O17-coach Vink en Ajax per direct uit elkaar

BvdPloeg, 06-10-2017 om 16:55, 33060 views, Ajax Showtime | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Gery Vink en Ajax zijn per direct uit elkaar. De coach van O17 had nog een eenjarig contract in Amsterdam, maar die dient hij niet uit.

Ajax meldt in een verklaring naar aanleiding van het nieuws dat beide partijen in overleg uit elkaar zijn gegaan. 'Er is geprobeerd het verschil van mening over de wijze waarop Vink zijn werkzaamheden moest uitvoeren op te lossen, maar dit is uiteindelijk niet gelukt.'

Vink werd vorig seizoen nog kampioen met Ajax O17, waarmee hij ook de Future Cup won. Hij was al meerdere jaren actief in de jeugdopleiding van Ajax. Vrijdagavond om 18.00 uur speelt Ajax O17 een uitwedstrijd in de competitie tegen AZ O17, daar is Vink al niet meer bij. Naar alle waarschijnlijkheid neemt de technische staf van Ajax O19 die wedstrijd voor zijn rekening.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
X-RaY
Winter en Spijkerman er ook gelijk uit, wegw3zen met die anti-voetballers!!
0 0
ElFlaco14
Waar blijven de jeugdtrainers die een jeugdspeler een schaar ff voordoen en juist passeerbwegingen stimuleren en tips geven in plaats van wat afleren en breed spelen.
Zie nl elftal nu, totaal geen creatieve spelers, alleen maar passers en spelers die zogenaamd positioneel sterk zijn. Daar hebben we er tientallen van. De Antonouchis worden dood gemaakt door deze trainers die alleen maar zekerheid willen, de hollandse ziekte tikken tikken tikken...Nederland heeft zieke trainers...er is genoeg talent...maar de jeugdtrainers zijn de grootste daders van de hollandse ziekte, ze denken enkel uit eigen belang, kijk hoevaak ik win ik ben een goede trainer. Ondertussen alle creatieve spelers op de bank want ze vormen een te groot risico op balverlies en dus kan zo een trainer verliezen. Begint al bij de fjes...bij de amateurs..daar moet iets aan gedaan worden..al die zieke trainers omscholen...om de hollandse ziekte uit te bannen.
1 0
Ozymandias
Tahamata, Witschge en Bergkamp zijn als techniek trainers in de bovenbouw actief.
0 0
Panama
Die van o16 is een goeie, volgens mij is dat wooter? Houdt die jongens super scherp en laat ze goed spelen. Al komt dit ook mede door Unuvar
0 0
je
Te laat voor Kees de Boer.
Heel jammer
0 0
Babangida83
Mooi: Aan de comments hieronder kun je precies zien wie de jeugdopleiding wat meer volgt en wie totaal niet.

On: hopen dat ze Willem Weijs terughalen. Ook Peerenboom lijkt me een goede. Het lijkt me goed dat het gross ex-profvoetballer is. Maar een gematigde toevoeging van niet ex-profvoetballers lijkt me goed voor de mix. Niets zo slecht als homogene groepen. Roets van vele problemen.
2 0
Pheadrus
Wijze woorden
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Zoek vlog- debuut van nouri en je ziet hoe belangrijk Vink was, niet alleen voor Nouri.
In de VI van vorige week stond een stuk over Salo Muller. Als je dan leest hoe Ajax om kan gaan met gerespecteerde mensen dan zakt je broek af. In '63 moest Ajax naar Duitsland en daar had fysio Muller moeite mee aangezien hij Joods is en familieleden zijn afgevoerd.Had Ajax niks mee te maken en Salo moest niet zeuren.
De man verdiende een appel en een ei en toen hij wat meer wilde zei Ajax: Nee hoor ga maar weg.
En zelfs ministers wilde door Muller worden behandeld omdat hij zo goed was.
Toen Cruijff naar Barca ging was het bestuurd boos. De moeder van Cruijff wilde naar Ajax blijven gaan ondanks dat Johan weg was, Had Ajax haar plaat op de hoofdtribune verplaatst, zat de moeder van Cruijff opeens vlak achter een paal.
Dit zijn dingen die beneden elk peil zijn.
Mooiste of beter gezegd lelijkste van alles: Zulke mensen zitten er nu nog steeds. Want Johan met kanker werd niet meer serieus genomen toen hij zei zich gepiepeld te voelen eind 2015. ''Niet zeuren ouwe'' Paar maanden later Johan kassiewijle.
Ook dit is Ajax. En roep niet: Cruijff wilde zelf weg. Cruijff met kanker geef je zelfs nog de hele club als hij dat wilde, maar alleen Jonk terughalen was al een brug te ver.
4 -1
Babangida83
Alleen denk ik dat Vink niet in dit rijtje past. Vink is een echte mentaliteittrainer. Misschien niet erg als begeleider, maar wie Ajax 017 gevolgd heeft vorig jaar, weet dat het voetballend onder elk niveau lag en in de verste verte niet leek op voetbal waar Ajax voor staat. Zie ook het stukje van Kees de Boer.
0 0
Ajax68
Vink is gewoon een goede trainer, altijd al geweest, heeft ontzettend veel en goed werk geleverd bij de jeugd van Ajax, maar Ajax zal wel weer ontzettend moeilijk doen, en dan wel te verstaan dat TH met Bergkamp en Quaali, die zonodig weer andere ideeën hebben over de invulling van de poppetjes.
Heel erg JAMMER, zo loopt ALLES wég onder HUN leiding, spelers én trainers !
2 -3
Turbo
Onzin. Inhoudelijk zeg je ook helemaal niks trouwens. je roept maar wat.
0 -1
Panama
Je verhaal klopt van geen kant, en iemand die op camera leuk tegen jeugdspelers doet is niet gelijk een goede trainer.
0 0
chrisjuhhh
Gezien jouw opmerking weinig op de toekomst dus .
Vink is nooit Hoofd trainer geweest enkel 2 jaar in de O17 voorheen de B1 die de Boer zijn plekkie koste en vertrok en zo zijn er meerdere spelers waarschijnlijk door zijn toedoen vertrokken
0 0
Jan Doedel
Ik ken m alleen van naam. Maar als ie zo slecht was waarom heeft ie dan zolang bij Ajax gezeten?
1 0
chrisjuhhh
als assistent is het een geweldige man voor die jonkies en dat deed hij gewoon goed , maar Meneer was een hele grote tegenstander van Jonk en heeft bij gedragen aan roddels puur om trainer van de B1 te worden ( nu O17) nou je zie het , dit is het eindstation .
2 0
Joseph
Geweldig! Zoals velen binnen Ajax, paste deze man niet bij onze mooie club.. Hoop dat het een begin is en dat dat ze snel bij Spijkerman en L'ami komen!
3 -2
Catenaccio
Wtf? Wie krijgt dit nu weer voor elkaar?
Zijn ze gek of zo. Een jeugdtrainer... kom op zeg
0 -1
Ajaxvooraltijd
Zou Overmars zijn eerste goede daad als hoofd van het technisch hart nu al hebben verricht?
5 -1
Panama
Exact wat ik dacht. Was het al langer wachten op
0 0
Pheadrus
Het Technisch Hart is verantwoordelijk voor transfers en het aanstellen van trainers. Ze treden dus wel op. Ik hoop dat ze een goede vervanger hebben, liefst een oud top voetballer zoals JC het wilde.

Laten we hopen dat Vink een mooie nieuwe uitdaging vindt.
0 -2
superman0313
Eindelijk, goede zaak!
0 -1
Afstandsschot
Geweldig nieuws. Belachelijk dat die man ooit geselecteerd is voor deze functie, dan begin je je toch af te vragen wat voor procedure Ajax daarvoor gebruikt.
0 -1
LezDeBoer
Hand van Overmars?
0 -1
Ajaxvooraltijd
Ja dacht meteen hetzelfde.
0 0
NouridolbergNeres34
Mooi!! Gery is meer wat voor psv
2 0
EVH
Kan hij lekker met Frank de Boer, Trustfull, Spijkerman, Bergkamp, L'Ami en Rekelhof gezamenlijk naar een volgende club.
5 -1
Babangida83
Ik behoud Bergkamp graag. Als die iets beter gemanaged wordt, denk ik dat het een topper kan zijn. Zou zich bovendien meer op individuele training moeten richten.
Bergkamp was als speler een toonbeeld van mooi voetbal, werd niet voor niets met Cruijff aan de grond van de revolutie, houdt van Ajax en is een Ajax-icoon. Laten we die ajb proberen te behouden. Bergkamp heeft nog veel te leren, maar mits op de goede plek neergezet, geloof ik niet zomaar dat hij onbruikbaar is.
1 0
Pheadrus
Goed verwoord. Bergkamp heeft een ongelofelijke erelijst. Hij heeft met de beste gespeeld en is door de beste getraind, ook door JC. Geldt ook voor Overmars. Wie kan beter dan deze twee inschatten wat goede Ajax trainers zijn en talenten/spelers die voor Ajax waardevol zijn?
0 0
SuperJood2016
Goed nieuws!
1 0
Ajaxvooraltijd
Gelukkig maar. Wat was dat een hielenlikker en een prutser zeg!
1 -1
chrisjuhhh
Zet Peerenboom op die groep dan komt het allemaal goed .
3 0
trodat4030
Is geen ex-Ajax speler, zal m niet worden helaas.. Derk Boerrigter maakt nog meer kans op die functie..
7 -1
chrisjuhhh
hahahaha morgen gelijk ff op aanspreken dan
0 0
Ajaxvooraltijd
Dat is best wel onzin. Net alsof die Gery ooit een bal recht vooruit heeft geschoten.
0 0
trodat4030
Dat is geen onzin. Elk team dat een nieuwe trainer kreeg sinds het vertrek van Jonk, kreeg een ex-Ajax speler als coach. Wooter, Knopper, Ogararu, Kluivert, die ging naar PSG, maar ipv Peereboom aan te stellen die allang bewezen had dat te kunnen, kwam de club opeens met Winter aanzetten en vervolgens kwam Heitinga (zonder diploma's en slechts een half jaar ervaring als assistent van Jong. FYI, Peereboom is volledig afgestudeerd en kan zó bij pakweg ManU of Barca aan de slag, diploma-technisch). Zeg jij maar dat er geen patroon is, ik zeg dat die er wel degelijk is.
9 0
AFCARSCA
Eens, maar ik vind dat Heitinga het niet onverdienstelijk doet als ik eerlijk ben.
1 0
Chesterson93
NU ja. Maar die krijgt de kans. Snap je de strekking?
0 0
DeWijsneus
Goed stuk, dank voor delen.
0 0
AFCARSCA
Balen hoor. Geen lange halen gauw thuis meer.

Misschien dat de jongens nu echt het Ajax spelletje kunnen leren, goede zaak dit. Bedankt Gery, tot ziens.
3 0
talent020
goed nieuws dit, Vink zijn visie heeft mij nooit kunnen bekoren
0 0
Pauw
En wat nou als hij #1 zou hebben gestaan met O17?
0 0
Bjorn
Betonne Gery, de groeten.
2 0
0184AFCA
Nu spijkerman en l’ami nog :p
4 0
Vlieske
Proost.
0 0
Koenniiee
Beetje te laat, maar oké, beter laat dan nooit. Willem Weijs of Peereboom had allang (bij Ajax) zelf voor een groep moeten staan ipv deze conservatieve Gery.
12 -1
godenzonenssuper
Mooi begin van het weekend.
2 -1
NouriVandeBeek
Kan heel goed met mensen omgaan, maar zijn sportieve werkwijze is niet geschikt voor Ajax
2 0
Ajaxvooraltijd
Kan heel goed hielen likken ja.
2 0
RaynoFischer
Pest Bergkamp nu dan eindelijk de juiste weg :p
2 0
iammike
Wou die de reet van Bergkamp niet afvegen?
12 0
Mikes
Blij dat meneer conservatief weg is.
Heb wel een vraag wie nu voor de groep? Iemand hier inzichten in of aanraders? Enige wie mij een goede trainer lijkt voor ajax jeugd (gebaseerd op zijn mening over voetbal) is vd Vaart, maar ik heb geen idee of hij een trainer is. Is ook geen aanrader voor nu o17 maar voor de toekomst.
0 -1
Babangida83
Van de topsportmentaliteit van Vd Vaart ben ik niet heel erg onder de indruk. Is met name goed voor de sfeer, denk ik. Goed voor erbij, maar meer ook niet.
0 0
Ajaxvooraltijd
Alles beter dan Gery de lampenkap.
1 0
JPM
Klasse, ciao Ger!
0 0
insectenverdelg
Tja Vink, beter naar Bergkamp lusiteren. :)
1 0
jaripettersson
Dat is geweldig nieuws!
2 0
Dexy
Kan hier niet rouwig om zijn. Vink is het schoolvoorbeeld van een trainer die zijn eigen regels/tactiek bepaalt en die volkomen lak heeft aan de Cruijff-speelwijze. Puur resultaatgericht betonvoetbal liet hij zijn jeugdploegen spelen.

Eigenlijk is het een goede zaak dat hij nu weg is.
9 0
3*stars*3
Beter toch? Als ik laatste jaren reacties las van de jeugdwatchers hier.
Leek mij wel handiger om in de winterstop te kappen en weet niet hoe de jonkies dit gaan voelen want hij leek mij wel een vaderfiguur voor de jonkies.
Kan mij paar jaar geleden filmpje herinneren op AjaxTV en daar nodigde hij alle spelers uit bij hem thuis.
Maarja gaat om kwaliteit van de trainer.
6 0
trodat4030
Qua persoon was het absoluut een prima kerel, ik heb ook geen persoonlijke hekel aan de man, maar zijn voetbalvisie en de mijne liggen net zover uit elkaar als de zon en Neptunus
5 -1
chrisjuhhh
Hij had beter aanspreekpunt kunnen blijven voor die gastjes daar was hij goed in .
0 -1
3*stars*3
Ja las aardig wat kritiek op zijn voetbalvisie.
Filmpje was destijds, van zijn tijd als trainer van jong Ajax.

off, Riedewald gewoon bank bij jong oranje...
0 0
Lekiam
Bergkamp hier ook iets mee te maken?
0 0
RaynoFischer
Zo ja, doet hij toch een keertje wat goed ;)
2 0
jaripettersson
Zou dit keer in zijn voordeel spreken.
3 0
altijdwelwat
8 jaar te laat ....matige trainer die altijd zijn eigen belang boven ontwikkeling van talent stelde.
3 0
Keffie L
GeDaante is nu aan het zuipen hoor ;)

Mooi nieuws natuurlijk voor de voetballiefhebbers!
4 -1
trodat4030
Daan rent nog eerst ff een rondje juichend door de stad! T is dat ik de conditie niet (meer) heb om zelfs maar het einde van m'n straat te halen, anders had ik met hem meegedaan.
6 0
chrisjuhhh
Lullig hoor ;) , maar nu Frank erop Peerenboom
0 -1
Keffie L
Haha precies het zelfde hier, begin al zwaar te hijgen als ik een rondje door de Jordaan loop :0
0 0
jollie18
Nu Bergkamp en Henreich nog
0 0
trodat4030
Halleluja!!!

Artikel nog niet gelezen, maar de titel van dit bericht beloofd héél veel goeds voor de club en jeugdspelers!

Edit: inmiddels de rest vd tekst gelezen, maar dat zegt eigenlijk niks. Maar who cares, zolang hij niet weg is omdat men binnen de club nóg meer op resultaat wilt spelen (kan dat wel?), hoef ik de reden ook niet te weten. Het belangrijkste weet ik. Wel jammer dat het niet een half jaartje eerder was gebeurd, dan had Kees de Boer nog gewoon bij de club kunnen zitten (ja, ik ben zwaar fan van Kees).
1 0
FlyingDutchMan
Balt Kees nu bij Swansea, of is dat niet door gegaan?
1 0
trodat4030
Jup, heeft daar een contract nu. Heeft het daar goed naar z'n zin, speelt alles in u18 (u19 competitie kennen ze niet in de UK) en ook de club is tevreden over hem. Houd AS maar goed in de gaten de aankomende dagen, dan leer je vanzelf meer (hint, hint) ;)
0 0
AFCA.
Er staat dat er een meningsverschil was over de wijze waarop hij zijn werkzaamheden moest uitvoeren. Lijkt mij dat ze het dan niet eens zijn met zijn resultaat voetbal aangezien het om de individuele ontwikkeling zou moeten gaan.
1 0
trodat4030
Dat zou raar zijn, want sinds het vertrek van Jonk speelde Gery zijn geliefde winnen-is-belangrijker-dan-ontwikkelen-voetbal. Dan hadden ze hem, zoals Willem Weijs, miv vorig jaar zomer al een andere functie kunnen geven. Ballen oppompen of hesjes wassen ofzo..
2 0
wolterx
Was dit geen leuk team voor Willem Weijs geweest?
4 -1
IboAFCA
Wellicht, maar hij zit net bij NAC O19
1 -1
wolterx
Dat weet ik, maar dit is een leuk team mits je er een trainer met de juiste en vooruitstrevende visie neerzet. Als je hem binnenboord had kunnen houden was dit een leuk team voor hem geweest.
2 -1
trodat4030
Helemaal eens, maar ze waren Willem al opzichtig naar de uitgang aan het duwen. Werd met de C2 (die nu u16 zijn inmiddels) zonder puntverlies kampioen, mét Cruijffvoetbal, maar werd het seizoen erop keihard gedegradeerd tot techniektrainer middenbouw. Ajax was aan het wachten tot hij een aanbieding van elders kreeg en hield hem zolang binnenboord, maar wel op een zijspoor.
5 0
wolterx
Er zal zeker nog een hoop achter de schermen spelen maar vond het onbegrijpelijk dat Willem geen team kreeg toegewezen, hele goede vooruitstrevende trainer van wat ik kon beoordelen. Team hielp ook mee maar de visie klopte gewoon, doodzonde dat hij nu weg is 'gewerkt'.
0 0
Keffie L
Dus eigenlijk zonder reden weggestuurd? Walgelijk!
1 0
IboAFCA
Definitie van anti-voetbal
1 0
ajaxminimax
Gaan we niet missen!
0 0
Nouri10Eriksen
Goed nieuws, nu een trainer voor de U17 die niet alleen puur op resultaat speelt alsjeblieft.
1 0