Meer invloed Overmars in nieuwe vorm TH

BVeenstra, 11-10-2017 om 10:50, 20680 views, AFCA Supportersclub | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Door het terugtreden van Edwin van der Sar als voorzitter van het Technisch Hart heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars meer zeggenschap gekregen. Dat blijkt uit een samenvatting van een overleg tussen Ajax enerzijds en een delegatie supportersgroeperingen, waaronder de AFCA Supportersclub, anderzijds.

Doel van dit overleg was om meer duidelijkheid te krijgen over- en inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van Ajax, zowel beleidsmatig als sportief, zo schrijft de AFCA Supportersclub. Vanuit de achterban en supporters is namelijk veel kritiek op de huidige sportieve malaise, het aan- en verkoopbeleid en het functioneren van het Technisch Hart.

De vraag was dan ook: functioneert het Technisch Hart wel en is het niet een blok aan het been als het gaat om het aan- en verkoopbeleid? Overmars heeft daarbij toegegeven dat het de afgelopen jaren stroperig ging - wat mede veroorzaakt kan zijn door Dennis Bergkamp die de rol heeft om jeugdspelers naar voren te schuiven voordat er wordt aangekocht - , waardoor er niet met volle snelheid zaken gedaan konden worden. Zo is er in de afgelopen zomer een transfer niet doorgegaan wat veroorzaakt werd door traag handelen van Ajax zelf.

Door de recente wijzigingen binnen het Technisch Hart heeft Overmars nu meer zeggenschap over het aan- en verkoopbeleid en wanneer men er binnen het Technisch Hart (Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali) niet uitkomt, hakt Edwin van der Sar als algemeen directeur de knoop door. Tenslotte benadrukt Overmars dat de Raad van Commissarissen vanaf nu geen vertraging meer zal veroorzaken bij aan- en verkopen. 'Deze situatie mag niet meer voorkomen', valt te lezen.

Nu in de uitverkoop: Forever 14 t-shirts! Op = op!

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Gaat de goede kant op!
0 0
JanTa
Nog steeds te stroperig allemaal en maak Marc daarom tot technisch manager met een van te voren afgesproken budget voor eventuele aankopen en alles wat boven wat budget komt daar moet toestemming voor komen van de financieel directeur. Blijkbaar kunnen ze bij Ajax niet meer denken in korte lijnen.
2 0
Dusbaba
TH moet eens gaan beseffen dat ze dienend zijn. Niets meer en niets minder. Dat er geen plaats is voor eigen ego meer. Mag hopen dat ze na zo'n voetbalcarrière hun 15 minutes of fame wel gehad hebben. En als ze er geen genoeg van kunnen krijgen moeten ze maar trainer gaan worden om weer in de spotlights te kunnen staan.
2 0
ajax2004
Mooi stukje over het Nederlandse voetbal op spiegel.de

http://www.spiegel.de/sport/fussball/wm-qualifikation-2018-ohne-niederlande-schuld-ist-johan-cruyff-a-1172436.html
1 0
MichelAngelo66
Pieter Zwart, voetbaldeskundige.... wie is dat?

Gewoon weer makkelijke scoren na een uitschakeling die iedereen mijlenver zag aankomen. Een oppervlakkig stuk in vorm van "ik heb de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt". Hoe kan je in godsnaam zaniken over Oranje en dan zeggen "dat is ook de schuld van Cruijff, omdat hij oud voetballers naar voren heeft gebracht"? Volslagen idiote redenering.
2 -3
godofajax1900
Ik las van de week via google toevallig dat Arsenal interesse had ik Overmars per januari maar of dat betrouwbaar is idk dat was vorig jaar all
0 0
Ajaxpubliek
Het antwoord:van duivenbode had portefeuille technische zaken en dus ook transfers. Theo heeft zijn levenlang polissen verkocht en weet dus hoe je snel winst kan maken. Binnen de RVC was hij de enige die een voetbalachtergrond had en dus kon hij heel bepalend zijn. Gedekt door types als wijers en later Van Wijk. Ik vermoed dat met het mislukken van de transfer van Richarlisson de zaak op scherp is gezet. Ik denk dat Overmars zich ongelooflijk voor lul vond staan en de lijn heeft getrokken na het debacle tegen Rosenberg. Theo zal zijn steun hebben verloren in de RVC en zijn consequenties hebben genomen en is snel daarna afgetreden. De hele discussie over de rol van Bergkamp heeft de aandacht afgeleid van de echte machtsstrijd van de RVC met de Overmars.
5 0
Ajaxvooraltijd
Goed zo! De enige bewezen capabele mannen hakken knopen door en gaan de boel nu runnen. Heerlijk dit aangezien Dennis, Spijkerman en Lámi alleen maar hebben bewezen mensen weg te jagen. Vd Sar en Overmars zijn de enigen die hun steentje reeds hebben bijgedragen aan de financieel sterke positie van Ajax. Overmars heeft meermaals bewezen oog te hebben voor goede spelers, dus die moet je ook vertrouwen geven. Het is een echt zakenmannetje en weet heel goed wanneer hij te veel of te weinig betaalt voor een speler en leert ook van zijn fouten itt Dennis VWO Bergkamp.
1 -1
Minsc
Orejuela, Wöber en Cassierra: > 20 miljoen. Heel veel geld voor 'misschien gaat het wat worden' spelers. Duur oog.
1 -2
Ferd
Zo is de markt nu eenmaal. En over Cassierra hoef je niet te twijfelen, die gaat het zeker maken als hij de kans krijgt van Keizer.
1 -1
Daniii
Anticiperen in plaats van reageren, zouden ze toch moeten weten is een echte voetbal term.
0 -1
Babangida83
De evolutie van het TH is goed, en Overmars is beter dan Sar. Maar het gaat mijns inziens tevens de verkeerde kant op.

Juist het beslissen in overleg zou de kracht moeten zijn van dit technisch hart. Maar kennelijk is er nog steeds geen straightforward proces ingericht (zoals aanbevolen in rapport Ling) waarbij er via een simpele determinatielijst besloten kan worden of er aangekocht wordt voor een bepaalde positie of niet. Sowieso lijkt me dat er te allen tijde een geupdate schema klaarligt van op welke positie er versterking benodigd is, dus ik begrijp niet waarom Bergkamp voor vertraging kan zorgen bij aankoop. Dan heb je geen prioriteitenlijst, geen aankopenlijstje en ben je onvoorbereid, lijkt me.
Nog afgezien van dat het nu lijkt alsof Bergkamp niet wil overwerken en daardoor Sar geen beslissing mocht nemen om urgent iemand aan te kopen.

Dit gaat steeds meer richting een TD, iets waarvan al gebleken is dat het wanbeleid in de hand werkt omdat de jeugdopleiding ineens niks meer in te brengen kan hebben als de TD verandert.
De huidige situatie wordt gekenmerkt door het feit dat deze oudvoetballers al sinds het begin slecht gemanaged worden, waardoor de ego's gaan botsen omdat er verder qua visie en procesmatig weinig houvast is.

De huidige opzet biedt wel ruimte voor een lerend proces. Immers als ergens lering uit getrokken kan worden, zijn er drie die dit meegemaakt hebben. Als er eentje vertrekt uit het TH blijft de kennis dus in de groep. Dan kun je ergens aan bouwen.

Het TH dient eindelijk eens goed opgezet te worden. Bovendien zullen de werkprocessen veel beter uitgewerkt moeten worden en de voorbereiding beter moeten worden opgezet.

Het management en de RvC zijn aan zet. Eigenlijk is er na Jonk weinig essentieels veranderd. Zelfs het hoofd jeugdopleiding vergadert nog steeds niet mee. (In de praktijk). Het is een grote amateuristische bende en dat kun je die oud-voetballers niet eens kwalijk nemen, want die hebben nooit administratieve baantjes gehad. Je zou mogen verwachten dat de RvC dit beter begeleid. Maar daar is kennelijk het belang niet bij.
Zucht...
3 0
EVH
Zolang Overmars maar wel aanblijft voor de lange termijn.

Dat Bergkamp en/of Sar zouden vertrekken daar maal ik niet om, Overmars' vertrek zou ik een ramp vinden.
Zit in nog steeds in een enorm positieve leercurve.
4 -2
Minsc
Dankzij Overmars zitten we nog steeds zonder geschikte rechtsback, linksback en linksbuiten. Heel veel geld uitgeven aan bankzitters en spelers voor Jong Ajax kan iedereen.
Overmars faalt, z'n vertrek zou niet meer dan logisch zijn.
1 -2
Ajaccus
Ik vind het in ieder geval positief dat Marc meer bewegingsvrijheid krijgt. Nu eens zien of dat helpt.
4 0
AjaxDaniel
We zullen het zien, het klinkt goed in ieder geval.
2 0
JCr14
Ze zullen moeten investeren in de jeugd. Aankopen van 15-16-17-18 jaar, de grootste talenten weghalen.
Zoals met Eriksen, Vertongen, Zlatan enz.
En investeren in de doorontwikkeling.
1 -3
AltijdGelijk
Ja man 15-16-17-18 jaar?

Die worden na 2 seizoen weer weggekocht Door de grote clubs.

Je hebt spelers nodig van rond de 24-26 jaar.

Die talenten waar jij het over hebt moeten we zelf kunnen opleiden.
Als dat opleiden van talenten niet lukt dan kunnen we onze opleiding beter opdoeken, want dan klopt er helemaal niets van.
2 0
Babangida83
Noem eens twee goede spelers van 24-26 waar je aan dacht?
0 0
Bjorn
Praktijk mag het uitwijzen.
0 0
3sterrenAjax1
heel slecht nieuws. dit betekent meer aankopen. geef de jeugd de kans. dat is plan cruijff!!!
1 -11
Rukboor
Cruijff was een geniale voetballer, een uitstekende trainer, maar je moet ook een Technisch Hart met Bergkamp (zonder functie) en Ouaali (hoofd jeugdopleiding) niet blijven verdedigen als je er last van krijgt. Misschien een prima gedachte van Johan, maar in deze vorm een rem voor een TD als Overmars.
5 0
Bensco
Maat, leg je er maar bij neer. Plan Cruijff bestaat niet meer. Na het vertrek van Jonk is men weer terug gevallen op de oude stijl van trainen met als gevolg dat de kwaliteit van spelers een stuk minder is. Dit jaar wilden ze al Zeefuik, Eiting, Dankerlui en Bergsma doorschuiven als nieuwe opvulling. In mijn ogen zijn dat alle 4 spelers die tekort komen voor Ajax 1.
6 -2
davidoff
hmm volgens mij is dit juist goed nieuws.... goede gerichte aankopen die er meteen staan, en ja ..is in lijn cruijff.
9 -1
3sterrenAjax1
je moet eerst de jeugd een paar jaar de kans geven in het 1e team. als ze dan tekort komen kan je nieuwe jeugd doorschuiven. dan heb je geen aankopen nodig hoor.
0 -11
Rukboor
Leuke foto Hennie, maar we zijn geen speeltuin vereniging waar jeugd proef kan draaien in het eerste.
4 0
davidoff
paar jaar? gewoon de jongens die er klaar voor zijn die kans geven en op de plekken waar geen toevoer is KOPEN. zo moeilijk is het niet,
11 0
Tyronetjonaloi
Van het TH is Overmars de enige waar ik een beetje vertrouwen in heb. Die man wil gewoon geld uitgeven om Ajax beter de maken.
7 -1
geDaante
In de tijd van De Boer, haalde Overmars gewoon wat De Boer wilde, dat was dus geen beslissing van het TH, maar van De Boer, Jonk werd totaal niet gehoord en er niet bij betrokken, Bergkamp leek het allemaal weinig te boeien. Overmars' letterlijke woorden waren 'ik gun De Boer deze aankopen'. Het schijnt dat men (De Boer en Overmars) via SMS-verkeer transfers 'bespraken'. Dit laatste weet ik niet zeker, maar zou ik niet van staan te kijken.

Het TH heeft dus nooit gewerkt zoals Cruijff het voor zich zag. Hij was te goed van vertrouwen, verwachtte teveel dat anderen net zo onbaatzuchtig en goed zijn als hijzelf, en Ajax boven hun eigen ego en eigenbelang zouden willen en kunnen plaatsen. Dat is helaas niet zo.

Het was al een tijdje duidelijk dat Overmars tegenwoordig veelal de transfers bepaalt, aangedragen door (Zuid-Amerika) scout Veldmate, die op Overmars' verzoek naar Ajax kwam. Vandaar vooral Zuid-Amerikaanse en eredivisie aankopen.

Overmars blijft het slecht doen. Gaf De Boer zijn zin in vrijwel alle aankopen. Dit is schandalig, daar afgesproken was dat het TH gezamenlijk verantwoordelijk was voor ook transfers. Daarbij waren het ook nog eens allemaal zeer middelmatige tot belachelijke aankopen, zeker geen directe versterkingen, meer breedteaankopen. Dit is allemaal ook nog eens tegen het Plan Cruijff in. Heeft Jonk en Cruijff net zo weggetreiterd en gewerkt als de rest.

Na het vertrek van De Boer heeft ie Veldmate laten komen, vandaar al die Zuid-Amerikaanse spelers. 1 daarvan is een schot in de roos gebleken, die andere drie waren geen directe versterkingen, moeten eerst een jaar of twee wennen, als ze al goed genoeg zullen blijken. Flink gokwerk voor tezamen zo'n 20 miljoen euro. Aankopen voor het eerste die geen directe versterkingen zijn, classificeer ik als miskopen.

Een aankoop moet een directe versterking zijn voor je basiself. Dus kijken wat je zwakste posities zijn, ook qua aanstormend talent, en voor die posities een directe versterking die er meteen staat, en meteen je team beduidend beter maakt. Zo maak je je team optimaal beter, met zo min mogelijk uitgaven.
9 -10
MosesD
Overigens zegt Veldmate zelf dat Sanchez en Cassiera eigenlijk uit de koker van van der Zee komen. Maar Daan, wat weet jij van ontslag van Gery Vink? Vreemd genoeg wordt hier op AS totaal geen melding van gemaakt.
1 -1
Ferd
er is wel degelijk melding van gemaakt Moses
0 0
geDaante
Oké, dat wist ik niet. Maar ja, het blijft zo dat spelers door een scout naar voren worden geschoven, en dan is het een kwestie van zelf bekijken, met het TH, en dan wel of niet handelen. Als 1 van de vier Zuid-Amerikanen een directe versterking is, en die anderen niet, waaronder 1 van 12 miljoen, met dik salaris, dan is het maar duur gokwerk.

Ik weet niet waarom Vink ontslagen is. Het zou moeten zijn om zijn maling hebben aan individuele ontwikkeling en aan de speelwijze van Ajax. Maar dat kan ik me niet voorstellen. Men heeft hem zelf aangesteld als coach van de B1, en vorig seizoen al was het zó on-Ajax en slecht, en zo slecht voor de creatievere, betere voetballers individueel. Dan hadden ze hem na afloop van vorig seizoen al meteen van die B1 af moeten halen, en hoogstens als assistent zonder tactische inbreng kunnen laten zitten, en dus niet weer gewoon als trainer van de B1 aan laten blijven.

Normaal gesproken had ik een gat in de lucht gesprongen met zijn vertrek, maar er zit zoveel fout, dat ik het niet meer goed zie komen.
2 0
Bergkamp10
Jawel, is al weer een aantal dagen oud nieuws, ook hier op AS.
1 0
MosesD
Ik zie het nu inderdaad. Maar het hoe en waarom staat er niet bij.
0 0
Koenniiee
Wat weet jij daarover dan? Lijkt alsof je iets weet. Anders 'proef' ik dat verkeerd, Moses. ;)
0 0
MosesD
Nee, ik gis juist naar de reden. Erg benieuwd.
0 0
Raydo
Dat een aankoop een directe versterking moet zijn is onzin. Met die instelling waren Dolberg, Onana en Frenkie de Jong ook nooit gehaald. En zeg niet dat het voor hen niet geldt omdat het jonge talenten waren, want Cassierra en Neres werden op hun 19e gehaald en die zet je ook weg als 'miskoop'. Krankzinnig.
2 -1
Babangida83
Degenen die jij benoemt zijn aangekocht als jeugd. Daar waren de bedragen ook naar.
Voor de bedragen die voor Cassierra en Neres hebt betaald, verwacht je meer. Als je zulke bedragen neerlegt, dan dienen ze een duidelijke versterking te zijn op een positie waar je dat nodig hebt.
1 0
AjaxAddicted
Ajax is een kopie van de KNVB. een zinkend schip...
0 0
Rukboor
Nee hoor, bij Ajax wordt nu gewoon rechtgezet wat scheef gegroeid is.
Overmars als Directeur Voetbalzaken heeft behoefte aan een klankbord, geen vertragende Technisch Hart leden die te lui zijn om uitwedstrijden te bezoeken.
Exit Bergkamp.
2 -1
Piejotter
Go for president mr.Overmars!!
2 0
johnd
Oef, das balen.
0 -1
Pierre Heno
Wat maakt het uit allemaal: alleen de KNVB beker is nog binnen handbereik als prijs.
2 -2
Piejotter
Ajax word kampioen dit seizoen !! Wat voor een negatieve instelling is dit aan het begin van het seizoen. Wat stelt PSV en Feyenoord nu voor?
1 -1
davidoff
haha, we worden gewoon met twee rietjes in de neus kampioen.
0 0
AIR-S
Binnen handbereik? Verklaar?

Competitie kunnen we ook nog winnen hoor, alles in eigen hand nog.
1 -3
Pheadrus
Denk ook aan de Youth League. Daar maken we meer kans op. Het is jammer dat de Youth League finale samen valt met de KNVB Beker finale. Anders hadden Kluivert en de Ligt zeker mee kunnen doen.
0 -1
Voetbal1900
Er komt dus geld vrij voor niet één Zimling maar twee Zimlings.
6 -4
Pheadrus
Daarom ging het ook helemaal mis. Met een Zimling begin je niets. Je moet er minstens twee hebben. Net als met Sanogo. Daar hadden ze er ook maar een van. Tja, goedkoop blijkt dan toch duurkoop!

Maar ze hebben er wel van geleerd. We hebben nu twee de Jong's en twee de Wit's.
1 -2
Babangida83
Lol. Die minnetjes hebben geen humor.
1 0
aietos
Niets veranderd dus! Van der Sar hakt nog steeds de knopen door. Deze mensen leren het waarschijnlijk nooit.
1 -1
Minsc
Dus Richarlison speelt niet bij ons omdat Van Duivenbode Overmars tegenwerkte? Oké. Maar dan had je toch een andere linksbuiten kunnen kopen? En geen linksback kopen maar wel hele dure bankzitters voor het eerste en hele dure spelers voor Jong Ajax? Overmars meer invloed geven gaat Ajax niet sterker maken.
1 -4
ajaxminimax
Gaat Ajax wel sterker maken denk ik.. Overmars wilde altijd wel, maar werd tegengehouden daar D. Bergkamp..
4 -2
ajaxminimax
Gaat Ajax wel sterker maken denk ik.. Overmars wilde altijd wel, maar werd tegengehouden daar D. Bergkamp..
3 -1
ETM
De poppenkast show gaat door na de pauze
7 0
Schillo
Hoe krijgt Overmars meer invloed wanneer bij onenigheid nog steeds VdSar de knoop doorhakt? Er is niets veranderd dus...
1 -2
Rukboor
Van der Sar hakt straks geen enkele knoop meer door als Algemeen Directeur.
Denk je nu echt dat Jeroen Slop, Menno Geelen, Rutger Arisz allemaal verantwoording aan de sprinkhaan afleggen?
0 0
Mr.P.
Ze missen hoe dan ook nog steeds een hoofdjeugdopleiding en goede jeugdCOACHES. Vind ik.

Nu doet het TH verkapt scoutingwerk bij de eigen jeugd, net als de trainers van hoger naar lager teams gaan kijken, vreemdste ontwikkeling van de laatste jaren.. ze zeiden dat ze plan cruijff zouden volgen maar doen dat allang niet meer en dat merk je.. ze moeten alleen maar kopen om "kwaliteit" spelers binnen te halen.. alleen maar goede aanvallende middenvelders zijn er doorgestroomd vanuit de C/ B/ A.

Ze hebben geen hoofdjeugdopleiding/ jeugdcoaches, vandaar dat het gat tussen jeugdopleiding > JA > 1ste zo groot is en ontwikkelingen van zelfopgeleide grote talenten tactisch en strategisch slecht/ rigide is, zeker als het gaat om backs en vleugelspelers, uit eigen jeugd heb je alleen kluivert en dat is omdat zijn vader vroeger bij de club speelde, een zeefuik die wel aardig doet maar grote kans net als tete te eindigen. Ze hadden anders allang een getalenteerde vleugel/ back zelf opgeleid gehad, die door een hoofd jeugdopleidingen die onder en bovenbouw goed in elkaar heeft over laten overgaan, in het het eerste gezet. Met trainers die speler spelmatig echt beter maken en coaches die de juiste tactiek en strategie gebruiken want een trainer is geen coach en andersom kan het misschien wel maar een trainer coacht niet op het veld, die geeft alleen trainingen. snap niet dat mensen dat niet door hebben.

Aankoopbeleid is wel leuk maar gaat op den duur meer kosten dan het opbrengt want je vist in een vijver waar grotere vissen de baas zijn en dan maakt het niet uit of je TH sneller kan opereren. Richarlison ging naar Watson voor het geld en Watson kon veel meer bieden dan Ajax, een nog hoger bedrag had Ajax nooit kunnen of willen geven ookal hadden ze toen al eerder Overmars meer zeggenschap gegeven dan had Watson gewoon nog paar miljoen bovenop gedaan.
3 -3
The
Sjonge jonge, wat een losse flodder dit stuk.
0 -2
Pheadrus
Wow, ik had niet door dat het zo verrot was!

Kluivert in Ajax1 door kruiwagentje van papa; schandalig!

Ik dacht altijd; Zeefuik "doet HET aardig", maar jij onthult; "Zeefuik doet aardig"! Is dus gewoon een aardige jonge! Meer niet. Kan hij überhaupt voetballen of is hij alleen aardig?

En dan blijkt dat Richarlison naar Waston is gegaan! Ik dacht dat hij bij PL club
FC Watford zat maar nu blijkt dat hij bij de amateurs van Watson zit; wat een afgang voor Ajax!

En we vissen in een vijver waar grotere "vissen" de baas zijn. Maar je bedoelt waarschijnlijk grotere vissERS de baas zijn. De vissen zijn de spelers, de vissers zijn de clubs.

Bedankt voor deze schokkende onthullingen en blijf ons (in je markante stijl) op de hoogte houden! ;)
2 -1
Pheadrus
Ik dacht dat Ouaali hoofd jeugdopleiding is en lid van het TH.

Vergis ik me en zo ja hoe zit het dan?
4 0
chrisjuhhh
Nee je vergis je je niet . :)
2 -1
Pheadrus
Geniale tekst! "Dr.P" had het niet beter kunnen verzinnen.
2 0
Robinjo1988
Het is nog steeds 2 tegen 1 toch? Bergkamp en Ouaali tegen Overmars. Ik heb niet de indruk dat dit veel veranderd maar ik hoop dat ik het mis heb.
2 0
ajaxminimax
Mooi. Overmars heeft tenminste nog door hoe je een club moet besturen.
2 -1
Fieldman
Heel goed, Netto kan nu eindelijk zijn gang gaan.
5 -8
Truth
Vermoeiend hoor, iedere keer dat Netto. Beetje puberaal....
14 -3
Ajacied33
Ben benieuwd welke transfer er in de zomer dan niet doorging door het trage handelen van Ajax
2 -1
Duif63
Richarlison.
8 -2
chrisjuhhh
Niet die was al rond enkel Watford kwam er tussen en bood veel meer salaris dan Ajax ooit kan geven , wel de realiteit vermelden graag .

En als je een naam wil geven doe dan eens TFM bv .
2 -4
Duif63
Nee TMF kon alleen gehuurd worden. Die is het niet.
0 0
Lazell
Het 'kan zijn' dat het stroperig liep door Bergkamp en Overmars heeft 'meer' zeggenschap. En wat betekent dit concreet?

En Edje geeft de doorslag. Maar als je met 3 personen bent, kom je toch altijd op een meerderheid uit? Is het nu niet meer democratisch?

Kan niks uit dit artikel halen.
5 -1
Pheadrus
Inderdaad. Heel onduidelijk. Heeft Marc gezegd dat het stroperig ging door Dennis of heeft AFCA dat zelf als oorzaak bedacht wat het "kan zijn"? Klinkt als het laatste. Heel verwarrend.

In iedere geval goed dat Marc het gesprek aangaat met AFCA.
0 0
waayop
Klopt helemaal helder wordt het niet, nu is van der Sar weer een hindernis die genomen moet worden. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden in het TH blijven vaag. Gevalletje zachte heelmeesters maken stinkende wonden?
1 0
MosesD
Geheel eens. Zo ondoorzichtig als de pest. Met 3 kan je nooit op gelijk aantal uitkomen, dus wat moet van der Sar er nu weer bij? En die was er toch juist 'uitgehaald'? Of kan je alleen met z'n vieren Klaverjassen? Wat een amateurisme weer. Gewoon het TH afschaffen en een hele goede TD halen die op normale wijze overleg voert met hoofd opleidingen en trainer.
4 -3
Koenniiee
Het is maar hoe je het beestje noemt, toch? Je kunt het prima zo houden met een 'technisch hart' (leden zonder stemrecht, wel mag iedereen zegje doen) en één verantwoordelijke (jij noemt dat dan een TD, kan) die uiteindelijk beslist op basis van de beste argumenten, dat in lijn ligt met het beleid.

Alsnog één verantwoordelijke, maar je kunt prima toetsen wie in loop der jaren de beste beslissingen genomen heeft. Dan hoeft er dus bij wanbeleid niet een heel nieuwe TD te komen (die wellicht ook dezelfde fouten gaat maken), want wie weet had Ouali (bij wijze van) er al die tijd de beste kijk op. Tada! Je nieuwe 'TD'.

Ga niet blind los op het woordje 'technisch hart', Moses. Het kan prima werken, namelijk. Maar niet op basis van stemmen.
3 0
MosesD
Nou, geef het beestje een naam inderdaad. Maar het TH zoals het ooit bedacht is, dat werkt dus niet. In mijn optiek luistert een sterke TD juist altijd naar meningen die er toe doen. Dat maakt hem juist zo goed.. Ik geef Overmars die kans. Wekelijks overleg met mensen van de opleiding en Keizer en Reiziger. Bergkamp lekker laten stoeien met de spitsen.
0 0
Lazell
Je eerste alinea, dat zou ideaal zijn. Maar dat merk ik nergens uit op. Jij wel? En waarom moet Edwin de doorslag geven, als er uiteindelijk toch één iemand beslist? Dan maakt die toch de doorslag?
2 0
Koenniiee
Ik merk dat ook nergens uit op. Maar het zou in mijn optiek alleen op die manier kunnen werken. Edje lijkt mij te licht voor die functie, als eindverantwoordelijke. Overmars zou ik een kans geven als eindverantwoordelijke die beslist.

Edje moet zich concentreren op sponsoren binnenhalen samen met Menno Geelen. En Ajax vertegenwoordigen op conferenties enzo. Dat laatste is dan weer helemaal niets voor Marc.
2 0
Lazell
Is weer een en al vaagheid dus. Dat was juist een probleem, verantwoordelijkheden waren niet goed en duidelijk afgebakend. Hoop dat ze het intern wél duidelijk hebben, maar dat lijkt me niet.

