Sterk Ajax O19 naar volgende ronde YL

JipVR, 17-10-2017 om 20:45, 21233 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O19 heeft dinsdag de sportieve plicht gedaan en opnieuw gewonnen van Hammarby. In Zweden werd het al 0-4 voor de Amsterdammers en drie weken later werd een 2-0 overwinning geboekt, maar de score had veel en veel hoger uit kunnen vallen. O19 is zodoende door naar de volgende ronde van de Youth League.

Al vanaf het begin was duidelijk dat Ajax het overwicht had en zo kwamen er legio kansen vanaf de flanken. De hele voorhoede had er wel een paar goals in mogen schieten. Zo waren Ylatupa en Ekkelenkamp vaak dicht bij de openingstreffer. 

Die goal werd na 32 minuten binnengeschoten door eerstgenoemde, toen hij de keeper door de benen speelde na een flitsende actie op de linkerflank. Ekkelenkamp kreeg nog voor rust een enorme mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de aanvaller schoot op de Zweedse keeper. 

Na de thee kreeg Ajax alleen maar meer kansen en was het een wonder dat het vlak voor tijd nog maar 1-0 stond, daar waar 8-0 een reëlere tussenstand geweest zou zijn. Toch besloot Nunnely vlak voor tijd nog de wedstrijd op 2-0, door met een geplaatst schot in de verre hoek raak te schieten. 

Opstelling Ajax O19:  El Maach, Bakboord, Solomons, Kemper, Bakker, Ter heide (Jensen 62'), Nunnely, Pasquali, Pereira (Margaret 72'), Ekkelenkamp, Ylätupa (De La Vega 83').

Wissels Ajax O19: Ruijgrok, Maduro, Botman, De La Vega, Struijk, Jensen, Margaret.

Doelpunten:
1-0 Ylätupa (34')
2-0 Nunnely (87')

Bijzonderheden:
-

Livestream via YouTube:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Wel een zeer dynamische ploeg als je dat zo bekijkt, zonder een echte ster in het elftal.
1 0
geDaante
Dynamisch? Ik zag vier voorhoedespelers op rij staan, met Ekkelenkamp die doodleuk pal naast de spits gaat staan, en zo alles dichtzet en loopt. En waardoor er van een middenveld geen sprake was, en zodoende niet van vlot combinatiespel.

Het was effectief tegen deze zeer matige tegenstander, die Ajax liet voetballen, maar het was gewoon slecht voetbal, slechte opbouw, nauwelijks combinatiespel of spel centraal op het middenveld, vreemde veldbezetting, etc.

Ik ben na de eerste helft afgehaakt, ik vond het helemaal niks aan om naar te kijken.
0 0
Ozymandias
Ik ben echt een fan van Ylätupa aan het worden. Hij heeft duidelijk nog veel punten waarin hij zich moet verbeteren maar zijn explosiviteit, dribbeltechniek en doelgerichtheid zijn grote wapens. Als hij de komende jaren een harde strakke voorzet (zoals Sané van City) aanleert wordt hij een goede moderne versie van een klassieke buitenspeler.

Pasquali speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd maar ook hij toont aan een aankoop met veel potentieel te zijn. Hij is erg rustig an de bal en lijkt een goed overzicht te hebben. Dat gekoppelt aan zijn goede functionele techniek en soepele motoriek maakt hem een behoorlijk complete half voor een speler van zijn leeftijd. Hopelijk lukt het hem om zich bij Ajax goed verder te ontwikkelen.
2 0
Keffie L
Jensen liet ook veel potentieel zien met bepaalde momenten, heerlijke techniek heeft die jongen.
0 0
Bjorn
Hoe kijken jullie naar Nunnely? Ik vond hem jarenlang een blind paard met een voorzet, maar hij ontwikkelt zich heel goed.
1 0
Babangida83
Vind ik ook. Alleen heb ik vandaag weinig goede voorzetten gezien. Dat dan weer niet :-).
0 -2
Ozymandias
Nunnely had anders wel degelijk een behoorlijk aantal goede voorzetten. Zowel Pereira en Ekkelenkamp hadden beide (minstens) een keer uit één van zijn voorzetten moeten scoren.
1 0
DaishRedan
Die Nunnely verrast me positief, vooral qua techniek, ziet er echt veel beter ook bij Jong doet hij het niet slecht nog niet afschrijven die jongen.
4 0
Ozymandias
Inderdaad, hopelijk kan hij de stijgende lijn die hij heeft ingezet vasthouden. Deze jongen werd niet voor niets door veel jeugdwatchers ooit als hét grote talent van zijn lichting gezien.
0 0
Babangida83
Even een analyse:
Moet toch zeggen dat het niet zo slecht gaat met de jeugdopleiding als ik dacht. Het plan Bergkamp is zo slecht nog niet. Zeker niet optimaal, maar helemaal niet slecht. De O19 en het eerste en andere jeugdelftallen beginnen qua spel wat meer op elkaar te lijken.
Blij te zien dat het middenveld weer voornamelijk zeer technisch is. Er zit ook veel beweging in het team en de backs komen vaak mee op als afleiding of overname van de vleugelspeler. Ook is het spel redelijk verticaal. Er is in mijn ogen een veel betere balans dan bij bijvoorbeeld iemand als Bosz met het oog op balbezit. Het middenveld is echt de motor en speelt met de punt naar achteren. Wat Cruijff ook wilde, is veel beweging om elke tegenstander dronken te spelen. Back neemt over van de buitenspeler etc. De restverdediging stond ook erg goed.

Voor de mensen die hier niet naar kijken:
Wat ik qua tactiek nog mis, en op dit punt is Bosz weer beter, is het druk zetten en het opbouwen. Bij veel jeugdelftallen zie je de nummer 10 veel te diep staan bij het drukzetten, waardoor je weggespeeld wordt op het middenveld als de tegenstander goed genoeg is om die bal snel op het middenveld te krijgen. Je speelt praktisch 4-2-4 omdat de 10 doorjaagt op de CV van de tegenstander. Een verticale pass, en je bent weg.
In de aanval is het ook een nadeel. De spits kan de bal namelijk niet makkelijk laten vallen op een middenvelder. Er is er nog maar eentje dichtbij over en de 10 staat naast hem in de kleine ruimte. Je mist eigenlijk een linie. Daarom komt Dolberg ook zo weinig aan de bal, want de ruimtes zijn erg klein. Was vanavond ook goed te zien met Pereira. Ook staat de 10 te hoog om te kunnen combineren met de buitenspeler. In de opbouw kun je dus minder verticaal spelen. Bij een goede Italiaanse tegenstander ben je dan kansloos en zal veel breed gaan.
Uiteindelijk kost dit je gehele middenveld en buitenspelers meer loopvermogen om de disbalans goed te lopen. Ook moeten ze vaker terug. Deze moeite kunnen ze niet gebruiken voor de aanval. De types Klaassen hebben dan een voordeel op de nr. 10, al zie ik die types niet echt veel meer terug in de jeugd. Maar kan er een paar over het hoofd zien?

Dat moest ik even kwijt :-) Zo dom is die Bergkamp dus niet. Maar zoals hij zelf al zei, van tactiek snapt hij nog niet alles. Valt me trouwens op dat De Boer precies op dezelfde manier druk zette als Bergkamp nu de jeugdelftallen laat drukzetten.
3 -3
geDaante
Laat de opbouw en het drukzetten nou de basis zijn van het Ajaxspel, de grootste kernwaarden. Ik snap je positiviteit dan ook niet.

Je zag tegen Hammarby Ekkelenkamp gewoon naast de spits staan, geregeld vier man op rij in de voorhoede, en dus maar twee middenvelders, en zodoende nauwelijks tot geen middenveld. Opbouwen wordt zo flink bemoeilijkt, combinatiespel ook, en dat zag je. Vrijwel niks ging centraal via het middenveld, vrijwel allemaal flankspel.

Heeft allemaal niks met Ajaxvoetbal te maken. Heitinga die ook roept 'met een 10 spelen, punt naar voren, in de opbouw!'. Daar heb je de kansloze punt naar voren weer hoor. En juist in de opbouw? Juist voor opbouwen is de punt naar voren niet geschikt, punt naar achter des te meer, waarbij de halven direct ingespeeld moeten worden. Maar dat kan ook niet als Ekkelenkamp als tweede spits daar voorin loopt te hangen.

Ik ben ook helemaal klaar met die diepe lopers en balletjesafwachters als Klaassen, Siem de Jong, Dani de Wit, Ekkelenkamp. Is ook allemaal niet des Ajax.

Dat je al zaken linkt aan het verschrikkelijke en trieste De Boerspel, zegt al genoeg.
0 0
Bjorn
Je laatste alinea valt me op; dat terwijl Bergkamp stevige kritiek had op Frank's manier van voetballen.
0 0
Babangida83
Er zit ook een duidelijk verschil tussen hoe Keizer speelt en De Boer speelt. Dat ligt voor een groot deel ook aan de spelers die hij opstelt, maar bijvoorbeeld ook aan de restverdediging. Maar De Boer bouwde met name vaak heel traag op via een niet erg roterend middenveld of de backs wat leidde tot het tikkie terug. Ook mocht er bijna geen risico genomen worden. Vermoed dat hij daar kritiek op had.
Echter is de manier van druk zetten vrijwel identiek. (De Boer liet Klaassen vanuit het middenveld naar voren rennen. Bergkamp laat de 10 gewoon wat aanvallender staan) En dat heeft grote gevolgen voor hoe je verdedigend staat.
0 0
didierajax020
Dank man!
1 0
Piethein
De la Vega is ook een leuke speler hoor, jammer dat die dit jaar zo weinig speelt. En als ie speelt nooit op het middenveld...
1 0
Brently
Wat een kansen......
0 0
Nouri10Eriksen
Margaret valt zwak in. Jensen kan echt lekker voetballen, technisch vaardig en slimme speler.
1 0
RaynoFischer
Jensen, leuke speler :)
2 0
cruijff71
Solomons wel erg matig in de 2e helft. Schuift iedere bal naar een mannetje in groen.
1 -1
DaanP
Nou dat werd wel eens tijd
0 0
Onpartijdig
he he.. 2-0, Nunnely in de lange hoek.
0 0
Avontia
Ein-de-lijk.
0 0
Onpartijdig
zo die Solomons levert wel balletjes in zeg... ben er nog niet kapot van.
2 0
DaanP
Jensen staat wel lekker te voetballen hoor
2 0
Suarez16_
El Maach heeft best een lekkere trap in de benen trouwens. Jammer dat de kansen er niet invliegen want 4-0 was zeker niet onrealistisch. Die nummer 10 van Hammerby is trouwens nog wel een aardig spelertje. Wat vinden jullie van Ekkelenkamp trouwens? Heb hem niet echt gevolgd, maar ik zie er geen potentiële Ajax 1 speler in.
1 -2
DaishRedan
verongeluk een minnetje gegeven, maar ik zie in Ekkelenkamp ook geen eerste speler in de toekomst misschien bij Az of Utrecht, totaal geen Ajax voetballer zelfde al De Wit
1 0
NouriVandeBeek
Onvoorstelbaar dat het maar 1-0 staat. Echt ongelofelijk gezien de kansen
2 0
Onpartijdig
poeh, wat een kansen zeg
1 0
Onpartijdig
Pereira doet het tot nu toe prima in de spits, maar ik vraag me af: zou die Jensen niks zijn voor in de spits? Inzakken op het middenveld en meevoetballen, heel doelgericht, mooie aanname.
1 0
wolterx
Is ook een valse spits van origine, redelijk goede afmaker van wat ik van hem heb gezien voor zijn komst.
1 0
Nouri10Eriksen
Scherpte voor de goal ontbreekt, anders stond het hier 3/4-0.
1 0
altijdwelwat
Dat Hammarby is gewoon niveau FC Dordrecht o19 ...
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Ik vind het team van ons ook niet
0 -1
Nouri10Eriksen
Heerlijk hakje van Jensen!
0 0
carel romijn
El Maach tijdrekken met 5-0 voor iets van onana
0 0
Onpartijdig
El Maach geel voor tijdrekken!! haha wat een grap! man man man
2 0
Onpartijdig
Heeft Ter Heide trouwens Aziatische roots?
1 0
wolterx
Kan spelen voor Indonesië als ik me niet vergis.
0 0
Ozymandias
Molukse roots.
1 0
Onpartijdig
Ah, bedankt voor de info!
0 0
ajaxinho
Die Solomons is echt zwak.

Loopt er geen betere verdediger rond bij Zeeburgia of andere Nederlandse club?
1 -4
Piethein
Ik lees telkens de naam Doekhi op twitter, klopt de opstelling dan niet?
1 0
willieovertoom
Weer een erg goede wedstrijd van de o19. Bakker veruit de beste man van het veld, zou geen modderfiguur slaan in het betaalde voetbal. Ook Nunnely begint dit seizoen, na wat mindere jaren, zijn niveau van de o17 te halen. Pasquali speelt vandaag op een zeven, lijkt niet door de ondergrens te kunnen zakken. Meestal een acht. Ylatupa heeft ook een prachtige techniek, die combinaties tussen hem en Bakker zijn heerlijk. Zit veel rek in.

Minder zijn Ekkelenkamp en Bakboord.
8 -1
EKS
Bakker was zaterdag jl. dan weer zeer matig, was zwaar teleurgesteld. Maar goed wisselvalligheid hoort er nog bij. Blij dat hij nu weer indruk maakte (wedstrijd niet gezien).

Ik zie Bakboord wel graag vanwege zijn handelingssnelheid, oh’s en wow’s maar helaas nog geen complete speler
0 0
superman0313
Ten eerste wil ik even zeggen dat ik Bakker nog wel mee vind vallen. Tuurlijk heeft hij drive naar voren en dat in combinatie met zijn fysiek (kracht snelheid) zorgt er al snel voor dat het er dreigend uitziet. Toch zie je wel dat hij weinig voetbalintelligentie heeft, vaak verkeerde keuzes, blinde ballen, loopgedrag etc. Zou me niks verbazen als hij over een laag IQ beschikt. Moet zeggen dat zijn basistechniek wel stuk beter is dan die van een Dijks bijvoorbeeld, maar ook niet denderend. Qua traptechniek is die ook beter dan Dijks, maar verder is dat ook niet geweldig.

Als ik dan naar een Pasquali kijk, daar wordt ik nou vrolijk van. Zet die op een veld neer waar een hoger niveau wordt gespeeld en hij voetbalt vrolijk mee. Goede speler, ondanks dat die vandaag niet geweldig speelt. Maar zit hem in de kleine dingen, aannames, passing, juiste momenten kort vrijlopen. Ook Ylatupa valt positief op, leuke speler met overzicht! Pereira laat leuke dingen zien, ontwikkeld zich hopelijk snel naar mate die meer gewend is geraakt aan het voetballen bij Ajax.

Dan nog even Nunnely die erg positief opvalt, lijkt zich nog steeds goed te ontwikkelen. Erg dreigend, hopelijk gaat rendement omhoog en kan die het tegen betere tegenstanders ook laten zien.

Al met al blijft het leuk om weer Youth League te kunnen mogen kijken, benieuwd hoever ze gaan komen.
1 -1
wolterx
Bakker heeft in lang vergeten tijden ook wel eens op linksbuiten gestaan (is daar ook gescout als ik me niet vergis) daar heeft hij veel voordeel van in zijn loopacties en timing van voorzetten. Heeft een sterke vroege lage voorzet, staat dit jaar al op 5+ assists wat zeer netjes is. Is eerste jaar A jeugd momenteel, is een meer gepolijste Dijks met meer basistechniek als je hem met iemand moet vergelijken.
3 0
ajaxinho
Is Pasquali echt zo goed?
Ik vind hem vandaag helemaal niet zo bijzonder.
Misschien niet eens een zesje.

Die combinatie Bakker-Ylatupa is inderdaad genieten.
Zoals Sinkgraven-Younes moet zijn.
1 0
AjaxPassion
Bakker doet het aardig, maar zo geweldig is die toch niet? Voorzetten komen geen van allen aan. Weet nog dat Dijks ook zo goed was in de A1, ik wacht nig ff af met die Bakker.
4 -5
NouriVandeBeek
Geen van allen? Twee panklare voorzetten. Als die erin gaan heeft hij gewoon 3 assist achter zijn naam
4 0
Petervandersluis
Nunnely moet alleen wat rustiger zijn voordat die een voorzet geeft, lijkt net alsof ie enorm veel haast heeft
5 0
AjaxPassion
Idd, netzoals Bakker i.m.o, die slingert hem ook vrij blind voor
2 0
Ajax_33
Ter Heide voegt niks toe aan het middenveld, jammer dat Jensen niet speelt
6 0
RaynoFischer
Lekker voor onze Fin :)
0 0
Suarez16_
Lekker goaltje van Ylatupa.
0 0
ajaxinho
Hij is beter dan Younes :P
3 0
Ajax_33
Eindelijk de goal
0 0
3*stars*3
Eindelijk
0 0
AFCAHOOLIGAN
wie is die nr7
0 0
falonso
Nunnely
0 0
RaynoFischer
Nunnely ;)
0 0
AFCAHOOLIGAN
wat een held
0 0
Suarez16_
Ylatupa speelt goed. Heerlijk zulke technische spelers met veel overzicht.
3 0
ajaxinho
Kwam ook even op rechts opdraven,
maar keek eerst rustig rond of het niet te druk is voor een actie.
Hij is een soort middenvelder.
3 0
wolterx
Ik geniet echt van hem en mede door hem van de gehele linkerkant van het elftal, dat zwerven van Ylatupa en het opstomen van Bakker is een groot wapen. Pasquali die erbij staat maakt het voetballen daar mogelijk. Ook Danilo vind ik weer heel nuttig spelen, staat er om team beter te laten voetballen maar lijkt met de goal te zoeken als hij achter de bal staat.
2 0
Suarez16_
Dat is gewoon klemmen in de 16....
0 0
Ozymandias
Nunnely en Bakker tot nu tot de beste spelers van de Ajax A1/o19.
1 -1
ajaxinho
Mee eens.

