan
Omdat hij amper de kans krijgt, een verhuurperiode zie ik ook wel zitten
0 0
willieovertoom
Ik vraag me af wie er vanavond op links staat bij Jong Ajax: Mees de Wit dus iig niet, Johnsen maakt enorm veel kans op speeltijd bij 1, als het niet in de basiself is dan wel speeltijd als invaller... Misschien Mazraoui op links, of Bijleveld hangend.

Jammer dat Eiting niet in de selectie van 1 zit, is de beste speler van de Jupiler League en te goed voor die competitie, imo. Is toe aan speeltijd op Eredivisie niveau.

Ten aanzien van Mees de Wit: als liefhebbers hoeven we hier niet rouwig om te zijn. Mooie techniek, maar geen snelheid, geen explosie en tamelijk voorspelbaar. Dekker is een zelfde soort type maar heeft zijn fenomenale voorzet gewoon mee.
1 0
Bky
Misschien zetten ze Lang linksbuiten.

Of Cassierra hanged linksbuiten met Flemming in de spits.
0 0
Djabber
Sierhuis in de spits mag ik dan hopen.
1 0
trodat4030
Laat Kaj eerst maar rustig wedstrijdfit worden. Direct vanuit maandenlange revalidatie, met hier en daar een half oefenpotje tussen de bedrijven door, basis staan lijkt me niet gezond. Zeker niet als je tijdens je revalidatie al een terugslag hebt gehad..
0 0
Redrum
Ach ja, bij Ajax wil iedereen spelen en zij die niet spelen worden vaak lastig.
1 0