Heitinga: 'Niet tevreden over de uitslag'

JipVR, 17-10-2017 om 22:09, 7281 views, AjaxTV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

John Heitinga zag dinsdag hoe zijn ploeg Hammarby enorm overklaste, maar de score bleef slechts bij 2-0 in het voordeel van Ajax O19. 'Ik ben niet tevreden over de uitslag', zegt de coach na afloop tegenover de camera van Ajax.nl.

'Ik denk dat als je zoveel kansen krijgt, je er ook veel meer moet benutten. Ik vond ook dat het baltempo omhoog moest, zeker tegen een stugge tegenstander zoals deze. We moesten ze kapot spelen in een hoger baltempo, dat hebben we ook aangegeven in de rust. De tegenstander werkte natuurlijk ook niet mee, die parkeerden alleen maar de bus. Dat zag je ook in de eindfase.'

Toch denkt Heitinga dat de wedstrijd van grote waarde is geweest. 'Voor veel jongens was het ook het thuisdebuut in de Youth League. We kunnen hier mee verder en dat is het belangrijkst. We hebben een goede groep en spelen de komende wedstrijden tegen Legia Warschau, dat is weer een volgende uitdaging.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Ik betwijfel of hij het in zich heeft
2 0
ajaxinho
Het lijkt me geweldig om een trainer te hebben
die uit ervaring specifiek kan aangeven hoe het wel en niet moet.
Zoals Cruijff de fijne kneepjes leerde aan o.a. Rijkaard en Guardiola.

Tactisch denk ik dat Richard Witschge momenteel het grote brein is.
0 0
Ozymandias
Witschge is techniektrainer en zit in die capaciteit ook als assistent op de bank (sombs bij de A1/o19 en soms bij de B1/o17). Het lijkt me sterk dat hij zich veel met de tactiek te bemoeid aangezien hij veel van de normale trainingen van de A1 niet aanwezig is.
0 0
Piethein
Goede reactie. Het spel was vrij goed (tegenstander erg matig of ajax gewoon goed?) en als je zoveel kansen creeert is nog altijd beter dan zoals vaker gebeurd bijna geen kansen creeeren. Volgende wedstrijd vliegen ze er misschien allemaal in.
0 -1