Muric: 'Daarover werd niet gecommuniceerd'

REINVZR, 06-10-2017 om 07:00, 13357 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Robert Muric trok zijn conclusies toen hij na een verhuurperiode aan Pescara in de voorbereiding op het huidige seizoen geen vertrouwen voelde van Ajax. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt vertrok de dribbelaar naar het Portugese SC Braga, waar hij aan een frisse start begon. Ajax Showtime sprak kort met hem.

Het was één groot circus aan zaakwaarnemers en louche belangenbehartigers toen Muric in de zomer van 2014 Dinamo Zagreb wilde verlaten voor Ajax. Zelf was hij vlak na de winterstop al akkoord met Ajax, maar volgens de club uit Zagreb verbond zijn contract beide partijen nog aan elkaar tot de zomer van 2015. De Kroatische club ondernam zelfs nog juridische stappen, maar het mocht niet baten. Muric was Ajacied.

In de maanden die volgden moest de rechtsbuiten vooral acclimatiseren en werken aan zijn fitheid. Hij had immers bij zijn voormalige club al tijden niet getraind, omdat ze het met elkaar aan de stok hadden. Op 22 augustus 2014 mocht hij een half uurtje invallen bij Jong Ajax, het team waar hij later nog veel minuten zou maken. Onder Frank de Boer viel de linkspoot tweemaal in, in de hoofdmacht, maar daar bleef het bij.

'Voor mij was het duidelijk dat ik geen kans zou krijgen dit seizoen. Net als vorig jaar, toen ging ik voor een jaar op huurbasis naar Pescara. Het is voor mij nooit duidelijk geweest waarom ze het niet in me zagen zitten, daarover werd niet gecommuniceerd', spreekt de Kroaat teleurgesteld over de communicatie van de hoofdstedelingen. 'Bij zowel Marcel Keizer als Peter Bosz kwam ik niet in de plannen voor. Ik weet niet of dat bij Frank de Boer anders was geweest.'

'Ik ging naar Italië omdat ik bij Ajax geen kans kreeg om te spelen', vervolgt hij. 'Misschien had ik me bij Ajax beter kunnen bewijzen, wie weet. Maar waar Ajax in het begin nog een plan voor mij had, daar werd ik later niet meer in het proces betrokken. Dat ik het nu niet heb gemaakt bij Ajax wil natuurlijk niet zeggen dat het me ergens anders ook niet lukt. Ik weet wat ik kan', zo klinkt hij vastberaden om zijn carrière op de rit te krijgen. 

Spijt heeft hij absoluut niet van zijn overstap naar Ajax in 2014. 'Ik wilde heel graag naar Ajax, zij hebben één van de beste jeugdopleidingen van de wereld en ik had de kans om met geweldige spelers te spelen. Ik heb ook een geweldige tijd gehad, veel geleerd en goede vrienden gemaakt, zowel op als naast het veld. Ik ga nu mijn best doen om vertrouwen en speeltijd te winnen bij Braga en dan zal ik laten zien wat ik kan.'

Reinand Visscher

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Muric het is heel simpel: men vind een ander beter. Dat behoeft toch geen uitleg.
0 -3
Ajaxvooraltijd
Ik ook even offtopic:

Vermaelen keert terug naar Ajax stond er ergens.
0 0
ajaxinho
Had hier in de zomer al moeten zijn.

Hebben wij hem nooit benaderd of wachtte hij op een mooiere club?
0 -1
dennisindoor
hij mocht niet weg van BArca... maar ik denk dat het in de winter anders kan zijn. En dan denk ik dat het een prima transfer zou kunnen zijn, ondanks zijn blessures in het verleden. Je kan op zijn minst een 1.5 jaar contract geven met een optie...
0 -1
Dwergje48
Sorry, maar dat is natuurlijk niet serieus te nemen. “Ergens”.
0 0
Ajaxvooraltijd
Je hoeft me niet te geloven. Ik las het vandaag alleen zeg er eerlijk bij dat ik niet weet waar. Je kan ook gewoon zelf ff kijken via google.

http://m.voetbalnieuws.be/news/258173/Vermaelen_dan_toch_naar_de_Lage_Landen?_Barça_biedt_hem_aan
0 0
Dwergje48
Had ik gedaan, kon ik ook niks recents vinden zelf.
0 0
Ajaxvooraltijd
Routinier_vertrekt_naar_Ajax_in_de_winterstop

Toets dat eens in in google en je krijgt een artikel van 3 uur oud.

