Dolberg: 'Ik leg me niet neer bij de situatie'

BvdPloeg, 05-10-2017 om 09:10, 10399 views, Ekstra Bladet | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Kasper Dolberg raakt niet in paniek van zijn reserverol bij Ajax en het gebrek aan doelpunten dit seizoen. De Deen bereidt zich met het nationale elftal voor op de WK kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro en dus sprak Ekstra Bladet met hem.

'Ik denk er niet te veel over na. Natuurlijk wil ik doelpunten maken, maar als ze er niet in gaan, dan moet ik het de volgende keer weer proberen. Ik scoor weinig, maar voel me goed en gesteund. Ik train goed en leg me zeker niet neer bij de situatie. Ik doe zoals ik het altijd heb gedaan en hoef niet ineens extra complimenten, dat zou nep zijn', aldus Dolberg.

De band met Klaas-Jan Huntelaar is goed, zo benadrukt de spits. 'Hij is een zeer goede aanvaller en hij kan me helpen tijdens de trainingen. We praten veel samen, zowel tijdens de training als erna, al vanaf het begin. Ik probeer hem achter me te houden, maar hij kreeg de kans en scoorde een aantal doelpunten. Voor mij komt nu de volgende stap. Ik zal moeten gaan scoren.'

Vertrouwen bij nationale ploeg
Bondscoach Age Hareide houdt ondanks de reserverol van Dolberg bij Ajax vertrouwen in de jongeling. 'Kasper is een enorm talent en hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij het maken van doelpunten in zich heeft. Hij kan één van de beste spelers van Europa worden, maar vooral in het begin van een carrière kan het moeilijker worden voor jonge spelers om om te gaan met tegenstanders, die korter gaan dekken. Kasper zal leren om daar mee om te gaan en dan zullen we hem nog lang bij de nationale ploeg zien. Je moet jonge spelers vertrouwen geven. Of ze nu starten of niet, het is belangrijk om ze erbij te houden', vertelt de coach aan DR.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suske
Gefeliciteerd met je verjaardag Dolberg!!!
0 0
Henning
Gewoon opstellen die gast. Naast hem Kluivert en Neres, dan komt het helemaal goed.
0 0
trainerdv
Beetje het Sport Cover effect bij hem. Verwachtingspatroon is totaal niet overeenstemmig met de mogelijkheden. Totaan zijn stap naar het eerste waren de meningen nogal verdeeld. Een talent zeker, maar (nog) geen top. Zijn eerste seizoen vorig jaar was goed, maar het moet niet overdreven worden. Stel je verwachtingen bij. Hij heeft talent, gaat er vast komen, maar is niet zo goad als je wellicht zou denken of hopen. Hoe vaak hij nu ook in de media is....
2 -5
godenzonenssuper
Hij is wel zo goed.
Hij heeft iets speciaals net zoals Frenkie.
Dit zag je bij gehypte spelers als Bazoer, fischer en el ghazi niet.
1 0
Tscheu
Klasse Dolberg. Je komt er wel.
2 -2
Panama
Als je 2 jaar geleden de meningen van alle jeugdtrainers gevraagd had, had niemand dat topjaar van dolberg voorspeld. Zijn we allemaal vergeten hoe fischer startte? Dat leek ook hét nieuwe wereldtalent zo makkelijk als het ging in zn debuutjaar. Kijk niet gek op als we voor Dolberg nooit boven de 10miljoen krijgen
2 -3
3*stars*3
Tijd geleden zei Boskamp dat Dolberg nog steeds moeite heeft met drama van Nouri en af en toe nog steeds moet huilen.
Weet niet of Boskamp in de war was met Donny maar ik weet wel zeker dat er iets speelt rond Dolberg.
Het zit in zijn koppie maar het voetballen kan hij niet verleerd zijn.

Ik zou mij pas erbij neerleggen als hij vorig seizoen een lucky seizoen zou draaien, met allemaal intikkertjes of pingels zoals Guidetti.
Dolberg liet vorig seizoen gewoon bizar klasse zien.

Een goal voor Denemarken komende periode zou meehelpen.
Jörgensen is er sowieso niet bij.
4 -4
BK020
Precies wat hij even kon gebruiken. Laat hem maar lekker proberen z'n plek terug te winnen, worden wij en hij allemaal beter van.
2 -1
lf87
Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt met hem. Zeer intelligente jongen. Als hij weer een keer in een echte wedstrijd scoort (tegen een iets moeilijkere tegenstander dan Scheveningen..) komen de goals echt wel weer. Gewoon weer een keer basis, als je drie minuten mag invallen wordt het moeilijk om te scoren.
2 -1
Turbo
Tegen Sparta weer een keertje basis aub.
6 -2
Ajax68
D(R)OLBERG.....moet niet alléén gaan SCOREN, maar moet onderhand óók eens gaan leren KNOKKEN/VECHTEN,...en zich niet zo snel laten WEGZETTEN door een schouderduwtje of zo.
Hij heeft te vaak een relatie met de GRASMAT, als hij er weer eens bij gaat liggen of uitglijden.
En wát nou over het gezegde, ...ik leg er mij niet bij neer ?
ALS jij een kérel wilt worden, zal jij fysiek ook een tandje moeten bijschakelen vriend, zowel Nationaal dan wel Internationaal.
JIJ zal een héle wedstrijd lang moeten leren knokken, ook al ben je pas 19 lentes, die Gemakzucht en Laconieke houding moeten eruit, jij zal 90 minuten lang moeten leren knallen, en géén half uurtje om daarna gewisseld te worden.
Aai over die blonde kuif op zijn tijd is prima, je moet hem echter wél verdiend hebben dan, maar je zal ook aangepakt moeten worden door de eigen trainers bij trainingen en in het krachthome.
PROF voetballer zijn is méér dan alléén maar een keertje een gaaf doelpunt maken, dus aanpakken vriend en NIET janken !
3 -47
RusselWestbrook
Neem je pillen nou een keer, man.
0 0
Hans Kraay Jr.
Dat jij nog reageert op die senile ouwe gek. Dit is toch een opgegeven zaak, die meneer telt gewoon niet meer mee in de maatschappij.
0 0
Puurvoetbal
Aub Moderatoren; kunt u deze persoon verwijderen. Maakt zich nl schuldig aan ordinair uitschelden van een speler.
0 -3
EKS
Ach als je ziet wat het Ajax bestuur / TH / coaches voor hun kiezen krijgen van regulars hier tot en met kk aan toe dan valt dit nog wel mee hé.

Overigens geeft Van Dale als betekenis 4 bij drol: "Liefkozende benaming". Het zou hier heel goed zo bedoeld kunnen zijn.
0 0
jaripettersson
Is je vriendje bij je weg? Arme jongen..
2 0
3*stars*3
Pleur eens een keer op met jouw constante geschreeuw en gezeik man of laat je nakijken.
6 -1
DeKenner
Ik heb jouw berichtje lachend zitten lezen.. en daarna zag ik ineens het aantal negatieve reacties. Dat verbaast me eerlijk gezegd! Je dikt het wel heel erg aan, maar wat je terecht zegt is dat hij harder moet KNOKKEN/VECHTEN. Dat is in mijn ogen namelijk ook precies wat er bij Dolberg aan ontbreekt. Die jongen kan echt een geweldenaar worden, maar hij wordt na zijn sterke start nou eenmaal scherper verdedigd. Als hij daar mee om leert gaan dan gaan we echt weer van hem genieten daar ben ik van overtuigd.
0 -10
Panama
Alleen over younes en veltman mag je hier zeggen wat je wil, de rest heeft beschermde status
0 -1
Dwergje48
De reden dat hij de negatieve reacties krijgt is omdat ie al begint met Drolberg.. En zulke dingen doet ie niet 1 keer, maar zo’n beetje elk berichtje wat hij schrijft staat bol van de frustratie. Het is nooit eens een beetje genuanceerd.
13 -1
BennJii020
Ongesteld?
6 -1
EKS
Zou je denken, iemand van 68?
3 0
OKP-AFCA
Paar maanden geleden was hij nog Ajax60jaar..

Maar die is gebanned, ik vraag mij echt af waarom? Het zal vast niets met dit soort lappen frustratie te maken hebben.. toch..
0 0
Dwergje48
Kan je je gal niet ergens anders uitkotsen?
8 -1
AFCARSCA
Aldus een vreselijk gefrustreerde schreeuwlelijk.
8 -1
Ruff Rhythim
Maandelijkse doktersbezoek overgeslagen deze maand wellicht?
10 -1
NouridolbergNeres34
Komt helemaal goed met Kasper heb het volste vertrouwen in hem, hij heeft alle facetten van een toekomstige topspits in zich. Scorend vermogen, meevoetballend zeer goed, technisch zeer goed, geweldige traptechniek, kan goed koppen, pingels schiet hij ook moeiteloos binnen.
13 0
AIR-S
Mag ik gvd hopen van niet nee. Als iemand van zijn leeftijd zich al neerlegt bij een plek op de bank bij Ajax dan kan je beter naar VVV gaan.
1 -8
ram
Nou, dat vind ik dan juist niet.

Hij is nog zó jong dat een plek op de bank eigenlijk heel normaal is. Maar in Nederland, en bij ons in het bijzonder, moeten de basisteams volstaan met pikkies van 18. En als ze op hun 20e niet top zijn, vinden we ze kut.
5 -1
lf87
Hij wordt morgen 20 dus dan kunnen we die 'nog steeds niet doorgebroken' berichten verwachten
2 0
AIR-S
Als mensen op hun 20e zich leerleggen bij een plek op de bank zijn ze ook kut. Wat is dat nou voor een instelling, knokken voor die basis plek moeten ze.
1 -2