Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Overmars wil uitgeven, RvC let op de kleintjes'

BartVeenstra, 19-08-2017 om 09:05, 1924 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Waar directeur spelersbeleid Marc Overmars onder veel Ajax-fans de bijnaam Marc Netto draagt, is dat volgens De Telegraaf niet helemaal terecht. De directeur zou zelf graag uit willen geven, maar wordt daarbij tegengehouden door vooral de Raad van Commissarissen met Ajacieden Leo van Wijk en Theo van Duivenbode, die zouden letten op de kleintjes.

Dat het voor Overmars steeds moeilijker wordt om nog écht goede spelers te halen, blijkt wel uit het feit dat Ajax geen Champions League zal spelen en het mogelijk ook niet in de Europa League zal uitkomen. Omdat Ajax in ruim een jaar voor 168 miljoen euro aan spelers verkocht, wrijven andere clubs zich bovendien in hun handen: de Ajax-kluis zit namelijk bomvol.

Eerder deze zomer vertrokken basisspelers Bertrand Traoré (was gehuurd), Davy Klaassen en Davinson Sánchez, maar ook sterke bankzitters als Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Het is dan nu ook aan Overmars om de overige spelers binnenboord te houden, ook al zijn er enkele Ajax-spelers die nu denken over een vertrek. Volgens de directeur is de transferperiode betreffende uitgaande transfers gesloten. ‘Wij laten niemand meer gaan.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Het is echt schandalig om te zien dat het binnen de club nooit soepel loopt. Waarom is er altijd wel een bepaald iemand of groep mensen binnen Ajax die tegenstrijdig is. De club heeft aankopen nodig , goede aankopen die nu inderdaad door het mislopen van de CL lastiger binnen te halen zijn. De conclusie is dat je dan deze spelers moet halen vroeg in de transferperiode. Er is financieel gezien meer dan genoeg geld bij Ajax om de selectie aan te vullen al voordat er spelers verkocht worden het is niet alsof de club elke keer moet letten op wat ze uitgeven.
0 0
johnd
Kan het ze nauwelijks kwalijk nemen, de 2 grootste aankopen (Neres en Sinkgraven) zijn nog niet echt een daverend succes.
0 -1
NouridolbergNeres34
Word echt kotsmisselijk van als ik Richarlison vandaag zie schitteren bij Watford. Wat een beest is dat technisch, loopvermogen, 2benig scorend vermogen. Lopen wij te kutten met younes op linksbuiten.
1 0
Minsc
Zo zien we maar weer eens hoe machtig De Telegraaf is. Eén artikeltje dat de RvC Overmars tegenwerkt en de helft hier heeft opeens een mening over de RvC, terwijl ze niet eens weten wat een RvC is en doet. En hoe ze weten wat déze RvC doet?, Joost mag het weten. Joost, kom er maar in.
1 0
Van Reenen
Jammer dat je mijn stukjes nooit leest. Ik heb meerdere keren uitgelegd dat een RvC wettelijk verplicht is bij een onderneming die beursgenoteerd is. Bovendien heb ik een paar dagen geleden nog een cynische stukje geschreven over de leden die bij Ajax in de RvC zitten. Zoals je weet, is door de revolutie van JC de vorige RvC afgeserveerd.
De huidige RvC is er door een voorstel op beslissing door de ledenvergadering tussen geschoven. Op deze manier isMarc niet meer autonoom en moet elke aankoop worden voorgelegd aan tenminste Van Duivenbode als verantwoordelijke voor Techn.zaken!
En wij Marc maar aanrekenen dat hij laks is etc., terwijl die 5 ballen buiten schot blijven.
0 0
RusselWestbrook
De RvC heeft in principe niets met de beurs te maken. Ajax (maar ook PSV, Feyenoord, Heerenveen en nog een paar andere clubs) zijn wettelijk gezien een structuurvennootschap en zijn daarom verplicht om een RvC aan te stellen.

De meeste BVO's zijn dit niet, maar ze hebben desondanks toch allemaal, tot en met Achilles 29 aan toe, een RvC.
0 0
AjaxAddicted
Mee eens maar ik denk dat een hoop kunnen raden dat de rvc leeft van centen. En als je voor 80 miljoen verkoopt en geen EL speelt, dan moet je niet teveel geld uitgeven omdat Leo en Theo er anders niets aan overhouden...toch?
0 0
RusselWestbrook
De RvC krijgt bij Ajax geen salaris. Ze krijgen slechts een onkostenvergoeding.
0 0
3sterren
Bijgaande link geeft iets meer achtergrondinfo en werpt wellicht nog meer duidelijkheid en transparantie waar sommigen hier op AS om vroegen:

http://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/overmars-wil-ajax-geld-laten-rollen/ar-AAqjJIR?li=BBoPOOe
0 0
EVH
Velen op dit forum zullen het acteren van Van der Sar, Bergkamp en de RvC wel weer proberen te bagatelliseren.

Overmars wordt op dit forum compleet afgebrand, Bosz ook, maar de problemen liggen toch echt ergens anders.
1 -2
Starring
Is een copy/paste verhaal van de Telelegraaf oftewel Mike Verweij. Kortom, je haalt hetzelfde artikel aan.
0 0
3sterren
Maar het is wel iets uitgebreider dan het artikel hierboven...
Voor degenen die de ’De Telegraaf’ niet lezen.
0 0
Starring
Elke jaar hetzelfde liedje. Overmars mag 'zogenaamd' niet investeren maar bood eerder wel 12m op Richarlison en nog een aantal spelers.

Laat Mike Verweij met zijn flutartikel jullie geen zand in de ogen strooien. Ze zijn alle incompetent binnen Ajax. Het publiek dient zich te roeren met spreekkoren en spandoeken!
2 -3
3sterren
Precies, gewoon doen, dan komt het zelfvertrouwen bij de spelers vanzelf weer terug en daarmee goede resultaten.
0 0
Starring
Spreekkoren duidelijk gericht naar 'het bestuur!' Wel lezen hé.

Met Bosz verdween het laatste stukje Cruijff-gedachtegoed rondom Ajax. De aanstelling van de onervaren Keizer (ondanks zijn eigen twijfel) en hem niet voorzien van het juiste gereedschap is voor mij de druppel. Er moet een signaal komen vanuit het publiek. Das 1 ding wat duidelijk is.
2 0
3sterren
Ik kan prima lezen, maar ik lees nergens het woord ”het bestuur” in de bewuste post...
En als het onrustig is op de tribunes met heel veel negativiteit richting Ajax, dan zullen de spelers dat niet ervaren als positief aanmoedigen.
De druk op hun nog jonge schouders wordt op die manier nog meer opgevoerd en is bovendien niet bevorderlijk voor de concentratie.
Of dacht jij van wel?
0 0
Starring
Context was het bestuur.

De spelers zijn niet dom. Zij zien heus wel dat het bestuur niet thuis geeft. Niet voor niets roepen zij in koor na elke wedstrijd om versterking. Van broekie Mathijs de Ligt tot aan aanvoerder Veltman heeft inmiddels zijn mond open gedaan.

Nu zijn de fans aan zet. Spreekkoren en spandoeken richting het bestuur kan prima hand in hand gaan met aanmoediging naar de spelers. op het veld.

Jij wilt op deze weg doorgaan? Geloof mij, das sportief een doodlopende.
0 0
EVH
Bosz was een zegen voor AJAX.
Maar Dennis zag het anders, het moest meer verdedigend en meer zekerheid.
Nu zitten we met Keizer, Spijkerman, L'Ami en Winter in de technische staf.
1 0
3sterren
De reactie van de Directeur Algemene Zaken, Van der Sar, lag de breuk toch aan iets anders. De wensen van Bosz waren buitenproportioneel in wat er afgesproken is bij Ajax. Ik ga dat niet weer oprakelen, de goede man is inmiddels trainer in Duitsland.
Maar om de een of andere reden hecht ik meer geloof aan de woorden van Van der Sar, dan aan die van jou.
Met alle respect overigens...
0 0
Bensco
misschien wil Overmars wel uitgeven en mag die niet, ik geloof dat wel. Maar we moeten nu niet een keer gaan denken dat het allemaal niet aan Overmars ligt dat we nu 3 stappen achter liggen. Het was namelijk Overmars die keihard in de media liep te schreeuwen dat er minimaal 40 voor Sanchez moest worden neergelegd en daarmee de mogelijkheid tot verkoop al opende. Het was Overmars die spelers als Zimling, Duarte, V.d. Hoorn, Sanago etc. naar de club haalde. Het was en is nog steeds Overmars die met vervangers moet komen maar niets meer dan Wober en Barac voor de geest kan halen. Het is Overmars die weer en wederom de selectie niet op tijd in orde heeft en dus indirect verantwoordelijk is voor het wanbeleid bij Ajax momenteel. 13 dagen te gaan nog, als hij niet heel snel wat beters op de planken weet te brengen is het wat mij betreft over en uit met Marc bij ajax.
1 -7
Ferd
De Boer drukte Zimling, Duarte etc allemaal door, die moest hij per se hebben en die macht had De Boer. En dat "maar niets meer voor de geest kan halen" goldt vorig jaar ook voor Sanchez.

Ben ik tevreden? Nee, absoluut niet, maar is het volledig de schuld van Overmars? Zeker niet.
3 0
Bensco
dat hoor je mij ook niet zeggen dat hij de enige is maar hij speelt wel een grote rol daarin. Hij is verantwoordelijk gesteld voor de aan en verkopen dus hij moet ook verantwoording afleggen als dat mis gaat. En dat gaat het momenteel gewoon, als je dat niet kan zien heb je ajax oogkleppen op.

ik vind het overigens vreemd dat een week geleden Sanchez volgens Overmars ''niet te koop was'' voor 40 miljoen en een week daarop kan het ineens wel. Ben je dan een megaslechte onderhandelaar of ben je gewoon gezwicht voor het grote geld?
1 0
3sterren
€ 42 miljoen vangen voor een speler van € 5 miljoen noem ik nu niet bepaald een misser.
Hoe lang is het geleden dat jij zo’n grote winst pakte in één jaar?...

...Dat dacht ik al.
1 0
MosesD
Lijkt me sterk. Sowieso beslist de RvC pas mee als het om bedragen boven de 8 mio gaat. Maar als Overmars niks mag , Bosz wilde behouden en later voor Laudrup wilde gaan, dan begrijp ik niet dat Overmars niet opstapt.
1 0
Bensco
niet helemaal waar wat je zegt. De RVC beslist mee over iedere grote uitgave binnen de club en zet de kaders uit waarin uitgaves mogen plaatsvinden. Zo was het bijvoorbeeld de RVC die besliste dat Jonk geen 1,5 miljoen extra kreeg voor de jeugdopleiding, was het de RVC die besliste dat er afgelopen seizoen eerst verkocht moest worden voordat er werd gekocht en was het de RVC die plotseling geld besloot vrij te geven in de winter zodat Sinkgraven gekocht kon worden. Overmars is slechts de technische man die gebonden is aan de kaders die het RVC hem meegeeft.

Dit nieuws verbaast me ook weer niks. Ik riep het een paar dagen terug al na de wedstrijd tegen Rosenborg al. We dreigen dit jaar 10-15 miljoen aan inkomsten mis te lopen als we Europees worden uitgeschakeld. Inkomsten die wel zijn ingecalculeerd.
Ik verwacht geen topaankopen of directe versterkingen meer.
0 0
MosesD
De RvC praat alleen mee voor transfers van boven de 8 mio. Jonk kreeg idd geen 1.5 mio (dacht trouwens dat hij meer dan 2 wilde, maar dit terzijde), maar de directie ging niet akkoord. Daar had de RvC geen stem in. De RvC heeft in eerdere jaren gezegd dat er eerst verkocht diende te worden. Maar dat is inmiddels al een jaar of 2 niet meer zo. Maar als Overmars zo beperkt wordt, zou ik dus opstappen als ik hem was. Maar ik vermoed dat dat wel meevalt. Wel begin ik meer en meer twijfels te krijgen aan de andere discipel van JC de onzichtbare, Dennis Bergkamp. Wellicht een prima techniektrainer, of hij de grote technische man moet zijn, dat weet ik niet zo.....
2 0
Bensco
''Jonk kreeg idd geen 1.5 mio (dacht trouwens dat hij meer dan 2 wilde, maar dit terzijde), maar de directie ging niet akkoord. Daar had de RvC geen stem in.''

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/80704/-jonk-wilde-meer-geld-voor-jeugdopleiding-.html

we hebben beidde gelijk. Zowel de directie als de RVC schoot het af. Overigens behoort Overmars tot dezelfde selectie.

--------------------

''De RvC heeft in eerdere jaren gezegd dat er eerst verkocht diende te worden. Maar dat is inmiddels al een jaar of 2 niet meer zo.''

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/93220/de-boer-eerst-verkopen-voor-een-spits

anderhalf jaar geleden nog. Dat is hun taak ook, hun zetten de kaders uit waarin Overmars kan werken. Die zijn nu, zeker als we de EL mislopen, steeds kleiner.

--------------

''Wel begin ik meer en meer twijfels te krijgen aan de andere discipel van JC de onzichtbare, Dennis Bergkamp. Wellicht een prima techniektrainer, of hij de grote technische man moet zijn, dat weet ik niet zo.....''

ben ik volledig met je eens. Bergkamp doet zijn werk niet goed, hij hoort garant te staan voor aanvallend voetbal bij Ajax en voor een goede doorstroom van de A1 naar het eerste maar beidde doelstellingen haalt hij niet. Kan hij ook niet, hij zei zelf dat het '' tactisch plaatje nooit helemaal zijn ding was '' (https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/104514/bergkamp-tactisch-plaatje-nooit-helemaal-mijn-ding) en sinds zijn aanstelling hebben we alleen maar dramatischer voetbal gezien. Uitzondering hierop was het jaar met Bosz maar die had zelf de teugels in de hand.
daarnaast vind ik de doorstroom van jeugd naar het eerste echt drama momenteel. Kishna, Andersen, Denswil, Tete, Riedewald, Bazoer, El-Ghazi en nog wat andere spelers stonden bekend als de grootste talenten maar hebben het nooit gehaald. Naar mijn mening komt dat omdat de begeleiding tussen de A1 en het eerste zwaar ten wensen overlaat. Vreemd genoeg heeft Brands die conclusie ook getrokken en gaat daar met PSV nu mee aan de gang. Ik ga dat zeker eens in de gaten houden want ik denk dat Ajax hier ook veel winst op kan halen. Anyway, bergkamp is hier verantwoordelijk voor gemaakt dus hij moet ook worden afgerekend hierop. Anders moet Ajax iemand aanstellen die dat wel kan. Bergkamp, groot voetballer maar in zijn huidige rol is het echt drama.

en hij is niet de enige. Spijkerman net zo, die hoort niet op de bank te zitten. Zijn invloed op Keizer is veel te groot.
0 0
Minsc
Is ook gewoon stemmingmakerij van De Telegraaf. Meer dan 100 miljoen in de kas en ze hebben het over 'op de kleintjes letten'? Briefjes van een miljoen zijn geen kleintjes; misschien voor Overmars privé wel, voor Ajax niet.
0 -1
Ferd
En je leest weer met je ogen dicht, Overmars wil juist wel uitgeven maar mag niet.
0 0
Minsc
En jij moet je hersens op 'aan' zetten.
1 0
Catenaccio
Ongelofelijk! 200 miljoen in kas. Opdonderen dat rvc. Je kan ook overdrijven zeg!
3 -2
Minsc
Niet alles geloven wat zo'n krant beweert, je kan ook overdrijven zeg!
1 -3
Bensco
vind ik ook. De telegraaf weet het allemaal leuk te vertellen maar het is natuurlijk keiharde propagenda die ze verkondingen.
0 0
Mikee
Wel tof dat ze van de RVC op Marc z'n kleintjes willen letten tijdens het kopen.
3 0
Amsterdamsetrots
Wordt verdomme helemaal ziek van die zakenlui in de voetballerij. Die RVC moet nodig opgeschoont worden, evenals de technische staf. Ik geloof best dat Overmars spelers wilt halen, maar op deze manier voelt Ajax bijna niet meer als mijn club, onze club...
1 -1
AFCAsphere
Oké... en nu?

Ik weet niet wat er aan dit verhaal over de RvC waar is, maar ik snap de gang van zaken bij onze club niet. Deze zomer/transferperiode was hét moment om je selectie aanzienlijk te versterken. Op 24 mei speelden wij de Europa League finale tegen Manchester United, waar ontzettend veel aandacht voor was. Sowieso hebben we een schitterende Europese campagne gehad afgelopen seizoen, met Lyon-thuis als hoogtepunt.

Daarmee maak je reclame voor jezelf en dat zou je moeten gebruiken om de transfermarkt op te gaan en te gaan scouten naar interessante spelers. Ik vind het totaal ongeloofwaardig dat je geen betere speler dan Dijks kan vinden voor een degelijke prijs. Er lopen echt wel genoeg spelers rond in Scandinavië, België, 2. Bundesliga, Oost-Europa, Zuid-Europa, Centraal- en Zuid-Amerika en Afrika, die na ons succes afgelopen seizoen wel een kans willen wagen in de Eredivisie. Jonge spelers weten dat zij ook een kans bij onze club krijgen. Dan ligt het gewoon aan je scoutingsapparaat, want als je niet verder dan Dijks komt... dan klopt er écht iets niet.

Maar goed, als je dit verhaal mag geloven, dan zou Marc zelfs met goed scoutingswerk makkelijk tegengehouden worden.
4 0
Joseph
Ik ben toch wel sceptisch over dit verhaal, want vorig seizoen was het niet anders en was het Overmars die in de camera's zei dat hij Ziyech niet nodig had, terwijl iedereen al lang wist dat we die wel nodig hadden.
Dit soort dingen wil ik dus van Overmars zelf horen en niet van de Telegraaf.
0 0
Restored
Telegraaf heeft maar één bron binnen Ajax: Overmars zelf, die zullen dus nooit een negatief woord over Overmars schrijven anders zijn ze hun primeurtjes kwijt. Reken er maar op dat de waarheid ergens in het midden ligt, zowel RvC als Overmars zitten fout!
2 -6
Minsc
Misschien zit de RvC wel helemaal niet fout. Feiten worden er niet genoemd door DT.
0 0
Lucky69
Je lult als een kip zonder kop en wil hoe dan ook dat Overmars de schuld krijgt!! Kansloze supporter
4 -3
Restored
Nee jij bent gewoon kansloos geloofd alles wat de media schrijft, wordt volwassen man...
1 -2
ambtenaar
Beetje ongeloofwaardig allemaal, Er word dus niet geluisterd naar Overmars en hij moet op de kleintjes letten ?
1 0
Youri08
Overmars is niet meer dan an hired help. Hij moet gewoon orders opvolgen of ontslag nemen. Hij heeft nauwelijks macht.
2 0
Lucky69
Das normaal toch met zulke functies! Of denk je nou echt dat jezelf mag beslissen wat je wilt kopen. Is geen FIFA spelletje. Waarom denk je dat sommige mensen in een bepaalde positie gematigd zijn tm een bepaald bedrag?

Het gaat om een bedrijf die beurs genoteerd is.. er moet winst behaalt worden en de rvc is er gebaad bij om zoveel mogelijk cash te hebben (dan noemen ze de zoethoudertjes voor de aandeelhouders)

Sportief gezien is het een zooitje en moet er ervaring aangetrokken worden en geen jochies die net komen kijken. Als we mee willen doen zullen ze zich niet alleen op de jeugd moeten concentreren.

Wordt nu een keer tijd dat we prijzen pakken!
1 0
Minsc
Zoveel mogelijk cash is goed voor de aandeelhouders? Waar heb jij gestudeerd?
0 0
Youri08
Dat is heel normaal inderdaad, alleen wel jammer dat bij een voetbalbedrijf Overmars niet wat meer macht en/ of vrienden heeft om dingen voor elkaar te krijgen. Ondanks dat het een NV is, blijft het een voetbal club.
0 0
Babangida83
Terwijl de transfers van Sanchez en Neres eens te meer laten zien dat wat de negatieve bijeffecten zijn van aankopen. Sanchez was echt een topper, maar heeft weinig loyaliteit. Prima, uitzondering omdat hij zo goed was. Wist je van tevoren, buitenkans. Maar bij de rest zoals een Neres, heb je gelijk problemen in je salarishuis. Veel gezeik bij het aantrekken. Zo'n jongen aardt moeilijk en heeft veel gekost.
Blijkt maar weer dat je beter kunt richten op de jeugd, ook al koop je het ergens anders. Dolberg, Kluivert, Van de Beek, De Jong, De Ligt, Tete, Riedewald. Hebben we toch de meeste lol van gehad. Deze aankopen/opleiden en behouden zou topprioriteit moeten zijn (Jonk weer nodig dan waarschijnlijk, helaas). Af en toe aangevuld met gerichte ervaring (Huntelaar, Veltman, Viergever) en een gerichte aankoop in Nederland (Ziyech). En dus die buitenkans.
In dat kader begrijp ik de zuinigheid van de RvC. Tenzij iemand vindt dat Neres een topaankoop is geweest. Voor 12 miljoen moet je er gelijk staan van mij, zoals Sanchez. Anders voldoet het niveau gewoon niet. Traore had voor mij wel een optie geweest. Daar wist je al van wat je kon verwachten (buitenkansje, ook 12 miljoen). Daar dient dan wel de portemonnee voor getrokken te worden.
Dit jaar heeft Ajax met Orejuela weer een buitenkans te pakken. Maar volgend jaar weer hetzelfde gezeik. Prima, hebben we nodig. Heeft bovendien weinig gekost. Taak van Overmars zou verder moeten bestaan uit het aankopen van spelers voor Jong Ajax en daaronder, zodat die volgend jaar moeiteloos doorstromen als er iemand wegvalt. En jongens belonen die goed gepresteerd hebben. Bovendien dient er gepraat te worden met Viergever over zijn situatie. Want daar huist ook onvrede.
2 -4
31xAjax
Jonk weer nodig, toen haakte ik af....
1 0
Babangida83
Dat zegt iets over jou. Als je niet ziet dat de jeugd bij Ajax het belangrijkste is, altijd geweest is en altijd zal zijn, dan weet ik het ook niet meer.
Wat Jonk betreft, zeg ik 'waarschijnlijk'. Ik geef de huidige mensen het voordeel van de twijfel. Zijn echte Ajax mensen. Maar het valt op dat Overmars de laatste tijd veel talenten moet kopen en er dit seizoen geen nieuw talent is doorgestroomd. Want Dankerlui, daar verwacht ik niet veel van.
0 -2
Joseph
Ik denk dat de vergelijking wel een beetje krom gaat, Sanchez was de beste speler die we hadden en pas 20 jaar, dan is een speler voor Ajax gewoon niet te behouden. De jongens die jij noemt hebben niet de aanbiedingen gekregen die Sanchez kreeg, omdat ze (nog) niet zo goed als Sanchez zijn/waren. En over loyaliteit gesproken, hoe is dat bij Kluivert die niet verlengt en Tete die niet wilde verlengen?

Overmars moet zorgen dat het eerste elftal op orde is, dat moet zowel op de korte als de lange termijn. Overmars moet helemaal niet met Viergever praten, dat is net als Veltman en Schone een speler die te kort komt voor de basis. Er had al lang een concurrent voor moeten zijn.
2 0
3sterren
Kluivert wil niet verlengen?
Dat wist ik niet.
Jammer, ik geniet altijd echt van hem als hij speelt.
0 0
Maxwell_5
Off: VI meldt dat die Peersman van Cambuur direct na de kleedkamer een boete heeft gekregen. Benieuwd hoe de knvb volgt, misselijkmakende overtreding.
2 -1
AFCAsphere
Zag op Instagram een aantal Cambuur fans het gedrag van Peersman toejuichen.
0 0
MARTIN1992
Ik ben het langzaam zat aan het worden. Elke thuis wedstrijd zit ik trouw op de tribunen. Maar dit is niet mijn Ajax meer. Gaat alleen nog maar om geld geld held en als je eindelijk wat leest over transfer waar overmars mee bezig is zijn het talentjes van 16/17/18/19 jaar.

wordt is tijd dat er geluisterd wordt naar de supporters die elke wedstrijd er weer trouw staat!

Hoe lang laten wij dit nog toe mijn geduld raakt namelijk op
5 0
jtsmit
Schandalig dat je 168 miljoen binnenhaalt en dat ze niets willen uitgeven. Niet vreemd dat je op deze manier geen CL en mogelijk geen EL haalt. Met deze RvC gaat Ajax heel snel afdalen naar de middenmoot van de ED. Wat een kortzichtige lui. Heel snel van de beurs af en deze klootzakken met pek en veren insmeren en naar huis schoppen. Wat een inzicht van deze drollen.
4 0
AjaxIsrael
Maar chairman Hennie Henrichs is ontzettend blij met de RVC.
Diezelfde Hennie henrichs die in December 2015 mocht blijven van ongeveer alle leden.
9 0
GvanderK
Wanneer gaan de supporters dan wat laten merken, zonder rotzooi te trappen??? Ajax moet nieuwe spelers krijgen , en snel. RvC is verdacht gierig qua uitgaven, waar is al dat geld dan wel voor nodig als je het niet kan investeren in selectie?
5 0
jtsmit
Misschien is rotzooi schoppen weleens goed, deze RvC is hardleers. Ik hou ook niet van rotzooi schoppen, maar het verleden heeft geleerd dat dat ook veel goeds kan opleveren.
1 0
Sjaakvaak
Het is begrijpelijk dat een RvC iets van een financiële buffer wil hebben. Onze buffer bedraagt echter al 250 miljoen. Er wordt structureel winst geboekt op de begroting en ook nu is er opeens weer een extra transferbedrag van 40 miljoen euro binnen gekomen.

Het is dus ronduit onzin om niet een ruim deel hiervan uit te geven.
5 -1
Josajacied87
Geloof er geen snars van.
Als dit echt zo was had Overmars allang de eer aan zichzelf gehouden.
4 -5
Ajax95Duivendrecht
Precies. Mikey wil weer even in de picture komen, heb ik het idee.
5 -1
Sjaakvaak
Wat een onzin, Overmars gaat niet zomaar ontslag nemen omdat hij het niet eens is met de RvC. Houd eens op met Overmars bashen. De RvC zit hier mis.
4 -3
Josajacied87
Jaar in jaar uit voor lul staan in de zomer, dat zou ik mezelf niet aan doen.
Welke eer valt er te behalen voor een directeur spelerszaken op deze manier?
5 0
Caparzo
Sja, spelers voor enige miljoenen halen en 1, 2 seizoenen voor enige tientallen miljoenen verkopen is op zich wel een prestatie, echter je hebt er niks aan als de RvC directe versterkingen blokkeert wegens te duur en te veel salaris. De RvC ziet Ajax NV als een handelshuis (opleidingsclub) zo lijkt het, ontluisterend van Van Wijk en Van Duivenbode.
4 0
NouridolbergNeres34
Wat iedereen ook al wist en dacht ,deze RVC wil gewoon niks uitgeven leuke talentjes mag overmars binnenhalen maar zodra er echt geld moet betaald worden voor bijv een arana of Richarlison dan houden die gieren van de RVC bovenin alles tegen.

Financieel gaat het geweldig maar ze vergeten daar dat we een voetbalclub zijn en geen freakin bank. Alles voor de poen en een middelvinger naar de supporters.
3 jaar zonder titel, willen ze daar een 4e Jaar van maken ??? laat die euro's een keer rollen als het hard nodig is.
6 -1
RusselWestbrook
Richarlison is niet afgeketst op transfersom, maar gewoon puur op salaris.

Denk je echt dat Richarlison wel gekomen was als Ajax een paar miljoen meer had geboden terwijl Watford hem een veelvoud aan salaris biedt?
7 -2
NouridolbergNeres34
Msschien was richarlison niet gekomen nee, maarik krijg het idee dat overmars continue word tegengehouden met tranfers, ziyech kwam ook pas nadat we uigeschakeld waren moet altijd iets gebeuren voor de poen mag uitgegeven worden.
In het de boer tijdperk hoorde je overmars ook zeggen, ik wil best 10 mil voor een spits uitgeven maar dat kan ik niet doen.(toen stond er ook al 80mil in de plus op de rekening van CL gelden).

Ook met sanchez werd hij weer tegengehouden ,hij wou hem laten gaan en ineens vroeg de rvc nog meer geld voor hij verkocht mocht worden.
1 0
RusselWestbrook
Ajax en de club van Richarlison (Fluminense?) waren er echt wel uitgekomen als Watford zich niet gemeld had.

Maar dat is gewoon niet te voorkomen in deze tijd. Die zaakwaarnemers hangen de hele dag aan de telefoon hun cliënten aan te bieden bij alles en iedereen, zeker als het een goed, Braziliaans talent is om nog maar een paar ton of zelf een paar miljoen meer te verdienen.

Een speler moet echt heel erg graag naar Ajax willen anders pissen we gewoon naast de boot bij echt goede spelers. Daar kun je niemand de schuld van geven, dit is gewoon de realiteit van de moderne voetbalwereld en daar zullen ook wij als supporters gewoon mee moeten dealen.
2 -1
NouridolbergNeres34
Richarlison stond al in de winter op het lijstje toen heeft ajax al een bod gedaan van 9 mil, waarom werd hij niet gewoon eerder binnen gehengeld deze zomer, te lang lopen onderhandelen over de prijs en toen is watford tussendoor komen fietsen als de rvc eerder een akkoord geeft had hij bij ons gespeeld, maarja we moet n op de centen letten hebben het niet zo breed.

Die jongen had al een persoonlijk akkoord bereikt.
Met Ajax.
2 -1
RusselWestbrook
Omdat de club en/of spelers niet meewerken. Het is geen FIFA of FM. Je komt er niet altijd uit en niet iedereen staat te trappelen om bij Ajax te spelen.

Dat ie al een persoonlijk akkoord had boeit helemaal geen fuck. Dat is nog geen handtekening onder een contract, hij mag op elk moment anders beslissen.
1 -2
NouridolbergNeres34
Nee maar als je ziet dat we in de laatste 2 weken zitten en we moeten nog steeds 3/4versterkingen halen . staan op de rand van wel of geen europees voetbal dit seizoen.

mag je weleens versterking verwachten toch. Gaat mij niet vertellen dat het niet lukt bij al die spelers we hebben een europa league finale gespeeld.

Blijkbaar word er nog steeds ondanks alle miljoenen teveel op de centen gelet.
(Ik speel overigens geen fifa of FM).
1 0
RusselWestbrook
Tsja, wat voor spelers wil je hebben?

Feyenoord speelt CL en is de regerend kampioen. Hebben winst geboekt over het afgelopen seizoen en de CL miljoenen staan al op de rekening (of komen er aan, is niet zo relevant voor het uitgeven).

Ze komen niet verder dan speler die mislukt zijn in het buitenland en eredisivisiespelers.

Als Overmars met zulke spelers aan was komen zetten stond het hier in de fik, maar dat is wel de vijver waarin je makkelijk en snel kan vissen.

Wil je beter dan krijg je tafarelen zoals bij Ajax. Lange soaps, veel met een slecht einde en alles gebeurt in het einde van de transferperiode. Want goede spelers hebben veel opties en wachten liever de beste af.

Voor een speler als Haps was Feyenoord de beste optie. Kun je nagaan.
1 -1
Youri08
1 of 2 van die spelers hadden in ieder geval het aantal spelers in de selectie op peil gehouden. Hoe moet je spelen als bijv de, in wezen, a-junior de Ligt geblesseerd raakt? Je hebt 0 backup. Je had imo de selectie moeten aanvullen met middelmaat, terwijl je op zoek bent naar echte versterkingen. Als ik geen BMW kan vinden op dit moment, koop ik eerst een Opel zodat ik wel van A naar B kan. Als ik dan mijn BMW gevonden heb, zet ik mijn Opel in de garage als backup en verkoop hem eventueel op later moment. Het eventuele verlies neem ik op de koop toe.
0 -1
RusselWestbrook
Jij wilt weer naar selecties van 40-50 spelers en dieprode cijfers.

Want het probleem is, als je troep koopt zoals Haps, dat je er ook niet meer zo snel van af komt en dat zulke jongens, voor hun kwaliteiten, ontzettend goed gaan verdienen bij Ajax.

En hoezo op peil houden? Welke aankoop van Feyenoord had welke speler van Ajax op kunnen vangen?

Overigens kan Veltman gewoon weer naar het centrum nu Orejuela er is, dus een blessure van de Ligt valt op te vangen.
1 0
Youri08
Ik heb het over 1 of 2 van dit soort aankopen, niet over selecties van 40-50 man. Goed lezen. Blijkbaar ben jij blind voor het feit dat we op dit moment hooguit 14/15 1e elftal-waardige spelers hebben. En dan reken ik Dijks maar gemakshalve mee. Maar joh, blijf lekker alles afbranden wat in jouw ogen niet Ajax waardig is en over 2 weken begin je het seizoen met 15 spelers. Succes er mee.
0 0
NouridolbergNeres34
Haps en st juste is allemaaal rommel. Wij zitten in zuid amerika anders zaken doen.Dat begrijp ik maar kom op in europa met Dijks aan komen zetten kan toch niet, daar moet je toch allang op hebben ingespeeld door een linksback aan te kopen.

En zijn vervanger is viergever (een CV). Man wat hoop ik dat Sinkgraven snel fit is.

Zelfde geldt voor Sanchez iedereen had wel zien aankomen dat hij kon gaan vertrekken had zijn vervanger alvast in huis gehaald. Die Cuesta zal het wel worden denk ik. Ik geloof echt niet dat er niemand wil komen ze wachten pas tot iets verkocht word en gaan dan pas kopen.
0 -2
RusselWestbrook
Als je snapt dat het voor Ajax anders zaken doen is dan snap je ook waarom er nog geen vervanger is.

En ja, Sinkgraven moet snel weer fit.
2 -1
31xAjax
Toch gek dat Feijnoord er wel in slaagt zich te versterken met spelers die, gezien onze huidige selektie, ook bij ons niet zouden misstaan. Sterker nog, dat zouden versterkingen zijn geweest.

Feijenoord heeft nu bv 2 linksbuitens, die allebei veel beter zijn dan onze 1e linksbuiten, een linksback die veel beter is dan de onze en ze hadden al een rechtsbuiten en een spits die beter zijn dan wat wij hebben.

Als er niets meer gebeurd, denk ik dat we weer het hele seizoen achter Feijenoord aanjagen met de gedachte dat we ze nog wel bij halen.....
4 -6
JesusZoonVanGod
Haps is snel en kan een schaar maken, verdedigend is hij minimaal een slag minder dan Dijks. Die jongen gaat Feyenoord nog punten kosten met zijn gepruts op het middenveld.
4 -3
Youri08
Dit geloof je toch zelf niet, slechter dan Dijks?
1 -4
JesusZoonVanGod
Verdedigend stelt hij weinig voor. Dijks is zeker wel een betere verdediger, sterker en betere tackles. Ik zou zeggen, kijk wat wedstrijden van Haps terug van vorig jaar. Die hangt meer op het middenveld dan dat hij op de lb staat. Ontzettend veel dom balverlies terwijl hij Messi trucjes probeert uit te halen. Dat zijn gewoon feiten.
3 -1
Youri08
Ben het niet met je eens maar ik ben de enige zo te zien ;-). Ik vind Dijks gewoon zo slecht, zo Ajax onwaardig. Kan me niet voorstellen dat Haps minder is.
0 0
RusselWestbrook
Haps kan er geen fuck van. Was geweldig tegen Ajax, maar dat was ook meteen de beste wedstrijd uit zijn carrière en is daarna niet meer in de buurt gekomen van dat niveau.

Dan ben je blijkbaar goed genoeg voor Feyenoord.
6 -2
Youri08
Op de kleintjes letten?? Ze hebben straks zoveel geld dat ze het niet meer kunnen tellen
4 0
JesusZoonVanGod
Marc telt en Edwin mag de muntjes poetsen in het geldpakhuis onder de Arena.
3 -1
Youri08
Haha Dagobert en Donald aan het werk
3 -1
JesusZoonVanGod
Edwin moet wel zijn eigen poetslappen meenemen, want daar betaal je bij de Action al snel 35 cent voor.
2 0
Youri08
Misschien kan Koeman dat shirt van Lothar aan hem geven. Als je er je kont mee af kan vegen, lukken muntjes ook wel.
1 0
PJK54
Wat ik al tijden roep de voetbalclub Ajax is dood lang leve Ajax NV!! waar geld op de 1e plaats komt en dan pas het voetbal.

Ik kan wel roepen "ga van die beurs af" maar zolang die RvC uit geldwolven bestaat zal dat niet lukken en moeten we het doen met de "overblijvers" van de transfers daar die het minste kosten.
4 0
strafschop
Na de beursgang had Ajax ook een vol pakhuis, eentje waar je misschien naar verhouding wel meer mee kon dan op de huidige markt.

Van de beurs afgaan kost je 60 miljoen en de RvC zal blijven bestaan.
1 -1
RusselWestbrook
Wat levert van de beurs gaan je op? Je blijft sowieso een RvC houden is verplicht.

Alle profclubs zijn NVs. Alle profclubs hebben een RvC. Zelfs Achilles 29. Je kan niet verder van de beurs afstaan dan Achilles 29.
8 -2