Overmars als AD en TD is ook geen wenselijke situatie. Zou Edje gewoon helemaal geen AD meer maken en een nieuwe aannemen.
1 0
preme
Als Overmars het zelf zo zegt zal hij er ook achter staan neem ik aan. Klinkt zo voor mij in ieder geval positiever dan alleen het persbericht. Wel valt me op dat Van der Sar kennelijk de eindbeslissingen gaat nemen bij een patstelling. Heeft hij zo niet juist meer macht, terwijl dit als ongewenst werd beschouwd in het TH?
3 0
zuidzuid
Waarom heeft die Ouali een stem? Als Bergkamp eerst voor de jeugd kiest ipv aankoop kiest Ouali altijd voor hem. Anders geeft ie indirect aan dat ie slecht werk levert. Die man mag hooguit advies geven aan beide partijen en/of alternatieven voor een aankoop aandragen en als die er niet zijn pech.
2 0
MH1988
We hieven het glas, we deden een plas, en alles bleef zoals het was..
3 -1
Ajaxpubliek
Kijk daar wordt een mens wat vrolijker van. Van Duivenbode, die werkelijk alles tegenhield en dagelijks de directie voor de voeten liep, heeft het veld geruimd ten gunste van Overmars. Nu maar eens kijken of het lekken wat Overmars eerder deed naar De Telegraaf (over de rol van de RVC ) resultaat gaat opleveren. Gaan we nu wel betere aankopen zien en vooral sneller? De sportieve ellende van Ajax zat ook in het feit Overmars altijd eerst moest verkopen (Van Duivenbode ) en dan hij vervolgens werd tegengewerkt (van Duivenbode) met het doen van aankopen. En dan zijn er nog mensen die het betreuren dat Theo uit de RVC is gestapt , omdat er voetbalkennis wegloopt. Het was juist deze zogenaamde voetbalkennis die Ajax enorm in de problemen bracht. Omdat de macht van Theo werd ingeperkt heeft hij de benen genomen. En niet omdat hij zich afzette tegen het beleid. Hij was feitelijk het beleid en kon natuurlijk niet accepteren dat Overmars cs zijn bemoeienis mee dan zat waren.
4 -1
Lazell
Serieuze vraag. Hoe weet je dat Theo alles tegenhield? En hij is één lid van de RvC, die kan toch überhaupt niet alles tegenhouden.
1 0
Duif63
Het staat hierboven al een beetje: Theo was de man met voetbalkennis binnen de RvC en de rest van de RvC vertrouwde en volgde hem blind op zijn kennis mbt aan- en verkopen.
Lees ook maar eens wat er in de biografie van Cruijff staat over van Duijvenbode.
1 0
Duif63
Ik heb inderdaad altijd gedacht dat van Duijvenbode de kwade genius van de RvC was.
Dat wordt met dit bericht inderdaad bevestigd. Die man heeft Ajax, sportief gezien heel veel schade berokkend. We lopen lichtjaren achter op het buitenland en binnen Nederland zitten we inmiddels onder het niveau van Feyenoord en PSV. Onvergeeflijk wat mij betreft. Zo 'n man zou zijn gezicht bij Ajax nooit maar dan ook echt nooit meer mogen laten zien.
4 -1
Rukboor
We zitten als Ajax echt niet onder het niveau van Feijenoord en PSV hoor.
Qua begroting, ook zonder Europees voetbal, steken we daar gelukkig nog ver bovenuit. En als Overmars zijn werk kan doen als TD blijft het een prima zakenman met voetbalkennis. Maar hij kan dit niet zonder een prima scouting, wel zonder Bergkamp. En daar ben ik al blij om.
0 0
Duif63
Financieel zitten we inderdaad nog ruim boven psv en Feyenoord maar sportief al ruim 3 jaar niet meer.
0 0
Redrum
Het klinkt goed, maar laten we het eerst maar eens even zien voordat we het ook daadwerkelijk gaan geloven.
0 0
Koenniiee
En nu is het wachten totdat Overmars naar buiten komt met: ''het heeft op deze manier geen enkele zin. Het is altijd 2 versus 1..''
1 0
NouridolbergNeres34
Best goed nieuws dit, dat overmars meer in de melk te brokkelen heeft. Want deze zomer was echt lachwekkend , volgens mij werd echt alles tegengehouden. Richarlison duurde zo ontiegelijk lang dat watford er makkelijk ff doorheen kon fietsen.
4 -1
Duif63
Eeuwig zonde inderdaad, die hadden we heel goed kunnen gebruiken. Overmars schijnt daar ruim een half jaar mee bezig geweest te zijn. En zo'n van Duijvenbode houdt dat gewoon ff tegen. Bizar eigenlijk dat zoiets kan.
2 0
Dennisjez
Als je het zo leest lijkt het een goede ontwikkeling. Nu hopen dat het ook in de praktijk zo uitpakt
1 0
Panama
En dat hij niet na dit seizoen naar Arsenal gaat, want dan hebben we écht een probleem
1 0
OKP-AFCA
Ik hoop dat je sarcastisch bent, Overmars is niet onvervangbaar.

Hahaha de gedachte alleen al.

En nee voordat je erover begint, ik kan zo snel niet zeggen wie hem dan wel zou moeten vervangen maar dat betekend niet dat hij onvervangbaar is.
2 0
EVH
Niemand is onvervangbaar. Klopt.

Maar vervang Overmars maar eens door een betere.

Overmars vervangen door een kneus is simpel inderdaad.
2 0
Dwergje48
Dat zijn toch ook 2 hele andere dingen? Nergens wordt gezegd dat Overmars onvervangbaar zou zijn. Je hebt dan echter wel een probleem. Wie moet hem dan vervangen? Blijft deze structuur dan hetzelfde? Zomaar wat vragen die je dan snel moet beantwoorden.
0 0