Vd Sar: 'Bosz heeft Ajax op goede manier gebruikt'

SJvanveen, 22-10-2017 om 11:06, 8805 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Edwin van der Sar is het oneens met de teksten van Peter Bosz. De ex-oefenmeester van Ajax uitte onlangs kritiek op de clubleiding van Ajax en gaf aan sowieso te vertrekken uit de hoofdstad omdat hij niet goed kon werken met zijn staf. Van der Sar zegt echter andere teksten te hebben gehoord van de huidig trainer van Borussia Dortmund. 

'Als je de uitspraken van Peter rond de finale neerlegt... Dan is het toch anders', spreekt Van der Sar bij de Tafel van Kees op FOX Sports. Bosz zei dat hij hoe dan ook bij Ajax wilde blijven en door wilde werken met de talentvolle spelersgroep. Een vakantie later was hij weg uit Amsterdam. 'We wilden Peter behouden en dat hij het voort zou zetten, maar niet tegen deze kosten', doelt Van der Sar op stafwijzigingen die Bosz zou willen zien. 

Twee eigen assistenten meenemen ging echter tegen de filosofie van de club in, waardoor onder meer Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp bij het eerste elftal betrokken bleven. Van der Sar blikt nog eens terug. 'De zaken die niet soepel liepen, waren bekend bij ons. In het begin van het seizoen zijn zaken aangegeven. Maar er zijn beleidsvormen afgesproken en daarin kan niet alles. Er zou een verandering plaatsvinden in de technische staf, vanuit daaruit zouden we doorgaan. Het was tot aan de finale heel lang goed, daarna niet meer.' 

Werkzaamheden binnen de staf waren mede oorzaak voor onenigheid. 'Uiteindelijk hebben ze met elkaar - met Peter als trainer met meer verantwoordelijkheid dan de assistenten - goed gewerkt. Wat mag je doen van een trainer? Daar ligt het ook aan. Uiteindelijk bepaalt de hoofdtrainer wat je mag doen', vertelt Van der Sar, die Bosz met een speler met ambitie vergelijkt. 'De ambitie van Peter was internationale top. Hij kon dat via Ajax sneller halen dan via Vitesse of Maccabi Tel Aviv, dat is helemaal niet erg. Ik zie dat hij Ajax er op een goede manier voor gebruikt heeft. Iedereen heeft ambities, dat moet je kunnen laten zien.'

Technisch Hart
De soap omtrent Bosz en Ajax vroeg veel van het Technisch Hart van de Amsterdammers. Het orgaan binnen de club wordt meer adviserend dan beslissend en Van der Sar legt uit. 'Ik zat er nooit in, maar had wel stemrecht. Je vraagt je af met hoeveel mensen je maandag moet praten over scoutingslijsten, spelers en jeugdspelers. De nieuwe invulling - Van der Sar niet meer als voorzitter van het Technisch Hart - vinden wij beter. We zijn goed op weg.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
X-RaY
Bla bla bla veeg veeg...voor zover dat nodig was.
Kraaij valt me ook vies tegen dat hij niet doorzet met vragen. Normaal gesproken heeft hij toch altijd zo een grote bek, maar hier liet zich gewoon afserveren door Jansma. De schijnheiligheid en arrogantie spatte van het scherm af bij flappie.
0 0
PetrusKeizer
Sar lult zich weer de bocht uit. pffft. vermoeiend. de amsterdamse trump.
1 0
ajaxfan83
en ajax bosz niet.
1 0
afca95
Kan je mooi populair lullen. Door dit wanbeleid sta je weer achter op de nr 1 speel je geen CL, onherkenbaar slecht voetbal. Eind van het seizoen geen schaal, geen beker, geen EL oftewel 4 jaar geen enkele prijs door egoïstisch wanbeleid!
6 0
Web
Maar nog even en dan begint Feyenoord - Ajax en dan begint bij iedereen de spanning, of je nu voor of tegen bent, want wij zijn allemaal Ajacieden.
1 -1
Simon1
Vind van der Sar zichzelf sympathieker als hij iedereen bij alleen de voornaam noemt... Iedereen in de voetbalwereld gebruikt voornaam en achternaam, behalve van der sar... Slecht verhaal van hem erbij en je weet precies waar de problemen binnen onze prachtige club zitten.
1 -1
Freddy Al
En toen was het weer niet goed.
Wekenlang heb ik hier en elders meegekregen dat Ajax eens met een statement moet komen, nu geeft v.d.Sar op een nette manier antwoord op vragen rondom het vertrek van Bosz.
Hij beschadigt daarin Bosz niet maar geeft aan dat Bosz zich niet wilde neerleggen bij het technisch bestuur zoals bij Ajax afgesproken.
Daar waren hobbels in het parcour en is er al vroeg getracht om de plooien recht te strijken, de overtuiging van v.d.Sar was kennelijk dat Bosz zou blijven.
O.K.; meningsverschil,niet opgelost en Bosz kiest voor Dortmund, punt uit.

Dat wijkt niet feitelijk af van de uitspraken die Peter Bosz heeft gedaan, onbegrijpelijk dat er hier maar weer eens geconcludeerd wordt dat Sar zit te liegen huichelen en noem maar eens op.

Ik vond zijn optreden waardig en het deed ook een boekje open over het hoe en waarom van de nieuwe koers met het TH.
3 -5
Minsc
Hij begon vreselijk te hakkelen toen het over Younes ging; niet helemaal eerlijk, Edwin?
2 0
EVH
Heel enge man, die Van der Sar.
4 0
ajax4ever01
Die laatste zin: "We zijn goed op weg" daar gaat vd Sar al de mist mee in want we zijn dit seizoen zelfs een stap acheruit gegaan ipv vooruit
3 0
footietsar
De waarheid ligt vaak ergens in het midden.

De mensen die Bosz geloven en volledig zijn kant kiezen zijn vrij naïef. Hij gaf achteraf aan dat hij sowieso gestopt was bij Ajax ook al had Dortmund zich niet gemeld. Als dit zo was dan had hij dit toch vlak na de EL finale kunnen aangeven. Hij was zich al aan het voorbereiden op het volgend seizoen door een gesprek aan te gaan met Huntelaar over zijn rol. Op het moment dat je niet van plan bent om te blijven dan kan het je toch niets meer schelen? Huntelaar werd volgens mij op 1 juni gepresenteerd. Een paar dagen later kwam het nieuws dat Dortmund interesse had.

Ik had Bosz ook graag zien blijven, maar het is toch niet zo gek om te bedenken dat Bosz heel erg graag naar Dortmund wilde en dit allemaal in zijn voordeel heeft gebruikt om die stap te maken.
2 -6
Babangida83
Als hij voor de EL-finale gezegd dat hij er mee stopte, had dat voor vreselijke onrust gezorgd. Sowieso een No-Go. Dat zeggende ontneemt je het recht om anderen naïef te noemen.

Wel met je eens dat de waarheid ergens in het midden zal liggen.
0 0
footietsar
Na de EL finale, niet ervoor natuurlijk!

Goed lezen.....
0 0
Web
Ja, en als hij dat nou eens eerlijk zegt, heeft iedereen er vrede mee.
0 0
vak114
En het ergste is dat van der Sar ook nog eens een slechte leugenaar is.
4 0
nightgoat
Het schijnheil druipt er weer vanaf bij die incapabele gluiperd.
5 -1
GvanderK
Begin moe te worden van dat slappe gelul van Vd Sar.
6 0
Ruff Rhythim
Godsamme....
We zijn teruggeworpen in de tijd!!
Niet verder ontwikkeld!

En dat alles omdat zo'n Dennis en Hennie hun plekje moeten behouden.

Lekker hoor Sar!

We zullen dus zolang deze gasten het beleid bij Ajax bepalen veroordeeld blijven tot trainers als Keizer. Er zal dan nooit een toptrainer bij Ajax komen werken want een beetje trainer zal NOOIT gaan samenwerken met een paar poppenkastpoppen.
5 -1
ram
Van der Sar zat bij wijze van spreken uiteraard eigenlijk weer een beetje uit z'n nek te lullen. Wel goed dat ze nu inzien dat er meer daadkracht nodig is op de transfermarkt.
2 0
ST
Moet je je voorstellen dat je ergens gaat werken en hoofdverantwoordelijke bent van de afdeling en dat je eigen assisente gaan bepalen of je mag blijven of niet. Dat werkt gewoon niet.
7 0
Babangida83
Precies, dat kan gewoon niet. Kan nooit lang goed gaan.
1 0
ST
Sar blijft een lul de behanger
7 -1
AjaxPassion
Ook schrijnend hoe Edje Bosz nog naar beneden aan het praten was door het volgende uit te kramen:
"We hebben het leuk gedaan vorig jaar in Europa, een finale gehaald. MAAR geen kampioen geworden."

