VI: Ajax zoekt assistent; Heitinga naar O19

JipVR, 13-06-2017 om 16:03, 23798 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Naast de berichtgeving over de waarschijnlijke aanstelling van Marcel Keizer als hoofdtrainer, is Ajax op zoek naar een ervaren assistent, zo schrijft Voetbal International. Tevens lijkt er voor aankomend seizoen een functie voor John Heitinga te zijn vrijgemaakt.

Ajax zou een ervaren assistent zoeken voor Keizer, die dus voor de hoofdmacht van de Amsterdammers zal staan volgend seizoen. Mocht Ajax daar niet in slagen, dan zal Aron Winter voor die functie worden aangesteld. Laatstgenoemde had afgelopen seizoen Ajax A1 (Ajax O19) onder zijn hoede en zal die positie sowieso gaan verlaten.

Heitinga zal vervolgens het vlaggenschip van de jeugdopleiding voor zijn rekening nemen, schijft VI verder. De ex-verdediger assisteerde Keizer bij Jong Ajax vorig seizoen en ambieert dus een verdere carrière op De Toekomst. Verder is de club nog op zoek naar een nieuwe trainer voor Jong Ajax.  'Onder meer Michael Reiziger wordt als optie binnen Ajax genoemd, waarbij Winter of Frank Peereboom hem mogelijk zal assisteren', besluit het medium.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCSANCHEZ
Hahaha Winter als ervaren assistent. Wat gewoon gaat gebeuren, dan durf ik te wedden. Keizer en Winter. Blij dat ik geen seizoenskaart heb gekocht. Lachwekkend dit. Keizer als hoofdtrainer is al lachwekkend, gaat echt helemaal niks worden.
0 -1
stefanzob
Ah, een successupporter. Goed man! Niet juichen als het wel goed gaat he?!
0 0
NoPants
Riep jij dat ook niet over bosz?
2 0
AADeluxe9
Waarom neemt Heitinga het over van Winter bij de A1?
1 0
ajaxinho
Bekijk het gewoon positief.
Als er een ervaren assistent naast Keizer komt te zitten,
hoeft dat duo echt niet onder te doen voor Bosz en Krüzen.

VdBrom vind ik de meest geschikte kandidaat.
Hij heeft op Eredivisie-niveau dezelfde staat van dienst als Bosz.
En hij heeft redelijk wat CL-ervaring opgedaan.

Het zou prachtig zijn als het duo Reiziger en hoe-heet-die-hoofdtrainer
openstaan voor Jong Ajax.

Anders Winter en Peereboom doorschuiven naar Jong Ajax.
0 0
Ozymandias
Vd Brom komt natuurlijk niet naar Ajax om als assistent van Keizer aan de slag te gaan.
1 0
3sterrenAjax1
winter en boeve als assistenten. johan zag hun als echte cruijffianen.
0 -3
OKP-AFCA
Altijd keihard lachen als jij weer met jouw absurde voorstellen afkomt.

Hulde ook om zolang je grap vol te houden.
3 0
3sterrenAjax1
wat grap? ik denk dat het duidelijk is dat het cruijffianen moeten zijn. dus boeve winter roy van het schip silooy dat soort jongens. boeve en winter zijn ervaren. 1+1=2. dat is logisch!
0 -3
Youri08
Sjaak Swart als assistent. En die doet dan de interviews en persconferenties na afloop. Wordt het iig een leuk seizoen :-)
2 0
OKP-AFCA
Ik zou mij waarschijnlijk iedere wedstrijd dood schamen als Sjaak weer eens als een emotionele calimero reageert.

De beste man moet je geen microfoon geven tot 1-2 dagen na een wedstrijd, dan pas krijg je goede objectieve commentaren.
0 0
swing
Haha
0 0
gebruikersnaam
Alfred Schreuder,
0 -2
gebruikersnaam
Umh, is Spijkerman niet juist de ervaren assistent?
1 0
Multi
Misschien gek, maar ik moest meteen denken aan Johan Neeskens. Kent Ajax, heeft met de beste trainers gewerkt. Spreekt ook nog eens Spaans en heeft een karrenvracht aan ervaring.
1 0
Ozymandias
Vreemd dat Heitinga na al zo'n belangrijke rol krijgt en ik had eigenlijk verwacht dat hij eerst nog twee/drie seizoenen als assistent zou blijven werken. Ik zou het kunnen begrijpen als ze Heitinga trainer van de A1 maken omdat hij een seizoen als assistent van Keizer ervaring heeft kunnen opdoen met diens visie. In dat opzicht zou ik het verstandig vinden als ze Ogararu doorschuiven als trainer van Jong Ajax.
0 0
ajax2004
dick advocaat als assistent?
0 0
geDaante
Haha
0 0
trodat4030
Iedereen valt meteen over Winter heen en dat snap ik ook wel, maar we moeten eerst maar eens afwachten wat zijn rol in de staf precies wordt. Misschien wordt hij wel de nieuwe Spijkerman, beetje de zaken regelen die om het team heen gebeuren, heeft hij helemaal geen doorslaggevende stem op tactisch gebied en is dat het pakkie an van Marcel. Op zich past een assistentenrol hem wel imo. In de A1 vond ik Peereboom altijd vrij aanwezig, zogezegd een dominante assistent en kwam Aron wat 'timide' over, vooral in de coaching langs de lijn. Stiekum ben ik wel een beetje blij dat Aron niet meer bij de A1 zit straks :D
3 0
FlyingDutchMan
Ieder nadeel heb zijn voordeel inderdaad!
0 0
Myers
Verdedigend stond Jong niet al te best dit afgelopen seizoen, ik denk dat ze een assistent willen die verdedigender denkt dan Keizer. Maar goed ik kan daar helemaal naast zitten.
0 0
Rommy
Winter is toch overal mislukt ?
1 -1
Ar
Spijkerman is toch een ervaren assistent?
Wat te denken van Gabri, wiens naam laatst rond ging?
0 0
Rommy
Misschien Ruud Krol ?
0 0
RuffRhythim
Kluivert sr.
0 0
AFCA.
Ik zou een poging wagen bij Xavi als assistent. We mogen wel stellen dat hij het Cruijff voetbal kent. Alles meegemaakt en spreekt spaans. Wel fijn aangezien Ajax steeds meer in Zuid Amerika scout.
0 0
AADeluxe9
Welke oud-topvoetballer van Ajax met trainerservaring zou Keizer kunnen ondersteunen?
0 0
AFCA.
Xavi. Niet van Ajax maar hij weet wel het een en ander van het Cruijff voetbal ;-)
0 0
footietsar
Heitinga nu al de coach van A1?
Zou het niet beter zijn dat hij eerst bij de D-tjes begint?
1 0
trodat4030
Dat ligt er maar helemaal aan hoe hij binnen een bepaalde leeftijdsgroep past. Ik werk zelf met kinderen, maar merk dat ik met jongere kinderen (4-12) veel beter uit de voeten kan dan met oudere kinderen (12-18). Dat is per persoon heel verschillend.

Tahamata is bijv een gewéldige jeugdtrainer, maar zie ik niet echt als ideale hoofdcoach van een senioren team.
0 0
footietsar
Dat klopt, maar Ajax O19 is toch wel het vlaggenschip van de jeugd. Ze spelen ook in de youth league, dat is belangrijk voor de uitstraling van de jeugdopleiding Ajax.

Ik betwijfel of Heitinga nu al geschikt is voor die functie. Hij had ook bij O16 kunnen beginnen, die zijn ook wel oud genoeg...
0 0
Red Devil
Mooi voor Johnny.
0 0
AADeluxe9
Ervaren trainer zoeken en dan aankomen met Winter!? :s
0 0
geDaante
Als assistent kan hij gelukkig wel minder kwaad dan als hoofdverantwoordelijke van een jeugdelftal.
0 0
trodat4030
Dat ligt maar net aan de rolverdeling. Trustfull had een nógal belangrijke stem in het bepalen vd taktiek in het laatste seizoen van FdB. Nu geloof ik niet dat de rolverdeling tussen Keizer en Winter hetzelfde zal zijn als die tussen FdB en OT, maar t zóu kunnen.
0 0
geDaante
Ja klopt, dat veel sneller en vaker de lange bal hanteren ;), van eeuwig balletje breed naar opportunistisch naar voren bateren en beuken maar.

Ik denk dat Winter wat meer timide is, meer zijn mening geeft maar niet doordrukt, zoals jij ook denkt. Als hij slim is laat geeft hij zijn ogen en oren goed de kost, zodat hij nog wat opsteekt, en eens gaat geloven in puur en aanvallend voetbal.

Maar ik heb mijn geloof in de opleiding post-Jonk al opgegeven, zoals je onderhand wel hebt meegekregen. Het ego en vriendjespolitiek heerst weer, geen visie meer, geen topsportklimaat, geen kwaliteit.
1 0
trodat4030
Haha, dat Winter timide is schrijf ik ook net hierboven.. Verder ben ik het met beide eens, zowel dat Winter moet leren als je laatste alinea over de opleiding.
0 0
masterrr
ik zie veel negatieve berichten over Aron Winter. Ik ben niet zo bekend met zijn werk in de jeugd, kan iemand uitleggen waarom hij een slechte keuze zou zijn?

zelf zou ik een ervaren rot in het vak ernaast zetten, type Fred Rutten. Maar ben benieuwd waarom Winter het niet is volgens mensen.
0 0
nightgoat
Kortom; Winter snapt er de ballen van.
0 0
blessure
Winter? Geen persoonlijkheid.
0 0
nightgoat
Dat komt er ook nog bij.
0 0
OpNaarNummer4
Is eerder een Feyenoord trainer dan een Ajax trainer. Zet creatieve middenvelders op de flanken (Noa Lang) of op de bank (Mees de Wit). Geeft voorkeur aan vechtvoetballers (Dani de Wit, Flemming, etc.). En hanteert de lange bal ipv openbouwen vanuit achteruit en hoog drukzetten. Hele verkeerde keuze dus!!
1 0
geDaante
Wat nog erger is, is dat dit allemaal wordt toegelaten door de HJO, Ouaali, in samenwerking met Bergkamp. Er is een tweede revolutie nodig, maar die gaat er helaas nooit meer komen.
1 0
Professor
Daarom moeten ze Bergkamp weg halen bij het eerste. Die moet zich helemaal gaan toeleggen dat "plan Cruijff" overal vanaf de jongste Ajax teams tot en met het eerste wordt uitgevoerd. En dan kan Spijkerman hem mooi helpen want die moet ook weg bij Ajax 1.
1 0
Panama
Het is de 2.0 versie van frank de boer qua voetbalvisie, en dan niet in het positieve.
2 0
geDaante
Is te behoudend. Zet middenvelders op de flanken, wat verdedigendere types op het middenveld, kiest te weinig voor creativiteit en het pure voetbal in zijn elftallen, zekerheidjes inbouwen, gelul over balans, terwijl Bosz en Keizer al aantoonden dat je gewoon zoveel mogelijk voetbal erin moet krijgen.

Nauwelijks centraal opbouwen en spelmaken op het middenveld, nauwelijks combineren. Veelal de ballen zo snel mogelijk, naar de buitenspeler en voorgeven maar.

Niet in lijn met visie Cruijff, niet in lijn met Bosz, Keizer, Jonk. Vink is nog vele malen erger. En het lijkt erop dat hij gewoon mag blijven zitten. Echt een schande.
1 0
Joseph
Is dit nou iemand die het aanvallende voetbal van Ajax begrijpt? Wordt Litmanen warm genoeg gehouden voor een terugkeer?!
0 0
Bil
Vriendjes politiek:

Nu nog Kluivert, Reiziger , Frank en Ronald de Boer binnen halen.

Dan heb je bijna de hele selectie van wk 1998 in huis...
2 0
Sam Badi
Als je Bergkamp boven Keizer zet en Winter ernaast, dan is Keizer toch ook na een jaar weer weg? Dan is de machtsgreep van de afbraaktrainers wel zo'n beetje compleet.
0 -1
Moozz03
Dit is dus precies wat ze in Duitsland niet doen: trainers aanstellen omdat het een oudvoetballer is geweest. Ajax moet op de eerste plek altijd kijken naar de spelopvatting van de coach. Dan zie je dat Winter en Vink helemaal niet geschikt zijn en moet je ze niet aanhouden omdat ze er al lang werken of omdat ze vroeger lang bij Ajax hebben gespeeld. Vriendjespolitiek moeten we echt heel snel van af.
1 0
AFCAsphere
Yes, dit dus. Het enige wat er echt toe doet is de tactiek die de trainer hanteert. Ben alleen bang dat dit zal aanhouden zolang het kliekje v/d Sar-Bergkamp-Overmars er zit.
0 0
geDaante
Precies. Jonk dacht er net zo over, wilde ook Moniz binnenhalen en een jonge duitse veelbelovende trainer, dus met het oog op de juiste visie en kwaliteit. Helaas hebben de samenzweerders, de ego's en de vriendjespolitiek gewonnen.

Maaaaaar, het is nu wel lekker rustig en vreedzaam op De Toekomst ;)
1 0
Panama
Ik heb nu al medelijden met Keizer. Zelfs Reiziger wordt genoemd. Dan is het hele kliekje compleet. Bergkamp ons mastermind, bewijs het nu maar...
2 0
AFCAsphere
Ik begrijp je zorgen, maar Reiziger heeft afgelopen seizoen naast Pastoor op de bank gezeten, die redelijk aanvallend voetbal hanteerde bij Sparta. Kan me voorstellen dat Reiziger een voorkeur voor deze spelwijze heeft, dus misschien is het geen slechte keuze als trainer voor Jong Ajax.
0 0
luciano24
Dan hoop ik ook echt dat er een assistent komt met ontzettend veel ervaring. Keizer heeft bijna geen ervaring op het hoogste niveau, hoop dat het iemand wordt die van aanvallend voetbal wilt spelen met de druk naar voren.

Snap enerzijds dat Ajax het niet aandurft om Heitinga als assistent meteen door te schuiven naar het eerste. Anderzijds, Jong Ajax deed het fantastisch, kan misschien ook juist komen door de samenwerking tussen Keizer en Heitinga..
0 0
Murph
mischien heb ik nog wel tijd
maar wat schuift het eigenlijk.
0 0
iammike
Huntelaar dus volgend jaar trainer van Ajax O19?
0 0
ajaxminimax
Nee eerst assistent trainer van Jong
1 0
Ajacied33
Adriaanse als ervaren rot naast Keizer dan?
2 0
AFCAsphere
Graag, maar dat wil hij waarschijnlijk niet.
0 0
ajaxminimax
Het enigste waar ik me nu aan stoor is dat Winter misschien wel assistent wordt, dat is gewoon bijna een nachtmerrie. Naja alles beter dan Gery Vink.....
2 0
ajaxminimax
Mag ik even weten waarom Heitinga direct als ongeschikt wordt bestempeld? Hij is een jaar assistent van Keizer geweest. Jong Ajax draaide fantastisch. Tuurlijk het is riskant, maar hoe kan iemand nu al zien dat heitinga een slechte trainer is?
1 -2
WinstonWeed
Hij was een matige voetballer en is een slechte analist.
Misselijke vriendjespolitiek dit.
0 0
IboAFCA
Mensen hebben een slecht beeld gekregen door z'n analyses op TV.
1 0
ajaxminimax
Ja oke, maar dat is bijna bij iedereen bedroevend. Daar moet ie hem niet op afrekenen ben ik van mening
0 -1
IboAFCA
Daar heb je gelijk in
0 0
iammike
Kluivert had ik graag als assistent gezien. Maar is ook niet zo ervaren als trainer.
1 0
Restored
winter en heitinga... wat een drama
4 0
Mokum_32
pepijn lijnders als die wilt
0 0
MelleAfca
Wat aan armoede
1 -1
Sam Badi
Ja tuurlijk. Bergkamp zet Winter ernaast om samen Keizers aanvallende spel in toom te houden. Figures. Maar in godsnaam, stel Keizer dan niet aan. Binnen de kortste keren wordt ook hij met een conflict de deur uit gewerkt.
0 0
NouriVandeBeek
Jezusss! Heitinga mag het vlaggenschip van de jeugdopleiding onder zijn hoede nemen. Geen beleid
1 0
Mokum_32
Bergkamp zou het wel allemaal beter zien... Ik zie niet echt een lijn qua trainer vink, heitinga en winter.
1 0
ajaxminimax
Misschien heeft Heitinga wel de visie van Bosz en Keizer overgenomen... dan mag het van mij
0 -1
IboAFCA
Heeft in het verleden wel aangegeven dat Simeone een voorbeeld voor hem is.
0 0
Ajaxbrl
Hebben we niet genoeg assistenten? komt alleen maar weer ruzie van...
0 0
Harrie Nak
Zal Winter wel worden dan.
0 0
Panama
ARON WINTER?! Het zal godverdomme niet, een vriendje wordt doorgeschoven. En wat voor een vriendje, mister afbraakvoetbal. Misschien ook nog plekje vrij maken voor Vink?
0 0
ajaxminimax
Maak Peereboom maar trainer van Jong..
0 0
IboAFCA
Geen Winter alsjeblieft.
0 0