VI: 'Sinkgraven hoopt op rentree in selectie'

BvdPloeg, 12-10-2017 om 12:15, 5582 views, Voetbal International | Bekijk ook eens de baby-artikelen van Ajax.

Daley Sinkgraven hoopt er zaterdag bij te zijn als Ajax thuis speelt tegen Sparta. De linksback speelde reeds enkele wedstrijden mee bij Jong Ajax en lijkt weer volledig fit.

Sinkgraven kwakkelt al sinds april van 2017 met een knieblessure, waar hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vanaf leek te zijn. Een terugslag zorgde voor nieuwe weken revalideren, alvorens hij rustig werd gebracht bij de beloften. Omdat Jong Ajax pas op maandag speelt, lijkt een rentree in de selectie tegen Sparta op zaterdag realistisch. 

'Sinkgraven traint al enige tijd weer pijnvrij mee en maakte inmiddels ook al de nodige speelminuten bij Jong Ajax, waardoor hij voor trainer Marcel Keizer weer een optie is', zo meldt VI. Keizer gaf al meerdere keren aan dat hij graag een extra linksback had toegevoegd aan zijn selectie. Met alleen Mitchell Dijks in zijn groep zal de coach blij zijn met de terugkeer van Sinkgraven.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Doe eens gek

3-4-3: Onana; Veltman/De Ligt, Wöber/De Ligt, Viergever/Wöber; vd Beek, De Jong (6), Ziyech (10), Sinkgraven; Neres, Huntelaar, Dolberg/Kluivert.

En doe nog eens gek en zet Younes op 10. Hij kan een bal kort aannnemen, de bal vasthouden, dribbelen en de combinatie zoeken. Hij is alleen te statisch voor de zijlijn.
0 -2
RusselWestbrook
Zelfmoord. Verdediging is veel te traag voor 3-4-3
0 0
Joseph
Veltman-de Ligt-Wober-Sinkgraven.

Beetje jammer dat Orejuela nog niet zo ver is, maar zo hebben we eindelijk de vastzittende middelmaat uit de basis gehaald. Viergever als back overigens weinig mis mee, maar SInkgraven heeft meer potentie.
1 0
martin1234
Centrum van de verdediging is wel erg jong! Maar het gaat om de kwaliteit natuurlijk.
0 0
NouridolbergNeres34
Lijkt me duidelijk toch ,Daley zaterdag linksback en dijks op de tribune.
0 0
Piejotter
Ik hoop dat Davey in de basis komt tegen Sparta maar ergens ben ik bang dat Keizer denkt dat hij nog niet genoeg spelritme heeft (wat ik onzin vind) Maar hoop dat ik het mis heb en Keizer hem dus gewoon in de basis zet. (en Dijks op de bank en in de winterstop verkopen)
0 0
MelleAfca
Meteen in de basis, gaat ons spel 40% meer aantrekkelijk maken. Als we Keizer mogen geloven althans, die twee weken geleden Dijks en Veltman openlijk slachtofferden voor het matige veldspel.
1 0
geDaante
Meteen erin, en weer ingespeeld laten raken. Zal wellicht niet zo goed presteren als onder Bosz, daar Bosz naar voren verdedigde en flink druk zette, en men nu nauwelijks drukzet en zelfs achteruit loopt, waardoor er meer gevraagd wordt van Sinkgravens pure verdedigende kwaliteiten. Zal ie ook wel prima doen, maar ideaal is het voor hem niet.
2 0
Turbo
Gezien de beperkte weerstand gewoon direct basis zetten. Dan heeft ie dat achter de rug en hoeft ie straks niet "koud" de basis in tegen een sterkere tegenstander als er een keer iemand weg valt, én - niet geheel onbelangrijk - je bent verlost van Dijks.
1 0
iammike
Zou tegen Sparta met Sinkgraven spelen en tegen Feyenoord met Viergever op linksback en Wöber centraal. Thuis tegen Sparta heb je denk ik meer aan Sinkgraven met zijn aanvallende voetballende kwaliteiten.
1 0
ajaxinho
Als Dijks speelt, is Ajax schuldig aan etalagevoetbal.
1 0
Piejotter
Etalagevoetbal ? :-)
0 0
Pheadrus
Dijks is misschien niet zo heel goed, maar om hem met een etalagepop te vergelijken gaat me te ver..
2 -1
Pheadrus
Nou……dat wordt een hele puzzel. Dat zijn van die ingewikkelde situaties als, ineens, een speler van een blessure terug komt. Tja, dan moet je snel kunnen schakelen om maximaal te profiteren van de nieuwe situatie. Timing is ook belangrijk en niet te vergeten het verrassingselement; tegenstander verwacht wellicht Dijks maar ineens staat daar Sinkgrave bijvoorbeeld. Grote verwarring natuurlijk! Ja, dat is echt niet eenvoudig. Het zijn de keuzes in dit soort hectische situaties die een top coach onderscheid van de beginners. Kan Keizer die uitdaging aan?
0 -1
widmfan7
Ik zou de verdediging niet wijzigen dus en geen Sinkgraven en geen Dijks. Gewoon viergever linksback en de Ligt en Wober centraal, Veltman rechts. Never change a winning team.
2 -2
Joseph
De creativiteit van Sinkgraven kunnen we heel goed gebruiken, tegen PSV en Feyenoord kun je misschien denken aan Viergever op LB, voor zijn ervaring en verdedigende kwaliteiten, maar in andere wedstrijden sowieso Sinkgraven.
0 0
Piejotter
Keizer zei toch dat hij niet tevreden is over het aanvallende spel van de vleugelbacks. Nou, ook geen Viergever dan.
1 0
Lekiam
En dan kunnen deze 4 ook beter ingespeeld raken voor de topper tegen de tweede club uit Rotterdam Feijenoord.
2 0
Pheadrus
Ook een interessante gedachte.
0 0
foroloca
Nou anders wij wel.
0 0
borreljood
Nou nou nu is het lek boven, hou toch op met sinkgraven.
0 -1
The
Natuurlijk is het lek niet boven. Maar het is in ieder geval een begin. Sinkgraven heeft mij vorig seizoen op zich wel positief verrast. Verdedigend had hij wel zijn mindere momenten, net als Dijks, maar in balbezit is het een enorme vooruitgang tegen over Dijks.
0 0
borreljood
Je zou ze eigenlijk even in de blender moeten gooien.
1 0
Turbo
Ja? Welke "kwaliteit" van Dijks bezit Sinkgraven niet dan? Is letterlijk in álles beter.
1 -1
borreljood
Kijk even naar het postuur
0 -1
Turbo
Postuur is geen kwaliteit. En aangezien Dijks zelfs in staat is kopduels te verliezen zonder ook maar een tegenstander in de buurt heeft ie er verdomde weinig profijt van.
1 0
Bky
Postuur is ook het enige.

