[Update V] Ajax bevestigt komst van Wöber

BvdPloeg, 24-08-2017 om 08:00, 17187 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

De geruchten in de Duitse media over de mogelijke komst van Maximilian Wöber (19) zijn bevestigd door De Telegraaf. De Amsterdamse club is met Rapid Wien in onderhandeling over de afkoopsom over de linksbenige centrale verdediger, met wie zelf ook al wordt gesproken. Dat bevestigen bronnen rondom Ajax tegenover de krant.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars zou volgens De Telegraaf bereid zijn om ver te gaan voor het talent uit Oostenrijk. Tot nu toe speelde hij 29 duels voor Rapid Wien, waarvan vier dit seizoen de volle negentig minuten. Een eerste bod van vijf miljoen euro werd nog geweigerd, maar een nieuw bod lijkt nu aanstaande.

Verder wordt vermeld dat Wöber enige tijd geleden al door Overmars werd rondgeleid op De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. Na het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur is Ajax erg op zoek naar een of twee verdedigers. Wöber kan verder ook spelen als linksback én controlende middenvelder.

Update - 12.20 uur (20 augustus 2017)
De transfer van Wöber naar Ajax lijkt de komende dagen te gaan plaatsvinden. Fredy Bickel, directeur bij Rapid Wien, heeft verteld dat hij het een kleine kans acht dat Wöber bij de club uit Wenen blijft. Dit deed Bickel in gesprek met Krohne.

Update II - 07.00 uur (21 augustus 2017)
Het Oostenrijkse medium Kurier meldt dat Ajax een mondeling akkoord heeft bereikt met Rapid Wien over een transfersom van 7,5 miljoen euro voor de negentienjarige verdediger Maximilian Wöber. Bovendien heeft de Oostenrijkse club een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. De laatste formaliteiten zouden nu nog op papier gezet moeten worden.

Volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars zat Ajax al langer achter de verdediger aan. Zijn zaakwaarnemer laat nu weten dat geld niet de reden is dat Wöber nu wél ingaat op de aanbieding van Ajax. 'Dan had hij in juni al gekozen voor de overgang. Destijds zou hij vierde centrale verdediger worden en regelmatig bij Jong Ajax gaan spelen. Na het vertrek van Davinson Sanchez is er een realistische kans op meer speeltijd. Daar gaat het Max om.'

Update III - 16.30 uur (21 augustus 2017)
Ajax kan Maximilian Wöber volgens Voetbal International snel presenteren als nieuwe, defensieve aanwinst. 'Wöber meldt zich dinsdag of uiterlijk woensdag in Amsterdam voor zijn medische keuring. Ajax heeft een akkoord bereikt met Rapid Wien over een transfersom van naar verluidt 7,5 miljoen euro voor de linksbenige centrumverdediger', schrijft het medium maandagmiddag.

Update IV - 10.20 uur (22 augustus 2017)
Maximillian Wöber tekent snel een vierjarig contract als hij dinsdag medisch goed wordt gekeurd. De Telegraaf meldt dat na een akkoord tussen de clubs nu ook Ajax en de speler eruit zijn. Wöber wordt vanaf 10.00 uur medisch gecheckt. Dinsdag werd bekend dat die keuring geen problemen opleverde.

Update V - 10.00 uur (24 augustus 2017)
Maximilian Wöber is officieel Ajacied. Ajax meldt via de officiële kanalen dat de Oostenrijker zijn krabbel heeft gezet onder een vierjarig contract in Amsterdam. Hij gaat bij Ajax met rugnummer 5 spelen, het nummer dat de inmiddels vertrokken Davinson Sanchez voorheen droeg.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
We doen ff niet meer mee Max. Let op de tactische blunders van het unie-brein. Dat zijn die 3 onbenullen op de bank.
0 -1
Youri08
Staat wel iets achterin met 2 CV's van 1.88m. Ben benieuwd.
4 -2
AFCSANCHEZ
Ik dacht dat Dijks gewoon een noodoplossing was tot er een nieuwe linksback komt? Maar we gaan dus werkelijk met hem het seizoen in. Lachwekkend. De verdediging is helemaal niet compleet, middenveld ook niet. Lekker bezig weer.
7 -2
Ozymandias
Dijks zal derde keuze (achter eerste keus Sinkgraven en tweede keus Viergever) zijn op linksback.
0 -2
Youri08
Mag er toch van uit gaan dat hij gehaald is voor de basis. Dan speelt Viergever op LB. Blijft inderdaad behelpen maar blijkbaar kunnen ze geen betaalbare en betere optie vinden voor LB. Kan denk ik wel kloppen want half Europa zoekt een goede LB (en RB trouwens).
3 -1
RaynoFischer
Sinkgraven die terugkomt 1.
Viergever optie 2 (misschien eerst optie 1)
Orejuela kan er 3.
Dijks 4

Zo dan maar :p
Zelfs Max schijnt er nog te kunnen.
1 -1
Bensco
allemaal noodoplossingen maar geen structurele oplossing en dat is best slecht als je nagaat dat dat probleem al een jaar speelt.
1 -1
Ozymandias
Hoezo is Sinkgraven geen structurele oplossing? Die was vorig seizoen al de beste linksback van de Eredivisie. Alleen in zijn verdedigend positionering is hij matig maar noem mij vijf linksbacks in de top van Europa die dat niet zijn. Maxwell en zelfs Trabelsi waren ook matig in hun verdedigende positionering en dat zijn twee van de beste backs die Ajax ooit heeft gehad. Sterker nog Maxwell was in zijn eerste jaren bij Ajax verdedigend een stuk minder dan Sinkgraven. Hij was aanvallend dan wel weer beter.
0 -1
Eastwood
Succes bij Ajax Maximilian! Maak er wat moois van.
0 0
RedFeather
Overmars zegt tussen de regels door dat er géén verdediger meer bijkomt.
2 0
Intec
Tussen de regels door ? Hij schijnt heel duidelijk aan te geven dat er geen verdediger meer bijkomt. En dat hoeft ook niet laat hij in de winter Guilherme Arana maar kopen als het seizoen in Brazilie voorbij is die wil eerst kampioen worden met Corinthians.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat als Ajax meer dan 10 miljoen euro uit wil geven aan een linksback ze wel met iets beters dan Arana komen. Mijn Braziliaanse vrienden waren al niet zo onder de indruk van hem maar ik heb hem nu zelf ook een paar wedstrijden zien spelen en die jongen is zeker niet beter dan Sinkgraven. Hij rent op en neer maar haalt nauwelijks rendament uit al die meters die hij maakt. Dat hij maar één assist achter zijn naam heeft in meer dan 40 wedstrijden zegt ook wel iets. Sinkgraven gaf in zijn 19 Eredivisie wedstrijden als linksbacks al drie assists.
1 -1
AFCAsphere
Goed om te lezen dat je hem even hebt kunnen analyseren. Mensen schreeuwen hier al gauw namen, maar deze Arana blijkt dus misschien helemaal niet zo'n verbetering t.o.v. Sinkie.
0 0
jidi
Ik heb vertrouwen in dit jonge speler, KOMT GOED
1 -1
AFCSANCHEZ
Nummer 5? Voor de basis dan neem ik aan...

Nu nog Arana en dan moet er wel een leuke opstelling kunnen ontstaan. Orejuela en Arana als backs. Zet Veltman maar in het centrum, wil ik niet, maar hij is aanvoerder. Dan maar RCV met naast hem Wober. En dan hopen dat Veltman volgend jaar weg is zodat De Ligt daar vast komt te staan.
0 0
RaynoFischer
Dat is wel de bedoeling neem ik aan ;)
0 0
Raikkonen94
Heb veel vertrouwen in deze jongen. Hopelijk kan hij zondag al meedoen.
1 0
insectenverdelg
Wat me zorgen baart is dat snelheid niet echt zijn ding is. snelheid was zo'n ongelofelijk extra wapen dat Sanchez had. Met de ruimte in de rug die wij hebben met onze speelstijl en de huidige verdedigers kan dit wel is een dingetje gaan worden.
2 0
RaynoFischer
Hoezo gaan mensen ervan uit dat als er gezegd wordt dat hij niet bovengemiddeld snel is gelijk traag is.
1 -1
insectenverdelg
Omdat er aanvaller tegenover staan die wel boven gemiddeld snele zijn soms. sanchez was boevengemiddeld snel voor een verdediger. Ik reken het deze jongen niet aan, maar het is wel iets waar ik me zorgen over maak.
3 0
Raikkonen94
Dat is inderdaad nog wel een zorgenkindje, ondanks dat Keizer volgens mij niet met zoveel druk naar voren wilt spelen als Bosz. Maar zeker een puntje om in de gaten te houden!
0 0
GvanderK
Netjes, ben benieuwd.
0 0
Youri08
Marc slaapt niet veel zo te zien.
5 0
insectenverdelg
Hij moet elek nacht achten op de updates van Mike Verweij om te weten wat er echt speelt, en die komen vaak laat. Echter afgelopen nacht kwamen ze geheel niet. das dus een korte nacht geweest. :) en maar refreshen op Mik z'n twitter...
0 -2
MosesD
Nogmaals, als het zo'n enorm talent is, waarom dan 4 jaar?
1 0
Youri08
Tussentijds verlengen kan altijd nog. Jaartje aankijken en dan evt opwaarderen. Prikkelt het ego van zo'n jonge speler als contract opengebroken wordt.
0 0
AIR-S
Yess!!! Helemaal los!

Eerste goede bericht van vandaag is al binnen!
1 -1
milan-jantje
Wat ik altijd zo leuk vindt is dat spelers enz. Altijd zeggen dat het snel gegaan is hoezo duurt het dan bij Ajax altijd nog 3 A 4 dagen voordat er een contract is getekend
0 0
AjaciedRK
Overmars heeft flinke wallen in het interview haha.
4 0
MarcNetto
Arme Netto, zoveel (onterechte) kritiek op hem dat hij er niet van kan slapen.
2 -1
Rolleman
Wat een kast van een vent zeg.
0 0
Dionysos
Neemt rugnummer 5 over!
0 0
Youri08
Het is rond
0 0
Budapest
Waarom duurt het bij Ajax altijd zo lang voordat die spelers gepresenteerd worden?
1 0
AFCAsphere
Hij zou gisteren geprestenteerd moeten worden, uiterlijk vandaag. Dat gaat waarschijnlijk ook niet meer lukken :-\

Ben in ieder geval blij dat hij definitief binnen is.
0 -1
Budapest
Nou ja, dat definitief binnen moet dus nog maar blijken!
0 0
AFCAsphere
Definitief :-)
0 0
Mark10
Nou trainingskleden aan , beginnen.
0 0
Duif63
Precies. Ik ga er vanuit de hij samen met de Ligt in het centrum staat tegen VVV dus dan is het wel handig als ze nog ff samen trainen. En de Ligt gaat vanmiddag al naar Noorwegen en vrijdag wordt er alleen maar uitgelopen. Ben wel benieuwd hoe het gebrek aan snelheid in de achterhoede nu opgelost wordt. 30 meter meer naar achter spelen?
0 -1
Hillie99
Off topic, de app werkt niet op IOS meer mensen last van?
0 0
BennJii020
Klopt, op Android ook niet.. Begint idd best vervelend te worden...
0 0
UltimateKaos
ja, is volgens mij vanaf zondag al zo
0 0
Phoenix.bas
Met alle respect 50milj en 20% doorverkoop percentage zouden ze moeten doen. Koop dan de volgende spelers en het publiek is eindelijk blij:
- Emre Mor (16milj)
- Adama Traore (10milj)
- Arana (14milj)
- Denayer (10milj).
Met deze aankopen wordt je fluitend kampioen en doe je mee in Europa!
Nee wat doet Ajax, komen ze aan met reserve van PSV... Die ook nog eens vaak geblesseerd is...
4 -18
Mark10
Mooi lijstje, maar is iets moeilijker dan hoe je het beschrijft

Dit soort spelers zouden top zijn voor Ajax en de Nederlandse competitie(niveau gaat hierdoor erg omhoog)
Alleen dit soort spelers moet je niet nog 1 week van te voren proberen binnen te halen
0 0
afca95
Ja koop dan! Gewoon ff bellen en kopen. Die gasten willen niet naar Nederland.
- 1 het salaris
- 2 dat achtergelijk kunstgras
- 3 Geen CL
- 4 Kleine competitie!
6 -6
HZMKK
Haha die willen geen van allen in NL spelen
2 -1
han23
Welcome to fantasy island!!
8 0
Sterretje73
Alsof die spelers in Nederland willen voetballen...
5 -1
DiAngelo
Dat is inderdaad een verassing ja....we hebben nog iets te goed van hem....maar we bedoelden toch Nigel de Jong...Ovemars heeft t toch verkeerd begrepen.....
0 -4
AIR-S
Wat is het toch met het woord verassing....

Zo moeilijk is fatsoenlijk Nederlands toch niet?
4 -3
Morrissey
Het is verrassing.
0 0
charis
Waar mensen zich druk om kunnen maken.
0 -2
Mart42
Maak je er niet druk om
0 -1
Ajaxio
Niet druk maken... een verassing is echt niet leuk hoor... http://www.hetverschiltussen.nl/verschil-verrassen-verassen/
0 0
Mart42
Zo lang het maar niet vergassen is vind ik het allemaal wel best
0 0
JOHANisGOD
Siem de Jong bijna van Ajax, aldus de Telegraaf.

Zou het dan zo zijn ?
Dolberg weg en een ex bankzitter van PSV naar Ajax ?
3 -4
AFCA1510
:,(
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen lezen:

MEGABOD MONACO OP DOLBERG

Ajax zegt resoluut ’nee’ tegen duizelingwekkend bedrag: meer dan 50 miljoen euro

De woorden van de Ajax-directie galmen nog na. ’De transfermarkt is wat ons betreft dicht voor uitgaande transfers. Er wordt niemand meer verkocht’, klonk het na de overstap van Davinson Sanchez naar Tottenham Hotspur. Maar de Ajax-leiding wordt op de proef gesteld door AS Monaco.

De Monegasken onderhandelen met Paris Saint-Germain over de verhuur of verkoop van Kylian Mbappé en zijn voor de opvolging van het toptalent in Amsterdam uitgekomen. Ajax ontving inmiddels een officieel bod op Kasper Dolberg (19) dat boven de 50 miljoen euro ligt. En dus lonkt – na het duizelingwekkende bedrag dat Spurs voor Sanchez betaalde – een nieuw transferrecord.
Maar Ajax antwoordde, zoals na de stevige teksten van vrijdag mocht worden verwacht: met een resoluut ’nee’. Of de Amsterdammers daadwerkelijk bij hun standpunt blijven dat de jonge winnaar van de Johan Cruijff Prijs deze transferperiode voor geen enkele prijs mag vertrekken, is niet bekend. De club reageert vooralsnog niet op de poging van AS Monaco om Dolberg in te lijven. Hoe de speler zelf tegen de interesse aankijkt en of hij morgen op Noorse bodem tegen Rosenborg eventueel zijn laatste wedstrijd speelt, is ook onduidelijk. Maar wat gebeurt er als AS Monaco met nóg absurdere bedragen smijt voor de jongeling? Legt Ajax ook een bod van 60 of 70 miljoen euro naast zich neer? En hoe verantwoord is dat met een begroting van 85 miljoen euro?

Een pikant detail is in elk geval dat het megabod van Monaco uitgerekend komt nu de jonge Deen tegen FC Groningen was gepasseerd. Zijn vervanger Klaas-Jan Huntelaar scoorde de 1-0 en werd na afloop geprezen om zijn inbreng. Trainer Marcel Keizer zei al dat de switch van tijdelijke aard was, omdat ’Dolberg een uitstekende spits is’.
Dat onderstreepte zijn oud-trainer Peter Bosz, die tijdens het Gala Voetballer van het Jaar de prijs van het Talent van het Jaar mocht uitreiken aan Dolberg. ,,Op de trainingen zag je de enorme potentie. Als je lang in het voetbal zit, zoals ik, werk je met veel goede spelers. En heel af en toe kom je iets bijzonders tegen. En dat is mij met Kasper gebeurd, omdat hij iets in zich verenigt, waar je altijd naar op zoek bent. Hij is snel, technisch vaardig, voetbalintelligent en ook nog eens iemand die makkelijk doelpunten maakt”, aldus de trotse Bosz.
,,Het enige dat hij nog niet heeft, is ervaring. Die krijgt hij door heel veel te spelen. Dat moet hij doen om die spits te worden, die ik denk dat hij kan worden: absolute top van de wereld. Hij heeft afgelopen seizoen een geweldige stap gezet. Ik ben ontzettend trots dat hij op zo’n hoog niveau zo veel wedstrijden heeft gespeeld.”

Toch was de huidige trainer van Borussia Dortmund niet direct enthousiast. ,,De eerste gedachten waren niet heel positief, want hij liep altijd helemaal achteraan. Iemand die zo jong is en voor het eerst bij het eerste zit, hoort eigenlijk vooraan te lopen om te laten zien dat hij er is. Misschien had het iets met zijn karakter te maken, want Kasper is heel bescheiden, heel rustig. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk heb ik hem bij me geroepen en gezegd dat meetrainen op deze manier geen zin had. Vanaf dat moment is hij beter gaan trainen en heeft hij het erg goed gedaan.”
Zijn opvolger Keizer, die vandaag met zijn selectie naar het Noorse Trondheim vertrekt om de nederlaag tegen Rosenborg (0-1) proberen te repareren, moet in elk geval een lastige knoop doorhakken. Speelt Huntelaar, Dolberg of vindt hij een oplossing om beiden te kunnen opstellen? Want de kans dat hij net als Sanchez werk zal weigeren, lijkt bij Dolberg niet groot.
3 0
Hillie99
50 miljoen moet je denk ik accepteren (nou ja moeten) als ie dit jaar 6 inlegt krijg je de helft en Ajax houdt blijkbaar van verkopen . beter had je het bod op tete geweigerd van 4 miljoen...snap je..
0 0
AFCA1510
Als het waar is, is ie weg. Moeten onszelf echt geen valse hoop meer geven. Eerste bod op Sanchez zou ook geweigerd zijn. Dit is echt het laatste wat we kunnen hebben nu. Tyfus koopclubs.
0 -1
GeleenAjax
En precies dat doen wij ook. Maar dan op een lager niveau...
0 0
hentvantent
Toch fijn dat Ajax enkele bronnen rond de Telegraaf heeft gestald zodat zij ons het laatste nieuws telkens kunnen brengen? Ik hoor lees of zie alleen de Telegraaf. Sinds wanneer zijn zij woordvoerder namens Ajax? Onruststokers zijn het of ben ik de enige die dit ziet?
2 -1
Panama
HAhahahahaha siem de jong
1 -1
Heiko
Hij zou vandaag gekeurd worden toch?
0 -2
Van Reenen
Als ik het filmpje bekijk, lijkt het wel een aanvaller. Is het wel een verdediger of controlerende middenvelder?
0 0
NouridolbergNeres34
Het is een lcv die ook als back of verdedigende middenvelder kan spelen.
Hij is behoorlijk snel heeft een goeie inspeelpass en kan ook aardig koppen.
0 0
Minsc
Wacht even, we hebben dus een nieuwe CV, LB en CVM tegelijk? Briljant, die Overmars.
5 -1
NouridolbergNeres34
Haha ja daar kan je wel vanuit gaan bij overmars. Ik verwacht dat we na wober weer de beroemde woorden te horen krijgen. We gaan het doen met deze selectie , alleen als er nog buitenkansjes voorbijkomen zullen we nog iemand halen.
3 0
Alexander40
Men heeft het hier veel over nog een middenvelder kopen. Dat kan maar die komt dan wel voor de bank. Ziyech, Donny en Frenkie wordt het vaste middenveld en daar komt een buitenstaander echt niet tussen hoor.
2 0
Alexander40
Waarom maar 4 jaar? Als je overtuigd bent van een speler en er 7,5 miljoen voor neertelt moet je hem toch ook gewoon 5 jaar vastleggen?
1 -1
Cello
Omdat er 2 partijen zijn hè. Ajax en kamp-Wöber. Kamp Wöber zal misschien wel niet langer als 4 jaar een contract hebben willen overeenkomen. En als ie echt bovennormaal presteert kan je heel snel alweer gaan verlengen/opwaarderen.
1 0
KlaasJanDolberg
Joe Ledley is transfervrij haha, 30 jaar, controleur met winnaarsmentaliteit. Ik zou het leuk vinden.
1 -4
Mark03
Vanaf 10.00 uur.. Hoe lang duurt die keuring?
3 -1
3*stars*3
Ontbijtje, babbeltje, keuren, lunchen, babbeltje, foto's/filmpje voor Ajax media en pak em beet, 17:00 moet het wel ready zijn?

Mwa, denk rond 18:00 of morgen ;-)
1 0
AFCAsphere
Hij komt gewoon niet.

Het was allemaal een leugen van die duivelse Overmars. Een hels complot van het technische hart en de RvC tegen de trouwe supporters.

EDIT: Wauw... 13 mensen moeten echt even leren hoe zij sarcasme kunnen herkennen :')
2 -12
VIPete
Er wordt steeds geroepen om een ervaren middenvelder en dan komen mensen hier met spelers die feitelijk alleen maar Frenkie of Schöne in de weg zitten. Zelfde met een buitenspeler, we hebben al een man van 12 miljoen die t grootste deel van de tijd en bank warm houdt. In plaats van nog meer opties zie ik hem liever meer tijd krijgen. Gozertje kan echt wel voetballen.

Ajax vist nou eenmaal niet in de vijver van gearriveerde spelers. Leer er mee leven...
8 -5
JPM
Een speler die Schone in de weg zit is inderdaad exact wat we nodig hebben, mocht het je nog niet zijn opgevallen.
0 -1
Daneman
Niet mee eens:
Frenkie veel te jong om CVM te zijn
En Schone had tegen Groningen goede wedstrijd. Maar Schone mist toch ook veel: sluwheid, snelheid, leiderschap, onverzettelijkheid en meer. als CVM
2 -2
Qwibuss98
Gelijk heb je. Komt erop neer dat (puur voetballend) Schöne Europees simpelweg tekort komt.
En financieel gezien (reagerend op VIPete) is routinier best te halen.
8ton netto en tekengeld van 5 miljoen voor een degelijke, ervaren middenvelder.
Of linksback.
Of buitenspeler.
0 -1
Youri08
Lasse speelde 2 minuten mee. Om daar nu gelijk een goede wedstrijd van te maken.
3 0
Stibba020
Een speler die Schone in de weg staat.....
0 0
Mi-leak
Volgend jaar voor een krappe 50 mio verkopen! Hopla
0 0
C.Eriksen10
Die Wöber moet wel heel goed zijn voor 7.5 miljoen anders had je net zo goed Rick van Drongelen of Justin Hoogma kunnen halen voor 3 miljoen. Zijn alle drie linksbenige centrale verdedigers. Ik heb Wöber nog nooit zien spelen dus wie weet is het een groot talent, ik ben benieuwd. Zou me verbazen als je 7,5 miljoen betaalt en hem maar 4 jaar vastlegt, ik hoop dat hij tot 2022 tekent.
1 0
OKP-AFCA
Zeker een misser om niet Hoogma of van Drongelen te halen, of beide, geen verassing overigens met Overmars aan het roer maar dat terzijde.

Ik denk wel dat Ajax die niet voor 3 miljoen had kunnen kopen hoor, zou wel iets hoger geweest zijn dan.
1 -1
NR9
Nu nog buitenspeler. En middenvelder. Actie Marc overmars. Ervaren spelers hebben we nodig.
4 -4
Ozymandias
Ajax kan geen ervaren spelers halen die beter zijn dan de huidige basisspelers. Daarbij heeft Ajax met Younes, Neres, Cerny, Johnsen en Kluivert genoeg buitenspelers.
4 -5
Bensco
talent of niet, er moet nog steeds een dynamische linksback bij.

Wober is een CV die eventueel kan worden ingezet als linksback. Zelfde verhaal eigenlijk als Viergever die ook veel liever centraal staat.
7 0
Ozymandias
Als Ajax donderdag niet wint hoeft er van mij geen linksback bij te komen. Met Viergever, Veltman, Orejuela Wöber en De Ligt heeft Ajax dan zes verdedigers die het samen kunnen doen. Ajax hoeft dan maar één keer per week te spelen en een zevende en achste verdediger zullen dan niet nodig zijn. Als Sinkgraven niet kan spelen zou ik Viergever linksback zetten en Wöber een basisplaats centraal achterin geven. Als De Ligt niet kan spelen zou ik Veltman centraal achterin zetten en Orejuela een basisplaats op rechtsback geven. Zolang er niet meerdere verdedigers zwaar geblesseerd raken is er geen probleem en in geval van nood moet Ajax dan maar terugvallen op Bergsma en Kemper.

Ik hoop trouwens wel dat Schuurs wordt gekocht maar die wordt dan waarschijnlijk aan Fortuna Sittard terug verhuurt. Verdere aankopen met het oog op 2018/19 zouden (als Ajax donderdag niet wint) ook verstandig zijn. Iemand als Kadioglu zou ik, bijvoorbeeld, graag bij Ajax zien tekenen.
2 -3
Bensco
De aankoop van Schuurs zie ik ook wel zitten maar daar moet wel een langdurig contract tegenover staan want tegen de tijd dat hij hier van waarde is ben je zo 1 of 2 jaar verder. Aankoop voor de toekomst dus.

Een hoop hangt af aankomende donderdag. Bij het mislopen van de EL heb je in principe geen dubbele selectie nodig. Maar dat is niet de enige reden waar je elke positie dubbel bezet moet hebben. Volgend seizoen zijn Dijks, Viergever en zeer waarschijnlijk Veltman, Ziyech, Onana en Dolberg ook. Je moet dus vervangers in huis hebben. De bank is immers je toekomstige basis 11.
1 -1
Ajax_33
Tremoulinas is transfervrij, maar wil mischien te veel salaris. Zou wel fantastisch zijn als hij komt
1 -1
Qwibuss98
Sorry voor minnetje, per ongeluk.
Maar te veel salaris is op te vangen door meer tekengeld te geven. Fiscaal kom je met wat shuffelen goedkoper uit.
0 0
AFCAsphere
Zou natuurlijk geweldig zijn... alleen komt hij van Sevilla, waar hij vast en zeker een veel hoger salaris verdiende dan dat hij hier kan krijgen. Bovendien: niveau van de Eredivisie en kunstgras.
0 0
AFCAsphere
Hopelijk wordt hij niet pas om 18:00u of 21:00u gepresenteerd. Ik zit nu al de hele tijd te refreshen.
0 -1
Pure
Whoeee spannundddd!!
1 -1
Ozymandias
Hij zou vandaag naar Amsterdam vliegen voor de medische keuring. Ik neem aan dat hij dus pas vanavond of morgen zal worden gepresenteerd.
0 0
AFCAsphere
Hij begon om 10:00 met de medische keuring. Die duurt normaal gesproken zo'n 2 tot 3 uur. Daarna nog wat dingetjes ondertekenen. Zou om 15:00 gepresenteerd kunnen worden.
0 0
Johan1
Ze blijven het niet snappen, dat Technisch Hart. We hebben leiders in het veld nodig, spelers die kunnen sturen en andere spelers op hun flikker durven geven. Nu moeten de talenten het voortouw nemen als het niet loopt in een wedstrijd en dat kunnen ze nog niet. Ik zou graag Nigel de Jong willen zien, Vurnon Anita...dat soort types. Die voegen kwaliteit, maar vooral ervaring toe.
Supporters die zeggen dat kwaliteit voor ervaring gaat, hebben in principe wel gelijk, maar niet als het evenwicht tussen jong en ervaring volledig weg is. Je moet een evenwichtige selectie hebben.
15 -20
Puurvoetbal
Aan het aantal plusjes en minnetjes bij deze post kan je goed zien wat het probleem op dit moment is.
1 0
Daneman
Hiermee bedoel je dat je het vreemd vind, dat ervaring vele niet nodig achtten?

Dan ben ik het volkomen met je eens. Schone is oud, maar mist te veel tegen goede tegenstanders. Beek en de jong nog veel te jong als CVM. Met name nu onze CV's ook nog kong zijn. AUB graag Anita of Nigel en goede linksback
0 0
Puurvoetbal
Idd, aan de ene kant de richting van kwaliteit van jonge talenten. Deze richting geeft het voetbal wat we graag zien; maar geeft je een kleinere kans op prijzen. Mensen die deze richting aanhangen zijn bang voor nog een betonvoetbal periode.
De andere richting is een elftal 'in balans' ; een combinatie van kwaliteit en ervaring. Te veel ervaring/ingebouwde zekerheden maakt je weer voetballend weer minder (tenzij je Messi toevoegd), maar geeft je bij een juiste balans wel prijzen.
0 0
geDaante
Vorig seizoen misschien wel het jongste Ajaxelftal ooit, en in 20 jaar tijd niet zo goed gespeeld én gepresteerd.

Ja, het zou ideaal zijn als je ervaring erbij zou kunnen krijgen die voetballend makkelijk mee kan en ook wat toevoegt, maar die zijn niet te halen.

Dat je Nigel de Jong en Anita in één adem noemt, vind ik heel apart. Anita is de ideale 6, Nigel de Jong een ordinaire schopper die voetballend en qua drukzetten niet meekan. Ik hoef geen speler biJ Ajax te zien die na die flying kick nog meermaals zwaar over de scheef is gegaan, iemands been gebroken heeft, en wiens medespelers (VS) zich schaamden hem als teamgenoot te hebben.
6 -2
AFCAsphere
Ben het verder volledig met je eens. Wist ook dat Nigel iemand zijn been in de MLS had gebroken, maar waar las jij dat zijn teamgenoten zich voor hem schaamden? Lijkt me sterk dat ze zoiets in de media naar buiten brengen.
0 -2
Daneman
Johan1, van mij krijg je een dikke tien. Eerst dacht ik trouwens dat Overmars de hoofdschuldige is voor het kwalitatief uitermate teleurstellend (lees: KUT) beleid. Pas las ik een artikeltje. Mischien ligt ut niet aan Overmars maar aan de RVC.
3 -4
Minsc
Moet je het volgende artikeltje ook eens lezen, dat waarin Overmars uitlegt dat hij NIET wordt tegengewerkt door de RvC.
3 0
chrisjuhhh
vanaf 10 miljoen en hoger , moet er een akkoord komen van de RVC (statuten ) , daar kan van afgeweken worden , maar de verantwoording blijft .
0 0
Pure
Kan hij natuurlijk ook zeggen om geen onrust te veroorzaken. Het is niet de eerste keer dat er werd beweerd dat Overmars wordt tegen gewerkt.
1 0
AjaxPassion
Dat is door het TH: lees Bergkamp, vd Sar en consorten
0 0
DonAdam
Kwaliteit is inderdaad belangrijker en ervaring heeft Ajax inmiddels voldoende met Schone, Huntelaar, Veltman, Viergever,en ook Ziyech speelt al vijf seizoenen en ruim 150 wedstrijden op het hoogste niveau en is international.

Iemand op zijn flikker geven doen spelers niet meer; dat wordt niet meer geaccepteerd door de mentaal fragiele millenials(denk aan akkefietjes zoals bij Oranje met van Persie en Depay). Sowieso is het maar de vraag wat voor nut dat heeft tijdens een wedstrijd. Dat is wat mij betreft alleen maar leuk voor de buhne. Mensen die de ballen verstand van voetbal hebben zijn de mensen die roepen om gif en strijd en die vinden dat mooi. Terwijl het bij Ajax wanneer het niet goed gaat het meestal gaat om slechte balaannames, foute passing en op het verkeerde moment druk zetten; kwaliteit dus.

Hoe dan ook, we missen momenteel kwaliteit op de flanken en in de verdediging.
2 -2
JHM
Ja want Zimling was een groot succes om over Westermann en Heitinga maar niet te spreken. Of van der Vaart die niet eens een basis plaats van afdwingen bij Midtjylland. We hebben nu in iedere linie ervaren spelers lopen, achterin Veltman en Viergever, op het middenveld Ziyech en Schone en voorin Huntelaar en Younes.
12 -2
anrejane
Inderdaad, jonge en onervaren talenten hebben we al meer dan genoeg! Er moeten nog echt minstens twee ervaren, direct inzetbare versterkingen bij, vooral een mentaal sterke ballenafpakker op het middenveld. Leg de nadruk bij de aankopen nou eens niet op techniek, jonge leeftijd of talent, maar op karakter, ervaring, kracht en mentaliteit! Dan pas krijg je evenwicht.
3 -4
Ozymandias
Kwaliteit met ervaring komt niet naar de Eredivisie. PSV werd opgehemeld doordat ze Guardado en Moreno binnen konden halen maar hoeveel hebben die nou echt toegevoegd. Guardado was alleen in het seizoen 2014/15 echt goed en Moreno was een redelijke speler maar meer niet. Als Ajax niet dom tegen De Graafschap het kampioenschap had verspeelt was PSV één keer kampioen geworden met die twee terwijl ze beide veel meer verdienden dan het salarisplafon van Ajax toestaat. Ajax moet zich richten op het aantrekken van kwaliteit. Het maakt niet uit of die kwaliteit 18 jaar of 32 jaar oud is.
4 -2
Knalpot
Spelers als Gana van Everton of N'Kante bij Chelsea, Serri van Nice zijn best wel te vinden in de leeftijdscategorie 22/23 jaar alleen moet je heel goed scouten. Het hoeven niet gelijk gearriveerde internationals te zijn ala Guardado maar ik denk zomaar dat er in de franse competitie nog zat van dat soort spelers rondlopen die naar Ajax willen komen. Namen heb ik ook niet ik kijk die competities niet.
1 -1
Ozymandias
Spelers die dat karakter hebben én genoeg voetballend vermogen hebben zijn zeldzaam voordat die 22/23 jaar oud zijn spelen ze al bij clubs die meer kunnen betalen dan Ajax.
0 -1
Siemmie
Je kunt veel zeggen, maar Guardado heeft zeker veel toegevoegd met zijn strijd en beukersmentaliteit op het middenveld. Zulke spelers hebben veel meer invloed dan wij denken.
3 -2
Ozymandias
Hij heeft één seizoen veel toegevoegd. Het seizoen daarop was het al stukken minder en vorig seizoen was hij meer een blok aan het been van PSV. De wedstrijden dat hij toen niet speelde was PSV beter dan toen hij wel in de basis stond.
0 0
RaynoFischer
En wie zegt dat hij dat niet kan?, misschien wel een leider voor iemand van 19.
Ervaring is zwaar overschat, niet iedereen met ervaring voegt wat toe.
5 -2
zivkabrimovic
Oké, dus Huntelaar, Van Leer, Lamprou, Orejuela, Wöber (en Dijks) zijn tot nu toe onze aanwinsten. Nu nog een goede linksback en een (ietwat) ervaren middenvelder. Dan heeft Marc het echt uitstekend gedaan hoor.
4 -10
Minsc
Dan, als, misschien, wie weet? In ieder geval te laat.
3 0
Knalpot
Want de competitie is al beslist en donderdag zijn we zeker alweer uitgeschakeld?
0 -5
DonAdam
Dijks hadden we al, dus Marc heeft tot dusver alleen maar reservespelers gekocht.
4 -1
Ozymandias
De basis hoefde ook niet versterkt te worden omdat Klaassen door Vd Beek goed kon worden vervangen en Traoré door Neres. Alleen nu Sánchez is vervangen moet er misschien wel een speler voor in de basis bijkomen. Al vind ik een centraal duo met Viergever en De Ligt goed genoeg.

Met Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Vd Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg en Younes in de basis en Van Leer, Orejuela, Wöber, Eiting, De Jong, Cerny en Huntelaar heeft Ajax een prima wedstrijdselectie voor de Eredivisie. Als Ajax donderdag niet wint hoeft er van mij dan ook niets meer bij te komen.

Als Ajax toch de Europa League haalt hebben ze een bredere selectie nodig en moet er nog een linksback, een centrale verdediger en misschien ook een extra middenvelder bij worden gehaald. In beide gevallen zou ik (mits Wöber wordt aangetrokken en Viergever als linksback kan worden gebruikt) Dijks nog laten gaan.
1 -3
DonAdam
Dat zal allemaal wel, maar miljoenenaankopen zouden een directe versterking van de basiself moeten zijn, anders moet Ajax geen miljoenen uitgeven. We hebben immers een schat aan talent rondlopen, zie de mooie 2e plaats in de JL vorig seizoen dat gekoppeld werd aan oogstrelend voetbal. Door het vertrek van Klaassen en Sanchez is Ajax een stuk minder geworden, dus er moeten minstens twee kanonnen voor in de plaats komen, wil Ajax het niveau van het eind van vorig seizoen aantikken. Buiten dat, doorselecteren zal altijd moeten gebeuren. Het mag niet zo zijn dat Ajax streeft naar een elftal dat gelijkwaardig of minder is dan vorig seizoen. Het moet altijd beter worden, anders winnen we weer niets. Ik wil niet kijken naar de concurrentie en altijd uitgaan van eigen kracht, maar onze grootste concurrent is wel degelijk sterker geworden terwijl wij minder sterk zijn geworden.

Ik merk al dat de lijn Cruyff steeds meer wordt laten gaan. Overmars is nu al in de pers de publieke opinie aan het bespelen door te zeggen dat ' we' misschien teveel inzetten op eigen jeugd. Welnu, als de aankopen niet beter zijn dan eigen jeugd, dan stelt de coach de eigen jeugd op; dat lijkt me duidelijk. Monsteraankoop Neres, die jij noemt, staat er niet voor niets naast. En bankspelers moet Ajax niet kopen.
2 0
afcas
Maar voor minder dan een miljoen valt er geen fatsoenlijke speler te halen. Die jensen die ajax haalde voor de 019 kost zelfs al 3 miljoen omdat het een groot talent is. En met alle respect, maar onze jeugdopleiding is nog niet zo goed dat je elke lichting 11 ajax waardige spelers oplevert. Dus zul je dit moeten aanvullen. Naar mijn mening het liefst zoals nu gebeurd met talentvolle spelers die afhankelijk van hun leeftijd binnen 1 tot 3 jaar in het eerste kunnen spelen. Zoals een orejuela. Lijkt me een goede speler voor ajax, maar zolang veltman aanvoerder is is er weinig kans dat hij speelt. Maar over een jaartje is hij ook weer gewend aan ajax en kan hij dan vlammen. Ik ben het er overigens niet echt mee eens dat neres op de bank zit terwijl kluivert basis speelt. Misschien komt dat wel doordat kluivert een jeugdspeler is en daardoor eerder opgesteld wordt, maar als je goed kijkt zie je dat kluivert nog veel te jeugdig is om in het eerste te blijven spelen. Naar mijn mening zijn neres en cerny wat dat betreft gewoon verder dan kluivert wat volkomen logisch is aangezien het voor kluivert allemaal veel te snel is gegaan. Eigenlijk zou kluivert dit seizoen voornamelijk zijn wedstrijden in jong moeten afwerken om zo te wennen aan wat er gevraagd wordt in het seniorenvoetbal. Ik weet dat ik wat dat betreft zwaar in de minderheid ben onder de ajax supporters, maar ik ben van mening dat wanneer je kritisch kijkt naar wat kluivert in het veld doet je ziet dat hij te vaak acties aangaat terwijl hij beter voor de combinatie kon kiezen en dat hij vrijwel iedere actie tever doorvoert. Kijk alleen al naar de wedstrijd tegen nice waar iedereen zo positief over hem was. dit kwam voornamelijk door 1 actie voorafgaand aan een goal van ajax. Men vergeet echter wel hierbij te zeggen dat hij die actie tever doorvoerde waardoor er in principe balverlies geleden werd, maar hij de mazzel had dat een teamgenoot er kort genoeg bij zat dat die de bal kon terugveroveren.

