JesseTH, 06-10-2017 om 22:13, 26676 views, AS | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Jong Ajax heeft vrijdagavond de eerste plaats in de Jupiler League vast weten te houden en de voorsprong weten te vergroten door een tamme wedstrijd van Jong FC Utrecht winnen. De beloften kwamen tweemaal op voorsprong en de tweede keer bleek dat genoeg.

De wedstrijd begon vlammend. Het was Siem de Jong die bij zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax al na twee minuten de bal in het netje wist te werken na een assist van Mees de Wit. Hierna volgde nog een kans voor De Wit, maar was het daarna aan de andere kant raak. 1-1. Hierna gebeurde er vrijwel de gehele eerste helft niets meer, op een enkel kansje aan beide kanten na en zo gingen de spelers met een gelijkspel aan de thee.

De tweede helft begon Jong Ajax wederom flitsend. Het begon met een Amsterdams kansenvuur, maar grote kansen werden gemist via onder andere Mateo Cassierra en Damil Dankerlui. Daarna was het wel raak. Het was Cassierra die, na een aanval via De Jong en Teun Bijleveld, af wist te werken. Na het tweede doelpunt gebeurde er wederom weinig en vond een matte wedstrijd plaats. De slotfase kenmerkte zich nog door enkele wissels en een pijntje bij Luis Manuel Orejuela, maar in de stand zou geen verandering meer komen.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Orejuela, Sidoel, Doekhi, Sinkgraven; Matusiwa, Bijleveld (Boultam 60'), Dankerlui; De Jong (Flemming 80'), Cassierra, De Wit (Schouten 90').
Wissels: Flemming, Leeuwenburgh, Boultam, Lartey-Sanniez, Schouten, Ter Heide.

Opstelling Jong Utrecht: Nijhuis; Blöte, Peijnenburg, Zwartjens, Brinkman; Van der Meer, Loukili, Velanas; Hilterman, Sow, Ould-Chikh.
Wissels: Sinteur, Demon, Van der Velden, Heus, Dekkers, Pattynama, Tesselaar, Hoogenhout, Darkwa.

Doelpunten:
1-0 Siem de Jong (2')
1-1 Jeredy Hilterman (10')
2-1 Mateo Cassierra (57')

Bijzonderheden:
- Vanwege het overlijden van Eberhard van der Laan wordt er met rouwbanden gespeeld. Ook zal er een minuut stilte plaatsvinden.
- Jong Ajax is koploper in de Jupiler League met zeventien uit zeven, Jong FC Utrecht staat zeventiende met zes punten uit zeven duels.
- Het is voor het eerst dit seizoen dat er wedstrijden in de Jupiler League worden afgewerkt tijdens een interlandperiode. In de vorige versloeg Jong Ajax in Eindhoven Jong PSV met 0-3.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer