Vijf spelers Jong Ajax mee op trainingskamp

SJvanveen, 02-07-2017 om 15:08, 28964 views, Ajax.nl | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Marcel Keizer heeft zijn selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk bekendgemaakt. In de lijst met 25 namen op Ajax.nl staan vijf spelers van Jong Ajax. Mauro Savastano, Leon Bergsma, Stan van Bladeren, Damil Dankerlui en Noussair Mazraoui mogen zich bewijzen. 

Mitchell Dijks en Kenny Tete ontbreken op trainingskamp. Het duo gaat vertrekken bij de Amsterdammers en dus heeft Keizer ze niet nodig. Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Nick Viergever, Davinson Sánchez en Kasper Dolberg zijn na een ietwat langere vakantie wegens interlands wel weer van de partij.

Vaclav Cerny ontbreekt. Hij heeft nóg langer vakantie, omdat hij de maand juni nog het EK O21 jaar speelde met Tsjechië. Hetzelfde geldt voor Onana en Younes, die de Confederations Cup respectievelijk nog speelden en spelen met Kameroen en Duitsland. Nieuwelingen Klaas-Jan Huntelaar en Benjamin van Leer zijn wel van de partij. De volledige lijst: 

Benjamin van Leer
Norbert Alblas
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Davinson Sánchez
Daley Sinkgraven
Nick Viergever
Jairo Riedewald
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Abdelhak Nouri
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Stan van Bladeren
Mauro Savastano
Leon Bergsma
Damil Dankerlui
Noussair Mazraoui

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dexy
Geen Muric? Die zou toch weer aansluiten bij de selectie? (Ook al zit het er dik in dat hij uiteindelijk gaat vertrekken)
0 0
hindriks1987
Weet iemand waarom Menig niet mee is? Is toch terug gekomen van verhuurperiode van pec?
0 0
Schmitz11
BERGSMA!!
0 0
wijzijnajaxwijz
Ben je rustig het lijstje van afgevaardigden aan het lezen en dan zie je opeens Huntelaar. Krijg ik toch een lekker gevoel van :-)
2 0
Ozymandias
Ik verwacht dat naast Dijks en Tete ook Veltman en Younes nog zullen vertrekken. Naast Huntelaar en Van Leer zou ik nog Anita, Ankersen en een talentvolle linksback (om met Sinkgraven de concurrentie aan te gaan) aantrekken. Met Onana; Ankersen, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Vd Beek, Anita, Ziyech; Neres, Dolberg en Kluivert in de basis en Van Leer, De Ligt, Riedewald, Schöne, De Jong/Nouri, Cerny en Huntelaar op de bank zou Ajax een goede wedstrijdselectie hebben.
0 0
Ajaxbrl
leuk
0 0
bazza25
Wie is eigenlijk nog meer assistent? Alleen spijkerman en een Bergkamp die part time doet is wat magertjes toch.. winter nog steeds niet aangesteld gelukkig
0 -1
geDaante
Winter, en die keeperstrainer L'Ami en looptrainer Rekelhof. Maar had liever gezien dat Keizer het helemaal in zijn eentje zou doen. Al die andere figuren snappen er niet zo veel van.
1 -4
Ozymandias
Ja L'Ami heeft het inderdaad niet goed gedaan met Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana...
0 0
Jornnn
Hou toch op. Dat zijn toch niet de verdienste van l'Ami zeg. l'Ami is pure middelmaat en inwisselbaar voor elke andere keeperstrainer die er is.
0 0
afcas
en dat ruik jij? waaraan kun jij zien dat hij slecht is? en nee ik zeg niet dat hij goed is want dat kunnen wij onmogelijk weten. dat kun je pas weten als je hem dagelijks bezig ziet.
0 0
MosesD
Winter is echt lachwekkend. Heitinga helaas idem.
2 -3
Ajax0317
Exit Tete dus
9 -1
RusselWestbrook
Echt joh? Meen je dat nou?

Niet verwacht. Echt donderslag bij heldere hemel.
6 -13
EVH
Wat is er met je aan de hand, Russ. Relax een beetje, gap.
5 0
RusselWestbrook
Ik typ zulk sarcasme uiterst relaxed.
2 -8
EVH
Ow gelukkig. Ik maakte me al zorgen.
0 0
Ferd
En je was mij voor Russel
0 0
RusselWestbrook
Zijn bijna geen nonvoetballers meer over, goed om te zien.
8 -3
geDaante
Ja precies, heerlijk toch, en wat een luxe op het middenveld met Ziyech, Nouri, De Jong, Eiting, Van de Beek, Sinkgraven en Schöne. Daarmee kan je twee goede voetballende middenvelden neerzetten.