Edit: https://www.google.nl/url?q=http://m.soccernews.nl/news/405013/Routinier_vertrekt_naar_Ajax_in_de_winterstop
0 0
3*stars*3
Ik dacht al, zeker soccernews?
Die komen vaker met onzin, heel vaak, te vaak.
0 0
Cleo9
ff offtopic, ik ga vanavond met de auto naar jong ajax, maar ik zie nergens iets over een parkeerkaart. Hoe werkt dat?
0 0
trodat4030
Je wordt bij De Toekomst doorgestuurd door stewards naar het parkeerterrein van Borchland en kunt ofwel daar ter plekke een uitrijmunt kopen of deze halen in de kantine van De Toekomst (3 euro per munt).
1 0
Ajaxvooraltijd
Hoeft ook niet.
0 0
Aeter
Mijn part halen ze David Endt terug, toen hij er was gebeurde dit soort shit niet en ja hier was de man wel goed in, nu wordt ie gezien als een vage mafkees hopeloos opzoek naar de schijnwerpers.
0 -1
NouridolbergNeres34
Communicatie ... steeds maar weer een probleem wat je terughoort bij talenten er word gewoon niet of nauwelijks met ze gesproken. Bergkamp... ouaali....
1 0
Ajaxvooraltijd
Dat de communicatie van onze "cultuurbewaker" slecht is dat is toch al lang duidelijk voor iedereen? Jonk sprak wel altijd met die jongens en op 1 of andere manier kreeg hij die wat moeilijkere jongens ook gewoon aan het voetballen. Nu zit er een lul zonder tong die zogenaamd onze verbinding met de jeugd en het eerste is alleen breekt hij beiden af in plaats van te verbinden.
3 0
Bijgoochem
Is dit zo'n situatie waarbij onze cultuurbewaker en jeugd>>1e team begeleider Bergkamp verantwoordelijk voor is?
4 0
3*stars*3
Jammer, imo talentvoller dan Cerny maar oogde altijd erg laks.
Huurperiode aan Pescara was ook niet handig omdat het daar strijden was tegen degradatie.

Denk wel dat hij bij Braga kan gaan verrassen.
Subtop Portugal en ze spelen ook EL
0 0
EKS
Qua communicatie was het natuurlijk ook niet eenvoudig als altijd Zivkovic erbij moest komen om te vertalen. Wel eenvoudige dingen maar misschien niet zoiets als direct je baas aanspreken op zijn kijk op je functioneren.

Zonde wel, ik had ook het gevoel dat er meer in had gezeten, als die communicatie maar makkelijker was geweest. Een Stam kon luidkeels coachen wat hij wilde maar het leek altijd of Muric het maar half begreep.

Dan heb ik toch bewondering voor Černý die de taal wel snel heeft opgepakt.
2 0
ram
Zonde.. Was best goed geweest voor Jong Ajax. En qua communicatie moeten we echt verbeteren.
5 0
Ajax27
Altijd hetzelfde van jongens die niet uit de opleiding komen... als ze banken is het janken en is de communicatie slecht... ben je basisspeler dan is Ajax de warmste club en is het allemaal hosanna. Als ik een conflict heb of niet weet waar ik sta op mn werk, dan neem ik het initiatief om het gesprek aan te gaan, niet andersom.
4 -3
trodat4030
Oja? En de jongens van bínnen de opleiding die vertrekken wegens gebrek aan communicatie en duidelijke plannen dan? Want die geluiden zijn er óók geweest. En niet 1x.. Je kunt het linksom of rechtsom keren, de club heeft gewoon moeite met communicatie en dat is iets dat al járen aan de gang is. Wordt echt tijd dat Ajax daar eens iemand voor aanstelt, want op dat vlak kan de club echt nog grote stappen zetten. En die begeleiding die Bensco noemt is ook zéér ondermaats, maar daar ondervang je al een hoop mee als er goed en duidelijk gecommuniceerd wordt.
3 0
Bensco
En andersom mogen wij graag het excuus eruit trappen dat het aan de mentaliteit van die jongens ligt. Als je een opleidingsclub bent hoor je die jongens stap voor stap aan het handje te nemen richting het eerste. Goede begeleiding moet de vervolgstap zijn op een goede opleiding.
6 -1
COYS
Dit krijg je dus als je een stel autisten aanstelt om dit soort jongens te begeleiden naar het eerste.
10 -4
La Bomba
Juist ja dat is al jaren het probleem bij Ajax!!!
1 0