REINVZR, 06-10-2017 om 07:00, 13369 views, Ajax Showtime | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Robert Muric trok zijn conclusies toen hij na een verhuurperiode aan Pescara in de voorbereiding op het huidige seizoen geen vertrouwen voelde van Ajax. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt vertrok de dribbelaar naar het Portugese SC Braga, waar hij aan een frisse start begon. Ajax Showtime sprak kort met hem.

Het was één groot circus aan zaakwaarnemers en louche belangenbehartigers toen Muric in de zomer van 2014 Dinamo Zagreb wilde verlaten voor Ajax. Zelf was hij vlak na de winterstop al akkoord met Ajax, maar volgens de club uit Zagreb verbond zijn contract beide partijen nog aan elkaar tot de zomer van 2015. De Kroatische club ondernam zelfs nog juridische stappen, maar het mocht niet baten. Muric was Ajacied.

In de maanden die volgden moest de rechtsbuiten vooral acclimatiseren en werken aan zijn fitheid. Hij had immers bij zijn voormalige club al tijden niet getraind, omdat ze het met elkaar aan de stok hadden. Op 22 augustus 2014 mocht hij een half uurtje invallen bij Jong Ajax, het team waar hij later nog veel minuten zou maken. Onder Frank de Boer viel de linkspoot tweemaal in, in de hoofdmacht, maar daar bleef het bij.

'Voor mij was het duidelijk dat ik geen kans zou krijgen dit seizoen. Net als vorig jaar, toen ging ik voor een jaar op huurbasis naar Pescara. Het is voor mij nooit duidelijk geweest waarom ze het niet in me zagen zitten, daarover werd niet gecommuniceerd', spreekt de Kroaat teleurgesteld over de communicatie van de hoofdstedelingen. 'Bij zowel Marcel Keizer als Peter Bosz kwam ik niet in de plannen voor. Ik weet niet of dat bij Frank de Boer anders was geweest.'

'Ik ging naar Italië omdat ik bij Ajax geen kans kreeg om te spelen', vervolgt hij. 'Misschien had ik me bij Ajax beter kunnen bewijzen, wie weet. Maar waar Ajax in het begin nog een plan voor mij had, daar werd ik later niet meer in het proces betrokken. Dat ik het nu niet heb gemaakt bij Ajax wil natuurlijk niet zeggen dat het me ergens anders ook niet lukt. Ik weet wat ik kan', zo klinkt hij vastberaden om zijn carrière op de rit te krijgen. 

Spijt heeft hij absoluut niet van zijn overstap naar Ajax in 2014. 'Ik wilde heel graag naar Ajax, zij hebben één van de beste jeugdopleidingen van de wereld en ik had de kans om met geweldige spelers te spelen. Ik heb ook een geweldige tijd gehad, veel geleerd en goede vrienden gemaakt, zowel op als naast het veld. Ik ga nu mijn best doen om vertrouwen en speeltijd te winnen bij Braga en dan zal ik laten zien wat ik kan.'

Reinand Visscher

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer