Jong Ajax na rode kaart kansloos tegen GAE

JesseTH, 20-10-2017 om 21:53, 27900 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Jong Ajax heeft vrijdagavond een slecht vervolg gegeven aan een zo goed begin van de Jupiler League. Op bezoek in Deventer bij Go Ahead Eagles kwamen de beloften op een 0-1 voorsprong, maar wisten ze na een rode kaart geen vuist meer te maken en ging de wedstrijd verloren.

FT | Go Ahead Eagles - Ajax (4-1)
Al binnen vijf minuten wist Ajax een eerste kans te creëren, waar een voorzet van Mitchell Dijks door Mateo Cassierra in de handen van de doelman werd gekopt. Wat volgde was opnieuw een kans voor Jong Ajax en ditmaal was het raak. Een heerlijke steekpass van Carel Eiting werd op waarde geschat door Dennis Johnsen en hij rondde af met een bekeken stiftbal. Meteen erna echter, was het raak voor Go Ahead. Het was oud-Ajacied Sam Hendriks die, ook met een stift, wist af te werken. De Amsterdammers bleven daarna beter, maar wisten dat niet om te zetten in een doelpunt.

De club uit Deventer wist wel te scoren. Na een grote individuele fout achterin bij Jong Ajax wist Joey Suk het doelpunt te maken dat Go Ahead op een voorsprong zette. Hierna was het initiatief toch weer voor Ajax, maar een rode kaart voor Deyovaisio Zeefuik doorbrak dat. De rechtsback haalde een doorgebroken speler onderuit. Kort hierna was het dan ook 3-1. Xandro Schenk wist ditmaal doelman Norbert Alblas te verschalken en zo ging de ploeg van Michael Reiziger met een achterstand aan de thee.

In het begin van de tweede helft gebeurde er, op een kansje voor Cassierra na, vrijwel niets in De Adelaarshorst. Na ruim een uur voetballen was het Go Ahead dat, zonder beter te zijn, wél opnieuw wist te scoren. Invaller Leon de Kogel werkte de bal tegen de touwen. Hierna gebeurde er vrijwel niets meer en werd al snel duidelijk dat Jong Ajax de wedstrijd, vooral door de rode kaart, niet meer ging winnen. Het bleef bij 4-1 en dat betekende de eerste nederlaag voor Reiziger met Jong Ajax.

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens; Groenbast, Ketting, Schenk, Corbin-Ong; Hölscher, Overgoor; Suk, Langedijk; Werkhoven, Hendriks.
Wissels:
Soumaoro, De Kogel, De Fockert, Spenkelink, Dzepar, Dekker, Maneschijn, Hettinga, Thomas, Beukema.

Opstelling Ajax: Alblas; Zeefuik, Sidoel (Matusiwa 58'), Bergsma, Dijks; Eiting, Bijleveld (Doekhi 44'), De Wit; Johnsen, Cassierra, Mazraoui (Flemming 84').
Wissels: Boultam, M. De Wit, Doekhi, Flemming, Lartey-Sanniez, Matusiwa, Savastano, Van Bladeren.

Doelpunten:
0-1 Dennis Johnsen (12')
1-1 Sam Hendriks (13')
2-1 Joey Suk (25')
3-1 Xandro Schenk (42')
4-1 Leon de Kogel (61')

Overigen:
Rode kaart - Deyovaisio Zeefuik (41')

Bijzonderheden:
- Mitchell Dijks is vrijdagavond mee naar Deventer en lijkt De Klassieker dus te kunnen vergeten.
- Lees hier de Blik op Jong Ajax-rubriek van Ajax Showtime!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Rode kaart was natuurlijk helemaal geen rode kaart, de linksback liep er nb nog naast. Daarbij was de 1-1 buitenspel, niet veel maar dat doet er niet toe.
En zo wordt de uitleg van de situatie 2 keer in een kort tijdsbestek in het voordeel van GAE uitgelegd. En dat vooral is waar het om gaat.
1-1, geen buitenspel, prima maar dan is het zeker geen rood.
En ook bij Jong Ajax valt op dat er geen enkele wanklank vanuit Amsterdam is. Dat maakt het alleen maar erger, zo doet deze ref het de volgende keer weer.
0 0
EKS
Tja de ref... maar Sidoel , Bergsma, Zeefuik en Alblas hadden ook allemaal hun beslissende individuele fouten, en daarbij was ook Dijks nog eens matig.

Daarbij heeft het ook nog nooit echt gelopen als D. de Wit, Mazraoui en Bijleveld alle drie staan opgesteld. Misschien kan een kenner eens uitleggen waarom?
0 0
Juichtoon
Dat staat toch los van elkaar. Ajax dient te proberen goed te voetballen (het voetbaldeel) EN de scheidsrechter aan onze kant te krijgen (het jurydeel).
Ik zeg altijd dat het voetbaldeel 80% van de score bepaalt en het jurydeel 20%.
0 0
Aeter
Hoe zit het eigenlijk met Savastano gaat die nog zijn oude niveau halen, was toch wel een talentvolle back.
0 -1
Ozymandias
Ik hoop dat Reiziger tot de winterstop met Alblas; Zeefuik, Sidoel, Bergsma, Dijks; Mazraoui, Eiting, Bijleveld; Nunnely, Cassierra en Johnsen als vast basiselftal gaat spelen. Hoewel ik Dijks liever niet zie spelen vind ik het wel zo netjes als Ajax hem speeltijd met Jong Ajax in de Jupiler League gunt. Daarbij heeft Jong Ajax momenteel toch geen talentvolle linksback. In de winterstop zou ik Dijks verkopen en Kemper en/of Bakker doorschuiven.
1 -1
Alexander40
Geen Zeefuik meer graag. Altijd blunders. Vandaag weer. Ja, een doorgebroken speler neerhalen is een blunder. Ik roep het al tijden, die jongen gaat het niet halen.
2 -4
AlexIbarra
Heb hem de laatste paar wedstrijden eigenlijk erg solide zien spelen.
Niet indrukwekkend, wel rustig en professioneel.

Wat waren zijn laatste blunders dan?
Dit was geen slimme overtreding maar had gewoon geel moeten zijn natuurlijk.
0 0
sirfugy
Niet gezien vandaag maar ik geloof je meteen. Het gebeurt hem veel te vaak, ik snap niet dat mensen serieus denken dat hij het gaat maken bij ons in het eerste. Ik vind hem niveau Ferdi Vierklau :D
1 -3
Ozymandias
Zeefuik maakt als rechtsback nauwelijks blunders. Alleen in de wedstrijden waarin hij centraal staat maakt hij dat met enige regelmaat een blunder. Hij moet verdedigend positioneel nog beter worden maar is verder een beoorlijk complete back die zowel verdedigend (door zijn snelheid en felheid) als aanvallend iets aan het spel toevoegt. Hij pakt vandaag rood maar eigenlijk had dat geel moeten zijn.

Zeefuik is nog niet zo goed als eind vorig seizoen maar hij heeft dan ook pas zo'n 400 minuten gespeeld dit seizoen doordat hij aan het begin veel wedstrijden op de bank bij het eerste zat. Tegen Almere City speelde hij goed en ik denk dat het niet lang meer zal duren voordat Zeefuik één van de bepalende spelers bij Jong Ajax en in de Jupiler League is. Zoals hij eind vorig seizoen al een periode was.
5 -2
Joseph
Ik heb die wedstrijd niet gezien, maar de vorige wedstrijd was mazraoui op het middenveld toch wel erg belangrijk, gaf deze week ook in een interview aan dat hij daar graag wilt staan.. Klopt het dat hij nu weer op de vleugels stond?
1 0
EKS
Ja elke keer als Bijleveld moet spelen staat Mazraoui daar en loopt het stroef.
0 0
didierajax020
Klopt. Deed het daar beduidend minder.
0 0
Ajaxvooraltijd
Twan kon zijn lachje weer niet onderdrukken met 'de dikke nederlaag' van Ajax. Zegt wel wat dat je blij bent als een jeugdteam van Ajax verliest.
14 -3
Keffie L
Twan is de giftigste gifslang die er is, familie van Genee
2 -4
Leprechaun
Niks mis met Genee man.
11 -4
didierajax020
Kom net terug uit De Aardelaarshorst. Jong Ajax heer en meester voor ca 20 minuten. Dijks is een aderlating, maar man man.. Dani de Wit kan ook écht niet meer. Dravend paard, net als Dijks eigenlijk. Johnson af en toe zó geniaal, maar nog lang geen Ajax 1 materiaal. Eiting sterk in de combinaties vandaag. Met vlagen af en toe goed, maar dit was een zeer zwakke wedstrijd.
2 0
NouriVandeBeek
Dani de Wit doet altijd zijn best, maar heeft gewoon geen voetballend vermogen. Dat is bedenkelijk als je bij Ajax speelt. Niet geschikt dus
2 0
Duif63
Er zijn er in Jong Ajax maar heel weinig die ooit geschikt zullen zijn voor Ajax 1. Lopen schrikbarend veel talentloze spelers in.
0 0
didierajax020
Spijker op z’n kop. Prima, veel lopen, beuken en je best doen, maar het ziet er gewoon niet uit. Hij kan niet mee in het combinatievoetbal en probeert z’n hoofd boven water te houden met af en toe een bal goed koppen.
1 0
BennJii020
Onder water koppen lijkt me best lastig idd :/ voor de rest helemaal gelijk idd haha
1 0
Dexy
Laten we het houden op een goed leermoment voor Sidoel, Bergsma en Zeefuik. Dijks kun je niks meer leren, die blijft dit soort fouten maken.
0 0
willieovertoom
Atouba > Mitta Dijks.

To be honest.
7 -2
Timoajax14
Manolev (psv-tijd) > Dijks
1 0
Dexy
Ard van Peppen > Mitta
1 0
Aeter
Ardje mooie kerel is dat, heeft ie het kaarten record al gebroken inmiddels?
0 0
Bertus2002
Nicca Boilsen > Mitta Dijks
2 0
Keffie L
Lerin Duarte vs Salzburg > Mitta Dijks
2 0
NouriVandeBeek
Jorg Ooievaar > Mitta Dijks
2 0
Onpartijdig
Dit gebeurt bij een jong team, persoonlijke fouten en een rode kaart, dat hoort er ook gewoon bij. Jammer dat Dijks zelfs hier door de man valt
0 -1
Dexy
Haha Dani. Koppen kan hij ook al niet. Wat kan hij eigenlijk wel?
1 0
Keffie L
Op je lachspier en zenuwen werken
1 0
Keffie L
.....
0 0
artteun
Niet alleen de Wit. Ik hoor van broer vanuit het stadion dat zelfs Dijks op dit niveau een aanfluiting is......
3 -2
Messiwa3er
on ge lo fe lijk slecht die dani de wit
3 -2
Keffie L
Maar hij werkt zo hard..
4 0
jaribombari
Doe ik ook
3 -1
Keffie L
Wij allemaal, maar hij rijdt lekker in een dikke Mercedes naar de club.
1 0
Redrum
Bedankt scheids voor het verneuken van deze wedstrijd gore hufter
2 -3
Keffie L
Johnsen doet ook weer weinig goeds als hij de bal krijgt.
2 -4
IDJosh
Ach, hier leren ze van (hopelijk) en daar gaat het uiteindelijk om bij Jong Ajax.
1 -1
Keffie L
In Amsterdam afmaken die wannabe kakkerlakken
1 0
godenzonenssuper
Zeefuik en dijks gratis laten vertrekken in de winter.
12 -2
witchmaster11
ik kan mensen die geen fouten maken alleen die liggen 6 voet diep onder de grond
0 0
godenzonenssuper
Ik ken ook mensen die iets kunnen met bal.
1 -1
witchmaster11
mag ik iedereen herinneren dat dit jong Ajax is ! daarom mogen en kunnen zij fouten maken dit is de wijze hoe je er van leert en van kan leren
17 -1
Aeter
Staan nog steeds op 1,zie weinig problemen. Cassierra ontwikkeld zich goed en ook Eiting, Mazraoui, Sidoel, gewoon lekker doorgaan, Reiziger is goed bezig.
0 0
Dexy
Ik irriteer me mateloos aan Dani de Wit. Maakt continu verkeerde keuzes, zowel positioneel als aan de bal. Geen gezicht.
1 -1
Keffie L
Die jongen heeft niks bij Ajax te zoeken man, geen techniek, geen spelinzicht echt niets. Op basis waarvan heeft hij ooit een contract gekregen?
1 -1
Patajax
slecht vandaag. wel grappig om te zien dat oliseh trainer is bij fortuna. leuke gast
2 0
SundayOliseh
Dankje ouwe! Sportief van je.
1 0
HZMKK
Sjonge jonge wat slecht
1 0
NouriVandeBeek
1-4... boeken dicht. Schade beperken lijkt mij
0 0
Keffie L
Balverlies en meteen weer weggecounterd..
0 0
Keffie L
Dani absolute verschrikking, een pass over 4 meter gaat al over de zijlijn..
1 0
Dexy
Jezus, wat een ruimte ligt er achter die verdediging van Go Ahead. Moet zelfs met 10 man toch meer uit te halen zijn.
0 0
Jeroen127F
Ooit moest het keer misgaan met Jong Ajax maar ze hebben hiervoor prima gespeeld. Hopen op een betere tweede helft.
0 0
Suarez16_
Bal op 11 meter tegen fortuna. Als dat gelijk wordt blijft Jong Ajax eerste toch?
0 0
falonso
Jong Ajax blijft hoe dan ook eerste
1 0
godenzoon92
Niet voor de 1e periode titel. Daarbij staat JA 1 punt en 1 doelpunt voor op Fortuna. Maar dit is pas wedstrijd 8 van de 9 voor de eerste periode als ik me niet vergis. Als Fortuna gelijk speelt en wij verliezen zal de stand afhangen van GAE-JA.
0 0
Patajax
Wat heb je nu aan een periode als jong team zijnde
0 0
Duif63
Levert 2 ton op.
0 0
Suarez16_
Periode bedoel ik.
0 0
NouriVandeBeek
Die scheidsrechter irriteert mij mateloos. Lijkt ook wel tegen de beloften.
3 0
Van Reenen
Volgens mij volgt er nog een tweede helft.
0 0
Duif63
Zeefuik de opvolger van Tete pfff.
5 -1
godenzoon92
Met zijn afgezakte kousen altijd.
0 0
Van Reenen
Doorselecteren Zeefuik en Sidoel naar Almere City of zoals Sam Hendriks naar GAE. Sidoel heeft daar al gesolliciteerd.
3 -1
EKS
Inderdaad en dan Bakboord een kans
0 -1
Duif63
En die Bijleveld naar de 3e klasse amateurs. Wat een rampenplan is dat zeg.
2 -3
johnd
Dijks hier en geen Sinkgraven, opeens 2x zoveel vertrouwen in de klassieker
2 -1
BrandjeXL
De ajaxziekte zit er diep in. Wanneer er gepresteerd MOET worden geeft men niet thuis.
2 -6
NouriVandeBeek
1e nederlaag voor Jong Ajax gaat er aan komen. Domme individuele fouten van Sidoel en Zeefuik.
2 -2
Chesterson93
Wat een gelul, Zeefuik maakte gewoon een overtreding. Komen idioten weer met “dom”. Nee, hem vol op Alblas laten lopen is lekker.
3 -2
godenzonenssuper
Nee een overtreding is slim.
0 -3
Chesterson93
Zonder die rode kaart was het gewoon goed. En daar kwam geen goal uit.
2 -1
Chesterson93
Het was weer een leuke avond.
0 -1
witchmaster11
waar dijks speel ga je gewoon de boot in kan het nivau niet aan ,wie deze kerel heeft terug gehaald kan voor straf de arena mat bij knippen met een nagelschaartje verdomme toch
5 0
Restored
Laat die Dijks gewoon de ballen oppompen man meer niet
0 -3
Keffie L
Sjonge jonge jonge...
0 0
ajax4ever01
Zolang we zondag maar winnen?
1 0
Keffie L
Dat is een must, toch ff vervelend dat Jong hier verliest door blunders toch.
0 0
EKS
derde goal begon toch bij Bergsma, die een terugspeelbal onderschept zag zien, waarna de ingreep volgde? Zag er heel raar uit.

Je kan ook stellen dat GA zich heel slim heeft voorbereid door op de voorspelbare terugspeelbal te azen.
0 0
Keffie L
Combinatie van beiden dan denk ik, Bergsma zag er daar ook niet goed uit idd.
0 0
ajax4ever01
Klopt, maar tot nu toe heeft Jong Ajax dit seizoen het prima gedaan.
0 0
Keffie L
Zekers
0 0
ajax4ever01
Waarom iedereen Dijks afzeiken. Hij kan best voetballen alleen is spelen bij Ajax een ander verhaal.
2 -4
Keffie L
Rood! Wat ongelofelijk dom weer! Wedstrijd gespeeld..
0 -1
Dexy
Dom van Zeefuik
0 -1
godenzoon92
Jezus... Zeefuik achterlijke mongool dat je dr rondloopt.
0 -4
Onpartijdig
Waarom staat Dijks erin? Is gewoon geen ajax 1 materiaal, dat schreeuwde iedereen al vanaf dag 1 toen bekend werd dat hij terugkwam...
1 0
Van Reenen
staat toch 2-1 ? Waarom nog niet aangepast op AS?
0 0
vak114
Zelfs de JL is te hoog gegrepen voor Dijksie.
2 0
godenzoon92
Ik snap dat het niet leuk is voor hem, maar als je Dijks zo ongemotiveerd ziet sjokken dan pleur je hem toch meteen op de bank?
0 0
Van Reenen
Wat een eikel, Sidoel. Cadeautje aan GAE. Naar voren verdedigen leer je toch al bij de f-jes?
1 -2
ajax4ever01
Hij niet
0 -1
NouriVandeBeek
Hele dikke fout van Sidoel. Jammer, want Jong AJax is heer en meester.
0 0
Keffie L
Wat was dat zeg?
0 0
witchmaster11
ppfffff
0 0
godenzoon92
Mijn hemel, welke mongool speelde die bal terug?
0 0
godenzonenssuper
Dijks valt hier zelfs door de mand.
6 0
esteban
was dat niet buitenspel??
0 0
godenzoon92
Echt idioot dat Dijks minuten moet maken. Zet hem lekker op de bank bij Jong. Hij heeft toch geen toekomst bij ons.
1 0
godenzoon92
Jezus, keihard weggecounterd. Sam Hendriks.
0 0
Golberg
En alweer 1-1
0 0
WestlandforAjax
Mooi goaltje Johnson
0 0
Golberg
Goal johnsen, prachtige pass carel.
0 0
godenzoon92
Lekker goaltje van Johnsen!
0 0
vdvaart23
Ben in nou malle eppie of wordt het niet uitgezonden op Fox naast schakelprogramma?
DAcht in dat artikel over Dijks te lezen dat het gewoon wordt uitgezonden
0 0
Cleo9
Zenden ze op Fox Eindhoven - Fortuna uit.... lekker dan
0 0
Rsv
Dijks in JA gaat nergens over, verscheur dan gewoon z'n contract want dit is competitie vervalsing.
0 -1
didierajax020
Sfeertje is aan in Deventer. Zit helaas tussen de Deventenaren haha. Op een mooie (Amsterdamse) pot boys!
0 0
EKS
enjoy.
0 0
AjaxAmsterdamnn
Nergens te zien dus? Wat een onzin dat je de koploper niet uitzendt
1 0
EKS
Lartey Sanniez mag ook weer eens komen opdraven.