Die gozer snapt er echt helemaal geen fuck van. Hij doet net alsof het geen persoonlijke vete is (en de dombo's trappen er ook in) maar hij deelt sneer na sneer uit en hij mijdt een (of beter gezegd vele) leugentje om bestwil ook niet onze Ed...
11 0
Web
Hoe je het wend of keer Bosz heeft toen Ajax de finale haalde van de EL gezegd dat hij het erg naar de zin had, zelfs op TV

Ongelooflijk dat bijna iedereen Bosz geloofd. Toch allemaal even terug kijken
Bosz is door de geschiedenis altijd onbetrouwbaar geweest.
4 -13
AFCAsphere
Je blijft het maar proberen, hè? Ongelofelijk wat triest. Bosz is altijd degene die fout zit in jouw gedachten. Edwin, Dennis, Hennie en de rest van die bende zijn de braafste jongens volgens Web, en kunnen geen vlieg kwaad doen. Geloof maar lekker wat je wilt pik, de rest van de logisch denkende Ajacieden weten wél wat er aan de hand is.
4 -2
Web
Bosz heeft in mei gezegd dat hij niet verder ging met Ajax.
Jij je zin.

Fijn dat dit met logisch denken te maken heeft.
1 -5
Koenniiee
Want jij gaat bij je huidige werkgever ook eerst hommeles creëren voor je een andere werkgever hebt? Hij heeft prima
Intern gehouden wat er loos was en dat valt hem te prijzen.
2 0
Web
Dus nu zeg je eigenlijk dat hij gewoon door was gegaan als Dortmund niet was gekomen.
Volgens mij zij Bosz dat hij ook weg was gegaan zonder club.
0 -1
Babangida83
Nee, dat zegt hij niet. Dat wil jij maar al te graag lezen. Als je ergens totaal niet objectief over kan zijn, dan is het soms beter je afzijdig te houden.
0 0
Koenniiee
Nee Web, ik zeg dat Bosz er vanuit ging dat het allemaal wel opgelost zou worden, dat ze er wel uit zouden komen. En dan gooi je dus niets in de media.

Pas als het kalf verdronken in, dan wel. Logisch ook. Gewoon goed gedaan van Bosz.
0 0
BRAMHOUTEN
Ze moeten maar eens wat stukjes lezen van Marcel van roosmalen, die heeft peter bosz van dichtbij meegemaakt, weten ze gelijk hoe peter bosz werkelijk in elkaar steekt
3 -4
Web
Nee Peter is heilig hier, de perfecte man.
0 -3
Tufono
Flappie is en blijft een garnaal!
2 0
Web
Bosz heeft Ajax gebruikt om een stap hoger op te komen, voor mij niets nieuws.
Hij zij rond de bekerfinale nog dat hij het erg naar de zin had.
1 -17
EVH
"zij"

Come on, Web..
1 0
Robinjo1988
Nee zeggen dat het allemaal kut is terwijl je er nog werkt. Dat is echt slim man.

Zulke dingen breng je nooit naar buiten.
11 -1
Web
Bosz heeft gezegd dat hij weg ging, ook als er geen club was.
Dat gaat niet op dus.
0 -1
AjaxPassion
Ga a.u.b. niet in op die pannenkoek. Het draait bij hem allemaal om het verafgoden van de historie van Ajax, de toekomst boeit hem geen flikker.
2 -2
Web
Waarom mag jij wel op mij ingaan, en hij niet?
Heb je ook nog geen seizoen kaart van Dortmund?
0 0
AjaxPassion
Wat een conservatieve teringbende is die NLse media m.b.t. de voetbalwereld toch in vergelijking met het hedendaagse leven. Hielen likken, bang om kritiek te uiten of iets verkeerds te zeggen en zo hun 'bronnen' en gunfactor kwijt te raken. Totaal geen openheid van zaken bij de grootste voetbalclub van NL. Kun je je dat voorstellen in het bedrijfsleven?

Oppervlakkig as fuck.
3 0
Bramble1988
Eens, totaal niet te vergelijken!
0 0
Bramble1988
Iedereen blijft maar zeiken op die gasten. Ik ben allang blij dat de filosofie door de clubleiding wordt gewaarborgd. Bij hoeveel clubs wordt dat wel niet bepaald door passerende trainers? Met tot gevolg dat het spel, type spelers, etc elke trainerperiode weer anders is? Uiteraard moeten dingen anders, dan realiseren vd Sar en de rest zich ook wel. Laten we afwachten wat de veranderingen te weeg gaan brengen (de volgende transferperiode is tenslotte niet ver weg meer)!
5 -6
Raoul14
Filosofie??? Laat mij niet lachen!
0 0
AjaxPassion
Welke fylosofie? Oersaai voetbal en elk beetje tegenspraak uitbannen? Totaal geen toekomstvisie of -perspectief creëren?

We wachten al 6 jaar op 'veranderingen'.
5 -1
Web
Daar voor ging het nog veel minder met van Basten en Jol, toen was de kas leeg.
Natuurlijk moet het beter.

Het zou jou je sieren als je ook de positieve dingen benoemd. De aankopen, Milik, Younes, Dolberg, Sanchez, Ziyech, Onana, Neres, Wober, Cillessen, Schone enz

Maar ik kan je vast zeggen, dat die grote aankopen niet komen, want er is geen speler die in Nederland op die kunstgrasveldjes gaat voetballen, en waar het bijna onmogelijk is om de CL te halen, nu zelfs de kampioen zich niet meer plaats.

Misschien de realiteit ondernogen zien, wij zijn zelfs geen B land meer maar een C land.
1 -3
Bramble1988
Fylosofie mbt de manier van voetballen, fylosofie mbt de jeugdopleiding en hoe men deze talenten door schuift. Dit zijn voorbeelden die bij verl clubs continue veranderd, op het moment dat er een nieuwe trainer komt.

Nogmaals, ik sta niet achter dit beleid en is absoluut voor verbetering vatbaar, maar in hoofdlijnen ben ik blij met het bewaken van onze clubfylosofie!
1 0
Noxin
Die afspraken kan je ook maken zonder de trainer op te schepen met assistenten die hij eigenlijk niet wilt. Bij het aanstellen van een trainer worden er al tientallen jaren afspraken gemaakt over de manier van voetballen en het doorschuiven van talenten. Een trainer die zegt dat hij catenaccio wilt gaan spelen en 8 spelers van 30 plus wilt gaan kopen wordt echt niet aangesteld bij Ajax, hoe groot z'n reputatie ook is. Het bewaken van de clubfilosofie moet gebeuren op de achtergrond en in het beginstadium, niet naast de trainer op de bank tijdens een wedstrijd.
0 0
AjaxPassion
Dat ben ik pas als die clubfilosofie de juiste is. De huidige clubfilosofie is juist een dwarsbomer voor succes. Bergkamp, Ouali en vd Sar kunnen alles dwarsbomen als het niet in de huidige filosofie past. (Doorstroming jeugd, passanten niet faciliteren aangezien dit enkel passanten zijn(ook niet als deze vakmensen blijken)).
1 0
Bensco
Kun je nagaan wat we neer hadden kunnen zetten als 2 onbekwame assistenten werden vervangen voor 2 personen die wel wisten waar ze mee bezig waren.
5 0
Bep
Ja, Rob Maas. Wie hadden jullie verwacht als assistent, Sacchi?
0 0
AjaxPassion
Nee, maar Edje gaat er weer voor zorgen dat we terugkomen aan de Europese top! Onvoorwaardelijk vertrouwen in die gozer!
1 0
Bep
Dat is een heel andere discussie. Bensco heeft het over de assistenten van Bosz t.o.v. de huidige. Ik zeg alleen maar dat daar ook geen wonderen van verwacht moesten worden. Het lijkt wel of men denkt dat er een grootheid op de bank zou komen ipv Spijkerman. En dat is dus niet waar.
0 -1
aietos
Heel doordacht en goed beleid. De assisten zijn belangrijker dan de hoofdtrainer. Spijkerman bepaald hoe er gespeeld gaat worden. Onbegrijpelijk!
7 0
TOOL
Mes snijdt aan twee kanten. Vaste assistenten kan ook inhouden dat je vast blijft houden aan een bepaald beleid, speelstijl of ideologie. Dat de huidige assistenten niet de juiste zijn is een hele andere discussie, die gevoerd moet worden.
3 -1
Bensco
Klopt maar dan moeten die vaste assistenten wel voetbal afleveren waar Ajax voor staat ipv het terughoudende voetbal wat we nu spelen.
4 0
AjaxPassion
Zeker waar, maar ben jij tevreden met de huidige situatie daaromtrent? I.m.o. lag de weg naar een succesvolle Europese periode open na vorig seizoen. Waar staan we nu? W.t f. heb je dan aan vastigheid?

Ben jij tevreden met dit beleid?
0 0
AjaxPassion
Het was weer tenenkrommend slecht allemaal, wat een matige vertoning. Kees Jansma is echt een aanfluiting als presentator en kapt elk beetje diepgang direct af. Als Hansie (de enige die een beetje door durfde te vragen) Edje een keer een iets diepgaandere vraag stelde, ging Kees weer vlug door naar het volgende onderwerp. Sjoerd Mossou viel me ook enorm tegen, terwijl hij anders wel eens nuttige dingen zegt. Zat er dit maal als een stil muisje bij die niks durfde te vragen, laat staan doorvragen.

Al met al is Ed er weer simpel vanaf gekomen. Amper vuur aan de schenen gelegd terwijl hij opzichtig aan het liegen was en simpel onder elke discussie uit kon komen. Hij was weer het stabdaard riedeltje over Bosz aan het afdraaien en werd geen elke keer kritisch bevraagd.

Wat een aanfluiting.
6 -1
carel romijn
va Sar praat veel maar zeg niets waarover het in werkelijk gaat voetbal.
2 -1
0184AFCA
Sar had het beter alleen bij keepen kunnen houden
7 0
Labrador
Inderdaad. Wat een wijsneus
0 0
Schillo
Het zoveelste nietszeggende interview van onze beleidsbepaler(s)...
7 0
AjaxPassion
Precies dit. Maar aan wie ligt dat? De tafel van 'Kees' laat ook kans op kans op kans lopen om eens een keer een diepgaand interview te creëren. Ik snap Edje wel, lekker doorhobbelen en simpel alle 'kritiek' ontwijken of negeren.
0 0
Mikey Stormram
Als Bosz eruit gooit omdat je die onbeholpen assistenten als Spijkerman aan wilt houden ben je misschien nog wel dommer dan die desbetreffende assistenten zelf.
3 -4
Raydo
De 'verandering in de technische staf' waar Van Der Sar hier op doelt was nu juist dat voor Spijkerman een andere functie binnen Ajax zou worden gezocht...
2 0
BRAMHOUTEN
Precies maar sommige willen gewoon dingen niet begrijpen en willen zonder kennis van zaken maar lekker op Ajacieden blijven schelden. Denk dat het een soort therapie voor ze is.
2 -4
Bep
Kunnen gewoon niet begrijpend lezen en bekijken alles vanuit hun geslagen bril.
1 -2
Joseph
Zolang Bergkamp en L'ami maar bleven zitten.
3 -1
Robinjo1988
Hoe kun je in godsnaam een paar niets toevoegende assistenten verkiezen boven een goede trainer die Ajax weer liet voetballen zoals het hoort. Dit kan je echt niet verkopen. En die vd Sar zit het te vertellen alsof het heel normaal is...

Edwin neem je rotzooi mee!
8 -1
Babangida83
Als van der Sar dat zegt over het TH, dan snapt hij geen bal van de essentie ervan en van vergaderen al helemaal niks. Met drie mensen over scoutingsrapport beslissen. Daar heb je de scouts voor, lijkt me. Mocht jij in het TH een bezwaar zien, dan meld je dat. Overmars zijn mening is leidend hier, het is zijn verantwoordelijkheid/expertise als aan- en verkoopdirecteur. Tenzij je als Bergkamp en Ouali echt duidelijke bezwaren ziet, stem je met Overmars mee. Zo dient t te werken. Het moet geen discussiegroepje worden, maar een klankbordgroep waarbij degene die er over gaat gesteund wordt of teruggefloten wordt als hij echt domme dingen doet.
1 -1
Joseph
Kortom, Bosz wilde van Ajax een topclub maken, vd Sar en Bergkamp wilde dit voorkomen door vast te houden aan assistenten, die niks met het voetbal van Ajax te maken hebben en normaal gesproken niet eens in aanmerking komen voor een team uit de Jupiler league.

Beleid is dus belangrijker dan succes.. Weten we als supporter ook waar we aan toe zijn.
11 0
Bep
ja, want rob maas is beter dan hennie spijkerman. en geschikt voor de top. ik ben ook geen van deze rotzooi. maar als je dan toch de staf naar je hand wil zetten kom dan met wat goeds.
0 -1
AjaxPassion
Wat weet jij over Rob Maas dan?
1 0
Bep
Dat het een matige voetballer van Feyenoord was, er bij Vitesse als hoofdcoach weinig van heeft kunnen maken en dat het een vriend van Peter Bosz is. Maar ik hoef niets te beargumenteren. Vertel maar. Niemand is hier in staat om te vertellen wat Rob Maas bij Ajax zou moeten ipv Spijkerman. Dat kan ook niet, want het antwoord is helemaal niks.
0 -1
Sjaakvaak
Bosz was ook een matige voetballer en stak er als trainer ook echt niet boven uit. Slechte argumenten dus.
1 0
AjaxPassion
Tot zover zijn negatieve kanten (waarbij zijn eigen voetbalverleden geen fuck uitmaakt). Rob Maas bleek een vakman in zijn assistentenrol bij Vitesse en werd hiervoor beloond. Maar jij schrijft hem, niet gehinderd door enige kennis van zaken, direct af... dat kan.
2 0
johnd
Kortom, de assistenten kregen de voorkeur boven de trainer, vrij vreemd, zijn allemaal passanten, hou dan de beste passant nog even bij je.
2 0
Raikkonen94
Helemaal omdat juist die assistenten niet blijken te functioneren. Je ziet Hennie vaak alles bij Keizer influisteren, zal wel om die tikkies breed en tikkies terug gaan.
1 0
donpedroh
Wat bieden die 2 ten op zichte van Bosz?
3 0
Joseph
Het aller belangrijkste, "beleid". Plek 3 en geen Europees voetbal is daar ondergeschikt aan.
1 0
Babangida83
Opzich is beleid wel weer een positief puntje, vind ik dan. Alleen kijken ze niet in hoeverre Bosz of de huidige assistenten bij dat beleid passen.
0 0
Ajaccus
Het behouden van een van de assistenten tbv de continuiteit heeft geen zin als een succesvolle trainer en zijn beleid/speelstijl geen vervolg krijgen.
2 0
Mart42
Rot op VD Sar. Als keeper was je geweldig maar als directeur faal je.
15 -3
Ajaxbrl
En nog een schop na! Staat je netjes Ed! Stelletje griezels , Ik hoop dat jullie allemaal je spullen pakken als we verliezen vandaag!!
10 -5
Bep
Dit geeft je persoonlijke voorkeur weer, ws. omdat je een hekel hebt aan hem. Hij trapt helemaal niet na.
0 -1
Suarez16_
Ja hoor Edwin schopt Bosz na.... Zegt hij iets negatiefs over Peter? Nee. Als 1 iemand natrapt dan is het Bosz wel.
4 -6
Raoul14
Hij schopt subtiel na, nog erger!
0 0
Joseph
vd Sar schiet vooral zichzelf in de voet, Bosz wilde internationale top halen met Ajax, vd Sar wilde dit niet, die vond beleidsvormen belangrijker, waarbij prutsende assistenten invloed houden op het eerste.
Zelfs in natrappen is vd Sar niet goed, terwijl hij er al maanden geleden mee bezig was.
4 -2
daancruijff14
Nee, bosz wilde als trainer internationale top halen en deed dat via ajax. Hij gebruikte ajax voor zijn eigen doeleinden
1 -1
blava
wie schopt wie na?
0 0
MosesD
Hij zegt hier toch niets verkeerd? Speler en dus ook trainers gebruiken Ajax vaak als 'stepping stone'. Sanchez heeft precies hetzelfde gedaan.
3 -1
AjaxPassion
Je gelooft hem ook? Ajax had de touwtjes in handen (bij beiden). Als Ajax Bosz had willen houden kon dat, met een 3 jarig contract.
0 0
MosesD
Ontevreden werknemers, daar heb je niets aan.
0 0
AjaxPassion
Zorg er dan in ieder geval voor dat je de beste behoudt en het perspectief wat zij scheppen ondersteunt lijkt me?
0 0
10Sneijder10
'Uiteindelijk bepaald de hoofdtrainer wat je mag doen'

Ja en nu hebben we een lulletje rozenwater als trainer die zich door de assistenten laat vertellen wat die moet doen.
Ik heb hennie nog nooit zo actief gezien. Zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen.
12 0
Babangida83
U weet wel, Spijkerman die helemaal niets met plan Cruijff te maken heeft gehad. Ik zou wel eens een interview over hem willen lezen. Vraag me af hoe zijn kijk op voetbal is, want hij heeft wel een belangrijke functie binnen Ajax zo. Het concept lijkt me prima van zijn functie, maar Spijkerman is nog door Van der Boog aangesteld.
3 0
MosesD
Spijkerman werd door Henk ten Cate naar Ajax gehaald. Toen zat van de Boog nog helemaal niet bij de club.
1 0