En het is vrijwel onmogelijk voor ajax om een directe versterking aan te trekken. Qua voetbalstijl is het sowieso lastig om spelers te vinden die niet enigszins moeten wennen aan het spelletje. Daarnaast ben je als club zijnde gewoon te groot voor de competitie. De spelers die het niveau aankunnen verdienen of te veel, of spelen in een betere competitie. Vaak is beide zelfs het geval. Daarbij ben ik niet van mening dat het vertrek van klaassen heeft gezorgd voor het stuk minder worden van het spel. Keizer bouwt namelijk veel meer op door het midden dan bosz deed. Hier is klaassen minder goed in dan een vd beek bijvoorbeeld. Wat dat betreft is het grootste probleem naar mijn mening echt het wegvallen van appie. Ik ben van mening dat je namelijk met een middenveld ziyech vd beek nouri ieder middenveld in de eredivisie helemaal kapot had gespeeld. Schone komt wat dat betreft echt zwaar handelingssnelheid tekort. Zelfs ziyech heeft daar nog wat moeite mee. Daarom zie ik graag de jong zo snel mogelijk vast in de basis staan. Die heeft die handelingssnelheid wel. Maar dat is ook de reden dat jong ajax zo goed voetbalde afgelopen seizoen. Er werd opgebouwd door het midden en daar had je geweldige spelers met eiting, de jong, nouri en vd beek. Alleen is de jong bijvoorbeeld al iemand die van buiten gehaald werd. Zulke spelers als een nouri vind je niet zomaar en die kun je niet opleiden. Dat is puur hopen. Ik denk persoonlijk dat de volgende die eventueel in de buurt kan komen van dat niveau in balbezit naci unuvar. Nou, die jongen is net aan 14. En juist de komende jaren zijn ontzettend belangrijk om te zien of hij echt dat niveau kan bereiken. Hij komt nu in de fase waarin het voor de meeste mis gaat. Je kunt er in principe gewoon niet vanuit gaan Dat je elke positie kunt voorzien door jeugdspelers. Zeker niet aangezien de lijn cruijff in de jeugdopleiding als is laten gaan sinds jonk daar weg is. En 100% directe versterkingen kun je niet halen. Dus dan kom je uit op jeugdige spelers die er binnen 1 tot 3 jaar kunnen staan. Waarvan degene die er binnen 1 jaar kunnen staan voor het eerste worden gehaald in de hoop op een sanchez terwijl degene die er binnen 2-3 jaar moeten staan voor jong/019 gehaald worden om te wennen. Naar mijn mening is dit een goede manier. Zelfs een ziyech was bijvoorbeeld geen directe versterking omdat hij gewoon fysiek veel te kort kwam en hij ook de kleine ruimtes bij ajax niet gewend was. Het punt zou moeten zijn dat wanneer je 1 a 2 spelers verkoopt hun vervanger al klaar staat en gewend is aan het ajax spel, waarbij de andere 9 spelers een jaar verder zijn waardoor zij een constanter niveau kunnen halen. Maar het voornaamste probleem nu is dat er toch weer een verschil is in speelstijl ten opzichte van vorig seizoen.
0 -1
han23
Ok....
0 0
Bil
Ben jij toevallig Marcel Keizer?
0 0
JHM
Het duurt dan allemaal langer dan we willen, maar anders had je nu een St. Juste gehad. Ben zeer tevreden dat we voor kwaliteit gaan in plaats van kwantiteit. Alleen mag het allemaal wel wat sneller, maar blijkbaar is kwaliteit onder de 10 miljoen moeilijk te vinden. Klasse Overmars!
3 -3
Minsc
En hoe weet jij dat dit kwaliteit is? Moet allemaal nog blijken.
3 -2
JHM
Terechte vraag, en dat zal zich moet zich moeten gaan uitwijzen. Garantie heb je nooit, wat we wel weten is dat het een lange sterke verdediger is die goed kan opbouwen en te boek staat als een groot talent.
0 -1
chrisjuhhh
Dus reageer je met je onderbuik .
1 -1
JHM
Nee op basis van de informatie die bekend is.
0 -1
chrisjuhhh
ik ken die info wel ja en ja ik las wat te snel op me foon ( foei) nu zit ik op de laptop dus lees ik het anders sorry :)
1 0
Minsc
Ik vond je 'Klasse Overmars!' te voorbarig.
1 -1
Stimi
Ik hunker weer naar een periode met Frank Rijkaard en de jonkies, de jonkies hebben we zat.
Nu nog een echte kerel met een Ajax-hart en een leidersmentaliteit. Ook al halen we donderdag geen Europees voetbal dit seizoen.
2 -1
Ozymandias
Het probleem is dat het verschil wat spelers aan het einde van hun loopbaan als voetballer bij Ajax of in het buitenland kunnen verdienen nu absurd groot is. Neem iemand als Sneijder (niet dat ik die terug had willen zien komen), die verdient lekker vier miljoen euro bij Nice terwijl hij bij Ajax misschien net iets meer dan een kwart daarvan had kunnen verdienen. Als Sneijder naar China of the VS was gegaan had hij waarschijnlijk nog veel meer kunnen verdienen.
1 0
Stimi
En dan komt het Ajax-hart om de hoek kijken en niet de bankrekening.
1 -1
HZMKK
Hahahaha geen van alle voetballers heeft een Ajax hart meer... de enige waar ik nog hoop op heb is Klaassen. Dat is in mijn ogen nou een echte Ajacied!
0 0
Ozymandias
Hahahaha, ja en de eenhornen brengen elven op hun rug naar de ArenA. Denk je nou echt dat iemand als Sneijder voor een miljoen bij Ajax komt spelen als hij vier miljoen in een betere competitie kan verdienen?
0 0
zivkabrimovic
Ik zeg telkens Nigel de Jong, maar iedereen geeft me minnetjes. Maar denk dat dat iemand is die de ploeg op sleeptouw kan nemen en laten strijden. Dan nog een goede linksback er bij, en je bent klaar voor dit seizoen! Misschien nog die Cuesta, maar dat is niet prio nr1 op het moment.
4 -10
Ferd
Jij zegt Nigel de Jong en je krijgt van iedereen minnetjes. Dan zou je toch eens moeten gaan nadenken of jouw optie Nigel de Jong wel de juiste keuze is nietwaar?
1 0
Ozymandias
De Jong kan Ajax niet op sleeptouw nemen. Alleen spelers die een overschot aan voetballend vermogen hebben kunnen dat. De Jong zou het spel van Ajax vertragen doordat zijn handelingssnelheid lager ligt dan dat van Schone.
5 0
zivkabrimovic
Hmm oke, ik heb hem al een tijd niet meer zien spelen. Hoor meer mensen dit zeggen, dat zal het wel zo zijn.
0 -1
Knalpot
Was een paar seizoenen geleden toen ie bij milan speelde al overduidelijk. Met zn gif zal het nog wel goedzitten maar een '6' met kaartenlast hebben we ook niet veel aan.
0 0
elpresidente
Verreweg onze zwakste positie is linksback. Als we daar een topper halen worden we fluitend kampioen. Dan zou je nog een middenvelder als ayoub kunnen halen als back up. We hebben nu maar 4serieuze opties op het middenveld, 5 als je sink graven meetelt.
11 -4
Wereld
We hebben echt te weinig middenvelders, want eigenlijk hebben ze alle 4 moeite om 90 minuten te spelen (en voluit te gaan) en Sinkgraven is vaak geblesseerd.
Als 1 van de middenvelders geblesseerd raakt, heb je eigenlijk al een groot probleem, zeker als je precies dan bijv. naar de Kuip moet. Als we geen Europees spelen, zal het misschien nog meevallen, maar dan nog mag je er niet op gokken.
3 0
elpresidente
ben ik met je eens, en ik tel zelf sinkgraven niet echt mee, die jongen is altijd geblesseerd. Maar Ziyech donny en frenkie en schone zie ik toch wel als goeie basisspelers. Dus is de nood minder dan op lb waar we eigenlijk niks fatsoenlijks hebben lopen. Terwijl een topper wel heel veel meerwaarde geeft op zo`n positie.
2 0
Ozymandias
Sinkgraven is altijd geblesseerd? Volgens mij heeft hij vorig seizoen toch echt 32 officiele wedstrijden voor Ajax gespeeld. Vorig seizoen heeft hij een paar keer een wedstrijd (of twee) gemist met een kleine blessure maar alleen zijn (huidige) knieblessure was (en is) een ernstige blessure.
0 -5
elpresidente
IK heb hem alleen vorig jaar het goed zien doen op Lb daarvoor was het weinig en was ik zeer zeker niet onder de indruk van hem op andere posities, heb ook het gevoel dat hij vorig jaar ook vaak zwak ziek of geblesseerd was.

Heb de statistieken erbij gepakt. van die 32 wedstrijden was hij 4x invaller en is hij 11x gewisseld. Dat is dus bijna de helft. Om nou continue een wissel erbij te houden voor Sinkgraven. Lijkt me nou niet echt ideaal.
2 0
Woodenshoe
Sinkgraven als middenvelder kunnen we wel vergeten, niet goed genoeg.
4 -3
zivkabrimovic
Nu Cuesta en Nigel de Jong er bij. Dan ben je in mijn ogen klaar. Een linksback zal er wel niet komen.
0 -5
Wereld
Ik heb liever een linksback dan nog een cv eigenlijk. Cuesta kan wel goed zijn, maar we hebben daar voldoende opties. Misschien voor volgend jaar als Viergever en Veltman waarschijnlijk vertrekken.
2 0
NouriVandeBeek
Maximilian Wober voor het eerst opgeroepen voor het nationale team.
6 0
Ajax68
En nu maar hopen dat deze jongen een goede aanvulling is voor de eerste selectie .
Wáár blijft de REST van de aankopen Overmars, we hebben een ECHTE LEIDER op dat middenveld nodig, en 2 Backs erbij, én een Spits.
JIJ sprak toch ook over een VERASSING ?
Nou kom op dan man, verras ons maar eens een keertje op een positieve manier.
Verder zijn er nogal wat namen de revu gepasseerd over Brazilianen en Argentijnen, komt daar misschien nog iets van terecht ?
WIJ willen KAMPIOEN worden dit jaar man, dus schiet maar eens op asjeblieft.
7 -14
Ferd
Verassing? Wie ga je in de fik steken opa?
2 0
AjaxIsrael
Hebben we meneertje 68 weer die manisch tekeer gaat en dan snel uitlogt.
1 0
NR9
Mee eens
0 0
godenzonenssuper
Hahaha deze man...
0 0
Petervandersluis
Fijn dat je gebruik maakt van hoofdletters, maakt het stuk een stuk duidelijker...
2 -1
Dwergje48
Kan jij ook een normaal geschreven, genuanceerd berichtje schrijven?
1 -1
GeleenAjax
VERASSING?
Wie moet gecremeerd worden dan?
12 -1
han23
Die capslock....pffffff
1 -1
Ajaxfan16
Spits? Vertel meer
1 -1
El Cazador
Ajax had bij een vertrek van Dolberg overgeschakeld naar Henk Veerman volgens Omroep Fryslan. Leuke spits Henkie, maar geen Ajax niveau.
1 -11
Minsc
Aan de minnetjes te zien zijn er in ieder geval 11 die vinden dat Henk Veerman wél Ajax niveau is.
1 0
RaynoFischer
Een random journalist die dat tweet, geloof daar niks van, denk dat Ajax dan zou rekenen op Hunter en Cassierra.
Daarachter nog Sierhuis, Danilo en Flemming :p
3 0
Ajaxfan16
Haha hou op zeg,dan zou Overmars zich echt belachelijk maken
2 0
Damian_AFCA
Mooi, hebben we hard nodig in de verdediging.
Iemand enig idee waarom Orejuela nog niet bij de selectie zit?
0 0
AFCAViper
Wöber wordt in Oostenrijk omschreven als een ’grote, sterke, linksbenige karaktervoetballer, met een goede inspeelpass.’

Dat moeten we hebben.
12 0
JHM
Dus gaan we er in de opbouw 200% op vooruit. Want onze Davinson kon verdedigen als een beest, maar opbouwen als een timmerman met twee linker handen.
5 0
zivkabrimovic
Ik vraag me af wat z'n lievelingseten is.
1 0
Minsc
Karaktervoetballer, zal dus wel pussy zijn.
0 0
3*stars*3
Vraag me af of hij ook een beetje snel is.
Hebben we wel nodig naast De Ligt.
5 0
Ferd
ik vraag me af wat zijn sci-si potentie is
0 0
AFCSANCHEZ
Ik ben benieuwd wat Overmars gaat doen, hij riep heel leuk dat hij niemand meer laat gaan. Tot Monaco straks met een zak geld op de stoep staat voor Dolberg. Ik ben echt benieuwd. Met de transfermarkt die bijna sluit, en het geld dat Monaco heeft moet je gewoon 70 miljoen vragen. Dat bedrag is niet te weigeren, hoe leuk het ook was dat Overmars riep niemand meer te laten gaan.
1 -1
Ozymandias
50 miljoen voor Dolberg is eigenlijk ook niet te weigeren. Bij spelers die één seizoen goed hebben gespeeld is er namelijk altijd het risico dat ze daarna helemaal wegzakken (kijk naar Fischer). Natuurlijk is Dolberg een enorm talent maar ook bij hem is er het risico dat hij dit seizoen totaal wegzakt. De vraag is hoe hij om gaat met de vormdip die elke jonge speler na zijn doorbraak krijgt. Ik hoop dat hij rustig blijft, niet vervelend gaat doen als Huntelaar een periode ten koste van hem in de basis staat en niet direct om een vertrek gaat zeuren (zoals Tete en Riedewald). Ik zou een bod van 50 miljoen euro zelfs op de laatste dag van de transfermarkt niet weigeren. Met Huntelaar en Cassierra heeft Ajax twee goede spitsen klaarstaan en Sierhuis moet dan maar als derde spits fungeren.
2 -2
AjaxPassion
Dus weer lekker opnieuw beginnen bij Ajax?

Ajax had een gouden lichting afgelopen seizoen, alles viel op zijn plek met de spelers, de trainer en de speelstijl, dit maakt je zeker niet elk jaar mee. Met al het geld dat ze al hebben kunnen ze wel een keer miniem risicootje nemen om eens te proberen om door te stoten naar een hoger niveau vind je niet?
1 0
Ozymandias
50 miljoen weigeren voor een speler van 19 jaar oud is geen "miniem risicootje". Dat is tien miljoen euro meer dan de helft van de begroting. Ajax moet elke zomer toch opnieuw een team bouwen. Natuurlijk heb ik liever dat Dolberg blijft maar 50 miljoen euro is een absurd hoog bedrag en Huntelaar is kwalitatief van hetzelfde niveau. Ajax zal er met Huntelaar in de spits niet op achteruit gaan en het verschil tussen Huntelaar en Dolberg is vooral dat de laatste de potentie heeft om door te groeien terwijl de eerste al over zijn top heen is.
0 -1
NouridolbergNeres34
Kwalitatief zelfde niveau????? Dolberg is voetballend 10 klasse beter hoor. Als afmaker heeft huntelaar een streepje voor. Dolberg is een potientiele wereldtopper.
0 0
AjaxPassion
"Ajax moet elke zomer toch opnieuw een team bouwen." Dit heeft Ajax zelf in de hand, ze kiezen er zelf voor om Sanchez voor 40 mil te laten gaan.

"Huntelaar is kwalitatief van hetzelfde niveau. Ajax zal er met Huntelaar in de spits niet op achteruit gaan en het verschil tussen Huntelaar en Dolberg is vooral dat de laatste de potentie heeft om door te groeien terwijl de eerste al over zijn top heen is."
Dat is jouw mening, ik ben van mening dat een Dolberg in vorm beter is dan Huntelaar en het niveau van het hele team omhoog haalt.
Verder is Dolberg 'one of a kind' i.m.o. Je bent al zo lang op zoek naar zo'n klasbak en die ga je niet snel nog een vinden.
1 0
Ozymandias
Jij denkt dat Ajax een echte mogelijkheid had om Sánchez te behouden? Die jongen was dwars gaan liggen, net zoals Van Dijk, Coutinho, etc..

Dolberg heeft enorm veel potentieel maar ik vind dat zijn huidige kwaliteit wordt overschat. Hij heeft momenten van absolute genialiteit (waarbij zijn talent er vanaf spat) maar hij heeft ook hele wedstrijden waarin hij onzichtbaar is.
0 -1
AjaxPassion
Dus? Hij ligt nog 4 jaar vast. Hij kan moeilijk doen, maar verziekt er ook zijn eigen carrière mee. van Dijk en Coutinho zijn ook nog niet weg en ik kijk er niet van op als ze straks weer netjes aansluiten bij de selectie (weet hun verdere contractsituatie niet).

Van Dolberg gaan we het zien de komende jaren ; ), 1 seizoen presteren (onder een andere trainer) is idd te weinig om al een conclusie te trekken.
1 0
Ozymandias
Contracten betekenen helemaal niets in het voetbal. Als een speler daadwerkelijk wil vertrekken moet je hem bij een eerlijk bod laten gaan. Ajax heeft geprobeerd om Sánchez te behouden door hem een salaris van boven het salarisplafon aan te bieden. Als Sánchez geen transfer al wilde dwingen dan had Ajax het niet noodzakelijk gevonden om hem vrij te geven.
0 0
AjaxPassion
Ligt er natuurlijk aan wat de afspraken hierbij waren en wat erover in het contract stond. Maar als dit niet het geval was, dan heeft die speler er niks over te zeggen aangezien hij met zijn volle verstand een contract voor 5 jaar heeft getekend. Zie idd. je eigen voorbeelden van Dijk en Coutinho maar eens.

Ajax heeft het bod gewoon geaccepteerd omdat het al 2/3e van de begroting betrof (65 mil) en niet verder wilde met een ongemotiveerd Sánchez. Zie Bazoer, Gudelj, Riedewald enz.

Maar als ze echt voet bij stuk hadden gehouden, had Sánchez niks te zeggen. En van mij hadden ze dit best mogen doen.
0 0
Ozymandias
Zo werkt het in de realiteit alleen niet. Als een speler daadwerkelijk weg wil is het voor een club bijna onmogelijk om hem bij een goed aanbod toch te behouden. Het zegt genoeg dat Sánchez een wedstrijd oversloeg. Iemand die niet een vertrek aan het forceren is zullen ze echt niet vrijgeven voor zo'n belangrijke wedstrijd.
0 0
AjaxPassion
Je vergeet door te denken. Dolberg is ten eerste een talent met enorm veel potentie en aan zijn techniek, fysiek en verder kwaliteiten kun je zien dat hij alles heeft om een geweldige spits te worden (dit was bij Fischer niet zo).

In de meest ideale situatie kan Dolberg nóg beter worden en nog meer opbrengen. Misschien hark je dan 80 miljoen binnen? Maar het kan ook zijn dat Dolberg minder gaat presteren, maar ook in deze situatie zal Dolberg nog wat opbrengen. Laat dit zo'n 20 miljoen zijn bijv.

Verder heb je met een beter team een grotere kans op sportief succes, ook dit zal weer meer geld in het laatje brengen. Daarnaast heeft een talent als Dolberg enorm veel uitstraling wat weer exposure en marketinginkomsten op zal leveren. (Hij is niet voor niks uitgekozen om als een van de weinige toptalenten om een speciale Adidas lijn te promoten bijv.)

Alsnog is dit geen garantie idd. Maar met de financiële positie van Ajax kan er toch best een risicootje worden genomen?
0 0
Minsc
De aankoop Arena (deel certificaten/aandelen) schijnt dit jaar nog te gaan gebeuren, dat zal wel de reden zijn dat Overmars niet zover kan gaan als wij zouden willen.
Desondanks ben ik het met jou eens dat er meer gedaan zou kunnen worden.
0 0
AjaxPassion
In een ontplofte voetbalwereld zie ik daar meer kans op rendement dan met het wegstrepen van de huur van ons stadion ; ). Maar goed Ajax heeft voor een degelijker beleid gekozen, ook prima.

Buiten dat het ook gewoon allebei zou kunnen met al het geld dat ze inmiddels hebben binnengeharkt :P
0 0
Minsc
Klopt. Was zelf niet zo'n voorstander van het kopen van de Arena maar nu we poen zat hebben is het misschien wel slim. Als we tenminste genoeg aandelen van die founders kunnen overnemen, die certificaten van de gemeente zijn minder belangrijk op de korte en middellange termijn.
0 0
Ozymandias
Nogmaals, een bod van tien miljoen euro meer dan de helft van een club's begroting afwijzen is geen "risicootje". Ik geloof dat mensen uit het oog zijn verloren hoeveel geld dit daadwerkelijk is. Zo goed als elk talent krijgt na het seizoen waarin hij door is gebroken een terugslag. Dolberg zal dat ook zeker krijgen (en heeft dat nu misschien zelfs al). De vraag is dan hoe hij daaruit komt, dat hij een enorm talent is geeft geen garantie dat hij daar goed uitkomt. Natuurlijk zie ik veel liever dat Dolberg nog minstens één seizoen bij Ajax speelt maar voor 50 miljoen euro zou ik hem laten gaan.
0 0
AjaxPassion
Je blijft je eigen mening doordrammen en je gaat compleet voorbij aan mijn toelichting op mijn argumenten? Lekker discussiëren met jou...
0 0
MosesD
Als dit echt zo'n groot talent is, waarom dan 4 jaar? Oké, nu doorpakken. Vrees echter dat het hier bij blijft.
5 0
AjaxPassion
Met dat doorpakken ben je i.m.o. alweer te laat, kans op CL en de volgende stap maken (richting Europese top) is alweer verkeken. Waardoor je ook de kans hebt vergooid op én betere spelers én gewoon enorm veel geld binnenharken uit de CL.

Ik snap dat een bod op bijv. een Sánchez heel aantrekkelijk kan zijn, maar wat heb je eraan? Zeker als je je bedenkt dat je datzelfde bedrag zo ongeveer binnenhaalt met CL voetbal. Zo'n gouden lichting is een geschenk waarbij alles precies op zijn plek valt (vorig seizoen met Bosz). Dat je Klaassen laat gaan dat snap ik, die is namelijk zo'n 6 seizoenen in dienst geweest van Ajax en is ook wel vervangbaar met de 3 toptalenten uit eigen gelederen, maar Bosz en Sánchez? Waarom? En waarom pak je niet in één keer door en ga je er alles aan doen om alles uit deze gouden lichting te halen door deze juist nog verder te versterken i.p.v. weer opnieuw te laten beginnen (coach) en juist te verzwakken (Sánchez).

Voor het geld hoefden we het niet te doen, want dat was er al genoeg (zeker met de kennis dat Klaassen wss werd verkocht en alles op alles zetten om de CL te behalen). Waarom zorg je er dan niet voor dat alle zwakken plekken worden versterkt (LB, RB, Back-up CV, evt. CVM, evt. vervanger voor Traore) zeker als je weet dat het vertrek van de breedte spelers ook geen verrassing zal zijn? (waar ook gewoon weer (veel) geld mee wordt binnengeharkt)

Ik ben echt oprecht zeer benieuwd wat het TH/RVC/Ajax nou eigenlijk wil met al dat geld? Want van hun uitspraken/beloftes om aan te sluiten bij de Europese top komt maar weinig terecht (want ze laten me hier toch weer een gouden kans schieten). Een beetje openheid richting je fans is i.m.o. geen overbodige luxe.
1 0
Minsc
Aankoop Arena (certificaten, meerderheid aandelen) gaat waarschijnlijk 60 miljoen kosten, zou nog dit jaar gaan gebeuren.
0 0
MosesD
Europese top, dat was ooit een uitspraak van JC. Helaas niet erg realistisch. Af en toe aanschaffen tegen de subtop en heer en meester in Nederland (het Bayern van Nederland) dat moet doelstelling zijn.
0 0
AjaxPassion
Vorig jaar is dat nog een aantal keer herhaalt door Overmars en vd Sar. Ben het verder met je eens, maar ook dat zit er op deze manier niet in.
0 0
Johnnie
Wat maakt het aantal contractjaren nog uit? Bijna niemand zit de rit uit, lees Sanchez.
1 0
AjaxPassion
Natuurlijk maakt het aantal contractjaren uit. Als ze hem nu voor 1 jaar vastleggen is hij volgend jaar vrij om te gaan en staan wat hij wil. Dit geldt dus ook voor als hij over 3 jaar weg wil...

Maar ik verwacht dat hij nog een stap kan maken de salarishuishouding van Ajax en hem daarom maar 4 jaar hebben vastgelegd (snap de redenatie van Ajax daar niet helemaal in, maar dit kan ook zo zijn omdat de speler en co hier ook wat over te zeggen hebben)
1 0
Johnnie
Je hebt wel gelijk met een één-jarig contract, maar of hij nou 3, 4 of 5 jarig contract krijgt maakt echt weinig uit. Vaak komt er een transfer voor die tijd of hij voldoet niet en wordt verkocht.
0 0
AjaxPassion
Sánchez was een uitzondering, voor zover ik kan heugen hebben we dat nog niet vaker meegemaakt bij Ajax.

Kwalijker was dat bijvoorbeeld Zlatan, Eriksen, Vertonghen en Alderweireld voor een fooitje konden vertrekken omdat ze maar een halfslachting contract hadden bij Ajax. Voor mijn part dus beter voorkomen dan genezen! En hierin vind ik Overmars dan ook echt een klasbak (en versta me niet verkeerd, ook het halfslachtige beleid van Ajax reken ik niet alleen Overmars aan).
0 0
Ozymandias
Misschien omdat hij niet voor vijf seizoenen wil tekenen omdat hij eerst wil aankijken of hij een vaste basisplaats verovert. Misschien omdat hij Ajax na twee seizoenen wil dwingen hem een nieuw contract te geven met een hoger salaris. Er zijn veel redenen te bedenken...
2 0
Ajaxfan16
Mooizo,nou nog een linksback een middenvelder en op zen Overmars gezegd een buitenkansje voor linksbuiten
1 0
Robinjo1988
Mooi zo. Maar ik vrees dat er verder niemand meer komt.
0 0
AIR-S
Kom op met die dik gedrukte letters!
1 0
Catenaccio
Sergi samper huren van Barcelona ipv schone!
7 -3
Keffie L
Kopen zou geweldig zijn!
0 0
Intec
Kopen inderdaad kan voor weinig geld weg.
1 0
chrisjuhhh
Die mag weg dus word die verkocht .
1 0
Duif63
Ik denk dat er alleen nog iemand gekocht wordt als we donderdag door gaan. Als we uitgeschakeld worden heb je minder wedstrijden en dus minder spelers nodig. Niet dat ik het er mee eens zou zijn, maar ik ben bang dat het bij Marc cs wel zo werkt.
2 -1
Youri08
Als je geen EL speelt zou ik ook niets meer halen of het moet een buitenkansje voor LB zijn. Dan zou ik het komende seizoen scouten op ervaren spelers buiten de talentenscouting wat ze toch al doen.
0 -1
Keffie L
Om te janken zou dat zijn, we hebben meerdere versterkingen nodig maar haal dan op z'n minst een dynamische linksback want Dijks kan echt niet meer..
1 0
chrisjuhhh
Jij heb die jongen zien spelen ?
0 0
Keffie L
Ik heb het niet over die jongen, wel weet ik dat het een centrale verdediger is die "als het moet" ook ala Viergever op linksback uit de voeten kan. Zover ik weet is het in alles een echte verdediger, en daarom zie ik nog graag een echte dynamische linksback komen.
0 0
chrisjuhhh
We gaan door elkaar heen hahaha maar oke :) snap je .
0 0
Oliveira
Dat Ajax eindelijk geld durft uit te geven ben ik zeer blij mee, maar is het waard om 7.5 miljoen uit te geven aan een 19 jarige verdediger die nog niets heeft bewezen? Ik vind het nogal een gok. Buiten dat is het zeer welkom dat er een linksbenige verdediger komt. Sinds Riedewald en Tete zijn vertrokken hebben we nog maar weinig opties als er gewisseld moet worden.
1 -4
Maxwell_5
Als er al een concurrentie strijd wordt gerealiseerd, heb je al winst geboekt.
0 0
chrisjuhhh
Wat wil je dan ??/
Jeugd international en staat soms reserve achter die andere Oostenrijker David Alaba .
Speelt wedstrijden in het 1e van Austria en jong dus enorm veel mogelijkheden en zker beter dan Riedewald voor de LCV en LB .
Dan de naam Tete daar heeft Ajax Orejula voor gehaald en nee is geen miskoop ook die is beter dan Tete .

