BvdPloeg, 05-10-2017 om 09:10, 10400 views, Ekstra Bladet | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Kasper Dolberg raakt niet in paniek van zijn reserverol bij Ajax en het gebrek aan doelpunten dit seizoen. De Deen bereidt zich met het nationale elftal voor op de WK kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro en dus sprak Ekstra Bladet met hem.

'Ik denk er niet te veel over na. Natuurlijk wil ik doelpunten maken, maar als ze er niet in gaan, dan moet ik het de volgende keer weer proberen. Ik scoor weinig, maar voel me goed en gesteund. Ik train goed en leg me zeker niet neer bij de situatie. Ik doe zoals ik het altijd heb gedaan en hoef niet ineens extra complimenten, dat zou nep zijn', aldus Dolberg.

De band met Klaas-Jan Huntelaar is goed, zo benadrukt de spits. 'Hij is een zeer goede aanvaller en hij kan me helpen tijdens de trainingen. We praten veel samen, zowel tijdens de training als erna, al vanaf het begin. Ik probeer hem achter me te houden, maar hij kreeg de kans en scoorde een aantal doelpunten. Voor mij komt nu de volgende stap. Ik zal moeten gaan scoren.'

Vertrouwen bij nationale ploeg
Bondscoach Age Hareide houdt ondanks de reserverol van Dolberg bij Ajax vertrouwen in de jongeling. 'Kasper is een enorm talent en hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij het maken van doelpunten in zich heeft. Hij kan één van de beste spelers van Europa worden, maar vooral in het begin van een carrière kan het moeilijker worden voor jonge spelers om om te gaan met tegenstanders, die korter gaan dekken. Kasper zal leren om daar mee om te gaan en dan zullen we hem nog lang bij de nationale ploeg zien. Je moet jonge spelers vertrouwen geven. Of ze nu starten of niet, het is belangrijk om ze erbij te houden', vertelt de coach aan DR.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer