Wöber: 'Het was me allemaal beetje te veel'

giobelloni, 05-10-2017 om 09:35, 15831 views, Kurier | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Maximilian Wöber kan aankomend weekend wellicht zijn debuut maken voor het nationale elftal van Oostenrijk. De 19-jarige verdediger spreekt met het Oostenrijkse Kurier over zijn transfer naar Ajax en zijn vermeende debuut voor Oostenrijk.

De Oostenrijker zegt in het interview dat hij het lastig had in de periode na zijn transfer. ‘Ik ging gelijk voor de eerste keer naar het nationale elftal. Daarna werd ik ziek en had ik last van een lichte blessure. Toen kreeg ik door dat het me allemaal een beetje te veel was, de aandacht van media, familie en vrienden. Daarnaast pakte ik ook te weinig rust.’

De jonge verdediger ziet wel verschillen tussen zijn oude club Rapid en Ajax. ‘Ik merk op de training dat ik mijn grenzen verleg, zowel fysiek als mentaal is het een stuk zwaarder dan bij Rapid. De trainingen zijn langer, anders en een stuk intenser. Na een maand merkte ik dat ik een stuk fitter begon te worden en dat ik steeds meer rust aan de bal kreeg.’

Hij wil echter niet zeggen dat Rapid daardoor een slechtere club is. ‘Ajax stond vorig seizoen in de Europa League-finale, dan is het oneerlijk om die twee clubs te vergelijken. Het niveau bij Rapid is goed, maar het is toch anders als je met topspelers speelt of met spelers in de Oostenrijkse competitie die ook nog moeten leren, net zoals ik.’

Wöber zegt dat als het nodig is hij er dit weekend kan staan. ‘Ik ben klaar voor Ajax, maar ook voor het nationale team.’ Mocht hij dit weekend zijn debuut maken, dan kan het zijn dat hij dat op een voor hem andere positie moet doen. Door een blessure in de Oostenrijkse verdediging is er een gat ontstaan op de linksbackpositie. ‘Dat kan ik. Dat is al een tijd zo, ik speel er niet vaak, maar ik kan die taak wel invullen. Daar heb ik geen problemen mee.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Ik wil alle anti Dijks mensen geruststellen, ook Keizer wil liever iemand anders opstellen. En dat zal op korte termijn zeker gaan gebeuren nu ook Sinkgraven weer terug is. En wat te denken dat Keizer versterkingen wil, daar zal zeker ook een vleugelback bijzitten. Dus Dijks is aan zijn laatste dagen in het eerste bezig, geloof mij maar.
2 0
godenzonenssuper
Keizer heeft zichzelf met een geweldig probleem opgezadeld door die hansworst aanvoerder te maken.
Als Sinkie en Orejuela straks de backs worden moet keizer dus kiezen tussen Wober en de Ligt.
1 -1
Lekiam
Het centrum staat voor mij (voorlopig) vast met De Ligt-Wober. Mocht Orejuela een betere back zijn als Veltman speelt die. Dan gaat onze aanvoerder maar banken en wordt Ziych, Huntelaar, Viergever of vd Beek maar aanvoerder. Wat kan mij het schelen wie er voor de wedstrijd gaat handje schudden.
0 0
Pheadrus
Het moet maar blijken hoe goed hij kan voetballen maar kwa persoonlijkheid ziet het er goed uit.
8 0
Pheadrus
Als ze volgend jaar die Kik Pirie (17) van Heerenveen overnemen heb je een talentvol centrum.
3 -4
Dexy
Die gast die er twee keer finaal werd uitgelopen door Neres... De enige twee keer dat Ajax echt over de grond erdoorheen kwam in de 1e helft, stond Pirie geweldig te slapen.

Het is een groot talent, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Oogt niet bepaald snel, iets wat je wel nodig hebt als je met veel ruimte in de rug speelt (zoals bij Ajax in 9 van de 10 wedstrijden het geval is).
0 0
Piejotter
Die jongen is pas 17, ik wil maar zeggen hij heeft nog een lange weg te gaan. En dat wil zeggen het is zeker niet gezegd dat hij echt een topper is. Hij is wel goed op weg.
0 0
ziz0u.
De ligt en Weubert is niet talentvol wou je zeggen?
3 -3
Van Reenen
Ik begrijp niet waarom hij niet op de linksback positie wordt opgesteld en Viergever naast De Ligt. Dan heeft de achterhoede alleen een oplossing nodig voor de positie van rechtsback, maar dat zou met Orejuela opgelost kunnen worden. Lijkt mij een betere linksback dat de spelers die er tot nu toe gestaan hebben.
0 -1
Bensco
Omdat Wöber net als Viergever ook een LCV is die EVENTUEEL uit de voeten kan als linksback. Dat is totaal anders als daadwerkelijk een linksback zijn, dat is namelijk specialistenwerk. Je staat niet alleen verdedigend je mannetje maar speelt ook een belangrijke rol in de aanval waardoor je spel dynamischer wordt. Zowel Wöber als Viergever doen in principe het werk van een centrale verdediger op links maar voegen verder weinig toe aan het aanvallende spel. Sinkgraven is daar wel weer een ster in, die denkt al meer als een aanvaller en heeft die diepgang wel. Probleem met hem is echter zijn twijfelachtige inzetbaarheid.
2 0
foroloca
Had een positief gevoel van hem na Heerenveen. Als Keizer nu nog kan beweren dat Wöber er niet klaar voor is en Dijks wel opstellen, dan kan je beter iets anders gaan doen. Centraal naast De Ligt kan die goed uit te voeten en dan Viergever of Sinkgraven straks weer ipv. Dijks.
2 0
glob
goeie gast
2 0
14Abdelhak14
Zijn vergelijkbare teksten die Ajaxjongens hebben als ze naar de premierleaugue gaan.
Discussies over trainingsduur blijven lastig. Bosz trainde veel minder hard, maar de spelers waren topfit, ondanks dat hij nauwelijks rouleerde en de speelstijl veel energie kostte.
2 -1
Sampaoli
Toch werd de vermoeiende Europa League campagne samen met de titelstrijd de spelers teveel. Bosz had wel degelijk meer moeten rouleren, juist omdat de speelstijl zo goed was. Spelers konden bijna moeiteloos daarin mee. Tegen PSV heeft vermoeidheid ons de das om gedaan, want we konden fysiek na die Europese uitputtingsslag niet genoeg brengen.
8 0
14Abdelhak14
Helemaal met je eens dat hij meer had moeten rouleren. Maar de vraag is of ze dit wel hadden aangekund als ze harder hadden getraind. Denk persoonlijk van niet aangezien ze dan nog vermoeider waren geweest, want het lag denk ik niet aan de conditie.
0 -1
kleinedraaicirkel
Wat een kast is het eigenlijk voor zo'n jong jochie.
1 0
Sampaoli
19 jaar nog maar, groot talent hebben we binnen gehaald. De Ligt - Wöber is een geweldig centrum voor de toekomst.
3 0
wasooittrotsopajax
Welke toekomst? Na een enigszins succesvol jaar -hoeven ze nog niet eens kampioen te zijn- worden ze toch wel verkocht.
0 0
insectenverdelg
leuk maar ik heb liever een geweldig centrum voor het in de JC ArenA. :)
0 -3
Ruff Rhythim
Laten we het hopen en dat dit niet een tweede Sanchez wordt in de zin van dat hij al na een jaar gaat verkassen.
1 0
InOost
Voetballers blijven mensen, blij dat hij nu zijn rust gevonden heeft.
1 0
mapmaarten
Dat verklaart toch beter waarom hij pas afgelopen weekend een basisplek had..
15 -1
mickey2602
Ben ik het mee eens. Alleen de vraag die dan opkomt,is dit iets wat Keizer naar de buitenwereld zou moeten zeggen? Alles wat Keizer erover zei was dat hij er nog niet klaar voor is.
Nu krijg je dan dit interview en dat maakt het gelijk een stuk duidelijker.
0 0