Keizer legt uit: 'Amin niet beter, wel krachtiger'

BvdPloeg, 14-10-2017 om 21:25, 34925 views, FOX Sports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer heeft na afloop van Ajax - Sparta kort gereageerd op de zege, maar hij gaat vooral in op de stijgende concurrentiestrijd in de selectie. Keizer zelf is daar bij FOX Sports alleen maar blij mee.

'Ik denk dat ik een team gezien heb dat met plezier gespeeld heeft. Ze hebben er veel energie in gestopt, hebben kansen gecreëerd, maar we kwamen laat op 1-0. We hadden verder voor moeten staan bij de rust, maar dat hebben ze in de tweede helft goed opgepakt', analyseert Keizer. 'Er zijn leuke dingen gebeurd, maar ook minder leuke dingen. We hebben kansen tegen gehad, ook op 0-0, maar als je kijkt naar de situatie waarin we nu zitten, dan hebben we fris gevoetbald, dan staat dat nu bovenaan.'

Na de korte terugblik gaan de vragen vooral over het wisselbeleid van Keizer. 'Het scoreverloop was dusdanig dat ik al drie wissels in mijn hoofd had. Van Kasper vind ik dat hij een half uur moet kunnen spelen en Siem ook. Daley komt terug van een blessure en als het meezit, dan kan dit. Deze drie had ik van tevoren in mijn hoofd als de score dat toeliet en dat was zo. Het kwam allemaal goed uit.' Dat Dolberg zijn invalbeurt niet bekroonde met een goal, daar maalt Keizer niet zo om. 'Toen Kasper terug kwam van de interlands, heeft hij wat dingen laten zien op de trainingen, die ik al een tijdje niet gezien had. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij terugkomt.' 

Andere spelers die stonden te popelen om zich te laten zien, speelden niet. Onder meer Justin Kluivert en Frenkie de Jong bleven op de bank. Vooral het amper wisselen van Amin Younes valt op. Keizer: 'Het is niet zo dat Amin beter is, maar hij is wel de meest krachtige in zijn fysiek. Hij houdt het het langst vol in onze manier van druk geven. Je moet een takke-eind lopen als buitenspeler en dat moeten ze allemaal. Vaak zie je dat als de flanken gelijkwaardig zijn, dat ik vaak de andere kant van Amin wissel. Een jonge jongen als Justin is bijvoorbeeld eerder vermoeid en je wil vaak niet beide kanten wisselen. Het heeft dus vaak te maken met kracht, maar we zullen zien hoe het in de toekomst gaat.'

Al met al heeft de coach naar eigen zeggen wat hij graag ziet. De kans lijkt dan ook klein dat de basisspelers tegen Heerenveen en Sparta nog weken blijven staan. 'We zijn wel aan de beterende hand, maar er zijn er vandaag drie ingevallen die wat kunnen en er waren spelers die blij waren met de overwinning, maar chagrijnig dat ze niet zijn ingevallen. Dat zijn ook uitstekende spelers, dus heb je als trainer wat je graag wil.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Ga ernstig twijfelen aan de capaciteiten van Keizer met deze uitspraken
Kan hem niet meer serieus nemen.
Waarom Dolberg niet gewoon er bij op links
4 0
ETM
Amin Younes speelde absoluut slecht. Het is een voetballer die best veel kan, maar niet genoeg kan met wat hij kan. Er ontbreekt bij hem vooral een soort slimheid. Hij heeft een soort domheid, en dat vooral dichtbij het doel. Ik vind dat er her en der wel echt veel te ongenuanceerd over hem wordt gesproken; maar ja dat is logisch. Dat hij langer dan anderen druk kan geven vind ik echter een kulargument. Op de juiste manier drukzetten moet er in geslepen en daar moet Keizer bij anderen dan maar goed aan werken.
Younes valt dit seizoen gewoon zwaar tegen en dan kan het niet zo zijn dat hij maar blijft staan. Bosz deed dat in principe ook, maar je zag wel dat er met Younes ergens naartoe werd gewerkt. Het was toen ook echt zn gebrek aan puur rendement wat voor twijfels zorgde, maar zn bijdrage aan het algehele spel was toen echt positiever. En uiteindelijk betaalde hij het vertrouwen toch een beetje terug vooral in de EL.

Heb gisteren een herhalig van tegen Sparta bekeken. Vond het wederom een weinig overtuigende pot. Wel zie ik dat men meer vanuit het centrum probeert aan te vallen, maar in feite speelt Ajax veel meer in de gegeven ruimte dan vorig seizoen. Af en toe een goede loop-actie met pass van Ziyech of Schone, maar dat zijn omschakel-momenten die vaak niet eens afgedwongen zijn. Het spel zonder bal van Ajax is veel minder krachtig dan vorig seizoen. De opbouw is trager, en de lange bal wordt vroeger gehanteerd. Sparta had heel weinig in te brengen, maar ik vrees dat dat weinig zegt.
Ik vind het heel jammer dat Frenkie nu op de bank moest blijven. Dat snap ik gewoon echt niet. Dat Siem nu al speelt komt op mij geforceerd over. Een paar vrolijke momenten door frivole individuele acties van metname Ziyech en Neres. Maar dat is geen progressie. Dolberg vond ik wederom als een verdwaald vogeltje spelen. Helaas.
Maar genoeg gelult, conclusie; ik word er nog niet bepaald warm van en dat zie ik voorlopig niet veranderen.

Ik heb geen vertrouwen in de leiding. Terug denkend aan vorig seizoen word ik echt gek van huidige situatie.
4 -1
Roovers419
Ik mis Bosz
5 0
klompv
Tsja.............
0 0
SnakeDoc
Keizer is echt een clown. Younes bakt er geen kut van, elke actie hetzelfde, naar binnen lopen en proberen te schieten, gvd elke verdediger weet het. Lekker Kluivert zondag die wilt die kuip wel gek maken.
11 -2
echtgras
Ja ik zie hem ook veel liever maar daar ligt voor Kluivert wel een gevaar. Die kan zichzelf ook wel eens verliezen en dat moet je in de Kuip niet doen. Dan benadeelt hij het team....
Maar een goed gesprek van tevoren en tijdens de wedstrijd in de gaten houden en dan moet het wel lukken toch?
Alleen weet iedereen toch wel wie er speelt.
Het feit dat Keizer zaterdag niet zei dat Younes niet goed speelde en zn plek wel eens kwijt kan raken maar hem verdedigde en kulredenen aangaf over uithoudingsvermogen, zegt al genoeg....
Hopelijk mag Kluivert vanavond spelen en speelt ie zo goed dat Keizer niet om hem heen kan
0 0
Johan1
Die Keizer is toch niet serieus te nemen? Als je nog iets van dit seizoen wil maken, ontsla deze muppet per direct. Gisteren was het weer niet om aan te gluren.
7 -1
FT`S
Raakt al 3 jaar 90 minuten geen pepernoot... maar wel 90 minuten he!!
8 0
Joseph
Keizer zit diep in dat holletje van Bergkamp met de gezeik over fysiek. Elke idioot kan zien dat Younes niks toevoegd, het enige dat hij kan is een bal aannemen en mensen uit kappen. Maar een fatoenlijke pass, en goede loopactie of scoren, vergeet het maar.
Ben wel benieuwd of hij Wober laat staan, of dat hij weer terug gaat grijpen op het hopeloze verhaal van Viergever als centrale verdediger..
8 0
echtgras
Hier heb je ook al een antwoord op helaas....
Sinky kwam en Wöber ging eruit dus dan weet je al wie er zondag speelt. Kan zijn dat hij Sinky nog niet laat beginnen maar als die speelt zit Wöber op de bank en niet Viergever helaas
0 0
echtgras
Niet echt een eerlijke vergelijking omdat Kluivert nog niet echt veel kans heeft gekregen dit seizoen. En al helemaal niet op links maar vooruit dan maar. Statistieken vanaf 2016 tot en met gisteren:
Kluivert 1123 min en 2 goals, 5 assists. Average 160 min.
Younes 3001 min en 4 goals, 7 assists. Average 272 min.
En daarvan speelde Kluivert ongeveer 90% op rechts. Ik durf te wedden dat als hij op links staat dat zijn rendement vele malen hoger wordt... Daarentegen als je Younes op rechts zet, wordt zn rendement waarschijnlijk nog lager.....
3 0
Minsc
Lager dan nul?
0 0
Babayaka
Is ie al ontslagen? Waardeloze trainer.
Voetbal is niet om aan te gluren.
6 0
mingjen_tk@hotmail.com
Nou. Dit is dus het Nivo Ajax tegenwoordig. Geen Europees voetbal meer en uithoudingsvermogen en krachtvoetbal bepalen de huidige filosofie o.l.v. Keizer, Spijkerman en L ami. Goed gezien van VdSar en Bergkamp!
9 0
Ajaxvooraltijd
Marcel is compleet naar de klote geholpen door z'n grote "vriend" Dennis de backstabber. Hij is een mooie fallguy geworden voor hem. Hij slaat inderdaad alleen nog maar onrustige wartaal uit, maar mensen moeten weleens zien wat die man allemaal achter zijn kiezen heeft en wie daarvoor voor een groot gedeelte verantwoordelijk zijn. Dat is echt Keizer niet. Bij Jong Ajax zat ie veilig en nu is het jachtseizoen geopend nu hij door Bergkamp op de meest kwetsbare positie gezet is samen door slappe Edwin en de bobokliek. Besef wel mensen dat dit alleen maar is omdat ze te trots zijn allemaal hun fouten te erkennen en dat daarvoor iemand moest bloeden. Dat is nu Keizer en een groepje jonge spelers die nu in een dip zitten. Zal dit goede reclame voor Ajax zijn? Zullen die spelers nu vertellen tegen andere jonge spelers dat ze naar Ajax moeten komen omdat het publiek zo trouw en warm is voor deze jonkies? We geven echt de verkeerde mensen de schuld van het steeds verder afglijden van de club. Bij een goede organisatie binnen een bedrijf met een goede afbakening van verantwoordelijkheden en een gemeenschappelijk doel zullen de werknemers ook beter presteren en met meer plezier hun werk uitvoeren. Ajax is nu al tijden de nationale pispaal en spelers voelen dat denk ik niet in positieve zin aan evenals de trainer, want dat is waar men het eerst naar wijst als het kut gaat.
5 -7
ambtenaar
Mooi om te zien dat je stug vol houdt, Maar ook wel eens bedacht dat Keizer zelf de keuzes maakt ?
En als Keizer die keuzes dan niet maakt ....... is hij dan wel de juiste persoon op deze positie?
0 0
EKS
Over wartaal gesproken ...
7 -3
Ajaxvooraltijd
Kostte het moeite om iets zinnigs te zeggen? Iets wat je mij blijkbaar verwijt. Ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat ik de verhoudingen van kritiek mbt de spelers en Keizer krom vind tov de kritiek op dat smerige genieperuge stille kliekje binnen Ajax die de boel voor langere termijn naar de klote helpen.
2 -4
Bijgoochem
Het grootste deel van de kritiek gaat toch echt naar vd sar en consorten
0 0
FT`S
Sjesus, wat een gelul..
7 -1
BrandjeXL
Marcel toch, ga eens wedstrijden kijken. Leuk hoor dat blinde door lopen van Younes op de keeper maar je vergeet erbij te zeggen dat daardoor de rechtsback van de tegenpartij steeds helemaal vrij loopt en daar elke wedstrijd veel gevaar van komt. Je gaat pas druk zetten als het gevaarlijk wordt dus kappen met die onzin!!
11 0
Danivr
Beste Marcel, Dijks is nog fitter en nog sterker. Daarbij levert hij net zoveel voorzetten af. Bij Neres krijg je zo nu en dan een doelpunt tegen maar het levert per wedstrijd 1 tot 2 doelpunten op. Als er nu ook nog eens gevaar op links komt is het een stuk moeilijker voor de tegenstander.
3 -2
Vlieske
De enige spelers die nog druk zetten zijn ziyech, schone en veltman. Dus nee dit klopt niet.
1 -2
Bijgoochem
Wat dacht je van huntelaar
0 0
Biss
Donny
0 0
echtgras
En Schone deed dat gisteren uitstekend moet ik zeggen maar de wedstrijden daarvoor was hij daar erg zwak in
2 0
de-Ajacied
Keizer kijkt kennelijk met zijn Emmen of Cambuur maatstaven naar deze wedstrijden
Het was gewoon verschrikkelijk slecht
Allee geluk dat Neres en Huntelaar altijd gevaarlijk zijn
Maar Youness kan dan nog zo’n goede conditie hebben maar als hij alleen maar aanvallen ophoudt door verkeerd lopen of balverlies kan je beter Kluivert nemen of een extra aanvallende middenvelder
5 0
Bobbaasje
Ik vindt hem dikker geworden.
2 -2
Woodenshoe
Sjezus, wat een lulverhaal zeg....
13 -1
3sterren
Was het te ingewikkeld voor je ?
3 -8
Ajax68
De énige die zich zélf opricht is Neres door zijn éigen wilskracht, die jongen maakt uit zichzelf stappen, en Zyech is gewoon een klasse speler, maar NIEMAND zie ik onder de toch wel sympathieke Keizer echt béter worden, helaas.
Ik vind het écht ARMETIERIG en KWALITEITSARM deze zgn . goede selectie, en die veldman is en blijft gewoon een groot DRAMA, als je toch ziet dat hij nog altijd zoveel knullige fouten maakt.
Bedenk dat deze wedstrijd wél tegen een kinderlijk Sparta was he, als wij met dit spel tevreden zouden gaan zijn, zien wij NIET meer in dat het niveau tanende is.
Dit "bestuur " is mede SCHULDIG aan het "NEERWAARDSE NIVEAU " hier in Nederland door hun Aan-Verkoop beleid, wat met RECHT een WANBELEID mag en moet worden genoemd !
Dat hele Bestuur, en vooral dat TH en Staf slaat écht nergens op, want zij zijn allemaal tevréden met het lage niveau dat we inmiddels bereikt hebben, ze accepteren het gelaten en hebben zich verenigd met dit gebeuren, ALS het verder maar géén geld kost, want zo voelen zij zich VEILIG met die 159 miljoen op de bank, en kan ze niets meer overkomen, zo dénken ze !
Want ooh ooh ooh wat hebben WIJ dit toch goed gedaan, we gaan nooit meer failliet , en dat het hetgene wat op het VELD staat of gebeurt zal ze een rotzorg zijn.
3 -12
Kikke
Met je eens hoor, per ongeluk minnetje gezet moset plusje zijn... het is om te huilen het niveau en te erg dat ze Bos voor zo weinig hebben laten gaan..,
0 0
Knalpot
Dat je na 5 jaar nu nog niet weet dat die jongen VELTMAN heet. Verder het ge-eikte geraniumgelul niks nieuws dus.
0 -1
zivkabrimovic
Prachtig. Ik scroll dagelijks door de comments van Ajaxshowtime. En vaak denk ik; ah kijk daar heb je die oude gek weer. Mooi man, ga zo door, maar let wel op je hart.
1 0
Babayaka
Geen hoofdletters in het midden van een zin. En ook geen hele woorden met hoofdletters. Heb je niet op school gezeten? Of ben je pas in Nederland woonachtig?
2 0
ambtenaar
" heb je niet op school gezeten" :-)
0 0
Bijgoochem
Zoals vd Laan zou hebben gezegd, je bent een OUWEHOER
1 -1
meerzicht
Ga ff voor je lichtlamp zitten.
1 0
AIR-S
Het is VELTMAN, geen Veldman. Buiten dat, gewoon weer je wekelijkse lulverhaal. Hoop hoofdletters, hoop onzin.
4 -1
Ajax27
heb je hem weer met zijn NIETSZEGGENDE capslock berichten. OPEN deuren die we al lang hebben gehoord, NIETS onderbouwd. Dat er nu gedeeltelijk door Ajax in de Arena wordt geïnvesteerd en dat er plannen voor een compleet nieuw complex voor de Toekomst zijn, dat is zeker met 1 miljoen allemaal betaalt. Daarnaast zijn er al gesprekken gaande om het salarisplafond voor max 4-5 spelers te verhogen naar 2 miljoen ipv 1. Dat kan dus ook weer zo 5 miljoen oer jaar meer gaan kosten. Om dit concept kans te geven wil je dit minimaal 4-5 jaar testen om te zien of dit resultaat biedt. Dan praat je over potentieel 20-25 miljoen aan extra kosten. Ajax heeft die buffer en heeft de mogelijkheid om dit gewoon een aantal jaren uit te testen. Geen andere club in Nederland heeft dit. Dat is toekomstvisie en dat kan alleen wanneer je genoeg vermogen hebt en je een goede visie hebt.
3 0
sabastiann
Hij kan fysiek sterk zijn , maar het gaat om het rendement en die is ondermaat .
4 0
MankeNelis
Echt jammer dat we Richarlison niet op links hebben, doet het aardig bij Watford. Dan had je op rechts met Neres en links betere loopacties dan krijgt Ziyech ook meer ruimte. Younes loopt alles dicht.
7 0
echtgras
Meestal staat ie gewoon stil eigenlijk maar als ie beweegt dan loopt ie inderdaad dus dat heb je goed gezien....
0 0
meerzicht
Het leukste in het antwoord van Marcel vond ik dat toen hij hoorde dat het doelpunt van zyiech alsnog op naam kwam van Younes zei, kijk dan laat ik hem dus ook staan vanwegen zijn scorend vermogen.. met een grote glimlach. Top Marcel, eindelijk ook een beetje humor !!
12 0
Lane 8
Dat was wel een goede inderdaad!
1 0
Jornnn
Dit was younes zijn laatste volledige wedstrijd. Neres blijft vanaf nu altijd 90 minuten staan, dus kan je de andere kant wisselen. Younes is prima voor de laatste 10 minuten als de back vermoeid is.
1 0
echtgras
Neehoor, aan Keizer zn uitspraken kan je gewoon opmaken dat volgende week Younes als laatste wordt gewisseld....
1 0
PetrusKeizer
ik snap er weinig van. Justin heeft minder uithoudingsvermogen 'omdat hij nog jong is'?? En Ronaldo dan, toen hij bij Manchester begon op zn 18e? speelde al hele wedstrijden (sept 03 tegen Arsenal). We doen toch interval-training mag ik aannemen?
2 -3
Sam Badi
Het kan toch zo zijn dat de ene 18-jarige een betere conditie heeft dan de andere?
1 0
meerzicht
Je snapt er inderdaad maar weinig van.
1 -1
OKP-AFCA
Het heeft er misschien mee te maken dat Ronaldo ietsjes meer talent heeft?

Ze ontlopen elkaar verder niet veel hoor Justin en Ronaldo...
7 -1
mistermiyagi
Kwaliteit moet leidend zijn niet de fitheid.

Cerny, Kluivert, Neres zijn qua scorend vermogen (assist/goal) beter onderlegd.

Younes is vaak dreigend, maar maakt veel en vaak domme keuzes..
Hou het simpel..
8 -1
meerzicht
Fitheid heeft niets te maken met fysieke kracht.
1 -4
Woodenshoe
Oh nee, Younes heeft zoveel fysieke kracht. Ik wil helemaal geen fysieke kracht op linksbuiten, ik wil een frisse snelle aanvaller die assists geeft en doelpunten maakt!
7 -1
meerzicht
Jij wil alleen maar zeuren
0 -2
Woodenshoe
Klopt, omdat er elke week een speler in staat die er geen reet van kan en het voetbal nergens op lijkt
1 0
de-Ajacied
Precies
0 0
blava
Uitspraak van onvermogen van Keizer. 4-0 is leuk maar ik heb mij gigantisch geergerd aan het spel van Ajax. Het gekke is dat ik het gevoel heb dat het allemaal veel beter kan. Schone verstoord de balans op het middenveld en laat v.d. Beek en Ziyech slechter voetballen. v.d. Beek moet nu voor twee man verdedigen. Schone loopt ook de Ligt en Wober in de weg door constant ballen op te halen en breed te spelen. Hij ontwijkt het echte werk. Younes heeft veel te weinig rendement en verdedigt niet mee.
9 -7
kampioen0809
Ik weet het niet hoor met Younes. Wat mij betreft mag hij eruit. Lees hieronder dat hij altijd 2 man bezig houdt en dat Is zeker waar. Maar hij krijgt teveel krediet, ik weet niet helemaal waaraan hij dat verdient heeft.
7 0
Ozymandias
Younes houdt altijd twee man bezig en is daardoor een behoorlijk nuttige speler maar uiteindelijk moet een buitenspeler ook met enige regelmaat direct betrokken zijn bij een doelpunt. Ik zou hem tegen Feyenoord nog in de basis laten beginnen maar als hij dan weer niet scoort of geen assist geeft zou ik Kluivert de paar wedstrijden daarna een kans geven.
3 -6
echtgras
Als hij 2 man bezig houdt betekent dat ook dat ergens anders teamgenoten vrij lopen maar die bal komt daar nooit want hij geeft toch nooit een crosspass of voorzet. Een enkele keer als hij echt niet anders kan een bal over de grond maar zelfs dat mislukte gisteren
0 0
afcas
goal van vd beek tegen vvv kwam toch echt uit een voorzet van younes...
1 0
afcas
vandaag scoorde hij toch? en als je hem die goal niet wil geven was het nog altijd een assist.
2 -4
Professor
Waarom laat je in hemelsnaam Siem invallen terwijl je Frenkie op de bank heb zitten. Zonde weer een gemiste kans. Deze jongen is zoveel beter maar het lijkt wel dat Frenkie minder krediet heeft.
15 -1
Leo252
Het bordje de Jong ging omhoog en Siem was de eerste die opstond.....
2 0
Godenzoon24
Idd belachelijk.
1 0
ST
Ervaring, kracht en scorend vermogen.
2 -4
Danos
Tja hoe bouw je die kracht en uithoudingsvermogen op? Door het vaker te doen, dus laat juist de 3 jonkies beginnen en dan breng je later maar een x younes in.
Daarnaast maakt keizer het zich ook niet makkelijk in de publieke opinie om eerst met dijks te spelen en nu younes blijven opstellen. Supporters en reporters gaan zich eraan storen en mocht het misgaan dan word hier zeker op gewezen/verweten.
Niet dat een trainer zich daar moet laten lijden maar als er al in ee buitenwereld aan jou kwaliteiten word getwijfeld zoek dan vooral niet de extra moeilijkheden op en zeker als het spel en eerst de resultaten niet in je voordeel spreken.
3 -3
Ajaxsupzuidned
Keizer je bent trainer van een ploeg die iedere week hoort te winnen. Daarnaast mag je in het voetbal 3x wisselen, deze regel is er echt niet voor niets. Laat mij Younes aub wegbrengen naar iedere willekeurige club en zet Kluivert of links en Neres op rechts waarbij ze zelf nog mogen wisselen gedurende de wedstrijd. Ajax wordt veel minder voorspelbaar en er zal meer diepte en snelheid in het aanvalsspel komen!!!
10 -1
Ajaxvooraltijd
Op snelheid de diepte zoeken klinkt voor mij hetzelfde als counteren. Dat is niet iets wat ik Ajax vaak zou willen zien doen eerlijk gezegd. Bovendien heeft Kluivert eveneens 0 rendement.
1 -13
AFCA-B93
Je vergeet dat links en rechtsbuiten voor een speler totaal anders is. Zelf wel eens op de links- én rechtsbuitenpositie gespeeld?
2 -1
Ajaxvooraltijd
Ik adviseer Keizer nog een aantal wedstrijdjes te blijven winnen zodat we bovenaan staan, dan is dat nerveuze gedoe voor de camera en de publieke opinie inclusief die van de media weer gedraaid als het blad van een boom en is het een topper. Dan worden alle excuses weer uit de kast getrokken om maar niet toe te hoeven geven dat men fout zat.. Younes raad ik aan snel te gaan scoren want dan is het een wereldspeler en lult de media hem na 2 wedstrijdjes naar het buitenland, is Younes ook weer van dat zure zeikvolk af. Ik ga in ieder geval al vast klaar zitten om dat klapvee te zien draaien.
2 -12
Henning
Was je gisterenavond dronken?
5 0
10Sneijder10
Wat een uitleg....
Stel gewoon gvd je beste 11 op op basis van kwaliteiten.
Leuk dat die het vol kan houden maarja dat komt vooral door het feit dat hij geen kut uitvoert.
Hij verdedigt half mee en gaat nooit diep.
8 0
Rsv
Wie houd je hier nou mee voor de gek
12 0
Nouri10Eriksen
Keizer praat veel, maar zegt niks..
12 -1
Ajaxvooraltijd
Keizer is nerveus om een hele hoop verschillende redenen schat ik zo in. Je moet trouwens ook erg op je woorden letten tegenover Fox want voor je het weet gaan je woorden hun eigen leven leiden en gebruiken ze dat keer op keer tegen je.
0 -4
echtgras
En terecht dat mensen het tegen je gebruiken als je ze in de maling neemt of kulredenen geeft...
Juist de lijn dir Bosz inzette met de keuze voor een voetballer als Schone op 6 ipv een breker hoort bij Ajax.
Maar Keizer kiest nu voor kracht ipv rendement. En ja de cijfers geven aan dat Kluivert meer rendement heeft dan Younes. Zelfs op rechts terwijl dat geen eerlijke vergelijking is.
Ga uit van eigen 'kracht' en kies voor voetbal. Neres betaalt dat al uit en dat zag ook elke supporter. En zelfs toen hij 2 wkn geleden 2x scoorde had Keizer de behoefte om die prestatie te bagatelliseren door te zeggen dat hij dat nooit vol ging houden. Dat was al een signaal
0 0
afcas
je bedoelt diezelfde bosz waar amin younes ook een belangrijke speler was?
1 0
echtgras
Bosz was niet perfect en ondanks dat ik liever ook Tete zag ipv Veltman (ja andere discussie) ging hij wel uit van voetbal. En dat was wezenlijk anders dan het beton middenveld van De Boer.
Alleen tegen United had die af kunnen/moeten stappen van die lijn maar over het algemeen was het een verademing. Net zoals Sinky als linksback een stuk beter was dan de alternatieven.
En onder Bosz was Kluivert nog niet de speler die hij nu is, hij maakt nog steeds grote stappen. Waarschijnlijk had Bosz ook wel afgestapt van altijd maar Younes, maar dat maakt weinig uit.
Nee Bosz is niet heilig, maar ik vond hem wel altijd eerlijke antwoorden geven. Keizer heeft een houding van wij weten het beter dus bemoei je er niet mee. Jullie snappen er niks van.
Terwijl Neres en Wober het tegendeel bewijzen van zijn starre houding. Die jongens zijn er klaar voor om elke wedstrijd te spelen maar hij houdt ze nog steeds tegen....
0 0
The
Kluivert heeft dit seizoen 1 assist en Yoenes 1 doelpunt en 1 assist. Dus de cijfer geven aan dat Kluivert eigenlijk net zoveel rendement heeft als Yoenes.
0 0
echtgras
Neem dan ook vorig seizoen mee want Kluivert heeft nog niet echt veel kans gehad dit seizoen. En helemaal niet op links maar vooruit dan maar. Statistieken vanaf 2016 tot en met gisteren:
Kluivert 1123 min en 2 goals, 5 assists. Average 160 min.
Younes 3001 min en 4 goals, 7 assists. Average 272 min.
En daarvan speelde Kluivert ongeveer 90% op rechts. Ik durf te wedden dat als hij op links staat dat zijn rendement vele malen hoger wordt... Daarentegen als je Younes op rechts zet, wordt zn rendement waarschijnlijk nog lager.....
0 0
afcas
is dat alleen in de competitie dan? want tegen rosenborg had younes ook een assist en een goal.
0 0
echtgras
Alleen competitie maar het verschil is groter met de andere erbij want Kluivert heeft het qua minuten in voorronde CL en EL goed gedaan...
Geen zin om het op te zoeken, je moet me maar geloven ;0)
0 0
insectenverdelg
mogen kluovert en frenkie maandag bij Jong meedoen? dan wordt dat smullen
0 0
X-RaY
Keizer legt uit: 'Amin niet beter, wel krachtiger

Heb ik wat gemist?
1 -3
Ajaxvooraltijd
Ja klopt
0 -6
Hans Kraay Jr.
Kon toch wel duidelijk zien dat Neres en Wöber er nog niet klaar voor zijn.
6 -1
Ozymandias
Wöber zei over zichzelf ook dat hij er niet klaar voor was. Hij had het eerst zwaar toen hij naar Amsterdam kwam. Zodra hij er kaar voor was heeft Keizer hem in de basis gezet.
0 -1
echtgras
Nee hij stond in de basis omdat Dijks geblesseerd was. Een week daarvoor was hij er nog niet klaar voor om zelfs in te vallen aldus Keizer
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja klopt, wat waren die slecht zeg voor dat geld.
1 -3
Ajaxvooraltijd
De pispaaltjes van Ajax:

Keizer (op basis van onderbuikgevoelens en omdat Bosz de nieuwe Jezus van Nazareth is)

Younes (op basis van dat er buitenspelers zijn met meer rendement?)

Veltman (wat geen back is maar toch heel wat belangrijke intercepties heeft per wedstrijd)

Siem de Jong (Op basis van zijn laatste jaren bij counterploegen, ik neem aan niet bij Ajax of op basis van minder schoten tussen de palen dan Donny)

Neres op basis van zijn transfersom (die drol word nu ingetrokken)

Huntelaar (die drol is tijdelijk ingetrokken tot hij een aantal wedstrijden kansen blijft missen)

Allemaal hedendaags opportunisme waar iedereen in mee dreigt te gaan. Vroeger hadden coaches en spelers het een stuk makkelijker waardoor er ook veel meer successen werden geboekt.

Blijf eens achter Ajax staan al zijn niet alle spelers wereldtoppers en zijn Dennis, Aron, Hennie en L'ami kut.
4 -18
Ellende
Niet beter wel krachtiger.
Misschien een idee om de betere te laten spelen tot die het niet meer vol houdt.
Dit is wel een erg rare opmerking
2 0
insectenverdelg
Volgens Pastoor hebben we ze weg gecountert, terwijl Sparta t spel maakte......
2 0
Ajaxvooraltijd
Ja ik zag het. Is toch een zuur ventje hoor. En de realiteit ontgaat hem dan weleens. Het zit hem diep dat hij vroeger als spelers zoals Dennis Bergkamp aan moest lopen. Zelfs ik zou dat nu kut vinden om te moeten bekennen.
0 -2
Amsterdamsetrots
Dat hij het langer volhoudt dan een jongere speler betekent toch niet dat hij niet gewisseld kan worden?! Neres heeft vandaag een hele wedstrijd gespeeld en dat ging prima. Zo hoef je dus ook echt niet beiden kanten te wisselen hoor Marcel, meestal aleen Younes.
10 -1
Ajaxvooraltijd
Younes is beter dan Kluivert op dit moment, als je dat niet wil zien. De Duitse bondscoach en Keizer zien het verkeerd.
2 -15
echtgras
Hoe weet jij nou dat Younes beter is als Kluivert?
Kluivert heeft nog nooit langer dan 1 wedstrijd op links gestaan, geef hem eens een paar wedstrijden de kans als je het wil vergelijken...
Of zet Younes 4 wedstrijden op rechts haha. Maar dat kan hij al helemaal niet...
Je kan of durft ze niet eerlijk te vergelijken maar 99% zeker dat Kluivert het daar beter doet. En ook Ziyech speelt dan beter en de spitsen krijen meer aanvoer. Kluivert kan redelijk voorzetten met links, oefent daar al 2 jaar extra op. Heb jij Younes dat ooit zien doen?
1 0
Ajax27
Als Kluivert na 70 minuten op is en je dus verplicht een wissel moet maken, snap ik dat Keizer voor iemand kiest die het wel 90 minuten vol kan maken. Zeker met zijn heldere uitleg na afloop dat ie Dolberg, Sinkgraven en de Jong minuten wou laten maken als dit mogelijk was. Niet zo zeuren dus, Kluivert is 18 en heeft nog tijd genoeg.
0 -1
Ellende
De Duitse bondscoach hoeft niet te kiezen tussen Cerny, Johnson en Kluivert.
Waar het om gaat is dat hij bij AJAX speelt en daar echt enorm weinig rendement heeft. Dan moet hij op een gegeven moment gepasseerd worden. Vandaag zie je hem ook weer een opgelegde kans missen
2 0
insectenverdelg
geef cerny 5 potjes en hij zal beter zijn.
4 -3
PetrusKeizer
houd ajb op met je cerny. jeeze, nog nooit zo'n blind paard bij ajax zien spelen
2 -1
Ajaxvooraltijd
Haha op basis van wat? Die wedstrijdjesin de a1 van een paar jaar geleden?
0 -2
AFCA020AJAXAMSTERDAM
Vandaag heeft Younes zijn eerste eredivisie goal gemaakt van dit seizoen. En dan is het in mijn opzicht niet een 'echte' goal, hij kwam tegen zijn rug aan waardoor die op zijn naam kwam. Maargoed dat terzijde, het is van de zotte dan een buitenspeler van Ajax na 1/4 van de eredivisie wedstrijden er nog geen één echt heeft ingelegd!!!! Younes schaam je, of eerder keizer schaam je dat je hem niet wisselt!
9 -1
Ruff Rhythim
Neen....
0 0
14ajax1974
Wat een gelul, Johan gaf altijd aan "wat goed is is goed, en leeftijd maakt niet uit"
4 0
Aianteia
Ik vraag me wel serieus af waarom Siem de Jong invalt en Frenkie op de bank blijft. Laatstgenoemde moet toch gewoon zo veel mogelijk vlieguren in Ajax 1 maken, die jongen heeft potentieel. Siem is leuk voor erbij, maar alsjeblieft zeg, dat is toch geen Ajax-niveau?
9 -2
Ajaxvooraltijd
Voor zowel Siem als Frenkie valt wat te zeggen. Er word wel heel opportunistisch gezocht naar een nieuwe zondebok (deze keer Siem). Heeft Siem het dan zo slecht gedaan toen hij bij Ajax speelde?
2 -10
trodat4030
Het gaat niet om het verleden, het gaat om nu. Toen hadden we niet beter, nu wel.
1 0
Biss
Als je het zo stelt.. wat een ongelooflijk goed beleid voeren ze dan eigenlijk bij Ajax!
0 0
ST
#KeizerOut
8 -3
talent020
dit is toch gewoon een kul argument? Voortaan gewoon Kluivert voor Younes aub
5 -1
Ajaxvooraltijd
Op basis van wat? Ik zie dat niemand uitleggen. Ik zou het ook wel eens willen zien, maar niet op basis van rendement maar gewoon om wat te proberen.
2 -10
Minsc
Op basis van dat Younes er helemaal niets van kan.
5 -1
Ajaxvooraltijd
Dat is jouw mening en een hoop mensen die slap met alle winden meelullen. Als ze de wedstrijden goed bekijken dan zien ze de vaak prachtige acties en aannames van Younes die helaas in schoonheid sterven.
1 -9
godenzoon92
Heb je dus niks aan.
2 -1
Ajaxvooraltijd
Aan de andere buitenspelers behalve Neres al helemaal niet.
1 -4
echtgras
Toen Kluivert net bij het 1ste kwam is hij 2 keer op links begonnen en dat was geweldig.
Daarna was Younes weer fit en verhuisde hij naar links. Daar is hij minder maar zelfs dan nog 2x zoveel rendement als Younes
0 0
talent020
op basis van Younes zijn mindere vorm, Kluivert speelt ook liever op links gaf hij aan, tegen Feyenoord is wellicht niet het geschikte moment, maar in de toekomst moet deze optie wel bekeken worden, Kluivert zijn rendement kan en moet ook beter, maar dan wil ik heel hem wel de mogelijkheid geven vanaf zijn favoriete positie.
3 0
echtgras
Waarom niet tegen Feyenoord?
Ben je bang dat hij het slechter doet dan Younes?
3 -1
mickey2602
Inderdaad niet op basis van rendement maar meer omdat Kluivert zelf aangeeft beter te zijn vanaf links en hij daar vorig seizoen ook een paar wedstrijden heeft gespeeld waaronder Feyenoord thuis en het toen goed deed,echter niet gescoord.
Maar ook Cerny zou daar kunnen.
Dus waarom niet gewoon een keer Cerny of Kluivert in de basis vanaf links en dan in de 60e minuut Younes erin?
2 -1
Ajaxvooraltijd
Dus als Veltman aangeeft beter te zijn als spits gaan we dat ook maar proberen? En Cerny heeft al moeite in de JL.
0 -5
echtgras
Kijk de wedstrijden maar na dat Kluivert of Cerny op links begonnen en hoe Ajax en met name Ziyech speelde...
Ook de pure cijfers van rendement zijn veel hoger dan van Younes
0 0
ST
Wat heb je aan kracht en uithoudingsvermogen als het rendement nul is? Je bent gewoon een lafaard. Wissel Younes gewoon.
