[Update II] Dortmund bevestigt komst Bosz

BvdPloeg, 06-06-2017 om 13:04, 53317 views, Borussia Dortmund | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Peter Bosz wordt dinsdag als nieuwe trainer gepresenteerd bij Borussia Dortmund. Dat is wat Bild maandag wereldkundig maakt. Het doorgaans betrouwbare Duitse medium schrijft dat Bosz dinsdag een contract ondertekent bij de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen. De Duitsers betalen Ajax naar verluidt vijf miljoen voor de trainer.

Bosz wordt al enige tijd genoemd als de opvolger van Thomas Tuchel, die na afgelopen jaar werd ontslagen bij BVB. In de huidige trainer van Ajax wordt de optimale vervanger gezien. Bosz zelf zou de overstap wel zien zitten, maar na een ja-woord lijkt nu ook de deal beklonken. De coach verlaat Ajax daarmee al na een jaar zonder een tastbare prijs te hebben gewonnen.

Mocht de 53-jarige trainer vertrekken, dan moeten de Amsterdammers op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Eerder werden de namen van Marcel Keizer, Martin Schmidt en Frank de Boer genoemd. De laatstgenoemde, die voor Bosz trainer was bij Ajax, zou niet geïnteresseerd zijn in een terugkomst. Keizer zou bij de aanstelling de stap van het beloften elftal naar het eerste maken.

Update - 07.10 uur (6 juni 2017)
Peter Bosz wordt dinsdagmiddag gepresenteerd bij Borussia Dortmund, zo bevestigt het Algemeen Dagblad dinsdagochtend. De coach, die met tegenzin vertrekt bij Ajax, wordt dan voorgesteld aan de pers in Duitsland. Hij tekent bij Dortmund voor twee seizoen en hij neemt zijn vaste assistent Hendrie Krüzen mee.

Update II - 13.00 uur (6 juni 2017)
Peter Bosz is officieel de nieuwe trainer van Borussia Dortmund, zo bevestigt de Duitse club via de officiële kanalen. De trainer tekent een contract tot de zomer van 2019 en neemt zoals gezegd Hendrie Krüzen mee. Later volgt meer informatie. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
skinny hein
zo...iedereen uitgehuild ? Nou weer verder met gewoon AJAX steunen. Alsof er eentje dood is zeg....
0 -2
Rdk1983
Ajax saboteert zichzelf hiermee. Wat een deceptie.
1 0
A-west
Bergkamp moet verdwijnen. Breekt alles af. Weg ermee. Genoeg is genoeg. Dadelijk lopen ook onze talenten weg. Dat heeft hij dan bereikt. Instabiliteit troef met deze gast.
1 -1
AFCAlways
We moeten ook weer niet doen alsof deze man Ajax weer op de kaart heeft gezet. Vorig jaar stond Dnjepro petrovsk ofzo nog in de finale, die niemand kent. Als we wonnen waren we terug aan de top. Nu zijn we nog steeds niemand Europees. We hebben wel enorme stappen gezet met deze man. Erg zonde dat hij weggaat. Stom voor hem zelf ook.
2 0
10ajax10
Ik ben die non flying dutchman spuug, maar dan ook echt spuugzat! Wim Jonk, Orlando Trustfull en nu Peter Bosz. Klote Bergkamp, ik heb hem meerdere malen het voordeel van de twijfel gegeven, maar ook nu weer komt zijn naam meerdere malen terug bij dit 'conflict'. Hij nam aan het begin van het seizoen bewust een stap terug van het eerste elftal, waar ik ontzettend blij mee was. Maar alsnog weet hij onrust te creëren. Wie denkt hij wel niet dat hij is? Alles wat ook maar in de buurt komt van Cruijff of met het Ajax DNA komt per direct in conflict met deze achterlijke nobody. Pak lekker de de trein naar London en ga samen met Wenger zijn dramatische beleid verder uitbouwen, maar blijf met je tengels van Ajax af. Walgelijk mannetje.

Na jarenlange, geestdodende voetbal heeft Peter met de visie van Cruijff Ajax weer speels naar de finale geleid van de Europa League. Iemand die Cruijff koestert, iemand die het totaalvoetbal ademt. Ajax is wereldwijd weer op de kaart gezet. Denken jullie dat die nieuwe sponsordeal met China van vd Sar uit de lucht komt vallen?

Ajax is weer 'hot', zoals de club hoort te zijn. Als je dan merkt dat er intern een kliekje zit te wachten om je kop eraf te rukken en tegelijkertijd komt Dortmund langs, dan had ik het ook geweten. Ondankbare klote bestuurders.


En voor diegene die Peter Bosz nu een geldwolf, kakkerlak, NSB-er noemen. Die man had heel graag verder gewild met deze selectie. Net een nieuw huis gekocht in Amsterdam. Familie was blij, Peter was blij met zijn gouden lichting, maar alleen die klote Bergkamp en zijn misselijkmakende ami en spijkerman waren weer ontevreden. Functiegeile bobo's. Zolang dit groepje veel macht heeft zal Ajax nooit een lange koers volgens haar eigen DNA kunnen varen.

Dankjewel Peter! En bergkamp, ik hoop dat jij en je walgelijke kliekje zo snel mogelijk opdonderen!
5 -2
JHM
Zou toch wat zijn als we voorronde CL doorkomen en dan in de poule bij BVB komen ^_^
0 0
amthree
Nou komen al die kut duitse journalisten met dolberg.... Echt man gelijk komen al die supporters ook aan met onze spelers vooral dolberg
0 0
AjaxCitizen
Ik ga de interviews van AjaxTV met Bosz zo missen. Hoe hij over voetbal kon vertellen, was prachtig om te horen.
0 0
jariafca020
Ik heb nog nooit zo gebaald van een vertrek van een speler/trainer.
1 0
Boer Gijs
Komt dat de tijd er helemaal niet rijp voor was. Dit heeft Ajax aan zichzelf te danken.
0 0
Ajacied33
Kut Van der Sar. Helemaal klaar met die gast
1 0
AjaxCitizen
Deze persconferentie maakt me alleen maar meer teleurgesteld in de leiding. Ik denk dat hij oprecht meent gedacht te hebben dat hij zou blijven. Zo kwam hij over. Peter leek zo teleurgesteld dat er een soort wrok was t.o.v. van de leiding en de assistenten bij Ajax. Over de selectie had hij niets anders dan lof voor. Echt klote dit.

