Keizer: 'Kasper gaat er wel weer komen'

SJvanveen, 20-08-2017 om 14:14, 2373 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer heeft tegenover FOX Sports zijn keuzes voor Klaas-Jan Huntelaar, Frenkie de Jong en Vaclav Cerny toegelicht. Kasper Dolberg en Lasse Schöne worden bij lange na nog niet afgeschreven. 

'Omdat hij niet helemaal lekker in vorm is', antwoordt Keizer met een lach op zijn gezicht op de vraag waarom Dolberg bankt tegen FC Groningen. 'We spelen veel wedstrijden nu, Klaas-Jan traint vanaf dag een prima, Kasper ook, maar hij heeft in de wedstrijden niet echt lekker zijn vorm. We hebben hem gewisseld, nu gaan we Klaas-Jan een kans geven. Kasper gaat er wel weer komen. Soms is het goed om een speler even aan de kant te houden', legt Keizer uit.

Schöne neemt naast zijn mede-Deen plaats op de bank, waardoor De Jong op het Ajax-middenveld speelt. 'Voor Frenkie geldt hetzelfde. Hij heeft vanaf dag een ook voor zijn kans gestreden. Hij heeft goed getraind, had goede invalbeurten. Ik heb een tijd vastgehouden aan het middenveld om vastigheid te creëeren, ik koos voor ervaring, maar nu wordt Frenkie beloond. Ik vind wel dat we heel snel mensen afschrijven. Dat doe ik met Lasse zeker niet.' 

Ook Cerny start voor de zieke Younes. Dat is een beloning. 'Hij heeft laten zien dat hij er klaar voor is. Hij is teruggekomen, ik heb met hem een gesprek gehad aan het begin van dit seizoen. Hij heeft een teleurstellend jaar gehad, wat mede aan hemzelf lag.' Of Neres op rechts en Kluivert op links een optie was? 'Dat was ook een keuze, maar Neres heeft donderdag gespeeld en wij vonden dat Cerny nu mocht spelen.' 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Over paar dagen is het alweer de wedstrijd in Noorwegen , een mooie gelegenheid voor Dolberg om daar te scoren .De Noren noemden Dolberg een oude man ,nou laat het ze daar maar zien dan! Ook ben ik blij met Cerny ,en Schöne ,en de manier waarop Ajax als geheel vandaag gespeeld heeft. Dijks verdient ook wat meer goodwill ,dan hij volgens sommigen krijgt .Compliment voor alle spelers van Ajax vandaag .
3 0