Ajax doet het heus niet slecht op de transfer markt , maar gezien wat ze willen halen is het zeer moeilijk om de juiste speler te halen .

De aantal huidige achterhoede spelers zijn : Veltman ; Zeefuik ; Orejula ; de Ligt ; Viergever ; Wober ; Dijks ; Sinkgraven , zoals je nu zie is alles goed bezet wat spelers aanga , maar de kwaliteit op de lb is zorgwekkender dus prioriteit nr 1 nu .

Zo kijk ik steeds er tegen aan en eigenlijk ook wa ter nu rondloopt in JA en O19 , want dat moet ook aanvullend zijn .
0 -2
NR9
Nu nog buitenspeler en middenvelder. Kom op Marc actie. Haal Ayoub en een goede buitenspeler. Ik zeg Babel....
3 -7
Ferd
ik zeg Babel .... verdient meer dan 3 miljoen per jaar en komt dus echt niet terug.
0 0
Lucky69
Babel?? Die kent maar één stand....hoofd naar beneden en heeeeeel hard lopen naar de goal. Jaaa die Babel is echt een buitenspeler die wij zoeken. Not

We hebben gewoon nog twee extra verdedigers nodig en dan wel met ervaring. En als de sodemieter Ayoub halen
1 -4
chrisjuhhh
omdat Ayoub nu hot is ?
2 -1
Poel68
Monaco onderhandelt met Dolberg
Loic Tanzi, oa Eurosport
1 -2
Catenaccio
Vlgs mij moet de club eerst een akkoord geven aan de speler om hrm te laten onderhandelen!!
0 0
RedFeather
Aldus letterlijk mijn bericht ruim een uur geleden.
Onderscheid hier tussen niet blij worden van nieuws en het niet eens zijn met een post is nog niet helemaal doorgedrongen zie ik.
Is ook ingewikkeld.
0 -9
Wzawzdb1997
Klopt inderdaad staat nu ook op nu.nl sport transferupdates
1 -4
Heiko
Geen uitgaande transfers meer dit seizoen is er gezegd
3 -2
RedFeather
Luister nou eens rustig dat interview met Marc terug.
Hij laat de deur naar de uitgang voor Dolberg echt wel op een kier staan.
Als er gesmeten gaat worden met miljoenen kun je nog zo graag willen, maar het is onrealistisch iemand te willen behouden dan.
1 -3
ovdw
Off. Ik denk dat Davy het nog best lastig kan gaan.krijgen bij Everton. Zit nu op de bank. Waar ook Sigurdsson nog op zit. Die laatste zal sowieso gaan spelen binnenkort. Hoop het beste voor hem.
2 -6
RedFeather
Als je hem ook maar tien minuten had zien spelen wist je beter.
Hij heeft veel speelminuten gemaakt al en was één van de betere spelers.
1 -2
Poel68
EUROSPORT MELD: monaco wil dolberg gaan ern bod uitbrengen en faat zich melden deze week
0 -3
NouridolbergNeres34
NIET TE KOOP!
1 -1
Heiko
60 miljoen?
0 -3
Alexander40
Mooi, maar waar blijft die linksback?
4 -1
Poel68
EUROSPORT MELDT : monaco meldt zich voor dolberg deze week
0 -3
Alexander40
Onverkoopbaar heeft Overmars gezegd. Transfermarkt voor uitgaande transfers is dicht. Kan ie echt niet meer op terugkomen
3 -3
Heiko
Precies, en je wil toch niet naar Monaco? Van eerste spit bij Ajax naar op de bank bij Monaco
0 0
Heiko
Die Feyenoorders denken met larsson, Messi binnengehaald te hebben. Ik begrijp die hype niet zo!
4 -4
De_Realist
Larsson heeft afgelopen seizoen net zoveel doelpunten assists gemaakt als Dolberg, en dat terwijl hij niet eens ene spits is. Stukken productiever dan Younes. Voor 5 miljoen is het een koopje en best dom van Ajax dat ze hem links hebben laten liggen als ze toch met niks beter komen.

Feyenoord heeft gewoon 27,5 miljoen uitgegeven aan versterkingen voor de CL.
3 -7
HZMKK
Kijk nou uit, je wordt zo als kakkerlak bestempeld als je een kritische noot voert.
0 0
Heiko
En ze liggen er straks in de 1e ronde uit. Dat wordt een gat in de begroting. Paniek in Rotjeknor
2 0
Heiko
Nou de meeste hier op AS zijn niet gecharmeerd van larsson
3 0
Ferd
En terecht, Larsson is de eerste die afhaakt als de tegenstander wat beter werd.
0 0
ajax4ever01
Marc, je hebt nog 10 dagen om meer versterkingen te halen. Mijn gevoel zegt dat het niks gaat worden. Mocht dat zo zijn kan je Marc en de overige beleidsmensen alvast danken dat de kans groot is dat we voor de 4e jaar op rij geen prijs pakken. Al hoop ik dat het laatste uiteraard niet gebeurd!
4 -4
Heiko
We hebben orejuela toch ook al? En dennis johnsen!
1 -2
Hammerzeit
Nog meer spelers dan alleen deze Wöber?

Dit getouwtrek duurt ook alweer een paar dagen en hebben er niet veel meer over door jullie snelle - maar bovenal super daadkrachtige - handelen. Haal er nog twee binnen, benieuwd wie die opties zijn. Hurry up aub.
3 -2
RedFeather
Monaco onderhandelt met Dolberg
Loic Tanzi, oa Eurosport
0 -5
Amsterdamsetrots
Nu nog een linksback en een middenvelder AUB!
2 -1
Eastwood
Ik weet het, we bulken, burpen en boeren van het geld. Maar is 7,5 miljoen euro voor deze jongen niet wat veel? Die kakkerlakken betalen maar 4 miljoen voor een aanvaller, Larsson.
1 -10
Heiko
Larsson is middelmaat. Logisch dat hij goedkoper is.
0 -1
Ozymandias
6 miljoen euro (exclusief bonussen die op kunnen lopen tot 1.5 miljoen) is helemaal niet veel geld in de huidige markt. Dit soort bedragen zijn de nieuwe norm, kijk bijvoorbeeld naar de 3.5 miljoen die Ajax voor Antonucci kreeg en 3 miljoen die Ajax voor Jensen betaalde. Spelers als Larsson zijn nu nog goedkoop omdat ze clubs in de subtop van Europa niet beter maken.
5 0
Ajaxfan16
Ajax kijkt niet meer in de eredivisie en als je in het buitenland wilt kopen weet je dat je de portemonnee moet trekken.
4 -1
Maxwell5
Voor zo'n opmerking verdien je gewoon minimaal een ban van een dag. Mijn hemel..
2 -3
hallo1
Wat moeten we er van zeggen?

Misschien een goed talent voor de komende jaren, maar het geeft me niet heel veel vertrouwen voor dit seizoen. De Ligt (18) en Wöber (19) zullen allebei nog veel moeten leren en hebben eigenlijk allebei iemand naast zich nodig die leiding geeft.

Er is in ieder geval wat gekomen. Hopelijk voegt hij direct wat toe. Nu nog een middenvelder en aanvaller die er direct staan !
1 -4
Heiko
Bosz zei altijd, leeftijd zegt niet zoveel
0 -1
Duif63
Een centrum met een 18 en een 19 jarige is Russische Roulette. Dat zullen ze bij Real en Juventus niet doen. Zelfs bij VVV en Excelsior staat meer ervaring.
4 -5
AFCAsphere
Sinds wanneer bouwen de centrale verdedigers van Excelsior en VVV veel ervaring op? Zij spelen hooguit in de Eredivisie. De Venlonaren speelden afgelopen seizoenen nog in de Jupiler League.

Matthijs heeft ondertussen échte ervaring opgebouwd met zijn wedstrijden in Europa tegen o.a. Standard Luik, Kopenhagen, Schalke 04, Lyon en Manchester United. Daar heeft hij ten minste wat aan. Hij zal weinig leren van een potje kunstgras-voetbal tegen Ralph Seuntjens.
1 -1
3*stars*3
Vorig seizoen een centrum met een 20 en een 17 jarige, finale EL gehaald en tot slotdag gestreden om de titel.
Try again duif...
5 0
AFCAsphere
Oh, Duif gaat het ongetwijfeld opnieuw proberen. Hij doet elke dag een poging om op Ajax te zeiken. Dat is zijn bijbaan.
1 -1
wladimir
Met Veltman en Viergever hebben we ervaring als back-up. Deze spelers kunnen ook op de back positie uit de voeten en krijgen voldoende minuten. Viergever kan een nieuw contract verdienen of volgende zomer transfervrij vertrekken. Veltman wordt aankomende zomer voor een redelijk bedrag verkocht.

Ik had verwacht dat Ajax bij Denswil zou uitkomen. Ik laat me graag positief verassen.
2 0
geDaante
Jij had liever Westermann dan Sanchez? Bij Real en Juventus zetten ze eerder een heel goed talent in de verdediging met kwaliteit, dan een oude ervaren speler zonder enige kwaliteit.
2 0
Qwibuss98
Meestal zetten ze beide neer, Ramos en Varane.
Of juist twee ervaren toppers: Barzagli en Bonucci (dit seizoen dan Chiellini.
Maar nooit twee 'jochies' van 19, wat gekkenwerk is en sportief onverantwoord.
0 -2
korem
Maar wij zijn ook net geen real Madrid, of aan welke type Ramos zat jij aan te denken die Ajax kan halen ?
1 0
geDaante
Maar dat zijn ervaren toppers, die kan Ajax niet krijgen.
Ajax kan kiezen uit een 19-jarig toptalent (kwaliteit), een middelmatige midden twintiger, of een slechte oude rot.

Dan heb ik het liefst 19-jarige toptalenten. Kwaliteit moet altijd het uitgangspunt zijn.

Ervaring zegt ook weinig. Er zijn oudere spelers die nog fouten maken die tieners al niet meer maken.
3 -1
geDaante
Sanchez was heerlijk om in de verdediging te hebben staan, vooral verdedigend, maar aanvallend en opbouwend was het niet altijd best. Zijn inspeelpass bijvoorbeeld. Ik lees dat die Wõber een onder meer technische CV is, en dat zie ik wel zitten. Ik denk nog altijd allereerst vanuit balbezit, dan vanuit de verdediging.

Hij heeft ook lengte, kan ook als linksback zegt men, maar liever niet. Zegt waarschijnlijk wel dat hij nog aardig behendig is en vrij snel is voor een CV. Dus ben hoopvol.
4 0
Web
Het is allebei belangrijk, soms heb je de bal niet, best handig dat je de bal dan weer afpakt. En dat heeft hij toch regelmatig gedaan, wij gaan hem erg missen.
0 0
korem
Nou hopen dat die verrassing nog doorgaat en ben benieuwd wie het is !!
2 0
Champy
Bosz beloofde 4 versterkingen, en Ajax is 10 dagen voor het einde van de deadline niet verder gekomen dan bankzitters, vervangers en jeugdspelers...
5 -3
JOHANisGOD
Het was aan Bosz beloofd, maar hij ontkent dat.
1 0
ajax4ever01
Hoe goed is die jongen? Weet iemand meer?
0 0
MáximaZorreguieta
Hoor goede verhalen over deze jongen. Ben zeer benieuwd! Alvast welkom dan maar!
1 0
NouridolbergNeres34
Dit is gewoon een uitstekende Cv , hopelijk word hij ook op die positie neergezet en niet misbruikt als back. Nu doorpakken en een echte linksback binnenhalen daar wachten we al 2 jaar op.
2 -1
HZMKK
Sjonge jonge Ajax haalt weer eens pure middelmaat pfffff deze speler werd door Feyenoord te slecht bevonden en wie haalt hem weer, overmars....
1 -19
3*stars*3
Sinds wanneer hebben die kakkerlakken een scoutingsapparaat?
Ze halen vooral (ex) Eredivisie spelers.

En te slecht voor Fey? Ze gingen voor Luckassen man en werden afgewezen....
3 -1
AFCAsphere
Busted! Ga maar weer gauw terug naar je eigen forum.
1 -2
HZMKK
Onthoud mijn naam pannekoek. Wober is pure middelmaat!
2 -9
AFCJE
Net als die Larsson van jullie ;)
2 0
AFCAsphere
Knap dat je dat nu al weet. Ik zou die glazen bol graag een keer van je willen lenen. Weet je overigens ook al hoeveel het donderdag word?
0 0
Pure
Hahahhahaha kakkerlak alert
3 -1
HZMKK
Nog zo'n joch wat mijn nickname niet kent... jullie komen er nog wel op terug, wober is pure middelmaat!!
0 -7
Koenniiee
Je valt door de mand.
3 -1
HZMKK
Hahaha omdat je een mening hebt ben je kakkerlak.... volgens mij moet je mijn nickname eens beter bekijken voordat je poep praat pannekoek
1 -3
Koenniiee
Ah, zei ik dat ja? Ik denk niet dat je een Ajacied bent. En als je dat wel bent dan is het slim om een ander clubbie' te zoeken. Niet omdat je idealen niet bij Ajax zouden passen (want die ken ik niet), maar wel omdat de club werkelijk niets (!!) goed kan doen bij jou!

En het is maar een tip hè.. ik bedoel, je gaat toch ook niet met een chick verder die werkelijk alles ruk doet.
0 -2
Jajijdaar
Ik laat me graag verassen! Heb totaal geen idee hoe goed deze speler is.
Wat ik wel heel erg mis, is gewoon zo'n sterke donkere beer als Sanchez in de verdediging. Waar de aanvallers al van zouden denken: "Naast hem in de douche moet ik maar m'n zeepje extra stevig vasthouden".
Hopelijk legt Ajax nog echt gewoon 14 miljoen voor Arana neer. Want dat zou een geweldige investering zijn met pure kwaliteiten. Vervolgens een kwaliteit buitenspeler met een hoog rendement.
Mbappé wordt zo goed als zeker verkocht, dus een bod van rond de 45-50 miljoen moet genoeg zijn om Dolberg te verkopen

---Orejuela------De Ligt---Wober------Arana
---------------------F. de Jong / Schone------------
-------------V/d Beek----------Ziyech----------------
---Neres/Aankoop?--Huntelaar---Kluivert/Younes

Buitenspelers die naar binnen trekken ben ik een groot voorstander van, dan zouden de voorzetten van Orejuela en Arana moeten komen om Huntelaar in te lucht de bedienen.
1 -1
Minsc
Je laat je graag verassen? Levensmoe?
1 -1
han23
Arana? Hebbie leggen dromen vannacht?
0 -3
JesusZoonVanGod
Waarom naast Neres geen Cerny? Speelde gisteren een prima pot en hij kan nog veel beter!
0 0
Jajijdaar
Cerny was ik eigenlijk alweer helemaal vergeten lol.
Vond hem ook een redelijke pot spelen gisteren, maar wellicht dat je Younes nog kan verkopen voor 13-15 miljoen aan Schalke en dan kunnen Cerny en Kluivert het samen uitvechten voor een basisplek.
Ik hoop wel dat er nog één aanvaller bijkomt die makkelijk scoort en echt een topper in spé is/wordt. Pavon zat ik aan te denken, maar heeft zojuist zijn contract ook verlengd en moet minimaal 30 miljoen kosten.
1 0
ajaxajaxajax
Ik laat mij graag verassen? ;)
1 0
Jajijdaar
Klopt, ik heb hem nog nooit zien spelen namelijk. Hopelijk is het ook een schot in de roos net zoals Sanchez.
0 0
skinny hein
Arana is al 100 x benaderd en WIL niet..allang bekend
0 -2
Ozymandias
Arana zou deze zomer meer dan 14 miljoen euro kosten omdat Braziliaanse clubs hun toppers niet in het midden van het seizoen willen verkopen. Wil Ajax hem kopen dan moeten ze waarschijnlijk tot de winterstop wachten aangezien de Braziliaanse competitie dan is afgelopen.
1 -2
NouridolbergNeres34
Dan moet je hem gewoon halen vind ik , geld is er genoeg en wij supporters willen ook welleens een keer wat zien, zwakke plekken moeten worden ingevuld met kwaliteit.

Een dynamische linksback missen we gewoon, alleen sinkgraven kan dat invullen maar is helaas ontzettend blessuregevoelig en als hij niet kan spelen val je terug op viergever wat een CV is en dijks is armoedig.
2 0
Bil
Top!! Gewoon doen...
1 0
strafschop
14 miljoen voor een linksback?
0 0
makaveli
Al geven ze er 30 voor als er maar een defensief blok komt achterin. En backs die voorzetten kunnen geven.
0 0
Jajijdaar
Arana is de beste linksback uit de Braziliaanse competitie met een enorm potentieel. Paulos Freitas (Journalist en kenner) heeft ook aangegeven dat Arana een hele goede investering zou zijn voor Ajax, waar je gegarandeerd winst mee kan maken. Maar buiten dat, Ajax heeft gewoon een kwaliteitsinjectie nodig. Geld is geen probleem op dit moment. Dus moet Ajax ook gewoon durven te investeren in kwaliteit.
4 -1
Sjaakie
Zie ik toch nog steeds die Zinkgraver genoemd worden! Vergeet die gast nou eens, want dat is in alle opzichten een aanfluiting. Doodsangsten sta je uit met die jongen. Weg er mee.
2 -6
geDaante
Totaal nergens op gebaseerd, speelde na wat aanpassingprobleempjes uitstekend.
2 -2
AFCA-Driebergen
Benieuwd of het wat is.
De Ligt heeft zijn nieuwe contract getekend tot en met 2021.
1 0
Ajax68
MIJ stoort het dat Ajax blijkbaar alléén maar bezig is met Wober, want wáááár blijven al die Braziliaanse en Argentijnse spelers dan , die in ruime maten de revu zijn gepasseerd ?
Of blijft het weer bij deze ENE jeugdige aankoop ?
En Overmars,......... was DIT dan de beloofde " VERRASSING " ?
5 -4
han23
Zijn hier de revu gepasseerd ja. Overmars heeft nooit te kennen gegeven 1 van deze spelers te willen halen. Geloof toch niet alles wat je leest joh.
0 -1
Jaxie95
Mij stoort het dat Ajax Riedewald laat gaan en nu weer een soortgelijke speler haalt. Een speler die de taal niet beheerst en nog moet wennen. Daarnaast lijkt het me sterk dat hij meer talent heeft dan Riedewald want dan zou hij allang niet meer bij Rapid spelen. Wederom weer sprake van klasse beleid.
4 -9
Bjorn
Ik denk dat Riedewald bewezen heeft tekort te komen als LCV. Met name bij voorzetten was hij heel kwetsbaar. Altijd een slaapmomentjes.
3 -1
Sjaakvaak
Hoe vaak moeten we je nog uitleggen dat Riedewald totaal geen verdediger is. Belachelijk dat je zonder enige argumentatie weer beweert dat het dezelfde soort spelers zijn. Riedewald is een verschrikking op CV, kijk maar naar de eerste wedstrijd van Crystal Palace.

Verder zegt leeftijd/club ook lang niet alles. Sterker nog, deze - pas 19 jarige - jongen, wilde eerst niet naar Ajax komen omdat hij een goede kans op speeltijd wil hebben. Dan zal hij eventuele andere grote clubs dus ook hebben afgewezen met dezelfde reden. Gewoon een verstandige jongen dit.
8 -1
Jaxie95
'Hoe vaak moeten we je nog uitleggen' (?). Heb zo ver ik weet nog nooit wat over Riedewald gepost. Vind hem ook geen verschrikking hoor op CV, die jongen heeft gewoon goede wedstrijden op CV gespeeld, alhoewel hij nog veel moet leren. Maar vind het gewoon raar hoe met hem omgegaan is, zeker omdat men zoveel potentie in hem zag.
1 -1
niels1992
Ik hoop dat door de overwinning van gisteren en mogelijk van aanstaande zondag er niet te nonchalant over het niveau van de selectie wordt gedacht. Van Groningen thuis en dat soort teams zal er wel gewonnen worden, maar ik vrees bijna alle uitwedstrijden. Zeker tegen AZ, Utrecht, Fey, psv, etc. Vorig jaar won Ajax al bijna niks uit, en nu is de selectie nog zwakker. Ik mis de echt power in dit team (en ook de kwaliteit). Ben bang dat je met dit team van jonge jongens wordt weggeblazen in de kuip met al die doorgesnoven idioten langs de lijn. Teams hebben toch vaak een extra kracht tegen AJAX.
3 -1
TOOL
Het mag duidelijk zijn dat Ajax of hele talentvolle jonge spelers haalt of oudere die veel minder talent hebben.
3 0
ram
Ik ken hem niet maar heb er best vertrouwen in dat dit een goeie is. Maar toch mixed feelings: we zijn een tweede Jong Ajax aan het bouwen... Daar win je de oorlog niet mee. Redelijk kansloos beleid.

Off-topic: Ik krijg op de app al een aantal dagen "getting article list failed". En nu start de app helemaal niet meer op. Ligt dit aan mij of zijn er meer mensen die hier last van hebben?
2 0
..::Rootje::..
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/106706/ajax-showtime-app-tijdelijk-niet-beschikbaar
1 0
ram
Ah, okay. Dat had ik gemist omdat ik meestal op de app kijk, haha.
Thanks!
1 0
ajaxminimax
Heeft iedereen last van. AS is er mee bezig las ik.
0 0
ram
Ah, okay. Dat had ik gemist omdat ik meestal op de app kijk, haha.
Dank!
1 0
Mikes
De directeur van Rapid Wien meldt dat ze 6 miljoen euro krijgen exclusief bonussen.
6 miljoen vast en 1.5 miljoen in de vorm van bonussen.
4 0
AjaxPassion
Zou alsnog graag weten waar je dit vandaan hebt : )
0 0
AjaxPassion
Bron?

Lijkt me realistischer als je naar Sanchez en de Oostenrijkse competitie kijkt.
0 0
boon22
Off topic: weet iemand hoe het met de blessure van dekker is? Lijkt me wel eens het proberen waard om hem bij jong linksback te zetten. Is redelijk snel en sterk en is tenminste iemand die wel een perfecte voorzet in huis heeft..
8 0
ram
Dat is eerder geopperd hier; vind ik inderdaad ook wel een goed plan.

Als buitenspeler lijkt hij het niet te gaan redden maar als back zou hij aanvallend misschien wel meer kunnen betekenen met een soort vroege Beckham-achtige voorzet. Ligeon had die trouwens ook. Jammer dat dat er nooit uit gekomen is.
1 0
YochananAFCA
Oke ben benieuwd
0 0
Bil
Orejuala, Veltman, Wöber , Sinkgraven

Is dit wat??
1 -5
Joseph
De Ligt is met afstand onze beste verdediger, die moet je altijd opstellen. En verder is dit natuurlijk niks, want Veltman is een erg zwakke verdediger, gisteren was bevestiging 300 daarvan.

Orejuela-de Ligt-Wöber-Viergever, dit zou wat kunenn zijn, puur omdat je weet dat Veltman het niet is. Maar de realiteit zal Orejuela-Veltman-de Ligt-Viergever zijn, want Veltman is heilig binnen Ajax.
1 0
Sjaakvaak
Eerst maar eens zien hoe Orejuala presteert. Iedereen roept non-stop dat Veltman op moet rotten voor Orejuala terwijl niemand die speler kent. Ja, Veltman maakt teveel foutjes en er dient een betere rechtsback te komen. Maar we hebben nog geen enkel bewijs dat Orejuala het daar beter gaat doen dan Veltman.
1 0
Joseph
Veltman is een anker, dat zag je toen Tete speelde, die het spel niet vertraagde. Orejuela heeft wel laten zien aanvallend een stuk sterker te zijn. Verdedigend maakt Veltman fout op fout, dus Orejuela kan nog seizoenen lang wedstrijden weggeven om op gelijk niveau met Veltman te komen. Opstellen dus.
0 0
han23
doe maar de ligt en wober cv en viergever lb aub
0 -2
HeavenlyDivine
Dit is wat ik hoop. Althans, ik weet niet of Wober beter is dan De Ligt, maar dat zien we vanzelf.

Een bankende Veltman zou ik ook niet om rouwen, maar dat zie ik Keizer niet doen.
Dan heb ik em liever centraal staan.
0 0
AFCSANCHEZ
Sinkgraven is vaak geblesseerd. Liever een nieuwe linksback kopen. Als hij weg valt hebben we Dijks weer. En Veltman zal inderdaad blijven spelen, en dan maar op RCV. En dan hopen dat hij volgend jaar verkocht gaat worden zodat de Ligt het over kan nemen. Ik vind de Ligt op dit moment ook nog teveel fouten maken, die goal van Rosenborg was ook voor een groot deel zijn schuld. Misschien werkt Veltman op RCV wel prima.
2 -2
amthree
Orejuala, De ligt, Wöber , Sinkgraven/viergever ?
1 0
NouridolbergNeres34
Prima wel met sinky als back dan
0 0
Bil
Veltman gaat nooit banken..
2 0
Mikes
De ligt???
1 0
mickey2602
Dat is een foutje van Bil,de Ligt moet dan op de plaats van Veltman. En Veltman? Die kan even gaan denken waarom hij afgekraakt wordt door iedereen;-)
0 0
Bil
Ik zie heel graag Veltman op de bank zitten.
Maar dat is een utopie.
Keizer gaat zijn aanvoerder nooit op de bank plaatsen.
0 0
CyclOwneD
WTF heeft iedereen toch tegen veltman. Buiten wat kleine foutjes is het gewoon een prima speler. Oke, moet misschien juist leren die kleine foutjes niet te maken. Wel zou ik hem graag weer in het centrum zien en dan Orejuela op rechtsback.
1 -2
Redrum
Het probleem is dat Veltman al 5 jaar lang die foutjes maakt. En kleine foutjes zijn het niet eens, het zijn blunders. Ze worden alleen niet altijd afgestraft, maar nu tegen Rosenborg en Groningen wel.
3 -1
meerzicht
Was nou maar naar specsavers gegaan
2 0
MichelAngelo66
Ik ken deze jongen niet. Schijnbaar een jonge vent met veel potentieel en inmiddels basisspeler bij Rapid Wien. Welkom lijkt me. Wellicht samen met de Ligt het nieuwe centrale duo. Jong maar talentvol. Ik zie Veltman ook nog wel naar het centrum gezet worden. Dan wisselen die drie elkaar af en komt Orejuela op rechts te staan.

Links back wellicht dan weer Viergever, we gaan het zien. Die positie is altijd een moeilijke geweest. Ik weet nog de tijd Oranje het jaren moest doen met Arthur Numan. Beter was er niet. Later van Bronckhorst die eigenlijk ook gewoon middenvelder was. Zo is dat ook vaak met de rechtsback geweest. Heel vroeger Suurbier, later ook anderen.... allemaal oud middenvelders of zelfs aanvallers. Wat dat betreft is Sinkgraven geen gekke greep, alleen die jongen moet eens wat minder geblesseerd zijn. Dat is wel zijn zwakte.
3 0
ambtenaar
Heb hem nog nooit zien spelen, speelde hij wel in de basis bij rapid wien ?
0 0
GregNeck
Dit is wéér een jongen van 19. Daar ga je gewoon geen potten mee breken. Op de lange termijn misschien in de Eredivisie, maar niet op de korte en niet in Europa... Godverdomme 40 miljoen binnen door Sanchez. Anticipeer daar dan goed op. Tete en Riedewald te vroeg en voor te weinig de deur uit, nu zitten we op de blaren.

Kans dat we geen Europees gaan spelen is ook behoorlijk. Als er vorig jaar eerder geanticipeerd werd, waren we gewoon kampioen geworden. Dat is wat mij betreft goed gemaakt door de Europese campagne. Dit jaar kan het ons een kampioenschap én Europees voetbal schelen. Drama.
4 -15
JOHANisGOD
Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt helaas.
Maar dat mag je hier niet zeggen.

Eind van het seizoen huilt iedereen weer.
2 -2
3sterren
Lekker positief berichtje EngNek...
0 -1
AjaxIsrael
Want Tete en Riedewald zijn natuurlijk heel veel ouder dan die 19 jarige.
3 -1
AFCAsphere
Juni 2016: 20-jarige Sanchez transfereert naar Ajax

Mei 2017: Europa League finale bereikt mede door sterk seizoen van de jonge Sanchez

Er is al meerdere keren gezegd dat Ajax moeite heeft om ervaren krachten uit betere competities vast te leggen, omdat onze Eredivisie kwalititatief en financiëel niet interessant genoeg is. Tel daarbij ook nog dat belachelijke kunstgras op.

Afgelopen seizoen is duidelijk geworden dat wanneer de jonge talenten goed genoeg zijn, jij als club zijnde ook een geweldig seizoen kan draaien zonder die te dure ervaren krachten. Wacht maar eerst eens even af hoe Wöber het bij ons gaat doen.
4 -1
JOHANisGOD
https://nos.nl/video/2188942-overmars-we-willen-echt-wel-geld-uitgeven.html
0 -3
Pure
Oud nieuws en dit staat ook gewoon op AS
0 0
JOHANisGOD
Wober is géén linksback.
4 0
3sterren
En jij bent geen Ajaxsupporter...
0 0
..::Rootje::..
Ik ga er wel vanuit dat Wober voor de linksbackpositie gehaald wordt, anders moet er nog een aankoop gedaan worden, want Dijks is een aanfluiting op die positie, Viergever is een centrale verdediger en Sinkgraven hoort op het middenveld te spelen.

Zometeen heb je Orejuela en Zeefuik voor de rechtsbackpositie, Veltman, Viergever, Wober en De Ligt centraal en voor links heb je dan dus geen aansprekende speler.
A.U.B. koop een linksback erbij.
0 -6
han23
Ga jij er maar vannuit dat hij voor de linksback positie gehaald is dan. Overmars zelf gaf gister in een interview met joep schreuder aan dat hij een centrale verdediger is en geen back.
0 0
..::Rootje::..
Geen idee, maar hij kan ook uit op linksbackpositie, dus ga er vanuit dat Keizer van plan is om met hem te rouleren op posities waar nodig. Ik vrees dat dit dan ook (helaas) meteen de laatste aankoop is.
0 0
3*stars*3
Gewoon Sink weer als LB en 4gever, back-up.
Kijken hoe Savastano het in jong doet en anders in winterstop/volgend jaar een nieuwe linksback erbij.

Ayoub deed gister trouwens beetje geheimzinnig voor camera van NOS...
0 -1
..::Rootje::..
Ik denk ook dat het dat eerste wordt. Verwacht hierna geen aankopen meer. Misschien iemand als breedteaankoop, maar niet voor het eerste.
Maar hoop toch ergens dat Overmars een linksback erbij haalt.

Heb het niet gezien. Later even kijken.
0 0
Pure
Die colombiaan kan ook op een linksback en Wober is een cv dus die zal je niet op linksback zien. Zeefuik mag van mij wel een kansje krijgen hij ziet er fysiek best oke uit en ik vind niet dat hij echt een kans heeft gehad. Eerst eigen jeugd testen voordat we weer wat halen. Eigen jeugd eerst!!!
0 0
..::Rootje::..
Maar Zeefuik is geen linksback, toch?
0 0
Keffie L
Krijgen we dadelijk weeeer een centrale verdediger op linksback..
1 0
..::Rootje::..
Overdrijf niet met je weeeer.
De enige centrale verdedigers die daar stonden waren Viergever en Riedewald.
0 0
Keffie L
Ja daarom zeg ik weer ja. Ik vind het gewoon schokkend dat we geen goeie geschikte linksback kunnen vinden in wat is het 5 jaar tijd?
1 0
..::Rootje::..
Qua aankoop en opleiding is het al jaren drama, ja. Dus denk niet dat je er vanaf ligt.
0 0
Red Devil
Meteen doorpakken naar de volgende verdediger,middenvelder en aanvaller nu.
0 0
AFCAsphere
Stel Ajax contracteert hem vandaag, kan hij morgen dan al op de spelerslijst voor de Europa League worden gezet?
0 0
AjaxPassion
Nee, kan alleen bij eigen jeugd. Volgende ronde weer.
0 0
RaynoFischer
Rosenborg schreef vorige week ook nog een aankoop in.
1 0
AjaxPassion
Wat Bazza zegt. Dit moet een bepaalde tijd voor aanvang van de betreffende ronde
0 0
bazza25
Je mag echt niet bij return nog ff snel een speler inschrijven.. geloof ik niks van.. Zou pure competitie vervalsing zijn...
0 0
AFCAsphere
Daardoor twijfel ik nu ook. Als zij hem zo snel kunnen inschrijven, dan moet het voor ons ook mogelijk zijn, lijkt me.
1 0
AjaxPassion
Nee mag alleen voordat de speelronde/fase begint.
0 0
Bensco
Ik vind dit wel een sterke aankoop van Overmars, dat mag ook weleens gezegd worden

ben echter wel heel benieuwd naar dat hele doorverkooppercentage verhaal bij zowel Wober als Sanchez. Ik dacht dat de hele Richarlison deal juist was afgeketst omdat men niet aan doorverkooppercentages wou doen. What gives?
4 -2
AjaxPassion
Met de kwaliteit van zijn aankopen is de laatste tijd niet veel mis, maar zijn timing is dramatisch.

We zijn namelijk al weer zo'n 25-40 miljoen misgelopen uit de CL wat je in de EL zelfs in de finale niet krijgt. Dan had hij Sanchez en Klaassen in principe ook niet hoeven te verkopen...
1 0
3sterren
Jij en al die andere roeptoeters zijn helemaal niets misgelopen.
Je doet alsof je instaat bent überhaupt miljoenen binnen te halen voor welke organisatie dan ook. Laat staan voor Ajax.
Je huilt lekker mee met de andere boze wolven in het bos, terwijl jullie in feite gewoon irritante keffertjes zijn, die telkens weer hetzelfde deuntje blaffen. De één na de ander probeert op een nog leukere manier Overmars af te zeiken. Lekker stoerrrr hoor.
Als je goed luistert naar de beleidsbepalers is geld niet leidend om een speler te halen, maar het volgen van de lange termijn visie wel.
Maar dat gaat zeker boven je baseballpetje hè?
0 -1
AjaxPassion
Oh, oh, oh gozertje toch, je weet geen fuck over mij. Buiten mij persoonlijk aan te vallen, wat wil je inhoudelijk nou eigenlijk zeggen? Want je stigmatiseerd alleen maar en reageert op geen enkel punt van mij.

Waar heb ik het over dat geld leidend is?
(wat overigens wel zo blijkt te zijn aangezien er helemaal geen enkele noodzaak was om Sanchez te verkopen)

Wat is die langetermijnvisie dan volgens jou? En in hoeverre slagen ze daar in dan?

Zal wel te moeilijk voor je zijn aangezien je niet verder lijkt te komen dan een razernij aan wartaal
0 0
3sterren
Jij mag mijnheer zeggen hoor. Eventueel voorafgaand van Oh, oh, oh...
Als het je niet duidelijk is wat mijn punt is, dan is het erger met je gesteld dan ik al dacht.
Jammer dat je je eigen tekst niet eens begrijpt, lees de laatste alinea van je post nog maar eens een paar keer.
Daar heb je het toch over geld? heel veel geld zelfs.
Als het tot je door is gedrongen dan even mijn stelling proberen te begrijpen, waarin ik stel dat geld niet leidend is.
Daar bedoel ik mee te zeggen dat het mislopen niet zo zeer een financiële dreun in het gelaat was van het Bestuur, maar meer een sportieve domper. Voor de ontwikkeling als profvoetballer van de jeugdige talenten welteverstaan. Als je nog tijd over hebt google dan even het woord razernij en het woord wartaal, en probeer dan nog eens die twee in een zin te plaatsen zodat het op Nederlands lijkt.
Bijvoorbeeld als volgt:
”Het zal wel te moeilijk voor je zijn, want in je razernij lijk je niet verder te komen dan wartaal”.
Nu jij...
0 0
AjaxPassion
Het eerste gedeelte van je stuk negeer ik maar even, net zoals je verdere insteek m.b.t de manier van communiceren in deze discussie...

Ingaand op je eerste vraag, "Als je goed luistert naar de beleidsbepalers is geld niet leidend om een speler te halen". Daar reageer ik op, dit beweer ikzelf nergens, je geeft er je eigen draai aan. Ik zeg enkel dat je Sanchez helemaal niet had hoeven verkopen als je ervoor had gezorgd dat je selectie op orde was en CL had behaald (zeker als je je bedenkt dat Klaassen, Riedewald en Tete samen ook nog z'on 40-45 miljoen opleveren).
B.T.W. is voor elke voetbalclub geld wél leidend dus ook bij Ajax (alles heeft zijn prijs, zie Neymar).

Natuurlijk was het ook een sportieve domper voor het bestuur, maar dat is mijn punt juist, ze hebben er niet alles aan gedaan om die te voorkomen want de selectie was niet op orde. In de breedte is Ajax vrij zwak en flink achteruitgegaan, en de positie die al jaren een achilleshiel is bij Ajax (LB) is opnieuw(!) niet ingevuld.
0 0
Ajax_95
Bij Richarlison kwam later het verhaal naar buiten dat hij een half miljoen per jaar meer wilde verdienen (van 1,6 naar 2,1) toen Watford zich meldde. Daar zou het op zijn stukgelopen. Lijkt me ook gek dat Ajax het zou laten stuklopen op een doorverkoop percentage terwijl ze dat zelf ook bedingen bij uitgaande transfers.
0 0
AFCA1510
Ken jij deze jongen goed of is het gewoon een gevoel? Heb namelijk ook het gevoel dat het een goeie is, terwijl ik hem nooit heb zien spelen.
3 0
Bensco
een maat van mij woont in Wenen en volgt Rapid Wien, hij wist mij te melden dat hij technisch zeer begaafd is, misschien wel de beste speler bij Rapid was en dat Arsenal hem eerder ook al heeft geprobeerd te kopen. Volgens hem past Ajax perfect bij hem. Hij moet zich wel echt focussen op de CV positie en niet op de LB en CVM posities. Dus je moet nog steeds een linksback halen.
4 0
AFCAsphere
Technisch zeer begaafd, dat klinkt als muziek in de oren.
1 0
AFCA1510
Zo, klinkt veelbelovend. Heel benieuwd naar deze man.
3 0
RaynoFischer
Same here, heb er een goed gevoel over.
Lees goeie dingen :)
0 0
Toon meer reacties