BvdPloeg, 03-10-2017 om 08:00, 24727 views, Ajax.nl/AD | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Edwin van der Sar legt zijn taken neer als voorzitter van het technisch hart, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Het is een van de veranderingen die de club de afgelopen periode heeft doorgevoerd.

'Het adviesorgaan, dat bij de club over alle voetbaltechnische aangelegenheden gaat, bestaat uit Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali. Directeur spelersbeleid Overmars leidt, sinds Van der Sar geen voorzitter meer is, de wekelijkse vergaderingen van het technisch hart. Hij is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en tevens het aanspreekpunt van de hoofdtrainer', meldt Ajax verder op de website. 

De hoofdtaak van Dennis Bergkamp blijft 'de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal'. Hij zal zich als individueel trainer nog meer inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling van spelers en de doorstroom van talenten naar het eerste. 

'Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie', aldus Van der Sar.

De voormalig keeper van Ajax staat overigens nog vol achter het bestaan van het technisch hart. 'Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.'

Update - 08.00 uur (03 oktober 2017)
De Raad van Commissarissen is belangrijk geweest in de wijziging van het technisch hart bij Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de toezichthouders was de huidige situatie, met Edwin van der Sar al algemeen directeur én voorzitter van het technisch hart, niet langer houdbaar. 'De dubbelrol van Van der Sar werd door de raad van commissarissen van de club als niet wenselijk gezien. Volgens Ajax treedt Van der Sar nu op eigen initiatief terug', meldt het AD.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer