[Update V] Van Leer doorstaat keuring

BVeenstra, 29-06-2017 om 23:00, 126453 views, Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Roda JC-keeper Benjamin van Leer staat bovenaan het lijstje om Diederik Boer op te volgen bij Ajax. Althans, dat laat De Telegraaf maandagavond weten. De krant meldt dat de Amsterdammers reeds in gesprek zijn met de goalie.

Van Leer was niet de enige naam die tot dusverre werd geraadpleegd. 'Ajax polste eerder ook Frederik Rønnow van Brøndby en Hendrik van Crombrugge van KAS Eupen, maar gaat nu vol voor Van Leer, die tot de zomer van 2019 vastligt in Kerkrade', valt te lezen. Door het vertrek van Boer naar zijn oude club PEC Zwolle is er een plaats vrij achter Andre Onana. Van Leer, die oorspronkelijk uit de jeugd van PSV komt, speelde afgelopen seizoen alle duels in de Eredivisie en hield hierin negen wedstrijden knap de nul.

Van Leer is over zijn rol nu in gesprek met Ajax, maar de doelman kan rekenen op meer geïnteresseerde clubs dan alleen Ajax. Hij en zijn zaakwaarnemer Dick van Burik werden gisteren gezien in de ArenA, waar gesproken werd met trainer Marcel Keizer en keeperstrainer Carlo l'Ami. Het is nu aan Marc Overmars om met de club uit Kerkrade een akkoord te bereiken over wat de afkoopsom van de doelman, die nog tot 2019 onder contract staat in Limburg, moet gaan worden. 'Van Burik is om een reactie gevraagd, maar wil de interesse van Ajax en het bezoek aan de ArenA bevestigen noch ontkennen', zo schrijft De Telegraaf nog.

Update - 18.05 uur (27 juni 2017)
Ajax lijkt inderdaad in de markt te zijn voor Roda JC-keeper Benjamin van Leer. Het Limburgse medium L1 meldt dat de Amsterdammers inderdaad in gesprek zijn met de club uit Kerkrade. Daarbij is nog niet over een eventuele transfersom gesproken. 

Update II - 19.02 uur (27 juni 2017)
Ook Voetbal International schijnt zijn licht op de gesprekken tussen Ajax en Benjamin van Leer. Volgens het medium willen de Amsterdammers zo snel mogelijk rond komen met Roda JC. Ajax gaat namelijk maandag op trainingskamp in het Oostenrijkse Mayrhofen en wil de sluitpost dan al bij de selectie hebben.

Van Leer heeft nog een contract tot medio 2019 in Kerkrade, waar men de eerste 500.000 euro van de transfersom zal krijgen. Over de rest van het bedrag zal een percentage aan Van Leer worden afgestaan. Indien de transfer van de goalie daadwerkelijk afgerond is, zal Van Leer hoogstwaarschijnlijk als eerste doelman fungeren tijdens de voorbereiding. Andre Onana kan namelijk pas net van zijn vakantie genieten, in verband met de Confederations Cup. 

Update III - 07.16 uur (28 juni 2017)
Technisch directeur van Roda JC, Harm van Veldhoven, is bereid mee te werken aan een transfer van Benjamin van Leer naar Ajax. 'Er is nog niets concreet. Ajax heeft zich nog niet bij mij gemeld. Dat er interesse is voor Benjamin, verbaast me niet. Hij heeft een sterk seizoen gespeeld. Wij gaan een eventuele transfer niet bij voorbaat blokkeren. Als het juiste bedrag geboden wordt, dan kan het zijn dat wij daarvoor open staan', aldus Van Veldhoven in gesprek met De Limburger.

Update IV - 20.50 uur (28 juni 2017)
Ajax heeft Benjamin van Leer binnen, zo meldt De Telegraaf woensdagavond. De doelman van Roda JC tekent snel voor vier jaar in Amsterdam, waar hij de concurrentie aan moet gaan met Andre Onana. 'Na het gesprek met keeperstrainer Carlo l'Ami en de nieuwe trainer Marcel Keizer in de Amsterdam ArenA (maandag) wist de doelman zeker dat hij naar Amsterdam wilde', zo valt te lezen.

Ajax maakt 700.000 euro over naar Roda JC, dat daarmee kennelijk krijgt wat het wil. 'Van Leer kan donderdag direct aansluiten als Ajax met een aantal testen op De Toekomst de training hervat. Maandag 3 juli vertrekt de selectie van de Amsterdammers naar het Oostenrijkse Zillertal voor een trainingskamp', besluit De Telegraaf.

Update V - 23.05 uur (29 juni 2017)
Benjamin van Leer heeft de medische keuring bij Ajax weten te doorstaan, zo meldt De Telegraaf. Het is daardoor alleen nog wachten tot Ajax de transfer bevestigd. Woensdag bereikten de keeper en de Amsterdamse club al een akkoord over een contract voor vier seizoenen.

Juristen hebben de mondelinge afspraken op papier gezet en ook het hele 'circus' eromheen zou nu bijna afgerond zijn. Wanneer spelers nieuw zijn bij Ajax moeten zij bij het tekenen van een contract op de foto met een of meerdere directeuren, worden geïnterviewd door Ajax.nl en voor de camera verschijnen van Ajax TV. Daarna kan het persbericht er pas uit. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*
Haha het heeft even geduurd maar het is zo ver hoor. De krabbel staat op papier
0 0
3*
Ik ben benieuwd wanneer de beste man gepresenteerd wordt. Vind het toch altijd wel mooi om een eerste interview van de nieuwe spelers te zien. Wellicht vanmiddag na de bosloop?
0 0
Van Reenen
Wind j niet op over aankopen. Morgen 1 juli gaat de transfermarkt officieel open en sluit 8 weken later. In die tijd zal er wellicht één aankoop bijkomen. Echter, is afhankelijk An eventueel vertrek van Younes. Met spelers zie ik iets meer vertrekken buiten Veltman en misschien Tete.
Dus dek aan je hart, is belangrijker dan transfermarkt.
0 0
Van Reenen
Met spelers zie ik niets meer vertrekken.
0 0
Roels
Arana staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayer leverkussen
0 0
NouridolbergNeres34
Waar heb je dat gelezen ik zie het alleen in het portugees op een braziliaanse voetbalsite. Mocht Ajax hem nog willen overnemen Corinthians bezit maar 40% van de rechten van Arana de rest is in bezit van investeerders. Wordt dan een lastige deal.
0 0
Roels
sky
1 0
NouridolbergNeres34
Okee thanks
0 0
AjaxDaniel
Ik haat Feyenoord
37 -17
Ferd
Agossie..... ga maar een glaasje roosvicee halen bij je mama, misschien krijg je er een koekje bij, net als alle andere kleuters.
2 -5
masterrr
waar haat is, is liefde?
2 -7
Myers
Is dat zo? Leg dat eens uit alstublieft.
3 -1
Biss
Ik hou van Ajax, de rest maakt me geen zak uit
27 0
OnkelXXX
Gelukkig staat deze reply hoger in de ranking!
2 0
Biss
Haha het is een mooie strijd tussen AjaxDaniel's en mijn bericht.

Toch apart omdat juist hier altijd geroepen word dat bij andere clubs de haat naar de concurrent (Ajax 9vd10 keer) groter is dan de liefde voor eigen club (Feyenoord 9vd10 keer).
Niet dat je uit 'duimpjes' nou echt een conclusie kan trekken natuurlijk ;)
0 0
Ferd
Juist, zo hoort het. Een andere club haten is Feyenoord gedrag.
2 -1
AFCAsphere
Mijn exacte gedachten. Ik kan me gewoon niet druk maken om die andere NL'se clubs.
4 -1
RaynoFischer
Ik PSV ook ;)
4 -4
Rolleman
Goedzo :)
2 -1
J00DT0TMIJND00D
Zo mag ik het horen ;)
4 -1
luiszwaaris
Plus
4 -1
Rood Gevaar
??
1 -4
Genant
Ongelooflijk dat er nog steeds gasten zijn die denken dat die arme Tete eigenlijk wilde blijven. Wat ben je dan onmetelijk dom en blind
7 -3
Caparzo
Het heeft er tenminste de schijn van dat Ajax het in hem ziet zitten als aankomende 1e doelman zou ik zeggen.
0 0
JesusZoonVanGod
Prima doelman en nog relatief jong. Hij heeft Roda JC dit seizoen persoonlijk in de ED gehouden. Prettig dat we naast Onana nog een goede tweede doelman hebben nu. Je moet er niet aan denken dat Onana geblesseerd raakt en dat je het hele seizoen met een type Boer had moeten spelen (al zeg ik niet dat Boer een slechte doelman is).
0 0
AFCAlways
Bij de concurrentie hebben ze al echte versterkingen.. Overmars mag wel gaan opschieten van mij.
1 -3
robizkit
oja? volgens mij heeft Ajax 2 fatsoenlijke aankopen en de rest pas 1. de transermarkt is nog 2 maanden open dus chill......
1 0
glob
Wij hebben Huntelaar...
0 0
mario-ajax23
Aanfluiting!
1 -15
AjaxIsrael
Leg eens uit?
2 -2
Daantje Makkes
Prima keepertje maar vier seizoenen had ik niet verwacht.. Toch een mooie deal voor alle partijen
1 0
StoepOpDePoep
Off: denken jullie dat als veltman wordt verkocht voordat tete wordt verkocht, tete dan blijft en een basisplaats krijgt ?
0 -6
Matts
Nee. Raiola en Tete hebben nooit de intentie gehad om bij te tekenen. Hooguit bij een belachelijk hoog salaris en/of tekengeld. Baal er wel van, maar het heeft er gewoon nooit in gezeten.
2 0
Ozymandias
Aangezien Tete zijn contract al niet wilde verlengen toen hij nog een vaste basisplaats lijkt mij van niet. Ik hoop dat Veltman en Tete beide vertrekken en Zeefuik een kans krijgt. Als Ajax hem er nog niet klaar voor acht hoop ik dat Ajax een wingback voor op rechts koopt. In dat geval lijken Ankersen (FC Kopenhagen) en Foket (AA Gent) mij twee goede opties.
1 -2
AjaxPassion
Weer sprookjes aan het vertellen -Johndylan?

Hij heeft nooit een contractaanbieding gekregen toen hij nog een basisplaats had, dit heeft Marc Overmars zelf verteld aan tafel bij Fox. Zie de Column over Kluivert
0 -5
Ferd
Liggen slapen? Eind 15, als basisspeler een nieuw contract aangeboden gekregen.
1 -2
AjaxPassion
Oh jee, daar heb je hem ook weer. Scroll maar ff naar beneden ; )
0 0
Ferd
Scroll jij maar even naar de oude berichten
0 -2
AjaxPassion
Haha, ben je echt zo iemand? Dus ondanks dat Overmars dit luid en duidelijk zélf live op tv heeft verkondigd, blijf je nog steeds schermen met schemerige geruchtjes als feiten?

:') Je ben nog erger dan ik dacht.
0 0
Ozymandias
Tete verloor pas onder Bosz zijn vaste basisplaats (onder De Boer had Tete alleen geen basisplaats toen hij geblesseerd was en vlak na zijn blessure) en in November 2015 gaf Tete al aan dat er een afspraak was om over een nieuw contract te onderhandelen. Ajax heeft dat voorstel maanden later ingetrokken aangezien Tete nog steeds niet wilde tekenen.

https://www.vi.nl/nieuws/tete-en-ajax-in-gesprek-over-nieuw-contract#_=_

http://www.nu.nl/voetbal/4254919/tete-in-gesprek-met-ajax-verlenging-van-contract.html
0 -3
AjaxPassion
Haha, wat ben je toch een grap. Kijk nou maar gewoon ff naar die Column want daar staat het gewoon feitelijk in, regelrecht uit het interview met Marc.
0 -1
Caparzo
Hoi! één woord. Riaola.

Doeg!
0 0
AjaxPassion
Watte?
0 0
JHM
Nee, Tete wilt minimaal 2.5 mln per jaar gaan verdienen, en dat gaat Ajax niet doen. Bovendien kan Tete uitstekend verdedigen maar is het aanvallend echt geen meerwaarde.
1 -1
Clarence
7 ton, netjes! Gaan we veel plezier aan beleven!
1 0
Broekzak
Volgens van Veldhoven heeft van Leer zelfs minder dan 700.000 gekost. echt top van Overmars.
0 0
NouridolbergNeres34
Off topic: De nieuwe Crystal Palace-manager Frank de Boer heeft de naam van Joël Veltman omcirkeld op zijn verlanglijstje. Volgens The Evening Standard is de Engelse club nu serieus in de race voor de rechtsback van Ajax.

De krant meldt dat Veltman ook nog altijd wordt bekeken door Tottenham Hotspur, dat hem al een jaar volgt. De verdediger is een nog interessantere optie door zijn in 2018 aflopende contract. Dat drukt de prijs voor de twee geïnteresseerde Engelse clubs. Veltman zou voor minder dan 11,5 miljoen euro op te halen zijn.
0 0
oudzuid2
voorlopig dus vooral weer een leegloop bij Ajax :/

Klaassen, Tete, Riedewald, Younes, Veltman en natuurlijk Bosz... en we moeten nog twee maanden...
1 -5
skinny hein
alleen Klaasen en bosz dus.....over Veltman loopt bijna iedereen te mekkeren,over Tete de andere helft ook dus die twee mogen lekker weg. Younes al het hele seizoen onder vuur vanwege zijn voorspelbare acties en Riedewald is een bankzitter (net als Tete...). Klagen om het klagen. KJH en een prima 2e keepertje erbij.Ajax doet het prima zo.
0 -2
Ferd
Tete, Riedewald, Younes en Veltman zijn nog niet weg joh. Doe niet zo dramatisch.
1 -3
AFCSANCHEZ
Dit zijn spelers waarvan ik niet zo baal als ze vertrekken. Als een van de volgende spelers zoals Onana, Sanchez, Ziyech, Dolberg, De Ligt, Van de Beek, Kluivert, Nouri, De Jong weg gaat, dan baal ik wel flink.
1 -2
klompv
Boer! En Traoré natuurlijk, maar dat wisten we. Tete, Veltman, Tete, Veltman, Tete, Veltman. Ja, heb er zelf ook aan meegedaan, maar wordt ondertussen gek dat het onder vrijwel elk artikel er wel een keer over gaat. Volgens mij gaat het hier over van Leer !!!!!
2 0
Leviathan
Veltman en Younes voor een mooi bedrag is alleen maar goed. Riedewald zit op de bank en laat weinig zien ook. Klaassen was te verwachten gewoon en terecht. Tete is er nog steeds wie weet blijft hij wel als Veltman weg gaat en ze hem kunnen overtuigen. En we moeten idd nog 2 maanden dus des te meer tijd om vervangers te halen waar nodig.
1 0
Ozymandias
Van Leer heeft een geweldige reflex en is dit seizoen ook een stuk verbeterd bij hoge ballen. Het zou mij niet verbazen als Van Leer onder L'Ami (net als Stekelenburg, Vermeer en Cillessen) uitgroeit tot basisspeler bij Ajax en het Nederlands elftal. Hopelijk blijft Onana tot medio 2019 en ontwikkeld Van Leer zich goed zodat hij klaar is voor een vaste basisplaats wanneer Onana vertrekt. In de tussentijd heeft Ajax een goede tweede keeper aan Van Leer. Absurd dat een keeper van zijn kaliber Ajax maar zeven ton heeft gekost.
4 -4
JCr14
Wat een gelul. Stekelenburg werd in 2004-2005 al eerste doelman. L'Ami kwam pas in 2008-2009 bij Ajax.
Hij staat alleen maar te foeteren langs de lijn. Sommige verdedigers werden er onzeker van.

En ik betwijfel of hij veel invloed heeft gehad bij Onana en Cillessen.
Het zou kunnen hoor maar ik betwijfel het.
Keepers worden in ieder geval goed gescout.
5 -3
Ozymandias
Je hebt gelijk Stekelenburg was al eerste doelman bij Ajax voordat L'Ami werd aangesteld maar hij werd pas eerste keeper bij Oranje nadat L'Ami was aangesteld. Daarbij werd Stekelenburg pas een echt goede keeper toen L'Ami zijn trainer was. Daarvoor was hij waardeloos bij hoge ballen en was er veel kritiek op hem.

Zowel Cillessen als Onana hebben gezegd dat L'Ami een grote invloed op hun ontwikkeling heeft (gehad) maar jij als outsider denkt het beter te weten, vreemd. Onana zei laats nog dat L'Ami hem heeft geleerd zo lang mogelijk te blijven staan en dat was nu juist de grote kracht van Onana het afgelopen seizoen.

Feit is dat Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana zich allen goed hebben ontwikkeld onder leiding van L'Ami. Natuurlijk kunnen wij als outsiders niet inschatten hoezeer dat de invloed van L'Ami is maar het lijkt me niet vreemd om te denken dat hij een positieve invloed heeft gehad op hun ontwikkeling.

L'Ami staat bijna nooit langs de lijn (behalve af en toe bij standaardsituaties en als hij overdreven juicht bij doelpunten) en welke verdedigers werden onzeker van L'Ami?
1 -2
JCr14
Ik zit ooit langs de bank in het stadion. Frank de Boer en L'ami gaan echt wel tekeer.
De backs werden echt onzeker vaak.
Alleen mag je niets zeggen op die plaatsen in het stadion jammer genoeg. Heb je voor moeten tekenen.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je rechtsbuiten is weg en je 10 +aanvoerder. Dan kan je nog zeggen: Voor rechtsbuiten heb je Kluivert en kan ook Neres spelen en heb je Cerny ook nog. Maar dit zijn allemaal geen zekerheidjes. Kunnen deze week een 8 halen en volgende week een 3.
Mag toch aannemen dat er nog wel een club gaat komen die 15-20 voor Younes wil betalen.
Dan kom je bij Klaassen die weg is. Dan kunnen mensen wel roepen: Daar staan Vd Beek,Nouri en De jong klaar. Maar als je +100 miljoen op de bank hebt en je MOET na jaren weer eens kampioen worden, ga dan wat zekerheid inkopen. Mensen tussen de 25-32 die ervaring hebben in buitenlandse competitie's en niet zo snel door de ondergrens zakken.
Iedereen ziet toch dat helemaal zonder Klaassen met +150 weds. Ajax 1, er nu een lichtgewicht middenveld staat. Geen power en fysiek en lengte.

Als je wat meer mannen erbij hebt die doorgewinterd zijn aangevuld met dit talent, dan wordt je fluitend kampioen.
Vorig seizoen verloor je in het begin thuis van willem 2. voor het eerst ooit. Dan kan je denken: Jongens, we slaan een jaartje over en verdienen die schaal nu al niet meer. Of je speelt vanaf dat moment elke wedstrijd met het mes tussen je tanden omdat je zo gebrand bent. Maar als het erop aankomt verspeel je uit punten bij Excelsior en je hebt geen 1 speelronde bovenaan gestaan. Met mensen met jaren internationale ervaring weet een team wanneer ze de mouwen moeten opstropen of door moeten drukken ipv de tegenstander van hun rug weer op te laten staan. Konden we eindelijk met 1-0 van Feyenoord winnen, laten we ze terugkomen tot 2-1 en moeten we nog zweten voor die gelijkmaker.....
0 -12
skinny hein
Kluivert is een aardig zekerheidje, meer dan Younes,Traore of Dolberg. En er willen amper ervaren spelers naar NL komen...oud verhaal. Die gaan liever naar Engeland voor 4x salaris en mooiere wedstrijden dan hier op kunstgras.Ajax doet het top nu.
0 -1
Ferd
"geen zekerheidjes" maar dat was Traore ook niet, die scoorde ook tussen de 8 en de 3, waarbij vaker de 3 dan de 8.
1 -1
eros
Welke speler van tussen de 25 en 32 wil jij gaan halen, die een directe versterking dan wel meerwaarde heeft, en net als onze jonkies een Europese finale heeft gespeeld?
Is diegene haalbaar, betaalbaar en belangrijker nog,... wil die komen?
Ik denk dat je dan misschien uitkomt bij t standaard rijtje: Sneijder, Nigel de Jong,... maar ieder ander komt nooit.


Zou het mooi vinden, geloof alleen niet dat die ooit terugkeren.
Laat vdBeek/Frenkie de Jong t maar doen. Ging dit jaar ook prima, en zo begon Klaasen ook.
2 0
djdelix
Kan jij dan even een middenvelder en een buitenspeler noemen tussen de 25-30 die genoegen neemt met een salaris van max 1 miljoen en die een echte directe versterking is. Ik kan ze niet meteen bedenken.
3 0
eros
7 ton, netjes.
Over 1 of 2 jaar zie ik Onana wel een mooie transfer maken, en denk ik dat van Leer het over kan nemen. Echt een prima keeper.
Die 7 ton verdien je makkelijk terug.
2 0
V12
Terecht! goeie keeper kan op termijn het vertrek, welke er toch gaat komen, van Onana opvangen.
0 0
Dexy
Goede aankoop en ook nog een keeper die kan doorgroeien qua niveau. Win-win
1 0
rodnet
Uitstekende aankoop voor een uitstekend bedrag. Eindelijk een tweede keeper met toekomstperspectief in plaats van een ervaren degelijke keeper aan het einde van zijn carrière.
3 0
Dit is mijn club
Zacht prijsje voor toch een van de betere keepers in de eredivisie. Chapeau Overmars.
4 0
AFCSANCHEZ
Haha 7 ton voor een betrouwbare tweede keeper. Dat heeft Overmars dan wel weer prima gedaan, of Roda had gewoon een lachwekkend lage vraagprijs. Kan ook. Maar een goede deal in ieder geval. Nu een linie naar voren voor Overmars en een rechtsback en linksback aantrekken. Rechtsback alleen als Veltman of Tete vertrekt.
6 0
AjaxPassion
Keepers kosten simpelweg niet zoveel en de markt voor Roda is gewoon niet zo groot.
0 0
RobGeus
Je hebt Qauresma en je hebt Nani. Man man man, kansloos... chapeau Chili!
0 0
iammike
Kunnen we niet beter voor Claudio Bravo gaan?
1 0
AFCAsphere
Houd die penalties er wel lekker uit ja. Helaas voor hem heeft hij een veel minder leuk seizoen bij City achter de rug.
0 0
luiszwaaris
7 ton :o da's niks man, net nog uitgegeven
1 0
Ajax4life020
hahaha huis gekocht leuke reactie
2 0
NouridolbergNeres34
Off topic: die gekke claudio bravo stopt ff 3 pingels achter elkaar tegen portugal. 3-0 winst in pingels voor Chili.
4 0
foensai
tja en hoe ook he. hij pakt ze echt goed!
1 0
DeVlo
Fijn, een betrouwbare reservekeeper.
Dat scheelt een slok op een borrel voor komend seizoen, ook qua zenuwen.
1 0
Tscheu
Top
0 0
wendoo9
Waar blijven de ""echte kanonnen"" ?
1 -11
Sterretje73
God beginnen we weer ? Je scoort ze beroerd ouweh spits...
2 0
AjaxIsrael
In het blousje van Dione de Graaff.
3 0
gofee
Prachtige transfer !!!
0 0
MáximaZorreguieta
Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze keeper echt totaal niet gevolgd heb maar als ik de enthousiaste reacties zou zie word ik er vrolijk van! eindelijk eens geen gezeik op as!
6 -1
RaynoFischer
Voor een 2de doelman is hij gewoon goed, ga je op vooruit met alle respect tegenover Boer en is nog jonger, zit eventueel nog rek in. ;)
Moet zeggen dat ik hem ook vooral uit samenvattingen ken en de wedstrijden tegen Ajax.
0 0
mickey2602
Welkom bij de mooiste club van Nederland Benjamin!
Deze keeper kopen voor 7 ton is een mooi bedrag. Ik had wel iets meer verwacht,anderhalf á 2 miljoen,het is toch de eerste keeper van Roda. Maar hoe hij afgelopen seizoen stond te keepen bij Roda was echt goed. Niks overdreven aan de woorden die ik over hem las,dat dankzij hem Roda nog in de eredivisie zit.
Nu op naar de volgende aankoop,zal wel de buitenspeler zijn. Ajax zal pas een back gaan kopen als een vertrek van Veltman EN Tete zeker is. Vertrekt een van beiden dan zal er geen back gekocht worden denk ik. Maar ik verwacht een vertrek van beide.
1 0
ajaxwestland09
welkom Benjamin succes met de bekerwedstrijden die je sowieso gaat keepen!!
0 0
MoIukker
Ondanks dat hij voor PSV heeft gespeeld, toch nog voor Ajax kiezen.. haha een echte Molukker
5 -1
Suarez16_
7 ton voor deze keeper. Wat een koopje.
5 0
Web
Prima werk weer van Overmars, uitstekende keeper.

Na Onana, Zoet, Jones en Vermeer de 5e keeper van Nederland
6 0
insectenverdelg
blijf Jirjus ook erg goed vinden hoor. Vind van Leer daar wel een beetje mee te vergelijken qua potentie.
0 -1
Web
Ook een goede keeper, klopt
0 0
Mikey Stormram
Goed gedaan door Marc. Goede back-up, voor zijn kwaliteiten redelijk goedkoop en op tijd voor de voorbereiding. Op naar de volgende versterking!
2 0
Zionist
(half) Molukse broeder + 1
2 -1
PeterVKV
en zionist? wouw...
0 0
@ABVAJAXoptwitt
Welkom Benjamin!
0 0
AjaxIsrael
Als Onana vertrekt heb je meteen een prima keeper klaarstaan.
Vermeer&cillessen constructie dit.
Top!
0 0
ajax4ever01
Mooi, nu op naar de volgende aankoop
1 0
@Maar7en
Goeie keuze. Veel potentie om later ook 1e keeper te kunnen worden. Succes!!
1 0
WyZynDeBeste
Prima gehandeld.
0 0
NouridolbergNeres34
Prima prijs hoor voor een goede keeper.
1 0
Ziyech22
welkom!
0 0
Cesc87
Sluiten we de dag met een klein plusje af.
Op naar het miljard!
4 -1
DS
Prima aankoop, goede keeper!
1 0
Ajax#1900
Eens, prima transfer en ook nog een mooi op tijd. In the words of Mike Verweij: vakwerk Overmars ;)
1 0
Bram410
Prima ! Goed gehandeld Marc, prima keeper en goedkoop.
8 0
AjaciedRK
Dus Van Leer heeft minder gekost dan Clement heeft opgeleverd? Wat een topdeal Haha.

Welkom Benjamin en succes!
3 0
WestlandforAjax
Wat heeft Clement dan opgeleverd? Echt wel minder dan 7 ton denk ik.
0 0
T to the M
Koopje! 7 ton voor een prima keeper.
Ze zullen het hard nodig hebben in Kerkrade?
0 0
NouriVandeBeek
7 ton is een prima bedrag. Tevreden met deze deal.
1 0
talent020
7 ton maar? zou die een clausule in zijn contract hebben gehad? wel netjes gehandeld van marc
1 0
Ajax#1900
Dat klopt. Clausule van 5 ton voor de club, en bij een een bedrag daar boven gaat een redelijk deel naar Van Leer zelf.
0 0
Patrick78
Welkom Benjamin!
1 0
WestlandforAjax
7 ton. Wat een koopje. Klasse Marc, en dat vanuit je vakantiestoel!
2 0
RaynoFischer
Welkom Benjamin! :)
7 ton, netjes gedaan
2 0
de-Ajacied
Mooie aankoop
2 0
talent020
prima 2e keeper welkom Benjamin!
2 0
jollie18
Wat mooi dat hij komt. Perfecte keeper. Denk dat ze beiden weer op 0 beginnen. Maar denk wel dat Onana uit eindelijk voor Onana kiest.
3 0
ram
De Onana - grap ken je nu wel, denk ik ;)

Maar je kunt er echt vanuit gaan dat Andre eerste keeper blijft hoor. Van Leer is gewoon een prima back-up en waarschijnlijk bekerkeeper.
0 0
jollie18
Nieuwe trainer dus Onana en Van Leer beginnen weer op 0. Ze zullen zich weer moeten laten zien aan Keizer. En die grap kende ik niet. Maar wat ik al zei in me reactie Onana zou uiteindelijk wel winnen.
0 0
jollie18
Nu zie ik pas wat ik in me eerste reactie getypt hebt.
0 0
DeVlo
Beiden op 0? Natuurlijk niet.
0 0
RaynoFischer
Uiteraard hahaha :p
Zou wel gek zijn om in dit geval iemand anders boven jezelf te verkiezen
1 0
Ajaxaankop
Ja ik zou ook niet voor iemand anders dan mijzelf kiezen..
1 0
BvD27
Ik denk ook dat Onana voor Onana kiest
3 0
NouridolbergNeres34
Gefeliciteerd Benjamin welkom bij de mooiste club ter wereld! Uitstekende 2e keeper zie hem ook nog wel doorgroeien bij ons net als Cillessen.
1 0
AsAjax
is van leer zo'n talent?
0 0
Ajaccus
Contract voor 4 jaar tweet Mike Verweij.
2 0
Ozymandias
Eerste seizoenshelft 2017/18: Ziyech, Schöne en Vd Beek
Tweede seizoenshelft 2017/18: Ziyech, De Jong en Vd Beek
Eerste seizoenshelft 2018/19: Nouri, De Jong en Vd Beek

Ik verwacht dat Keizer het komende anderhalve seizoen eerst Vd Beek, dan De Jong en dan Nouri op het middenveld gaat inpassen. Zo wordt het elftal niet in één klap enorm verjongd en krijgen ze alle drie een half seizoen de tijd om aan een vaste basisplaats te wennen met spelers met meer ervaring om zich heen.
0 -4
ram
Dat Schone zijn plek gaat verliezen verwacht ik ook, maar Ziyech? Nee; absoluut niet. Waarom denk je dat?
0 0
BlueDuke
Denk dat hij uitgaat dat hij verkocht wordt dan
1 0
ram
Oh, ik zat verkeerd te kijken. Ik dacht dat ie het seizoen in drieën had gedeeld, haha! Maar dan is dit een vrij redelijke inschatting inderdaad.

Al ga ik toch weer één van m'n stokpaardjes erin gooien: ervaring. Nouri, Donny en Frenkie is (ook na dit seizoen) wel erg jong. En ook fysiek vind ik het in totaal te zwak.
0 0
luiszwaaris
Ik denk dat hij denkt dat Ziyech denkt weg te gaan
3 0
KennyTeteTuTuTuTu
Over 2/3 jaar:
Babel - Suarez - Kluivert //// Frenkie de Jong - Nigel de Jong - Sneijder //// Filipe Luis - Vertonghen - de Ligt - Zeefuik //// van Bladeren
0 -13
Ferd
Sneijder? Nee joh. Siem! Dan speel je met het middenveld De Jong, De Jong en De Jong.
0 0
chrisjuhhh
Dan vind ik dat ze Luuk de Jong ook halen .
0 0
Matzet
Je vergeet Rafael van der Vaart in je opstelling. Dan zou ik Atouba, Kuffour, Urzaiz en Urby ook nog achter de hand houden. Tenslotte zijn Kluivert, Frenkie, Zeefuik en de Ligt veel te jong om in elke wedstrijd de 90 minuten vol te maken.
0 0
afcas
liever niet..
1 0
AjaxPassion
De tering, Jonk en Jongkind gaan aan de slag voor de Belgische voetbalbond. En die liggen al zover voor op NL...

Waarom heeft de KNVB dit niet met beide handen aangegrepen???
10 -2
afca95
Omdat de KNVB nog dommer is als het Ajax bestuur
18 -4
Japievanopdehoe
Haha, als. De ironie :)
0 0
hallo1
- 2de keeper
- buitenspeler !!!!
- back

Als je voor de laatste twee posities spelers kunt halen die er direct staan en het elftal dus meteen beter maken zoals vorig jaar met Sanchez en Ziyech, dan kun je er op vooruit gaan deze zomer. Verder moet Ajax goed naar het middenveld kijken. Van de Beek verdient een basisplaats, maar wat gaat er met Schone gebeuren. Die vond ik de laatste maanden van het seizoen in grotere wedstrijden telkens een van de minste spelers. Is Frenkie al klaar?
2 0
Rommy
Al maandenlang weten we dat Ajax een tweede keeper nodig heeft en nu 2 dagen voor eerste training gaan ze gauw op zoek.......
3 -6
WeerDinges
En 2 dagen voor het begin van de eerste training is het zo goed als rond. Snap het negatieve niet zo. Prima werk van Marc. Verkopen is een kwaliteit en de aankopen van afgelopen seizoen is ook niks van te zeggen.
2 0
AFCAsphere
"maandenlang" Diederik Boer heeft hoogstwaarschijnlijk pas vorige maand (na de EL) de beslissing genomen om te vertrekken.
1 -1
Ferd
8 april werd het al gemeld vanuit Ajax
0 0
talent020
niet helemaal waar, want Ajax heeft zover wij weten Boer nooit een nieuwe aanbieding gedaan, waaruit je kan concluderen dat Ajax niet verder met Boer wilde, en dus de tijd heeft gehad om een opvolger te vinden, echter duurt zoiets vaak gewoon even, die 2e keeper komt er wel
2 -2
AFCAsphere
Dat komt misschien omdat Boer zelf niet zeker wist wat hij wilde. Vind ik ook niet zo gek, want het is of bankzitter en strijden om het kampioenschappen en Europese avonturen, of eerste keeper bij de club waar je 'groot' bent geworden.

Bovendien wisten wij ook niet wat PEC Zwolle wilde. Zouden zij afstand nemen van v/d Hart en kwam er een betere keeper voor in de plaats? Of blijft v/d Hart, maar zijn ze op zoek naar ervaring.

Al met al boeit het eigenlijk vrij weinig, want Ajax is nu bezig Benjamin van Leer en dat is ruim op tijd, dus Rommy moet zo piepen.
1 -1
chrisjuhhh
Ow dat wist ik niet ??
En ik maar denken dat er een transfer periode is en geen vakantie of voorgesprekken zijn .
Wel erg dom van me , want stel je voor dat van Leer net als Keizer en Overmars op vakantie gaat na een seizoen best wel raar ja .

https://www.transfermarkt.nl/statistik/transferfenster
1 -5
wendoo9
Voor het middenveld moet zeker een type a la Davy terug gehaald moeten worden, anders ga je geen Cl halen en ook geen wedstrijden winnen tegen Psv, Feyenoord en Utrecht met hun agressieve voetbal tegen Ajax. Mensen die hier denken dat je dit voetballend en met deze jeugdige spelers gaat klaren zou ik zeggen vergeet het maar !!
2 -2
chrisjuhhh
Donny kan agressiever spelen , enkel houd hij overzicht en beheersing .
Heb ik eens mooi opgelost voor je toch :)
0 -1
hallo1
Je doet nu net alsof Donny beter is dan Klaassen op dit moment. Dat is niet waar. Donny is wel de ideale vervanger voor Klaassen. Het kan een grote speler worden, maar heeft nog een weg te gaan om zo belangrijk te zijn als Klaassen was.
1 0
chrisjuhhh
Ik vind hem beter dan Klaassen ja en dat roep ik al jaren .
Jij kijkt naar nu ik naar een periode , daarbij kom er nog eens bij dat Klaassen weg is weet je nog .
0 -1
hallo1
Dat Klaassen weg is, is een feit en ik vind dat Donny in de basis hoort nu, maar dat staat los van de discussie wie een belangrijkere speler voor Ajax zou zijn op dit moment. We kunnen simpelweg nog niet concluderen dat Donny al belangrijker gaat worden dit seizoen dan Klaassen afgelopen seizoen was. Hij kan een betere speler worden, maar is dat nog zeker niet anders hadden de trainers bij Ajax hem wel al eerder gebracht.
0 0
chrisjuhhh
Als je spelers volgt dan beoordeel je het wat makkelijker .
Ik snap je redenatie wel hoor , want Klaassen is op zijn manier belangrijk geweest en daar bedank ik hem ook voor .
Donny is een speler die heel snel openingen zie , scoort en heel rustig aan de bal is , zie het zo eerst had je Siem , Davey was een verbeterde versie van hem en nu heb je Donny die op zijn buurt een verbeterde versie is .

Alles kan je verbeteren en eigenlijk kan je zelfs Ziyech op RH zetten zoals hij toen bij Twenthe speelde .

Wees blij dat je meerdere mogelijkheden heb met echte slimme jongens op het middenveld waar je veel mee kan schuiven , zonder kwaliteit in te leveren .
0 0
NouridolbergNeres34
We hebben davy zijn opvolger al in huis Donny van de Beek.
2 -1
Ferd
Hey Frank, kan jij je niet beter bezig houden met je nieuwe club? Lekker krachtpatsers op het middenveld zetten zonder creativiteit
1 -2
wendoo9
Goed lezen pik ! Heb het niet over krachtpatsersssss, maar wel een voetballer die mee kan voetballen maar die ook niet schuwt om af en toe de beuk erin te gooien en mannelijk de duels aan te gaan !
0 -1
Ferd
Slimme voetballers kunnen om geschoffel heen voetballen in plaats van er in mee te gaan.
0 0
Knalpot
Hij heeft deels wel gelijk, niet alle wedstrijden zal je creativiteit beslissend zijn soms zal het ook gewoon puur op aggressie en mentaliteit moeten en daar zie ik ons schromelijk in tekort komen na het vertrek van Davy.
1 -1
afcas
dan moet je gewoon beter voetballen...
0 0
blessure
Er moet inderdaad wat power bij, op het middenveld.
1 -2
NoPants
Als je nu donnie de kans niet geeft kan je de jeugdopleiding opdoeken. Mensen lijken te vergeten dat als davy op zijn 18e de kans niet had gekregen (2 jaar jonger dan donnie nu is!) dat hij nu dus niet dezelfde davy was geweest.

Waar ben jij fan van? Van ajax toch? Waar staat ajax voor? Juist, de jeugd een kans geven, en aanvallend voetbal spelen.
3 0
boris
Als van leer komt dan is in mijn ogen de selectie aardig compleet. De vraag is natuurlijk of tete en/of Veltman vertrekt dan kun je daar een waardige vervanger voor halen. Linksback heb je met viergever en sinkgraven geen wereldtoppers maar wel prima spelers om ook in Europa degelijk te verdedigen. Middenveld met Ziyech donny en Frenkie is misschien wat jong en onervaren maar als dat gaat lopen dan heb je met afstand het best voetballend middenveld van nl
0 0
chrisjuhhh
Alles valt en staat met het gogme wat deze jongens hebben en ook zei weten hoe er verdedigd word .
Jupiler is harder en onbehouwener dan de Eredivisie en daar leren ze er om eronderuit te voetballen .
0 0
chrisjuhhh
waarom niet gewoon eens een huidige selectie plaatsen , want dat scheelt een hoop gezever zeg .
Doel :
Onana / ?
RA :
Veltman / Tete / Zeefuik
RCV:
Sanchez / Westerman / de Ligt
LCV :
Viergever / de Ligt / Riedewald
LA:
Sinkgraven / Dijks / Riedewald /Viergever
RH:
vd Beek / F. de Jong /Ziyech /Nouri
6:
vd Beek / de Jong / Schone / Eiting
LH:
Ziyech / Nouri / vd Beek / Sinkgraven
RV:
Neres / Cerny / Kluivert
Spits:
Dolberg / Huntelaar / Cassierra
LV:
Younes / Kluivert / Cerny

Zoals je zie is er enorm veel opties aanwezig en er eerst goed gekeken moet worden wie er weg gaat dit seizoen .
Tevens kan je een balans opmaken wie er volgend seizoen weg gaat , maar dat is speculatief .

De huidige selectie bestaat uit 25 man , hierbij komen nog spelers die nog op een verhuur lijst staan Owusu , Menig .
1 -2
Flarkow
Owusu menig dijks cerny weg cassiera verhuren westerman gaat weg net als velt en tete daar gaat je lijstje
0 0
chrisjuhhh
Dit zijn aannames en ja gaat misschien wel gebeuren , maar het gaat er om in dit lijstje , dat deze spelers er NU zijn !
0 0
hallo1
Met die instelling loop je bij vertrek van spelers altijd achter de feiten aan.
0 0
chrisjuhhh
Dat zal bij iedereen op de wereld net anders zijn .
Stel jij bezit een club met spelers .
Je heb een begroting die moet kloppen van de knvb , die moet kloppen van de vereniging en zelfs word gecontroleerd door een rvc .
Maar je heb een lijst , want je verwacht dat er spelers weggaan of kunnen gaan Ja volg je het nog ?

NU ga speler A niet weg en je heb B ook nog en vanuit de jeugd komt speler C door , dit is een groot talent en zie de mogelijkheid om in de toekomst deze plek in te gaan vullen .

Nu zeg jij je moet nu kopen , want stel dat A en B ( die er nog steeds zijn met salarissen ) weggaan !

Ik zeg ik ga pas kopen als A of B weggaan .

Het verschil zit in het geld en er is niets makkelijks om geld weg te geven wat A niet van jou is B niet weet waar het voor bedoeld laat staan begroot is en verschillen wij in mening .

Ik ga er van uit dat er een scouting lijst is die dit opvang en jij wil gelijk hebben , met in het achterhoofd je waarde van speler A en B hiermee verlaag of zelfs blijven , dus in beide gevallen KAPITAAL vernietiging .

Nu ken ik jouw huishoudboekje niet , maar bij mij klopt het altijd .
0 0
Matzet
Ik ben het zoals zo vaak helemaal met je eens. Er schuilt alleen wel een enorm gevaar in deze selectie en dat is dat er in het veld een echte leider ontbreekt nu Klaassen is vertrokken. De talenten zijn beter dan de huidige routiniers, maar er is niemand van hen nog die de ervaring heeft om het tempo in de wedstrijd te bepalen en momenten te herkennen waarop slimmigheden moeten worden uitgehaald. Oftewel, iemand die de jonkies bij de hand neemt. Viergever, Schone en Huntelaar kunnen dat, maar zij zijn voetbaltechnisch voorbijgestreefd door de talenten. Idealiter zou Veltman daarom nog een jaartje moeten blijven. Vertrekt hij wel, dan moet er een ervaren vervanger komen.

Verder ben ik het helemaal met je eens dat je niet spelers moet kopen om te kopen. Desalniettemin denk ik wel dat het zaak is om door te selecteren. Wat mij betreft zou dat moeten plaatsvinden bij jong Ajax, aangevuld met enkele gerichte aankopen, zodat je kan blijven doorschuiven, zoals nu gebeurd met Donny, Frenkie en Appie.
0 0
kevinyounes11
word klaassen nou opgevangen door Donny of Frenkie? Frenkie toch? Donny op 6?!
0 0
R.F.
Precies. En Frenkie op zo'n positie is nog kwetsbaar. Daarom hebben we nog wat ervaring nodig.
2 -2
Wimmel
Vraag het ff aan Marcel, die zal na zijn jaar bij JA zijn voorkeur wel hebben.
2 0
chrisjuhhh
Donny en Frenkie
1 -1
kevinyounes11
word klaassen nou opgevangen door Donny of Frenkie? Frenkie toch? Donny op 6?!
0 0
DaenerysTargaryen
Heeft Marcel Keizer ook een account hier op AS?
2 0
Jayq
Het is te hopen voor Kevin, anders moet hij nog even wachten op het antwoord, tot de eerste (officiële) wedstrijden.
0 0
Zionist
Dus voor t trainingskamp is de selectie nog niet rond....We hebbem nog twee ijzersterke backs nodig...en wat ervaring op het middenveld. Volwassen links en rechtsbuiten zou ook mooi zijn.
2 0
Nozzi
Wen er maar aan. Dit is Ajax. De schuiven waarschijnlijk gewoon wat jeugd door op het middenveld bijvoorbeeld. Wat mij betreft overigens prima. Al mag nu inderdaad wel iets wat kwaliteit erbij komen.
0 0
Toekomst1900
Wen er maar aan. Dat is de voetballerij! Heeft niets met Ajax te maken. Zolang er niemand extra vertrekt, zal er niemand met haast aangetrokken worden.

Ajax heeft een keeper nodig. Van Leer zal wel komen. Verder zijn beide rechtsbacks er nog. Klaassen wordt opgevangen door Donny vd Beek en Cerny zal in eerste instantie de kans krijgen om verlies Traore op te vangen!
0 0
atalantanio
Ajax heeft een Braziliaan gehaald voor 12 miljoen als vervanger van Traoré. Bovendien laat Cerny al tijden niets meer zien, op het jeugd EK was het ook weer droevig.
2 0
chrisjuhhh
Het is al een 100x gezegd door velen !
Eerst verkopen eer je koopt en dat schijnt , maar niet door te dringen bij een hele hoop mensen .

Het is wel lekker makkelijk andermans geld te strooien , want wat maakt het uit joh geld zat .
Het lijkt Den Haag wel doen ze ook zo makkelijk met andermans geld strooien .
1 0
R.F.
1. Als je last minute verkoopt kun je niets meer halen en dat schijnt maar niet door te dringen.
2. Klaassen, Traore, Westermann, Boer zijn toch weg. Hebben we enkel Huntelaar voor terug.

Zoals de Boer altijd al zo mooi zijn: we moeten niet reageren maar anticiperen! Dat wil zeggen dat je soms wat moet halen voordat je iets verkocht hebt.
0 0
chrisjuhhh
1 Last minut zal Ajax niet meer doen en zeker naar een bepaalde tijd niet meer , of er worden waanzinnige bedragen betaald , maar zal er dan geen plan B zijn , na zoveel experimenten ?

2 is allemaal vervangen
Klaassen vs vd Beek / de Jong
Traore vs Neres
Boer vs v Leer ?
en Westerman al weg dan ? en was hij niet die speler die altijd op de bank zat en zelden speel ?

De selectie is in orde en zal links en rechts wat aangevuld worden , maar heeft dat haast dan ?

0 0
ajaxminimax
Middenvelder is totaal niet nodig. Een linksback zal wel handig zijn. Rechtsback is nog niet nodig zolang tete en veltman er nog zijn. En hooguit 1 aanvaller. Selectie is nog niet veel zwakker geworden vergeleken met vorig seizoen, sterker nog als er niemand meer bijkomt, heb je nog altijd de beste selectie van nederland en ben je verplicht om kampioen te worden
1 0
iammike
Verweij meld dat er alleen een 2e keeper komt en dat eerst Tete en Veltman moeten vertrekken voor er 2 backs worden aangetrokken. Zolang die niet weg zijn zal er dus niemand komen. En denk dat er alleen een buitenspeler komt als Younes verkocht word of Cerny verhuurd wordt.
2 0
chrisjuhhh
Goh sinds wanneer zeg hij dat dan ?
Man man roepen we al sinds het eind van het seizoen .
0 0
Tinus
Dat is opzich prima beleid. De flanken waren vorig jaar al versterkt met neres en Kluivert die is doorgeschoven. Achterin op links heb je viergever met daarachter sinkgraven. Zolang je maar snel kan handelen als tete en of Veltman vertrekt. Middenveld staat al, hoewel wat ervaring best welkom zou zijn. Maarja, wie zet je er dan (weer een jaar) naast?
0 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als Ajax voor de start van de voorbereiding een keeper en een linksback heeft aangetrokken. In mijn ogen is de selectie dan rond al kan Ajax natuurlijk nog kijken of ze een extra tropper ergens weg kunnen halen.
2 0
Aeter
Hoe staat het eigenlijk met Leeuwenburgh, die werd toch ook als talentvol beschouwd, of is die al afgeschreven? Meen me ook iets te herinneren van een blessure.
0 0
JordyAjacied
van Leer is een uitstekende 2e keep, en met het oog op de toekomst kan hij ook een vaste waarde worden, wat met Cillessen ook gebeurde.
4 0
ST
Geen idee of dit een goede keeper is.
0 -1
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Door hem zit roda nog in eredivisie
2 0
Bram410
Prima aankoop denk ik. Nu door pakken!
0 0
ovdw
Nederlands, goede lengte (1.87m), leeftijd met perspectief, zal waarschijnlijk (in eerste instantie) genoegen nemen met reserverol, heeft twee jaar prima gepresteerd op eredivisieniveau. Naar mijn mening prima oplossing!
6 0
OKP-AFCA
187 veel te klein!!!!! - achterlijn
0 0
Ajaxamersfoort
ook een groot voordeel dat hij nederlands is.
2 -1
afcas
want dat maakt zoveel verschil... ik heb liever onana dan welke nederlandse keeper dan ook...
2 -1
Maxwell5
Groot voordeel is overdreven, maar inderdaad handig is het wel.
2 -1
eros
Wat zou hij moeten kosten?
0 0
Yo
Ik hoor dat Roda miss iemand van Ajax wil overnemen/huren
Cassiera en of cerny verhuren naar Roda goeie optie?
0 -1
DavinsonOnana020
Ik snap het nog steeds niet dat ze Cassiers hebben gekocht, je hebt ook nog Kaj die als toen 2e spits kan spelen en nu als 3e
0 0
NouridolbergNeres34
Menig of dijks misschien.
0 0
WestlandforAjax
Liever verhuren aan een club als twente of pec. en sws liever geen kunstgrasclub
1 -1
KajanoKlaassen
PEC is kunstgras toch?
1 0
JariHeijden
ja
0 0
Suarez16_
Ja.
0 0
Suarez16_
Zie hem wel naar het niveau Cillessen/Onana groeien. Heeft me echt verrast de afgelopen 2 seizoenen. Heel stabiele keeper die zelden een fout maakt.
3 0
Bensco
vraagje: Is van Leer de keeper van de toekomst of is het gewoon de beste optie voor een 2e keeper?
0 0
Ozymandias
Volgens Mike Verweij heeft Ajax het traject-Cillessen voor ogen voor Van Leer.
3 0
Mark11
Lijkt me goed! In de jeugd loopt er op dit moment toch geen talent rond dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Bij Ajax kan Van Leer zich prima verder ontwikkelen
3 0
Bensco
Het is ook best lastig om een keeper uit eigen kweek te creëren. Keepers beginnen pas meestal op wat latere leeftijd goed te spelen.
0 0
Tecmessa
Die heeft ook zeker potentieel. Is niet het niveau Onana, maar wel niveautje Vermeer. Kan ook nog beter worden.
2 0
DappreStryder
Neem aan voor de toekomst ook. Anders had men wel Robin Ruiter transfervrij genomen mag ik hopen.
0 0
BarAjax
In eerste instantie 2e keeper achter onze Onana what's my name. Als Onana vertrekt zal van Leer dan zeker (zoals het er nu naar uitziet) doorgeschoven worden naar de nr. 1 Maar wat ik al zeg, Onana moet scherp blijven want ik zie van Leer die concurrentiestrijd echt wel serieus aan gaan. En wat voor een held het ook (al) is, ook als Onana gaat schutteren komt ie er naast te staan op den duur.
3 0
Bensco
Nou dat klinkt al goed. Jij denkt dat Onana en hij min of meer gelijk op gaan aan elkaar dus?
0 0
BarAjax
Nu ligt Onana imo duidelijk voor. Onana is nog steeds groeiende, zoals van Leer dat ook is. We zullen zien hoe beide heren zich zullen ontwikkelen komende tijd en waar ze uiteindelijk terecht komen qua niveau, gedurende hun Ajax periode.
0 0
Bensco
Ben ook wel benieuwd. Ik ben wel een groot fan van Onana maar die is na het volgende seizoen weg dus het kan geen kwaad om te anticiperen op zijn vertrek. Bovendien vond ik de situatie van afgelopen jaar ook niks. Je had je eens voor moeten stellen dat Boer op keep had moeten staan in de Europa league als Onana geblesseerd was. Dat zou kut zijn geweest.
0 0
Freddy Al
Zou een prima aankoop zijn.
1 0
BarAjax
Zou een goede aankoop zijn. Met deze jongen als back-up sta je niet voor lul :) Ik zie van Leer écht de concurrentie met Onana aan gaan. Én Onana word daar niet slechter van, (zie situatie Cillessen, die wist in zijn laatste periode dat hij de enige serieuze optie was, dat ging je zien in zijn spel) laat van Leer hem maar op zijn hielen zitten. Én we kunnen met een gerust hart naar Ajax kijken als Onana een pot mist.
1 0
Piejotter
Komt goed.
0 0
PetrusKeizer
in de nadagen van mijn roemrijke carrier nog gekeeped in de zaal, dus let ik extra op de keepers en die van Leer is IMHO een heerlijke, ouderwetse ballenpakker. Of hij kan 'meevoetballen' weet ik niet en interesseert me eigenlijk ook geen ruk.
0 -1
Bram410
Fijn om te weten
0 0
Piejotter
Roemrijk?
0 0
DappreStryder
Dat kan hij toch mooi leren in Jong?
0 0
Ajax#1900
*Leeren
1 0
klompv
Leuk zo'n woordspeling, maar ik snap de CLOONEY.............
1 0
ajaxwestland09
dat is dus de volgende aanwinst :-)
0 0
ajax500
Fred van Leer op doel, wat zouden de mede-Ajacieden hiervan vinden? xD
1 0
foensai
Die pakt alle ballen! En houdt altijd de lul.
5 0
RaynoFischer
Fred van Leer Haha, denk wel dat de spitsen van de tegenstanders keihard wegrennen :p
2 0
ST
Hahaha
1 0
eros
Perfecte aanvulling.
Maar moet er ook geen 3e (jeugd) keeper komen?
De keeperstalenten die we nu hebben, zullen nooit het 1e gaan halen.
0 0
Qwibuss98
Kan aan mij liggen, maar zie liever een ervaren tweede doelman die niet per se elke wedstrijd hoeft te spelen, maar zodra hij er in komt wel de ballen tegen houdt.

Qua kwaliteit is deze jongen prima, maar hij kan beter 34 wedstrijden daar keepen dan 3 hier.
1 -3
Ozymandias
Ajax kiest er voor om een tweede keeper aan te trekken die qua niveau dichter bij de eerste doelman zit. Persoonlijk lijkt mij dat ook de betere keuze aangezien er altijd een risico is dat de eerste doelman geblesseerd raakt. Dan heb ik liever (iemand als) Van Leer als tweede doelman achter de hand dan (iemand als) Boer.
3 0
Ajax#1900
Op zich is er bij Van Leer ook wel een kleine kans dat hij Onana kan opvolgen denk ik. Een soort Cillessen traject dus. Zou wel een hele goede tweede keeper zijn, echt een goede transfer mocht deze doorgang vinden.
2 0
S.Ajacied
Dit vind ik echt een goede keeper, een talentvolle gast. Heeft Roda JC echt in de Eredivisie gehouden, want ze hadden gewoon moeten verliezen in het tweeluik tegen Helmond Sport. Maar ook in de rest van het seizoen uitstekend gekeept. Laat maar komen!
3 0
Woodenshoe
Dubbel gevoel, uitstekende keeper. Zou een goede aankoop zijn, maar zou ook wel weer zonde zijn om zo'n talentvolle keeper 2 jaar op de bank te parkeren. Deze jongen moet gewoon elke week spelen.
3 0
S.Ajacied
Zeker waar. Hij moet alleen geduld houden, net zoals Cillessen heeft gedaan.
2 0
HarryHarHar
Pak nu toch een door Ajax, altijd dat getrut zullen we wel, zullen we niet, en dat twee dagen voordat de trainingen weer gaan beginnen!.. zet het nou eens op een rijtje... wat hebben we nu nodig met de (transfer) wetenschap van nu... zo wie zo een tweede keeper gelijkwaardig aan Onana.
Een links en rechtsback... en eigenlijk 2 rechts back's een linker en rechter vleugelspits..
Kijk wat we zelf hebben in Jong die gelijk kunnen instromen en anders ga ze halen..... of willen we weer zo'n valse start als afgelopen seizoen want die valse start brak ons aan het einde heel pijnlijk op dus hiermee is ook gelijk het oh zo slappe excuusje weggepoetst van wanneer er in het begin punten verloren gaan van ach de competitie is nog lang,, ja 34 wedstrijden en je moet er gelijk voor 110% staan dat is wel gebleken en 010 heeft grotendeels hun selectie wel!...bij elkaar gehouden, trouwens de gloeilampen mogen we ook niet uitvlakken daar hoor je niks van maar ze versterken zich wel met... jawel ervaren spelers net als 010..... bij Ajax gaan we maar weer verjongen!....
0 -6
iammike
2 rechtsbacks? Een links en rechtsbuiten? Ik zou even op de site van de FIFA bij spelregels kijken. Je mag maximaal 11 man opstellen in een basis voor een wedstrijd.
1 0
skinny hein
er is nog steeds niemand weg in de verdediging...en 010 nu al zonder kutkuyt,elia en karsdorp en nog wel meer.
1 0
AFCSANCHEZ
Donderdag begint de voorbereiding, en we moeten nog een tweede keeper, linksback, rechtsback en buitenspeler vastleggen....Ik heb wel vertrouwen dat het goedkomt voor het seizoen begint, maar het duurt wel een beetje lang.
3 -4
Intec
We hebben de backs gewoon nog. Veltman,Tete,Sinkgraven,Dijks,Riedewald,Vergeet,Zeefuik zo lang niemand weg gaat voorzie ik geen problemen. Grootste probleem is het middenveld en aanval die zeer dun bezet is en vooral het middenveld.
4 -3
J00DT0TMIJND00D
Dijks graag verpatsen en een vervanger halen.
0 0
AFCSANCHEZ
Sinkgraven is geen linksback. Viergever ook niet. Dijks wel maar niet voor Ajax.
0 -2
Ozymandias
Hoezo is Sinkgraven geen linksback? Voor de speelstijl van Bosz en Keizer is Sinkgraven een zeer geschikte linksback. Hij zet goed druk naar voren en positioneert zich goed wanneer Ajax in balbezit is. Hij moet verdedigend positioneel beter worden en vaker over de linksbuiten heen gaan maar verder is hij al een complete linksback. Noem mij een paar linksbacks bij Europese topclubs die verdedigend positioneel goed is. Ik kan er eigenlijk maar twee verzinnen en dat zijn Filipe Luís en Alaba.
0 0
DaenerysTargaryen
Je gaat de Sinkgraven-hators niet kunnen overtuigen, i tried. Ze hebben zelden tot nooit een hele wedstrijd gezien en praten louter Johan Derksen na, omdat ze moeite hebben een eigen mening te formuleren.
2 0
iammike
Mendy van Monaco is ook een beest.
0 0
Ozymandias
Mendy is, inderdaad, een beest en een geweldige linksback maar positioneel is hij verdedigend matig (hij lost dat op met snelheid, felheid en kracht) en daarbij is Monaco geen Europese topclub.
1 0
Ajax27
Ziyech, Schone, Riedewald, vd Beek, Nouri en Frenkie... genoeg opties op het middenveld. Daar hoeft helemaal nix bij.
1 -1
Ozymandias
Het middenveld is dun bezet?! Schöne, Ziyech, Nouri, Vd Beek en De Jong zijn allen basiswaardige spelers. Ook de aanval vind ik niet dun bezet met Huntelaar, Younes, Neres, Dolbeg, Cerny en Kluivert. Ajax moet een keeper, een linksback en, wanneer Veltman én Tete zijn vertrokken, een rechtsback kopen. Verder moeten ze vooral zorgen dat de selectie in tact blijft en spelers hun contracten verlengen.
5 0
HarryHarHar
Dat is ook gelijk de zwakte van Ajax de selectie niet bij elkaar kunnen houden...
Op ervaring hebben we afgelopen seizoen het kampioenschap verloren, de Beker weggegeven en de finale van de EL kansloos verloren...
Maar we zijn wel de rijkste van Nederland, of is dat geen prijs?..
0 -1
Ozymandias
Waarom denk je dat Ajax op ervaring het kampioenschap heeft verloren en de Europa League finale kansloos heeft verloren? Ik heb geen moment het gevoel gehad dat Ajax een gebrek aan ervaring had.
0 0
AjaxIsrael
Prima keeper. Heeft Roda echt op de been gehouden.
Kun je itt Boer moeiteloos opstellen in de beker en wanneer Onana niet fit is.
3 0
Ozymandias
Mocht het kloppen dat Van Leer als tweede keeper naar Ajax komt dan zou ik daar niet ontevreden mee zijn. Hij heeft een goed seizoen achter de rug en hoorde bij de betere keepers van de Eredivisie. Met Onana, Van Leer en Groothuizen zou Ajax de positie van keeper een stuk beter hebben bezet dan het afgelopen halve seizoen met Onana, Boer en Alblas. Al hoop ik eigenlijk dat Ajax ook nog een talentvolle derde doelman aantrekt.
0 0
Rockpotje
Jammer dat Rønnow niet komt. Die heeft echt een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en dit seizoen 6 wedstrijden voor het Deense elftal gespeeld. Maar Van Leer is uiteraard een meer dan prima keeper voor op de bank.
0 -1
AFCAsphere
Ben benieuwd of Benjamin dan ook bekerwedstrijden mag gaan keepen.
2 -1
Toon meer reacties