De leiding mag lekker gaan zoeken naar een capabele vervanger. Mocht deze niet presteren, dan mogen ze allemaal vertrekken. Je laat iemand die de toekomst van Ajax had kunnen zijn vertrekken voor een paar centen. Wanbeleid.
0 0
Raikkonen94
Je merkt aan alles dat Bosz het liefst gewoon bij Ajax was gebleven. Dat zegt genoeg. Hij verdient daar misschien 10x zo veel, heeft nog veel beter materiaal en kan zich internationaal nóg beter profileren. Toch wilde hij met deze talenten blijven werken omdat hij echt zag dat er iets moois mogelijk was. Helaas besloot de zwakke directie de nog zwakkere assistenten de macht te laten houden.
3 0
AjaxCitizen
Klopt. Was zo te spreken over de selectie. Hij vond het fantastisch om met onze jongens te werken. Zo ontzettend kut dat er niet voor gekozen is om hem langer te houden. Ben nu echt teleurgesteld.
1 0
Boer Gijs
Teleurgesteld. Boos. Na al die jaren betonvoetbal en gedoe. Na uitschakeling tegen Boekarest en Salzburg en Rapid Wien, kreeg Ajax dit seizoen zijn trots, zijn gezicht en zijn voetbal terug. En het wordt zo weg gegooid.
0 0
Ajax0317
Ik zit met kokhalsneigingen naar die persco te kijken... Daar zit gvd gewoon ONZE trainer!!!! Stel alsjeblieft een buitenlander aan met frisse ideeën zoals die van Gent! Vanhaezebroeck als ik het goed heb
3 0
Bjarkos
Zo duidelijk dat hij helemaal niet wou vertrekken :(
1 0
nahfahlaar
Inderdaad! Het komt over alsof hij echt nog zin had om het team verder op te bouwen, maar dat hij daar niet het volle vertrouwen voor kreeg.
0 0
Bjarkos
Precies.. Miljoenen mensen willen dat ie blijft. Is nu weg door 4 kneuzen.
1 0
AjaxCitizen
Lijkt net alsof hij vindt dat hem een mes in zijn rug is gestoken. Denk dat hij zeker meent gedacht te hebben te blijven. Klotezooi. Wel mooi dat hij de fans in ieder geval toesprak en aangaf dat we mooie tijden hebben gekend.
0 0
Bjarkos
Goeie trainer man.
0 0
preme
Bosz geeft wel aan dat hij dacht bij Ajax te blijven. Woordvoerder BVB pakt snel de beantwoording van de vragen over geeft aan dat Ajax ook akkoord is met de overgang en dat zij Bosz deze stap niet wilden onthouden.
1 0
AjaxCitizen
Inderdaad. Dan lijkt het mij dus dat de leiding koos om hem te laten gaan.
1 0
KomAanMan
Ik kan het echt niet bevatten lijkt het wel. Ik zie Bosz zitten bij die persconferentie, zo raar. Hij hoort hier te zijn.
1 0
jariafca020
Droomscenario: Volgend jaar met Keizer aan het roer de CL halen en dan Dortmund loten en helemaal wegspelen.
0 0
AjaciedRK
Ik nam het Bosz eerst zeer kwalijk. Maar nu begin ik steeds meer het idee te krijgen dat onze geweldige cultuurbewakers zichzelf veel te belangrijk vinden. Flikker toch op met je half miljoen jaar salaris. Kunnen we weer gaan bouwen, terwijl vooral Feyenoord alleen maar sterker wordt. Moet er niet aan denken dat ze weer kampioen worden omdat het bij ons in de bovenkamertjes zo'n enorme egotripperij is.
1 0
skinny hein
fnoord sterker???? hou op man die storten gewoon in na dit seizoen.Hadden al de mazzel maar nooit twee jaar op rij. En n pak slaag in de CL.
0 0
preme
Peter wil niet (of mag niet) ingaan op vragen rondom Ajax. Geeft op alle vragen rondom zijn vertrek aan dat hij alleen vooruit wil kijken en een mooie tijd heeft gehad bij Ajax. Bedrukt telkens dat hij nu bij een respectvolle en sportief grote club terecht is gekomen.
1 0
AjaxCitizen
Kwam ook de vraag over de situatie met zijn assistenten, maar ging daar niet op in. Geeft nu ook aan dat hij had verwacht bij Ajax te blijven. Jammer dat hij er niet verder op in gaat.
1 0
jariafca020
Bosz zegt dat hij alleen vooruit wil kijken en hij ontwijkt alle vragen over de situatie bij Ajax.
0 0
Boer Gijs
Alleen dat hij een leuk jaar gehad heeft bij Ajax. Maar hij heeft niks gezegd over hoe deze overstap te rijmen is met uitspraak na EL finale 'ik ben volgend seizoen ook trainer van Ajax.' Alleen: het is snel gegaan. De clubleiding van Dortmund zegt: Ajax gunt Peter deze overstap / kans. Veel vragen van Nederlandse media, niet gek, maar wel vreemde gewaarwording bij zo'n presentatie. Bosz wil alleen vooruit kijken zegt hij.
Het is gewoon een hele rare transfer en vanuit Ajax een blunder eerste klasse.
0 0
AjaxCitizen
Toen het begon over de problemen met zijn assistenten, wilde hij er niet op ingaan. Lijkt mij toch wel diep te zitten.
0 0
koenos1
off topic: er vindt nu (15.15) en persconferentie plaats op het YouTube kanaal van Borussia Dortmund
0 0
godenzonenssuper
onwerkelijk dit.
0 0
AjaxCitizen
Proef een beetje wrok in zijn reactie als er gevraagd wordt over zijn vertrek.
Lijkt mij toch dat er wat speelde tussen hem en zijn assistenten. Wilde er niet te veel op ingaan en kijkt nu alleen vooruit.
0 0
Boer Gijs
Precies. Hij zegt; dat moet je aan mijn assistenten vragen. Hij zegt niet: er was niks, ik had goede band met ze.
0 0
AjaxCitizen
Ja. Over de selectie was hij bijvoorbeeld alleen maar lovend. Dus er moet wel wat gespeeld hebben met de assistenten.
0 0
jariafca020
Ik zit te kijken. Doet ff pijn om Peter daar te zien.
0 0
Raikkonen94
Ik heb precies hetzelfde, hij had gewoon nog onze coach kunnen/moeten zijn...
0 0
jariafca020
En nu bedankt die voorzitter Ajax dat ze niet tegengewerkt hebben. Daar word je gewoon weer boos van!
0 0
koenos1
Ja, ik hoor het idd.. te bizar voor woorden
0 0
Boer Gijs
Dat Ajax zich zo coöperatief en collegiaal heeft opgesteld...man man man
0 0
koenos1
vreemd om te zien hè
0 0
Boer Gijs
Heel vreemd. Hij lijkt het zelf ook nog een beetje vreemd te vinden.
0 0
nahfahlaar
Ja best wel bizar! De manier waarop hij is vertrokken is jammer, ook voor hem, hij verdient dat niet. Wel mooi dat er weer een Nederlander bij een Europese topclub aan het roer staat, hopelijk voor een langere tijd.
0 0
Nosky
Wat zijn de media trouwens aan het doen momenteel?
Ik zou namelijk graag wel een reactie willen zien van, noem er is een paar, Jonk, Swart, Cruijff jr.
Die zullen hier toch ook wel een mening over hebben.
1 0
zivkabrimovic
Ik zeg Keizer, en anders Seedorf. Jullie?
1 0
Gaxte
Bergkamp, misschien de enige optie dat hij dan ontslagen kan worden...?
1 0
tomphy
Wat ik wel echt knap vind is dat dit het hele seizoen stil is gebleven en dat het niet is uitgelekt. Zelfs de ontevreden wisselspelers hebben hun mond gehouden. De successen die dit met zich mee heeft gebracht zijn hier zeker aan te danken.

Verder zijn er bij conflicten natuurlijk twee partijen die schuldig zijn. Die verhalen die nu zijn uitgelekt komen overduidelijk uit de richting van Bosz, die het blijkbaar nodig vond om zijn straatje schoon te vegen.

Ik kan wel begrijpen dat er frustraties opkomen als je je keihard inzet om de waarden van Ajax te bewaken en je compleet genegeerd wordt.
0 -1
AjaxCitizen
Menno Pot tweette gisteren al dat hij op interne problemen werd gewezen binnen de club. Alleen nam hij het toen niet serieus. Lijkt mij dus niet dat die verhalen zo door Bosz worden uitgelekt.
0 0
ZwartNazareth
Verbeek zou nou juist wel een goede keuze zijn. Die is zo dominant dat Bergkamp de F'jes kan gaan trainen.
0 0
AjaxCitizen
Krijg echt kippenvel als ik deze foto zie:

https://www.instagram.com/p/BT-HZ-xgt_C/?taken-by=davyklaassen

Wat een vreugde. Blijf vooral deze herinnering aan het afgelopen seizoen houden.
2 -1
didierajax020
Doet echt pijn. pffff
0 0
Ajax418
Wat denken jullie dat er nu gebeurd? Beginnen we echt helemaal opnieuw, of kunnen we de lijn van de 2de seizoenshelft volgend seizoen ook doortrekken met een nieuwe trainer? Ik pleit zelf voor Keizer of LVG , Keizer aangezien hij 't dichtst bij Bosz staat wat mij betreft en LVG vanwege de naam. Alle andere kandidaten (ook Schmidt) zijn wat mij betreft ongeschikt.
0 0
amthree
Nou dan gaat nu de halve selectie weg als er een bod van 40/50 miljoen komt aangezien overmars de ballen niet heeft om NEE te zeggen!
0 0
jariafca020
Je kan zeggen wat je wilt, maar Dortmund is natuurlijk een fantastische club. Grote competitie, geweldige supporters en een veel hoger spelersbudget. Zeg daar maar eens nee tegen als het werken bij Ajax niet helemaal lekker verloopt.
0 0
AFCA.
Ik baal er niet zo heel erg van eigenlijk. Weet niet wat het is maar heb er niet zo'n heel slecht gevoel bij. Het kan zijn dat het nog moet inwerken hoor.
Ik denk dat als Ajax Roger Schmidt haalt dat we er niet zo veel slechter van worden.
0 -1
bakemax
Eerste reactie ooit die ik hier plaats. Ben opgegroeid met JC als speler en trainer, en daardoor fanatiek fan geworden. Na jaren van baggerbal, eindelijk weer het echte Ajax gezien en weer trots kunnen zijn. Was van plan weer eens een seizoenkaart te kopen, omdat het weer ging broeien. En ja hoor, men heeft het weer voor elkaar om het goede gevoel direct om te zetten in een ongelooflijk K-gevoel, terwijl dit enorm makkelijk te managen was. Op de site van Ajax staat dat ze een transparant beleid voor staan en je kan hier een klachtenformulier invullen en klachten meenemen in het bepalen van het beleid. Niet dat ik er ene ruk van geloof, maar heb het toch maar gedaan....
1 0
Hziyech22
Succes Bosz.
1 0
deajaxcommissie
Het is echt heel jammer, Bosz heeft het goed gedaan. Maja niks meer aan te doen..de vraag nu is hoe nu verder? Die Schimdt lijkt me een goede trainer op de korte termijn, maar ik zie hem echt geen aandacht besteden aan de jeugd. Die zal op korte termijn direct willen presteren. Maar krijgen talenten dan nog wel een eerlijke kans? Wie het dan ook wordt, we zullen nu weer rekening moeten houden met nog een tussen jaar. De trainer moet wennen aan de spelers en omgekeerd. Dood zonde...
0 0
Youri08
Bij Dortmund zijn ze heel blij met Ajax: eerst knikkeren we hun aartsvijand uit de EL en daarna leveren we ook nog de coach die dat deed.
1 0
AjaxCitizen
De fans zijn in ieder geval tevreden met Bosz zijn aanstelling:

https://www.facebook.com/BVB/photos/a.196395950372393.49458.134904013188254/1891836737494964/?type=3
0 0
ajaxminimax
Het gaat ook wel goed tekeer op sociale media, alleen ik ben benieuwd wat Ajax doet nu, zullen ze nog een keer met een normale verklaring komen?
0 0
Dwergje48
Over 3 weken vechten we alweer voor CL voetbal. Dat wordt wat op deze manier.
0 0
skinny hein
14 juli pas de loting
0 0
ajaxminimax
Peter bedankt voor het mooie jaar. Je gaf Ajax zijn gezicht terug, maar helaas mocht dat niet van Dhr. D. Bergkamp. Veel succes in dortmund en bewijs Bergkamp en co opnieuw het tegendeel!
3 -1
Nosky
Jongens, ik ben hier echt ziek van.
We hadden eindelijk, naar jaren praatjes, een stijgende lijn te pakken.
Met Bosz en deze selectie hadden we goud in handen, en dit wordt zo overboord gekieperd.

Ik keek zo uit naar komend seizoen. Nu weet je dat ook dit weer - grote kans - een 'verloren' seizoen gaat worden. 'Tussenjaar' wordt waarschijnlijk de norm bij Ajax.

Wat een teleurstelling. Er is geen betere trainer denkbaar op dit moment dat Bosz.
Ja, Guardiola zou de teleurstelling wegspoelen. Als Ajax hem deze week presenteerd ben ik weer blij. Ergo, het wordt een kutzomer en ik vrees een kutseizoen.

Bedankt, Van der Sar, Bergkamp en consorten. Echt, ontzettend bedankt.
6 0
deajaxcommissie
Helemaal mee eens!
0 0
Boer Gijs
Je verwoordt precies het gevoel zoals dat bij velen leeft.
0 0
EricAjax1
Het is nog veel schrijnender dat we pas ovet een lange tijd (misschien wel nooit) te horen krijgen wat er nou écht heeft gespeeld..
1 0
Nosky
Ik hoop van harte dat Bosz eens even goed uit uithaalt in de media. En dan Jonk.
Afbranden die zooi daar.

Echt, ik ben zo woest. Mocht Ajax de CL halen, en we stomtoevallig bij BVB in een poule terecht komen, hoop ik -op dit moment- oprecht dat BVB wint. Zo woest ben ik.

En ik hoop ook wat te horen van Jordy. Die moet hier toch ook minimaal verontwaardigd over zijn? Ook hij mag van mij de vuile was buiten hangen na Bosz en Jonk.

Ik ben nu echt voor één grote lastercampagne tegen Bergkamp en consorten. Hang de vuile was maar buiten en vertel maar wie werkelijk de rotte appels zijn.
1 0
EricAjax1
het zou al zo veel schelen als Ajax geen NV meer is maar gewoon weer een voetbalclub. dan heb je al zoveel enge mannetjes minder
0 -1
Ajaciedpiet
HOERENZOOI
0 0
Frank410
Misschien heeft Van Bronckhorst wel de ambitie om bij een topclub aan de slag te gaan ;)
0 0
WyZynDeBeste
Bedankt voor een topjaar Bosz, ik heb van Ajax genoten. Met name tussen september en november en maart - mei. Geweldig.

Het goede gevoel is compleet weg. We hadden de titel voor het oprapen met deze speelstijl en spelers. Waardeloos.
0 0
Pvt
Eindelijk waren we op de goede weg en was het het afgelopen jaar weer eens ouderwets genieten. Nu kunnen we opnieuw beginnen dankzij onze egotrippende huis-autist Bergkamp en zijn vriendjes. Eerst Jonk er al uit gewerkt en nu dus ook Bosz. Belachelijk dat het bestuur niet meer moeite heeft gedaan om Bosz te behouden.

Ik had na het afgelopen half jaar ontzettend veel zin in komend seizoen, maar dat is nu helemaal verdwenen. Het is ook maar afwachten of alle spelers die van mening waren dat er iets moois aan het ontstaan was, nu nog steeds willen blijven. Deze soap en bijbehorende onzekerheid zal daar in ieder geval niet in positieve zin aan bijdragen. Ook maar afwachten of we ons nu kunnen kwalificeren voor de CL. De eerste wedstrijden onder een nieuwe trainer zijn normaal gesproken niet al te best.
0 0
Bensco
Ik baal hier echt van... met het vertrek van Bosz is voor mij het laatste vleugje Cruijff vertrokken uit deze club. Bosz was meer dan alleen een trainer, hij bracht een visie met zich mee, eentje geïnspireerd door Johan. De volgende trainer die er staat kan niks meer presenteren dan een slap aftreksel van deze visie.
3 0
JohannesCruijff
Zo voel ik me nou dus ook.. Eerst maar 'ns zien hoe het uitpakt allemaal, maar inderdaad, er vertrekt meer dan zomaar een trainer.
1 0
ajax4ever01
Bedankt voor het afgelopen seizoen Bosz, waarin we na jaren eens hebben mogen genieten van aanvallend voetbal.
1 0
Gonzo
Eeuwig zonde, Ajax speelt weer zoals Ajax moet spelen en dan mag de man die dat realiseerde weg. Opzij gezet door grote ego's die zichzelf groter vinden dan Ajax.

Niemand is groter dan de club.
1 0
Nosky
Als je dat interview van FOX met Klaassen bekijkt en hoort wat hij zegt, kun je zo klaar als een klontje concluderen dat hetgeen in de media is verschenen waar is.
Hij bevestigd namelijk tussen de regels door dat er inderdaad gezeik was intern.

Quote:
"Bij ons gebeuren er ook wel eens dingen onderling en uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat de trainer weg is gegaan."

Dat duidt niet op Bosz die heeft gezecht "ik wil naar Dortmund, punt".
Klaassen 'verraad' hiermee dat er intern gezeik aan ten grondslag ligt.
1 -1
mvdk
Ik zie iedereen hier schreeuwen, maar zelfs toen de club in brand stond deden jullie niks. Ik weet nog dat er eens een grote actie aangekondigd was, maar hoeveel kwamen er opdagen? Precies, enkele tientallen...

Als je iets wilt bereiken zul je je stem moeten laten horen. Niet via Social Media / websites, maar bij het stadion/ De Toekomst!
0 0
AJAXAFC1
En wat heeft iedereen toch weer de wijsheid in pacht er komen een paar berichtjes naar buiten en dit en dat deugt niet meer...
We praten elkaar weer allemaal lekker na laten we nou maar gewoon afwachten wat er allemaal gaat gebeuren volgend seizoen we blijven toch voor Ajax en de kans dat we kampioen worden volgend jaar en de CL bereiken is gewoon weer aanwezig met een miljoenen winst en doorkomende talenten dus wat zeiken we allemaal?

Meeste zeggen dan ja er is weer onrust bij Ajax ja dat krijg je als je allemaal mee gaat met die media sensatie...

Gaat gewoon weer een prachtig seizoen worden er staat gewoon een prima selectie en die moeten het toch uiteindelijk doen?

Heb zin in volgend seizoen!
2 -2
Patrick78
Bosz is weg. Punt. Nu snel de opvolger!
1 -2
DavidAFCA
lekker makkelijk...
3 0
Mero
Ik begrijp het wel, ze vechten elkaar allemaal de tent uit. Bosz is groter dan de club als je dit hoort. Dan kun je beter het zinkend schip verlaten. Wat dat betreft loopt het daar parallel met hoe het hier gaat. Iedereen vecht elkaar de tent uit en schuimbekt erop los, als ik mn neusje weer eens volstop schuimbek ik nog minder dan de meesten hier nadat de speculaties begonnen over Bosz zijn vertrek.
1 0
Marcao
Ergens ben ik er ook blij mee: sommige talenten (vooral Nouri!!!) werden tegengehouden omdat Bosz bijvoorbeeld Traoré en Youness altijd liet spelen, hoe erg ze ook uit vorm waren. En liever nu herrie in de tent (en dus een nieuwe trainer), dan op het laatste moment. We gaan het zien, ik denk dat Roger Schmidt komt. Maar Tuchl of Stam vind ik ook best :o)
3 -4
JoodTotDood14
Ik denk dat de meeste van onze AS'ers het beter zou doen dan de meeste in het bestuur.. Knikker die Bergkamp er maar uit, en Hennie en L'Ami kunnen ook opdonderen wat mij betreft. Wie is die andere gast uberhaupt? Het is te hopen dat we een goede nieuwe coach krijgen die deze lijn doortrekt anders vrees ik weer een aantal kut jaren om naar te kijken. Veel succes bij Dortmund Peter, het ga je goed!
0 0
AFCA14JC
Seizoenskaart sinds 97', naar fucking Stockholm gegaan, zoveel geld voor Europese wedstrijden gespendeerd maar volgend seizoen ga ik op de bank thuis zitten ergeren die verduurde seizoenskaarten kunnen ze in hun reet stoppen.

Enige positieve kan ik lekker City, Barca en Dortmund altijd kijken, die hebben meer respect voor het voetbal wat Ajax dient te spelen dan Ajax zelf.
3 -3
skinny hein
stel je niet aan man...ik blijf ALTIJD naar AJAX gaan.En zeker niet de geld poeha van city bekijken
0 -1
marco009
De puinhopen van Rood Wit!
Man,man
0 0
AjaxDaniel
Ongelofelijk, het gezeik dat Ajax supporters elk seizoen weer moeten meemaken.
0 0
AFCA1510
Het beste seizoen in jaren wordt grandioos overschaduwd door dit gebeuren. Die malloten in het bestuur moeten echt maar eens in de spiegel gaan kijken. Ze krijgen nu zowat iedere Ajacied tegen zich gekeerd. Het ging net zo goed met Ajax, maar op dit moment zijn we heel ver van huis. Lekker ook voor de spelersgroep, waarbij zoveel vertrouwen en geloof heerste, de groep die samen iets wilde bereiken.
0 0
afcano1
Die vd sar is totaal niet geschikt als directeur
2 -1
DelPiero
Van de Sar is een autistisch lichtgewicht. Hoe hij die ajax hooligans ook aansprak.. trilling in de stem.
1 -1
AFCSANCHEZ
Haha Van der Sar. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden. Hahaha waarom teken je dan een contract? Wat een simpele harry is het toch.
0 0
marco009
Daar zijn contracten voor Ajax,
Om ze er aan te houden!
Technisch hart....Ongeschikt!
1 0
Babangida83
Bedankt voor het onvergetelijke jaar, Bosz. Woorden schieten momenteel even te kort. Hoop dat je nog een keer terugkomt als het intern allemaal wat beter functioneert bij Ajax.
0 0
IDJosh
De directie van Ajax en mensen die dit besluit supporten momenteel: http://imgur.com/c4jt321
0 0
Wally020
"Het ging ons te ver om hem aan ze contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen"! Gatverdamme, ik voel me lunch gewoon omhoog komen!!
0 0
Thijmen
Wat hoop ik dat Bosz kampioen wordt. Geweldige visie. Deze man is meer Ajax dan wat er nu overblijft. Mijn Ajaxhart huilt.
5 -2
Ajacied33
Wat een geluksvogel ben je Bosz. Je bent verlost van het wespennest wat Ajax heet. Wij,de supporters die zoveel van Ajax houden zijn weer de dupe. Ik weet zeker dat Bosz het goed gaat doen bij Dortmund. Bedankt Bergkamp en vd Sar....Echte toppers zijn jullie. Weer opnieuw beginnen
3 0
RaynoFischer
Mensen die het voor Bergkamp opnemen en Bosz een kakkerlak noemen.

BERGKAMP scheen in zijn jeugd een kakkerlak te zijn....
3 -1
3*stars*3
Zag je aankomen maar toch jammer...
1 0
younes11
Hartelijk dank Mr Bergkamp!
1 0
Mokum<3destad
Leegloop is aanstaande jongens! Dit wordt een hele lange zomer stop g-v-d. Bedankt hé, #weareback ME REET LIKKEN. Overmars gaat weer geld verdienen deze zomer jongens.
5 -1
koenos1
Welnee man, wie moet er weggaan dan? Vooral als Keijzer de nieuwe coach wordt verwacht ik zeker niet dat mensen weggaan.
1 -1
Mokum<3destad
Wie er weg moet gaan? De halve selectie staat in belangstelling van de Europese (sub) top. Spelers verdienen daar bijna vijf keer zoveel en Overmars is in love with the money.
0 -1
shachalnur
Je snapt er weinig van.,Mokum.

Vrijwel niemand gaat weg,tenzij Ajax een speler echt te licht bevindt.

deze coup d'etat is mislukt.
0 -1
jollie18
Ben er ook bang voor
0 0
Schillo
Exit Ziyech sowieso
0 -1
MelleAfca
Veel succes Peter! En een dikke middelvinger voor Bergkamp en co.
4 0
AjaxCitizen
Peter, veel succes bij Dortmund en bedankt voor het fantastische seizoen.
Ik ga Dortmund zeker nauwlettend volgen komend jaar.
4 0
AFCSANCHEZ
Het is officieel. Ook al wist ik dat het eraan zat te komen, voel ik me enorm klote dat het nu toch echt zo is. Bedankt he, eikels in de staf. De man die Ajax naar een hoger plan bracht is eruit gewerkt. Mij zien jullie niet meer in het stadion.
8 0
jollie18
Raar dat Ajax niks zegt of meld
0 0
FWAjacied
Staat gewoon al op de site.
0 -1
chrisjuhhh
nog niet zo lang hoor
0 0
klopper
Bosz, wat ben je toch een eigenwijze man. Tactisch erg matig en geen echt Ajax boegbeeld. Toch bedankt voor een aantal geweldige wedstrijden en succes.
0 -3
FWAjacied
'Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen.'

Schokkende uitspraak van Van der Sar. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden. Ja, waarom zou je ook. Daar zijn contracten toch niet voor gemaakt. Kan jou het schelen dat het eindelijk eens de goede kant op ging met Ajax. Het moet wel leuk blijven allemaal voor Van der Sar en co.
4 0
Nosky
G*dverd*omme.
Ben hier ziek van.
Van der Sar, Bergkamp en consorten, wat een vuilakken zijn jullie.
3 0
Leprechaun
Succes Peter! Ik hoop dat ze je daar op waarde schatten en dat je prachtig voetbal, met resultaat zult combineren. Dat wij supporters met weemoed aan het jaar onder jouw bewind terug mogen denken!
4 0
henwildie
pffff, wat een gekloot zeg. genieten van ieder moment dat kan, want de toekomst is nooit wat je ervan verwacht bij ajax
1 0
preme
Ajax heeft het zojuist bevestigd op de website http://www.ajax.nl/streams/ajax-actueel/peter-bosz-naar-borussia-dortmund-.htm.

Ik ben er voor nu even klaar met de club. Dat je na een mooi seizoen in zo'n korte tijd weer zo teleurgesteld kan worden.
1 0
Mokum<3destad
IK BEN KLAAR MET AJAX. OVER EN UIT. IK ZAL GEEN SEIZOENSKAARTEN MEER AANSCHAFFEN. #BOYCOT
5 -1
AFCA14JC
Ik kan het niet maar ik begrijp je...
1 0
skinny hein
mazzel
1 -3
AFCA14JC
Veel succes Peter en bedank voor het ongelooflijke jaar! Ik zal proberen alles te volgen van Dortmund
1 0
Patrick78
Bergkamp een echte ajacied vs. Bosz een echte kakkerlak? Bergkamp VOOR ALTIJD.
4 -17
Leprechaun
Och weer zo'n 010/020 type. Kijk gewoon eens naar de inhoud in plaats van dat hersenloze 010- en kakkerlakkengeleuter.

Kleuter.
6 -1
AFCA14JC
In Bosz hersenpan zit meer Ajacied dan Bergkamp, bij hem zit het alleen in de voeten.
3 -1
Ajacied33
Opsouten met Bergkamp man. De reden van veel gezeur binnen Ajax
2 -2
RaynoFischer
Ja Bergkamp een echte Ajacied die de club naar de tyfus helpt!!!

Tyf op man.
4 -1
Ajax#1900
Haha, wat een oliedomme comment. Hoe blind kun je zijn.
4 -1
AFCSANCHEZ
Ja, Bergkamp de echte Ajacied jaagt iedereen de deur uit die het Ajax spelletje wil spelen. Nou, wat een Ajacied joh. Bosz is eerder Ajacied dan hem.
5 -2
FriescheAjacied
En wat was Jonk dan? Lekker kort door de bocht dit. Bergkamp zorgt klaarblijkelijk voor veel wrijving in verscheidene samenwerkingsverbanden. Ajacied of niet. Dit is totaal onaanvaardbaar en amateuristisch gedrag. Lekker wegwezen als je je niet professioneel kan gedragen, en de club naar een hoger niveau wilt tillen.
1 -1
Vak M
Blij dat ie weggaat. Hij heeft dit seizoen bewezen dat hij geen prijzenpakker is. Gefaald op de momenten dat het echt moest gebeuren. Lege handen. Ik denk dat Ajax dat goed ziet. Daarnaast telang doorgegaan met schone, sinkgraven en veltman. Tete, frenkie en donnie hadden veel meer moeten spelen
3 -14
amthree
Liever mooi voetbal dan alleen maar prijzen en kut voetbal of ben jij een echte successupporter?
0 0
Vak M
Nee maar de juiste coach kan met deze groep goed voetbal laten zien en ook een finale winnen. Bosz kan dat blijkbaar niet. Zie Manchester en PSV uit
0 0
AFCA14JC
Hennie Henrichs? Anders kan je beter naar Hans Anders, pannenkoek.
0 0
Sjaakvaak
De momenten dat het echt moest gebeuren? Gewoon gepresteerd toch? Hij heeft notabene de finale EL gehaald, ben je daar nu al zo door verblind dat het niks meer betekent? Altijd nog beter in de finale komen dan stranden in de knock-out fase hoor.

En te lang doorgegaan met Sinkgraven? Iedereen schreeuwde om Sinkgraven en men was steeds negatief als Viergever op LB kwam. Pas richting het einde van het seizoen begon het echt heel lekker te draaien met Viergever en De Ligt naast elkaar.
0 0
Babangida83
Rip Ajax
2 -5
eugene1
Erg jammer dit.
Had veel vertrouwen in volgend seizoen,
Dat vertrouwen is nou wel wat afgenomen.

Mochten de verhalen waar zijn, wat me niets zal verbazen dan word het egt tijd voor en grote schoonmaak. Ben erg benieuwd wat de officiële rede is van het vertrek bosz.

1 ding is voor mij duidelijk, dat er maar 1 verliezer is en dat is Ajax en alles wat Ajax en warm hard toe draagt .
2 0
ZwartNazareth
Wat mij betreft een groot slot op de Arena, totdat het clubje graaiers weg is. Met een leeg stadion gaan ze wel anders piepen.
3 -1
Babangida83
Inderdaad, gewoon wegblijven totdat het opgelost is.
0 0
skinny hein
blij dat het zomer is dan
0 0
GeleenAjax
Man man man, wat een gejank hier zeg...
Het hele seizoen loopt bijna iedereen hier te zeiken op Bosz om zijn opstelling (Tete / Veltman, Donny / Schone, Neres / Traore, Kluivert / Youness) en nu doen diezelfden net of de grote verlosser weg gaat!
Bosz is bij PSV uit en tegen United tactisch ook Door het ijs gezakt, waardoor we dit jaar (weer) geen prijs hebben gepakt. Maar buiten dat; ben ik de enige die het opvalt dat er al enkele jaren niets meer naar de pers lekt en nu meneer Bosz, blijkbaar met onenigheid, vertrekt opeens wel...?
8 -12
skinny hein
hahaha de tering...ik zei ergens ongeveer dezelfde woorden maar sta daar 1 tegen 27 ...jij 7 tegen 9 whahahahaha

hoh 8-10
1 -2
Vak M
Helemaal met je eens gozer!
2 -3
Sjaakvaak
Al enkele jaren? Er werd tot halverwege het seizoen nog keihard gelekt. Pas bij het vertrekken van El Ghazi/Gudelj hield het op.

Tete/Veltman is een eeuwige discussie hier. Donny/Schone speelde pas op het einde op en die buitenspelers moest je lekker rouleren. PSV uit was een beetje lastig met 120 minuten in de benen. Tegen United hebben we tactisch verloren ja. Maar dat is geen schande tegen Mourinho terwijl onze trainer en spelers hun eerste grote finale spelen. Jij kan me ook een partij overdrijven.
3 -1
de breuk
inderdaad, Bosz heeft ook zijn vriendjes. Net zoals Bergkamp (die van mij ook wel weg mag trouwens. Iedereen weet het altijf zo goed. Iedereen loopt dagelijks de vloer plat bij Ajax. Iedereen leest de kranten die al jaren niets smeuigs kunnen brengen over ajax. Van mij mag Bosz blijven maar hem nu zien als de Messias gaat mij een beetje ver. nee. Ik zit niet in kamp van Gaal. Ben een echte Cruijff aanhanger. Had liever gezien dat ze Jonk behouden hadden. Maar we moeten niet overdrijven dat alles overboord is nu. In de jeugdopleiding zijn we goed bezig. Stadion krijgt meer een Ajax smoel. Er staat alleen een nieuwe trainer voor de groep. En ik zou wel van wat assistenten afscheid nemen. zitten er te lang.
1 0
Babangida83
Ik vind dat alles opgelost moet worden met de huidige mensen. En wie zich dan niet aan de gemaakte afspraken houdt, vliegt eruit.
2 0
skinny hein
nou niet met zn allen hier doen alsof alles instort zonder ene peter bosz die 10 maanden geleden nog de tering van iedereen kon krijgen.Nieuwe trainer is misschien beter...dat weet nog niemand dus ook niet huilen .Lees hier reacties alsof we dood zijn,CL nooit meer halen,terug bij af blablabla. En dat vanwege ene petertje bosz poehpoeh.Laat je niet gek maken AJAX komt altijd terug.
3 -5
Sjaakvaak
Kwalificeren voor de CL wordt wel degelijk kut als je trainer ervandoor is. De rest van het seizoen kan nog gered worden. Maar je zag dat er bij Bosz ook een overgangsperiode nodig was. Het scheelt nu dat veel betonvoetballers weg zijn maar dan nog is het even een stapje achteruit. (Om hopelijk weer verder vooruit te kunnen)
0 0
Mokum<3destad
PETER MOET BLIJVEN!!! BERGKAMP EN HENNIE EN L'AMI OUUUTTTTTTTTT
13 -8
mrbig
Vanmiddag 14.30 gepresenteerd?? Zou Ajax niet eens iets naar buiten moeten brengen aan nieuws?

Of moeten we het maar gewoon op de site van Dortmund lezen vanmiddag?

Wat knulligheid dit..
4 -3
Ruff Rhythim
Haha nou reken er maar niet op dat Ajax enige openheid van zaken gaat geven, dat kan je gerust vergeten...

Denk inderdaad dat je het nieuws van zijn presentatie eerder gaat lezen op de site van Dortmund dan dat je het vertrek van Bosz bij Ajax op de site van Ajax gaat lezen.
1 0
noahdepoah
Ik heb een aantal wedstrijden genoten. Maar om dat allemaal op bosz zijn conto te zetten is een beetje onzinnig. Van mij mag hij gaan. Ik had namelijk liever tete en van de beek gezien, en niet alleen in de finale. Een goede coach had dat gedaan. Het ga je dan ook goed peter.
3 -1
Babangida83
Maw, had hij precies jouw opstelling gekozen, dan was hij wel goed genoeg geweest?
Royaal hoor.
0 0
Ajaxfan-87
Het is toch ongelooflijk.
Van mijn part stellen ze nu John Troost aan als nieuwe trainer wat een stelletje onbenullen en grote kinderen.
Als ik speler was geweest had ik me toch ook wel laten horen. Ik had een transfer geforceerd.
Geen wonder dat Bosz al zoiets raars zei van ik blijf bij Ajax tenzij ik ontslagen wordt.
1 -2
Mokum_32
Ik heb effetjes geen zin in het nieuwe seizoen ben er helemaal klaar mee. Ruzie omdat je te aanvallend speelt terwijl frank jarenlang zijn beton voetbal mocht uit uitvoeren
5 0
Sjaakvaak
Dit vooral. Jarenlang tikkie terug was prima maar aanvallend voetbal, ho maar. We hebben dan wel niet de titel maar wel de meeste punten sinds jaren, dus qua resultaat doet Bosz het nu ook beter.

Niks tegen Frank verder. Bergkamp
0 0
voorkennis
Ongelooflijk Bosz alweer binnen een jaar de ArenA uitgejaagd, wat een puinbak toch altijd bij ajax.
Nu weer een nieuwe trainer die moet wennen, zeg de CL alvast maar vaarwel
1 -1
Kurt
Uiteindelijk is een trainer een passant, dus dat de assistenten/technische staf verkozen wordt boven Bosz is eigenlijk vrij logisch. Het probleem is dat die mensen (Bergkamp en Spijkerman) waar het om zou moeten draaien niet de juiste mensen zijn.
0 0
Ruff Rhythim
Meer en meer kook ik van binnen op het moment...
0 0
ZwartNazareth
Het is één grote graaicultuur bij Ajax.
0 0
Heiko
Tot op heden nog steeds geen officiële berichtgeving van Ajax over de gang van zaken. Dat is toch wel erg amateuristisch allemaal.
5 0
ZwartNazareth
Nee natuurlijk niet. Stel je voor dat VdSar verantwoordelijkheid zou moeten afleggen. In een bedrijf zou dat kunnen, maar bij Ajax? Nooit.
2 0
Jood074
een grote typhuszooi
1 0
ZwartNazareth
Die Van der Sar heeft geen visie, geen persoonlijkheid, geen leiderschapskwaliteiten. Het is helemaal NIETS.
2 0
Inhartennieren
Het is weer totale wanorde bij onze club.
Van de Sar die totaal niet capabel is.
Overmars die altijd hakkelt als klein kind.

Wie wil er in Godsnaam nu nog trainer worden bij zo'n
Amateur organisatie.

3 0
ZwartNazareth
Wat wil je, met zo'n faalhaas als Overmars. Man kan niet eens uit z'n eigen woorden komen, laat staan een organisatie leiden.
1 0
godenzonenssuper
Dit valt op het bordje van Edwin.
die was te laf om te kiezen voor bosz, en die 4 pipo's eens tot de orde te roepen.
3 0
ZwartNazareth
VdSar heeft geen enkele ervaring. Hij straalt alleen maar domheid uit. En wat te denken van de Raad van Commissarissen. Nergens te bekennen.
1 0
Ajax#1900
Jup, zo is er een kliekje die elkaar altijd in bescherming neemt omdat ze elkaar al zo lang kennen. Iemand die wat wil veranderen loopt vanzelf tegen deze muur op.
1 0
AFCSANCHEZ
Een groot deel van de RvC schijnt ook achter Bosz te hebben gestaan, en die wilden hem ook behouden.
0 0
Toon meer reacties