Veltman, De Ligt en Van de Beek bij Oranje

BvdPloeg, 29-09-2017 om 12:10, 6957 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek zijn geselecteerd voor de wedstrijden van Oranje tegen Wit-Rusland en Zweden. Klaas-Jan Huntelaar, die nog wel in de voorselectie zat, is afgevallen.

Oranje speelt zijn laatste twee wedstrijden en zes punten zijn nodig om nog kans te blijven houden op het WK in Rusland. Daarbij heeft het alles in principe nog in eigen hand, al zal er dan wel veel gescoord moeten worden in beide duels. Zweden speelt zijn andere wedstrijd nog tegen Luxemburg.

In de selectie is Ryan Babel de grootste verrassing. De oud-Ajacied is op dreef bij Besiktas en wordt er daarom bij gehaald voor de twee cruciale wedstrijden in oktober. Wesley Sneijder is er door een gebrek aan ritme en fitheid niet bij. Jurgen Locadia maakt zijn debuut in de selectie. Stefan de Vrij en Queensy Promes zijn geblesseerd en daardoor niet beschikbaar.

Selectie:

Doelmannen: Cillessen, Stekelenburg, Zoet

Verdedigers: Ake, Blind, Hoedt, Janmaat, De Ligt, Rekik, Tete, Veltman

Middenvelders: Van de Beek, Van Ginkel, Klaassen, Propper, Strootman, Vilhena, Wijnaldum

Aanvallers: Babel, Janssen, Robben, Depay, Dost, Locadia

Bestel FIFA 18 en ontvang een gratis pizza!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Ook al is Wesley niet topfit, ik durf te wedden dat Robben naar Advocaat is gegaan om te zeggen dat hij het een schande vindt, verder zou niemand in Oranje zijn mondje opendoen. Waarom het een schande is? 1. Wesley wil je er in de groep bij hebben, met je bedoel ik de spelers. 2. Recordinternational die nog een keer alles wil geven voor een laatste toernooi, die geef je die kans. Of hij moet 10 kilo te zwaar zijn. We spelen niet tegen Brazilie of Duitsland maar tegen 3e rang landen. Nooit gedacht dat zelfs een Zweden zonder Zlatan boven oranje kon staan... ( Net als Ajax dat van United verloor zonder zlatan en feyenoord van united won toen hij wel speelde..)
Toch vind ik dat deze selectie ook gewoon hoort te winnen. Wereldklasse ontbreekt weliswaar maar als je de kwaliteit en clubs van spelers tegenover die van de andere landen zet (behalve fr) dan moet je ook met deze selectie gewoon winnen.
Toch vind ik dat Advocaat een hele goede reden moet hebben om Sneijder er niet bij te nemen, zoals blessure of dat hij niet eens 45. min zou kunnen spelen. Want anders is het weer typisch Nederlands, respectloos zijn richting spelers die wereldwijd een grote naam hebben. Want Wesley voelt zich al kut bij Nice dus even Oranje zou voor hem ook wonderen kunnen doen. En je gunt die ouwe strijder nog zo'n laatste strohalm want halen we geen wk dan is het met Oranje over voor Wesley. Stel we halen het wel en hij bloeit op in Nice, wie weet gaat hij nog mee.
0 -1
Rsv
Wat een grap, alledrie slecht in vorm.
2 0
DelPiero
hahahaha
1 0
flyingsoccer
Ze presteren bij Ajax op dit moment helemaal niets en worden dan voor het Nederlands Elftal geselecteerd zeer beschamend en het zegt iets over het niveau. Ik zou helemaal niemand van Ajax selecteren laten ze eerst maar eens een reeks neerzetten waar we de vingers vanaf kunnen likken.
1 0
AjaxAddicted
Hahaha. 3 spelers bij Oranje terwijl we zo dramatisch spelen. De Ligt net een hersenschudding gehad. Veltman behoeft geen uitleg en Donny al weken uit vorm. Onbegrijpelijk!
5 0
Ar
Drie spelers die het niet verdienen!
3 -1
Youri08
Wedden dat Janssen weer speelt. Echt ongelooflijk. Die scoort nog niet al leggen ze hem op de doellijn klaar.
4 0
DS
Met een voorhoede van Babel, Dost en Robben
En dan Klaassen op 10 heb je aardig wat doelpunten makers.
0 -1
Onpartijdig
Veel backs, maar geen 1 die én voetballend zeer sterk is én zeer snel is... Voetballend is Blind waarschijnlijk het beste maar die is echt verschrikkelijk traag. Maar goed, leuk dat Babel er bij zit! Heeft die man volgens mij wel verdiend.
2 0
jarenfan
Klaas-jan nooit meer gaan,je wordt al lange tijd in de maling genomen.
1 -3
Adam24
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit trio al weken lang dramatisch vind. Veltman zijn we het allemaal over eens, alleen mag je dit over De Ligt en Vd Beek hier nooit zeggen. Vooral De Ligt lijkt het even helemaal kwijt.

EDIT: Gekke verdediging trouwens, bijna allemaal backs.

EDIT2:

Cillessen
Tete - Veltman - Hoedt - Blind
Propper - van Ginkel
Klaassen
Robben - Dost - Babel

Strootman nooit meer opstellen in Oranje. Wijnaldum misschien wel tegen Zweden maar niet tegen Wit - Rusland. Propper voor zijn creativiteit, Klaassen voor zijn scorend vermogen. Van Ginkel vind ik toch wat verder dan Vilhena al is het me zowat om het even. Babel zit goed in zijn vel, lekker opstellen. Veltman verkies ik op dit moment boven De Ligt centraal. En alsjeblieft tegen Robben zeggen dat hij niet de bal bij de keeper moet gaan halen.
4 0
DS
Hoe speelt die Aké eigenlijk?
Kan die niet linksback spelen, en dan hoedt met blind centraal. Opbouwend heeft Blind de meeste kwaliteit van alle verdedigers.
0 0
Rufus
Klaassen om zijn scorende vermogen en dan in een verdedigende rol zetten zoals jou opstelling aangeeft.
0 0
Adam24
Klaassen speelt achter de spits... Of dacht je dat Robben linksback stond met Dost op doel?
3 0
DS
Bij Ajax is 334 heel normaal natuurlijk!
0 0
Rufus
o wacht sorry zit helemaal verkeerd te kijken. Excuses voor mijn zeer snelle en denigrerende opmerking.
0 0
10Sneijder10
Hahaha veltman er weer bij, wat een lachertje
3 0