Jong Ajax wint niet ondanks zinderend slot

JesseTH, 25-09-2017 om 21:58, 31975 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond in de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Telstar voor de tweede keer in zes wedstrijden puntenverlies geleden. De jongelingen van Ajax wisten na een achterstand nog terug te komen tot een gelijkspel, maar meer bleek er niet in te zitten.

De beloftenploeg van Ajax begon hoopgevend aan de wedstrijd. Jong Ajax kreeg al binnen de eerste paar minuten twee grote kansen, maar miste via onder anderen Dani de Wit. Na via Dennis Johnsen, Noussair Mazraoui en nogmaals Johnsen gemiste kansen, was het Telstar dat met een lange bal een grote kans wist te creëren. Vanaf dat moment was Ajax even de weg kwijt en een minuut later lag de bal dan ook in het Amsterdamse netje via een kopbal uit een corner. Wat volgde was een matig einde van de eerste helft van Jong Ajax, met nog een kans aan beide zijdes.

Na een dikke vijf minuten in de tweede helft, was het Mateo Cassierra die de eerste kans na de thee kreeg, maar hij faalde. In de periode daarna wist Jong Ajax niet denderend over te komen en weinig kansen te creëren. Toch wisten de Amsterdammers de gelijkmaker te forceren via de ingebrachte wisselspeler Teun Bijleveld, die de rebound van Dennis Johnsen achter de doelman wist te werken. In de slotfase van de wedstrijd vervolgens, werd Ajax weer wat sterker, maar dat betekende niet dat Telstar ongevaarlijk bleef. Via een prachtige omhaal van Zian Flemming en een poging van Bijleveld wist Jong Ajax nog gevaarlijk te worden, maar tot een winnend doelpunt zou het niet meer leiden.

Opstelling Jong Ajax:
Van Leer; Orejuela, Zeefuik, Wöber, Sinkgraven (Savastano 61'); Eiting, De Wit (Flemming 70'), Dankerlui (Bijleveld 75'); Mazraoui, Cassierra, Johnsen.
Wissels Jong Ajax:
Van Bladeren, Bergsma, Savastano, Bijleveld, Flemming, Mees de Wit.

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, Van Iperen, Van Huizen, Sno; Korpershoek, Osman, Schouten; Rodrigues, Platje, Novakovich.
Wissels Telstar: Van Heertum, Cabral, Van der Maaten, Knol, Johnson, Najah, Van der Linden, Zamouri.

Doelpunten:
0-1 Toine van Huizen (27')
1-1 Teun Bijleveld (82')

Bijzonderheden:
- Daley Sinkgraven keert na maandenlange afwezigheid terug op het voetbalveld.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KevinDurant
Is dankerlui of Savastano nou echt minder dan Dijks?
0 0
EKS
Misschien niet zo erg relevant ;-) maar Savastano loopt wel heel vaak in het publiek te staren, heb ik al bij meerdere invalbeurten /warming ups geobserveerd. Misschien een lekker wijf of zo, of stoer doen tegenover z'n vrienden - waarom ook niet, maar komt mede daardoor soms wel wat nonchalant over. Ik hou er niet zo van, dergelijke attitude op het veld. Het komt op mij over als van: Heeft iedereen wel gezien dat ik mag invallen, dat ik nu heel trots op het veld sta?

Iemand die ook zoiets heeft is Ché Nunnely, die tijdens de match soms openlijk loopt te flirten met giechelende meisjes langs de zijlijn. Wel grappig in zijn geval. Beter nu nog genieten van je status want straks in de Arena wordt het pas echt menens.
0 -1
ADE
Om nou direct te beginnen over vrouwen kijken of vrienden lijkt me een beetje makkelijk te zeggen. Inderdaad Savastano is niet goed genoeg nog voor Ajax 1. De jongen moet nog hard werken, maar zie de laatste tijd wel wat (hoopvolle) verbeteringen.
0 -1
jaripettersson
Flirten met meisjes tijdens de wedstrijd deed Witschge ook destijds. Dus het is in principe te combineren.
1 0
de-Ajacied
Voor Savastano blijkt de Jupiler Leaugue telkens nog iets te hoog.
1 0
DJPostma
Absoluut. Dankerlui is niet echt een linksback en Savastano is nou typisch zo'n jongen die het niveau van Ajax 1 nooit zal aantikken, past in het rijtje Clement.
1 -2
jaripettersson
Ik vind Dankerlui sowieso geen Ajax niveau. Van Savastano heb ik de hoop wel, maar is nu ook geen ajax 1 materiaal.
1 0
Pheadrus
Er komt nu een nieuw probleem aan; Je kunt bijna niet meer een paar jaar in Jong Ajax "rijpen". Door alle aankopen op O19 niveau komt er volgend jaar een hele nieuwe groep aan dat verder ontwikkeld moet worden. Misschien moet Ajax ook een team inschrijven in de belofte competitie waar bijv. ook Jong Feyenoord in speelt.

http://www.transfermarkt.nl/beloften-eredivisie/startseite/wettbewerb/NLBE/saison_id/2017
1 0
NouridolbergNeres34
Lijkt me duidelijk dat johnsen en sinkgraven zondag tegen heerenveen in de basis moeten spelen.
Younes en dijks lekker op de tribune zetten.
7 -1
Petervandersluis
Hoe was orejuela?
1 0
AlexIbarra
Beetje onrustig aan de bal, verdedigend niet altijd in positie. Joel doet ook pijn aan mn ogen maar ik denk niet dat we de eerste seizoenshelft Orejuela nog op zijn plaats gaan zien.
Aardige concurrent voor Zeefuik, lijkt me aanvallend iets beter, verdedigend iets minder.

Ik ga er vanuit dat De Ligt na de interlands wel hersteld is en denk dat De Ligt-Veltman dan blijft staan. Eerst links achterin fiksen met Viergever-Sinkgraven.
Wöber deed het wel erg goed aan de bal, Wöber-Sinkgraven lijkt me de toekomst.
1 -1
kemean
Wöber goed aan de bal??? Ben je op Toekomst geweest of heb je die wijsheid van TV? Hij was helemaal niet goed aan de bal. Speelt de bal vaak breed en als hij inspeelt is het nog vaak niet hard genoeg..Ook heeft hij menig kopduel verloperen ondanks zijn lengte..Paniekaankoop..
1 -1
ck69
mwah. vind veltman vooralsnog beter
4 -6
Pheadrus
Met Veltman is steeds hetzelfde; een vleugelspits komt met bal aan de voet op hem af, Veltman staat helemaal gespannen af te wachten welke kant de spits zal kiezen. Spits kiest het moment, tikt de bal opzij en schiet meteen of zet voor. Veltman steekt zijn been nog uit maar is te laat. Hij is te traag met zijn reactievermogen, te traag met de versnelling en hij heeft een te lage (sprint) topsnelheid.

Ik wordt er gek van!!!!!
2 -3
Pheadrus
Is hij beter (meer potentie) dan Zeefuik? Zeefuik vorig jaar al meer dan 2100 minuten in de Jupiler League gespeeld. Ik hoorde dat hij goed speelde vanavond op CV met zijn 1,77m.

Dat moet wat zijn. Dan kom je helemaal uit Colombia naar Nederland en ga je een beetje mee trainen en dan zie je dat er al een jonge rechts back is uit de jeugd opleiding die heel snel en heel sterk is. Ga je toch over je kin krabben en denken "wat doe ik hier"?
1 0
EKS
Orejuela doet het wel vrij aardig op de helft van de tegenstander, dat heeft Zeefuik dan weer wat minder.
3 0
kemean
Sorry, Orejuela was slechte man op veld. Zelfs als hij een geel shirt aan had gehad was dat nog steeds zo.
0 -2
Pheadrus
Tegen jong PSV was hij overtuigend. Hopen dat hij snel op AJAX1 niveau komt.
2 0
Suarez16_
Teun Bijleveld zou ik gewoon altijd laten spelen. Veel beter dan De Wit of Dankerlui.
13 -1
Pheadrus
Bizar dat ze Bijleveld zo oppikken bij AZ en dat hij het zo goed doet in Jong. Zo'n transfer dat nauwelijks aandacht krijgt en toch heel goed valt.
3 0
geDaante
Net als Mazraoui.

Mazraoui - Eiting - Bijleveld, zo moeilijk is het niet.
5 -1
Pheadrus
Behalve dat iedereen moet spelen. Het is een opleidingsteam.
0 -2
jaripettersson
Het is een opleidingsteam, uiteindelijk maar voor een paar ajax1 kandidaten. We leiden niet op voor pec, hoewel dat natuurlijk wel een bijkomstigheid is.
0 0
geDaante
Een heel klein sprankeltje hoop voor Nouri?:

http://edition.cnn.com/2017/09/25/health/vegetative-state-vagus-nerve-study/index.html
4 -5
HeavenlyDivine
alleen meer hersenactiviteit?
0 0
geDaante
Meer bewustzijn, en dat al na een maand, na 15 jaar in vegetatieve staat te zijn geweest.
0 0
Keffie L
Laten we het hopen pik!!
1 -1
DannTheDon020
Flemming, Bijleveld en Ekkelenkamp zijn spelers voor Ajax 1 als ze zich blijven doorontwikkelen
4 -2
Pheadrus
Ik heb laatst dat achtergrondverhaal over Flemming gelezen. Die gaat sowieso een hele goede prof carrière doorlopen. Slimme vent en absoluut een vechter en doorzetter. Totale focus op zijn sport (geen tatoo's) drinkt niet enz.
1 0
geDaante
Flemming als spits en Ekkelenkamp als CV misschien, niet als middenvelders. Ekkelenkamp hooguit als 6, als hij wat meer leert spelverdelen. Flemming is veel te bonkig en wat te houterig voor het middenveld, en Ekkelenkamp te slungelig en traagjes voor een half. Beiden ook niet handig en vlot genoeg.

Bedenk je dat in de eredivisie alles veel compacter is,.

Mazraoui, Eiting en Bijleveld zijn de echte middenvelders, en de beste middenvelders van deze selectie.
7 -1
Pheadrus
Flemming is 1,83m. Niet echt lang voor een spits maar als hij goed kan koppen (timing, sprongkracht) dan kan het wel. Ik las dat hij een enorme aanleg heeft voor judo. Dat is heel belangrijk voor het werk in de 16 waar er heel veel lichaamskontact is.
0 0
foensai
die moeten echt eerst nog een seizoen of 2-3 in jong spelen. en nu eens rustig worden gebracht
0 0
El-Dorado
Mazraoui anders ook wel (mijn mening)
2 0
El-Dorado
Wober leuk spelertje, zie overeenkomsten met Careltje. Alleen vraag ik me af of het echt een verdediger is (qua verdedigen dus). Schrijf je dat af tegen die 8 miljoen oid.. moet nog blijken, maar tis wel fors.
5 0
Rsv
Hij is zelf ook aardig fors
1 -3
Patrick78
Jonhsen, Wober en Daley in de basis zondag... Natuurlijk Mr.Dijks en Younes op de bank.
7 -2
Panama
Gezien de eerdere keuzes van ons fantastische TH, moet je niet raar opkijken als viergever met veltman centraal staat, en zeefuik de rechtsback is...
2 0
DS
Ga er inderdaad maar vanuit dat het zo komt te staan.
0 0
Suarez16_
Johnsen speelde heel slecht. Gooi Neres er maar is in.
6 -1
Patrick78
Johnsen en Neres ipv Kluivert en Younes.
5 0
Wereld
Zet dan ook maar meteen Cassierra erin, die zijn toch beter op elkaar ingespeeld.
0 0
Suarez16_
Kan ook. Younes gaat toch niet scoren.
2 0
El-Dorado
Ik ben vast de enige die Johnsen Victor Fischer 2.0 vind.. misschien wel 2.1 omdat ie lichtvoetiger is.
5 0
EKS
Ja ik zie ook wel overeenkomsten. Maar dan helaas met name de ergernissen betreffende zijn continue vastlopende dribbels, zijn wat doorzichtige spel en zijn matige overzicht om spelers in meer kansrijke positie te kunnen bedienen.

Vanavond had hij het ook wel erg lastig tegen onze legend Shaquill Sno, dat vond ik stiekem toch wel mooi. Leuk voor die kerel dat hij via een omweg toch het betaald voetbal heeft gehaald.
0 0
El-Dorado
ja dat bedoel ik ook.. dribbels vrij geforceerd.. terwijl ik zoiets heb van.. als je er niet echt in zit, speel dan makkelijk en na verloop van de wedstrijd groei je dan.
1 0
Pheadrus
Lekker morgen avond weer Ajax O19 in de Youth League. Zo hoef ik niet te lang over Ajax1 na te denken.
2 0
Pheadrus
De grap is ook nog dat Jong niet perse in de sterkste opstelling speelt. Omdat het niet om winnen gaat maar om opleiden rouleren de spelers. En dan toch nog bovenaan staan!
1 -1
Starkoo
Jong Ajax is veel meer passie dan Ajax 1, Wober en de andere aankoop plus Johnsen gewoon is mee met Ajax 1 liefste alle 3 basis en dijks, Younes banken!
2 -1
Onpartijdig
mwah, begin was goed en het einde was goed.. tussen door ging het te traag. Vond Wober aan de bal zeer sterk, enorme goede inspeelpass met zijn linkervoet. Sinkgraven deed het prima, zette soms goed druk en had een mooie panna, kwam niet in de problemen en speelde altijd de goede man aan. Casierra constant aanspeelbaar.

Vond de wedstrijd van Orejuela wat minder, paar voorzetten die erg matig waren, maar nog te weinig gezien om echt een goed oordeel over te hebben.

Andere dingen standaard zoals elke wedstrijd, De Wit onzichtbaar op wat kopballetjes na, Mazraoui is in vorm maar heeft denk ik niet het Ajax1 niveau en van Johnsen komt altijd dreiging af maar is soms nog wat ongelukkig.

Van Leer vond ik in de eerste helft trouwens wat onzeker ogen, had in de tweede helft een paar prima reddingen.
7 0
Minsc
Cassierra en Orejuela waren gewoon slecht, helaas.
1 0
Pauw
Waarom heeft Mazrzoui niet t niveau voo Ajax1 volgens jou?
2 0
Ajax412
Precies zoals ik het ook gezien heb. Qua opbouw kun je Wöber zeker in de basis zetten dit weekend, speelt telkens sterk in en slaat linies over wanneer dat kan.
0 0
NouriVandeBeek
Maximilian Wober zondag in de basis zou ik zeggen.
7 0
Suarez16_
Zonde van die omhaal en schorpion kick in de blessuretijd.
0 0
Pimpie
Wat is dat toch met keepers tegen Ajax dit seizoen
0 0
Djabber
Kwestie van slecht inschieten, anders kan de keeper 'm niet hebben ;-)
12 0
Pimpie
Ja dat ook haha
0 0
de-Ajacied
Wissel in blessuretijd zou niet mogen
0 0
TOOL
Ze winnen dan wellicht niet maar het is wel het kijken waard!
6 0
nahfahlaar
Dit. Heb echt een leuke wedstrijd gezien!
3 0
AJAIXIXIXI
Haha, wat Flemming kan kan Bijleveld beter!
3 0
DannTheDon020
Wat een lekker hakkie dat
0 0
RS01
Haha wtf, dat had een wereldgoal geweest!
0 0
DannTheDon020
Jezus wat een goal was dat geweest van Flemming
2 0
Toekomst1900
Is Keizer aanwezig??
0 0
MankeNelis
Hij stond er 1e helft
0 0
Onpartijdig
Ben ik de enige die Cassiera echt zeer goed vind voetballen? Al zijn aannames zijn goed, hij draait goed weg, altijd aanspeelbaar.. vorig jaar was hij echt een eindstation maar dat is nu totaal niet het geval. Komt ook zeer snel en wendbaar over.
18 -2
MosesD
Geheel eens.
0 0
Minsc
Leek in de eerste helft nergens op, 100% kans verprutsen in het begin en daarna alle ballen bij de tegenpartij inleveren. Was gewoon slecht.
0 0
EKS
Eerlijk gezegd vond ik Cassierra opvallend goed toen hij iets achter de spits ging spelen.
0 0
HeavenlyDivine
Die schijnbeweging van net was heerlijk, zonder de bal te raken.
Die man kan echt wel ballen
5 0
Pheadrus
Hij is zeker completer geworden. Heeft ook hele goede steekpasses. Toch hoor ik nog genoeg kritiek hier bij AS.
3 0
Erik1966
je hebt gelijk !!
0 0
CyclOwneD
Zeker! Hij leert snel! Volgend seizoen definitief 1e spits omdat ik toch verwacht dat Dolberg gaat.
1 -1
AJAIXIXIXI
Mazraoui mogen ze blijkbaar niet zo bij Telstar.
1 0
de-Ajacied
Jammer dat Eiting zo'n lage handelingssnheid heeft
2 0
..::Rootje::..
Gouden wissel.
0 0
zivkabrimovic
Wöber heeft geen nek, hebben jullie dat al gezien? Tussen z’n beide schouders zit plots zijn hoofd.
7 -4
Pheadrus
Sommige mensen hebben dat. Je komt ze vaak tegen bij de ingang van een club.
2 0
Erik1966
Hahahahaha
1 0
AFCA-B93
Neefje van Jens Toornstra
0 0
Erik1966
mazraoui speelt echt slecht
1 -1
koreem
Veltman - de Ligt - Wober - Orelja/viergever
1 -8
Pheadrus
de Ligt speelt de komende weken niet met die hersenschudding.
1 0
CyclOwneD
Orajuela - Veltman - De Ligt/Wöber - Sinkie
5 0
GvanderK
Haha Johnsen was iets te gretig
1 0
Onpartijdig
mooie pass van wober op Johnsen zeg
2 0
de-Ajacied
Mooi passje van wöber bij de goal
2 -1
BrandjeXL
Speelt sowieso elke bal prima vooruit
0 0
zivkabrimovic
Holy shit haha! Kan gebeuren natuurlijk maar dat was slecht hé
2 0
MankeNelis
Wat een pech voor Johnsen
0 -1
AJAIXIXIXI
Jesus johnsen haha
1 0
HeavenlyDivine
oef, goede pass van Wober!
1 0
AFCA-B93
Pff, Johnsen haha
0 0
Keffie L
Johnsen wtf en alsnog de 1-1 Haha!
2 0
Ajacied33
Lekker, maar Jezus Johnson
1 0
Ajax_33
Oh hij gaat er nog in, maar hoe kon Johnsen missen??
0 0
Suarez16_
Johnsen hahahahaha.
1 0
de-Ajacied
Yesss
0 0
de-Ajacied
Orejuela is voorlopig nog niet aan het eerste toe
0 -5
echtgras
En als Veltman bij Jong Ajax speelde zonder dat je hem zou kennen zou je hetzelfde zeggen of dat hij geen Ajax 1 materiaal is....
0 0
jackwolf
Ik heb Wöber nog nauwelijks in een duel gezien. Wel rustig aan de bal.
1 0
JCr14
Orejuela is nog maar een paar maanden in Nederland. Hij spreekt de taal nog niet. Beetje heimwee misschien. En dan moet hij ook nog bijgespijkerd worden volgens keizer en Spijkerman. Dus al het frivole wordt eruit gehaald.
Je ziet dat hij snel en technisch is.
Het is te hopen dat hij lekker in zijn vel komt
8 -1
Ajax95Duivendrecht
Gvd, dat was een 100% kans
0 0
godenzoon92
Waarom draagt Zeefuik zijn kousen altijd halverwege zijn kuit? Trek die dingen gewoon omhoog. Dit ziet er zo slordig uit.
1 -7
ck69
haha zie suarez en dybala, dat doen spelers van dat kaliber gewoon
0 -1
DirkvanDam
hij wil zijn ontwikkeling laten zien! zijn kuiten zijn immers in omvang toegenomen....
0 0
Suarez16_
Comey capers.
0 0
Toon meer reacties