Veltman: 'Geen leider? Genoeg coachende jongens'

BVeenstra, 07-09-2017 om 21:10, 7889 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-aanvoerder Joël Veltman vindt niet dat Ajax het op dit moment ontbreekt aan een échte leider bij de Amsterdamse club, zo vertelde hij donderdagavond bij het Ajax Kick Off Event. De verdediger looft de leiderschapskwaliteiten van oud-Ajacied Jan Vertonghen en het aanjagen van de deze zomer vertrokken Davy Klaassen, maar denkt dat er genoeg coaching in het veld is op dit moment.

'Vorig jaar heb ik met een schuin oog meegekeken bij Davy en bij blessures en schorsingen kreeg ik die band ook', vertelt Veltman, die daarna antwoord geeft op de vraag welke speler, op Davinson Sánchez na, erg gemist wordt. 'We missen wel het drukzetten van Klaassen. Davy was echt een aanjager, die trekt andere spelers mee. Of we een leider missen? We hebben meerdere jongens die coachen. Viergever, Siem de Jong kan het, ikzelf kan het ook, maar ook André Onana in zijn beste Engels.'

Verder gaat Veltman in op het feit dat hij een van de spelers is bij Ajax die veel kritiek krijgt te verwerken. 'Enerzijds is dat terecht, er was toch een tijd dat je het Veltmannetje had. Mensen gaan elkaar dan ook napraten. Anderzijds is het ook weer niet terecht. Ik heb wel een goed spiegelbeeld, weet van mezelf of ik goed heb gespeeld of niet. Wanneer ik vertrek? Als ik, net als vorig jaar, ook dit seizoen stabiel ben. Dan ben ik klaar voor een volgende stap.'

Trainer Marcel Keizer staat in ieder geval ook nog altijd achter zijn keuze om Veltman aanvoerder te maken. 'Hij is een ervaren speler en ik vind hem een erg goede speler. Daarnaast is hij communicatief vaardig en is hij ook bereid zich op te offeren. Met dit laatste bedoel ik bijvoorbeeld dat hij rechtsback speelt, terwijl dat niet zijn favoriete positie is', aldus de trainer, die ingaat op de afwezigheid van Klaassen op het middenveld. 'Bij Ajax is het normaal wanneer iemand van 24/25 weggaat en er een jongen van twintig inkomt. Diegene moet wel groeien in die rol.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
Genoeg coachende spelers ! dat is juist het probleem. 1 Kaptein is voldoende, nu weten ze het allemaal beter, resultaat chaos, zie laatste 20 min. Nice ,Rosenborg ,Heracles.
0 0
4xEC1
Rechtsachter of centraal? Maakt niet veel uit op welke positie Veltman op de bank plaatsneemt, als hij maar plaatsneemt.
3 0
Ruff Rhythim
Er was nog een tijd dat je het Veltmannetje had? HAD.....??

Ok...tijd om te gaan dromen...voordat ik nachtmerries krijg.....
2 0
3*stars*3
Aangezien Klaas en Lasse niet zeker zijn van een basisplek en Ziyech waarschijnlijk bezig is met zijn laatste seizoen, had ik toch liever Onana gezien als captain.
Onze nr1 en heeft vorig seizoen zijn contract verlengd.
Keepers blijven over het algemeen ook langer bij een club.

Veltman is een sympathieke kerel maar heeft echt niets van een leider.
Sterker nog, een aanvoerder moet respect afdwingen en we zagen laatst wat Advocaat, 2 potjes achter elkaar deed.
Hebben de rest van de spelersgroep natuurlijk ook gezien...
3 -2
BrandjeXL
Dus omdat Hakim volgens jou volgend seizoen weg gaat mag hij geen aanvoerder worden. Hele aparte denkwijze hou je erop na.
0 0
3*stars*3
Mijn mening en imo moet een aanvoerder een aantal jaar die band dragen en is het niet ff snel komen en gaan.
Chivu, Galasek, Klaas, Suaeez, Vertonghen, Siem en Klaassen liepen allemaal een paar seizoenen net die band.

Nogmaals, mijn mening en als jij het er niet mee eens bent, tja.
0 0
Ajax27
Ik ben er zelf nooit zo'n fan van om een keeper tot aanvoerder te benoemen. Een middenvelder die het spel voor en achter zich ziet en stuurt, dat zijn in mijn ogen potentieel de betere aanvoerders.

Na dit jaar zal Siem het wel worden wanneer hij samen met vd Beek en Frenkie staat en fit blijft. Daarna zal vd Beek die rol overnemen.
0 0
1eringzuid2
Mee eens... Een keeper kan moeilijk met de scheidsrechter communiceren als er wat in de vijandelijke 16 gebeurd, om maar een voorbeeld te geven.
0 0
3*stars*3
Het liefst een CV of een middenvelder ja.
Maar Ziyech is dan een tussenstop omdat hij waarschijnlijk vertrekt volgend seizoen en dan begint het weer overnieuw.

Zal waarschijnlijk Siem worden idd.
Hij is 28, heeft een 3-jarig contract en gaat gewoon veel spelen.
Onbegrijpelijk...
0 0
Ajax27
Onbegrijpelijk vind ik het niet. Die gast heeft een mooie staat van dienst bij Ajax gehad. Net als Schone is ie lang niet altijd geweldig geweest en is ie bij lange na niet van het niveau vd Beek, Frenkie ,etc. Maar net als Schone kan ie door hard werken er zomaar een compleet seizoen als dé schakel op het middenveld staan, die ervoor zorgt dat de jonkies om hem heen net ff wat extra gas bijgeven. Een zekerheidje op het middenveld die wellicht nooit een 8 of 9 zal scoren, maar wel altijd tussen een 6,5-7,5 zal scoren waardoor het een stabiele factor is waar jonkies omheen kunnen floreren.
0 0
trooop
De aanvoerdersband voor veltman is echt een stap te ver. Grote miskleun van degene die dat besloten heeft (neem aan dat dat keizer is). Ik ben fan van veltman als speler. Intelligente voetballer met veel inzicht, die zich gezien zijn beperkte talenten eigenlijk geweldig ontwikkeld heeft. Maar hij heeft het op rechtsback al meer dan druk genoeg met zichzelf. Logisch, hij hoort daar helemaal niet thuis. Vorig seizoen ging het net, mede omdat de rest van het elftal hem compenseerde en aanvulde. Maar ook toen kreeg hij zelfs na goede wedstrijden (waar hij er toch echt heel wat van heeft gespeeld) al zoveel shit over zich heen. Dat gaat zo'n type niet in de koude kleren zitten. Nu met het aanvoerderschap staat hij nog weer veel meer in de schijnwerpers. Terwijl hij bij de supporters toch geen goed kan doen. Beleidsbepalers hadden hem dit niet aan moeten doen. Niet omdat het zielig is, maar omdat het zijn spel en dus heel Ajax absoluut niet ten goede komt. Eigenlijk had hij zelf aan moeten geven dat ze de aanvoerdersband 'eigenlijk misschien' beter aan iemand anders konden geven.
5 -1
Ajax27
Maar noem dan eens op wie dan de aanvoerdersband zou moeten dragen? De Ligt die de traditionele talentendip heeft? Viergever die net zo zwak/wisselvallig als Veltman kan zijn? Onana die moeite heeft om zich voor het hele team verstaanbaar te maken? vd Beek die net z'n eerste jaar in Ajax 1 krijgt als basisspeler? Ziyech die nog steeds zijn vorm van Twente niet op een constante manier kan laten zien en zich vooral op zichzelf zou moeten focussen? Huntelaar die als backup is gehaald? Dolberg die geen woord in het veld zet? De buitenspelers?

Er is gewoon werkelijk geen alternatief.

Nu met Siem erbij kan het goed zijn dat wanneer Ziyech aan het einde van het seizoen vertrekt hij de ervaren middenvelder wordt die de boel aanstuurt met de 2 jonge talenten om zich heen (Frenkie
0 0
trooop
Ja goed punt. Echt geschikte kandidaten zijn er niet. Toch hadden ze in elk geval iemand moeten kiezen bij die het (waarschijnlijk) niet ten koste van z'n spel zou gaan. Zo heel belangrijk is het aanvoerderschap nou ook weer niet. Ik vind ziyech wel een type dat er misschien juist wel beter door gaat spelen. Schone zou het prima kunnen. Donny is inderdaad jong, maar die is er ook zeker geschikt voor. Maakte frank de boer klaassen ook niet zo ongeveer meteen aanvoerder? Hoe dan ook: wie ze ook hadden gekozen, het zou betere een betere keuze dan veltman zijn geweest.
Siem als aanvoerder en dus basisspeler zou wat mij betreft onbespreekbaar moeten zijn.
0 0
Joseph
Veltman is al lang klaar voor de volgende stap, omlaag natuurlijk, daar is hij al zeker 2 a 3 jaar klaar voor. Veltman moet zijn band aan Huntelaar geven en plaats maken voor Orejuela, meer kan hij niet doen voor Ajax.
7 -1
BillSplate
Veltman vergeet z'n grootste concurrent: Huntelaar. De enige speler waarbij ik denk dat ie de aanvoerdersrol goed zou kunnen uitoefenen. Hij heeft het al eens eerder bewezen.
5 0
ambtenaar
Veltman maakt nog steeds teveel stomme fouten, en dat kan niet als aanvoerder.
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je bent niet alleen een leider als je aan het coachen bent, leiders ontstaan vanzelf als spelers kwaliteit hebben. Als je heel stoer en wijs loopt te coachen maar zelf de domste fouten maakt neemt niemand je serieus. Klaassen kon soms ook nog ballen over 10 meter verkeerd inpassen, mag je dan 5 minuten later iemand anders op zijn fout wijzen? Als je zelf de basis dingen nog niet feilloos kan. Pogba kreeg in de finale van Klaassen al na 15 minuten een zee van ruimte 10/15 meter buiten de 16 waardoor hij kon schieten en scoren.
Leiders en ook een aanvoerder moet gezag hebben door zijn kwaliteiten, niet door zijn rugnummer of hoeveelheid wedstrijden. Want op papier zou Veltman dan een steunpilaar zijn met zijn +150 wedstrijden Ajax 1, maar hoe vaak zie je dat aan zijn spel? Of aan dat van Viergever dat hij 300 profwedstrijden speelde? Straalt hij dat uit door elke wedstrijd vertrouwen in zijn spel uit te stralen? Of kan hij elke wedstrijd nog onnodig ballen inleveren zoals Veltman?
Net als risico nemen in de passing naar voren, hoort ook bij een leider type, lef tonen, dingen openbreken etc. etc.
Veltman Ajax aanvoerder staat nog onder in de pikorde bij oranje dan Mensah. Belangrijkste wedstrijd van oranje tegen Frankrijk, en een debutant krijgt de voorkeur boven de aanvoerder van Ajax met 150 weds. Beetje als wanneer Ajax een belangrijke wedstrijd speelt en Dolberg is geschorst, en dan niet Huntelaar maar iemand van Jong laten debuteren...Zelfde als met Mensah Veltman.
2 -1
EVH
Keizer. Veltman. Van der Sar.

AJAX anno 2017.
9 0
johnd
Veltman is gewoon geen goede rechtsback, speelde 3 wedstrijden goed, maar daarna echt ondermaats. Verhuis hem naar het centrum en De Ligt bij Jong rijpen.
2 -4
Joseph
Ben je nou helemaal betoeterd? De Ligt is onze enige verdediger die het op dit moment waard is zich te laten zien in het Ajax shirt.