Verdedigers die veelal goed aan de bal zijn, talentvolle voorhoede met veel bluf.

Ziet er goed uit.
1 -1
ajax500
Eiting had eigenlijk nog niet mee hoeven gaan, met Riedewald heb je ook een 6.
0 -1
Mikes
Handelingssnelheod te laag voor een 6. Een 6 zal hij nooit worden. Daarvoor is zijn handelingssnelheod te laag en heeft ie te weinig durf naar voren, dit in tegenstelling tot vd beek en schone.
0 0
ajaxminimax
Goed van Keizer om Dijks en Tete gewoon in Amsterdam te laten.. kun je beter wat talenten de kans geven
11 -4
Suarez16_
Dus Onana, Younes en Cerny gaan niet mee door hun eindtoernooi. Westermann niet omdar hij naar Wien gaat en Dijks en Tete niet omdat ze verkocht gaan worden. Dan zou ik zeggen, haal een linksback, buitenspeler en een ervaren middenvelder en houd de rest bij mekaar.
1 -2
Ferd
Linksback: Sinkgaven, Viergever, Riedewald ---> iemand kopen is overbodig
Buitenspelers: Younes, Kluivert, Muric, Cerny, Neres ---> iemand kopen is overbodig
Middenveld: Ziyech, Schone, Van de Beek, Nouri, De Jong, Eiting, Riedewald, Sinkgraven ----> iemand kopen is overbodig.

Alleen spelers kopen als er spelers vertrekken. En wat mij betreft vertrekken er nog wel een paar (bijvoorbeeld een Muric, en dan een echte kwaliteitsinjectie, en als je Schone kan inwisselen voor Anita moet je dat gelijk doen).
0 -9
Suarez16_
Jij bent zo'n iemand die niet begrijpt dat Ajax moet investeren in kwaliteit. Leuk dat je Sinkgraven als back ziet en Muric en Cerny als buitenspelers, maar ze komen op dit moment te kort voor die posities. Dan maar liever een Muric weg doen en kwaliteit halen. Ajax moet investeren in het elftal om een stap voor uit te zetten. Met Sinkgraven als back kom je niet verder. Met een Arana wel. Dus dan moet je gewoon een Arana halen.
6 -6
afcas
en jij hebt arana iedere wedstrijd zien spelen natuurlijk... je bent geen scout en je kunt niet ruiken wie uiteindelijk meer potentie blijkt te hebben... zoals jij over sinkgraven denkt, dacht ajax over filipe luis... snel afschrijven om een paar jaar later te zien dat je het fout had. doe niet alsof je alles weet knul.
1 -5
Suarez16_
Sorry koning van het forum. Mag ik mijn mening niet geven? Sinkgraven was in de topwedstrijden keer op keer de zwakste schakel. Het is geen back. Doe niet alsof jij het spelletje hebt uitgevonden als iemand een andere mening heeft, triest figuur.
2 -3
geDaante
Ieder zijn mening inderdaad, maar dat Sinkgraven in topwedstrijden steeds de zwakste schakel was is gewoon niet waar.

Hij heeft een paar vrij cruciale foutjes gemaakt die het gevolg zijn van teveel risico nemen op die positie, is een gevolg van het omturnen van een middenvelder/buitenspeler naar een back, dat moet je incalculeren. En van die fouten maken leert hij en wordt hij beter.

Verdedigend prima gedaan, en bij balbezit is het een verademing zoveel voetbal van achteruit.

Persoonlijk zie ik hem wel liever op het middenveld, omdat hij de ideale skillset daar voor heeft, als 6 bijvoorbeeld.

Nouri/Ziyech - Sinkgraven/Van de Beek - De Jong/Nouri

zou ik wel zien zitten.
1 -1
RusselWestbrook
Nahaha, onzin.

Was tegen Schalke op één been zo'n beetje de beste van het veld. Ook in de andere topwedstrijden had de tegenstander meer last van Sinkgraven dan Sinkgraven van de tegenstander.

Waarom is hij geen back volgens jou? Benoem het eens in voetballende kwaliteiten en niet in een simpele opmerking als 'hij is geen back'.
2 -2
Suarez16_
Ik zou zeggen kijk bijvoorbeeld feyenoord uit, az uit of celta maar terug. Maakte hij fout op fout. Ik vind hem geen back omdat hij positionerend zwak is en vaak de tegenstander de tijd geeft aan de bal ipv de bal willen afpakken met een sliding. Hij is dan wel weer goed in voor de man komen, maar het is gewoon geen echte back. Dat kun je aan alles zien.
1 -2
Ferd
Kijk Feyenoord uit, heeft Kuijt in z'n zak. En dan komt "echte verdediger en beest" Dijks er in, wat gebeurd er dan?
0 0
Tinus
Hij heeft nog weinig ervaring misschien, dat is wat je nu nog terugziet in zijn spel. Dat kun je hem niet kwalijk nemen en die ervaring gaat vanzelf komen. Het gaat om de potentie die hij op de positie heeft en die is groot. Hij heeft snelheid, felheid, inhoud en nog belangrijker, altijd een voetballende oplossing.
1 0
RusselWestbrook
Positioneel is hij juist best wel sterk en daarom onderschept hij de bal heel vaak. Net als Veltman btw.

Tegen Feyenoord maakte ie welgeteld 1 fout. Daar werd echter niet uit gescoord. 'Echte linksback' Dijks maakte net zo'n fout en daar werd wel uit gescoord. Geen enkele verdediger is overigens foutloos, ook Sanchez en Tete niet, dus ik snap dit gehamer op die verdedigende fouten niet zo.

Sliding is absolute noodrem en het gebruik hiervan moet je als het even kan voorkomen. Echt goede verdedigers gebruiken ook zelden een sliding. Onderscheppen de bal of doen een staande tackle.
2 -1
afckoekwaus
als slidings maken je specialiteit is (a la Tete), waarom zou je dit dan enkel als noodrem gebruiken. je hebt immers een grotere kans om de bal af te pakken met een sliding dan met een staande tackle als je hier beter in bent
0 0
RusselWestbrook
Omdat je na een sliding op de grond ligt.
0 0
MosesD
De mooiste sliding had (mede omdat hij met veroverde bal aan de voet meteen weer overeind stond) Emanuelson.
0 0
trodat4030
Slidings zijn zwaar overschat, al ziet het er vaak spectaculair uit. Een sliding zet je pas in als laatste redmiddel want als je de bal (of de man) mist, ben je uitgespeeld omdat je al op de grond ligt.
3 -2
Suarez16_
Ik bedoel ook staande tackles om de bal af te pakken. Sinkgraven doet vooral aan schijnverdedigen.
0 -3
Ozymandias
Tegen Feyenoord maakte Sinkgraven fout op fout?! Jij moet een andere wedstrijd hebben gekeken dan ik. Hij had twee momenten waarbij hij de rechtsbuiten te veel ruimte gaf maar vind maar één wedstrijd waarin Marcelo of Sandro de rechtsbuiten minder dan vijf keer te veel ruimte geeft. Sterker nog noem mij drie linksbacks bij Europese topclubs die positioneel verdedigend sterk zijn? Tegen AZ had hij minder fouten dan Haps maar Haps werd de hemel in geschreven en Sinkgraven werd afgemaakt.
2 -1
Suarez16_
Jij hebt een andere wedstrijd gekeken. Maakte 4 á 5 grote fouten hoor. Ook 2x niet stappen als buitenspel tel ik mee. Want toen kon botteghin van 5 meter vrij inschieten in positie. Als Daley 2 stapjes vooruit had gezet was het buitenspel en hadden ze geen 100 procent kans.
0 -1
Ferd
Jij bent iemand die het transferspel niet snapt. En al helemaal niet leest, je komt met Muric, dat is nou net een naam die ik opschrijf als speler die m.i. mag vertrekken.

Sinkgraven is een prima linksback, alleen blinde brullers als Gijp blijven roepen dat het niet zo is.

Ajax moet pas spelers halen als er andere spelers vertrekken, en wel om meerdere redenen:
- zorgen dat de selectie niet te groot wordt, zoals een aantal jaar geleden
- zorgen dat de loonkosten niet uit de hand lopen
- als je vervangers koopt voordat je andere spelers hebt aangetrokken drukt dat de verkoopwaarde, omdat geïnteresseerde clubs weten dat die speler weg moet (waarom denk je dat Tete nog maar 4 miljoen waard is, clubs weten dat hij moet vertrekken).

Dus kortom: pas als er spelers vertrekken moet Ajax snel vervangers halen die beter zijn. De scoutingslijstjes moeten klaar liggen, Ajax moet razendsnel kunnen schakelen als het zover is maar het is nog niet zover.
4 -3
MosesD
Vraagprijs Tete is al een tijdje geleden vastgesteld. Je kan dus best al een rechtsback halen. Veltman laatste contractjaar, ook daar zal mee gesproken zijn over een bedrag. Voorin heb je vrnl tieners (oké Neres is 3 maanden tiener af), maar dat is al met al natuurlijk veel te licht. Klaassen, Westerman weg (en zeer waarschijnlijk Veltman) en Schöne vermoedelijk bank, dan mist er in het elftal wel de nodige ervaring. Ik zou daarom proberen Anita te halen. Kan als rechtsback en op 6. Natuurlijk moet een selectie niet te groot worden, maar hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt spelers te halen. Een rechtsback en een buitenspeler en het liefst dus nog een ervaren jongen erbij en we zijn klaar. Overigens zonde dat Muric niet meegaat. Als Keizer die aan de praat krijgt, heb je er een pareltje bij.
1 -1
Suarez16_
Wat een onzin typ jij zeg. Dijks gaat vertrekken dus je hebt een nieuwe back nodig. Je hebt nu 3 Eredivisie waardige buitenspelers waarvan er 1 18 is, dus een extra buitenspeler is geen luxe. Op het middenveld mis je gewoon ervaring dus een Anita of De Jong gratis oppikken zou niet slecht zijn.
2 -1
Ferd
Dat je het niet snapt wil niet zeggen dat het onzin is knul. Lees het nog maar een keertje door, slaap er een nachtje over, praat er met iemand over, en kom dan terug met een wat beter antwoord.
0 0
geDaante
Nigel? Meen je toch niet? Als Bosz iets heeft aangetoond is dat je een voetballende 6 moet hebben, geen brekers en/of schoppers.

Die malloot (op het veld) hoef ik nooit meer in een Ajaxshirt te zien.
0 0
MosesD
De Jong kan niet meer mee en ik wil idd een voetballer op 6.
0 0
Amsterdamsetrots
Linksback: Sinkgraven en Riedewald te licht. Een linksback kopen kan dus geen kwaad.
Buitenspelers, Muric en Cerny zijn er nog niet klaar voor. Kluivert en Neres gaan nog niet constant presteren (denk ik) dus een extra buitenspeler is geen overbodige luxe.
Middenveld: Eens, niemand nodig.
Rechtsback: Alleen nodig als Veltman vertrekt.
2 -2
Ferd
Sinkgraven is helemaal niet te licht, Sinkgraven is de beste linksback van de eredivisie.
2 -3
talent020
Tete gaat weg dus, zeker als Veltman ook gaat heb je een groot probleem Zeefuik kan dat niet alleen opvangen
1 0
Ferd
Ik denk dat daarom Mazraoui ook meegaat, die heeft in jong Ajax ook regelmatig op rechtsback gestaan.
5 -1
Siemmie
Dan heb je alsnog een extra (ervaren en oudere) rechtsback nodig.
3 0
Ferd
ja, ervaren en ouder is natuurlijk het toverwoord. Zimling was ouder en ervaren. Heitinga was ouder en ervaren. En Onana, Sanchez, Dolberg, De Ligt en Kluivert zijn jong en onervaren.

Liever kwaliteit dan ervaring en leeftijd.
2 0
Siemmie
Ik bedoel meer dat je met 2 backs van jong Ajax niet het hele seizoen kan volmaken, hoe goed ze ook zijn. Daar heb je dus een back-up voor nodig. Net zoals De Ligt en Kluivert dat ook nodig hebben.
0 0
Ferd
Als ze allebei kwaliteit genoeg hebben kan je er prima een seizoen mee volmaken.

Nu is de vraag: hebben ze beide die kwaliteit? Daarop moet ik je het antwoord schuldig blijven, ik heb ze beide te weinig aan het werk gezien om daar antwoord op te kunnen geven.
0 0
NouriVandeBeek
Op Dijks wordt dus definitief niet meer gerekend. Overmars kan op zoek naar een goede linksback met drive naar voren. Westermann en Tete kunnen intern opgevangen worden. Als Veltman vertrekt uiteraard nog een rechtsback

Volgens mij staat er ook nog een buitenspeler op het lijstje van Ajax, maar daar reken ik nog niet op Overmars kennende.
5 0
afcavince
Zo.. Ik wist niet dat het vertrek van Tete zó definitief was eerlijk gezegd! Het wordt nog een drukke transfermarkt deze zomer.
5 0
Jornnn
Marc mag wel beginnen. Wanneer is de voorronde CL?
1 -2
Ozymandias
Alsof Overmars niet al tijden daar mee bezig is...
1 -1
Ferd
Hoezo wist je dat niet? Aflopend contract en hij weigert al sinds eind 2015 bij te tekenen. Dus toen kon je dit vertrek al aan zien komen.
2 -2
afcavince
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=302747

Hierom
0 -1
Ferd
En dat was een stukje zelfpromotie en gelul van Tete. Wat ik al zei: weigert al vanaf eind december 2015 een contract te verlengen, breekt zelf de gesprekken met Ajax af om vervolgens dit te roepen in de pers. Volkomen ongeloofwaardig.
2 -2
WyZynDeBeste
Duidelijk verhaal wat betreft Dijks en Tete.
5 0
Cesc87
Die Dankerklui moet wel extreem veel inzet gaan tonen.
Anders geven mensen hem een hele lelijke bijnaam
5 -1
R.F.
10 voor de grap
0 voor een sick mind
1 -1
OKP-AFCA
Savastano.. kan dat nog wat worden? Paar jaar geleden zag ik daar wel de linksback van Ajax maar sinds zijn blessures ben ik hem uit het oog verloren.
0 0
Ozymandias
Hij maakte afgelopen seizoen geen goede indruk en als hij nog wil slagen bij Ajax zal hij, in ieder geval, fit moeten blijven. Ik zou hem nog niet geheel afschrijven maar de kans lijkt me klein dat hij ooit een vaste basisplaats bij Ajax zal krijgen.
0 0
Koenniiee
Zeer twijfelachtig. Jaar van de waarheid, anders is het vertrekken.
0 0
didierajax020
Jong ploegje zo, mooi man :)
0 0
Koenniiee
Heerlijk nieuws. Ajax moet af van non-voetballers!
0 0
willieovertoom
Ongelofelijk blij met het nieuws dat Leon Bergsma en Stan van Bladeren meemogen met Ajax 1. Eerstgenoemde is in mijn ogen de beste opbouwer die de hele club heeft. Van Bladeren kan met zijn katachtige reflexen en voetballende vermogen ook wel een typische Ajax-keeper genoemd worden. Al geruime tijd fan van alle twee. Hoop dat zij slagen.
1 0
Ferd
Van Bladeren is alleen maar mee omdat Onana er nog niet bij is
1 0
BobaAjax
Idd, mooi toch . Kunnen ze toch bekijken hoe hij zich staande weet te houden .

Savastano , mazraoui en dankerlui mogen ook laten zien hoe ze zich houden op de rechts/ linksback / positie .

Bergsma centraal !

Voordat je aankopen doet , zeker weten dat je ze niet al binnenboord hebt. Net als de ligt afgelopen seizoen .

Westerman is nu weg, Bergsma evt 5 e centrAle verdediger ?
0 0
trodat4030
Ze hadden ook voor de 22(?) jarige Leeuwenburgh kunnen kiezen, maar dat doen ze niet.
0 0
Ferd
Hoe dan ook, Van Bladeren valt af zodra Onana terug is. En als ze Leeuwenburgh hadden meegenomen had hij afgevallen zodra Onana terug is.
0 0
Jornnn
Precies. Alleen verwacht ik van geen van 5en dat ze zullen verrassen en aan blijven haken bij 1 (nu of in de loop van het seizoen).
0 0
Ozymandias
Ik vind Viergever en De Ligt opbouwend beter dan Bergsma. Wat ik vooral zwak aan Bergsma vind is dat hij zijn regelmatig verkeerd positioneert. Hij heeft wel een geweldige mentaliteit dus misschien kan hij op latere leeftijd goed genoeg voor Ajax worden omdat hij zich elk seizoen een beetje ontwikkeld. Zoals iemand als Viergever heeft gedaan terwijl hij geen toptalent was. Van Bladeren heeft afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld en in de wedstrijden die hij wel speelde maakte hij een slechte indruk.
0 0