Toch best wel een teloorgang die carrière van hem, als je als 21 jarige hoofdzakelijk je team vanaf de tribune moet steunen. Had echt gedacht dat er een leuke JL club voor hem zou komen afgelopen zomer.
0 0
Redrum
Vier punten los en nu zijn de Eagles de klos
0 0
prsyt
Alsjeblieft geen d Wit maar Bijleveld. Er bekruipt mij het nare gevoel dat de staf het wel ziet zitten in d Wit en hem maar al te graag overhevelen naar het eerste.
2 0
godenzoon92
Hoop dat Bijleveld dan wel wat beter met zijn kansen omgaat dan vorige week :P
0 0
Keffie L
Bijleveld present, maar dat zelfde geldt ook voor D de Wit :,)
0 0
prsyt
Vrouwe Fortuna, jij wrede meesteres.
0 0
Keffie L
Haha
0 0
insectenverdelg
beide. :)
0 0
Van Reenen
Misschien wordt de wedstrijd wel afgelast. Het komt hier in West-Friesland met bakken naar beneden en al sinds vanmiddag 16:00 uur.
0 -1
didierajax020
Sta nabij het stadion en het is inderdaad droog hier!
0 0
MJ98
Ik woon dicht bij Deventer en het is hier nog droog! Paar spettertjes af en toe maar niets geks
0 0
Ozymandias
Het zou mij niet verbazen als Jong Ajax de winterstop als koploper in zal gaan. Met Ablas; Zeefuik, Sidoel, Bergsma, Dijks; Mazraoui, Eiting, Bijleveld; Nunnely, Cassierra en Johnsen het Jong Ajax ook gewoon het beste elftal van de Jupiler League. Vandaag zal Nunnely waarschijnlijk jammer genoeg niet meedoen maar met De Wit heeft Reiziger een goede vervanger ter beschikking.
0 0