Keizer hoeft niet per se andere penaltynemer

BvdPloeg, 11-09-2017 om 17:45, 6519 views, Ajax TV | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Marcel Keizer heeft in gesprek met Ajax TV wat antwoorden gegeven op vragen, die na Ajax - PEC Zwolle onbeantwoord bleven. De coach stelt bijvoorbeeld dat hij een opstelling met Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar zeker blijft overwegen en hij gaat in op penalty-nemer Hakim Ziyech.

'Na VVV was het moment om er mee te starten. Daar had ik al het idee dat ik het een paar keer had gezien en dat we er weleens mee konden gaan starten', kijkt Keizer terug naar de totstandkoming van de opstelling tegen PEC. 'Het gaat in je gedachten spelen en je hebt het erover met je staf en uiteindelijk moet je dan doorzetten en dat hebben we gedaan.' Hoe het systeem van zaterdag genoemd moet worden? 'Het is sowieso niet echt handig om in formaties te denken, maar in hoe val je aan en hoe verdedig je', aldus Keizer bij Ajax TV.

Keizer benadrukt dat Ajax in een opstelling met vier aanvallers verdedigend kwetsbaarder is en dus kan het zijn dat hij deze variant anders neer gaat zetten. 'Nu was Klaas de diepste en Kasper degene die als tweede druk ging geven. Dat kan tegen andere tegenstanders anders zijn. We zitten nu nog in de beginfase. We kunnen 4-3-3 spelen, maar dit ook. Met de goede punten moeten we zeker doen, maar de zwakke punten, zoals het spel na twintig minuten, moeten eruit. Of we het iedere week gaan gebruiken, dat weet ik niet, maar ik ga het zeker nog een keer doen dit seizoen, misschien volgende week wel.'

Dolberg en Ziyech
Keizer beschikt met Huntelaar over een scorende spits, maar Dolberg maakte dit seizoen nog geen enkele treffer. 'Hij creëert kansen, heeft er twee gehad en hij zit in de fase dat er even één moet binnen vallen. Hij is zoekende, maar zolang hij de kansen krijgt, gaan die ballen binnen vallen. Ik zie een normale Kasper op training, waar hij wel ballen binnen schiet. In de wedstrijden heeft hij nu even wat moeite. Hij is een jonge jongen die snel omhoog gekomen is en we moeten er niet al te problematisch over doen. We zijn pas vier wedstrijden onderweg.'

Diezelfde nuchterheid heeft Keizer als het gaat om de penalty-nemer bij Ajax, na de misser van Ziyech tegen PEC. 'Dat gaan we deze week bespreken, dat hebben we niet meteen na de wedstrijd gedaan. Het hoeft bij mij niet zo te zijn dat nu meteen de volgende op het lijstje aan de beurt is, er worden ook kansen tijdens de wedstrijd gemist. Het gaat meer om het gevoel wat de speler zelf heeft.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Keizer moet maar eens met zijn vuist op tafel slaan en gewoon er eens voor uitkomen dat dit niet kan .
Dit gaat ten koste van zijn naam en mij maak je niet wijs , dat alle beslissingen die nu genomen worden ,door Keizer gedaan worden .
0 0
Raikkonen94
Met deze coach (of eigenlijk met Bergkamp en vd Sar als directie) wordt je nooit kampioen. Tegen Zwolle heb je gewoon geluk dat ze het niet afstraffen want dat hele systeem slaat nergens op. Maar Keizer houdt ervan de verkeerde spelers op de verkeerde posities te zetten, of om spelers gewoon kapot te maken zoals hij bij Neres doet.
2 -1
Joseph
Het is toch te gênant voor woorden dat ze niet het verschil zien tussen het 4-2-4 tegen PEC en het "4-2-4" tegen VVV?

Je wisselt Dijks, een vleugelverdediger voor Frenkie, een aanvallende middenvelder die als controleur uit de voeten kan. Dat je dan zegt dat hij centrale verdediger is, maakt nog niet dat je dan hetzelfde speelt als met Dijks op de back positie?!

We hebben echt te maken met een stel zwak begaafden op de bank.
4 -2
aietos
En wat doet de AFCA Supportersclub?
Die gaan demonstreren omdat ze niet welkom zijn bij de bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen.
Het interesseert ze blijkbaar geen ene reet, hoe onze mooie club naar de kloten geholpen wordt, door Bergkamp, Van der Sar en Spijkerman.

Binnenkort zal Van der Sar wel weer met een verklaring komen, dat ze nog altijd volledig het plan Cruijff uitvoeren. Slaapt allen rustig verder!
8 -4
chrisjuhhh
AFCA S de voorzitter die is druk bezig met Eurovisiesongfestival je weet wel Daniel .
4 0
ajaxfan4life82
Keizer deed het met jong AJAX afgelopen seizoen gewoon heel goed, maar hij mag volgens mij zijn eigen ding niet doen met het 1e.. Overmars wou Laudrupp, dat Keizer dan zijn assistent zou zijn, maar van der Sar en Bergkamp oordeelden anders..

Bergkamp en van der Sar:
[X] ongeschikt
[ ] geschikt
Bergkamp en van der Sar helpen ons aller AJAX naar de kloten.. Ons AJAX is AJAX niet meer.. En dan beweert van der Sar, met zijn droge puppie ogen, dat ze de lijn Cruyff nog volgen.. Ik zie dat niet terug op het veld..

Bergkamp, de cultuurbewaker, die helpt alles om zeep.. Oftewel, bij elk akkefietje binnen de club is hij betrokken, wat Bosz heeft opgebouwd, breekt hij weer af..

Misschien zitten ze er voor hun zelf, en achten ze zichzelf groter dan AJAX.. Niemand is groter dan AJAX, alleen Cruyff, want Cruyff is AJAX, en al het goede wat Cruyff voor AJAX had ( ze zijn notabene aangesteld door Cruyff ) word door deze nitwits van de baan gedaan..

Vorig seizoen onder Bosz zetten we stappen vooruit, door deze nitwits doen we er weer 2 achteruit, op deze manier kunnen ze wel zeggen dat ze willen aanhaken met de Europese subtop, maar op deze manier komen we geen steek verder.. Mijn AJAX hart huilt..
4 -2
MSwertz92
Heel goed ? Keizer had gewoon eerste moeten worden met het materiaal wat hij vorig seizoen had. Jong Ajax had veruit de beste selectie van de Jupiler League imo.
0 -1
ajaxfan4life82
Vond ik wel, elke week had hij andere spelers.. Daarom "heel goed".
1 -1
NouridolbergNeres34
Blijft maar volhouden met zijn 4-2-4 wanhoopsysteem. Word je toch ongelofelijk moe van.
5 -1
klompv
Ha,ha deze foto werd laatst ook al een keer gebruikt. Commentaren toen o.a. : "deze foto zegt alles over de verhoudingen" , "horen, zien en zwijgen" en
"Winter en Spijkerman staan met de armen over elkaar, dat is een gesloten houding".
8 0
lf87
Gewoon Huntelaar of Dolberg penalty's laten nemen. Die trappen ze er ijskoud in.
4 0
Woodenshoe
Huntelaar heeft best veel penalty's gemist, niet echt een specialist...
3 -1
Jappindo
Dolberg was toch de penaltynemer? Waarom is dat veranderd hij heeft nog nooit gemist.
7 0
Joseph
Spijkerman, die wilt alles anders dan Bosz.
1 0
godofajax1900
Laat onana hem is nemen
2 0
AFC34
Word ie tegengehouden ben je de lul he haha
4 0
SR83
Onrustig word je van die interviews met Keizer. Houd je hoofd stil en kijk gewoon naar de interviewer meneer de trainer. Focus.
3 -1
chrisjuhhh
Hij moet ook nog eens iemand anders zijn woord verkondigen en wil niemand afvallen .
Enkel hopen dat het eens bekend word wie er loop te dwarse bij de Technische staf en hier uit kan je zelf opmaken wie of wat het te zeggen heb bij Ajax .

