[Update] 'Ging over invulling technische staf'

JipVR, 06-06-2017 om 17:00, 40473 views, AD | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax was eigenlijk van plan om Peter Bosz niet te laten gaan, maar een conflict tussen verschillende pionnen binnen de Amsterdamse club gooide roet in het eten. Dit vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar aan Algemeen Dagblad

De ex-goalie geeft daarbij wel aan dat de zogenaamde ruzie niet zo erg was als de media deden voorkomen. Er was daarbij wel sprake van en 'vervelende situatie'. 'We wilden eigenlijk met Peter verder. Maar toen kwam ook de interesse van een mooie club als Dortmund. En er was een verschil van inzicht.'

Intussen is de sportbestuurder alweer druk in de weer om een opvolger voor Peter Bosz te vinden. Van der Sar hoopt voor de start van de eerste training (29 juni) een nieuwe hoofdtrainer te hebben aangesteld. 'Het is bekend dat Ajax voor aantrekkelijk voetbal met veel eigen talenten staat en dat we vaak willen winnen. Net zoals spelers kunnen we ook trainers opleiden. Denk jij dan aan Marcel Keizer, onze trainer van Jong Ajax? Nou, volgens mij hebben en hadden we hier meer trainers rondlopen', aldus Van der Sar, die niet op individuele namen wil reageren.

Update 17.03 uur | 6 juni 2017
Tegenover Ajax Life is Edwin van der Sar iets specifieker in gegaan op het conflict, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Peter Bosz bij Ajax vertrok. Volgens de sportbestuurder had het te maken met de rolverdeling binnen het technisch hart van de club.

'Als er geen verschil van inzicht was geweest, hadden we hem niet laten gaan. We spraken over de invulling van de technische staf voor komend seizoen en kwamen daar niet uit. Daarna kwam Dortmund', vertelt Van der Sar, die daarbij aangeeft dat men opnieuw een trainer wil met een aanvallende stijl.

Tegenover NOS voegt Van der Sar daar nog aan toe dat de belangstelling van Dortmund de situatie nog lastiger maakte. 'Daardoor kon Peter zich steviger gaan opstellen. Of het een kwestie was van 'wij eruit of zij eruit?' Daar laat ik me niet over uit. Wij wilden hem graag behouden en dat is niet gelukt. Daarom is dit vooral een teleurstellende dag.'

'Wij hebben gekozen voor de lange termijn. We hebben als club een doelstelling. Die wil je op een bepaalde manier bereiken. We hebben niet voor niets de Cruijff-revolutie gehad', aldus Van der Sar.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gerson
Cruijff is op basis van zijn jarenlage ervaring in de voetbalwereld en zijn diepgaande kennis van de bestuursstructuur bij Ajax, terechtgekomen bij de constructie met een TH. Dat de naam Bergkamp al jarenlang gonst als er problemen in de technische staf zijn, ligt wellicht aan een onduidelijke functieomschrijving, (naar ik hoop) niet zo zeer aan de persoon DB. Misschien had een andere formulering van de functies (niet alleen die van DB) Sar meer houvast kunnen bieden om de problemen op te lossen. Het blijft jammer dat Bosz een onafgemaakt proces achterlaat. Van deze pijnlijke ontwikkeling leert Ajax hopelijk. Stromingen binnen Ajax inperken lukt denk ik alleen als de verantwoordelijke figuren de mogelijkheid hebben om in te grijpen door te verwijzen naar zaken die zwart op wit zijn vastgelegd.
0 0
EVH
Ze hebben Jonk buitengewerkt.
Ze hebben Bosz buitengewerkt.

Ze hebben Cruijff buitengewerkt.

Deze drie waren 100% "Plan Cruijjf"

Het is om te grienen
0 -3
GregNeck
Onbegrijpelijk dat mensen zich hier kritisch uitlaten over Bosz en kant kiezen voor het Technisch Hart. Deze man heeft na jarenlang baggervoetbal Ajax zijn gezicht weer teruggegeven. Hij is op één punt afstand tweede geworden, maar wel met aantrekkelijk voetbal waarvoor je naar het stadion wilde komen. Hij heeft het team volledig overhoop gegooid, een aanvallende middenvelder op linksback gezet, Dolberg laten doorbreken, Viergever een vaste plek gegeven, etc. Hij heeft Ajax, met name in Europa, zulke verschrikkelijk goede wedstrijd laten spelen.

Er was na jaren lang realiteitsvoetbal weer plek voor romantisch voetbal. Uitgaan van je eigen krachten, niet van anticiperen op de tegenstander. Uitgaan van pressie, aanval als beste verdediging. Eindelijk werd er weer genoten op de tribunes. Er werd weer een Europese finale gehaald. En door die verschrikkelijke slangenkuil die het Technisch Hart is, vertrekt Bosz na een jaartje alweer.

Wat een tyfuszooi man. Als bestuur moet je daar toch volledig voor gaan liggen? Bosz niet laten gaan, zoals ook bij die trainer van Nice gebeurde. Na een geweldig jaar beginnen we nu weer op 0. Als Bosz was gebleven, had Ajax een hele grote kans gehad op het kampioenschap. Nu ligt alles weer volledig open.

1 0
Freddy Al
Ik verbaas me er over dat Dennis Bergkamp hier volledig wordt afgemaakt maar dat er ,behalve allerlei schimpscheuten en beledigingen ,geen enkel spoor is te vinden waar het misgegaan is met Bergkamp.

Onder leiding van Cruijff heeft Ajax gekozen voor een andere opzet dan de andere BVO's; we hebben geen TD maar een technisch hart.
Gedachte erachter is en was dat voetbalmensen een doorslaggevende rol zouden krijgen in de beslissingen over voetbal.
Dat is dus nu al een aantal jaren een feit.
Zij nemen dus beslissingen over het voetballende gedeelte van Ajax; de opleiding,de staf,de trainingsarbeid,de speelstijl en ga zo nog maar even door.
Bergkamp maakt daar onderdeel van uit,en praat derhalve mee.(De andere assistenten maken daar GEEN deel van uit).

Je moet dan verwachten dat het TH ook de discussie aangaat met de hoofdtrainer over de invulling van een aantal zaken,daar zitten ze voor.
Als er dan meningsverschillen ontstaan dan heeft het TH het laatste woord,dit om te voorkomen dat een enkeling en/of passanten de club een verkeerde richting in sturen.
Dat laatste is nu gebeurd, de trainer heeft daar zijn conclusies uit getrokken en dat is zijn goed recht maar hij kende de situatie bij Ajax tevoren al.

Ik word moe van al die ongenuanceerde kreten over backstabbing en ellebogenwerk en noem nog eens wat vuil ,terwijl er HELEMAAL NIETS bekend is van de inhoud van de meningsverschillen.
Wat we weten is dat men er niet uit kwam en that's it!

Op dit forum wordt een levende legende bij Ajax en het Nederlands voetbal, Bergkamp, volkomen afgezeken en in de goot getrapt zonder dat men daar een feitelijke reden voor heeft op basis van allerlei aannames en verdachtmakingen.

De Pers draagt daar een flinke steen aan bij, sensatiezucht wint het van nuance en inzicht.
Dit mechanisme is al vele malen in werking geweest en heeft Ajax nog NOOIT iets opgeleverd.
Geen reden om te stoppen voor velen; het grote gelijk halen, desnoods thuis bij moeder de vrouw,heeft voorrang!
Als Ajax het dit seizoen goed doet dan nog zullen er uit allerlei spelonken in en rond de organisatie afbraak spoken ontsnappen die het feest voor iedere Ajacied bederven.

Dit mechanisme, dus niet Bergkamp en/of Bosz,zullen er voor zorgen dat een feestje altijd te kort gaat duren.
2 0
Maik
Eindelijk een heerlijk zomertje en dan lijken nieuwe spelers ook nog eens op tijd te komen, krijg je dit. Ik weet niet wat ik moet denken maar heb weer weinig vertrouwen in Vd Sar. Op zich niet heel raar als je vasthoudt aan de indeling van je organisatie, qua bevoegdheden enzo, maar het lijkt erop dat ze daarover aan het onderhandelen waren. Of het is gewoon weer Dennis die moeilijk doet en dan was het mss wel tijd om hem halt toe te roepen. Apart dit iig.
0 -1
klopper
Is het niet gewoon allemaal in een stroomversnelling geraakt toen BVB zich meldde? Ik denk dat beide partijen dit als een uitkomst hebben gezien.
0 0
StoepOpDePoep
Snap op zich wel dat als Bosz 4 man, die volgens de directie essentieel zijn, wil verwijderen van Ajax 1 en Bosz niet ingaat op de compromissen die van der Sar voorstelt, dat hij is vertrokken. Stel hij had zijn zin gekregen ( de vervelende vier worden allemaal verwijderd bij ajax 1 en hij mag de hele technische staf zelf invullen), vertrekt volgend jaar en neemt de hele staf van Ajax 1 mee dan is er niemand meer over en heb je geen lange termijn visie. Dat gezegd hebbende moet er wel kritisch naar deze 4 onrustzaaiers gekeken worden want op deze manier is er ook geen lange termijn visie waar je aan vast kan houden. Koppies omhoog en hopen dat de nieuwe trainer kan voortborduren op wat er dit jaar is gegroeid.
0 0
GarciaDeLaTorre
Wenger een idee?
0 0
nightgoat
Die is in ieder geval dikke vriendjes met onze deugniet Dennis, dus dat moet goedkomen.
0 0
Mung
Bosz afschilderen als een ordinaire geldwolf die hier de boel in de steek laat getuigd van niet al teveel inzicht.
0 -1
je
Uitpraten die gaven heeft Edwin Van Der Sar niet.

Edwin heb je Dolf Collee nog gebeld ?
1 0
klopper
Als ik de verhalen van vandaag moet geloven wordt ik alleen maar blij met bestuur. Het verbaasde mij al tijdens het seizoen dat Bosz zo in-Ajax te werk mocht gaan tav Bazoer, Tete, Riedewald en ook Traoré. Blijkbaar heeft dit wel degelijk impact gehad. Echter is het dusdanig binnenskamers gebleven dat het eerste er niks van merkte en zelfs de finale van de EL haalde. Ze zijn gaan praten en hebben daar duidelijk geen consessie in willen doen wat betreft samenstelling van het TH. Volgens het plan Cruijff de onafhankelijke motor van Ajax. Dat Ajax dat niet uit handen geeft is logisch en juist de visie van Cruijff. Vervolgens houden beide partijen het netjes in alle commotie, winden er geen doekjes om en gooien niet met modder. Erg professioneel. Dit Ajax is verantwoordelijk voor de groei die Ajax doormaakt, want dat is niet iets van de afgelopen maanden. Tijd zal leren of Ajax de juiste keuze heeft gemaakt.
3 -4
nahfahlaar
Sorry, maar wat een onzin. Bosz heeft ervoor gezorgd dat Ajax internationaal weer op de kaart staat, dat we trots zijn op het vertoonde spel, en hoe goed bepaalde talenten zich hebben ontwikkeld. Ja, hij heeft sommigen laten gaan, maar hebben we die nou gemist? En waarom zou Bosz niet goed zijn voor Ajax op de lange termijn? Ik kan goed begrijpen dat Bosz bekwame mensen in zijn staf wil, die de visie van attractief voetbal uitdragen. Als ervaren trainer heeft hij daar goed zicht op, meer dan menigeen bij Ajax.
1 -3
klopper
Bosz is pas overgegaan op jeugdspelers na Willem II voor de beker. Hij hield krampachtig vast aan het betonmiddenveld met Gudelj, Klaassen en Bazoer. Dat je dat alweer vergeten bent.

Ik zeg nergens dat Bosz niet goed is voor de lange termijn, want dat weet ik niet. Wel bewaakt het TH de lange termijn en dat is goed. Ik vind dat je de huidige staf wel erg makkelijk wegzet als onbekwaam. Ik zou echt niet weten of zij goed werk leveren. Ik heb daar niet echt zicht op. Maar je kan niet verwachten dat Ajax juist tegen de plannen van Cruijff ingaat en weer alle touwtjes in handen geeft van een passant, een trainer.
1 0
Aetim
Dennis durft niet te vliegen. Hij zal daarom zelf nooit hoofdtrainer kunnen worden. Dat verklaart zijn afgunst jegens degenen die wel die vrijheid hebben.
0 0
AjacNouri
Als ik daar de leiding had en ik had een coach in dienst die zulke prestaties heeft neergezet en het voetbal van Ajax heeft verbeterd dan zou ik hem smeken om te blijven.
1 -1
Inhartennieren
Gewoon simpel aan zn contract houden.

Alle koppen bij elkaar, en uitpraten die hap.
Het is toch geen kleuterschool.

Dat Bosz die miljoentjes mis liep, had n weekje last van gehad.
Maar was ook wel weer over gegaan.

0 -2
blessure
Als de meningsverschillen bij de technische staf al zo lang spelen, waarom heeft er dan niemand ingegrepen?
5 0
Inhartennieren
Omdat de mensen (vd Sar) daar niet capabel voor zijn.
3 0
Ajaxmax
En hij ontwikkelt ook niet, t is allemaal continu met die onzekere blik plus uitspraken.
0 0
JanTa
Wat. moet ik met deze nietszeggende woorden van v.d. Sar, il hoor alleen wat holle kreten als b.v. onze cultuur bewaken zonder er wat dieper op in te gaan. Wat zijn de echte reden waarom Bosz moest opstappen ?
2 -1
A Kind of Magic
Ik naar aanleiding van een extra stuk op VI kan ik me enigsinds beter vinden in deze uitkomst.

Het komt er kortweg op neer dat Spijkerman een andere functie binnen ajax zou bekleden en dat er een plek vrij kwam in de technische staf. PB wilde zelf iemand aanstellen, terwijl Ajax (lees vd Sar) volgens de lijn Cruijff wil zorgen dat er altijd Ajax-mensen op deze plek zitten (voor de lange termijn)

Het was geen onwerkbare situatie, maar er werd blijkbaar wel lang over gediscussieerd. Toen Dortmund langs kwam is het in een stroomversnelling geraakt en heeft Ajax niet dwars gelegen.

Los van het feit dat ik het ontzettend kut vind dat Petr weg is, ben ik wel van mening dat de ajacieden de overhand moeten hebben op deze cruciale posities. Er mag alleen best discussie zijn over wie daar moet zitten, want Dennis lijkt vaak voor problemen te zorgen.
5 -2
geDaante
Dat is niet volgens lijn Cruijff. Het TH zit er voor de lange termijn, assistenten niet, en je gaat zeker niet vasthouden aan een assistent die nóg behoudender denkt dan De Boer, als je juist aanvallend en creatief wil spelen.

Het Hoofd Jeugdopleiding, de trainer van het eerste, en de technisch manager (niet directeur) vormden volgens Plan Cruijff het TH.

Het is zó'n enorme blijk van visieloosheid en incompetentie Bosz niet zijn zin te geven in deze. Nu ben me Bosz kwijt, en nu zit je nog steeds opgescheept met Spijkerman, die niets toevoegt, alleen maar weer gaat lopen zeiken dat er te aanvallend gespeeld wordt, daar krijgt de volgende trainer geheid weer gezeik mee. Deze man heeft helemaal niks bij Ajax te zoeken.
1 0
Dexy
Dat las ik ook op VI. Als dit waar is, blijkt het toch allemaal wat anders te zijn gegaan als de Telegraaf eerder vandaag schetste. Bosz zou dan alleen hebben aangedrongen op een andere technische staf, ipv in de clinch liggen met de 4 assistenten.

Neemt niet weg dat het ook in dat geval vreemd blijft dat Bergkamp alle uitwedstrijden expres niet bijwoonde. Dat betekent dat het hoogstwaarschijnlijk toch al eerder niet boterde tussen hem en Bosz/Krüzen.

Ach, we kunnen wel blijven speculeren. Het is gebeurd en het kan niet meer teruggedraaid worden. Zeker is iig dat Van der Sar in een eerder stadium dit conflict de kop in had moeten drukken. Dat liet hij - net als bij de Jonk-kwestie - na en daardoor kan Ajax nu op zoek naar een nieuwe trainer. Vervelend zo kort voor de voorbereiding, maar het is niet anders.
1 0
skinny hein
Zonder pb gaat AJAX gewoon door...iedereen zn gal gespuwd? klaar volgend onderwerp.
2 -2
Murph
juist volgende onderwerp rust in de tent .
stoorzenders schop onder hun hol en trainer aanstellen.
1 0
Nosky
(verolg)

Het vervolg van het seizoen kennen we. Niemand had verwacht dat dit ‘tussenjaar’, weliswaar zonder tastbare prijs, zo’n succesjaar zou worden. Finale Europa League, niemand hield het meer voor mogelijk. Bosz deed het, en hoe. Relatief grote clubs werden in de ArenA beschamend van de mat gespeeld.
De ultieme selectie voor aankomend seizoen was geboren.

Ook Bosz zelf zal deze enorme ontwikkeling nooit hebben verwacht. Tekende voor drie jaar, zonder clausules, kocht een huis en was begonnen aan een traject bij AJAX, met een duidelijke missie. Ook hij kon niet verwachten dat hij nu ineens in de belangstelling zou staan van een Europese topclub, wat zijn voorganger in vijf jaar tijd immers ook niet was overkomen.
Maar dit succes smaakt naar meer, dus sprak Bosz al vrij snel de intentie uit om door te willen bouwen.

Dit gezegd hebbende. Beste Edwin,

Jij wordt geacht als Algemeen Directeur leiding te geven aan de organisatie AJAX, of in ieder geval, de voetbalclub.

Bij leiderschap horen een aantal zaken, welke bepalend zijn. Zo moet je namelijk goed met mensen kunnen omgaan, open deur. Maar dit is meer dan een oppervlakkige kreet. Het houdt namelijk in, dat je weet dat ieder mens een eigen gebruiksaanwijzing heeft en dat je deze kunt doorgronden. Het houdt ook in dat je mensen kan sturen, kan beïnvloeden, kan motiveren, kan onderwijzen en dat je gezag hebt over deze mensen. Dit natuurlijk allemaal met de handleiding in je binnenzak. Gezag overigens, dat je voornamelijk hebt door een autoriteit te zijn, niet door juist autoriteit uit te oefenen, belangrijke nuance. Natuurlijk moet je autoriteit uit kunnen oefenen, maar alleen wanneer een situatie daarom vraagt en zaken dreigen te escaleren. Dan stel je paal en perk, trek je een grens en geef je een duidelijk statement af. Dan gebruik je even je positie als ‘baas’ om een niet vruchtbare discussie in de kiem te smoren.

Maar leiderschap is meer dan alleen met mensen omgaan. Want waar je leiding geeft aan mensen, heb je per definitie te maken met een geheel: een organisatie.
Dus je geeft niet alleen leiding aan mensen, je geeft ook leiding een het geheel van mensen, de organisatie.

Daar komen meer aspecten bij kijken. Bijvoorbeeld dat je binnen dat geheel voor harmonie zorgt (ook daar weer even de gebruiksaanwijzing af en toe ter hand nemen), er chemie is en met name ook synergie. De juiste mensen op de juiste plek. En dit alles, omdat je een bepaald doel, of resultaat nastreeft.

Daar komt dan ook bij kijken dat je met alle mogelijke factoren rekening houdt, bijvoorbeeld de omgeving van buitenaf. Je wordt ook geacht enige visie te hebben, dus vooruit te kunnen kijken, te anticiperen en te schakelen/handelen waar nodig. Uiteraard neem je daarbij ook altijd je analyse van alles tot het heden mee.
3 0
Deepblue
Wilde eigenlijk even mijn hart luchten over hoe pissig ik ben over de situatie.
Maar nadat ik dit allemaal gelezen heb, heb ik daar geen zin meer in.
Wat een bullshit-bingo zeg. Geen idee waar je het over hebt.
0 0
Nosky
(vervolg 2)

Beste Edwin, dan gaan we nu even naar de situatie rondom Bosz. Je stond zelf, als ‘leider’ aan de wieg van deze samenwerking. Een samenwerking die waarschijnlijk ook jouw verwachtingspatroon overtrof, maar die voor zoveel succes kon gaan zorgen op de middellange en lange termijn. Het moment voor AJAX om door te pakken en echt die aansluiting te vinden bij de Europese top en gelijktijdig afstand te nemen van de Nederlandse concurrentie.

En Bosz, dat kan eigenlijk iedereen wel zien, is daarin een zeer belangrijke en bepalende speel. Is en was.

Komen we op het stukje leiderschap Edwin. Want een aantal zaken gaan hier mis. Na het spelen van een Europese finale, moet je er op bedacht zijn, dat er onherroepelijk interesse komt van buiten af (anticiperen op de omgeving). In spelers EN in de trainer. Als deze trainer zelf na de finale zijn intentie uitspreekt bij AJAX te willen blijven, moet je daar direct naar handelen om dit ook werkelijk te bewerkstelligen. Want ALS die kans voor Bosz dan komt, moet je het voor hem al minder aanlokkelijk hebben gemaakt.

Ga er even vanuit, tussen de meningsverschillen door, dat Bosz gelijk heeft. Even ego aan de kant, overigens ook een zeer goede eigenschap voor een ‘leider’. Want simpelweg, de resultaten tonen zijn gelijk aan. De resultaten waar de andere discussiepartners bij betrokken zijn geweest, waren beduidend minder. Toch?

Wat dan ook bij goed leiderschap hoort, het stukje met mensen omgaan, is dat je mensen de mogelijkheid geeft om krediet op te bouwen en een stukje loyaliteit teruggeeft. Je moest eens weten Edwin, wat een klein stukje loyaliteit naar een mens kan doen. Complimentjes, wat krediet, wat speelruimte, dit soort dingen halen het beste in mensen naar boven. Meer dan geld bijvoorbeeld.

Goed Edwin, Bosz zou wel wat loyaliteit verdiend hebben vind je niet?

Volgens velen het beste seizoen sinds jaren, terwijl er geen prijs is gewonnen. Hoe vaak maak je dat mee in de voetbalwereld? Kortom, Bosz zou krediet moeten hebben. Je hoeft dit krediet natuurlijk klakkeloos uit te betalen, maar dient het wel in je achterhoofd te houden als er meningsverschillen of wensen zijn.

Hoe had dit zich dan in de praktijk vertaald? Wel, Edwin, wat je had kunnen doen, is op het verzoek van Bosz wat flexibeler kunnen reageren in plaats van de deur dicht te smijten. Had hem een voorstel gedaan. Natuurlijk, er waren afspraken over de invulling van het TH en de verantwoordelijkheden en daar had je Bosz aan kunnen herinneren. Maar juist door daar de deur op een kier te zetten in plaats van dicht te smijten, daar betaal je die loyaliteit uit. En dat had een gewenst effect gehad.

En werkelijk waar, de invulling van een assistent? Zou dat nou zo’n probleem zijn voor een ‘passant’? Een passant die meer heeft bereikt dan de clubmensen zelf de afgelopen jaren? Was hier niet iets voor te bedenken? Natuurlijk was dat er, maar allereerst had jij daar leiderschap moeten tonen. Je had moeten anticiperen op wat onherroepelijk zou komen, je had de gebruiksaanwijzing van Bosz ter hand moeten nemen en je had autoriteit moeten tonen richting de assistenten.

Dan had je Bosz wellicht niet eens direct zijn zin hoeven te geven, maar dan

had je wel een troef achter de hand voor wanneer er een club zou aankloppen. De deur op een kier, had een andere reactie bij Bosz en de interesse van BVB gebracht. Je had hem met je troef toch kunnen binden. Dan maar een keer iets weggeven, soms moet het maar. En dat had heus niet zonder kaders gehoeven.

Maar in plaats daarvan, breng je jezelf in de situatie dat een kaper kan profiteren en Bosz een wapen geeft om je voor het blok te zetten. Tja, dan kan je niets anders meer, want dan wordt je autoriteit ondermijnt. Als je daarop geanticipeerd had, was dit te voorkomen geweest.

En dan heb je het over Plan Cruijff en de lange termijn? Welke lange termijn? Als je echt vanuit een brede visie had gedacht, had je op korte en middellange termijn gehandeld, om vervolgens op de lange termijn enorme stappen te zetten. Want met Bosz aan het roer waren we aankomend seizoen ten alle tijden beter ingegaan dan met welke vervanger dan ook. Kans op halen van de CL is verkleind, kans op aanblijven spelers is verkleind (lekker signaal he) en de start van het Eredivisie seizoen zal hoogst waarschijnlijk wel weer stroef gaan.

Dan is er geen lange termijn meer Edwin. Want hier had je op korte termijn moeten handelen, om die lange termijn veilig te stellen. Leiderschap is namelijk ook spelen met de korte, middellange en lange termijn. Welke uiteindelijk altijd samenhang hebben, het zijn niet slechts drie losse componenten.

Zaaien en oogsten. Die woorden zijn veel gevallen de afgelopen dagen binnen de muren van AJAX waarschijnlijk ook. Ga er dan naar handelen. Het enige wat je nu gezaaid hebt, is afkeer en weer bestuurlijke chaos. Terwijl je sportief zo mooi had kunnen oogsten.

Gemiste kans, maar daar was je natuurlijk keeper voor.
3 0
Nosky
Heb al voldoende zitten raaskallen hier vandaag, maar dit wil ik nog even kwijt:

Een lesje ‘leiderschap’, voor Edwin van der Sar:

Niemand zal de ontwikkelingen binnen AJAX ontgaan zijn, Peter Bosz is reeds vertrokken naar Borussia Dortmund. En vanuit de media is daar een complete rel bij geschreven. Welnu, inmiddels blijkt meer en meer hoe de vork werkelijk in de steel zit en wat die rel nu precies is.

Kort samengevat komt het hierop neer: Er was/is een verschil van inzicht tussen Bosz en het Technisch Hart (TH) omtrent de invulling van de technische staf. Dit “verschil”, zo licht Van der Sar zelf toe aan Voetbal International, blijkt niet meer te zijn dan dat Bosz zelf een nieuwe assistent trainer wilde kiezen als vervanger van Spijkerman, welke wat anders zou gaan doen.
En dat is tegen de afspraak in, want Bosz zou zoals begin van afgelopen seizoen was aangemerkt, geen rol krijgen binnen het TH. Want Bosz is een passant. Te begrijpen. Daar is dus wat frictie ontstaan. Tussen de gesprekken door heeft BVB zich gemeld en is de bal gaan rollen. AJAX voelde zich niet meer genoodzaakt “ervoor te gaan liggen” en liet Bosz simpelweg gaan.

Met de komst van Bosz vorig jaar, werd min of meer een nieuwe weg ingeslagen. Attractief voetbal moest er komen. Iedereen besefte, ook supporters, dat dit een ‘tussenjaar’ zou gaan worden. Maar dit tussenjaar ging beter dan verwacht. Na een zeer stroeve start kwam na verloop van tijd in ieder geval het resultaat wat resulteerde in een gedeelde eerste plaats vlak voor de winterstop. Helaas werd die in twee wedstrijden weer wegegeven, maar tegelijkertijd overwinterde AJAX glansrijk in de Europa League, waar het zelfs met jeugd kinderlijk eenvoudig overeind bleef. Er leek iets te ontstaan.
2 0
Ajaxmax
Laat Edwin dit aub lezen. Mooi gezegd hoor, zit alles in.
0 0
Heroisch
Mensen zeggen hier dat PB niet groter is dan ajax omdat ie zijn eigen assistenten wilde kiezen. Onder PB speelden we voetbal zoals de supporters dat graag zagen. Al neemt ie peppi en kokki als assistent.. denk je dat we dan in ene countervoetbal gaan spelen ? Het probleem is dat bij nieuwe assistenten de cultuurbewakers dan een andere functie moeten krijgen en dat willen ze niet. De cultuurbewakers zijn juist degene die zich groter voelen dan Ajax !
1 0
RmR
maar die cultuurbewakers zijn toch ook de mensen geweest die het hebben aangedurfd met Bosz, dwars tegen alle kritieken of twijfels in. komt wel goed hoor. de algehele lijn is stijgend en het is n btje hypocriet om alle succes aan 1 voetbalseizoen en 1 coach op te hangen, toch? we gaan het zien allemaal. veel crucialer is om die selectie bij elkaar te houden in mijn optiek
0 0
Diemen
"Kappen met die shit"!
0 0
EVH
Er is vrijwel nooit een coach geweest in de historie van AJAX die AJAX beter AJAX-voetbal liet spelen dan Peter Bosz.
3 -6
Ozymandias
Jij kijkt pas sinds deze eeuw voetbal?
5 -1
EVH
Ga jij eerst maar een cursus begrijpend lezen volgen, okay?
2 -6
Ozymandias
Niet nodig, jij zegt duidelijk dat er in de history vrijwel geen hoofdtrainers zijn geweest die Ajax beter Ajax-voetbal lieten spelen dan Bosz. Ik maak daarop uit dat jij pas sinds deze eeuw voetbal kijkt want in de 20ste eeuw zijn er een behoorlijk aantal hoofdtrainers die Ajax minstens net zo goed Ajax voetbal lieten spelen als Bosz.
6 0
EVH
Michels deed het.
Cruijff deed het.
Van Gaal deed het.
Bosz deed het.

De rest amper of niet. Frank de Boer zeker niet!
0 0
Simon1
Jongens dat hele plan Cruijff is nooit gevolgd. Als we de visie van Cruijff hadden gevolgd waren we allang verder geweest als Ajax. Eerst moest Cruijff eruit, toen Jonk en Jongkind en nu ook Bosz. Het TH zou moeten worden gevormd door de hoofdcoach, hoofd jeugdopleidingen en hoofd scout. Er mocht geen technisch directeur of iets dergelijks bestaan. Het technisch hart moest dat regelen. Kijk wat een fiasco dat is geworden. Het is speculatief maar volgens mij was zelfs De Boer er klaar mee. Eerst moest Hennie met hem mee als hij de club zou verlaten en ineens ging Trustfull met hem mee. Trustfull was er nota bene eerst uitgebonjourd. De stromingen in Ajax maken de club kapot. Ik ben Ajacied geworden om de speelstyle en de gedachte met jeugd. Nu vraag ik me oprecht af of dit wel het Ajax is wat Ajax hoort te zijn. Roddel en achterklap en politieke stromingen. Diep van binnen hoop ik dat het stopt, maar dat gaat nooit gebeuren. Van mij mag er nieuwe profclub in Amsterdam worden opgericht die echt in het gedachtegoed van Cruijff wordt gebouwd. Jeugd, aanvallend voetbal, dominant spel, en vooral een vermaak voor de supporters. Dit Ajax is tot op het bot verrot.
2 -7
Ozymandias
Cruijff zelf heeft een technisch hart voortgedragen dat bestond uit Jonk, Bergkamp, De Boer en Overmars.

Geen dingen verzinnen, Trustfull is er nooit uitgebonjourd. Hij vertrok zelf omdat hij het niet eens was met het roulatiesysteem van jeugdtrainers wat was ingevoerd door Jonk (en Cruijff). De tweede keer vertrok hij omdat hij met De Boer mee zou gaan naar diens nieuwe club.
4 -1
AjaxIsrael
Cruijf wilde Ling boven het TH hebben.
Was dat maar doorgegaan.
0 -1
Simon1
Voor je net doet alsof ik dingen verzin, lees even Plan Cruijff- en Rapport Ling even door en kom dan weer terug. Het is toch wel bijzonder dat eerst Hennie mee zou gaan met De Boer (zijn eigen woordrn) en plots was daar Trustfull en plots ging hij mee met De Boer. Zoals ik al zei, Het is speculatie, maar volgens mij heeft De Boer hetzelfde meegemakt met die vier.
0 -3
Ozymandias
Spijkerman en Bergkamp waren het niet eens met de speelstijl die De Boer samen met Trustfull doorvoerden. Spijkerman en Bergkamp vonden niet dat Ajax met de lange bal moest gaan spelen om vervolgens door druk te zetten de tweede bal te winnen. Ze vonden dat Ajax van achteruit op moest bouwen.
0 0
EVH
Jonk hebben er uitgewerkt.
Cruijff wilde La Ling en die wilden ze ook niet.
Deze trainer speelde 100% AJAX en Cruijff voetbal en die hebben ze ook uitgewerkt.
Maar die schele met zijn boerenkoolbetonrotvoetbal mocht maar wat aankutten met spel dat niets maar dan ook niets met de AJAX en Cruijff visie en filosofie te maken had.
Ow ja, vier titels. En een echte Ajacied heh dat wel.
5 -4
A Cohen
Er wordt door v.d Sar niet openlijk gesproken over de invulling / taak van het TH.
Laat mij raden: Bosz heeft vermoedelijk gezegd geen Bergkamp en Spijkerman meer en mogelijk ook de hersteltrainer weg, anders kijk ik uit naar een andere club en ga ik zelf mijn succes verzilveren in plaats dat aan Ajax te gunnen.
Het bestuur / v.d. Sar, heeft kennelijk niet de zijde van Bosz gekozen.

Dan komt v.d. Sar met een politiek alles ontziend antwoord.
Ajax laat Bosz, die Ajax eindelijk des Ajax liet voetballen gaan.

v.d. Sar speelt geen open kaart, dus is er iets te verbergen.
Wanneer komt het geheim naar buiten ?
1 0
DulceDesde
Niemand is groter dan Ajax dus wel de Fantastic four hebben wederom laten zien dat zij geen tegenspraak dulden maar de incapabele algemeen directeur Edwin vd Sar is een slappe zak . Dit veranderd gewoon niet ook niet met een nieuwe trainer die zich in dienst moet stellen van een stel kleuters en een oud fosiel, denkt men nou werkelijk dat er nog een trainer is die zich in dit wespennest wil storten.
2 -2
ajax1forever
helemaal mee eens. Denk je dat guardiola, morinho, ancelotti, zidane concessies doen aan hun speelstijl vanwege een assistent? Als een trainer geen carte blanche krijgt dan kun je de boel wel opdoeken, helemaal als deze speelstijl succesvol blijkt te zijn. Dus Ajax, op deze manier zijn jullie geen topclub waardig, zullen we nooit meer aansluiting krijgen in europa.
1 -1
Harderwijk
Bestuur wat maken jullie er een zooitje van. Blijkbaar maakt een iemand en dat is Begkamp de dienst uit bij Ajax. Eerst jaagt ie Wim Jonk weg nu vertrekt Peter Bosz weer weer eindelijk weer Ajax voetbal. Bestuur jullie zijn niet Ajax, Ajax is van de supporters. Bergkamp neem je verantwoordelijkheid en rot op naar Arsenal. Eindelijk een trainer die Ajax laat voetballen volgens de Cruijff stijl. Diegene binnen het bestuur die Bergkamp steunen morgen wat mij betreft morgen vertrekken. Kom aub niet met een buitenlandse trainer maar maak je fout goed en benader Wim Jonk.
0 -2
marco009
Smoel!.... Nu even niet E!
0 -1
ZwartNazareth
We hebben niet overwogen om een weg in te slaan die zeker tot succes zou leiden.
1 -3
Ajax75Amsterdam
Een zege was van gaal ook der tijd
En er komen nog veel zeges
Werkelijk waar.
1 -1
vanVleuten
Als je een geschil over de invulling van een tweede assistent trainer niet kunt oplossen, ben je totaal ongeschikt voor deze functie Sarremans!
1 -4
PeterVKV
Kon hij wel oplossen maar kreeg de tijd niet want Bosz was al weg.
0 0
EVH
Dennis.

Dennis the Menace .....
0 -2
Ozymandias
Volgens Vd Sar wilde Bergkamp net als Overmars dat Bosz bleef. Er was alleen een verschil in mening wie de opvolger van Spijkerman, als tweede assistent van Bosz, mocht kiezen. Bosz wilde dat zelf doen terwijl de directie en het technische hart vond dat het technische hart dat moest doen. Toen Dortmund kwam heeft Bosz daarom besloten te vertrekken.
2 0
PeterVKV
Precies. Meer is het niet.
1 0
EVH
Bosz bracht ons weer AJAX voetbal.

Al het andere is ondergeschikt en bullshit.

BOSZ BRACHT ONS VOETBAL VOLGENS DE VISIE EN FILOSOFIE VAN JOHAN CRUIJFF EN AJAX.

Wat wil je nog meer joh, dat het gezwam over een assistent dit wegneemt van AJAX???
Is dat het je waard?? Heb je wel goed gekeken naar wat er gebeurde op het veld dit seizoen? Waar Bosz mee bezig was??
Nou!?
1 -4
Pinpanter
Als de afspraaj volgens plan C is dat het Technisch Hart de besluiten neemt en Bosz komt met eisen die dat overrulen dan ga je niet buigen. Niemand is belangrijker dan Ajax, ook Bosz niet.
2 -1
ajax1forever
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
0 -1
EVH
Slaap lekker verder
1 -1
PeterVKV
Rustaagh!
2 0
EVH
Peter Bosz was een zegen voor AJAX.

Sommige blijvers, een blok aan het been.
2 -4
AjaxIsrael
En een aantal mensen hier steunen die blijvers ook nog.
Want Dennis is zo'n grote naam en bosz een kakkerlak bla bla bla.

Kut volk.
1 -4
EVH
Het is om te huilen, de ziende blindheid van mensen.
1 -1
klompv
Cest une belle histoire...................
0 0
Dexy
Van der Sar beweert nu ineens dat Bergkamp helemaal geen probleem had met Bosz, maar dat een verschil over de invulling van de technische staf een belangrijke reden is voor het vertrek.

Als dit waar is en Bergkamp inderdaad met Bosz door één deur kon, waarom hebben ze hem dan zo makkelijk laten gaan? Als je als geheel TH tevreden bent over je hoofdcoach, is er toch geen reden om hem te ontslaan? Hele onlogische verklaring van Van der Sar.

Het klinkt dan ook eerder als een smoes van Van der Sar om Bergkamp uit de wind te houden. Waardoor het lijkt alsof Bergkamp goed met Bosz kon, wat in werkelijkheid helemaal niet het geval was.
1 -4
DulceDesde
Ja een incapabele algemeen directeur wordt weer eens pijnlijk duidelijk
0 0
PeterVKV
Van der Sar beweert nu ineens dat...Wat beweerde hij dan eerst?
Wilden ze Bosz ontslaan dan?
Was jij er altijd bij als Bosz en Bergkamp contact hadden?
Of ben jij gewoon een trouwe lezer van de Telegraaf?
De krant die altijd op zoek is naar rotzooi bij Ajax omdat dat kranten verkoopt...
2 0
AjaxIsrael
En die hetzelfde roepen als het AD en VI.
Terwijl de media normaal nooit zo eensgezind zijn.
Maar dat ontgaat jou weer zeker?
Jij rent liever achter Dick sintenie aan va het parool, een huisvriend van bergkamp.
0 -2
PeterVKV
De media lopen meestal achter hetzelfde verhaal aan als ze het niet weten.
0 0
EVH
Van der Sar jokt.

Bergkamp heeft AJAX gegijzeld. Vraag maar aan Jonk.
2 -2
Johan1
Gewoon nog 4 assistenten aantrekken, dan kan de nieuwe trainer er vast wel 1 vinden waarmee hij door 1 deur kan. Als nitwits als L'Ami, Spijkerman, Bergkamp en die laatste assistent (ik kan niet op zijn naam komen, zo bekend is hij) al maatgevend zijn voor het beleid van Ajax, is het zeer droevig gesteld met de toekomst van Ajax. Zijn we de jaren vergeten met het betonvoetbal van De Boer, door deze assistenten met gejuich ontvangen. Bosz heeft zonder hulp van de assistenten de EL finale gehaald en kwam een puntje tekort voor de titel. Nog belangrijker: ik heb onder Bosz meer leuke wedstrijden gezien dan onder 5 jaar De Boer en deze assistenten. De komende maanden zullen we weer veel spelers verliezen en Ajax zal wel weer met een goedkope trainer komen.
2 -5
PeterVKV
glazen bol of depressieve persoonlijkheid?
1 -1
3sterrenAjax1
bosz gebruikte de interesse van dortmund om meer macht te grijpen. om de staf met zijn mensen in te vullen. dat is niet volgens plan cruijff. remember jol die werd afgemaakt toen hij zijn eigen staf mee nam. johan was daar woest over. en nu had volgens jullie ajax voor bosz moeten zwichten en opnieuw dit laten gebeuren? laat me niet lachen. zonder de interesse had bosz nooit het zo hard gespeeld. had hij er nog rustig gezeten. trap niet in die vieze streken van die kakkerlak!
9 -5
niquedegraaff
Maar bosz liet wel zien dat hij het spelletje snapt en hij weet precies welke mensen hij daarvoor nodig heeft. Lijkt me erg belangrijk. Belangrijker dan een pief op het pluche die voor de trainer gaat bepalen met wie hij gaat samen werken. Want uiteindelijk zal zo'n pief op het pluche de trainer afrekenen op het feit dat de doelstellingen niet zijn bereikt... en daarbij ontgaan ze vaak aan het feit dat de oorzaak juist bij die assistenten liggen, die de trainer door de strot krijgt geduwd.....

Als je een trainer wil, en iets wil bereiken, dan moet je er voor zorgen dat die trainer de ruimte krijgt om een staf samen te stellen met wie hij denkt dat doel voor elkaar te krijgen.
1 -1
Tufono
In jouw verhaal zit wel veel kern van waarheid, immers het was net en ander halve week geleden dat hij zij ik ga niet weg of Ajax moet mij ontslaan! Vervolgens komt Dortmund en dan krijgt hij kapsones en gaat dit aangrijpen om zijn zin door te drukken!
2 -1
EVH
Ga weg joh. Ver weg.
3 -4
blava
Bosz wilde zelf een nieuwe assistent aanstellen naast Kruzen. Dan krijg weer zo'n Vitesse kliek binnen je vereniging. Bosz is toch niet zo'n goede people's manager.

Iedereen heeft wel eens een verschil van inzicht op de werkvloer met collega' s, maar om dan direct weg te gaan is wel een zwaktebod.
7 -3
ajax1forever
nou en, als wij met een kliek zuurkool europa kunnen veroveren vind ik t best!!
0 0
AjaxIsrael
Cruijff
Jonk
Jongkind
Roy
Trustfull
Bosz

Wat zegt jou dit rijtje?
0 -6
Ozymandias
Orlando "lange bal" Trustfull was sowieso met De Boer naar Inter vertrokken en Roy stond al op non-actief toen Jonk nog hoofd jeugdopleiding was.
1 0
PeterVKV
3 Ajacieden, 2 Feyenoorders en een hardloper
2 0
je
Een Spitsentrainer heeft wel erg veel macht so blijkt.
0 -1
EVH
Zegt mij veel. Teveel.

AJAX is gegijzeld door Dennis. The Menace.....
1 -1
Eric Ajax
Dat je het zelf niet allemaal op een rijtje hebt??
3 -1
AjaxIsrael
Als je ajax niet volgt moet je niet praten, schaap.
0 -1
Eric Ajax
Hoe kom je erbij dat ik AJAX niet volg?? Hoezo schaap meneer de geitenneuker?
0 0
Bobo het Konijn
Dat ze die Jongkind, onze eigen Stoeltjesdijk, eruit gegooid hebben was een hele goede zet. Gaat het slechter? Meer talent dan ooit, prima aankopen.
3 -1
AjaxIsrael
Ja dankzij wie?
Niet dankzij Bergkamp of spijkerman.
0 0
EVH
Laat ze maar. Laat ze maar in hun eigen gedachten. Het heeft geen zin. Verspilde energie.
Ze zien het niet.
Ze hebben niet gezien waar Peter Bosz mee bezig was.

Slechts een enkeling speelde klaar bij AJAX wat Bosz deed, in zo'n korte tijd.
1 -1
Bobo het Konijn
Ik denk dat de komst van Veltmate belangrijk was voor de aankopen plus het meer geld willen uittrekken dan eerdere jaren. Talent is er altijd bij Ajax, het ene jaar wat meer dan het andere. Gaat erom dat het beleid is die jongens een kans te geven en een trainer die dat doet. Of ga je me nu vertellen dat dit allemaal het gevolg is van Jongkind en zijn performance trainers?
0 0
Bobo het Konijn
En nog een voorbeeld, Dolberg. Daar was het verhaal over, die wilde Jonk niet want Ajax had het in huis. Kortom, toeval speelt ook een grote rol.
0 0
Toekomst1900
Voeg daar gerust De Boer aan toe;)! Die was ook klaar met het gerem van Spijkerman en het gejank van Bergkamp.
1 -4
Ozymandias
Heb je het over dezelfde De Boer die Spijkerman "de ideale assistent" noemde?
0 0
Professor
Ja die assistent die hij overal mee naar toe zou nemen. Maar toen hij naar Inter ging liet hij Spijkerman mooi thuis. Trouwens die 2 Frank en Spijkerman waren wel 2 lachebekjes naast elkaar op de bank.
0 0
Bobo het Konijn
Oh, fricties waren er al lang, Bosz is zich mans gaan opstellen met de belangstelling van Dortmund in de tas. Na de finale was er nog niets aan de hand maar nu wel. Wegwezen.
1 -1
AjaxIsrael
Laat me raden Bobo. louis moet terugkomen?
1 -1
Bobo het Konijn
Zou mooi zijn maar dat zit er niet in. Ik hoorde als Stam, klinkt niet slecht, Keizer doet het heel goed bij Ajax 1, en wat mij betreft mogen het ook Fred Grim of Danny Blind zijn. Maar daar zal niet iedereen het over eens zin. Geen Schmidt hoop ik.
1 -5
ajax1forever
jij zit tijdens wedstrijden alleen maar te ouwehoeren en kijkt nooit naar het veld.
0 -1
AjaxIsrael
Jij bent knettergek.
1 0
EVH
Stam?
Grim??
Blind???

Ow my Lord ..
0 0
Ajax75Amsterdam
De man is voor een andere club gegaan
En als er geen andere club was had niemand over een eventueel conflict iets geweten.elk bedrijf laat niet toe dat werknemers het beleid bepalen.
Hij had een druk middel en dat is nooit een goed omen ! Wat komt dan als volgende.
En iemand die eigenlijk weg wil kun je niet tegenhouden ! Liever nu als midden in een seizoen !
2 -1
gras
Ik snap er echt niets van. Bosz is hoofdtrainer. Die laat je in principe met zijn eigen staf werken. Ja, er is zat kritiek mogelijk, maar hij heeft wel het Ajax spel teruggebracht. Dat kun je van de assistenten niet zeggen, zonder op de man te willen spelen.

1 0
ajaxinho
De waarheid zul je, wederom, nooit horen.

Koos Bosz zelf ervoor om te vertrekken?
Dan is hij net als die jonge talenten die snel met de big boys mee willen doen.
Met deze spelersgroep had hij zijn tactische visie kunnen perfectioneren.
Ik ben ervan overtuigd dat ze dat bij Dortmund minder snel zullen oppakken.

Heeft het technisch hart hem weggejaagd?
Dan geloven zij dat ze met een visie werken waar geen trainer invloed op mag hebben.
Desnoods vervangen ze een trainer met iemand die past bij de spelersgroep.
In dit geval Schmidt dus, omdat de spelersgroep niks anders wil dan ballen domineren.

Kortom, het heeft geen zin om je nu druk te maken over wie onze trainer wordt.

Bij Ajax bepalen de talenten of er prijzen gewonnen zullen worden.
Kijk maar naar de groep die Frank had: Eriksen, Blind, ... (geen exceptioneel talent)
1 0
EVH
Eindelijk hadden we een coach die AJAX weer liet spelen zoals AJAX. EINDELIJK

En wat gebeurt er? De directie van AJAX kiest de kant van de coaches die deze speelwijze tegenhouden en tegenwerken.

Schande!

Bergkamp, L'Ami en Spijkerman moeten zich kapot schamen.

En nog iets, ik kan het niet meer aanhoren of lezen dat de huidige directie te pas en te onpas het "Plan Cruijff" nu nog durft aan te halen.

Dit kan wel eens het laatste seizoen worden dat ik mijn seizoenkaart heb.
Het is as seizoen erop of eronder.
3 0
Catenaccio
Flikker bergkamp eruit. Dankzij hem jonk weg, nu Bosz. Wie volgt.
Vooral die gasten zoals l'ami uitsluiten van het eerste en jong Ajax!!
2 -2
Middenweg401
Ik ben wel benieuwd naar de lange termijn wat betreft het structureel wegvallen van grote talenten sinds geboortejaar '98. Gelukkig hebben ze De Ligt en Kluivert nog wel kunnen houden, maar verder?..
Mogen Nouri, vd Beek en De Jong over 3 jaar het licht uit doen bij vertrek? Er komen nog een paar mooie jaren aan, mits er een fatsoenlijke coach terug komt, maar daarna zie ik de toekomst zeer somber in wat betreft de internationale aspiraties.
0 0
ram
Vanmiddag was m'n klomp gebroken waarna ik onderstaande schreef bij een ander artikel. Dat is nog 100% actueel en ik deel het graag nog een keer.

Maar nu ik dit artikel lees is mijn klomp verbrijzeld. On-ge-loof-lijk wat deze pannenkoek allemaal zijn strot uitkrijgt!
Vooral de passage "Wij hebben gekozen voor de lange termijn. We hebben als club een doelstelling. Die wil je op een bepaalde manier bereiken. We hebben niet voor niets de Cruijff-revolutie gehad."

Bij iedere zin denk ik WHAT THE FUCK! Sorry voor m'n agressieve toon, die heb ik normaal nooit maar ik vind dit echt té bizar voor woorden. Ik denk dat ik nog nooit zo boos ben geweest om iets gerelateerd aan Ajax. Even dat stukje ontleden.
1. De lange termijn - Ed geeft hiermee aan dat Bergkamp 'lange termijn' is. Hoe dan? Wat dan? Wat doet Bergkamp wat bosz in één seizoen niet x10 heeft gedaan? Waarom zorg je niet dat Bosz lange termijn wordt?!
2. Doelstelling bereiken op een bepaalde manier - Dat doet Bosz toch? Heel goed voetbal waar je volgend jaar makkelijk kampioen mee kunt worden. Hij heeft Ajax weer op de kaart gezet. Z'n assistenten (op Kruzen na) steunden hem niet eens. Zegt genoeg...
3. Cruijff-revolutie. Dit was voor mij de aller grootste klompenbreker. Bosz IS de Cruijff-revolutie. Bosz speelt zoals Cruijff, sinds Cruijff dat zelf deed. Cruijff stond voor alles wat Bosz nu doet en hij zou zich na vandaag omdraaien in z'n graf.


(repost van vanmiddag)
Nou Edwin, volgens mij lul je uit je nek.

Jij hebt gekozen voor ene Rekelhof (wie?), opa Spijkerman, die nutteloze maar oh zo geliefde Bergkamp van je en een ex-keepertje van Vitesse boven by far de beste trainer sinds Van Gaal (en misschien is Bosz wel beter)!

Bosz zijn spel en resultaten spraken toch voor zich?! Als Bosz dan zegt dat een aantal kneuzen dwarsliggen, had jij moeten zeggen: "Okay Peter, dat gaan we oplossen! Noem jij maar een paar vervangers dan gaan we schoon schip maken. Oh, en hier heb je 50% extra loon want je bent een baas."

Omdat jij de verkeerde kant kiest, kiest Bosz eieren voor z'n geld. Logisch! Had ik ook gedaan. Dan maar lekker naar Dortmund. Ook een prachtige club. Intern waarschijnlijk mooier dan die tyfusbende die jij probeert te 'besturen', Ed!
8 -3
ajaxajaxajax
Het is te hopen dat je nog een paar klompen op voorraad hebt liggen......anders moet je verder op je blote voeten
0 0
EVH
Ik ben het met je eens
1 0
shachalnur
Kun je een artikel linken waarin Johan Cruijff zelf zegt dat hij Peter Bosz ziet als de drager van het Cruijff gedachtegoed?

En dan bedoel ik niet Jordi of Bosz zelf ,maar Johan.

Bosz kan wel proberen de Cruijff revolutie uit te dragen ,maar volgens mij heeft Johan nooit gezegd dat hij dat ook correct doet.
0 -2
ram
Heb je dat echt nodig? Als je het DNA van Ajax (en/of Johan) kent en het afgelopen jaar Ajax hebt gezien, heb je daar geen artikel of iets voor nodig hoor.

Bosz speelt zoals Cruijff voorstond. Zo simpel is het. Er zijn ook filmpjes te zien waar je ziet dat Johan en Bosz samen praten over voetbal (langs een trainingsveld) en ook als je verder zoekt in artikelen/video's kom je vast tal van overeenkomsten tegen tussen Johan/Pep/Bosz.

Het is algemeen bekend dat deze heren dezelfde filosofie aanhangen. En zelfs als dat niet zo is: heb je genoten dit seizoen? Ben je van mening dat we Europees weer op de kaart staan en dat Bosz nog veel meer uit deze groep had kunnen halen? Dan pleit dat natuurlijk sowieso allemaal voor behoud van Bosz.
2 0
shachalnur
"het is algemeen bekend.....er zijn filmpjes te zien waar ze praten.

Prima ,kijk nog eens goed naar die filmpjes van Bosz ,Johan en Jordi in Israel die het bewijs moeten voorstellen.

Waar praat Johan direct met Bosz?

Kijk 'ns naar Johan's lichaamstraal?(armen over elkaar,dan handen ter hemel,zich richtend op Jordi,Bosz ineengedoken)

En waar heeft Johan ooit gezegd dat hij Bosz ziet als een proponent van Cruijff's denkwijze?

Iets wat Johan wel van Bergkamp en Jonk heeft gezegd.

Volgens mij mocht Johan Peter Bosz niet zo.

0 -3
ram
Volgens mij zeg ik nergens dat zo'n filmpje enig bewijs is.

Ik vraag me wel af of jij weet waar Johan voor stond én of je Ajax hebt gezien/gevolgd het afgelopen jaar...

Ik krijg uit je reactie het idee dat je nog echt geen flauw benul hebt van tactiek en van voetbal. Want je zegt vrij rare dingen hoor. Je moet écht weten, for a fact, dat de speelstijl/speelwijze van Johan/Pep/Bosz extreem overeenkomt. Als je dat niet weet/zien... tsja... Ik kan je niet verder helpen.
0 0
Dexy
Met de volgende trainer wordt het ongetwijfeld een herhaling van zetten. Het is op deze manier dweilen met de kraan open.

Stel Schmidt wordt aangesteld. Dat is een man met een hele duidelijke eigen voetbalvisie. Maar die visie moet dus blijkbaar binnen het straatje van de huidige assistenten passen? Want anders krijg je ruzie met Bergkamp/Spijkerman en pest Bergkamp je eigenhandig weg. Eind van het seizoen zijn de spanningen tussen Schmidt en Bergkamp zo hoog opgelopen, dat er een onhoudbare werksituatie is ontstaan. Om die reden houdt Schmidt het voor gezien. En dan komt Edwin de reden van het vertrek vertellen: "Verschil van inzicht".

Zum kotzen.
0 0
nightgoat
En zo is het maar net.
Teiltje ?
0 0
Cujo
Ik walg van de veelal ongenuanceerde reacties van zich supporters noemende personen op een clubheld als Dennis Bergkamp en op Edwin van der Sar. Mannen die ongelooflijk veel hebben betekend en nog steeds trouwens voor ons Ajax. Niemand van de zich supporter noemende personen heeft de interne discussies tussen Peter Bosz en de clubleiding meegemaakt, en niemand weet wat het probleem tussen partijen nu was. Het is ook heel logisch en getuigt van wederzijds respect dat daarover door zowel Van der Sar als Bosz niet inhoudelijk op wordt ingegaan. Nogmaals, als je er niet bij bent geweest dan kun je niet oordelen wie de schuld draagt. Ik heb trouwens altijd geleerd, zowel privé als zakelijk dat waar er twee kijven er twee schuld dragen. Dat zal ook hier zo zijn. En ik herinner me nog goed dat Cruijff juist de invloed van een passant (lees: hoofdtrainer) wilde beperken. En dat is nu exact wat gebeurt. In de geest van Cruijff dus. Jammer dat het een Cruijff-adept betreft maar Bosz is passant, niet meer en niet minder. De club (of het TH) gaat over de lange termijn, de trainer over de korte termijn. Hij bepaalt de opstelling en volgens mij is hem daarbij nooit een strobreed in de weg gelegd getuige zijn keuzes om Bazoer, El Ghazi etc. op de bank te zetten en de keuze van de club hen te verkopen.

Ook ik vind het jammer dat Bosz gaat maar Bergkamp en Van der Sar verdienen meer respect dan wat velen hen nu toewerpen. Ik walg daarvan en schaam me voor deze "supporters"!
4 -4
behangdelul
Helemaal mee eens!
0 0
ram
Nee, gewoon nee.

Beide geweldig als voetballer en dit doet daar voor mij geen afbreuk aan. Dit moet je los zien. Als leidinggevenden/trainer (of wat Bergkamp ook moet voorstellen): ongelooflijke mafkezen. Zie m'n stukje van 19:15 als je wat meer content wil.
0 0
ajax2004
Die mannen hebben veel voor Ajax betekend, maar dat betekend niet dat zij als ze het nu niet goed doen maar gewoon op hun plek kunnen blijven omdat ze vroeger bv zo goed ballen konden vangen.
1 0
Cujo
Op zich heb je gelijk maar wie zegt dat ze het niet goed doen? Mijn punt is dat wij er niet bij zijn geweest maar velen van ons kennelijk wel weten wie de "schuldigen" zijn. Ik vind dat een club de lange termijn in het oog moet houden en dat de passant zich moet schikken. En Bosz heeft op veel dingen ook zijn zin gehad. Ik noem Krüzen die hij mee mocht nemen maar ook het feit dat de club achter hem bleef staan toen hij volgens velen van de supporters en heren journalisten aan kapitaalvernietiging deed door Bazoer, El Ghazi, Gudelj etc. op de bank zette.
0 -1
ram
Je moet je afvragen waarom Bergkamp, Spijkerman, Rekelhof en L'Ame worden gezien als 'lange termijn' en Bosz en Kruzen als 'passanten',

Als je logisch nadenkt zorg je dat Bosz blijft voor de lange termijn en dat hij zijn staf zo in kan richten zoals hij dat wil. Bosz heeft dit Ajax in een jaar gebouwd met hulp van Kruzen én tegenwerking van die 4 nietsnutten.

Wat heeft Bergkamp ooit gedaan voor Ajax (naast goed voetballen)? He-le-maal niets. En die andere 3 zijn natuurlijk net zo inwisselbaar als Dennis de sloopkogel. Hij sloopt Ajax. Bosz brengt het echte Ajax DNA in mum van tijd terug op het veld. En wat denkt Bergkamp: "Nee, dit is niet goed hoor". Hij hoort het DNA van de club te bewaken maar het is net of hij het DNA van Feyenoord bewaakt. Hij

Mijn taal is hier nooit zo agressief hoor maar ik ben echt helemaal klaar met die gast. Altijd gezeik rondom hem, maar aantoonbaar iets doen voor de club? Ho maar!
1 0
R.F.
Wat sijpelt alles mondjesmaat door. Freek Jansen maakte wel duidelijk dat kamp Bosz de kranten heeft ingevoerd. Sar kwam integer over. Bosz wilde meer invloed, zelfs van een td. En dat is niet realistisch. Klote dat er dan een mooie club voorbijkomt tijdens zo'n discussie.
4 -4
Babangida83
Had t idee dat Bergkamp het Parool had ingeschakeld.
2 0
Redrum
Voor mij is het nu wel duidelijk: Bosz wilde weg en heeft een conflict gecreeerd om dat te rechtvaardigen voor de buitenwereld. Snel een nieuwe coach met Ajax-hart kiezen en we kunnen deze passant weer snel vergeten.
5 -15
EVH
Ja. Een coach met een AJAX hart hebben we 5,5 jaar gehad. Die speelde het liefst boerenkoolbetonrotvoetbal.

Jij weet wel wie ik bedoel, toch gappie

Er is vrijwel nooit een coach geweest in de historie van AJAX die AJAX beter AJAX-voetbal liet spelen dan Peter Bosz.
Maar blinde vinken zoals jij kunnen alleen maar retoriek uitkramen zoals je nu doet.
0 0
NouridolbergNeres34
Hij heeft gewoon gezegd jullie eruit of ik ben pleite wetende dat vandersar bergkamp er niet uit zou gaan gooien dus dan had bosz zijn escape route te pakken. zag het ook aan die schuldige kop van bosz bij die persconferentie.
1 -2
JCr14
Lees het stuk eens goed.
Dortmund kwam pas toen het conflict er al was staat er. En dat zegt Vd Sar volgens zijn interpretatie.
1 0
Ozymandias
Als we Vd Sar mogen geloven dan was er geen conflict. Bosz wilde dat de technische staf anders werd ingevuld. Ajax wilde daar niet mee akkoord gaan maar wilde wel met Bosz door. Toen kwam Dortmund, heeft Bosz bekend gemaakt dat hij wilde vertrekken en is Ajax daar mee akkoord gegaan. Er was geen onwerkbare situatie maar het is waarschijnlijk wel zo dat als Ajax akkoord was gegaan met de wens van Bosz hij langer was gebleven.
0 -2
PeterVKV
Ja, en Bosz gebruikte dat om zijn zin te krijgen. Toen dat niet lukte ging hij naar Dortmund. De vraag is dan: moet je hieraan toegeven om hem te behouden? Lijkt me niet want dan ligt alle macht in de praktijk bij de trainer als passant.
4 -4
AjaxPassion
Dus wat bezemwagen Ed verkondigt is per definitie waar volgens gasten zoals jij?
0 0
CPLP
Precies
0 0
3*stars*3
Maat van mij zei net ook dat dit een excuus is, zodat hij kon vertrekken.
Zit wat in maar aan ene kant heb ik gewoon geen zin om mij weer druk te maken om Ajax joh.
Is al tig jaar zo dat het een soap serie is, dat er stront aan de knikker is en dat ze maar blijven wijzen naar elkaar.
Het maakt hun echt geen reet uit, wat de fans denken.

Blijft natuurlijk mijn clubbie maar ik ga niet zitten stressen.
0 -2
Ajaxstockholm
een cruyff hart heb ik liever
1 0
afcas
koekkoek. tuurlijk lag het aan bosz en niet aan de man die iedere cruijff aanhanger de club uit jaagt...
1 -2
Cello
Bergkamp is en was ook een Cruijff aanhanger. Net als Roy en net als Jonk. Verschil is dat alle drie er een verschillende kijk op hadden kwa uitvoering van de plannen van Cruijff.
2 -2
afcas
heb je die periode gemist dat jonk de club uit werd gewerkt door bergkamp? toen koos cruijff toch echt voor jonk en daarmee is het volgen van cruijffs visie door bergkamp totaal verdwenen...
1 0
ajax2004
Cruijff stond voor 100% achter Jonk, dus is het wel duidelijk dat Dennis´ visie niet overeenkomt met Cruijffs plan.
1 -2
Cello
Goh wat raar....en dat terwijl Cruijff degene was die aandrong om Bergkamp binnen TH de cultuurbewaker te laten zijn. Wat ie dus nog steeds is.
0 -1
Babangida83
Wat jij zegt is ook waar. Maar Cruijff vond dat Jonk 'plan Cruijff' beter volgde. Hij was ook de enige die hem wekelijks contacteerde. Dat laatste zegt genoeg, lijkt me.
Bergkamp zie je plan Cruijff heel erg selectief invoeren. Heb ook nog steeds het idee dat Bergkamp zich af en toe met andermans taken bemoeit. Is ook lastig in zo'n 'vrije rol'. Maar af en toe kent hij z'n grenzen niet. Dat bleek uit rapport Ling en nu weer.
0 0
ajax2004
Ja Cruijff dacht dat Bergkamp de juiste man zou zijn maar toen Bergkamp het voor het zeggen kreeg veranderde zijn visie zich. Zo langzaam zou iedereen toch wel moeten inzien dat hij voor veel behoudender voetbal staat.
1 -1
Cello
Waarop is dat gebasseerd, dat je zegt dat Bergkamp voor behoudender voetbal staat?. Net zo min als dat er ergens te lezen staat dat Bergkamp tegen de spelopvatting/visie was van Bosz, in tegendeel.... een jaar geleden sprak hij zich zelfs uit als voorstander van de komst van Bosz.....

Bergkamp is bewaker van de Cruijff visie, zoals die binnen de club is afgesproken. En daarbij geldt, dat er bij passanten niet te veel macht kan en mag komen te liggen. Juist om die reden, dat je niet te afhankelijk mag zijn/worden van een individu, die na 2-3-4 jaar weer vertrekt omdat ie ambitie heeft of zich financieel kan verbeteren.

En nu wil het juist, dat Bosz méér zeggenschap claimde, meer macht derhalve naar zich toe wilde trekken.
Tel erbij op, dat de mening van de 4 assistenten er nauwelijks iets toe deed en je krijgt een moeilijke situatie......
0 -1
footietsar
Je moet je wat beter verdiepen in de plan Cruijff. Johan was helemaal geen voorstander van de technische snufjes en de zogenaamde performance coaches, wat Jonk wel was. Bergkamp zelf was daar ook tegen net als Cruijff. Nadat Johan de kant van Jonk had gekozen had Bergkamp een rapport gemaakt en deze naar Cruijff gestuurd. Het schijnt dat Cruijff toen is gaan twijfelen omdat hij het voor een groot gedeelte met Bergkamp eens was.
0 0
Cello
Dat verhaal heb ik ook al eens gehoord ja.
0 0
Patrick78
Precies!
2 -2
AjaxIsrael
Ja jonk, trustfull en bryan roy wilde eigenlijk ook stiekem weg, nu goed?
1 -1
Ozymandias
Orlando "lange bal" Trustfull zou sowieso met De Boer mee gaan wanneer die vertrok en Roy stond al toen Jonk nog hoofdjeugdopleiding was op non-actief.
1 -1
AFCA.
Trainers zijn passanten dus wat mij betreft logisch dat ze er voor hebben gekozen om Bosz te laten gaan.
1 -3
Cello
Precies.
0 0
MosesD
Het Technisch Hart, dat hebben we nu een jaar of 6. Maar vraagje: wie controleert en beoordeelt eigenlijk dit orgaan en wat zijn bijvoorbeeld de beroordelingscriteria?
0 0
Babangida83
Spijker en kop. Vraag me ook af hoe zij beoordeeld worden.
0 0
PeterVKV
de RvC lijkt me
0 0
MosesD
Lijkt me niet, die bemoeien zich volgens het model niet met technische zaken.
0 0
AjaxIsrael
De Algemeen directeur.
0 0
MosesD
Dat is tevens de voorzitter van het TH, namelijk Edwin van der Sar. Die moet zichzelf dus beoordelen? Curieus.
0 0
AjaxIsrael
het TH zou moeten bestaan uit de HJO, TD en de technische staf.
En dan een AD die zich er inhoudelijk niet mee bemoeit maar erboven staat.
Zo was het ook bedoeld.
0 0
MosesD
Het is grotendeels nog steeds zo. Oualli zit erin als HJO, Overmars als soort TD, de hoofdtrainer en nu dus ook van der Sar. Wonderlijk nietwaar?
0 0
zaalberg
Realistisch verhaal van Sar. Tja... dat de pers daar niet van houdt, dat weten we inmiddels wel. Hebben graag "moord-en doodslag" verhalen als het over Ajax gaat. Dus dat maken ze ook dit keer ervan. Neem de sportpers altijd met korrel zout. In plaats van met een pen schrijven ze hun stukjes vooral graag met een schuimklopper als het Ajax betreft. Tuurlijk is Ajax geen makkelijke club. Maar geloof niet dat Bosz, ondanks veel waardering voor 'm, een flexibele man is. Kijken hoelang het daar in Dortmund goed gaat...
4 -9
Cello
Dortmund is denk ik nog een veel moeilijkere club. Officieel heet het dat Bosz de tijd krijgt....maar wacht maar af, wanneer het niet gelijk goed loopt staan óók daar de aasgieren klaar en niet in de laatste plaats kranten als BILD. Het is voor Bosz te hopen dat ie niet spijt krijgt van zijn vertrek uit Amsterdam.
0 -1
SfeervakZuid2
Het is voor Ajax te hopen dat Bosz geen finale CL bereikt, anders kan Sar en co zich nog eens achter de oren krabben..... Wanbeleid....
0 0
Patrick78
CL finale voor Dortmund? Bijna onmogelijk met team als Bayern, Real, Barca, Juventus, Psg en Atletico Madrid.
0 0
AjaxIsrael
Ach ach ach.. Wanneer Dennis weer eens iemand eruit gewerkt heeft komt Edje met de beroemde tekst "we blijven plan Cruijff volgen"
Als deze man een beetje fatsoen in zijn donder zou hebben zou hij de naam van JC niet meer uitspreken en al helemaal niet meer in verband brengen met deze gang van zaken.

Mooie klootviool, ga je maar eens druk maken over het feit dat er op de Toekomst afbraak voetbal wordt gespeeld.
5 -2
Pino
volgens mij ben jij al heel lang of nooit op de Toekomst geweest dan
0 -3
afcas
o19 speelt gewon afbraakvoetbal hoor... net als o17 vaak...
2 0
ZwartNazareth
Benieuwd wat Jordi Cruyff hierover te zeggen heeft. Eén ding weet ik wel: Johan Cruyff was door een muur gegaan om Peter Bosz voor Ajax te behouden. Hij had gelijk afgerekend met de huichelaars (Sar, Bergkamp, Spijkerman) die er nu zitten en beweren dat juist het 'plan Cruijff' een reden was om niet met elkaar verder te gaan.
4 -1
Harrie Nak
Jordi komt nu in ieder geval vast niet, die gaat liever op de aanbieding van Barcelona in.
0 0
Piejotter
Denk dat het probleem van begin af aan was dat Spijkerman sinds de komst van Krüzen zich overbodig voelde. En hoogstwaarschijnlijk is Spijkerman iemand die voor de lange termijn is gekozen en dan vliegen de korte termijn mannen eruit. Maar het lijkt mij dat Spijkerman er een beetje voor lul bijzat op de bank sinds Bosz ook Krüzen er bij wilde. Ook hier draait het maar om een ding : macht.
1 -1
R.F.
Nee joh. Ze stonden op het punt Spijkerman eruit te zetten.
1 -1
Ozymandias
Het verzinsel van Cruijff om een technisch hart de rol die normaliter de technisch directeur in te laten vullen werkt duidelijk niet. Het is absurd dat een assistent trainer (Bergkamp) zowel ondersteunend als leidinggevend over de hoofdtrainer is. Ajax moet de organisatie verduidelijken door weer met een normale technisch directeur te gaan werken. De hoofdtrainer, hoofd scouting, hoofd jeugdopleiding en hoofd talentenontwikkeling moeten dan een duidelijke taakverdeling krijgen. Jonk had duidelijk gelijk dat zo'n duidelijke taakverdeling heel hard nodig is. Het techische hart was een leuk idee van Cruijff maar het werkt gewoonweg niet.
0 0
AjaxIsrael
Nee met mensen die opeens een heel andere visie blijken te hebben werkt het niet nee.
1 -1
AFC Ajax
"We hebben niet voor niets de Cruijff-revolutie gehad"

Alle mensen die op 1 lijn zitten met Cruijff worden eruit gewerkt, Bosz omdat ie tegen Bergkamp en co ingaat, Jonk, de enige die met Cruijff in contact stond, omdat ie niet meer naar de besprekingen kwam omdat daar toch niet naar hem geluisterd werd.
3 -2
AFCAlways
We moeten ook weer niet doen alsof deze man Ajax weer op de kaart heeft gezet. Vorig jaar stond Dnjepro petrovsk ofzo nog in de finale, die niemand kent. Als we wonnen waren we terug aan de top. Nu zijn we nog steeds niemand Europees. We hebben wel enorme stappen gezet met deze man. Erg zonde dat hij weggaat. Stom voor hem zelf ook. Er staat niet direct een waardige vervanger klaar bij voor ons jammer genoeg.
1 -2
Ozymandias
Uit het interview met Vd Sar van de NOS blijkt wel dat Bosz een andere invulling van de technische staf wilde. Persoonlijk was ik daar mee akkoord gegaan maar ik kan ook wel begrijpen dat Bergkamp, Vd Sar en Overmars dat te ver vonden gaan. Het zou ook tegen het 'Plan Cruijff' zijn geweest om de hoofdtrainer zo veel invloed over de club te geven. Wat ik Bergkamp, Vd Sar en Overmars alleen kwalijk neem is dat het ze wéér niet is gelukt om de rust bij Ajax te bewaren.
6 -3
TheRiviera
Als Bosz met deze invulling van de technische staf via zijn visie nog betere resultaten had kunnen boeken dan had ik hem dat absoluut gegund. Het is gewoon duidelijk dat het een kwestie was van kamp Bosz eruit of Kamp Bergkamp eruit en dan kiest de club sowieso voor Bergkamp
2 0
Cello
Ben ik het ook mee eens.
2 -1
klopper
Ik vind het niet zo schokkend eigenlijk. Edwin klinkt vrij realistisch. En kan en wil niet alles zeggen. Dat doet Peter ook niet. Misschien wel netjes van beide kanten. Ik denk zelf dat Borussia de zaken wat in een stroomversnelling hebben gebracht. Erg goed trouwens dat het redelijk stil is gebleven, terwijl er dus wel degelijk iets speelde. Jammer dat het zo loopt, maar geen drama.
6 -2
AjacNouri
Ik hen een paar maanden geleden hier al gezegd dat dit hele seizoen doorgestoken kaart is en ik krijg steeds meer gelijk zeg. De knvb gunt Feyenoord de titel en ze winnen hem ook nog. Een kakkerlak aan het roer bij Ajax in opdracht om in ieder geval niet kampioen te worden. En zoals ik al zei: "na dit seizoen is ie weg", want zijn missie is geslaagd. 010 kampioem, knvb blij, Bosz blij.
2 -14
TheRiviera
''The truth is out there''*plays X-files theme song*
0 0
Myers
Twilight zone deel zeven.
2 0
AjaxCitizen
Jij kan echt als scriptwriter aan de slag bij GTST.
1 0
gi0vanni
Inderdaad een meesterlijk plan van Bosz, Feyenoord en de KNVB om Ajax een zo'n goed team te laten formeren dat Feyenoord zelf er compleet kansloos tegen is. Daar is over nagedacht.
3 0
Erik1966
Goeie trainer absoluut waar. Nog meer respect voor Frank de Boer. Die met veel meer shit te maken kreeg maar wel bleef zitten. (even los van of hij een goede trainer was of niet) Als het klopt wat van der Sar zegt dan hebben zij gelijk. Laat Keizer maar de nieuwe coach worden.
3 -3
AFCAlways
Helemaal met je eens, maar van Keizer ben ik niet zo overtuigd.
0 0
ajax2004
wat zegt edje dan?
1 0
Erik1966
lezen.....de update
1 -2
Mr.P.
de grap is, hij had een jaar later een veel betere coach kunnen zijn en naar een topclub gaan die hoger aangeschreven staat maar ja, hij zoekt het maar uit
1 -2
JHM
Heb je wel een punt. Peter zal zelf de interne situatie niet vervelend gevonden hebben toen uit het niets BVB zich meldde. In Duitsland verwacht ik echt niet dat hij Bayern van de troon gaat stoten, daarnaast is BVB een leuke ploeg maar in de CL echt niet opgewassen tegen een Barca of Real in vorm. Dan blijft de Duitse beker over...
1 -2
Cello
BVB heeft een leuke ploeg, maar als Peter nu al wegloopt bij Ajax vanwege een moeilijke situatie....dan kan BVB wel eens een nachtmerrie worden voor hem, met nog veel meer stromingen en meningen die allemaal gehoord willen worden en een soort van invloed willen hebben op het team van BVB. Die gaat nog wel eens achter zijn oor krabben, wanneer straks BILD aan zijn stoelpoten gaat zagen, wanneer het niet gelijk lekker loopt daar in Dortmund.
0 -3
Bensco
Hoppa daar was die weer! Effe Cruijff erbij halen om sympathiek over te komen. Wat een lulkoek dit Ed, als jullie Bosz echt hier hadden willen houden was het het enigste wat je hoefde te doen was nee zeggen. Nu was de deal na 2 dagen al beklonken. Dit mag plan Cruijff niet meer heten, dat zei hij zelf ook al. Na jonk, Jongkind, Roy en trustfull heb je nu de coach met de grootste Cruijff affiniteit er ook uit getrapt. Dit los je niet zo 123 meer op, je staat weer op hetzelfde niveau van voor de revolutie. Geen visie, geen duidelijk plan en hoop gejojo.
2 -2
Ozymandias
Trustfull adviseerde De Boer om de lange bal te hanteren en Roy werd door Jonk al op non-actief gezet. Dat heeft dus weinig te maken met het eruit werken van mensen die de visie van Cruijff delen.
1 0
RvhC74
Kunnen ze de supporters (verenigingen) niet samen opstaan en opstappen Van der Sar en de 4 assistenten eisen..... de veroorzakers van alle ellende!!! Jc draait zich om zijn graf als hij ziet hoe Sar en Bergkamp er een zooitje van maken.....
1 -3
PeterVKV
ellende...doe niet zo dramatisch
0 -1
chrisjuhhh
Ik ga er niets meer over zeggen en wacht alles eerst eens af in deze soap .
Zou Bosz ook wel eens willen horen in deze en waarom hij er niets over zegt .
Klink ook logisch wat vd Sar er over zeg , maar de waarheid horen wij niet direct uit zijn mond .
Maar ik heb gezegd dat ik er dieper in ga en kom er wel achter hoe of wat ( globaal ) zonder speculeren .

Voor de rest concentreer ik me op Ajax Spelers en de nieuwe trainer en voor nu Edwin doorpakken met Keizer en stel Frank Peerenboom aan voor Jong Ajax en geen geklets over ervaring , want geen enkele trainer had dat , Michels , van Gaal , Klop , Mourinho , Bosz , etc allemaal geen ervaring , maar zijn en of waren goede coaches .
0 0
PeterVKV
Met dank aan de media heeft Iedereen zich hier weer veel te druk gemaakt. Als Dortmund niet was gekomen waren ze er wel uitgekomen qua invulling van de technische staf. Nu gebruikte Bosz die belangstelling om zijn zin te krijgen. Dat werkt natuurlijk niet want de trainer is en blijft een passant die dat niet bepaalt. Hopelijk krijgen we nu wel iemand met een Ajax achtergrond als trainer. Iedereen maakt zich zorgen om dat hoge druk zetten en doet alsof dat door Bosz is uitgevonden. Ach, Bosz liet niet voor niets de beelden van Oranje van 74 zien om te illustreren wat hij wilde zien.
1 -3
klopper
Ik snap niet dat velen zo makkelijk de kant van Bosz kiezen. We hebben hem het hele seizoen Traoré zien pushen, deels ten koste van minuten voor Kluivert en zelfs Dolberg ook weer in de finale. Ook werd Veltman op gegeven moment linksback tijdens een wedstrijd, terwijl Riedewald gepasseerd op de tribune zat. Bosz heeft Ajax ook echt geweldige wedstrijden laten spelen. Ik denk dat ik Bosz een geweldige veldtrainer vind...een matige coach/manager. Ik hoop op Schmidt.
1 -5
CS26778uit0341
Ja voetbaltechnisch heb je gelijk.Maar nu even waar het om gaat....In zijn eerste jaar meteen in een europese finale staan en meedoen met kampioenstrijd tot laatse wedtrijd seizoen
Ok de knvb beker verprutst met een b elftal.Dit is ook zn geluk geweest want zo kon hij aantonen dat hij niet zonder spelers als Traore ,Younes etc
kon veelal zijn eigen spelers die hij erbij had gehaald. aan het begin van het seizoen die nou niet bepaald ajaxwaardig waren overall.Bosz is psychylogisch een zeer goeie voetbaltrainer want hij heeft wel ook een paar spelers afgedankt die echt niet presteerden.Daarmee heeft Bosz krediiet en respect mee opgebouwd en dat speelt ook mee dat vele ajaxieden nu Bosz niet zonaar 123 laten vallen!
0 0
JHM
Riedewald, die komt toch gewoon te kort voor Ajax 1. Is geen echte centrale verdediger, dat zijn De Ligt en Sanchez. Is ook geen linksback, dat hebben we in de finale wel kunnen zien. Dan blijft de 6 positie over, en daarvoor heeft hij onvoldoende opbouwende kwaliteiten die een 6 bij Ajax moet hebben. Riedewald kan beter een ploeg zoeken waar ze met een 6 spelen die voornamelijk afbreekt en niet opbouwt.
1 -1
MichelAngelo66
Traore is gewoon een goeie voetballer. Op rechts zeker niet mijn favoriet, maar Neres schijnbaar nog niet klaar. Komend seizoen zou dat allemaal op z'n plek vallen. Al die jonkies bonken op de deur en Bosz staat daar gewoon voor open. Sommigen ziet hij niet zitten en je kan moeilijk ontkennen dat het wegsturen van Ghazi en Bazoer een misvatting is. Die speelden onder de Boer al waardeloos. Riedewald wordt er ook niet beter op.
Bosz heeft heus fouten gemaakt, maar ja welke trainer doet dat niet. De Boer deed vier jaar de gekste dingen en mocht gewoon blijven zitten.
0 0
AjaxPassion
Haha gozertje toch, als je als een dom schaapje achter schreeuwers aanloopt die lopen te verkondigen dat Traore zogenaamd een miskoop was, kun je jezelf beter in bescherming nemen en gewoon niks posten.

Ik durf wel te stellen dat Traore de belangrijkste speler was in de hele EL campagne.
2 0
Cello
Juist. En ik kan me indenken dat de rest van de staf daar keer op keer op heeft gewezen en heeft geopperd om dat anders te doen. Kijk wordt je dan niet gehoord of zelfs maar geluisterd dan krijg je onenigheid. Bosz is onverstoorbaar doorgegaan met Kruzen om alleen maar zijn eigen ideeën door te voeren. Dan krijg je vroeg of laat dat de rest zich tegen je gaat keren en mag je dat niet eens meer vreemd noemen.
0 -1
Cello
Laat ik het anders zeggen.
Weten we nog allemaal wat voor kritiek we hier dag-in, dag-uit hadden over opstellingen en dus het gebruik van spelers door Bosz?. En daarbij werd Bosz vaak volledig afgezeken?.
Voorbeelden:
Traore op rechts, terwijl we allemaal riepen om Kluivert of Neres en sommigen Cerny.
Younes op links, terwijl we allemaal daar graag Kluivert zien (en dan Neres tegenwoordig op rechts)
De roep om Van de Beek terwijl keer op keer terwijl iedereen het kon zien dat ie op was, Schone de voorkeur kreeg.
De geschiedenis met Veltman, waarvoor bijna alle ajacieden op een gegeven moment om Tete riepen.

Dat is een greep. En misschien zagen de andere assistenten van Bosz dit ook wel en kaarten zij het keer op keer aan, maar ging Bosz met Kruzen onverstoorbaar verder en luisterde niet echt naar de mening van de anderen....tsjah, dan ga je ook wrijving krijgen als je je collega's niet meer serieus neemt!.

De directie heeft Bosz bijna het hele seizoen gesteund, echter toen de invulling ter sprake kwam voor de staf van volgend seizoen en Bosz daar natuurlijk ideeën over had is er een soort van breuk ontstaan. Immers, of we er blij mee zijn of niet, iemand als Bergkamp zit er voor de lange termijn, soort van cultuurbewaker, terwijl de hoofdcoach normaal gesproken voor de korte termijn actief is, zeg maar een passant. En ja....wil je daaraan gaan tornen dan ga je dat uiteindelijk verliezen, ook als je Bosz heet. Dan krijg je echt niet je zin.
0 -3
MichelAngelo66
Wat is cultuur bewaken? Op je teentjes getrapt zijn als Kluivert en Neres er niet in staan ten faveure van Younes en Traore? Kluivert is een mannetje van 17 jaar en speelde nou ook niet altijd geweldig. Nerds een jong kereltje uit Brazilie die hier meteen maar even moet wennen? Of wil Bergkamp de gemiddelde leeftijd naar 15 jaar hebben? Bosz had van mij wat meer met Neres op rechts mogen doen, heeft wat mij betreft de uitwedstrijd bij PSV niet erg slim aangepakt, maar verder? Tja ik vind dat geen enkele reden om dwars te gaan liggen. Bosz heeft in een jaar het beton voetbal omgetoverd naar appetijtelijk spel waar ik weer graag naar kijk. Dat gebeurd nu eenmaal met vallen en opstaan.
2 0
klopper
Onzin. Het is natuurlijk raar dat je in de drukste periode van het jaar zo weinig gebruik maakt van Kluivert, Van de Beek, Nouri, De Jong en Neres. Zeker als je daarmee de spelers in kwestie ook nog eens te veel vermoeid. Dit strijkt juist tegen de visie van Cruijff in. Ik weet niet of het zo slecht is. Ik heb vaak maar weinig van de keuzes van Bosz begrepen. Nu heeft Ajax een aantal geweldige wedstrijden gespeeld, maar dat ligt ook deels aan het talent van de spelers zelf. Nogmaals, ik weet niet of dit echt zo slecht is. Het is vooral zaak goed de transferperiode door te komen.
0 0
El Toro
Dat is zn punt niet. Zn punt is dat je niet je volledige staf eruit dondert voor een coach die een seizoen later weer vertrekt. Ik ben het helemaal met je eens dat het voetbal dit jaar voor het eerst weer om aan te gluren was, maar dat kan niet betekenen dat je alles om moet gooien voor een passant. Een trainer is beter vervangbaar dan mensen die de grote lijnen uitzetten. Maar goed kut blijft t wel.
0 0
ajax2004
Dan moeten die grote lijnen wel in de juiste richting lopen . Gezien het grote aantal ontslagen jeugd trainers die aanvallend voetbal prediken en het behoudende succes gerichte voetbal in de jeugd maak ik me zorgen of het wel de juiste mensen zijn die de grote lijnen uitzetten.
0 0
Babangida83
Volgens mij gaat de trainer over de opstelling. En niemand anders. Hij draagt ook de verantwoordelijkheid als alles misgaat. Bosz heeft met die ´slechte keuzes´ wel mooi de finale van de EL gehaald. Dus enig recht van spreken heeft hij wel, vind je niet?
0 0
Cello
Nee. Niet als hij 4 stafleden kwa mening volledig negeert. Dan niet.

En me dunkt....ook wij hebben als supporters heel erg veel op en aan te merken gehad afgelkopen seizoen. Dat wij niet gehoord worden, okay. Maar dat leden van zijn coachingstaff niet gehoord worden, dat vind ik eigenlijk diep triest en kan volgens mij ook niet. Dat loopt uiteindelijk nooit goed af, tenzij je alles wint wat er maar te winnen valt.....
0 -3
Ajax418
Hoop op LVG of Keizer , Schmidt lijkt mij ook een goede optie alleen is het de vraag of hij de talenten wel de kans geeft.
1 -4
MichelAngelo66
Och ik ben zo bang dat Winter wordt doorgeschoven. Cruijff was gecharmeerd van de voetballer en persoon. Dat vond ik wel terecht. Als trainer is het echter helemaal niks. In Amerika bakte hij er niks van, bij de KNVB was het niks en nu is het nog steeds niks. Aardige gast, maar de uitstraling van een goudvis.

Toch zie ik het Edje zo voor de camera bevestigen... "we hebben hem zelf opgeleid en kan mooi plan Cruijff uitvoeren".

Ook Bosz is vervangbaar, maar ik was eerlijk gezegd al happy toen hij startte aan het begin van het seizoen en werd naar het einde an het seizoen alleen maar beter. Mijn Ajax hart bloeiende weer als vanouds op. Eindelijk weer lekker voetbal om naar te kijken, met een vleugje Johan. Een paar uitglijers, maar ja voor een eerste seizoen een prachtige omwenteling. Beton voetbal foetsie.

Wat een anti-climax de laatste dagen. Na het schandalige elimineren van de heren Jonk en Cruijff nu de volgende. Tuurlijk zal uiteindelijk geld ook een rol hebben gespeeld, maar ik denk werkelijk dat Bosz aan een karwei bezig was dat hij wilde afmaken. Er bleken weer ego's te zijn die niet wilde wijken. Welke trainer gaat zich hier nog aan wagen? Ja iemand uit de eigen organisatie, een vriendje. Vandaar mijn angst.
3 -1
suitie
Eens
0 0
roodwitteschare
Mensen moet echt eens kappen met mensen neerhalen die veel meer hebben betekend voor Ajax dan Petertje Bosz. Tuurlijk er zullen heus strubbelingen hebben plaatsgevonden, waarbij de waarheid echt wel meer in het midden zal liggen, maar die strubbelingen zijn niet de laatste twee weken gekomen. Als je twee weken geleden zegt dat je expres geen clausule hebt opgenomen in je contract voor een club als Ajax en dan toch vertrekt, dan ben je Ajax-trainer onwaardig.
5 -8
AjaxPassion
Aangezien er geen clausules in zijn contract stonden, had Peter dus ook geen poot om op te staan en had Ajax hem gewoon aan zijn contract kunnen houden. Maar het komt natuurlijk niet in je botte kop naar boven dat Ajax dolgraag van hem af wou?

Wie zijn die "mensen die veel meer hebben betekend voor Ajax dan Bosz" dan? En wat hebben ze daadwerkelijk meer bijgedragen aan dit huidige Ajax?

Bosz heeft ervoor grotendeels voor gezorgd dat het échte Ajaxspel weer werd gespeeld (attractief en aanvallend voetbal) en dat er weer échte Ajaxspelers in het veld stonden. Hiermee heeft Bosz met Ajax wereldwijd miljoenen mensen bereikt en naam en faam gemaakt in heel de wereld en internationale media.
1 0
mokumneez
Ik ga bassie en adriaan kijken.
1 -1
ajax2004
Heb je een streampje voor mij
1 -1
mokumneez
https://youtu.be/NVAqEWzAeJA

Bassie gaat kamperen
0 0
AFCA-CBS
In dat interview van de NOS heeft vd Sar over de Cruijffrevolutie vanaf 2011 en dat vanaf toen voor de lange termijn is gekozen. Eigenlijk speelt Ajax 1 pas sinds een half jaar het voetbal van Cruijff. En dat komt door één man: Peter Bosz. Er stromen uiteraard wat talenten door vanuit de toekomst, maar voor de rest is dat zooitje ongeregeld weinig bezig met plan Cruijff. Dat betonvoetbal van de Boer had daar namelijk helemaal niks mee te maken.
5 0
JHM
Ik las net een oud artikel hier op AS dat Spijkerman een aflopend contract heeft tot zomer 2017. Dat is dus nu. Ik begreep dat hij dan zou vetrekken, is dat nog steeds zo? Of hebben ze hem een nieuw contract aangeboden?
1 0
AFCSANCHEZ
Ik snap trouwens niks van dit onzinverhaal. Je trekt een trainer aan omdat die een bepaalde visie heeft. Vervolgens geef je die de ruimte om er wat van te maken. Als Bosz die zure Spijkerman weg wilde hebben, dan moet dat gewoon gebeuren. Van der Sar had gewoon moeten doen wat Bosz wilde. Als Bosz nou niet had gepresteerd in het eerste jaar, dan ligt het anders, dan heb je al trainer niet veel te willen. Maar Bosz heeft uitstekend gepresteerd. Van der Sar durfde gewoon zijn vriendjes er niet uit te knikkeren. Je zag dat Bosz de club naar een hoger plan bracht, je had naar Bosz moeten luisteren.
1 -1
JHM
Ik lees net een oud artikel hier dat Spijkerman een aflopend contract had tot zomer 2017. Ik ben dus benieuwd of die ook weg is. Is wel nodig om te veranderen, anders blijven we houden wat we hadden.
0 0
M.Olsen
4 man de laan uit sturen voor een trainer die nog maar 2jaar vast ligt zou zelfmoord zijn
0 0
AFCSANCHEZ
Ach, die 4 hebben toch bijna geen toegevoegde waarde. Bergkamp heeft altijd ruzie en sloopt eerder de cultuur dan dat hij hem bewaakt. Spijkerman had al een aflopend contract en voegde weinig toe. L'Ami kunnen we ook wel missen, en een of andere Bjorn waar ik nog nooit van had gehoord kunnen we ook wel missen. Genoeg andere conditietrainers.
1 -2
JHM
Precies dit AFCSANCHEZ.
0 -1
Raoul14
Altijd maar Cruijff's naam en visie misbruiken ter verdediging van het wanbeleid dat ze al jaren voeren, schandalig!
8 0
AFCA14JC
ja, echt misselijkmakend!
1 0
Godenzoon88
Ik wil geen feyenoorder verdedigen, maar Bosz komt over als een redelijke man. Wat ik daarentegen van Bergkamp moet denk weet ik niet. Heel rustig naar buitenuit maar ondertussen muiten als een ware piraat.
3 -1
Cello
Wanneer je een beetje alle verschillende media de revue laat passeren, inclusief wat Sar te melden heeft en De Ligt, dan valt de onenigheid wel mee. De Ligt weet zelfs te melden er byzonder weinig van gemerkt te hebben, daar op het veld de betrokken coaches normaal met elkaar omgingen en ook normaal tactieken doornamen, etc, etc met de groep. Daarin was het dus ogenschijnlijk nog één front.
Wanneer je Sar hoort praten is er vooral een breuk ontstaan bij de besprekingen over de invulling van de technische staf voor volgend jaar. Daar waren verschillen van inzicht over.
En verder hoor je, dat Bosz (en Kruzen) niet echt open stonden voor input van de overige assistenten, waarmee die laatste groep er dus bijna voor spek en bonen bij zou lopen. Bosz zou te weinig hebben gedaan of vaak zelfs helemaal niets met wat de anderen aandroegen.

En ja.... velen hieronder vallen wel over het viertal coaches heen, als zouden zij de kwade genius zijn achter Bosz vertrek...maar ik denk dat het dus wel iets genuanceerder ligt. Te denken valt o.a. het wisselbeleid, het bijna consequent niet meer gebruiken van sommige spelers terwijl ook basisspelers regelmatig steken lieten vallen en het geven van rust aan spelers bijvoorbeeld na Schalke-uit en dus de kans om nog iets meer te rouleren. Het immer blijven vasthouden aan Schone, terwijl Van de Beek eigenlijk al duidelijk aangetoond had nu al beter te zijn. Zelfde geldt voor de situatie Veltman-Tete. De rest vand e staf heeft er op blijven aandringen om juist daar het anders te doen, Bosz bleek er ongevoelig voor.

Verder, zo zou een ieder moeten weten inmiddels, is de hoofdcoach de passant en is er binnen Ajax voor gekozen om het grootste deel van de staf, in het byzonder Bergkamp dus, als bewaker van de cultuur daar te hebben. Dat is ook tegelijk de reden, waarom iemand als Bergkamp, die er dus zit voor de lange termijn, best een grote stem heeft in het gehele gebeuren.

Uiteindelijk denk ik dat vooral Bosz het enorm lastig heeft gemaakt en dat hij uiteindelijk samen met Kruzen alles heeft willen bepalen en hij de input van anderen alleen maar lastig vond, omdat die af en toe hem bewust durfden tegen te spreken, tegen gas durfden te geven.

En die strijd zal je nooit gaan winnen.
4 -9
Godenzoon88
Het wisselbeleid van de boer was een stuk schrikbarender dan die van Bosz.
0 -1
Cello
Maar daar gaat het nu niet over.
1 0
Babangida83
Buiten het feit of ik het met je eens ben of niet. Onderstaande is natuurlijk waar je de hoofdcoach voor aanstelt. Daar kan je over discussieren, maar de hoofdcoach heeft natuurlijk het laatste woord:

"Te denken valt o.a. het wisselbeleid, het bijna consequent niet meer gebruiken van sommige spelers terwijl ook basisspelers regelmatig steken lieten vallen en het geven van rust aan spelers bijvoorbeeld na Schalke-uit en dus de kans om nog iets meer te rouleren. Het immer blijven vasthouden aan Schone, terwijl Van de Beek eigenlijk al duidelijk aangetoond had nu al beter te zijn. Zelfde geldt voor de situatie Veltman-Tete. De rest vand e staf heeft er op blijven aandringen om juist daar het anders te doen, Bosz bleek er ongevoelig voor."
0 0
Cello
Juist.... en daarom heeft een hoofdcoach assistenten om ook hun visie te geven. Natuurlijk hoeft een hoofdcoach niet alles aan te nemen van de coachingstaff, echter ze volledig negeren zoals vaak gebeurt schijnt geweest.....dan gaat het tegen je werken.
0 -1
BlancoKanu
Goed verwoord Cello. We kunnen allemaal wel gaan wijzen naar Bergkamp etc. maar ieder verhaal heeft twee kanten. Ik was absoluut voorstander van Bosz, en dan met name zijn speelstijl. Maar bij Ajax is nu eenmaal de keus gemaakt om cultuurbewakers erbij te houden aangezien de trainer een passant is. Aangezien er klaarblijkelijk sprake was dat de trainer niet met Bergkamp en Spijkerman overweg kon op wat voor een manier dan ook, is er besloten om mede door de aanbieding van Dortmund hier verder niet op door te gaan. Hadden ze het moeten proberen uit te praten, ik zeg aan de ene kant ja. Maar mochten ze er niet uit zijn gekomen dan had Dortmund inmiddels een nieuwe trainer gehad en was er nog meer gezeik geweest. Voor nu jammer en helaas, maar laten we weer lekker vooruit kijken met elkaar en zien wat komen gaat
1 -1
Rinus M.
Denk dat er op dit moment geen enkele goede en ervaren trainer zin heeft om naar Ajax te komen, zolang hij dit technisch tegenover zich vindt. Zal dus wel een onervaren ja-knikker worden. En wij ons maar afvragen wanneer we eindelijk weer eens kampioen worden.
3 0
ajax2004
Bergkamp en Spijkerman krijgen het jarenlang niet aan het voetballen zoals Bosz het in 1 seizoen wel lukte, zij hadden geen zijech maar kozen sowieso bewust voor andere typen spelers . Tevens werkten zij al eerder mensen met een aanvallende voetbal stijl buiten : jonk, Cruijff en vele jeugdtrainers.
Dus ik geloof momenteel eerder Bosz dan die andere clowns.
En als Bosz andere assistenten wil kan ik dat goed begrijpen. assistenten moeten geen jaknikkers zijn maar wel achter dezelfde Philosophie staan.
5 0
gi0vanni
Bergkamp en Spijkerman? Dan vergeet je er wel heel veel. Maar niets aan te doen. Geniet maar van de korte termijn.
0 0
AjaxCitizen
Snap ook niet waarom Ajax de voormalige assistenten laat zitten. Bijna elke nieuwe trainer neemt zowat zijn eigen staf mee. Wij bij Ajax willen de nieuwe trainer opzadelen met assistenten die hun eigen ideeën hebben. Dat gaat botsen als de nieuwe trainer een totaal andere kijk heeft op het spelletje.
0 0
Babangida83
Precies. Maar dat Ajax een assistent trainer aandraagt is volgens plan Cruijff.

Immers wil je iemand hebben die de clubcultuur bewaakt. Of Spijkerman de juiste man daarvoor is, is weer een andere vraag.
0 0
AjaxPassion
En juist na zo'n geweldig seizoen was die laatste vraag toch de enige relevante?

Na alles wat Bosz bereikt heeft en voor de club Ajax het ongelijk heeft bewezen van heel het schreeuwende NL medialandschap, geef je hem toch juist alle ruimte om zijn succes minstens 1 seizoen uit te bouwen?
0 0
michael28
lachwekkend kulverhaal denkt ie nou echt dat iedereen hier een iq van 60 heeft !?
6 0
rogier123
Het is jammer dat bosz weg is, en de problemen in de staff moeten worden opgelost. Maar laten we nou niet met ze allen gaan beweren, dat bosz anders nooit was weggegaan. Dortmund behoord tot de top 10 van europa, zowel in uitstraling als in middelen. Hij gaat er ook niet voor niets 4 x meer verdienen.
Tevens hebben kruzen en bosz bij heracles en vitesse, ook kritiek gekregen dat ze te veel met zijn tweeën op trokken. Dus er zal ook wel wat vanuit hun kant verbeter kunnen worden.
1 0
de-Ajacied
Als hij 'eigenlijk' wel met Bosz verder wilde en het conflict ook weer niet zo groot was en Vd Sar Dortmund een mooie club voor hem vindt dan wilde vd Sar zelf gewoon niet verder met Bosz
Een beetje manager had dit wel op kunnen lossen
9 -1
Minsc
"verschil van inzicht"? Toelichten, Edwin, anders blijft iedereen speculeren.
5 0
AFCSANCHEZ
Het enige wat Van der Sar nog kan doen om deze situatie positief te maken is Tuchel of Schmidt binnen halen. De basis ligt er al, de kans dat je volgend jaar een prijs pakt is enorm groot als je op zowat dezelfde wijze als Bosz verder gaat. Lijkt me wel interessant voor een trainer. Dus probeer het gewoon bij bijvoorbeeld Tuchel.
0 -1
AjaxPassion
Kulverhaal van die lange draak weer:

"Van der Sar wil niet vertellen waardoor Bosz en zijn rechterhand Hendrie Krüzen tegenover Dennis Bergkamp Hennie Spijkerman, Carlo l'Ami en Bjorn Rekelhof zijn komen te staan. Hij wenst ook niet te bevestigen dat Bosz zonder het viertal in zijn staf verder wilde. ,,Laten we nu maar vooruit kijken. Dit was een vervelende situatie. We wilden eigenlijk met Peter verder. Maar toen kwam ook de interesse van een mooie club als Dortmund. En er was een verschil van inzicht."

Edje snapt geen snars van het runnen van een bedrijf. Niet meegekregen dat de klant steeds meer openheid van zaken wenst en dat de klant koning is???
7 -5
AFCSANCHEZ
Mee eens.
1 0
suske
Iedereen hier blijft maar afgeven op Van de Sar bergkamp en de rest van het technisch hart.
Zonder er ook maar eens bij stil te staan . dat Bozs ook wel eens schuldig kan zijn aan de breuk tussen Ajax en Bozs. Bozs had zijn zin gehad met zijn vaste assistent Spijkerman zou vertrekken bij het eerste elftal. En Ajax wilde de rest van trainers staf invullen . Ik vind het merendeel van de reacties hier beneden alle pijl richting Van de Sar en Bergkamp. Bozs wist vanaf dat hij vorig seizoen tekende hoe verhoudingen waren binnen Ajax. dat is hem door iedereen duidelijk gemaakt. Nu wil hij het in eens anders Ajax wilde dat niet. En toen Bozs eerst een aanbieding kreeg van Leverkusen ( afgewezen ) en daarna Dortmund en daar vier keer meer kon gaan verdienen zag hij zijn kans schoon. Dus voor 95% een geld kwestie. Kortom Bozs wilde niet over zijn eigen ego stappen. dat vind ik wat andere daar ook over mogen denken.
3 -11
Babangida83
Ik begin steeds meer jouw kant op te bewegen met m´n mening. Al moet ik zeggen dat Sar ook niet echt huilend voor de camera stond. Hij leek wel opgelucht. Vreemd. Misschien vond hij het persoonlijk helemaal niet zo erg?

Als je Van der Sar mag geloven, dan heeft Bosz inderdaad druk uitgeoefend om de technische staf te veranderen van hoe hij op dat moment was. Waarbij Ajax dat niet accepteerde. Dan had Bosz zich daar bij neer moeten leggen, mijns inziens. Hij wist inderdaad waar hij aan begon.
Maar ik weet niet wat hem beloofd is en wat zijn precieze eisen waren. Het lijkt erop dat hij bepaalde mensen weg wilde hebben. Van der Sar geeft namelijk aan dat hij voor de lange termijn koos. En dat vind ik begrijpelijk. Anderzijds, misschien had Sar al lang in moeten grijpen bij de technische staf.

En laten we eerlijk zijn. Sar vertelt natuurlijk 1 kant van het verhaal.
0 -1
ajax2004
Als Bosz voor het geld ging had hij tegen Leverkusen niet zo snel nee gezegt, daar zou hij echt niet minder verdienen dan in Dortmund
0 -1
AjaxPassion
Gozer, als dat echt zo was heeft hij er inmiddels alle kans voor gehad om dat duidelijk te maken, maar die kan heeft hij niet gegrepen

Inmiddels is hij aan het woord geweest op de Ajaxsite, bij het AD en bij AjaxLife, maar welgeteld 0x heeft hij er inhoudelijk dan ook maar iets van laten blijken dat ze Bosz écht wilden houden.

Om zo min mogelijk goodwill te verliezen kotst hij elke keer hetzelfde riedeltje op als hij ook heeft gedaan bij het wegjagen van Cruijff
0 -1
BRAMHOUTEN
Helemaal mee eens
0 -8
EVH
Bedenk zelf eens iets, Bram.

Probeer eens te ageren i.p.v. te reageren, Bram.

Gewoon proberen. Ik weet het, het is moeilijk maar gewoon proberen.

Een mening formuleren en dan hier als berichtje plaatsen.

Kom op, misschien krijg je wel een stempel in je schrift.
1 0
godenzonenssuper
Ach gossie
2 0
Bjarkos
Misschien wilde Bosz het beste voor Ajax maar ging dat ten koste van het aandeel van die assistentjes met hun ego's? Wat was Spijkerman z'n inbreng? Niet veel denk ik, gezien de speelstijl van de jaren ervoor.
5 -1
Knalpot
Nou tactisch gezien misschien niet zo veel, maar zo ongeveer alle spelers lopen weg met hem daarbij opgeteld natuurlijk dat Spijkerman in zn kleine teen meer Ajax dna heeft dan Bosz in de rest van zn lichaam kan ik me voorstellen dat je zo iemand niet even afserveert.
0 0
BrandjeXL
Omdat hij nu een paar jaartjes assistent is? Hou toch op man. Zowel Bosz als Spijkerman hebben geem Ajax-dna maar zoals Bosz vorig seizoen heeft ingevuld met finale el, de manier van spelen en het inpassen van jeugd dan zou er geen twijfel meer mogen zijn. Bosz zijn contract verlengen en opwaarderen den Spijkerman en L'ami eruit rotten.
0 0
Ajax fan1960
Mee eens!
1 -1
Stibba020
Amateurclub...
2 -1
behangdelul
Misschien was de toevoeging aan de staf wel Keizer doorschuiven van JA om Bosz het seizoen daarna op te kunnen volgen en de doorstroming van de jeugd te begeleiden en was Bosz hier tegen. Zou het een prima oplossing gevonden hebben voor de continuiteit en was Bosz hier op tegen. Wie weet? Direct het TH afschieten vind ik allemaal wel heel makkelijk.

Ja het had makkelijk geweest om te zeggen tegen BVB de mazzel en dat had ik ook liever gezien, maar als Ajax zijnde als beursgenoteerd bedrijf kun je niet alles zomaar naar buiten brengen.
1 0
Pauw
Misschien wel he
0 0
dumperPattiruhu
Snel doorpakken!!
Bosz fundament neergelegd aan iemand anders de taak om het af te maken!
3 -1
JHM
Werkelijk ongelofelijk dat ze binnen de club meer waarde hechten aan het trio Spijkerman, Bergkamp, L'Amie. Die knikker je er toch alle drie uit als je eindelijk een trainer hebt gevonden die Ajax sprankelend voetbal laat spelen. Had Bosz zijn technische staf laten kiezen. Ik hoop ten zeerste dat het vertrek van Bosz er toe leidt dat Spijkerman, Bergkamp en L'Amie ook zullen vetrekken.

2 -1
Kikke
Belachelijk dat de tweede assistent en derde assistent meer zeggenschap hebben dan de hoofdtrainer...
0 0
Professor
Schoon de hele technische staf maar op dan kan iedereen met een schone lei beginnen.
Het is kort dag maar kom op zo moeilijk kan het niet zijn.
0 0
Babangida83
Die veranderingen in de technische staf is natuurlijk de aanzet geweest. Dat is ook waar de kranten het allemaal over hebben. Aanleiding daarvan is natuurlijk dat het niet lekker boterde.
0 0
AjaxCitizen
Verschil in inzicht qua invulling technische staf. Waar moeten we dan aan denken? Hennie Spijkerman en Bergkamp die meer invloed mogen uitoefenen op de trainingen en speelwijze? Carlo L'Ami die naast zijn verschrikkelijke trainingen op standaardsituaties nu ook het positiespel en het drukzetten mag gaan doen? Die Rekelhof mag de bekerwedstrijden coachen?

Bosz begon steeds meer te laten zien met zijn spelopvatting. Aanvallend zag het er op momenten fantastisch uit. Het vroeg drukzetten kwam ook steeds vaker naar boven. Nu geef je dat allemaal op door een verschil in inzicht qua invulling van de technische staf. Zoek het maar lekker uit voor komend seizoen. Als de nieuwe trainer niet brengt wat de supporters verwachten, dan kost dat hopelijk de kop van het zooitje ongeregeld wat er nu zit. Wat een baggerzooi.
10 -1
Freddy Al
Als er verschil van inzicht is volgt daar normaliter een discussie uit, als een der partijen zich dan halsstarrig gaat opstellen wordt het lastig.
Het ging dus niet over de speelstijl of opstelling,er zit ook een grens aan wat een trainer te vertellen heeft als passant bij een club,dat lijkt me heel terecht even los van de inhoud van het geschil.
0 0
stefanzob
Misschien moet je wel denken aan Bosz die John de Wolf als verdedigingstrainer binnen wil halen? Weet jij veel welke belachelijke eisen hij op tafel heeft gegooid? Of misschien heeft hij de breuk wel geforceerd omdat hij naar Dortmund wilde door rare eisen te stellen?

Ik snap niet dat iedereen maar de kant van een trainer kiest die er één jaar was, aangesteld door dezelfde Overmars/Bergkamp/Van der Sar die er nu kennelijk geen reet meer van snappen volgens de gemiddelde supporter hier.
6 -3
AjaxCitizen
Tot nu toe wijzen bijna alle nieuwsitems op onenigheid vanuit de 4 assistenten vanwege hun rol in de technische staf. Bosz en Krüzen doen veel samen en de assistenten die er al zaten verdwenen een beetje op de achtergrond. Lijkt mij dus niets met belachelijke eisen te maken te hebben, maar dat de rolverdeling hun niet lag. Ajax had ook niet aan de assistenten vast moeten houden. Bijna elke nieuwe trainer neemt zijn eigen staf mee. Vooral om dit soort situaties te voorkomen. Doordat er nog mensen uit het verleden zitten, kan er een verschil van mening komen. De trainer wilt A, maar de assistenten willen B. Ajax had die assistenten aan het begin van het seizoen gewoon een andere functie moeten aanbieden of laten gaan.

Verder wou Bosz wel degelijk blijven. Op de persconferentie was dat duidelijk. Als wij Dortmund gewoon Nee! hadden verkocht, dan was hij naar alle waarschijnlijkheid gewoon gebleven.
0 0
AFCSANCHEZ
Dat laatste komt omdat Bergkamp vaker ruzie heeft gehad, niet geheel toevallig ook met Jonk. Die er een zelfde visie over heeft als Bosz. En verder vind ik Van der Sar altijd al ongeschikt. Overmars staat hier buiten, die stond ook achter Bosz en heeft verder volgens mij niks te vertellen over de situatie van Bosz.
2 0
Freddy Al
Dit klinkt in elk geval een stuk genuanceerder als de vuilspuierij in de Telegraaf het AD en de V.I.
Ik denk dat als pak 'm beet Brugge was langs gekomen er wat langer doorgepraat zou zijn over de invulling van de staf,Dortmund was een mooie kans en dat is Bosz niet eens kwalijk te nemen.
0 0
AFCA-CBS
Nou, zo moeilijk is dat niet. Dan ontsla je nobody's als Spijkerman, L'Ami en Rekelhof toch gewoon. En als Bergkamp moeilijk gaat doen, stuur je hem lekker naar arsenal.
8 0
Mr.P.
laat maar bosz ging voor het geld weg, niet vanwege een binnenbrandje die ineens nu halve dag voor hij wegkomt daar boven komt drijven
2 -10
NouridolbergNeres34
Pr cies komt petertje wel allemaal heel goed uit he op het moment dat dortmund komt is er ineens crisis bij Ajax die vent vertrekt gewoon omdat hij centen kan pakken en denkt prijzen te halen daar ,komt hij nog bedrogen uit. Slapjanus.
1 -5
ST
Pure onzin.
2 0
ajax4ever01
Sjongejonge, Bosz weet zelf heus wel wat hij qua technische staf nodig heeft hoor dus wat is het probleem. Idioot gedoe
1 -1
Piejotter
Ik stel voor : Nieuwe trainer : Wim Jonk. Assistent : Danny Blind (Blind is niet geschikt als hoofdcoach maar wel als assistent)
3 0
DaniAjax
Alsjeblieft Keizer. Meest aanvallende trainer na Bosz, denk ik.
2 0
Toon meer reacties