8 -3
Ajaxvooraltijd
Welke buitenspeler afgezien van Neres heeft dan wel rendement?
1 -6
Minsc
Iedere buitenspeler heeft meer rendement dan Younes.
4 -1
Ajaxvooraltijd
Welke dan?
0 -4
BrandjeXL
Cerny bijvoorbeeld maar het lastig rendement opbouwen als je geen krijgt brainiac
3 0
Ajaxvooraltijd
Die heeft he-le-maal niets laten zien in het eerste.
0 -3
trodat4030
Dit seizoen al 2x zoveel assists als Younes in véél minder speeltijd (157 min vs 630 min).. Nu jij weer.
3 0
Rudolph J
Welke wedstrijd heeft Keizer gezien? #KKH
2 0
Ajaxvooraltijd
Kluivert is ook rendementsloos dus Amin heeft een streepje voor op fysiek. Duidelijk. Kluivert houdt in zijn eentje ook geen 4 man bezig en passeert ze. Hij heeft vaak al moeite met 1 speler.
2 -7
Juhaz02
Want younes heeft dat al zo vaak gedaan wou je zeggen? Dit hele seizoen is die onzichtbaar en houd die meer zichzelf maar een beetje bezig.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja ik raad je aan niet alleen op teletekst te kijken.
0 -7
Juhaz02
Helaas pik zie ik alle wedstrijden en helaas is Younes gewoon helemaal niks meer dit seizoen. Misschien moet jij je hoofd eens uit zijn kont halen.
6 0
Ajaxvooraltijd
Misschien moet jij niet zoveel onzin lullen omdat hij niet scoort
0 -7
Juhaz02
vertel me dan als jij het zo goed weet, welke wedstrijden in dit seizoen heb jij Younes een mannetje zien uitspelen? Vandaag heb ik welgeteld 2 goede acties gezien.
2 0
godenzonenssuper
Kluivert heeft diepgang zonder bal en dat is veel beter voor Ziyech.
8 -3
Ajaxvooraltijd
Ja want we spelen vaker op de counter dan in de kleine ruimte?
1 -6
godenzonenssuper
In de kleine ruimte kun je 0,0 diepte maken zonder bal?
4 -1
Babayaka
Diepgang is niet perce 20meter de diepte in rennen. Kan ook of 3meter of 5meter of een meter zijn. Gaat erom dat ze eens vooruit sprinten IPV opzij.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja misschien 0,01%
0 -3
godenzonenssuper
Neres gezien vandaag?
6 0
Ajaxvooraltijd
Kluivert gezien? Die heeft namelijk geen rendement.
0 -5
godenzonenssuper
Younes bedoel je.
4 0
Ajaxvooraltijd
Die ook niet idd maar wel qua geslaagde aanvallende passeer acties.
0 -3
trodat4030
Woehoe! En vervolgens verliest ie de bal aan de volgende verdediger..
2 0
Bertus2002
Nee, want hij kreeg de kans vandaag niet.
0 0
Ajaxvooraltijd
Tja op basis van niets is Kluivert dus beter.
0 -2
godenzonenssuper
Je hoort Hennie het zeggen.
3 -1
Multi
Fijn dat hij krachtiger is, maar als hij in 90 min nog niks laat zien heb je weinig eraan. Misschien zou je iets meer naar rendement moeten kijken, meneer Keizer.
6 -3
afcas
volgens mij heeft hij een team het veld in gestuurd dat 2x op rij met 4-0 wint. dan gaat missschien niet alles erin, maar om dan te gaan klagen over het rendement van 1 speler die misschien wel anderen beter laat spelen is een beetje onzin.
2 -4
Restored
Lachwekkend, Younes is one trick pony, hij kan een mannetje passeren maar dat is ook alles, geen goed schot, geen goede voorzet en 0 diepte. Al met al 0 rendement en dat gaat ook nooit beter worden, onbegrijpelijk dat Kluivert geen kans krijgt op zijn favoriete positie. Maarja, het duurde Keizer ook 7 weken voordat hij doorkreeg dat je Neres moet opstellen, misschien heeft hij rond de winterstop de goede opstelling gevonden...
9 -3
Ajaxvooraltijd
One trick pony die er 4 in 1 keer in de luren legt. Kluivert heeft vaak al moeite met 1.
2 -9
trodat4030
En m vervolgens alsnog verspeeld.. Dus wat is je punt?
2 0
BRAMHOUTEN
Younes wordt ook gewoon opgeroepen voor Duitsland . Doen ze echt niet als hij niet kan voetballen! De Duitsers hebben zoveel keuze maar hij zit wel bij de selectie. Ik ben het wel eens dat zijn rendement omhoog moet maar dat hij niet kan voetballen klopt gewoon niet
5 -4
Raikkonen94
Er wordt onder Keizer nauwelijks druk gezet vergeleken met vorig jaar onder Bosz. Wederom een drogreden van een matige trainer die dankzij zijn vriendje bij ons aan de slag mag.
7 -1
afcas
specsavers kan je wel helpen denk ik.
1 -6
Ajaxvooraltijd
Of voor de wat kleinere beurs Hans Anders.
0 -4
Johan1
Wat een een belachelijke uitleg van een waardeloze trainer. Net terug van een waardeloze wedst,rijd met een hemeltegend slecht Ajax. De meest makkelijke dingen gingen fout. Younes heeft echt niks goed gedaan. Waarom speelt Frenkie niet in plaats van de supertrage Schone? Younes vertraagt iedere aanval doordat hij steeds kapt en naar binnen trekt en zich vastloopt. Echt ongelooflijk dat hij iedere wedstrijd weer mag beginnen. Je speelt gewoon met een man minder.
9 -3
afcas
en de tegenstander met 2 omdat hij toch altijd 2 tegenstanders toegewezen krijgt door de coach van de tegenstander. dus heb je nog steeds een man extra.
2 -7
trodat4030
Waar Younes de bal nooit bij krijgt. Die wácht ten eerste altijd tot er 2 tegenstanders voor m staan, passeert vervolgens rédelijk vaak de 1e, maar verliest m aan de 2e. Ergo, je schiet er geen drol mee op.
1 0
Onpartijdig
"als de flanken gelijkwaardig zijn zie je dat ik vaak aan de andere kant dan youness wissel" Het probleem is juist dat de falnken niet gelijkwaardig zijn... Youness loopt minder vaak diep zonder bal en is veel voorspelbaarder, dus je hele argument valt daarmee weg.
7 -1
godenzoon92
Zelden zo'n dom argument gehoord.
12 -2
grannig mokum1
Nog meer onzin verkondigen Keizer?, fris gevoetbald?.rot op
6 -2
Ajaxvooraltijd
Ik vond het ook beter dan de vorige keer. Er zit progressie in en ik geniet inderdaad steeds een beetje meer net als onder Bosz vorig seizoen.
0 0
talent020
qua uitslagen zit er een stijgende lijn in, echter als je het spel gaat analyseren en bijv de 1e helft terugkijkt, dan schrik je wel hoor, was weinig lijn te ontdekken en het is dat die Spartaan zo vriendelijk was om ons een handje te helpen anders rust je met 0-0 en begin je zo,n 2e helft toch anders, de 2e helft vond ik beter, maar echt een stijgende lijn onder Keizer kan ik niet ontdekken,

wel staat het mede door Wober ipv Dijks beter achterin, defensie oogt zelfverzekerder met Wober centraal en Viergever op links,
0 0
afcas
kan het zijn dat het aan jou ligt? ik zag namelijk wel dat er regelmatig een idee achter zag maar dat een pass fout gegeven werd. ik zag echter wel dat er vaker dan voorheen buitenspelers in de diepte liepen en dat dan ook de bal gegeven werd. meestal werd er maar 1 van die 2 acties daadwerkelijk uitgevoerd. dan zag het er helemaal niet uit wanneer bijv. de pass gegeven werd maar de speler niet loopt. nu zag ik dat steeds vaker goed gaan. dit leek vooral op de counter te zijn als je de goals van neres en de 2e eigen goal terug kijkt, maar dit gebeurde ook wanneer er minder ruimte lag, maar helaas kon er niet van geprofiteerd worden.
0 0
Gerrr
Met zulke opmerkingen ga ik toch zwaar twijfelen aan de capaciteiten van Keizer.
Rendement is belangrijker dan uithoudingsvermogen.
12 0
afcas
maar de rest ie op links kunnen hebben beide niet...
0 -1
aanval86
rendement 0.0!
12 0
Ajaxvooraltijd
Met kluivert ook.
2 -5
trodat4030
Die nooit op z'n favoriete positie speelt omdat Younes daar dus steeds rondhuppelt. Qua rendement zijn ze gelijkwaardig (beide 1 assist, die goal die Younes gisteren uit medelijden krijgt tel ik niet mee), dus wat lever je in als je Kluivert eens van links laat spelen? Niks, nakkes, nada. Overigens hebben met Cerny nog iemand, iemand met net zoveel rendement als Younes en Kluivert samen, maar wel met ruim 6x zo weinig speeltijd.
2 0
Freddy Al
Ik kan me voorstellen dat Kluivert en Neres het geen hele wedstrijd kunnen volhouden ,maar dan zou ik het toch eens proberen met Younes op de bank en indien noodzakelijk laten invallen;
Het zou aardig zijn als Kluivert eens op links geprobeerd wordt desnoods een helft of half uur laten invallen.
Younes houdt het langer uit maar dan moet je ook kijken naar zijn matige balbehandeling balverlies,slechte voorzetten en gebrek aan scorend vermogen.
6 -1
Ajax#1900
Misschien is Bergkamp heel stiekem fan van Younes...
2 -2
Ajaxvooraltijd
Nee die houd meer van gluiperds net als hij zelf is.
0 -4
NouridolbergNeres34
Wat een onzin younes heeft 0 rendement, gaat nooit diep, houd het ook niet langer vol meestal is hij na minuut 70 op , en het is al helemaal geen speler die veel meeverdedigd.

het is ook nog eens een egoist die altijd voor eigen succes gaat alleen slaagt hij er nooit in te scoren.
11 -1
boye04
Dus je kan geen 2 buitenspelers wisselen maar wel 3x in de as van je elftal!! Wat een onzin.
7 0
wasooittrotsopajax
Dit slaat toch nergens meer op?
12 0
johnd
Wat een onzin is dit... Hij doet geen reet en verspeelt alleen maar de bal...
9 0
Bjorn
Wat een argument om een buitenspeler te laten staan. Ha, lachwekkend.
13 0