Heerlijk klassieke buitenspeler, die Nunnely.
Met zijn voorzetten weet Sierhuis of Huntelaar wel raad mee.
1 -1
sirfugy
Alleen krijgt ie bij het eerste de ballen niet voor want de ruimte voor zijn snelheid is er niet in het veld. Duidelijk gevalletje Becker en Lukoki.
1 -1
Ozymandias
Nunnely heeft een veel betere dribbel dan Lukoki en Becker. Daarbij heeft hij een veel betere lage voorzet.
1 -1
sirfugy
Mee eens, maar ik vind wel dat hij te veel ruimte nodig heeft voor zijn dribbel. Heel vaak passt ie de bal langs de verdediger en rent er dan langs. Bij Ajax is die ruimte er gewoon vaak niet.

Ik hoop dat hij mijn ongelijk bewijst maar ik ben bang dat hij het pad van Lukoki en Becker gaat bewandelen.
3 -1
AjaxPassion
100% eens
2 -1
3*stars*3
Ik lees vaak verschillende meningen over die Bakker maar hij is wel een gevaarlijke linksback.
Qua bouw doet hij alleen klein beetje denken aan die andere Mitchell ;-)
4 0
ajaxinho
Dijks mag dromen dat hij zo'n techniek heeft.

Zag je hoe hij die bal kalm met z'n borst inhield?
Daar moet Dijks heel erg voor in vorm zijn.

De voorzetten van Bakker zijn tot nu toe net niet.
0 -1
3*stars*3
I know en daarom met een knipoog.
Ik vroeg tijd geleden hier of hij in potentie geen goede LCV kan worden maar las dat hij niet kan koppen.
Die voorzetten moeten zeker veel beter maar hij is een gevaarlijk backie.
2 0
ajaxinho
Weet jij of dat vorig jaar was dat enkele jonkies met de ouderen mochten meetrainen? Of was dat nog in de tijd van Frank?

Sinkgraven kan lekker sparren met Bakker.
0 0
3*stars*3
Volgens mij wel want De Ligt en Kluivert kwamen zo bij het 1e.
Die De Ligt trainde als 16 jarige al mee met Ajax1.

Zou voor Bakker idd goed zijn als hij mee mag trainen bij het 1e maar die gozer is ook jong toch, 16/17?
1 0
wolterx
De Ligt zat ook met 16 voor het eerst op de bank vorig jaar, die trainde al heel vroeg mee met het eerste.
1 0
ajaxinho
Bakker, hoe je een baas kunt zijn als back.
2 -1
Onpartijdig
oef, ekkelenkamp, die mag wel op doel.
0 0
Onpartijdig
Zwak gedaan van Bakker, zonde!
0 0
Keffie L
Heeft Ajax.nl last van een Noord Koreaanse cyber aanval ofzo? Kan er niet eens in... Hetzelfde geldt voor de app trouwens..

Edit: Laat maar de stream op YouTube is weer actief
0 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad, kom er ook niet op..
0 0
Onpartijdig
Yes! Ter Heide! Ik ga er even goed voor zitten zo!
4 0
TimAFCA
Ik ken deze jongen pas sinds de uitwedstrijd bij Hammarby. Is dit een groot talent?
0 0
wolterx
Totaal niet, is eigenlijk de grootste dissonant in dit elftal volgens vele.
0 0
wolterx
~ Niemand ooit.
1 0
Onpartijdig
haha true, ach, hij doet het stukken beter dan ik.
0 0
Keffie L
Weer Ter Heide? Willen ze nog geen risico nemen met Jensen dan?
3 0
WestlandforAjax
Weet iemand of het uitgezonden wordt?
0 0
AFCAjax
youtube kanaal van Ajax zend het iig uit.
2 0
Keffie L
Zag het thanks!
0 0
geDaante
Vast wel, op Ajax.nl of FB pagina van Ajax
0 0