Zege op Zweden niet genoeg voor Oranje

JipVR, 10-10-2017 om 22:45, 22661 views, AS | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Het Nederlands elftal heeft het onmogelijke logischerwijs niet waar kunnen maken. Oranje won wel met 2-0 van Zweden, maar kwam bij lange na niet in de buurt van de benodigde 7-0 om het WK te halen. In de eerste helft waren er legio kansen voor de thuisploeg, maar na de thee leek men moegestreden. 

Bondscoach Dick Advocaat begon met een aparte opstelling, die zijn vruchten in eerste instantie leek af te werpen. De Nederlanders waren oppermachtig in de openingsfase en kregen legio mogelijkheden op de openingstreffer. Voordat Arjen Robben een penalty benutte, waren er al verschillende dreigende momenten van Oranje geweest in de zestien van Zweden.

Oranje bleef voor rust hongerig naar goals, maar bleek niet scherp genoeg om het overwicht aan kansen in doelpunten uit te drukken. Robben, die zijn laatste interland gespeeld heeft, scoorde voor de thee nog wel de 2-0, door verwoestend hard uit te halen. 

Toen het eigenlijk al te laat was, probeerde de bondscoach nog wat gif in de ploeg te brengen door onder meer Davy Klaassen te brengen, maar het Nederlands elftal kon het niet meer bolwerken om tot scoren te komen. Zodoende eindigt Oranje met lege handen en gaat men niet naar het WK in Rusland. Zodoende mist het Nederlands elftal het tweede grote toernooi op rij, aangezien het EK in 2016 in Frankrijk eerder al niet werd gehaald. 

Geen van de 3 geselecteerde Ajacieden – Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek – kwam in actie.

Opstelling Nederland: Cillessen; Tete (Janmaat 70'), Van Dijk, Rekik, Aké; Vilhena, Blind, Wijnaldum (Klaassen 71'); Robben, Janssen (Dost 46'), Babel. 
Wissels Nederland: Janmaat, De Ligt, Hoedt, Veltman, Van de Beek, Depay, Van Ginkel, Locadia, Klaassen, Dost, Stekelenburg, Zoet. 

Opstelling Zweden: Olsen; Lustig, Lindelöf, Granqivst, Augustinsson; Claesson, Johansson, Larsson, Forsberg; Toivonen, Berg
Wissels Zweden: Nog niet bekend.

Doelpunten:
1-0 Robben (16' pen.)
2-0 Robben (40')

Bijzonderheden:
Nederland heeft nog een kleine kans om het WK in Rusland te halen. Daarvoor moet Oranje met een doelpuntenverschil van minimaal zeven winnen van Zweden. 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Spelers als Wijnaldum en Tete kunnen wel wat mentaliteit van Robben gebruiken.
Voegen niks toe.
1 -2
Schöne82
Het is allemaal niet best, maar gister vond ik het wel OK gezien het materiaal wat we hebben. En het heeft ook echt niet meegezeten in de kwalificatie.

* Menig scheids had de goal van Dost niet afgekeurd, NL was dan door
* Had die Franse keeper die bal niet bij Toivonen in zn voeten gespeeld in de 90e minuut, dan was NL door
* Was onderling resultaat leidend (wat doorgaans zo is), dan was NL door

Je kan dan wel concluderen dat het Zweden flink heeft meegezeten en NL niet bepaald. Waren die twee eerste, hele kleine momenten die jezelf niet kan beinvloeden, anders uitgepakt dan had NL op 5 punten boven Zweden geeindigd in de poule. Had iedereen geaccepteerd dat we achter Frankrijk stonden, maar dan hadden we een hele redelijke kwalificatie gespeeld.
3 -1
PJK54
Opvallend overigens dat er maar 1 in NL spelende speler was opgesteld tekenend voor de aftakeling van ons voetbal?

Deze wedstrijd was eigenlijk een inhaalrace die niet haalbaar was daarvoor hebben Hiddink en Blind te veel voor verknoeid in voorgaande wedstrijden. Het keuzebeleid van de KNVB moet nu echt op de schop niets geen vriendjes meer die wel een leuk baantje krijgen maar een coach + staf met macht.

Zo nu gelijk een grote bezem door de kliek beginnen met afscheid nemen van de "oudjes" en starten met spelers die echt willen en het spelen in Oranje een eer vinden. Verder een compleet nieuwe staf die keihard zijn en spelers die niet willen gelijk afschrijven, we hebben spelers nodig die voor elkaar door het vuur gaan en geen eenlingen die voor hun ego voetballen.
0 0
fanforeffer
ik hoop dat Die topcoaches Advocaat en Gullit ook oprotten. dikke sukkels.totaal verkeerde visie.
2 0
kleinedraaicirkel
Hoort in de top 5 beste Nederlandse voetballers aller tijden. Lekkere nuchtere jongen uit Bedum, iedere dag braaf op de fiets op naar school en dan lekker ballen.

Een uitstervend ras zijn mannen als Robben. Zal die wedstrijd van hem tegen Spanje (1-5) nooit vergeten. Pure machtsvertoning en speelde een verdediging helemaal kapot.
2 0
Oeroeboeroe
Medum bestaat niet als plaats. Bedum wel en ligt onder de rook van het mooie Groningen in noordelijke richting.
0 -1
kleinedraaicirkel
autocrrectie
0 0
4xEC1
Wat vonden jullie van Ryan Babel de laatste 2 interlands? Ík zou hem i.i.g. graag teugzien bij Ajax....
2 0
Bensco
Kleine foutjes van Blind en Hiddink verbloemen het echte probleem en dat is dat men koppig probeert om 4-3-3 te blijven spelen zonder fatsoenlijke buitenspelers. Robben was de enige met een bepalend vermogen. Loopt hij niet, loopt de aanval niet. Loopt hij wel, loopt de aanval ineens een stuk beter. Nu is hij pleitte en gaat het helemaal janken worden op de flanken. De KNVB moet die Hollandse koppigheid eens opzij zetten en gaan beseffen dat die Hollandse school geen prijzen gaat opleveren. Van Marwijk zag dat en besloot met een 4-2-3-1 formatie te werken en Van Gaal beaamde dat door met 5-3-2 resultaat af te leveren. Tijd om ds formatie aan de selectie aan te passen ipv andersom.
4 -4
maikelklaassen
van basten speelde al 4-2-3-1 op het EK, v marwijk is daar mee door gegaan.
0 0
DS
Zoals je gister de eerste helft gezien heb maakt een systeem niet uit. Ajax heeft dat vorig jaar in de EL ook laten zien.
Als je er maar met zijn alle als een collectief ervoor gaat.
1 0
Bensco
Houd er wel rekening mee dat je Robben gisteren nog had. De nieuwe generatie buitenspelers zal hoogstwaarschijnlijk bestaan uit Depay, Babel en Promes. Thats it, dat zijn straks je 3 opties op de flanken. En dat is nog mits iedereen fit is en Babel over 2 jaar nog wel een serieuze optie is want hij is ook al oud aan het worden en zal snel afbouwen. De kwaliteit op de flanken is ronduit dramatisch, zeker in vergelijking met de jaren daarvoor. Je mag nog hopen dat Kluivert goede stappen gaat zetten en El-Ghazi een opleving krijgt anders gaan ze straks nog middenvelders plaatsen als buitenspelers ook.
0 0
geDaante
Heeft niks met de formatie te maken, maar met de invulling daarvan, die kan je 'Cruijjiaans' invullen zoals Barca deed en Bosz voor een flink deel deed, of je voert het uit a la de KNVB/Van Gaal/De Boer/Van Marwijk. Dat is nogal een verschil. Helaas kiest men in Nederland voor laatstgenoemde kansloze, laffe en zwaar verouderde visie, die helemaal niks met de oorspronkelijke Hollandse School van doen heeft. Deze heeft Cruijff met zich meegenomen naar Barcelona toentertijd, met als logisch gevolg een heersend Barcelona niet lang daarna.

De opbouw, het spelmaken, het combinatiespel, het spel met én zonder bal bij 4-3-3 moet heel anders dan men in en met Nederland doet.

Het ligt dan ook in eerste instantie aan de zwaar verouderde visie, en de visie van de verkeerde man (Van Gaal ipv Cruijff), en de coaches en jeugdtrainer die daarin opgeleid worden. Hoe goed je spelers ook zullen zijn, als je het niet aanpakt bij die bron, wordt het nooit meer wat.

Je vergeet verder dat dat 5-3-2 alleen tegen het op dat moment (mentaal) zeer zwakke Spanje werkte, en verder niet. Al die opvolgende wedstrijden moest er geswitcht worden naar 4-3-3 om het meer te laten draaien en scoren.
3 -4
Bensco
Het is wel grappig dat jij Cruijff aanhaalt maar Cruijff hanteerde zelf ook vaak een 4-2-3-1 formatie met een ruit voorin de aanval. Zoek zijn uitleg op YouTube maar eens op:

https://youtu.be/620nI07DHDw

Laudrup heeft trouwens deze formatie door ontwikkeld en heeft een speelstijl ontwikkeld waarbij je dominanter kan voetballen. Van Marwijk zag er een counter techniek in maar Laudrup en Cruijff meer een aanvalstactiek.

En als je al doelpunten gaat nakijken van het WK 2014 en bekijkt welke tactiek er is gehanteerd kun je al snel de conclusie trekken dat de meeste vielen in een 5-3-2 formatie. De 5-1 tegen Spanje en 3-2 tegen Australië werden namelijk volledig in 5-3-2 gespeeld en telden al 8 van de 10 doelpunten in de poulefase. Omschakeling naar 4-3-3 leverde nauwelijks doelpunten op. Van Gaal had er misschien wijzer aan gedaan om 3-5-2 te gaan spelen in de omschakeling maar met de korte voorbereiding die Louis had was dat misschien teveel gevraagd.
1 0
Minsc
Ach, het systeem. Zou het niet gewoon met kwaliteit te maken hebben? Had je Vilhena en Wijnaldum op het WK willen zien schutteren? Ik niet.
0 0
Bensco
Dat is mijn hele conclusie juist. Laatste zin van mijn tekst "Tijd om de formatie aan de selectie aan te passen ipv andersom." Als je met spelers als Vilhena en Wijnaldum (vind ik geen verkeerde voetballer trouwens) het WK wil halen moet je een oplossing gaan vinden voor het gebrek aan kwaliteit. Nou denk ik dat we wel genoeg keuzes hebben aan middenvelders maar aanvallers hebben we bijna niet meer. Promes, Dost, Janssen, Babel en Depay zijn de enige. Dat zegt toch al genoeg? We komen flankspelers met doorslaggevende kwaliteiten tekort dus 4-3-3 spelen kan helemaal niet
0 0
foroloca
Jeetje ben ik blij dat ik die top generaties heb meegemaakt van De Boertjes tot aan De grote vier. Arme jeugd van nu moet het stellen met een stelletje volgevreten passie- en talentloze jochies. R.I.P. NL elftal/voetbal.
7 -2
Ruff Rhythim
De Playstation generatie....
1 0
Vos
Ik was in 2010 14 jaar
Nummer van cruijff
Dus nu besef ik ook gewoon hoe speciaal het is dat ik een wk finale van Nederland heb mogen meemaken:)
0 -1
geDaante
Relatief talentloos oké, maar dat zogenaamde gebrek aan mentaliteit heeft vooral met de laffe coaches te maken, die controle boven alles plaatsen, balbezit om het balbezit spelen, met als gevolg risicoloos breed en terugspel. Men ziet dat overigens als minder risicovol, terwijl breedteballetjes juíst risicovol zijn, maar dat snappen die voetbalnitwits dan ook weer niet.

En zo slecht als men het Nederlands elftal afschildert, is ook overdreven. Er wordt veel te snel gedaan alsof ze er helemaal niks van kunnen, men gebruikt dat als excuus om lekker laf en op zeker te gaan spelen. Tegen Zweden, toen men wel moest aanvallen, ging de schroom er dan ook al meer af. Heeft puur te maken met hoe de coach de spelers het veld instuurt
4 -1
MichelAngelo66
Kwalitatief is het wel wat minder denk ik, maar inderdaad niet zo dramatisch als men doet voorkomen. De hele insteek is gewoon niet goed zoals je zegt. Gisteren is er in ieder geval de wil om naar voren te spelen en dan heb je eigenlijk geen kind aan Zweden. Het loopt dan nog niet optimaal, omdat ze normaliter in de slaapstand kunnen spelen. Je zag het bij Bosz ook... Ajax moest in de beginperiode wennen dat ze niet meer doelloos rond konden spelen zoals onder de Boer.
Nu in Oranje even geduld hebben. Het gat achter Sneijder en vd Vaart is niet goed ondervangen, maar dat komt wel weer. Net niet spelers als Depay, Promes, Lens, Wijnaldum en Vilhena (hoewel ik die nog wel het voordeel van de twijfel wli geven) niet meer oproepen of hooguit gedogen als overbrugging. Achterin spelers als Martins Indi, Janmaat, Rakiriki... weg ermee.
0 0
foroloca
Mee eens Advocaat was eigelijk slechtste coach die KNVB had kunnen aanstellen die staat niet bekend om enig tactisch vernuft. Co Adriaanse hadden ze voor die wedstrijden moet aanstellen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik ben nooit fan van Robben geweest, maar wel respect voor zijn prestaties en carrière. Alleen hoe die commentator bijna met zijn pik in zijn hand 1000 keer zijn naam zei en iedere open deur in het boekje open trapte en zijn fantasieen openlijk beleefde was gewoon stuitend, gadver. Ik was meer fan persoonlijk van Overmars, wat meer een teamspeler was en in de kleine ruimtes niet zo'n one trick pony.
3 -9
Ajax27
Die one-trick-pony is wel de enige speler die al zo ontzettend lang op het allerhoogste niveau heeft gespeeld en nog steeds speelt. Doodzonde dat een jongen met zoveel talent zoveel blessures heeft gehad. Blijft gewoon een speler van absolute wereldklasse. Dat je als pessimist, en met je eeuwige roze-ajax-bril een speler uit de nineties gaat vergelijken met een buitenspeler van nu... tja zo kan ik wel een heel elftal van spelers opnoemen van spelers waar ik meer fan van was dan wat er nu staat, in zowel Ajax 1 als Nederlands elftal. Maja we leven in 2017 en dan zie ik maar 1 NL elftal voetballen waar 1 buitenklasse speler bij zit, Robben.
3 0
ziz0u.
wel mooi dat ie zei, de man van glas heeft het het langst volgehouden
0 0
Ajax4proud
Haha, ja hij is recht voor zijn raap. Mooie speler man!
0 0
Ajax4proud
Als je het verhaal had gehoord dan weet je waarom hij zoveel keer genoemd werd. Zijn acties zorgen er wel voor dat heel Oranje beter presteert. Je zal straks de volgende kwalificatie voor het EK zien hoe Robben gemist word. Mark my words!
0 0
ram
Toch een mooie avond door dit indrukwekkende afscheid van Robben. Mooi om zo'n icoon zijn hele carrière gezien te hebben. Bedankt Arjen!
7 0
AFCA1510
Wat een gemis wordt deze man. Wat een strijder. Wereldspeler.
4 0
Dexy
Wat een verademing om Blind op die 6-positie te zien spelen. Kwam het veldspel duidelijk ten goede. Eindelijk zag je weer eens veel passes door de as.

Nu nog die twee halven (of ten minste 1 van de 2) vervangen door een echte spelmaker, en het spel in de as begint weer ergens op te lijken.
8 -2
foroloca
Prachtig hoe hij telkens breed speelde en zag je die voorzet op die Zweedse spits. Wereldklasse.
0 -7
Fredschuit1
Jammer dat we niet meer van Robben kunnen genieten. Deze geweldige Speler hebben we voorlopig niet klaar staan. Hoop dat de volgende bondscoach nu gaat bouwen aan een nieuw NL's elftal. Jongens als Van Persie, Sneijder, Nigel de jong, Babel, Van der Vaart en Huntelaar niet meer oproepen maar bedanken voor bewezen diensten. Nederlands elftal heeft een frisse wind en nieuwe start nodig.
2 0
Ismael Urzaiz
Het lijk van Arjen Robben houdt ons al jaren op de been. Die man is al 13 jaar de beste bij Oranje. Een van de allerbeste spelers die we ooit gehad hebben.
1 0
Bobbaasje
Younes ruilen met Robben.
7 0
AdK
We gaan het zien de komende jaren. Het vertrek van een icoon als Robben, kan ook een zegen zijn voor het 'team'. De eerste helft liet zien dat er best collectief gespeeld kan worden als team.
Nu is de vraag wie er "opstaat" in de komende jaren.

Als het allemaal zo gemiddeld is, wellicht dan eens meer als team presteren ipv te leunen op een "grote 1,2,3 of 4"!!!
0 0
Prethoofd123
Ga die Robben toch wel missen hoor! Vooral ook omdat we het nu met wannabe straat gangstertjes als Depay en Promes moeten doen op de flanken.
15 0
Ajax4proud
Depay, liever Babel op zo'n leeftijd!
0 0
Tinus
Veel meer drive die Babel, dat zeker. Maar uiteindelijk is ook bij hem te zien waarom hij nooit werd geselecteerd. Veel onnodig balverlies, te weinig diepgang en passes vaak achter de man. Niettemin blij dat hij erin stond ipv depay.
1 0
Ajax4proud
Ja klopt ook wel, maar dat heb ik voor lief. Hij staat er wel zonder te laten zien van hé ik ben de beste en nonchalant zijn, dat heeft Depay wel terwijl hij dat na lange na niet is.
0 0
Pierre Heno
En vanaf nu heeft Oranje dus geen enkele internationale topspeler meer in de gelederen. Nu zijn we echt hooguit 2e rangs. Het is even wennen maar ach bijna de WK titel in 2010 en dikke 3e in 2014 ...niet sleggt toch? En nu een jaar of 10 een pannetje pap generatie met coaches die vooral op spelpatronen hamerden( balbezit tot in het oneindige, tikkie terug etc etc, de bal tot over de doellijn breien en ga maar door) i.p.v. op oplossend vermogen en mentaliteit. De talenten komen er vast weer aan maar ook nieuwe trainers en coaches zijn bijzonder nodig , coaches die spelers de ruimte geven om oplossend vermogen te ontwikkelen en zo spelers te worden die oplossingen in het veld tijdens de wedstrijd bedenken en daardoor zeer moeilijk te verdedigen zullen zijn. Robben was er zo eentje. De echt goede trainer coaches weten hoe ze de echte talenten moeten begeleiden en wat ze nodig hebben. Die coaches hebben we niet meer in Nederland. Wel kunstgrasvelden waardoor veel talenten eerder zullen vertrekken en buitenlands talent komt niet meer naar de klompetitie die daardoor zwakker en zwakker zal gaan worden. De kunstgrasclubjes sproeien zo min mogelijk want dan blijft het veld lekker stroef = meer kans tegen de betere ploegen maar ook meer kans op ernstige en langdurige blessures waardoor carrières al in de dop worden gesmoord. Talenten gaanweg/ blijven weg. KNVB bedankt! Trainercoaches : bedankt.
3 0
jollie18
Oranje is nu definitief dood.
7 -3
martin1234
Ik heb de eerste helft van de jaren tachtig nog meegemaakt. Dat was drie maal geen plaatsing voor een groot toernooi. En euh, toen ineens kampioen.
1 0
Middenweg401
Maar dat jeugdteam met Van Basten, Rijkaard en Vanenburg stond wel te boek als zeer talentvol (internationale maatstaven). Nu is er ook talent, maar geen super talent.
2 0
Ismael Urzaiz
Stuk meer kwalificatieplaatsen ter beschikking tegenwoordig. We moeten het niet overdrijven maar ook niet bagatelliseren.
0 0
Dwergje48
Nee joh. Gewoon even een flinke dip. Hier komen we echt wel van terug hoor.
1 0
Pierre Heno
de dames niet gelukkig. Houden we toch nog wat om voor te juichen.
0 0
jollie18
Hopelijk blijven die het goed doen:-)
1 -1
Mr.P.
babel had meer wedstrijden mee moeten doen, wat een gevaar is hij geweest voor de tegenstander en doelpunten! prettig om naar te kijken, jammer dat de rest niet mee kan behalve robben
2 -1
DirkvanDam
Goal Dost afgekeurd: geen winst Oranje tegen Zweden... dit is dus doorslaggevend geweest...... video arbitrage is toch echt een must!

2 -3
Puurvoetbal
Onzin, Zweden uit kan je gelijk spelen. Van Frankrijk verliezen uit en thuis is normaal. Bulgarije uit, dat was de angel. Grote fout van Blind om een 17 jarige die nog maar net in het eerste van Ajax speelt op te stellen. Achteraf is het eigenlijk een schande en kost ons deze wedstijd de kwalificatie.
0 0
Suarez16_
Had dost zijn arm niet moeten gebruiken....
0 -4
Pierre Heno
Ja! natuurlijk ..dààr lag het aan! We zijn genaaid door domme pech...allemaal pech , pech pech en nog eens pech ( zou Van der Sar zeggen)
0 0
Mözil
Klinkt inderdaad dom pech, maar het heeft ook niet mee gezeten. Buiten ons puntverlies om: afgekeurde goal in Zweden, Zweden dat met heel veel geluk in de laatste minuut wint van Frankrijk en Luxemburg dat Zweden 8x laat score , waaronder de 1 0 een onterechte penalty. Nee daar ligt het niet aan maar helpen doet het ook zeker niet.
2 0
AJAIXIXIXI
"de man van glas heeft het het langste vol gehouden" haha legend!
8 -1
Noxin
Luxemburg 1-1 tegen Bulgarije. Dan vraag je je toch af hoe ze er tegen Zweden met 8-0 af gingen.
7 0
mgtow
Matchfixing. Semi profs omkopen is niet zo gek duur.
5 0
Mr.P.
matchfixing is tegenwoordig normaal, het is gek als je het niet doet
4 0
AjaxDordt
''Vermoeden van matchfixing, want je hebt daar geen bewijs voor natuurlijk''
0 0
Bobbaasje
Allemaal de schuld van Bergkamp.

Bedankt Arjen! We zullen je echt brood nodig missen.
6 -1
godenzonenssuper
Heel veel van wat er de laatste jaren verkeerd is gegaan in de arena is inderdaad de schuld van Bergkamp.
1 0
godenzonenssuper
Ook meteen afscheid nemen van Janssen en Wijnaldum?
8 0
Suarez16_
Hahahahaha.
1 -1
JordyAjacied
Moest ook zo zijn dat Robben de 2 goals voor zijn rekekening nam.
3 -1
MichelAngelo66
Het is toch wat.... We zijn inmiddels op het niveau beland dat Robben geadoreerd wordt als de speler van de eeuw. Hij heeft echt het maximale uit z'n carrière gehaald, erg knap, maar ik heb altijd een hekel gehad aan z'n spel. Rémy. Voormalig man van glas.
respect voor hem verder, maar ik heb niet zoveel met hem. Dat geslijm nu met z'n familie. Tjezus wat een gezeik.
1 -11
martin1234
En nog PSV-er ook heh. Dat vergeten mensen vaak.
0 0
AjaxDordt
Dat is inmiddels 15 jaar geleden man, get over it
0 0
martin1234
Hey, ik ben Ajacied in Brabant. Voorouders uit Amstelveen.
0 0
godenzonenssuper
Dan zap je toch weg?
3 -1
MichelAngelo66
Doe ik ook. Dit soort Kuijt gedoe heb ik niks mee.
2 -2
JordyAjacied
Respect voor Robben.
2 -1
Mr.P.
wat iemand al eerder zei, toch 6 van de laatste 7 wedstrijden gewonnen, goed resultaat van advocaat
0 0
blava
Hopeloos gefaald tegen Frankrijk uit de wedstrijd waarom het ging. Winnen van Luxemburg, Bulgarije enz is niet echt een prestatie.
0 0
Mr.P.
robben, wat een gemis als hij er niet meer is, de oplossing voor alles geweest
1 -1
achterlijn
Als je ziet wat Robben nog voor een drive heeft is het lachwekkend hoe die andere 9 liggen te slaapwandelen, die kunnen het tempo van Robben allemaal niet aan, sommige spelers lijken net alsof ze aan het slapen zijn zo traag gaat dat bij die gasten
3 -1
Erik1966
mooi hoor! Was een unieke generatie
0 -1
Suarez16_
"Uniek" mogen de veters nog niet strikken van "Cruijff, Neeskens, hanegem", "Van Basten, Rijkaard, gullit" en de "midden jaren '90 generatie uit Mokum". Aub zeg. Deze is gewoon bedroevend.
0 -2
ram
2e en 3e van de wereld... Dat is meer dan wat de namen die jij noemt bereikt hebben. En dat met mindere medespelers. Je kunt ook alles downplayen...
0 0
Suarez16_
Ja? Vgm generatie Neeskens en Krol gewoon 2x 2de. Generatie Van Basten won de enigste prijs en later nog een halve finale op pingels er uit. Generatie 95 halve finale WK en halve finale EK op pingels er uit.
0 -1
grannig mokum1
Hoezo bedroevend? Het zit gewoon niet meer in, in dit Nederlandse elftal dit is de niveau wat wij moeten mee doen, zo is dat nou 1maal....
0 0
Dexy
Robben bedankt
3 -1
AjaxDaniel
Robben legende
14 -4
MichelAngelo66
Hou toch op man.
2 -17
NouridolbergNeres34
Toch mooi dit voor Robben respect hoor voor die man wat hij heeft laten zien in al die jaren
4 -1
Mr.P.
goed vrijlopen en juiste moment aanbieden om daarna een gat in de verdediging te vinden en te scoren om 7 doelpunten te halen was de opdracht en die opdracht is hopeloos gefaald
0 0
achterlijn
En Babel presteert beter dan Depay, laat Babel maar staan daar
4 0
Erik1966
Heb vandaag best genoten van Oranje en het publiek.
4 -4
RS01
Dit is toch echt helemaal niks, zeg. Het is voetballend gewoon echt zo dramatisch. 90 minuten, dit is het resultaat:
- 0 goede voorzetten. Aké en Tete, technisch en voetballend gewoon dramatisch.
- 0 goede combinaties.

Jansen, Wijnaldum, Rekik, vDijk, Janmaat, Ake, Tete - technisch om te huilen. Allemaal lekker blij doen, omdat ze zo hard hun best doen.

Dit is niet waar wij in Nederland groot mee zijn geworden.
1 -1
ram
Welke wedstrijd heb jij zitten kijken? Ik heb een paar geweldige aanvallen en combinaties gezien hoor!
0 0
AjaxDaniel
Alles zal veranderen zodra onze verlosser Dijks wordt opgeroepen voor Oranje
1 0
Keffie L
We beleven donkere tijden en het wordt straks nog donkerder als onze enigste wereldtopper het voor gezien houdt en wij verder moeten met deze zeer armoedige lichting.. Geen enkele speler van wereldklasse of in ieder geval de potentie heeft om daar te komen..
2 0
achterlijn
Vanmiddag zei ik nog dat ake linksback moet, maar nu ik die jOngen zie voetballen... NEE hij is een waardeloze back die teveel terug en breed speelt, hij kan zijn man niet voorbij en dan heb je er niks aan, dan is sinkgraven daar toch duidelijk beter als ake
2 0
Mr.P.
geleerd van fdb, controllerend spelen tegen een counterploeg
0 0
Mr.P.
ze maken geen ruimte voor elkaar, waar is propper? waarom is ake nogsteeds opgesteld? waarom stel je dost op als je geen echte vleugelspitsen op met voorzetten? waarom staat vilhena nooit aanspeelbaar op zn gevaarlijkste plek en moet hij steeds aan de buitenkant de bal komen ophalen? waarom wijnaldum niet in de 50e gewisselt toen hij echt geen nut meer had? en zo kan ik nog wel even doorgaan..
0 -2
MichelAngelo66
Propper is geblesseerd slimmerd.
2 0
Mr.P.
was al gezegd mafkees
0 -4
MichelAngelo66
Tja zoveel op te merken, maar niet weten wat er aan de hand is.
2 0
Heiko
Propper is geblesseerd
2 0
Mr.P.
oh ja dan houdt het op, die had je echt goed kunnen gebruiken ipv wijnaldum :/
0 0
Erik1966
Hij wint toch 4 van de 5 potjes, die kleine advocaat
1 -2
Tufono
Slaapverwekkend en weinig diepgang!
1 0
Mocrodammerr
statistisch gezien heeft Dickie het niet slecht gedaan.
0 0
Mr.P.
ik wil graag niveau babel en robben kopieeren, copy paste en je elftal kan scoren
0 0
Nagilahava
Overigens Dost valt goed in.
1 -1
Mr.P.
als dost goed invalt dan kan hij beter nu gaan scoren anders is het een waardeloze wissel geweest
1 -1
MelleAfca
Wow ja klopt logica dit
0 0
Mr.P.
spuit elf
0 0
Nagilahava
Met die voorzetten van Aké is dat onmogelijk en die hakballetjes van Vilhena
1 0
Mr.P.
ake eruit ?
0 0
NouridolbergNeres34
Kan niet is al 3keer gewisseld
0 0
Dexy
Moet zeggen dat Dost veel meer laat zien dan Janssen
0 0
witchmaster11
een heel interessante discussie op radio een vanmiddag , dat men van af de grond opnieuw moet worden opgebouwd er werd een flink aantal ajax talenten op genoemd waaron vooral frenkie werd genoemd en ook stonden ze stil bij onze appie ook al z.n groot talent ....gvd ik mis die knul nog gewoon
1 -1
martin1234
Appie was in principe helemaal niet zo een groot talent. Twintig jaar negen wedstrijden als invaller in de eredivisie, één doelpunt in de KNVB beker tegen FC Zwolle of wat was het? Aardig maar nou niet echt indrukwekkend. Het lijkt wel of zijn talent exponentieel is toegenomen na zijn hartstilstand.
0 -4
ram
Hou op man. Nouri was een bizar talent. Hij is wel laat gebracht maar dat zal met z'n fysiek te maken hebben gehad. Misschien een verkeerde keuze, misschien niet. Maar dat lage aantal wedstrijden doet niets af aan de potentie.

Als ie ook nog groot en sterk was geweest, had ie op z'n 19e basis bij Barca gestaan en op z'n 22e de Gouden Bal gepakt.
0 -1
martin1234
Pfffff....Ja hoor echt!! Kom op, het wordt steeds erger met die Nouri. Nog even en het was de nieuwe Cruijff. En ja niemand kan dat ooit meer tegenspreken want hij zal niet meer voetballen. En als iemand kritiek levert dan is dat zoiets als heiligdomsschennis.
0 -1
ram
Je mag best reëel zijn maar jij praat onzin. En opmerkingen als "die Nouri" zijn gewoon heel naar. Redelijk walgelijk hoor.
0 0
Bensco
Alle sympathiek ten zijde durf ik toch echt wel te zeggen dat Nouri een van dan wel niet het grootste talent was van Nederland. Appie liet Feyenoorder klappen op varkensoord, was de smaakmaker van de oranje jeugdelftallen en kreeg niks voor niks de gouden stier van 16/17.
0 -1
martin1234
Gouden stier, die prijs hebben meer spelers gewonnen die nu niet direct internationale allure hebben verworven.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_Stier_(voetbalprijs)

Dus nee, ik durf van mijn kant echt wel te zeggen dat de beoordeling van het talent van Nouri enigszins subjectief is.
0 0
MSwertz92
Ik denk dat er niet zoveel verschil zit tussen Frenkie's talent en Nouri's talent.
0 0
Bensco
Ja ik wel. Frenkie heeft een goede techniek maar een briljante voetbal intelligentie, Nouri had echter een fenomenale techniek alsmede een uitstekende voetbal intelligentie.
0 -1
DirkvanDam
nooit gekeken zeker..... talent van de de JP league!
0 0
martin1234
Jupiter League, ahum, tja... Sorry hoor, maar als je op je twintigste tot negen hele wedstrijden in de Eredivisie komt, dan ben je niet direct een aanstormend supertalent.
0 0
JesseMKB33
hahaha
1 -1
Erik1966
Op zich prima overwinning (als het zo blijft) Waardig afscheid voor Robben.
0 0
Keffie L
Begon al met die kut opstelling, Advocaatje moet lekker op zijn centjes zitten en op pensioen gaan.
0 0
NouridolbergNeres34
Jammer dost
0 0
Red Devil
Zweden laat Oranje gewoon lekker rond hobbelen en loert op een countertje.
1 0
martin1234
Zolang ze onder de zeven blijven is het goed voor ze. Prima, krijgen we i.i.g. wat ranglijst en potten puntjes voor de volgende kwalificatie.
0 0
Kingoffdatoilet
Toen Janmaat er in kwam wist ik zeker. Dit wordt niks
1 0
Nagilahava
Wat een drama wissel beleid.
2 0
Tinus
Het is echt lachwekkend slecht en lachwekkend laat
0 0
NouridolbergNeres34
die zweden zie ik ook het wk niet halen, gaan er zowiezo af in de playoffs
1 0
ram
Ik hoop dat ze degraderen.
0 0
witchmaster11
laat die vilena in godsnaam in rotterdom blijven aub
2 -1
Keffie L
Maar hij is zo lekker vel..
0 0
AjaxDaniel
Jammer boys maar de winst is belangrijk voor kwalificatie EK 2020
0 0
DS
lekker aanvallende wissels ook! Hahaha
2 0
DeWijsneus
Tete liet exact weer zien waarom hij ongeschikt was voor Ajax. Verdedigend zeker goed maar de rest, o help zeg.
7 0
Mocrodammerr
waar is die strijd en inzet gebleven?
2 0
Patajax
in de kleedkamer. maar is toch logisch. de jochies spelen bij hun club nauwelijks. dan ben je snel moe he
1 0
Mocrodammerr
bal mag op zn minst vooruit worden gespeeld. ik zie rekik vaker aan de bal dan de aanvallers.
2 0
Patajax
ik kap ermee. Wordt toch niks meer
0 0
DeWijsneus
Klopt, staan gewoon weer stil. Zucht.
1 0
witchmaster11
janmaat hahahahaha
3 0
stefanwillem
Woehahaha rechtsback voor jawel een andere rechtsback
1 0
Dexy
Daar hebben we Davy!
1 0
amthree
advocaat heeft het dus al opgegeven met janmaat er in te brengen...
1 0
widmfan7
Wijnaldum 70 minuten te laat gewisseld. Voegt echt nooit wat toe en speelt altijd ongelofelijk.
2 0
NouridolbergNeres34
Kom op davy ram er er nog een paar in
0 0
lf87
JANMAAT???
2 0
Patajax
2-0 toch. We winnen. goed toch?
0 0
grannig mokum1
Ja vind ik ook, en er zit gewoon niks meer in,
1 0
witchmaster11
als ik klaasen was kon die hele advocaat me kont kussen .
0 -1
ram
Klaassen mag blij zijn dat ie erbij is..
0 0
AFCA1510
Amen
1 0
Patajax
lekker rustig de wedstrijd uitspelen. totaal geen intentie meer om meer te scoren
0 0
witchmaster11
de generaal zag het aan met johan aan zijn zijde en huilde diep , ff kijken of het nu weer regent
0 0
MichelAngelo66
Die Vilhena en Wijnaldum voegen echt helemaal niks toe. Nooit meer selecteren die gasten. Net als Promes, Lens en al die andere fluimen.
4 0
DelPiero
Dost zoveel beter. Legt iedere bal goed neer.
1 0
NouridolbergNeres34
Tikkie terug tikkie breed
0 0
grannig mokum1
En wat denkt je? Dat ze ff dat 7-0 ff weg poets? Dit is de niveau van Nederlandse elftal
0 0
DS
Je ziet dat het op is en je wisselt niet. Dan wil je er gewoon niet voor gaan.
2 0
Keffie L
Advocaat heeft de Keizer virus opgelopen, wachten met wisselen als iedereen het stadion heeft verlaten.. Ach ja het is al over helaas
2 0
stefanwillem
Wacht anders nog ff met het inbrengen van een scorende middenvelder achterlijke tuinkabouter
1 0
witchmaster11
dit is het einde dat doet de deur dicht daar zijn geen woorden voor dit is tralalalal lalalal
0 0
Patajax
zeer zwakke 2e helft.
0 0
Dexy
Die Berg is echt zo'n verschrikkelijke kwal
0 0
RedFeather
Dan moet je scoren en stel je Jansen, Vilhena, Wijnaldum, Tete en Aké op...
0 0
Keffie L
Tikkie breed
0 0
NouridolbergNeres34
Waar blijft klaassen dickie..
0 -1
de-Ajacied
Wat heeft die Ake in het Nederlands elftal te zoeken
0 0
ajax4ever01
Wat heeft Oranje op het WK te zoeken?
3 0
godofajax1900
Alleen robben doet wat 10 wissels graag
0 0
witchmaster11
ppfff nu loop Klaasen pas zich warm prutser uit den haag ,maar ik komt zowie niks behoorlijks uit den haag (uitzonderingen zoals Ajacieden uitgesloten )
1 0
godofajax1900
Zweden laat eens zien hoe jullie die 8-0 hebben verdient het lijkt wel een gekochte wedstrijd is geen eerlijke wedstrijd geweest
1 0
Turbo
Zag t tegen Vitesse ook al, maar er ligt weer een waardeloze grasmat. Hoe dat mogelijk is blijft mij een raadsel.
2 0
ajacied93
de vele concerten in de JC Arena werken niet echt mee.
0 0
ajax4ever01
Tikkie terug tikkie breed grasmat
0 0
Redrum
Wijnaldum is echt de hele kwalificatie al extreem slecht
2 0
Patajax
de power van de eerste helft is eruit. zweden komt al meer en gaat straks scoren
0 0
Petervandersluis
Je ziet dat vilhena gaat schieten en je denkt doe het nou niet, maar toch doet die het
0 0
Keffie L
Tyf die overschatte Wijnaldum gauw eruit!
0 0
NouridolbergNeres34
Haaal wijnaldum er aub vanaf zeg
0 0
SnakeDoc
Bedankt Snoeks wij kunnen niet rekenen natuurlijk.
0 0
DeWijsneus
Waardeloze vent. Krijgt zeker per woord betaalt.
2 0
SnakeDoc
Je zou het bijna gaan denken ja.
0 0
RedFeather
Klaassen 100 keer effectiever dan Gino
1 0
Petervandersluis
Het doet gewoon pijn aan m'n ogen hoe beperkt tete aan de bal is
4 0
Pierre Heno
Tete = Theetijd
1 0
Patajax
zwakke 2e helft
0 0
A-west
Wijnaldum , de grootste prutser op het veld,
3 0
Pierre Heno
Ook altijd zonder enige lef. Advocaat gaat waarschijnlijk 3 minuten voor tijd wisselen
1 0
witchmaster11
rooodddddddddddd
0 0
DeWijsneus
Lustig, wat verafschuw ik die knaap bah.
1 0
Toon meer reacties