'Clubs lijken bereid tot toelaten uitfans Klassieker'

BVeenstra, 11-10-2017 om 11:00, 14107 views, AFCA Supportersclub | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax is en/of gaat met Feyenoord en ADO Den Haag in gesprek over het meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord en Ajax en ADO Den Haag. Dat valt te lezen in een samenvatting van de AFCA Supportersclub, welke onlangs met meerdere supportersgroeperingen een overleg had met de directie van Ajax.

'Er is sowieso met beide clubs hierover contact', valt te lezen, waarna geschreven wordt dat de clubs het standpunt innemen om vanaf volgend seizoen weer uitsupporters toe te laten bij de beladen wedstrijden. Mochten de clubs eruit komen, is het nog wel afwachten wat de desbetreffende gemeentes beslissen. Ook zij hebben uiteraard een stem in de mogelijke aanwezigheid van uitsupporters.

Verder is er ook nieuws wat betreft de servicekosten rond het kopen van wedstrijdtickets. Deze zullen namelijk vanaf volgend seizoen gaan verdwijnen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hetzijnmaar
Dat gelul over politie kosten ,hoeveel politie is er elke week in Duitsland Engeland Italië op de been.Hoor je nooit wat over,
als er straks iemand in een Ajaxshirt een busje antikakkerlakkenspray mee op vakantie neemt
zal het voor de autoriteiten wel weer een reden zijn de klassieker zonder publiek te spelen
de straf was 5 jaar zonder uit publiek
die 5 jaar is al lang voorbij
Ado uit idem dito ,ik lees aldoor over n aanval op het supportershonk van Ado, door Ajax Hooligans
dat er geen uitsupporters welkom zijn ,ik lees nooit over het tot 2xtoe in de fik steken van ons home of n fragmentatiebom in een familie vak in de meer met bijna dodelijke afloop, door de lieve Hopjes
0 0
pieke
De AFCA Supportersclub laat zich weer zoethouden met een lolly.
Kijk ons eens belangrijk zijn want wij praten met de directie.
En dan in dat bericht Feyenoord schrijven met een kleine f. Het zijn en blijven kinderen.
0 -2
A-west
Uitsupporters altijd toelaten. Alleen raddraaiers keihard aanpakken. Ze moeten weten dat ze een stadionverbod voor het leven krijgen als ze weer over de schreef gaan. En meteen vastzetten, dat ze de volgende dag niet naar school of werk kunnen. Er zijn ook goede supporters
en die mogen niet de klos worden door een stelletje idioten. Dan los je dat probleem meteen op.
Kijk naar Engeland, daar werkt dit prima en zijn de problemen nagenoeg opgelost.
0 -2
hetzijnmaar
zeker nog nooit in Engeland geweest
0 0
Mung
Kijk naar Engeland waar de supporterscultuur volledig om zeep is geholpen. Niet voor niets dat de echte fans United de rug toe hebben gekeerd en hun eigen club hebben opgericht. Een wedstrijd bezoeken bij een gemiddelde club uit Premier League is voor de gewone man onbetaalbaar. Ondertussen is het geweld volledig 'underground' gegaan. Problemen zijn niet opgelost maar onder het tapijt geveegd. Niet keihard aanpakken dus, maar constructief.
1 0
ram
Het zou best kunnen dat het nu wel goed verloopt. Zelfs de grootste mongolen moeten inzien dat ze het nu niet moeten verneuken.

Maar voor mij is het heel simpel: de samenleving moet niet opdraaien voor de mislukte opvoeding en dierlijke IQ van een aantal. Met andere woorden: geen extra politie-inzet en bij het kleinste vandalisme gewoon weer 10 jaar geen uitsupporters.

We hebben het in Nederland altijd over tolerantie maar ondertussen zijn we in heel veel extreem intolerant. We zijn het enige land in Europa (misschien wel in de wereld?) waar het nodig is uitsupporters te weren. Het is om je kapot te schamen! Iemand is voor Ajax en iemand anders voor Feyenoord. Who gives a fuck...

Absurd dat Ajacieden en Feyenoorders niet gewoon door elkaar in een stadion kunnen zitten en elkaar kunnen feliciteren na een overwinning. Kappen met dat achterlijke "010, 020, Kakkerlakken, Joden" en al die andere onzin.
2 -3
Jwduijm
10 jaar uitsupporters los je niks mee op, je moet de raddraaierd keihard aanpakken, laat je ze 10 jaar niet toe komen dezelfde debielen over 10 jaar weer. de enige reden waarom NL het enige land is waar uitsupporters geweerd worden, is omdat de raddraaierd niet of nauwelijks aangepakt worden.
1 0
ram
Daar heb je wel een goed punt. Misschien moeten we ze juist ieder jaar toelaten en degenen die zich misdragen keihard aanpakken.

Maar het is niet puur een gebrek aan harde aanpak, denk ik. Volgens mij is er ook iets in 'ons' DNA wat niet helemaal klopt.
0 0
jollie18
Dit zou heel mooi zijn als we weer toe gelaten worden. Maar ben bang dat ze het onderling niet af kunnen zonder te rellen. Er is te veel gebeurd onderling en ze blijven bezig. Bij ADO kan het wel denk ik.
0 0
skinny hein
clubs willen wel...gemeentes gaan NEE zeggen. Logisch,hoop stress,hoop smeris ,hoop geld voor niets.
0 -1
davidoff
hehe, mocht tijd worden.
kenne we weer zingen : heel feyenoord bestaat alleen uit poten....rotterdam is kut, rotterdam is klote.
0 -2
afcaxxxafca
Maar dan net andersom... En laten we nou maar eerst gewoon laten zien dat er ook rivaliteit kan zijn door vol 100% achter je eigen club te staan en daarmee de rivaal 'minder' laten lijken. Ipv meteen weer over het randje gaan met het gevolg dat we dan echt voorgoed niet meer welkom zijn.
2 0
sjaakthenler
Wordt niks, stelletje snuifkoppen. Elke keer weer als die camera langs het publiek gaat, lig ik dubbel. Meest kansloze tokkie volk/tuig is elke 2 weken daar te vinden. Dat gaat geheid weer mis.
6 -6
UltimateKaos
Want in de arena wordt niet gesnoven?
0 0
AFCARSCA
Op de plee hoor je niks anders dan rammelende sleutels xD
0 0
UltimateKaos
Niet alleen op de plee hoor.
Heb in veel verschillende vakken gezeten, en bijna altijd zie je wel ergens een envelopje rondgaan.
0 0
Marcoryn
Mooi toch.. Hoort bij het voetbal. Mijn mooiste wedstrijden waren 010 uit.
1 0
davidoff
mijne ook......vooral de wedstrijdenl buiten het uitvak om, zat er vaak naast. links naast het hek en soms ook op lange zijde, maar die wedstrijden daar heb ik niet kunnen uit kijken( dicht bij vak r / s ) haha
0 0
Piejotter
Stadionbord : Feyenoord-Ajax 0-23 :-)
0 -1
Piejotter
Dat word knokken volgend seizoen. Mark my words!!! Dat tuig heeft (niet iedereen natuurlijk) jarenlang moeten wachten. Geloof maar dat men gebrand is op een "tweestrijd" Dat zal dan buiten het stadion plaatsvinden maar toch.
0 -2
Stibba020
Als het weer mag hoop ik niet daar er weer een paar van die debielen zijn die het gelijk weer voor iedereen verpesten...
0 0
KlasseLasse
en diegene die wel gaan vechten een straf opleggen dat ze verplicht mee moeten doen met een tournooi kooivechten! kunnen ze eindelijk vechten maar hebben ze geen schijn van kans dat zal ze wel afschrikken
1 -1
witchmaster11
straffen zoals in Engeland en je ziet ze niet meer hier in dit land kan en mag alles ze hebben het zelf in de hand geholpen kudt beleid hier je treft hier vele goede ajacieden
0 -1
jewie3
als jij denkt dat er in Engeland niks meer gebeurd heb je het mis. gebeurd genoeg zeker in de lagere divisies
2 0
witchmaster11
als Ajacied sins anno 1961 heb ik het genoegen gehad velen en velen uit wedstrijden te bezoeken en ik kan de Ajacieden van het huidige tijdperk volmondig zeggen U mist veel en eerlijk diie verdomde kuip is toch wel mooi niet zo sfeervol als de meer maar toch
0 0
AFCAlways
Helemaal mee eens. Ik vind het lekkerder om in dat mooie sfeerrijke stadion te winnen dan in de JC ArenA.
0 -1
Tscheu
Laat het nog maar 1 keer gebeuren, en daarna voor altijd mee kappen. Teveel onhandelbare randdebielen aan beide kanten.
0 -2
Red Devil
Het zal meteen weer fout gaan met die hersenloze idioten want ze gaan lekker verder waar ze jaren geleden zijn gestopt.
Dat geldt voor zowel Ajax,010 en 070.
1 -3
DelPiero
Niet doen. Gaat niet werken.
1 -5
Labrador
Eerst de NL + houders laten gaan ( groep van 400 man )Als dat goed gaat opschalen naar 800 kaarten en dan uiteindelijk 1200
0 -2
foroloca
Ze hebben vaak aangetoond dat het niet werkt, die TBSers mollen alle stoeltjes en wat ze maar kunnen vernielen. Ik mis ze niet en die badkuip ook niet.
5 -6
Dwergje48
Zou mooi zijn. We moeten gewoon met elkaar om kunnen gaan.
0 0
Nagilahava
Gelukkig is hier weer over Contract! Is er al een contract dan of is het nog contact. In ieder geval goed nieuws.
0 0
JubbegaAFCA
Nu het voetbal nog... maarja we moeten toch altijd wat te zeiken hebben
1 0
NouridolbergNeres34
Zo zo , gaat weer de goede kant op. Nu hopen dat het ook echt weer gaat gebeuren.
0 0
OKP-AFCA
Proberen van te profiteren want ik heb een vermoeden dat het bij een keer zal blijven.
Bestaat niet dat dit goed gaat gaan, ik doel niet direct op vechten maar het uitvak zal het wel te verduren krijgen en met een beetje pech vliegen de spreekkoren over en weer.

Best kans dat de burgemeesters er dan weer lekker gemakkelijk van af zien.
2 -3
Stone020island
Die spreekkoren zullen inderdaad de hele tijd over en weer gaan..
2 0
KlasseLasse
mja die spreekkoren houdt je lekker boeiend als ze maar niet met elkaar op de vuist gaan en alles slopen
0 0
OKP-AFCA
Zeg ik iets geks?

Ik bedoelde natuurlijk de (kwetsende) liederen die over en weer naar elkaar gezongen gaan worden.
1 0