[Update IV] Donderdag meer onderzoek Nouri

BVeenstra, 12-07-2017 om 21:15, 174307 views, Ajax | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De familie van Abdelhak Nouri krijgt maandag belangrijk nieuws over de toestand van de hersenen van de middenvelder van Ajax. Nouri stortte afgelopen zaterdagmiddag vanwege hartritmestoornissen in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen.

Nouri's familie roept nu iedereen op om te bidden. Zijn broer bevestigt tegenover Meiden van Halal, een televisieprogramma bij de NTR, dat er maandag belangrijk nieuws wordt verwacht over de hersenen van Nouri.

Zondagavond maakte Ajax bekend dat de situatie van Nouri nu 'zeer stabiel' is en dat hij minder medicatie nodig heeft. Wel wordt hij nog op de intensive care in slaap gehouden. Nouri verblijft in het universiteitsziekenhuis in Innsbruck.

Update - 14.34 uur (10 juli 2017)
RTL-journalist Hans Schutte heeft een update gegeven over de toestand van Abdelhak Nouri. De verslaggever sprak met Ajax-trainer Marcel Keizer en uit dat gesprek bleek dat het hartonderzoek geen bijzonderheden heeft opgeleverd. Verder is Nouri nog altijd stabiel en volgt later vandaag een neurologisch onderzoek.

Schutte laat verder weten dat de familie van Nouri nog altijd als eerste door het ziekenhuis wordt ingelicht en dat Ajax wel 'in een eerste lijn zit'. De selectie van Ajax heeft maandag overigens getraind. Volgens Keizer gaat de voorbereiding op het nieuwe seizoen verder volgens schema.

Update II - 18.32 uur
Er is nog geen duidelijkheid over de hersenfuncties van Abdelhak Nouri, zo meldt Ajax maandagavond in een update. De club kan bevestigen dat er geen schade is aan het hart, maar het benadrukt ook dat dit nog niets zegt over het totale herstel. Zolang Nouri in slaap wordt gehouden, laat de andere uitslag op zich wachten. 'De hersenfuncties kunnen niet goed worden onderzocht zolang Appie in slaap wordt gehouden', aldus Ajax. De club verwacht dinsdagavond meer nieuws.

Update III - 19.43 uur (11 juli 2017)
Ajax heeft zoals verwacht dinsdag meer informatie gegeven omtrent de situatie van Abdelhak Nouri. Volgens de CT-scan en overige neurologische onderzoeken, zijn er geen afwijkingen gevonden aan de hersenen van de middenvelder en zodoende spreekt men van 'voorzichtig optimisme' in het ziekenhuis. Daarbij vermeldt de club via de officiële kanalen wel dat deze onderzoeken niets hoeven zeggen over het totale herstel. De komende 24 uur zal Nouri langzaam wakker worden gemaakt, om zo de hersenfuncties verder te analyseren.

Tevens laten de aanwezige familieleden het volgende weten. 'Het is voor ons onmogelijk om op de ontelbare steunbetuigingen te reageren, die ons op verschillende manieren bereiken. Wij waarderen het enorm en wij halen daar heel veel kracht uit in deze hele moeilijke periode. Wij laten de communicatie over Abdelhak's toestand graag via Ajax lopen en vragen tot slot om jullie smeekgebeden.'

Tot slot meldt Ajax dat men naar alle waarschijnlijkheid woensdag een nieuwe update zal geven.

Update IV - 21.22 uur (12 juli 2017)
Ajax heeft woensdagavond middels een kort statement een update gegeven over de situatie van Abdelhak Nouri. De middenvelder heeft woensdag enkele neurologische onderzoeken gehad. Donderdag worden deze onderzoeken voortgezet. De verwachting is dat donderdag ook over de uitslagen kan worden gecommuniceerd.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
boris
Kan het gewoon niet accepteren. Ik blijf hopen op een wonder.
0 0
Fresh
Met dit scenario wilde ik op geen enkele manier rekening houden en ging er klakkeloos vanuit dat we hem na z'n herstel met een daverend applaus zouden onthalen in de Arena. Echt heel verdrietig dit.
0 0
Redrum
Dit is echt verschrikkelijk gewoon. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo kapot ben geweest van een nieuwsbericht. Het enige wat ik nu nog kan doen is hopen voor die jongen en zijn familie dat hij nog een beetje een normaal leven kan leiden straks.
0 0
Rijkaard AFCA
Ik ben sprakeloos. Hoe kan dit gvd. Waarom hij, waarom nu, waarom....

Zo fucking onwerkelijk. Ik kan me niet voorstellen wat zijn familie en vrienden moeten doorgaan op dit moment.

Ik wil niet accepteren dat t over is. Ik blijf hopen !
1 0
Dexy
Wat een ontzettend klotenieuws, zeg. Veel sterkte toegewenst aan zijn familie.
0 0
boz
Gvd zeg wat is dit een klote nieuws.
Zo jong zn talent.
Appie ouwe en familie sterkte
En dat meen ik uit de grond van mijn hart.
0 0
ajaxxxxx
Elke minuut voetbal van Ons Ajax dit seizoen zal in het teken staan van ONZE Appie en zo hoort dat ook. Als we dit mooie ventje ooit nog maar zien lachen, kan me dit seizoen gestolen worden.
Blijf vechten Appie..
0 0
Pas
Fucking hell zeg. Wat verschrikkelijk voor Appie, en zijn naasten.
:(
0 0
blowke
Godverdomme zeg. Wat een tyfuszooi. Ben er kapot van
0 0
boris
niet te beschrijven dit...
0 0
lf87
Kippenvel en tranen...
0 0
Youri08
Verdomme wat een slecht nieuws.
0 0
insectenverdelg
Heb weer kippevel. en voel me er weer klote van. Damn. Zo klote.
0 0
Tecmessa
Dit is echt om te huilen. Wat ontzettend cru voor Appie en zijn familie. Alle sterkte aan hen gewenst. Wat een droevenis. Zo oneerlijk.
0 0
gras
Gvd jongens. Wat een ramp.
0 0
Truth
Ernstige en blijvende schade. Vreselijk. Hier word ik heel verdrietig van
1 0
Ricbun
Holy shit wat erg pfff.. sterkte aan de familie en vrienden
0 0
HZMKK
Neeeneeeeneeeeee Appie :'( ik kan wel janken
0 0
koetje
Fucking hell... einde
0 0
jollie18
Idd verschrikkelijk nieuws.
0 0
Onpartijdig
Wat vreselijk zeg... wat kan het leven toch oneerlijk zijn.. verdomme. Heel erg om te lezen, krijg er echt de rillingen van.
0 0
SPRKY020
Godverdomme neeeee....
0 0
jariafca020
Het ergst denkbare nieuws, godverdomme.
0 0
AFCA.
We zijn dus een fantastisch persoon en een fantastische voetballer kwijt....
0 0
Marcao
http://nos.nl/artikel/2182946-ernstige-en-blijvende-hersenschade-voor-nouri.html
Nee... dit is echt verschrikkelijk. Tranen in mijn ogen.
0 0
Mikey Stormram
Neeeee niet Appie... :'(
0 0
AjaxPassion
Tering hee :'(
0 0
RaynoFischer
NEEEEEEEEE!!!!, f**k wat een teringzooi :(.
0 0
stefanwillem
Koude rillingen. Gatverdamme wat is dit erg.
0 0
pietz0r1
Wat een rotnieuws :'(
0 0
R.F.
Zo erg voor deze jongen en zijn naasten.
0 0
sjef26
Je kunt je ook gewoon zelf een beetje verdiepen in de situatie.. Neurologisch onderzoek gebeurd niet even in een klein uurtje zodat ze vervolgens een conclusie trekken en dit naar buiten brengen. Dit gaat om meerdere testen. We zullen geduld moeten hebben ipv zelf speculeren.

https://encyclopedie.medicinfo.nl/neurologisch-onderzoek
Lees dit en je hebt een beetje een idee wat ze doen.
2 0
johan_afca
Ik blijf het bijzonder vinden dat sommige fans, met sterke nadruk op sommige, lijken te denken dat ze het volste recht hebben op eerste hands medische privé informatie.

Ze vergeten daarbij totaal de familie Nouri, en Nouri zelf.
Wellicht is die jongen al wakker, en wil hij niet dat zijn halve medische dossier op straat komt te liggen, wellicht hebben de artsen meer tijd nodig ( meest waarschijnlijke scenario) of wil de familie eens even rust aan het hoofd.
Jongens, sorry to break it, maar wij als fans staan echt niet op de eerste plaats in deze delicate situatie. Als er nieuws is wat naar buiten gebracht mag en kan worden, dan horen we dat. Het is ronduit kut dat we tot die tijd niets weten, maar laten we alsjeblieft onze plaats kennen zeg.
16 -2
Labrador
Man man man. Nogmaals, Nouri was bijna dood en bij 1 op de 2 reacties wil iemand zijn gelijk halen of zijn mening verdedigen. Wat maakt jou mening nou uit? Wat maakt jou gelijk nou uit? Nouri is er nog en laten we god*** blij zijn dat hij er nog is en stop met dat gebitch. Stelletje tienermeisjes
1 -5
Minsc
jouw
0 0
boye04
Ze zeggen dat hij de komende 24 uur LANGZAAM wakker wordt gemaakt. Dat wil niet zeggen dat ie na 24 uur meteen klaarwakker is of dat ze meteen nadat Ajax het nieuwsbericht bekend maakte zijn begonnen met wakker maken. Het kan best zo zijn dat ze pas vanavond daarmee begonnen zijn. Mensen moeten niet zo snel van de achterlijke conclusies trekken. Elk geval is een geval apart en met dit soort zaken zijn artsen al helemaal uiterst voorzichtig. Ook het ontwaken uit een kunstmatige coma kan enige hersenschade veroorzaken, mocht dit bijvoorbeeld te snel gebeuren. Zijn lichaamstemperatuur is omlaag gebracht om er zo voor te zorgen dat zijn hersenen maximaal kunnen herstellen. Het menselijk lichaam is geen lichtschakelaar met aan en uit.
0 0
Leviathan
Gisteren werd gezegd dat hij de komende 24u wakker gemaakt wordt. Dus hij moet wel wakker zijn.. Het was kunstmatig ook natuurlijk en er zijn testen gedaan zoals wel verwacht alleen nog niet genoeg om echt iets nuttigs erover te zeggen denk ik dus dit bericht is logisch van Ajax.
2 0
Koenniiee
Ajax voelde zich verplicht een update eruit te gooien na de communicatie van gister. Ik heb het idee dat ze gewoon niet veel weten, zowel qua uitslag als hoe Nouri wakker geworden is. Als 'ie al wakker geworden is. Er zijn zo veel tests die gedaan worden en dan heb je niets aan het melden van topresultaten als de (belangrijke) tests van morgen erg tegenvallen.

Dat maakt een afwachtende update vanuit Ajax. Niet zo paniekeren!
9 0
Cello
Buiten dat, waarin je natuurlijk gelijk hebt, maar Ajax zit in de tweede lijn. Dat hebben ze de afgelopen dagen ook heel duidelijk gemaakt. Dat houdt in dat ze afhankelijk zijn van wat er 'naarbuiten gebracht' wordt. Hetzij door het ziekenhuis, hetzij via de familie.

Kortom.... iedereen moet gewoon geduld hebben, hoe moeilijk dat ook is. Er zit gewoonweg niets anders op.
2 -1
RaynoFischer
Precies dat idee heb ik ook.
Ze doen het echt niet om te pesten hoor, zijn nu nog net zo in onzekerheid als wij, dan moet je juist voorzichtig zijn met berichten.
Ze weten gewoon nog niet meer en dat komt hopelijk morgen
2 0
FrankRijkaard4
Slechte berichtgeving gisteren over update over vandaag; nu "moeten" ze wel met een update komen vanavond. Die valt iedereen tegen omdat er eigenlijk niets te melden valt.
Zeg nu gewoon dat zodra er nieuws is, het wordt gemeld.
3 -1
BrandjeXL
Ajax.nl is weer in de lucht.
1 -1
kleinedraaicirkel
Wat doen jullie allemaal paniekerig?

Er zijn heel veel neurologische tests die gedaan moeten worden. Die kan je niet in 1 dag stoppen als die net wakker is. Eerst moet hij bijkomen, getest worden of vitale functies nog werken en hij echt bij kennis is. Daarna gaan ze specifiekere tests doen.

Ze nemen gewoon weer 36 uur voor de tests en gaan gewoon een lijstje af. Ik verwacht morgen aan het einde van de dag een positieve update.
2 -2
Web
Ik maak mij wel zorgen nu, wij zullen geduld moeten hebben, alle respect naar Nour en zijn familie, maar ik heb hier geen goed gevoel bij.
2 -2
AFCA-B93
Dat hij vandaag niet wakker is geworden terwijl ze dat wel hadden verwacht betekent niet meteen dat er iets fout is he jongens. Elk lichaam reageert anders. Er is geen boekje aan vaste regels waar het lichaam zich aan moet houden. Vertrouwen houden in Appie
0 0
AFCA-B93
Ik ga er vanuit dat 'ie niet wakker is omdat ik nergens terug lees dat 'ie wèl wakker is. Dat dat ff duidelijk is haha
0 -1
Fredschuit1
Staat nergens dat hij wel of niet wakker is..
0 0
SoAFCA
Ajax site is plat, opvallend
0 -2
BrandjeXL
Kan toch gebeuren bij heel veel gelijktijdige bezoekers.
0 0
IboAFCA
Ajax zou sowieso met een update komen vandaag, ook al is het niet iets groots. Met zulke gevallen wil je ook wel de tijd nemen denk ik zo, dus het is afwachten en natuurlijk hopen.
1 0
gebruikersnaam
Dat denk ik ook. Ik denk dat men pas inhoudelijk wat zal zeggen als er met enige zekerheid wat te zeggen valt. Er zou vandaag een update worden gegeven en nu helemaal niks laten horen zou dan ook niet handig zijn aangezien veel mensen op de update wachten.
0 0
FlyingDutchMan
Komende 24 uur langzaam ontwaken
0 0
Jaridebeste
Ik denk ook dat ze bewust heel voorzichtig zijn met het delen van informatie. Volgens mij is deze, hoewel beetje vage update, niet echt negatief. Tenminste, ze verwijzen ook weer naar de update van gisteravond waarin er over een voorzichtig optimisme werd gesproken. Daar hoeven ze niet naar te verwijzen. Maar goed, ik weet het natuurlijk ook niet, wellicht is de wens de vader van de gedachte. Het blijft afwachten en (goede) hoop houden.
0 0
godenzonenssuper
Ik wil geen conclusies trekken maar het geeft mij persoonlijk een slecht gevoel.
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Laten we hopen dat ze wachten tot morgen met meer nieuws, omdat ze niet nu al te hard van stapel willen lopen. Zou kunnen dat er wel positief nieuws is, maar dit morgen door nieuwe test weer heel anders kan zijn. Of ze wachten tot ze morgen na meer tests met 100% zekerheid kunnen zeggen: Kleine ap, zo sterk als een tijger, die heeft verder geen schade en kan heel langzaam gaan herstellen! Of hij weer op topniveau kan spelen hoef ik niet eens te horen. Alleen het nieuws dat hij normaal kan functioneren is al prachtig, de rest is bijzaak. Liefst zien we natuurlijk Ap ,Don,Matthijs en Justin de komende jaren Europa veroveren met Ajax.
Ap en Ajax die ooit nog furore gaan maken in de CL, en dan appie naar Barca om de verbeterde en meer technische versie van Iniesta te worden.
Ap is groot Cruijff fan, Johan was verkozen tot grootste nog levende nederlander aller tijden, wedden dat hij nu in de hemel ook de baas is en tegen de dood die Nouri wilde halen zei: Van appie blijf je af, die gaat helemaal nergens heen!
2 0
johnd
Ik heb er vertrouwen in dat hij er helemaal bovenop komt, zo'n positieve jongen, dat mag niet misgaan.
0 0
Dexy
Deze update is erg vaag. Ik snap goed dat ze Nouri en zijn familie uit de wind van alle media-aandacht willen houden, maar ze hadden toch op zijn minst kunnen vermelden of hij al wakker is. Dit roept bij veel supporters (waaronder ikzelf) vragen op.
8 0
FlyingDutchMan
Ja he, hier kan je weinig mee..
0 0
insectenverdelg
zou hij al wakker zijn?
0 0
Ajax0317
Zou kunnen, is wel een proces wat uren duurt
0 0
Onpartijdig
Hmm, ik heb steeds het gevoel dat er de volgende dag een super belangrijke update komt, maar als de update dan komt wil ik toch meer weten. Maar ik snap het ook, Ajax wil gewoon heel voorzichtig zijn met conclusies, en dat moeten we allemaal zijn. Stay strong Nouri!
4 0
mickey2602
Pfff weer een dag in onzekerheid. Ben het wel eens met oa svenafca1995 dat ze wel iets meer info hadden mogen geven maar aan de andere kant kan ik NouriVandeBeek ook wel begrijpen met zijn mening.
Ben zo benieuwd of hij inderdaad nu nog slaapt(gezien de update van gister om 19.43 waarin werd gezegd dat Appie de komende 24 uur langzaam wakker zou worden gemaakt zou je zeggen van niet) en wat dan de reacties waren/zijn van Appie na het wakker maken,daar kunnen we alleen maar naar gissen denk ik. Dat zullen ze zelfs als ze wel meer weten niet prijsgeven.
Als er weer nieuws is zal dat echt medisch zijn en niet of hij aanspreekbaar was of dat ie gevraagd heeft hoeveel Ajax voor staat oid.
Dat wordt weer een dag continu op Ajax Showtime kijken of er nieuws is...
2 0
afca4eva
Hmm ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken.. Had toch echt gehoopt op een geruststellende update.
1 0
AjaxIsrael
Hmm is dit goed of slecht?
0 0
insectenverdelg
Dit is vooral voorzichtigheid troef. geen verkeerde informatie de wereld inslingeren.
1 0
Dexy
Betekent dit dat hij al wakker is?
0 0
NouriVandeBeek
Had graag geweten of Nouri wakker is geworden of niet en in welke toestand, maar heel begrijpelijk dat ze voorzichtig zijn met het prijsgeven van informatie.

Stay strong Appie!
6 0
JGAjax
Abdelhak Nouri heeft vandaag (woensdag) enkele neurologische onderzoeken gehad. Deze worden donderdag voortgezet. Het is de verwachting dat morgen ook over de uitslagen kan worden gecommuniceerd.

Bron: ajax.nl
8 0
AFCACBS410
Come on Ajax, geef om a.u.b een update!

Hoop met heel m'n hart dat Appie er goed uit komt vanavond...allemachtig wat zijn we gek met dit ventje. Stay strong appie!
0 0
MelleAfca
Mijn gevoel zegt dat we weer positief nieuws krijgen, maar pff wat is t weer spannend...Stay Strong Appie!!
1 0
DaniAjax
Pfff update duurt lang
0 0
Rsv
Bizar hoelang appie al in slaap wordt gehouden. Inmiddels al bijna 4 volle dagen.
1 0
Dexy
Dat zegt niks. Er zijn patiënten die wel weken in slaap worden gehouden.
2 0
gras
Erge is dat je brein gaat speculeren wat er allemaal kan spelen.
1 0
arigold
Nog nooit heeft een week voor mijn gevoel zolang geduurd...
2 0
afcas
elke dag lijkt inderdaad 3x zo lang te duren...
0 0
BobaAjax
Er stond gisteren naar alle waarschijnlijkheid dat er een bericht zou komen! Geen nieuws zal denk ik geen goed nieuws betekenen, immers , komt hij bij weet je al een heleboel lijkt me, toch ?
1 -1
AjaxIsrael
Geen nieuws=geen nieuws

Het hoeft niet meteen iets slechts te betekenen want dat hadden ze via een update ook echt wel gemeld.
4 0
foensai
De tijd tikt weg. Alsof één dag één jaar duurt. Het is zo vers, de emoties komen minuut na minuut weer omhoog. Appie, strijder, word rustig wakker. Stay Strong Appie.
0 0
lf87
Wat duren deze dagen lang zeg..
9 0
NouriVandeBeek
De spanning voor de nieuwe update is heel erg voelbaar. Zou Appie al wakker zijn?
0 0
Dexy
Kan misschien langer duren dan gedacht. En Ajax zal pas updaten wanneer hij wakker is, verwacht ik.
0 0
AjaxIsrael
Spanning stijgt..
0 0
Schip
Met argusogen weer kijken naar updates. Nog niets dus.
0 0
Robinjo1988
Ik hoop vanavond op het nieuws dat Appie wakker is geworden en dat hij nog steeds 'de oude' is...
0 0
Dexy
Het zou ook kunnen dat het ontwaken langer duurt dan gedacht. En ik verwacht eerlijk gezegd pas een update van Ajax nadat hij wakker geworden is.
0 0
BK020
Gisteravond wederom twee Marokkaanse jongeren ontmoet in Valencia die ook hadden gehoord dat het er voor Nouri langzaam postiever begint uit te zien. Bizar, en mooi, om te zien hoe ver het medeleven reikt!
2 -3
glob
Ik kijk uit naar een foto van Appie in z'n ziekenhuisbed met twee duimen omhoog en zijn welbekende lach op z'n gezicht. Mooier kado kan ik me nu even niet voorstellen.
1 0
Fredschuit1
Ik hoop dat ze social media effe links laten liggen. Rust en bekende om zich heen heeft ie nodig. Dat is kut voor ons die natuurlijk heel graag wil weten hoe het met hem is maar het is maar even zo...
1 0
BarAjax
Hoop echt dat we voor een uurtje of 11 nog een update krijgen..
3 0
Ajax_95
Ook vandaag weer hopen op goed nieuws. Had niet verwacht dat het zo lang zou duren maar dat komt vooral omdat ik dit nog nooit heb meegemaakt in mijn eigen omgeving.
1 0
gi0vanni
Nog nooit in de buurt meegemaakt? Prima, houden zo.
0 -2
Ajax_95
Nee gelukkig niet, hoop het ook nooit mee te maken want toen ik zat te kijken vond ik het al verschrikkelijk maar voor zijn familie moet het op dat moment helemaal onbeschrijfelijk erg geweest zijn.
2 0
gi0vanni
Dat zeker. Voor hun is het nog veel erger. We moeten maar positief blijven en de eerste onderzoeken waren al goed. Hopen op goed nieuws morgen dat het goed met hem gaat.
0 0
Dexy
Niet dat het er op dit moment wat toe doet, maar hier zouden we als team wel eens enorm veel sterker uit kunnen komen! Als de updates over Appie vandaag en morgen ook positief zijn, betekent dat natuurlijk een enorme boost voor de gehele selectie.

Dan maakt het niet echt uit dat een deel van de voorbereiding weggegooid is. De emotionele opkikker die dit zal geven, zal zo ontzettend groot zijn.
3 0
altijdwelwat
Dappere strijder fier en koen ....hopen op nog meer goed nieuws vandaag !
2 0
Ajacied33
Iemand toevallig de spandoek gezien die in de tuin bij Nouri hangt? Kippenvel gewoon,prachtig. Gemaakt door een paar Ajax fanatiekelingen. 1 land, 1 stad, 1 club....
3 -1
Sjaakvaak
Wel jammer van het "Noord gestoord"
0 0
Mokumnorth
Hoezo vindt je dat jammer? Zo heet de groep die hem geplaatst heeft
0 0
korem
1 club 1 stad staat er. Ik zie nergens 1 land staan !
1 -2
AjaxIsrael
Nee dat zit ook niet in de tekst..
" 1 club, 1 stad, Ajax amsterdam!"
0 0
Ajacied33
Dat waren mijn woorden..
3 -1
Mobenny
Goed nieuws appie! Nu rustig wakker worden kleine held!
0 0
henkie300
Indien iemand van uw familie, vriend of kennis is gesedeerd, kan deze nog iets van communicatie waarnemen. Sommige patiënten beweren achteraf, dat zij alles hebben meegekregen in de periode dat ze gesedeerd waren, maar dat zij niet in staat waren om iets terug te zeggen. Dit is dan ook de reden dat u de verpleegkundige en artsen te allen tijde tegen de patiënt zult zien praten, ook als deze gesedeerd is. Dat zal in het begin misschien vreemd overkomen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de patiënt zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt.
0 0
Snellejapie
Stay strong Appie...
0 0
Afstandsschot
Kom op Appie, we kunnen je gewoon niet missen. Spelers als jij zijn de reden waarom we van Ajax houden. Stay strong, held die je bent.
8 0
Mözil
Toppie Appie!!! Dappere strijder, nog even volhouden!
4 0
AjaxPassion
Goed nieuws! Mijn geloof en hoop op volledig herstel groeit stiekem weer wat meer.

