'Pas nadenken als ik contractvoorstel krijg'

BVeenstra, 16-10-2017 om 08:24, 10875 views, Voetbal Inside | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Verdediger Nick Viergever is ondanks zijn aflopende contract niet bang dat hij zijn basisplaats gaat verliezen bij Ajax. De mandekker ziet dat concurrent Maximilian Wöber zijn draai aan het vinden is, terwijl Daley Sinkgraven terugkerende is van een knieblessure.

'Nee, ik ben er totaal niet bang voor. Zolang ik goed speel en de resultaten goed zijn, hoeft de trainer niets te wijzigen', vertelt Viergever in gesprek met Voetbal Inside. 'Gebeurt dat wel dan zou dat raar zijn en is er iets anders aan de hand', doelt hij uiteraard op zijn aflopende contract. 'Of ik in de winterstop ga vertrekken? Nee, die intentie heb ik niet, we zijn pas net begonnen. Er komt nog een belangrijke reeks aan, ik ben er totaal niet mee bezig.'

Vooralsnog deed Ajax Viergever geen nieuwe aanbieding, maar mochten de Amsterdammers met een voorstel komen, houdt de verdediger de deur op een kier. 'Of ik dan alsnog verleng? Daar ga ik pas over nadenken als dat gebeurt (contractvoorstel), maar dat is voorlopig niet aan de orde. Of het pijn doet? Nee, het doet geen pijn. Het deed pijn dat ik niet weg mocht in de zomer. Nu is het zoals het is. Ik schik mij in de situatie en die is niet vervelend', doelt hij op zijn transfervrije status na afloop van dit seizoen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ajax zou Nick een nieuw contract moeten aanbieden, zijn inzet en onverzettelijkheid heeft al heel wat keren tot een beter resultaat geleid.
Als back-up LCV en LB (zo niet als basisspeler) kan hij van waarde blijven zeker in mentaal opzicht.

Het is lovenswaardig dat Ajax het met veel eigen jeugd wil proberen en dan het liefst met mooi aanvallend voetbal, helaas heeft het werken met veel jonge spelers ook een andere kant; instabiliteit.

Zowel de jeugd zelf als ook Ajax is er bij geholpen om meer ervaring op het veld te hebben,de ontwikkeling van veel jonge spelers loopt schade op als ze te snel en te veel verantwoording krijgen.

Het aantrekken van ervaren spelers is vaak een mislukte missie gebleken, dan doe je er verstandig aan om de ervaren spelers in je eigen selectie te koesteren.
Jonge spelers kun je in een rustige situatie inpassen, uiteraard moet je er ook weer opletten dat je de talenten voldoende speeltijd laat maken om te kunnen groeien.

In de eredivisie zijn daar mogelijkheden voor, het voorkomt dat jonge spelers in een vormdip en daarna letterlijk in een gat vallen doordat ze te snel en te vaak moeten presteren.
0 0
Kingoffdatoilet
Prima speler, alleen laten gaan als er volgend jaar een nieuwe goede linksback wordt gehaald en als deze verdediging zonder zijn ervaring, inzet en mentaliteit kan
0 0
waynelove
Twee jaar verlengen en volgend jaar evt in de winter verkopen als we hem niet meer nodig blijken te hebben. Verdient een bonusje en krediet op basis van zijn inzet!
0 0
Raikkonen94
Kun je prima verlengen, snap niet dat het nog niet gebeurd is. Ik zal zijn goal tegen Schalke nooit vergeten.
0 0
de-Ajacied
Viergever is een van onze meest betrouwbare verdedigers. Sleepte Ajax er bv tegen Schalke doorheen. Natuurlijk verlengen dus.
Maar met dit TH weet je het nooit, die laten Tete en Riedewald bijna gratis vertrekken.
1 -1
klompv
Heeft, zeker op basis van vorig seizoen, contractverlenging verdiend!
1 0
Web
Prima 12 e man, backup voor links centraal, en linksback.
2 0
10Sneijder10
Gewoon een goede 12e man.
In de europa league belangrijk geweest vorig seizoen.
Ongelofelijk dat ze hem er niet bij willen houden.
Spelers die beter zijn en ook ervaring hebben ga je echt niet vinden.
Hard roepen dat er ervaring nodig is maar vervolgens de ervaring laten vertrekken...
Wat een beleid...
9 0
RedFeather
Ja alsof je dit terugkrijgt
0 0
Mart42
Lekker weg laten gaan. Is bijna altijd te laat of staat een meter voor zijn tegenstander. Als Viergever naar het buitenland vertrekt dan komt hij op de bank terecht.
0 -7
ajaxinho
Viergever staat meestal wel op de goede plek.