Dijks weet dat niet eens normaal uit te buiten.
1 0
Pheadrus
Nou, daar heb ik zo mijn bedenkingen bij. Wordt een beetje een vies gedoe. Dan komen ze er als smoothie uit en dan heb je er voetballend ook niet zo veel aan. Ik probeer alle commentaar positief op te vatten maar bij deze opmerking heb ik daar de nodige moeite mee.
0 0
borreljood
Je hoeft het niet op te drinken hoor.
0 0
Bky
Inderdaad, hou toch op met dit gelul over rentree.

Gewoon vanaf nu direct en permanent in de basis, beste linksback in jaren.
2 0
borreljood
Beste linksback in jaren hou toch op, deze back speelt ook nooit 1 wedstrijd foutloos.
0 -1
Joseph
Dan moet je het wel heel zwaar met Veltman hebben, want die verhouding slaat natuurlijk volstrekt uit naar Veltman.
0 0
geDaante
En jij bent een Ajaxliefhebber? En dan hameren op een incidenteel foutje en dit doorslaggevend laten zijn in je oordeel, ondanks de duidelijke meerwaarde opbouwend en aanvallend van Sinkgraven?

Je hebt niet de mindset van een Ajaxman.

En daarbij is hij betrouwbaarder dan menig 'pure' linksback'. Elke linksback, ook die van wereldklasse, laten iedere wedstrijd wel een keer iets door, een mannetje, of een voorzet. Bij Sinkgraven wordt er alleen heel erg op gelet, en gebruikt om maar te kunnen zeggen 'zie je wel, het is geen linksback'. Triest.
1 0
borreljood
Hou toch op hij was merendeel de slechste van het veld
0 -1
geDaante
Dan had je duidelijke teveel borrels op, wat een onzin, helemaal nergens op gebaseerd.
0 0
Bky
Misschien voor jouw duidelijkheid.

Sinkgraven is niet die lange jongen dit seizoen met nummer 35 op zijn rug.
1 0
RusselWestbrook
Haha, regelmatig de beste van het veld en nooit de slechtste.

Jij snapt er echt helemaal niks van.
1 0
Turbo
Noem de betere maar dan vanaf 2010. Blind heeft meer ruk wedstrijden gespeeld tijdens zn eerste seizoen als basisspeler dan Sinkgraven vorig jaar. Verder was het niet best wat betreft de backs van Ajax de laatste Jaren. Eigenlijk al een zorgenkindje sinds Trabelsi - Maxwell. Sindsdien slechts incidenteel een fatsoenlijke dynamische back gehad.
0 0
MrAFCA
Dat doet bijna niemand in deze selectie. Daarbij scheelt het misschien wat dat hij de bal speelt naar een teamgenoot en zijn voorzetten komen wat vaker aan.

Het is alleen te hopen dat de scouting in januari met een degelijke linksback op de proppen komt. Sinkgraven is een leuk back als wissel en Dijks voor een appel en een ei wegdoen.
0 0
borreljood
Laten we hopen dat de scouting dat niet doet, want dat doen ze al jaren niet.
0 0
Patrick78
So simply...Sinkgraven in de basis, Dijks op de tribune.
0 0
RusselWestbrook
In de selectie?

Rentree in de basis.
0 0
Koenniiee
‘Koen hoopt op rentree Sinkgraven in basis Ajax.’
1 0
Bensco
Ja ik ook. Sinkgraven is momenteel de beste optie als linksback. Hij voegt in aanvallend aspect meer toe aan het spel dan Wöber, Viergever en Dijks. Vooral van laatstgenoemde is dat vreemd te noemen want die speelt al zijn hele leven als linksback.
2 0
Jornnn
Anders ik wel. Kunnen ze Dijks in de winterstop van de hand doen.
4 0
Ajax4proud
Zal toch niet zo zijn dat ze hem het contract laten uitdienen..
0 0
Stefanaladin
Ik hoop het ook.
3 0