[Update] 'RvC vond dubbelrol niet wenselijk'

BvdPloeg, 03-10-2017 om 08:00, 24753 views, Ajax.nl/AD | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Edwin van der Sar legt zijn taken neer als voorzitter van het technisch hart, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Het is een van de veranderingen die de club de afgelopen periode heeft doorgevoerd.

'Het adviesorgaan, dat bij de club over alle voetbaltechnische aangelegenheden gaat, bestaat uit Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali. Directeur spelersbeleid Overmars leidt, sinds Van der Sar geen voorzitter meer is, de wekelijkse vergaderingen van het technisch hart. Hij is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en tevens het aanspreekpunt van de hoofdtrainer', meldt Ajax verder op de website. 

De hoofdtaak van Dennis Bergkamp blijft 'de brugfunctie vervullen tussen jeugd en betaald voetbal'. Hij zal zich als individueel trainer nog meer inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling van spelers en de doorstroom van talenten naar het eerste. 

'Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie', aldus Van der Sar.

De voormalig keeper van Ajax staat overigens nog vol achter het bestaan van het technisch hart. 'Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.'

Update - 08.00 uur (03 oktober 2017)
De Raad van Commissarissen is belangrijk geweest in de wijziging van het technisch hart bij Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de toezichthouders was de huidige situatie, met Edwin van der Sar al algemeen directeur én voorzitter van het technisch hart, niet langer houdbaar. 'De dubbelrol van Van der Sar werd door de raad van commissarissen van de club als niet wenselijk gezien. Volgens Ajax treedt Van der Sar nu op eigen initiatief terug', meldt het AD.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Overmars heeft waarschijnlijk gelijk gekregen en daarom is hij nu de baas van het TH en is Van Duivenbode weg. Van Duivenbode wilde jeugd, Overmars die Braziliaan (die het overigens goed doet bij Watford). Overmars wilde een ervaren coach, Bergkamp en Sar zagen het zitten in Keizer. Overmars is nu dus de lachende derde. Niettemin vind ik hem nog steeds niet gekwalificeerd genoeg voor wat we eigenlijk nodig hebben, maar hij heeft wel leergeld betaald de afgelopen jaren. Dat is nu wat waard. Van der Sar moet nog heel veel leren en acht ik ongeschikt om de club in zijn geheel te managen en het TH te evalueren, beoordelen en op basis daarvan te besturen cq belangrijke beslissingen te nemen. Maw ik zie hem niemand ontslaan. Dus niet geschikt voor de baan. Dennis Bergkamp lijkt mij nog steeds een geniepige stoorzender in het geheel. Doet hij waarschijnlijk niet bewust, maar hij is het wel. Zou het graag aan Jonk, Jongkind, Trustful, Krüzen en Bosz willen vragen... Denk dat in hun antwoorden wel een rode draad zit. Spijkerman en l'Ami hebben zich, voor hun eigen positie en overleving aan Bergkamp gecommitteerd. Natuurlijk hebben ze wel verstand van zaken, maar je hebt bij Ajax surplus nodig. Mannen met een echte visie zoals Cruijff en Bosz dat hadden. Ook Frank had een visie, maar alleen de verkeerde (tikkie terug). De uitvloeisels daarvan zijn nog steeds bij Spijkerman zichtbaar. De visie van Keizer is mij volstrekt onduidelijk. Bovendien heeft hij te weinig autoriteit en aanzien, waardoor Spijkerman teveel invloed krijgt tijdens de wedstrijd (hij zit er het langst) en Bergkamp gedurende de rest van de week. Je ziet ze alleen maar met elkaar overleggen ipv dat Keizer instructies uitdeelt naar zijn assistenten. Op de training en op de bank is het één groot theekransje. Daarom is Keizer ook totaal ongeschikt voor deze baan. Reiziger doet het nu ook goed met Jong Ajax. Dus volgend jaar maar gelijk naar Ajax 1? Wat een denk redenatie! En wie gaat Keizer ontslaan? Als Overmars dat doet heeft hij gelijk een conflict in het TH met Bergkamp. Van der Sar? Die was juist voorstander van Keizer. Dan leidt hij gezichtsverlies en wordt zijn positie penibel. Dus zodra Keizer niet teveel verliest blijft alles rustig. Kampioen worden we niet (denk dat we derde of voor de duizendste keer tweede worden). Concluderend is deze wijziging in structuur puur cosmetisch en zet het geen zoden aan de dijk. Met deze samenstelling van personen in de top van onze mooie club kan je structureren wat je wilt, maar het zal niet veel uitmaken. De poppetjes zullen in deze vervangen moeten worden en niet de structuur. Zolang we nog geen klasbak in de directie hebben, verandert er niets en zakken we nog verder weg. Klein pluspunt is dat Overmars meer macht krijgt en dat er meer accent op aankopen komt te liggen. Nu de kwaliteit van de aankopen nog... En dan met name ervaren spelers. We gaan het zien...
0 0
Rentokill
De RvC heeft wat mij betreft een iets te bepalende rol. Niet dat ze in deze ongelijk hebben. Maar hoe kan je als leiding je werk doen wanneer de samenstelling van je directie ineens wordt veranderd of wanneer je teruggefloten wordt bij het kopen van een speler.
1 0
Mikee
Doe ik ook wel eens met mijn flesje bier, tegen het licht houden. Valt ook iedere keer tegen dat het zo weinig inhoud heeft.
5 0
Roesie46
Whaha, mooi man
0 0
0184AFCA
Je bent zelf niet wenselijk Edwin!
2 -2
Afcascheme015
The mysterious Ajax illuminati strikes again
2 -1
Lagasj
Tegen dubbelrol?
Oh, ja bergkamp.... even vergeten.
2 0
Dusbaba
Die heb helemaal geen rol. Los van dat half miljoen dat hij opstrijkt per jaar. Spreken is zilver, zwijgen is goud. Tot nog toe komt hij er meer dan behoorlijk mee weg. Je weet niet eens of je het hem kunt aanrekenen dat hij geen uitwedstrijden meer bezoekt, simpelweg omdat niemand weet wat hij doet. Op de toekomst wordt hij ook al nooit gesignaleerd. Oh ja, spitsentrainer dus of zo. Huntelaar weet ook niet eens wie Dennis is. Ook nooit gezien.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ja en doublecross
2 0
Red Devil
Hier schiet Ajax niets mee op.
9 0
talent020
Overmars is naast voorzitter toch ook Technisch directeur? dus wat veranderd er nu daadwerkelijk?
1 -1
BrandjeXL
Ajax heeft geen TD. Een Td hoeft alleen verantwoord af te leggen aan de directeur/RvC maar kan feitelijk elke speler halen die hij wil.
Overmars kan, volgens mij, nooit een speler halen wanneer er geen meerderheid is in het TH.
0 0
chrisjuhhh
er is wel degelijk een verschil tussen algemeen en technisch de eindverantwoordelijkheid bv .
0 0
Minsc
Prima dit maar er zal wel iemand bij moeten komen in het TH. Overmars kan het allemaal niet aan, iemand boven hem (zal jullie voor zijn: figuurlijk) lijkt mij wel verstandig.
1 0
chrisjuhhh
???
lees alles nu eens door wat Ajax schrijft hierover .
Zal je een klein stukje op weg helpen .
vd Sar blijft algemeen dus is hij eindverantwoordelijk over de medewerkers , dus zeg maar een baas over Overmars grof gezegd .
0 0
je
Het TH vergaderd van af nu op de Hocky club dat Komt beter uit.
2 -4
Web
Noem eens een club waar de supporters zich zo druk maken over poppetjes op welke positie dan ook?
Er word hier wat afgeklaagd, de gekste verwensingen worden na je hoofdgeslingerd, en NIEMAND weet hoe het presies zit.

Keizer was er misschien nog niet aan toe, daar kun je over discuseren. Maar hij moet het met een veel minder team doen dan vorig seizoen, tel daar nog eens het drama Nouri bij, ik geeft het je te doen.

Dat neemt niet weg dat Keizer zijn wissels niet goed zijn, duidelijk hinkelen op twee gedachten, en dat is altijd verkeerd. Moeten wij de voorsprong vasthouden of door gaan met hoogdruk zetten, en dat pakt heel slecht uit.

Wat je het TH wel mag verwijten is dat er niet adequaat is om gegaan met versterkingen, iedereen ziet dat de backs posities beter moeten. En daar staat ( stond Dijks ) Ajax onwaardig.

Maar waar licht de schuld? Gisteren kwam naar buiten dat de RVC een stokje voor de komst van Richardson heeft gestoken. Theo van Duivenbode was daar tegen, bij deze man was het overegens bekend dat hij pertinent tegen aankopen is voor veel geld, hij is op verzoek van Cruijff in het RVC gegaan.

Bergkamp is de grote boosdoener op AS en de pers smult er van, er zal best een kern van waarheid in zitten, maar niemand weet hoe de vork in de steel zit.

En dan lees je weer dat Litmanen de iedeale hulptrainer is? Zou maar zo kunnen? Maar nergens op gebaseerd. Ook hij komt uit het zelfde schuitje als vd Sar en Overmars.

Ik zou in iedergeval nooit een functie binnen Ajax willen hebben als oud voetbal legende.
Kijk eens wat er gebeurd met Bergkamp, vd Sar, Overmars, van Basten, Winter, Jonk, Heitinga, van Duivenbode enz. Tot aan het bot beschadigd, en nog wel financieel onafhankelijk. Dit zijn allemaal spelers die veel voor Ajax betekend hebben, waar wij allemaal achter aan gelopen hebben.

van Basten en Bergkamp de beste spelers ooit, naar Johan Cruijff, bizar wat er van overblijft.

Ik blijf daar moeite mee hebben, omdat nogmaals niemand weet hoe de vork in de steel zit.
Een ding is wel zeker, wij willen Ajax allemaal zien op een hoog nivea. En laten wij met zijn allen hopen dat dit nog dit seizoen gebeurd? Er mag geinversterd worden in de winter pauze, maar ook dat zal niet makkelijk zijn.
5 -7
Robinjo1988
Pfff. Omdat iemand een geweldige voetballer is wil dat niet zeggen dat hij overal geweldig in is.

Bergkamp wilde nooit Cruijff voetbal spelen of het plan Cruijff uitvoeren. Kijk maar naar conflicten met Jonk, Cruijff en Bosz.

Johan Cruijff heeft ook niet alles goed gedaan. Maar het is een feit dat zijn plan nooit een echte kans heeft gekregen.
3 0
Minsc
Het is niet zo moeilijk hoor, de schuld ligt (licht? lol) bij Overmars.
Overmars mocht na de verkoop van Sanchez van de RvC heel veel geld uitgeven, maar kon geen geschikte spelers vinden. Daar ging het fout.
0 -6
johnd
Goed besluit, maar er mag nog wel meer gebeuren.
0 0
fanforeffer
chisjuhhh,bedankt voor de uitleg.volgende vragen ; Waaruit bestaat het bestuur,wie zitten er in het RVC, De Directie en in het TH.
Heeft Keizer zijn eigen staf gedeeltelijk kunnen bepalen of is hem alles toe verwezen.
0 0
chrisjuhhh
Bestuur Ajax :
H Henrichs voorzitter dus de opperman .
Tonnie Bruins Slot ( Cruijff adept )
Oldenhof
Pieloor ( supporter )
Buskermolen
Vervoorn en
Schoenaker

Directie :
Edwin van der Sar
Rutger Arisz
Jeroen Slop
Marc Overmars en
Menno Geelen.

RVC
vacature open
van Wijk
Ligthart
Meijaard
Mensink

Technisch hart :
Bergkamp
Overmars
Ouaali

De staf is in overleg met Keizer gedaan , maar volgens bronnen dus speculatief is Spijkerman en L'ami en Rekelhof een hand boven het hoofd gehouden door van de Sar .
Winter in samen spraak en Bergkamp als spitsen trainer en voorstander van Keizer die hij heeft aangedragen .

Dus de eerste 3 zijn gematst ( zie story Bosz )
0 0
NouridolbergNeres34
Wanneer word er eens naar de dubbelrol van bergkamp gekeken? De echte rotte plek.
4 -1
prinsmp
Als brugfunctie (update verschaffen ontwikkeling van talenten) en individuele trainer wellicht geschikt, maar dat hij ook een stem heeft op de bank bij het eerste is niet gewenst.
0 0
Ajax68
SCHIJNVERTONING !
Een WAARDELOZE maatregel die kant nog wal raakt, het is een maatregel om ZELFBEHOUD, er moeten weer eens mensen beschermd worden, zoals van de Sar, Bergkamp en dat waardeloze en niets voorstellende TH, dat TH is een regelrecht GEDROCHT !
De RvC houdt hiermee de "vriendjeskring " én zichzelf mee in stand, er DEUGT NIKS van !
Er zal dan ook NU weer helemaal NIKS veranderen in deze gehele en waardeloze situatie.
En waar blijft die nodige TRANSPARANTIE over verdere maatregelen, of is dit de ENIGE ?!
Ik blijf te doen hebben met Mark Overmars, ondanks HIJ als enige directeur in dat verachtelijke en zeer bedenkelijke TH zit, want HIJ heeft BLIJVENDE tegenstanders in Bergkamp en Quaali, Spijkerman en L'amie , het is en blijft een 2 ( 0f 4 ) tegen 1 situatie !
Wat een AMATEURISTISCHE maatregel, waar tegen WIJ als supporters tegen in verweer moeten gaan en BLIJVEN gaan, WIJ die zo belangrijk zijn voor ONZE CLUB, moeten ons BLIJVEND laten hóren en zíen, en onze ONTEVREDENHEID blijven tonen !
4 -3
fanforeffer
zie uitleg chrisjuhhh
1 0
masterrr
Dus wat krijg je nu....
Overmars vs Bergkamp
1 0
chrisjuhhh
Nee

Bestuur
I
RVC
I
Directie
I
TH - werknemers - sponsoring - aankoop - verkoop
I
Bergkamp - Ouaali - Overmars ( Directie spelersbeleid en koop)
1 0
fanforeffer
Dit is deze zomer besloten maar wordt nu bekend gemaakt ,vreemd. Wie kan mij de juiste structuur bij ajax uitleggen . Want die is directeur de ander voorzitter en assistent en een ander lid van het Th. weten ze wel wie de bonussen moeten krijgen ? is er ook een hulp sinterklaas voor het divident.
ik wil ook wel een bestuurs functie,al doe je het slecht je wordt toch goed beloond.
1 -1
Ajax68
JUIST !
0 0
chrisjuhhh
Zet eens goed neer wat je wil weten dan kunnen we kijken hoe of wat .

Dat vd Sar geen deel meer neem aan het TH is prima , dat Bergkamp nu duidelijker en functie heeft wat betreffende opleiding van de jeugd en doorstroming ervan naar het 1e prima , zoals ik nu begrijp heeft hij geen bevoegdheid 1e elftal .

Saaid Ouaali moet nu een duidelijker structuur aanbrengen in de opleidingen vanaf O19 t/m O8 , tevens staf bewaking trainers en g moet er voor zorgen dat elke lichting op alle posities alles dubbel bezet moet zijn ivm doorstroom en zodoende kan door evalueren .

Overmars dus op de post die eindelijk bij hem past en hij nu moet gaan doorpakken , had dit eerder gebeurd had heel heel misschien Bosz gebleven .(speculeer nu )

Nu zou het normaal zijn dat de Hoofdtrainer aangeef wat hij mist voor het nieuwe seizoen en in dit geval winter .

Nu zal je al bezig moeten zijn met seizoen 2018/ 2019 en dit word de taak van de technische staf en Overmars , wie ga weg , wie kan er plots weggaan en wie gaan we halen , dus wie zetten we op de lijst .

Iets duidelijker nu en ik zal heus wel geen gedetailleerde suggesties kunnen geven daar moet je bij Ajax zijn .
3 0
Truth
Het terugtreden van vd Sar is gewoon een vreselijke wassen neus. Ze moesten íets doen. Nu is het Sar geworden omdat de rest dan uit de wind gehouden kan worden, voorlopig. Het terugtrekken van Sar heeft in het TH de minste impact van alles...
1 -3
chrisjuhhh
misschien wel beter , want op hun vlak doen ze het goed enkel bemoeide ze zich met van alles en nog wat .
0 0
witchmaster11
De timing van de wisseling van de wacht is vreemd, zegt Simon Zwartkruis van Voetbal International. Van der Sar werd als vredesstichter bij de groep gehaald in de tijd dat het in het technisch hart escaleerde tussen Wim Jonk en Dennis Bergkamp. "Michael Kinsbergen was destijds algemeen directeur bij Ajax. Hij noemde Van der Sar 'de rijdende rechter'. Nu is het nog steeds onrustig binnen de clubleiding. Ze zijn er dus niet veel mee opgeschoten."

NOS-commentator Arno Vermeulen: "Het technisch hart is een gedrocht. Daar lijkt nu niks aan te veranderen."
1 -1
Hziyech14
Zullen we nu hennie voorzitter van het th maken?
1 -1
Juichtoon
Volgens plan Cruijff zou de hoofdtrainer ook in het TH moeten zitten. Met de komst van PB hebben de boys dit snel aangepast.
10 -2
chrisjuhhh
De hoofdcoach moet in overleg met het TH , omdat in Cruijff zijn ogen een trainer een passant is .
1 0
Robinjo1988
Bergkamp neem je rotzooi mee.
3 -2
Ruff Rhythim
En met de andere dubbelrollen heeft de rvc geen moeite begrijp ik hieruit?
0 -1
oudzuid2
nou dat was een mooi mislukt experiment. wie is z'n opvolger, Bogarde?
0 -1
Welja
Nou Bergkamp nog opzouten uit zijn dubbelrol. Of assistent af. Of uit het TH.
1 -1
Leviathan
Lijkt me een verstandige keuze.
0 0
Bil
Het lijkt wel Expeditie Robinson bij Ajax.

Nog nooit zoveel complot theorieën gezien.
Het is allemaal doorgestoken kaart.

Einde seizoen, doen ze alsof hun neus bloed. En verhogen onze seizoenkaarten maar weer een keertje.
Wij trappen er allemaal weer in.
6 -1
Bijgoochem
Echt he ze zijn ff langs de eilandraad geweest en wilden eigenlijk Bergkamp wegstemmen maar die had immuniteit.
2 -1
Bil
Exact hij had een gouden munt!
0 -1
ETM
'We schuiven met wat 'titels' en dan lijkt het alsof we de boel flink aan het reorganiseren zijn'

Noem me sceptisch, maar volgens mij zitten we naar een poppenkast voorstelling te kijken. Wat ik me enorm afvraag is wie het script schrijft..
9 0
Tinus
Met een TH is niets mis. Volgens mij kan dat prima werken, beter dan een technisch directeur. Ook dan worden er fouten gemaakt. Dat hebben we in het verleden vaak genoeg gezien bij Ajax.
2 -1
kleinedraaicirkel
Hennie "de nsb'er" Henrichs..
3 -1
Web
Als jij hem een nsb’er noemt, wil ik wel eens weten wat zijn rol is?
Ik vind het nog al wat.
0 0
Lagasj
Nou nemen ze niet alleen zichzelf in de maling, maar ons ook.
Gaat niet lukken assholes!
Sar eruit.
Bergkamp alleen trainer, niets meer.
3 -2
Fredschuit1
Breek het partijkartel!
9 0
Roesie46
Ik hoop nu toch....dat er eens duidelijk uitgesproken gaat worden hoe de lijnen en zeggenschap gaat lopen. Kan die Bergkamp nu wel of geen beslissingen meer nemen, want het liefst zie ik hem geen beslissingen meer nemen over trainers!!!

Nu maar hopen dat Overmars ballen genoeg heeft om fatsoenlijke aankopen te doen en dat hij dit een keer op tijd gaat doen.

Hetzelfde voor van de Sar.....Toon nu maar eens dat je klote hebt en ga die club nou eens leiding geven!!!! Neem de beslissingen over de trainer en spelers samen met Marc.
0 0
Zionist
Verandering die weinig effect sorteert. Rotte plekken worden niet uitgesneden. Zachte Heelmeester-actie.
6 0
GvanAchteren
Het adviesorgaan, dat bij de club over alle voetbaltechnische aangelegenheden gaat..... communiceren en duidelijk formuleren is ook een vak.
Of het is een adviesorgaan (voor wie? Overmars, vd Sar?), of (wat ik niet hoop) het gaat over/is verantwoordelijk voor alle voetbaltechnische aangelegenheden.
Wat bedoelt men?
2 0
Ajaxvooraltijd
Nu nog Ouali en Bergkamp weg en vervangen door Cruijff en Jonk en het is perfect.
23 -5
Sjaakvaak
Top, dit is een begin. Overmars is de enige capabele binnen de directie. Nu nog die assistenten de deur uit.
34 -2
klopper
Dit is helemaal geen begin. Dit was al het plan, daar waren ze zelf al achter. Dat het nu samenvalt met de druk van buitenaf is een communicatieve meevaller voor de heren. Het trieste is dat de heren gaan luisteren naar Keizer en versterking erbij halen. Is niet nodig met zoveel talent en voetbal. Waar Keizer rust en stabiliteit zou moeten brengen, zaait hij twijfel en onrust. Echt not done om Nouri als excuus aan te voeren.
3 -13
Ajax412
Op links- en rechtsback is inderdaad talent te over, of zullen we Sierhuis linksback zetten? Er zijn gewoon duidelijk versterkingen nodig voor bepaalde posities.
7 -1
klopper
Kom op zeg. Daar hangt een kampioenschap toch niet vanaf als je Ziyech, Dolberg, Neres, Kluivert, De Jong, De Ligt, Van de Beek, Cerny, Johnsen als talent/voetbal hebt...met Daarnaast nog eens Schöne, Huntelaar en Siem als achterwacht. Daarmee moet je gewoon kampioen kunnen worden. Maar dan moet je niet Dijks op blijven stellen en Veltman aanvoerder maken.
4 -8
Ajax412
De backposities zijn van levensbelang als je aanvallend voetbal wil spelen volgens de Ajaxschool. Al de spelers die je noemt zijn grote talenten, maar geen enkele is links- of rechtsback. Dan is het toch normaal dat je een fatsoenlijke back aan wil trekken?
1 -1
Lane 8
Op elke positie moet een redelijk tot goede speler staan en het liefst dubbel bezet, het budget is er.
0 0
A-west
En zo spelen de heren elkaar lekker de ajax bal toe. Er verandert dus eigenlijk helemaal niets.
We laten ons door deze hufters gewoon naaien. Deze club gaat aan druiloren ten onder.
14 -3
witchmaster11
er wordt vergeten te melden dat ten alle tijden de Overmars zijn FIAT moet krijgen van het bestuur ,wat een slap gelul weer .
Gewoon Bergkramp in de keuken zetten en zijn maatje naast hem de trainer beslist het werk niet als men steeds op de bank in zijn oor fluistert wat je doen moet .
en twee aankopen is te weinig ,je moet een betere naast zytech hebben als het kan een kopie van Klaasen zins Klaasen weg is speel tie als een natte krant (ook zit appie nog in zijn hoofd) binnen kort die havenslaven uit ziud en dan moet het 11tal staan
2 -1
MoIukker
Jullie snappen het blijkbaar niet, VdS legt zijn taak neer als voorzitter, maar hij is nog steeds de algemeen directeur van Ajax..
13 0
KevinDurant
Jawel, waarom moet een algemeen directeur tegelijkertijd ook in het TH zitten? laat hem lekker algemene zaken afhandelen en de voetbaltechnische zaken overlaten aan de mensen die daar voor aangenomen zijn.
4 -1
Matzet
Dit is een prima begin om de verantwoordelijkheden helder te krijgen. Alleen vind ik dat Dennis Bergkamp vervangen moet worden door Henk Veldmate, zodat de scouting beter aansluit op het technische beleid. Hoewel ik Ouali ongeschikt vind als hoofd jeugdopleiding, ben ik wel van mening dat deze functie bij het TH hoort. De trainers kunnen waar nodig aanschuiven als adviseur, maar aangezien ze passanten zijn, hoeven ze wat mij betreft geen doorslaggevende stem bij het tot stand komen van een transfer.

Met een voorzitter, hoofd scouting en hoofd jeugdopleiding zorg je voor verbinding tussen alle geledingen en kan een trainer aanvullende informatie/wensen geven op basis van de selectie die ze onder hun hoede hebben.
8 -3
waayop
th moet overleg orgaan zijn en geen beslisorgaan.
0 0
Ajax412
Ja inderdaad, de hoofd scouting hoort ook zeker in het TH te zitten. Dan heb je een stem vanuit de scouting, vanuit de jeugd en vanuit de persoon die deze twee moet verenigen in het eerste elftal. Dan zou je een verbindende man (nu Bergkamp) als adviseur in kunnen roepen bij sommige beslissingen, maar hij hoort niet in het TH wat mij betreft.
4 0
geronimo
Er verandert gewoon niets
10 -3
Ruff Rhythim
Niet veel nee.
2 0
ajaxinho
Precies wat ik dacht tijdens het lezen van het nieuws.
2 0
Bensco
Ik heb echt sterk het vermoeden dat ze denken dat de stap van de A1 naar het eerste slechts een kwestie is van trainen ipv begeleiden. Ze moeten dit echt wat serieuzer gaan oppakken.
6 0
Ajax_026
Toen er nog een A2 was werd er makkelijker geschoven als het niveau niet genoeg was. Ik vind dat ze dat te makkelijk aankant gezet hebben.
0 0
Bensco
Ja, dat denk ik dus ook. Alleen echt harde bewijzen hiervoor kan ik niet leveren. De meningen zijn er ook nogal over verdeelt.

Maar het is meer dan alleen het opheffen van de A2. Onlangs gaf Brands van PSV al te kennen dat het hun opviel dat veel spelers afhaken tussen de A1 en het eerste en dat ze de begeleiding hierin willen professionaliseren. Ik vind het raar dat hun al wel die conclusie hebben getrokken maar wij niet. En dat terwijl het probleem bij ons vele malen groter is. Zijn wij dan zo arrogant om dat probleem niet te onderkennen? Of bang voor innovatie op dit gebied? Juist wij als opleidingsclub zouden hier actief mee aan de slag moeten.
0 0
Labrador
Prima. Nu Dennis nog.
9 -2
jaripettersson
Als Bergkamp en Overmars nu qua mening verschillen ligt de beslissende stem nu bij oud Ajax top voetbalvedette: Ouali...
10 -1
waayop
wie zegt dat ze nog stemmen, dat zou wel triest zijn. Overmars moet gewoon de knoop doorhakker zijn.
0 0
Ajaxbrl
En dat is Bergkamp z'n maatje , dus ja...
6 0
BRAMHOUTEN
Volgens mij is er geen enkele vereniging waar supporters zich zo druk maken over de poppetjes in het bestuur als bij Ajax. Elke beslissing die op bestuurlijk niveau genomen wordt, wordt kritisch gevolgd en ieder heeft zijn eigen mening hier over! Ik ben van de generatie dat jaap van Praag nog voorzitter was en ook in die tijd ging het al zo, al heb ik nu wel meer het idee, komt waarschijnlijk door sociaal media dat het gemor steeds harder wordt. De meeste hier weten niet wat er zich afspeelt achter de schermen maar roepen hier de meest nare dingen over Ajacieden, ik begrijp daar helemaal niks van. Zal wel een generatie dingetje zijn
9 -10
AFCAsphere
Dat komt omdat wij een fuck geven om onze club, Bram. In tegenstelling tot jouw passieve houding. Onze club is ook groot geworden omdat onze supporters perfectionistisch zijn en hoge eisen stellen. Hoe kun je het huidige beleid in hemelsnaam goedkeuren?

Oh, en was jij niet diegene die constant liep te janken over Peter Bosz? Want onze 'professor' wisselde bepaalde spelers niet en daar was Brammetje boos over, maar ondertussen leidde hij ons wel naar de eerste Europese finale in 21 jaar. Maar oh wee als je kritisch bent over het beleid hoor! Het maakt Bram helemaal niets uit dat we direct na de finale Europa uit zijn gestoten door Rosenborg en dat we nu al vijf punten achterlopen op PSV, terwijl de trainer gebruik maakt van Dijks, met een tactiek waar zelfs Frank de Boer zich voor zou schamen.
4 -1
Roesie46
Generatie van Praag of niet, net zoals jij moeten we het hebben van wat we zien gebeuren en wat in de media komt, dus inderdaad....niemand weet precies wat er zich afspeelt. Maaaaarrrrr iedereen kan wel zien en horen dat er geen vooruitgang geboekt is de laatste jaren, behalve op financieel gebied dan.

Vorig jaar een goede trainer en wel weer iets van succes en glans terug bij Ajax....Dan gaat de trainer weg en laten we dan maar in het midden houden wat behalve geld, nog meer de reden is.....Duidelijk is wel dat als het er op aan komt, het th elkaar de schuld geeft wie voor welke beslissing verantwoordelijk is,(lees. Overmars die liever een andere trainer had aangesteld of geld uitgetrokken had voor goede spelers). Dit wordt in iedergeval onder zijn naam naar buiten gebracht.
De constructie die er nu is, werkt alleen maar averechts en vertragend, terwijl het juist beter zou moeten werken. Omdat er waardeloze beslissingen worden genomen, (een topclub onwaardig) gaat het alleen maar beroerder en wordt er (terecht) geklaagd door liefhebbers die hun cluppie naar de afgrond zien glijden....gek he. Duidelijkheid geeft rust, zeker naar de achterban.
1 0
Ajax_026
Komt omdat er weinig verantwoording word genomen en communiceert. Als er iemand op staat en zegt: "dat is mijn verantwoording" dan krijgt en verdiend die persoon meer respect zie Keizer. Zowel de supporters als de media zijn redelijk mild naar hem omdat hij ook durft te zeggen: "...We waren niet genoeg, en dat is ook mijn schuld."
1 0
godenzonenssuper
Jij riep nooit dingen he Bram?
Altijd beschaafd enzo.
11 -2
AFCAsphere
Ik vind het ontzettend ironisch en hypocriet dat Bram constant liep te janken over Peter Bosz, maar wanneer wij objectief kritisch zijn over het beleid onder oud-Ajacieden moeten wij onze mond houden. Vrijwel niet serieus te nemen deze man.
4 0
Pure
Lachwekkend al die internet coaches hieronder, wat weten we het allemaal weer goed zeg!!!
2 -18
Zionist
Want het gaat zo.lekker met Ajax.hè?
5 0
AFCARSCA
Nou leg het eens uit orakel.
13 0
godenzonenssuper
En die blonde piloot?
Die zal wel weer veilig voor alles zijn.
4 -5
GvanderK
En meneer (ik ben groter dan de club) Bergkamp hoeft zich natuurlijk weer niet druk te maken.
5 -3
BrandjeXL
Tsja weet niet of ik hier blij van wordt want denk dat Overmars nog steeds alleen staat en je blijft mensen houden die een eigen agenda hebben. Zo zou Ouaali altijd jeugd boven aankopen stellen en als Overmars dan een speler mag halen dan moet ie nog toestemming krijgen van de RvC.
0 0
Lazell
Idd. En als je het zo bekijkt zal Bergkamp (doorstroming jeugd) ook voor de jeugdspeler gaan. Heb te doen met Overmars, die dan wél weer afgerekend wordt op de kwaliteit van de selectie zonder er zeggenschap over te hebben.

Waarom valt de doorstroming van de jeugd überhaupt niet onder jeugdopleiding?
0 0
Bjorn
Bergkamp blijft zijn dubbelrol dus gewoon behouden.
5 -3
Hziyech14
Yess dennis is gelukkig weer even veilig.
2 -6
ZwartNazareth
Kortom, de Bergkampsekte blijft zitten.
10 -4
DelPiero
Oplossing voor de bühne.

Alles blijft hetzelfde natuurlijk
14 -2
DeWijsneus
Lekker gierig ook weer met informatie delen. Stel je eens voor dat je achterban gerust gesteld gaat worden...
1 -1
Golberg
Lood om oud ijzer
6 -1
Red Devil
Afwachten maar of we hier echt iets mee opschieten.
1 0
A-west
Wat een lachwekkende oplossing. Club wordt geleid door domoren. Ajax de ondergang tegemoet.
10 -2
HZMKK
Lachwekkend
3 -4
Puurvoetbal
Overmars die een vergadering leidt. Ik heb er uitsluitend lachwekkende gedachten bij.
4 -6
OKP-AFCA
De agendapunten Marc?

Eh.. ja.. eh.. dat weet ik eh.. zo even niet.. maar er is ergens eh.. een eh.. lijstje eh..
0 -1
BokkieBokstra
Goede beslissing. Van der Sar directeur, Overmars technisch directeur dus. Geen zelfsturend team meer en terecht.
4 -6
waayop
precies, ophouden met die flauwekul. Technisch Hart is altijd een praatclub geweest die nooit verantwoording hoefde af te leggen.
0 0
BrandjeXL
Lezen kerel.
0 -3
DS
Wat een onzin, het blijven toch gewoon 3 stemmen.
Of gaat die van overmars dubbel tellen.
0 -2
waayop
Het is een nette manier om te zeggen dat het TH feitelijk als beleidsorgaan is opgeheven. Lijkt mij niet dat er nog gestemd wordt. Overmars hoort Ouaali en Bergkamp aan en neemt een besluit als verantwoordelijke. Het gezichtsverlies van echt opheffen was zeker een brug te ver.
3 0
Lazell
Waar zie jij dat staan? Volgens mij blijven ze alle 3 verantwoordelijk. Heb het artikel 2x gelezen en kan geen bevestiging vinden. Zoals jij het omschrijft, zo zou het wel moeten zijn.
0 0
DeWijsneus
Je hebt ook gelijk, veranderd inhoudelijk niks.
0 0
insectenverdelg
en Bergkamp zn dubbelrol?
2 -3
JPM
Lachwekkend. Goed opgelost, jongens!

Gaat natuurlijk nergens over dit. Verandert nada.

Bergkamp, Hennie en die andere incapabele figuren naast Keizer op de bank moeten zo snel mogelijk out. Henrichs idem. Zo niet, komen we geen steek vooruit. Ook niet na het herstructureren van de officiele posities, waar dezelfde mensen het uiteindelijk voor het zeggen zullen hebben.

Overigens prima als vd Sar blijft, aangezien hij nog altijd een grote naam binnen de voetbalwereld is. Sponsorcontracten binnenslepen kan best wel eens werken wanneer je een ex-topkeeper meeneemt. Maar dan wel graag iemand zoals Kinsbergen ernaast, want Edwin heeft het IQ van een zak aardappelen en de uitstraling van een norse drol.
9 -2
flyingsoccer
Dit lost niets op je verschuift het probleem naar Overmars. Bezem door de stal en opnieuw beginnen maar dan wel met de juiste mensen.
4 -4
3*stars*3
Precies maar wie gaat nu willen opstaan dan?
Cruijff stond destijds op maar kreeg stank voor dank en dat is een clublegende.
Jonk ook weggewerkt.
Wie gaat nou zijn handen willen branden aan Ajax, als ze zien hoe ze binnen Ajax zijn omgegaan met mannen die juist het beste willen voor Ajax?

De rest van de mannen zitten nu comfortabel, heel comfortabel.
Gewoon maffia shit binnen Ajax.
2 0
Mundus
Overmars is directeur spelersbeleid maar als Bergkamp en Ouaali een andere mening hebben is de mening van de directeur dus niet doorslaggevend. Er is geen directeur in Nederland die hiermee akkoord zou gaan. Verder blijft Bergkamp dus assistent én leidinggevende over Keizer. Wie verzint zo iets !?
22 -3
waayop
Ik denk dus ook niet dat Overmars dit geaccepteerd heeft. Hij is verantwoordelijk dus de beslisser in het TH.
0 -1
Mundus
Nee hoor, dat is hij niet. Er wordt besloten bij meerderheid van stemmen...
1 0
Youri08
Bergkamp inruilen voor de passant en je bent rond. Zoals het ooit bedoeld was.
1 -3
SnakeDoc
Nou, nou. Dit verandert niks.
2 -1
echtgras
Jawel iets. Overmars heeft nu iets meer invloed want hij wordt niet meer door Bergkamp en vd Sar weggestemd zoals toen Bosz een andere assistent wilde en Overmars daar gehoor aan wilde geven maar Vd Sar uiteindelijk de beslissende stem had
8 -1
Ferd
Overmars heeft net zoveel invloed. Of de stemming nu 3-1 of 2-1 is veranderd niets aan het uiteindelijke resultaat.
0 0
Indojood
Het is maar voorzitten van een vergadering, meer niet. Dit is om de buitenwacht te sussen. Er verandert dus feitelijk niets.
5 -2
Aeter
Jawel, van der Sar is niet meer aanwezig en van invloed bij technische zaken. Hij hoort zich nu dus enkel met operationele zaken bezig te houden en niet meer met het voetbal te bemoeien. Of dit ook werkelijk zo zal zijn, is een tweede. Maar er veranderd dus weldegelijk wat.
1 0
Rukboor
Overmars is nu verantwoordelijk voor scouting, aan-en verkoopbeleid, aanspreekpunt voor de hoofdcoach. Dan lijkt het me logisch dat Overmars als directielid verantwoording aflegt aan de RvC en niet meer aan de onbekwame Algemeen Directeur van der Sar?
Menno Geelen is Commercieel Directeur bij Ajax, Overmars in feite nu Technisch Directeur, waar is van der Sar dan Algemeen Directeur van??? Volgens mij kan hij nu weg.
Dit is het begin van het afscheid van de sprinkhaan.
8 -1
waayop
Tsja, een soort visitekaartje achtige rol, zoiets?
0 0
NouridolbergNeres34
Met andere woorden het blijft 2 tegen 1 ouaali en dennis is dikke mik, tegen overmars.

Goed dat sar vertrekt daar, had liever dat hij helemaal wegging.
dennis moet uit dat TH, blijft lachwekkend dat een assistentje meer macht heeft dan de hoofdtrainer, mag meebeslissen over de aanstelling van een trainer en een eventueel ontslag terwijl hij zelf onderdeel van is van de staf.
3 -1
mvdk
Ondanks alles is hij wel onze beste keeper aller tijden. Alleen al met zijn naam heeft hij grote aantrekkingskracht bij sponsors en talentvolle keepers zoals Onana. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt en was zijn dubbelfunctie te veel, maar degene die aangepakt moet worden is naar mijn mening niet Van der Sar, maar Dennis Bergkamp. Zijn naam valt veel te vaak. Net als die dikke met die bril.
3 0
jariafca020
Dit verandert dus helemaal niks, voor de mensen die dat nog niet door hadden...
3 -1
AFCARSCA
Ach gossie, ze voelen teveel druk vanuit de media en supporters. Komen ze met dit. En ze denken dat hier ook maar iemand in tuint?
2 0
AFCAsphere
Dan moet er vanuit de supporters wel duidelijk protest komen, want anders veranderd er dus geen fuck.
2 0
AFCARSCA
Als dit zo door blijft gaan, breekt de pleuris vanzelf een keer uit.
0 -1
KingVince
Die laatste zin zegt alles...

'......waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.'
8 0
flyingsoccer
Macho gedrag en misbruik van zijn positie maken.
4 0
Bjorn
Heb niet het gevoel dat dit concreet veel gaat veranderen. Leuk voor de naar de buitenwereld toe.
4 0
niquedegraaff
Met Overmars hebben we iemand in het TH die weer de kant van Bosz kiest, in het geval er dus weer zo'n bosz achtig moment zou komen.
0 0
DulceDesde
Overmars kan dan nog zoveel willen er zijn er altijd nog 2 die in het TH zitten die het altijd met elkaar eens zijn, en dan heb je de meeste stemmen gelden altijd. dus er veranderd geen ene moer want als Overmars speler A op het oog heeft met ervaring en het spelletje van Ajax begrijpt zijn er 2 minkukels die een hele andere mening zijn toegedaan want die willen een talent bij habbekukkeveen vandaan plukken die eerst nog moet rijpen in Jong maar koste wat kost deze speler binnen halen en de ervaren speler is niet goed genoeg of niet nodig.
1 0
behangdelul
Hij blijft gewoon algemeen directeur hoor mensen, alleen geen voorzitter van het TH meer.
0 0
Mokum<3destad
In de zomer besloten en dan nu pas daadwerkelijk uit het TH stappen? Flikker toch op man! Met de de bezem door die bende!
6 -2
ajaxminimax
Een goed begin vind ik. Overmars heb ik als enige nog een beetje hoog zitten. Nu hopen dat Bergkamp en Spijkerman gauw is opgerot.
9 -2
Zionist
Degene die verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid? Keihard gefaald en is vorig jaar gered door Bosz.
3 -7
ajaxminimax
Overmars is alleen maar tegengewerkt. Overmars was ook degene die achter bosz stond en later geen keizer wilde als hoofdtrainer.
8 0
AJAIXIXIXI
Hennie mee alsjeblieft!
6 0
Bil
Nu Bergkamp nog!!
2 -1
Heiko
Wat maakt het in feite uit?!
1 0
ajaxminimax
Misschien niet heel veel, maar nu kan vd sar zich richten op zijn taken als directeur en Overmars heb ik veel hoger zitten qua voetbalverstand. Die heeft nu misschien iets meer te zeggen en kan dus wat meer uitrichten.
5 0
Zionist
Leed is.al geleden. Hij knijpt m, z'n baan staat op de tocht. Op ajax.nl staat dat Overmars verantwoordelijk is voor het aan- en verkoopbeleid. Dat was ie al, dus heeft hij gefaald. Sar was voorzitter van het TH en moet ook zijn conclusies trekken. Waarom zit Ouali in dat TH? Hij is medeverantwoordelijk, ook wegwezen. Leuke is nog dat Keizer vorige week zei dat de aankopen nog niet goed genoeg zijn. Over onderstrepen gesproken.
0 0
DulceDesde
En wie is die Oauli eigenlijk en wat voegt hij toe aan het TH?
2 0
jaripettersson
Terechte vraag. Cruijff wilde oud Ajax topvoetballers in het TH. Het werd wat JC betreft al 2e garnituur (en niet Rijkaard, MvB). Maar wie de FUK is Ouali?
1 -1