vd Sar houd zijn hand boven het hoofd van Spijkerman en L'ami tov Bosz , Bergkamp is goed bevriend met Keizer en ik denk dat ze een comprimé bereikt hebben met elkaar zo in de trend van "hebben we een deal Dennis ik Spijkerman en L'Ami en jij Keizer en Aaron ? "
En dan dat lek , want welke idioot maakt alles bekend bij Ajax zijn opstellingen , om die al zo vroeg rond te schrijven ?
Ongelooflijk .
0 0
ajaxinho
Allemaal nieuw voor hem.

Bosz is uniek voor de camera.
Altijd sympathiek en komt goed uit zijn woorden.
3 0
Sjaakvaak
Inderdaad, zo ontzettend kalm en rustig. Was altijd een genot om naar te luisteren.
1 0
Ajacied33
Ik begin die man (Bosz) met de week meer te missen..
0 0
talent020
Weer een beslissing die Keizer niet durft uit te spreken,/ nemen, Huntelaar of Dolberg horen ze gewoon te nemen
2 0
grapje
Hij praat veel maar zegt weinig.
4 -2
ajaxinho
Tegen ADO zeker weer doen!

Wat betreft penaltynemer vind ik het zo stom om met lijstjes te werken.
Er moet worden gekeken wie lekker in z'n vel zit in de wedstrijd.
Gewoon rustig (zoals bij vrije trappen) bespreken wie hem neemt.
4 0
Tscheu
Zwabber, zwabber, zwabber. Hoe lang moeten we dit nog volhouden.
2 -1
Redrum
Als ik dit soort teksten lees word ik heel erg moedeloos
2 -1
Mr.P.
grappig, de beste nemen hem en als blijkt dat de beste de penalty niet neemt ben je een domme oelewapper als coach
1 -2
Sjaakvaak
De beste? Ziyech had met Marokko drie dagen eerder nog gemist. Daarnaast kent Boer hem van de training. Huntelaar daarentegen..
0 0
10Sneijder10
Wat een stuurloze technische staf loopt er rond.
Het zijn allemaal lulletjes rozenwater.
8 -3
Ajaciedforaltij
Wat een druiloor. Klaas jan hoort de penaltys te nemen maar Keizertje heeft geen autoriteit
12 -1
NouridolbergNeres34
Hennie heeft keizer nog niet verteld wie de volgende penalty mag nemen.
4 -1
Lazell
Lekker makkelijk scoren hoor.

Klaas hoort idd de penalty's te nemen, maar waar zegt Keizer dat het niet zo is? "We hebben het niet direct na de wedstrijd besproken, we gaan deze week daar naar kijken." Keizer wil het eerst met de spelers communiceren, i.p.v. het meteen in de media te gooien.

Keizer moet eventjes zijn draai vinden, net als Bosz dat moest. Dat hij inzicht in het spelletje heeft, heeft hij bij JA laten zien. Zou eerst een jaartje met Bosz mee lopen om ervaring op te doen. Nu het zo is gelopen dat het TH hem alsnog aanstelt (ik had ook liever iemand anders gezien), kunnen we hem maar beter het voordeel van de twijfel geven i.p.v. hem hier totaal onnodig op te bashen.
1 -8
Ajaciedforaltij
Wie nam de penalty zaterdag?
1 -1
godofajax1900
Ziyech
0 -2
Robinjo1988
Pfff de onkunde straalt ervan af met alles wat hij zegt...

Als ik die foto hierboven bekijk kan ik wel concluderen dat Hennie de grote baas is en Keizer assistent.
4 -3