Hij kreeg het als centrale verdediger wel zwaar te verduren,
door de gemakkelijke voorzetten die tegenstanders van Dijks mochten geven.

Sinkgraven is snel genoeg om voorzetten te blokken,
of staat er hinderlijk voor zodat de voorzetten niet op maat zijn.
3 0
Erik1966
waarom krijgt die jongen geen nieuw contract?? Doet het toch goed?
5 0
Joseph
Het zou helemaal niet gek zijn als hij gepasseerd zou worden, deed het centraal niet goed en Sinkgraven krijgt neem ik aan de voorkeur op linksback. Is natuurlijk wel een uitstekende backup, dus dat hij geen contract krijgt is vreemd, tenzij al gezegd heeft geen genoegen te nemen met een plekje op de bank.
0 -1
Vreker
Dit soort spelers zou je altijd moeten verlengen, net zoals KJH en in minder mate siem de jong. Ik vind dat dit de 'graadmeters' moeten zijn voor talenten. Je speelt alleen als je beter bent en als je een periode even minder speelt door een dip dan kunnen deze oudere spelers het overnemen.
5 0
ajaxinho
Precies!
Bij Ajax is er geen duidelijke lijn te herkennen.

Ik zeg het niet graag, maar Ajax lijkt soms echt op een amateurclub.
1 -1
Lekiam
Waarom deze man geen voorstel doen? Prima back-up voor Linkscentraal of Linksback, beter ga je als back-up echt niet krijgen en het kost je weer een transfersom.
11 0
iammike
Dijks zal hopelijk vertrekken in de winter en Vermaelen er bij. En als Ajax slim is leggen ze perr Schuurs vast en verhuren ze hem nog een half jaar aan Fortuna.
0 -1
EKS
Schuurs heeft geen zin in Jong Ajax waar hij zich toch minimaal nog een seizoen moet zien aan te passen.
0 0
Chesterson93
Denk het wel hoor. Strijden om het kampioenschap en dan minuten maken in het eerste van Ajax als je Europees voetbal weet te halen. Meer wedstrijden natuurlijk, en de beker zou ook fijn zijn.
0 0
Babayaka
Vermaelen halen? Deze speler heeft al zijn hele carrière auw en is geblesseerd
0 0
RusselWestbrook
Vermaelen moet je alleen halen als de fysio's echt helemaal geen fuck te doen hebben.
8 -1
AlexIbarra
Als Wöber onze eerste LCV is vind ik Vermaelen beter voor de Ooijer-rol dan Viergever. Wel met je eens dat je geen seizoen op Vermaelen kunt bouwen.
Ook is het de laatste jaren vaak handig gebleken dat Nick ook LB kan spelen.

Sowieso zou ik zijn contract verlengen omdat je makkelijk minimaal 5 mln voor deze jongen kunt vragen. Dus waarom in vredesnaam tegen je beleid ingaan door alleen bij Viergever (en Serero) wel ineens een contract af te laten lopen?

Daarnaast hebben we nog steeds geen 2e LB of CV weten te contracteren dus in de selectie en het salarishuis is genoeg ruimte. Toch mooi als zo'n Leverkusen straks 8 mln voor Nick overmaakt? Dan heeft ie ons niets gekost.
0 0
johnd
Ik vind hem een prima wissel, maar hoort gewoon niet in de basis te staan.
1 -1
Bensco
Noppes, Wöber heeft de toekomst dus hij heeft voorrang in mijn ogen.
2 -1
EKS
Ons eerste is geen opleidingsteam. De beste moet spelen.
2 0