Q. Maduro en Nunnely bij YL-selectie O19

BvdPloeg, 17-10-2017 om 14:30, 9256 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O19 neemt het dinsdagavond op De Toekomst op tegen Hammarby O19 met onder meer Quinten Maduro en Ché Nunnely in de selectie. De middenvelder van Ajax O17 en de aanvaller van Jong Ajax moeten met Ajax een 0-4 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen.

De selectie is verder vrijwel gelijk aan die van afgelopen zaterdag, toen Sparta met 2-1 werd verslagen. Nunnely neemt daarbij de plek in van Brian Brobbey, Maduro vervangt Ryan Gravenberch. Dat betekent dat Jord Ruijgrok op de bank zit als reservekeeper omdat Nick Plomper en Mateusz Gorski geblesseerd zijn. Plomper heeft overigens wel de groepstraining hervat.

Achterin is er weer plek voor Pascal Struijk, omdat dispensatiespeler Darren Sidoel maandag gewoon speelde bij de beloften. Datzelfde gold voor Dani de Wit. Kaj Sierhuis, de derde en laatste dispensatiespeler op de lijst, ontbreekt door klachten aan de knie. Noa Lang, die op papier nog A-junior is, maar reeds is doorgeschoven naar Jong, herstelt van een blessure aan de rug.

De selectie van coach John Heitinga is verder gevuld met bekende namen als Dean Solomons, Sebastian Pasquali, Victor Jensen, Danilo Pereira en Saku Ylätupa. Door blessures ontbreken naast Plomper, Gorski, Lang en Sierhuis ook Leo Thethani, Martijn Kaars en Szabolcs Schön. Sergiño Dest speelt met USA O17 het WK in India.  

De selectie
Issam El Maach
Jord Ruijgrok

Navajo Bakboord
Sven Botman
Mitchel Bakker
Boy Kemper
Dean Solomons
Pascal Struijk

Sebastian Pasquali
Jasper ter Heide
Jurgen Ekkelenkamp
Victor Jensen
Quinten Maduro
Giovanni de la Vega

Richionell Margaret
Danilo Pereira
Ché Nunnely
Saku Ylätupa

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
De combinatie van de explosiviteit en diepgang van Nunnely en Ylatupa op de vleugels en het voetballende vermogen en de creativiteit van Pasquali en Jensen maakt dit een heel leuk elftal om naar te kijken. Hopelijk ontwikkelen de spelers zich optimaal onder Heitinga.

Trouwens doet het me enorm deugd dat Nunnely het twee keer goed deed met Jong Ajax in de Jupiler League. Hopelijk heeft dit hem het zelfvertrouwen gegeven om nu bij de A1 te gaan schitteren. Nunnely is niet alleen explosief maar heeft ook een goede dribbel waarmee hij binnendoor en buitenom een tegenstander kan passeren.

Hij stond alleen te lang stil in zijn ontwikkeling (waarschijnlijk doordat ze hem veel te vroeg naar de A1 hebben doorgeschoven, al in de loop van zijn eerste jaar als B-junior) maar sinds de winterstop van het afgelopen seizoen lijkt hij weer de weg omhoog te hebben ingeslagen.
2 0
Keffie L
Zo zouden ze vanavond ook moeten beginnen, maar helaas speelt Jensen niet.
0 0
3*stars*3
Mooi om eerst ff 019 te kijken en daarna overschakelen naar CL voetbal.

Misschien heb ik het gemist maar weet iemand wie opvolger is van Vink?
0 0
frisooooooo
Komt het op ajax.nl?
0 0
3*stars*3
Denk het wel want pot in Zweden werd toen ook uitgezonden.
Alleen raar dat het pas 15min voor tijd werd aangekondigd op Ajax.nl...
1 0
Keffie L
Ylatüpa - Pereira - Nunnely

Jensen - Pasquali - Ekkelenkamp

Bakker - Botman - Solomons - Bakboord

El Maach
0 0
trodat4030
Zal Ekkelenkamp wel worden op die ontbrekende positie, al verwacht ik hem op AM en Pasquali op cvm. O en Botman en Solomons zullen wel andersom staan aangezien Solomons een rechtspoot is en Botman links.
0 0
Keffie L
Aaah oké dank voor de toevoeging!
0 0
willieovertoom
Ik zie ook geen Kemper? Volgens mij is dat samen met Pasquali toch wel hét zekerheidje.
1 0
trodat4030
Ja nu je t zegt.. Mag van mij op de plek van Botman dan, daar ben ik niet gecharmeerd van. Solomons moet mij nog overtuigen, maar van Botman ben ik wel overtuigd, dus krijgt Solomons het voordeel van de twijfel.
1 0
Mikes
Waar is Horvath?
0 0
Suarez16_
Zware knieblessure volgens mij.
0 0
BvdPloeg
Inmiddels van hersteld, maar ze doen voorzichtig. Speelde al wel wat oefenduels, hoop dat hij er binnenkort weer bij is.
2 0
FlyingDutchMan
De Hongaarse versterkingen hebben tot nog toe pech met blessures. Is Margaret ook terug van blessure, of valt hij net als wat andere jongens buiten de boot? Wel pijnlijk om te zien dat zo'n mooie speler als De La Vega niet speelt vanwege Jasper Ter Heide, ondanks dat Jasper dit seizoen boven zichzelf uitstijgt.
0 0
Mikes
Jaa hij had met 1 wedstrijd al 10 minuten mee gedaan, maar begrijp dat ze voorzichtig zijn.
0 0
Suarez16_
Ah goed om te horen. Verder geen onnodig risico nemen met de knie, want voor je het weet is het einde carriere.
0 0