Hoe Appie er ook uit komt, het zou echt heel vet zijn als de F-side een megadoek maakt met het moment na Appie zijn eerste goal, wijzend naar rugnummer en landstitel 34. Een enorme steunbetuiging voor Appie en een Boost voor zijn teamgenoten in de vCL.

En dan aan het einde van het seizoen im de kampioenswedstrijd weer voor de dag halen ; )
13 0
NouridolbergNeres34
Een vriendengroep van fanatieke Ajax-supporters uit Amsterdam Noord heeft dinsdagavond een spandoek geplaatst in de tuin van Abdelhak Nouri. Op het spandoek staat de tekst: 'Hier klopt een Ajax-hart. Appie stay strong.'

De vrienden informeerden vooraf de broer van Nouri. Bij het plaatsen van het doek was er contact met de aanwezige familie van de Ajacied. "Het hele huis zat vol. Ze reageerden heel dankbaar en emotioneel, dat deed ons heel erg goed", zegt een van de vrienden tegen AT5. "Ze hebben ook foto's gemaakt en die meteen naar Oostenrijk gestuurd."

Afgelopen zaterdag stortte Nouri tijdens een oefenduel van Ajax met Werder Bremen plots in elkaar. Hij ligt nog altijd op de intensive care, maar is buiten levensgevaar. "Ik was de wedstrijd aan het kijken en zag hem heel onschuldig neervallen. Maar toen de doeken eromheen gingen, toen brak het ook bij mij", vertelt een fan. "Er zijn maar heel weinig spelers als Nouri, een echte Amsterdammer. Hij is Ajax en Ajax is Amsterdam."

Foto van het spandoek staat op voetbalprimeur.
0 0
AjaxPassion
Mooi gebaar inderdaad : )
0 0
BRAMHOUTEN
Tot nu toe positief nieuws! Waar ik me wel zorgen over maakt is hoe komt hij er mentaal uit! Dit doet nog wel
Wat met een mens! Hopelijk krijg hij de nodige rust om dit te verwerken. Voetballen is nu bijzaak. Hopelijk krijgen we de oude appie ooit weer te zien in het prachtige shirt van Ajax
3 0
Biss
Als zijn lichaam het zou toelaten denk ik dat Appie het type is die er mentaal uit zou komen, juist door te voetballen :). Voetbal zal voor hem nooit bijzaak zijn denk ik.
0 0
WyZynDeBeste
Laten we gewoon hopen dat deze jongen van de club er weer volledig bovenop komt. Deze jongen hoort thuis op een voetbalveld.
1 0
hallo1
Ik maak me veel meer druk om het mentale herstel en wat nu de oorzaak is van de hartritmestoornissen van Nouri.

Hulp was er snel bij, dus Nouri is nauwelijks zonder zuurstof geweest. Het zou dan heel uitzonderlijk zijn als de hersenen beschadigd zouden zijn. Het is natuurlijk spannend hoe hij wakker wordt, maar ik ga er eerlijk gezegd wel van uit dat dit goed zit omdat hulp en dus zuurstof er snel bij waren. Veel spannender is de oorzaak te vinden van de hartritmestoornissen en hoe hiermee om gegaan dient te worden. Dat is niet alleen vanuit het lichaam van Nouri belangrijk, maar net zo zeer mentaal belangrijk. Nouri zal het vertrouwen in zijn eigen lichaam weer terug moeten winnen. We zullen hem daar ongelooflijk in gaan steunen! Als dat namelijk lukt dan gaan we ook op het veld weer veel plezier aan hem beleven!!
5 -1
ST
Precies. Ik vraag me ook af of hij een pacemaker gaat krijgen zoals Ebecilio en Sno hadden. Heb het idee dat Ebecilio wel vrij heeft kunnen voetballen, maar dat Sno er echt door gehinderd werd in zijn spel. Blijf het wel vreemd vinden dat ze niks hebben kunnen vinden.
0 0
Panama
Ebecilio was 13/14 toen hij dat ding kreeg, die is dus (op t hoogste niveau) niet anders gewend. Bij Sno lag dit toch wel anders..
0 0
afc_red
Zou fantastisch zijn als Nouri morgen weer bij is, en overmorgen blijkt nog steeds alles goed te gaan.
Kunnen we ons focussen op PAOK want dat is ook alweer over 4 dagen.
Hoop dat Ajax kracht haalt uit dit goede nieuws want van een voorbereiding is nauwelijks sprake meer.

Hopelijk ook nog met een goed resultaat voor Appie!
1 -2
Broekzak
goed nieuws. come on Appie !
1 0
insectenverdelg
morgen heel rustig laten wakker worden en dan verder.kijken naar of er schade aan zijn hersenen is
Daarna de oorzaak proberen te achterhalen en een revaldatietraject opzetten. Laten we hopen op t beste allemaal.
0 -2
GvanderK
Zolang die maar gezond is. Carriere is bijzaak.
1 0
3*stars*3
Mooi en nu wachten op de volgende update maar het ziet er gelukkig beter en beter uit.
1 0
voorkennis
YES ! goed nieuws
0 0
Piejotter
Niet te vroeg juichen, belangrijk moment als hij uit de slaap is en zijn hersenfuncties verder worden onderzocht. Wens hem en de familie veel sterkte en kracht.
0 0
Saren
Ik wil gewoon even zeggen dat dit een van mijn favorieten talenten is. Een aardige jongen en een voorbeeld voor velen van ons zelfs op zo een jonge leeftijd. Ik zet hem altijd in de basis in FM en wil hem niet verliezen egoïstisch hè? Ik wil gewoon dat hij ons in echt net zo betoverd als in mijn spelletje. Maar boven al hoop ik dat hij er boven komt, al voetbalt hij nooit meer. Voetbal is een spel. Nouri is een prachtig mens. Wijs boven zijn jaren. Ik hoop niet alleen dat hij er boven op komt, ik hoop dat hij de grootste wordt.
Abdelhak word beter. We hebben meer mensen zoals jij nodig in de wereld!
8 0
BK020
Ik doe precies hetzelfde met FM. Al heb ik het idee dat FM niet een precies idee heeft wat voor talent gemixed met instelling deze jongen heeft. Wel grappig om te zien dat anderen dit ook hebben
0 0
afcas
helemaal niet egoistisch. appie heeft bij mij ook altijd basisplek in fm. hoe goed de talenten ook zijn die ik voor de rest koop. je kunt gewoon niet anders dan van hem houden. dit gebeuren heeft me dat zo erg doen inzien dat ik iets ga doen wat ik vrijwel nooit gedaan heb. een shirtje kopen met een spelersnaam op de rug. heb nog nooit meer van een ajax speler gehouden dan van appie.
1 0
gi0vanni
Geweldige speler die Nouri. Ik denk dat wat Cruijff allemaal gedaan heeft niet is te evenaren maar spelers als o.a. Nouri en Litmanen zijn ook fantastisch geweest. Ik laat de rest van de waslijst maar ff achterwegen. En ga er nog steeds vanuit dat ze er op tijd bijwaren. En dat hij helemaal hersteld. Positief blijven!
0 0
Suarez16_
Nouri en Litmanen zijn ook fanastisch geweest. 1. Hoezo geweest? Nouri is 20. 2. Nouri verdiend het (nog) niet om in zo'n rijtje te staan net zoals Van de Beek, De Ligt, Kluivert en Dolberg. Het zijn grote talenten, maar Litmanen was van wereldklasse.
0 0
A-west
Dit is goed nieuws. Deze testen zijn positief. Wat fijn voor de selectie. Hopen nu dat hij helemaal hersteld. Ik heb er een goed gevoel bij. Het zal hem geestelijk ook wat doen denk ik. Maar met professionele hulp en onze steun gaat het hem lukken.
1 0
trooop
Goed dat ze zo terughoudend blijven. Maar dit is fantastisch nieuws. Gaat de goede kant op zo.
0 0
Labrador
Pfff. Kan niet wachten op een update van Nouri zelf. Gewoon ff dat lachende kereltje zien die zegt dat alles oke is.
6 -1
AjaxIsrael
Je vraagt je toch af welk zwijn hier een minnetje voor durft te geven.
2 0
AppieNouri
Goed nieuws, blijf strijden Appie!
1 0
Red Devil
Dat zijn goede berichten.
Op naar morgen.
0 0
Toon meer reacties