Orejuela - De Ligt- Wober- Sinkgraven, ik wil geen jongens meer zien die niet beter worden en op hun top niet goed genoeg zijn voor Ajax.
6 0
EVH
NEE
3 0
rijmen
Ik vind Veltman als aanvoerder niet lekker uit de verf komen op die rechtsback. Vanuit centraal zie ik hem dan liever. Hij is kopsterk, dus dat kan hij beter inzetten en zijn gebrek aan snelheid is dan ook minder erg. Ik vind hem nu niet vanuit zijn sterkte spelen en als aanvoerder moet je ook je voetbalkwaliteiten laten gelden, zoals Davy deed met goals en aanjagen. Dat zie ik nu meer bij Huntelaar terug (die mag van mij ook wel basis, zal toch meer coachen en leiding geven dan dolberg, maar goed das een andere discussie)
4 -1
AjaxCitizen
Veltman hoort gewoon op de bank. Centraal is hij ook middelmaat.
1 0
GvanderK
https://www.hansanders.nl/2e-en-3e-bril-gratis/?gclid=Cj0KEQjw3MPNBRDj0Yztg4LGvOcBEiQA5hTrH2NMgH-V-uabj9VTuSXNTcEDwGWuhKod9av7u_azLyYaAsM48P8HAQ
1 -1
BrandjeXL
Beste Joël, je zal best een aardige gozer zijn en heel lief voor je vrouwtje maar je bent allesbehalve een leider en coachen zie ik je ook zelden doen. Alles aan je is gemaakt. Je houding, je zogenaamde harde ingrepen die altijd ter hoogte van de middenlijn zijn en totaal geen nut hebben, je slappe manier van verdedigen, je slappe gelul. Stop er aub gewoon mee en geef die band heel snel aan Hakim of Klaas Jan en wellicht lukt het je dan wel om een fatsoenlijke wedstrijd te spelen want je gaat jezelf wel heel belangrijk vinden met die band om.
1 0
RaynoFischer
En ik maar dacht dat Boilesen het dieptepunt was als aanvoerder, maar deze man is minstens net zo erg ....
8 0
Afca85meer
Blijf het jezelf maar wijsmaken Joël.
3 0
4xEC1
We moeten onze spelers steunen in goede tijden en slechte tijden maar Veltman is toch de meest kleurloze speler in de selectie hoor. Een speler die er zelden bovenuit steekt, hoeft ook niet; Tomas Galasek bijv. of Arnold Muhren staken er ook nooit bovenuit maar werden veel meer gewaardeerd omdat ze nooit door de mand vielen zoals Veltman te vaak doet. Ik kan me eigenlijk zelden een wedstrijd herinneren waar Veltman man of the match was, zijn niveau vind ik gewoon niet Ajax waardig. Waarom krijgt hij immers zoveel kritiek? En ik praat niet de meute na, ik erger me gewoon vaak dood aan Veltman. Goede kerel en een echte Ajacied maar niet van het niveau waar Ajax naar hoort te streven. En al helemaal niet als aanvoerder!
4 -3
ajax1forever
Veltman vergelijken met Galasek en A . Muhren...hou jij wel van voetbal?
0 0
3*stars*3
Mee eens en als ik denk aan laatste pot waarin hij motm was...Denk dan toch aan klassieker in de Arena maar dat was in 15/16.
EL finale speelde hij niet slecht maar hij zag er als een mietje uit bij die 0-2....
1 0
BrandjeXL
Veltman in een adem noemen/vergelijken met Mühren?? Mühren was een geweldige voetballer en zeer belangrijk voor Ajax. Iets wat Veltman nooit is geweest en nooit zal worden.
1 -2
4xEC1
Als je goed leest noem ik Veltman en Mühren juist níet in één adem met elkaar. Dat is juist mijn punt. Mühren was zéker een goede speler maar niet de beste in de selectie, zoals Veltman ook best onopvallend is maar zich juist vaak negatief onderscheidt.
0 0
AbdelhakNouri22
Weet iemand wat voor event dit was? Ik heb niks van de aankondiging meegekregen. Is dit van de sva?
0 0